Cukrárna Ollies peče v Čechách francouzskou pochoutku. Tajemství éclairs je ve složení odpalovaného těsta

Mlsáte rádi? Já jen občas, ale když už se do toho pustím, stojí to za to! I proto mi udělala velkou radost pozvánka na otevření první Pražské pobočky rodinné sítě cukráren Ollies, která má už čtyři pobočky na Moravě, a dvacetiletou tradici.

Cukrárna Ollies peče v Čechách francouzskou pochoutku. Tajemství éclairs je ve složení odpalovaného těsta

Cukrářka a pekařka Tereza Gondková, která řemeslo studovala v Paříži, nám v průběhu mimořádně sladké degustace v Balbínově ulici představila tři produkty, které považuje za klíčové: makronky, zmrzlinu (Čendovi nejvíc chutnala pistáciová) a čerstvou novinku, francouzské éclairky, které už pár let důvěrně známe z řetězce pekařství Paul, ale v Praze se na jejich poctivou výrobu zatím nikdo vyloženě nezaměřil. To také v Ollies chtějí změnit.

Cukrárna Ollies peče v Čechách francouzskou pochoutku. Tajemství éclairs je ve složení odpalovaného těsta

Éclair v překladu znamená světelný záblesk, a tím se nejlépe přiblíží i samotná chuť tohoto dezertu, protože jde opravdu o něco výjimečného a překvapivého,“ popisuje zdobný zákusek z odpalovaného těsta Tereza. První éclairky se objevily na stolech králů již na přelomu 18. a 19. století. Mlsným jazýčkům aristokratů jej poprvé naservíroval královský cukrář Marie-Antonie Carême.

Cukrárna Ollies peče v Čechách francouzskou pochoutku. Tajemství éclairs je ve složení odpalovaného těsta

Cukrárna uvedla na trh kombinaci tří chutí. Éclairky s pastou z lískových oříšků a kvalitní čokoládou, krémem z mascarpone a zkaramelizovanými oříšky, dále v kombinaci se stoprocentní pistáciovou pastou a domácím malinovým pyré, anebo s čerstvými malinami a pyré z japonského citrónu Yuzu. Všechny si zde můžete nechat podobně jako makronky zabalit s sebou, a obdarovat jimi někoho blízkého.

Cukrárna Ollies peče v Čechách francouzskou pochoutku. Tajemství éclairs je ve složení odpalovaného těsta

Rodinná cukrárna Ollies otevřela v Praze. Osmadvacetiletá cukrářka sází na eklérky

Psal se rok 1999 a Olina Gondková a její manžel Ivo Gondek seděli v kavárně, kde se majitel mimochodem zmínil, že hledá někoho, kdo by uměl dobré tiramisu. Druhý den ráno už Gondkovi vezli do kavárny plech plný kostek tiramisu a odpoledne zvonil telefon – majitel objednával nášup.

„Prvního půl roku jsem všechno dělala doma v kuchyni a vůbec to nebrala jako podnikání. Ale pak přibyly k jedné kavárně i další, kromě tiramisu jsme rozšířili sortiment o dorty a výrobu jsme přestěhovali do kuchyně místního učiliště,“ vzpomínala před dvěma lety pro Forbes Olina Gondková na původně neplánovaný rozjezd firmy, která nese její jméno – Ollies.

Firma na sladké začala Gondkovy pomalu živit, ale pravý rozjezd nastal ve chvíli, kdy do podnikání vstoupili syn Jakub a dcera Tereza.

Během osmi let tržby vzrostly exponenciálně z tří milionů korun na osmdesát. Z pečení sladkostí v kuchyni se stal úspěšný rodinný byznys, který celé rodině změnil život.

Nejvíc asi Tereze Gondkové: přestala studovat jazyky a vydala se na prestižní cukrářské školy do Londýna a Paříže.

„Mít cukrárnu v Praze byl vždycky můj sen,“ usmívá se dívka, do které byste nikdy neřekli, že denně ochutná tolik sladkého. „Můj vzor je slavný francouzský cukrář Pierre Hermé. Do jeho cukrárny zajdu pokaždé, když jsem v Paříži.“

To je také jeden z důvodů, proč se ponořila do výroby dnes už proslulých makronek a v Praze se teď rozhodla prorazit s další specialitou z Francie – eklérkami. „Jsou z odpalovaného těsta, jako třeba věneček, takže si myslím, že k nim Češi budou mít blízko a zachutnají jim,“ říká osmadvacetiletá Tereza, která ve vinohradské cukrárně vede tým pěti cukrářů.

Eklérky si můžete dát ve třech variacích. S pastou z lískových oříšků a kvalitní čokoládou, krémem z mascarpone a zkaramelizovanými oříšky, dále se stoprocentní pistáciovou pastou a domácím malinovým pyré anebo s čerstvými malinami a pyré z japonského citronu yuzu.

„Éclair v překladu znamená světelný záblesk, a tím se nejlépe přiblíží i samotná chuť tohoto dezertu, protože jde opravdu o něco výjimečného a překvapivého,“ vysvětluje Gondková a dodává, že do pražské pobočky můžete přijít i na zmrzlinu nebo slanou snídani, kterou podávají po celý den.

Otevřít cukrárnu na Vinohradech ale nebylo nic jednoduchého. „Prostor už máme pronajatý delší dobu, postupně jsme ale dolaďovali koncept a řešili rekonstrukci,“ říká Tereza. Rekonstrukční práce nakonec vyšly na tři miliony korun a designově navazují na vizuální identitu značky. Díky vinohradské cukrárně se také velká část výroby mohla přesunout z Moravy přímo do Prahy.

Suroviny sem ale putují ze všech koutů Česka i světa. Konkrétně mascarpone si v Ollies nechávají vyrobit v jedné české mlékárně, čokoládu dovážejí z Belgie, maliny ze Srbska a vanilka putuje až z Madagaskaru.

Mimo novou pražskou cukrárnu dnes firma s dvacetiletou tradicí měsíčně vyrobí v průměru čtyři tisíce dortů, deset tisíc makronek, tunu zmrzliny nebo osm tisíc kusů sladkého pečiva. Letos plánují svým zákazníkům prodat i osm tisíc kusů francouzských eklérek.

„I když máme zákazníka až v Ománu, který u nás objednává dorty pro české klienty, a naše dorty už letěly i do Anglie a jely do Švýcarska, dobýt Prahu nebude nic jednoduchého a může to dost bolet, to víme,“ říkal ještě před dvěma lety pro Forbes Ivo Gondek.

Ale že to bude zároveň chutnat, o tom už teď není pochyb.

dorty OLLIES

Страницы, которые нравятся этой Странице

Нравится: 81 тыс.

Vítejte na oficiálním profilu Leo Express.???? Vyzkoušejte naše pohodlné nízkopodlažní vlaky s WiFi,…

Нравится: 274

Kreativní multifunkční prostor s pecka kuchyní. Pronajměte si Seminário na: semináře, workshopy,…

Нравится: 627

Milovníci všech makronek, spojte se ♥

Недавняя публикация Страницы

Dobré ráno ???? uvažujete co si dáte k obědu? Připravili jsme si pro Vás na tento týden svěží polední nabídku od 129 Kč.

Vše objednáte na tel. 734 820 183 nebo on-line https://onemenu.cz/menu/5397 s rozvozem v okruhu 20 km nebo vyzvednutím na pobočce. ????

Dobrou chuť s Ollies ????

POLEDNÍ MENU ke dni Sv. Patrika ????

Budete mít zájem:  Příznaky Vody V Plicích?

Vyzvednutí v Ostravě – Vítkovicích nebo rozvoz Ostrava, Karviná, Havířov, Bohumín, Frýdek – Místek, Opava. ????

???? Vše objednáte na tel. 734 820 183 nebo on-line https://onemenu.cz/menu/5397.

Monika Langrová

Už i do Opavy????????????????☝????❤️Yessssss

Нравится: 66 тыс.

www.forumnovakarolina.cz

Нравится: 11 тыс.

Denně čerstvé, ručně dělané donuty. Otevřeno od 8.00 do 17.00

Najdete nás v Ostravě, Frýdku-Místku,…

Avion Shopping Park Ostrava

Нравится: 67 тыс.

Vítáme Vás na oficiální stránce největšího nákupního centra na Severní Moravě. Klikněte na tlačítko …

Подробнее

Нравится: 8 тыс.

Naše cukrovinky jsou z poctivých a kvalitních surovin, s láskou pečené a každý den čerstvé.

Нравится: 97 тыс.

Colours of Ostrava je multižánrový mezinárodní hudební festival každoročně pořádaný od roku 2002 v Ostravě.

Нравится: 32 тыс.

Rozvoz originální Czech made pizzy v Ostravě, Frýdku-Místku, Havířově, Karviné, Bohumíně, Českém…

Нравится: 5,1 тыс.

Přívozská 154/9, Ostrava (po-so 8 až 17), Hlavní třída 166/42, Havířov (po-so 10 až 17)

Нравится: 15 тыс.

Ostravská univerzita je mladá a dynamická univerzita s individuálním přístupem. Tvoří ji 6 fakult a…

Нравится: 53 тыс.

Souhrn nejdůležitějších událostí dne z Vašeho regionu.

Нравится: 827

Cukrárny IPPA Cafe

Нравится: 26 тыс.

Přinášíme Vám jen ty nejlepší a prověřené slevy. Každý den spousta nových zážitků pro vás a přátele.…

Нравится: 14 тыс.

Obchodní centrum v centru, místo pro nákupy, odpočinek a zábavu.

"HOME" – *CHUTNÉ STRÁNKY S FRANCOUZSKÝM NÁDECHEM*

Jste v karanténě? Nechce se vám do obchodu?
Upečte si tyto jednoduché a báječné rohlíky podle receptu mé kamarádky Soni, která je peče i v Toskánsku.

Až ochutnáte, tak už jiné chtít nebudete!

 

Tuto skvělou variantu dýňové polévky jsem nedávno ochutnala ve Švýcarsku, ihned ji zařadila do mého repertoáru a ráda se o ni podělím i s vámi…

Houbové recepty jsou v naší česko-francouzské domácnosti velmi oblíbené. Nejen Češi, ale i Francouzi jsem velkými milovníky hub. Rádi je také sbírají, i když ne tak masivně jako my.

Na rozdíl od našich končin panují ve Francii striktní omezení, týkající se povoleného nasbíraného množství na osobu. Tudíž vidět Francouze obtěžkaného dvěma plnými koši hub je víceméně rarita. Málokterý Francouz zná naše sušení hub, i když sušené houby milují.

Většinou si je ale kupují v obchodech. Proto je sklenice našich domácích sušených hub z Čech vždy velmi vítaným dárkem…
 

Konečně nastala ta pravá zima, mrzne a sněží. A protože mrzneme i my, tak se po příchodu domů těšíme na pokrmy, které zahřejí, nebo u kterých se zahřejeme při jejich výrobě.
Jednou takovou zimní (i podzimní) pochoutkou jsou kaštany.

Rychlý, lahodný a vláčný koláč s ricottou, kterému sluší jakékoliv ovoce.

Když má Filda chuť na vafle, tak prostě smícháme několik jednoduchých surovin, rozehřejeme vaflovač, několikrát naplníme formu, za pár minut na nás vyskočí voňavé vafle, které si každý ozdobí podle své chuti. Nechybí marmeláda, povidla, čerstvě našlehaná šlehačka, rozpuštěná čokoláda, cukr. Je to opravdová lahůdka!

Rychlý a lahodný letní oběd.

Někdy během loňského roku jsem v jednom italském obchodě objevila sáček s krásnými těstovinami. Velké mušle, tzv. Conchiglioni (konkiliony) přímo vybízely k jejich naplnění nějakou zajímavou směsí.
Celkem dlouho leželo balení ve špajzu a čekalo na svoji příležitost. A ta přišla jednoho dne, kdy se moji přátelé vraceli z cest a já je chtěla překvapit chutnou večeří.
Těstoviny jsem neplnila poprvé, nejčastěji připravuji plněné cannelloni, lasagne nebo ravioli.
Ale plněné conchiglioni měly svoji premiéru a to s vynikající náplní z lilku a ricotty. Jídlo mělo veliký úspěch, náplň byla delikátní a brzy se conchiglioni objevili na stole podruhé.
Potřetí jsem náplň vyměnila za směs tuňáka a rajčat, která moc chutnala mému malému synovci Fildovi. Ten si pokrm oblíbil natolik, že jsme si ho za pár dní museli spolu znovu uvařit a nakonec ho vařil i pro televizní pořad Víkend – TV Nova.
Už teď přemýšlím o další zajímavé náplni. Určitě vyzkouším lososa čerstvého i uzeného, mleté maso, kozí sýr, špenát a nějaké zajímavé suroviny mne ještě časem napadnou. Zapečené conchiglioni nejenže dobře chutnají, ale na talíři i hezky vypadají.

Dnes vám nabízím recept na conchiglioni s lilkem, v příští nabídce budou ty s náplní tuňákovou.

Zítra je pátek, na oběd by měla být ryba.
Rybu si ale můžete připravit kdykoliv, já se na svůj oblíbený recept chystám v neděli.

Budete obědvat se mnou?

Dnes jsem poprvé ochutnala svěží citrónový koláč, který peče moje kamarádka Alena.
Je opravdu velmi dobrý, proto se o recept ráda podělím.

Když mám chuť na tatarák z lososa, tak potřebuji pouze následující:

Delikátní kombinací lososa, smetany a kopru vytvoříte vynikající pokrm pro chladnější období roku, který se výtečně hodí i na sváteční stůl. Nebojte se zaměnit tradiční rybí polévku za verzi s lososem, kterou určitě překvapíte všechny hosty. Věřím, že mile.
 

Ti, kteří neviděli úterní reportáž, kterou s mým pětiletým synovcem Fildou natáčel milý štáb pořadu Víkend-TV NOVA, mají možnost shlédnout výsledek na internetu 😉
Filda vařil 3 jeho oblíbené pokrmy:
Hráškové kokotky se šunkou
Conchiglioni plněné tuňákem a rajčatovou omáčkou
Muffiny
A jako nečekané překvapení – Žabí stehýnka s česnekem a petrželkou

Fildovo tři vstupy najdete zde:


http://tn.nova.cz/clanek/vikend/vikend-deti-v-kuchyni.html
Díky všem účastníkům, byl to bezva den!
Také díky moc profesionální práci štábu při natáčení i za následné zpracování natočeného materiálu.

Reportáž je úžasná 😉


 

žabí stehýnka chutnají báječně

V úterý se u nás opět natáčela reportáž do pořadu Víkend, který vysílá televize NOVA.
Tentokrát jsem nebyla hlavní postavou já, ale můj malý synovec Filip, který se mnou rád pobývá v kuchyni snad už od narození. Je velmi šikovný, talentovaný a opravdu nadšený malý kuchař.
Zde je malá ukázka z natáčecího dne.

Budete mít zájem:  Pompeho choroba – příznaky, příčiny a léčba

Pořad Víkend bude vysílán v úterý 8.listopadu od 21.30h.

 

takže se to dělá takto…

Před pár dny mne oslovila redaktorka Iva Velíšková z TV NOVA, zda bych byla ochotna pro pořad VÍKEND natočit přípravu francouzských paštik v domácích podmínkách.
Zde je několik fotografií z velmi příjemného a chutného natáčecího dne.

Tento díl se bude vysílat v úterý 20.září 2016 ve 21.30.
Lze shlédnout online na:

http://tn.nova.cz/clanek/vikend/vikend-jak-se-vyrabi-domaci-pastika.html
 

natáčení ukázek servírování fr.domácí paštiky

natáčení výroby francouzské srnčí paštiky

ochutnávka fr.domácí paštiky

výrobu si vyzkoušela i Iva Velíšková

Cukrářská firma Ollies jde do Prahy – E15.cz

Rodinná cukrářská firma Ollies, která se zaměřuje na ruční výrobu dezertů a dortů surovin expanduje ze severu Moravy do Prahy, kde otevřela na Vinohradech cukrárnu.

Podnik založený v roce 1999 převzali o deset let pozděj od svých rodičů sourozenci Tereza a Jakub Gondkovi. V té době měla firma s jednou cukrárnou obrat zhruba tři miliony korun. Pod jejich vedením firma o deset let později dosáhla obratu téměř osmdesát šest milionů korun a zaměstnává pětaosmdesát zaměstnanců v pěti pobočkách a dvou výrobních místech převážně v Moravskoslezském kraji.

„V následujících pěti letech Ollies plánuje otevřít dalších deset vlastních poboček na Moravě a v Čechách, připravujeme i franšízový koncept cukráren,“ plánuje Jakub Gondek. Franšízový model se majitelům, kteří mají sen o otevření pobočky Ollies na Manhattanu v New Yorku, jeví jako ideální nástroj pro další expanzi do zahraničí.

Prohlédněte si fotogalerii:

  • fotografií

Novinkou letošního roku je pražská pobočka na Vinohradech. „V následujících pěti letech v souvislosti s expanzí do dalších deseti českých měst plánujeme investici padesát pět milionů korun. A již nyní probíhají jednání s různými strategickými investory,“ doplňuje Tereza Gondková.

V Ollies měsíčně vyrobí například čtyři tisíce dortů, deset tisíc makronek, tunu zmrzliny anebo osm tisíc kusů sladkého pečiva. Letos Ollies plánuje zákazníkům prodat i osm tisíc kusů francouzských éclairs. Firma ročně spotřebuje deset tun čokolády, sedmnáct tun malin, tři tuny borůvek, šest tun másla, 12 tun smetany a třicet tun mascarpone.

Zaujal vás článek a chcete celý časopis na toto téma? Kupte si ho v naší online trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte a další pracovní den máte ve schránce. Doprava je zdarma.

  • fotografií

Zahřešit si občas neškodí. Přijďte si zamlsat do některé z pražských cukráren

Laskominy na LetnéMá rovnou dvě pobočky a třetí bude brzy otevřena, ta hlavní a původní je ale na Letné.

Erhartova cukrárna v ulici Milady Horákové je jednou z mála přeživších slavných cukráren z prvorepublikové éry.

Budova i interiér cukrárny jsou vystavěny ve funkcionalistickém stylu, cukrárna tu vznikla v roce 1937, bez přestávky funguje dodnes a dochovala se zde i většina původního vybavení.

Ochutnáte tu klasické české zákusky, netradiční dezerty, originální dorty, makronky všech barev a chutí, máslové sušenky i domácí čajové pečivo.

Ze zákusků se sem nejvíc chodí na dokonalé větrníky, mezi dorty vyniká Saint Dominque se 70% čokoládou a slaným karamelem nebo nejslavnější Erhart hutný dort v marcipánovém obalu připravený podle originální receptury.

Za ochutnávku stojí určitě i mini zákusek Mozart s pistáciovým krémem, staročeský věneček povidloň či čokoládová tartaletka s medem. Kromě toho se specializují na svatební a narozeninové dorty na objednávku. Na konci února budou navíc otevírat novou pobočku ve Vodičkově ulici.

Ceny: větrník 45 Kč, laskonka 35 Kč, Mozart s pistáciovým krémem 95 Kč, punčový řez 55 Kč, linecké kolečko 25 Kč, dort 45 Kč/100 g

Kontakt: Milady Horákové 56, Praha 7 a Vinohradská 125, Praha 3, www.erhartovacukrarna.cz

Tradice ve VodičkověK slavným pražským cukrárnám s dlouholetou tradicí patří samozřejmě i Myšák ve Vodičkově ulici. Myšák je přímo legendárním podnikem, slavným se stal hned v dobách svého založení v roce 1904, kdy si dorty od Myšáka objednávaly mnohé slavné osobnosti. Popularitu si udržel v dobách socialismu a po několikaleté pauze po revoluci byl opět otevřen.

U Myšáka se dodnes drží odkazu zakladatele Františka Myšáka, vše připravují podle původních postupů a používají kvalitní ingredience.

Dát si tu můžete snad všechny známé zákusky kremrole, indiánky, koňakové špičky, věnečky, laskonky, větrníky, Míša řezy, ale i slavné světové dorty, jako je Sacher nebo cheesecake. Místní specialitou je Macharův dort variance pařížského dortu s čokoládovou smetanou, pojmenovaná po básníkovi J. S.

Macharovi, také stálém hostu cukrárny. K vyhlášeným dezertům patří rovněž pohár Myšák s vanilkovou zmrzlinou, karamelem, šlehačkou a griliášem, jenž tu také připravují několik desítek let.

Ceny: pohár Myšák 165 Kč, rakvička se šlehačkou 48 Kč, věneček 68 Kč, větrník 98 Kč, cheesecake 98 Kč, Macharův dort 118 Kč

Kontakt: Vodičkova 31, Praha 1, www.mysak.ambi.cz

Přečíst článek ›

Špičková cukrařina v IF CaféKdo by neznal cukrárny známé cukrářky a autorky několika kuchařek Ivety Fabešové, která se proslavila účastí v televizní soutěži Na nože.

Z původní jedné provozovny vybudovala celou síť, takže dnes si na její luxusní dezerty můžete zajít nejen do Belgické ulice na Vinohradech, ale i na nedaleké Tylovo náměstí, do Werichovy vily na Kampě a do Jungmannovy ulice.

I v IF Café se dělá vysoká cukrařina a dezerty jsou téměř jako umělecká díla. Vyhlášené jsou místní velké makronky s malinami a také osvěžující dezert Lemon, který vypadá úplně jako pravý citron. Dlouhodobě ovšem k nejoblíbenějším místním dezertům patří máslový pistáciový dortík.

Budete mít zájem:  7 potravin, které mohou způsobovat vaše akné

Ceny: věneček 65 Kč, pistáciový dortík 120 Kč, XXL makronka 135 Kč, Lemon 180 Kč

Kontakt: Belgická 30, Praha 2, ifcafe.cz

Klasika i modernaKlasické dezerty v moderním hávu i zákusky s francouzským nádechem, to vše seženete u cukráře Lukáše Skály, jednoho z nejlepších českých cukrářů, ve Šporkovském paláci. Vše zde připravují podle receptur Lukáše Skály, které získal od svého otce, a těch, jež si dovezl z cest. Zákusky mají ovšem neobvyklý vzhled a netypické tvary a jsou moderně nazdobeny.

Mezi tradiční dobroty patří laskonky (dělané podle původního receptu korpus z mandlí a lískooříškový griliáš v krému), indiánky, kremrole, brambory či koňakové špičky. Zajímavé jsou hlavně kremrole ty mají nejen klasické se sněhem, ale i s čokoládou, jahodami a pistáciemi.

Z dalších dezertů mě zaujal hlavně svěží mangový mousse nebo krém z čokolády s cassis. Bezlepkáři pak budou jistě rádi za bezlepkový malinový řez. Přímo úžasné jsou i jejich pralinky třeba hrušková nebo kokosová. Sladkosti si můžete koupit přímo v cukrárně nebo si je objednat před internet z online katalogu.

Pokud dáte přednost návštěvě cukrárny, budete tu moci navíc pozorovat cukráře při práci.

Ceny: kremrole 44 Kč, indián 45 Kč, koňaková špička 64 Kč, punčák 48 Kč, eklér s kořeněným krémem 86 Kč, mangový mousse 82 Kč

Kontakt: V Celnici 6, Praha 1, www.cukrarskala.cz (druhá pobočka je v Dlouhé 39 v Praze 1)

Francouzská inspiraceChcete-li sledovat cukráře při jejich sladkém kouzlení, zamiřte do pasáže U Nováků ve Vodičkově ulici. V cukrárně Saint Tropez se, jak již název napovídá, inspirují Francií. Vše dělají podle originálních receptur bez použití náhražek, konzervantů a polotovarů.

Mají vynikající makronky, tartaletky, eclairs či ručně vyráběné pralinky. Kromě francouzských dobrot si zde můžete objednat i ryze českou specialitu Masarykův pohár s ananasem, vanilkovým krémem a šlehačkou připravovaný podle receptury z roku 1929. Objednat si můžete i celý dort, a to nejen klasiku, ale třeba i dort v podobě jedné velké makronky či věnečku s poctivým žloutkovým krémem.

Ceny: dortík 3 chocolats 119 Kč, Flan Vanilla 69 Kč, Tarte au Citron 69 Kč

Kontakt: Vodičkova 30, Praha 1, www.cukrarnatropez.cz

Přečíst článek ›

Vzpomínka na dětstvíPokud si nejvíc potrpíte na klasické zákusky, stavte se v cukrárně U Veletrhů v ulici Dukelských hrdinů naproti Veletržnímu paláci, která je bez přerušení v provozu od roku 1956.

 Při pohledu do místní vitríny vaše srdce určitě zaplesá a aspoň na chvíli se přenesete do dětství. Najdete tu nadýchané větrníky slaďoučké věnečky, laskonky zdobené oříšky, čokoládou polité indiánky a špičky, křupavé marokánky i různé dortíky.

Vše je připraveno podle starých receptur z lokálních surovin, šlehačka je pořádně tučná, krémy máslové a dietní je tu snad jedině jablečný závin, který není nijak doslazovaný. Vedle dezertů tu nabízejí i sladké pečivo ovocné koláče, pletýnky, vánočky a buchty.

Místní specialitou jsou krémem plněné šlehačkové košíčky z těsta podobného rakvičkám a obří krásně křehké kremrole upečené podle staročeské receptury.

Ceny: šlehačkový košíček 29 Kč, věneček 29 Kč, kremrole 22 Kč, Míša řez 36 Kč, punčový řez 28 Kč, ovocné koláče 20 Kč, pletýnka velká 48 Kč

Kontakt: Dukelských Hrdinů 36, Praha 7, uveletrhu.wordpress.com

Zaměřeno na dortyPůvodem ostravská cukrárna Ollies se do Prahy dostala loni na konci léta. Jde již o pátou pobočku kromě dvou ostravských cukráren je najdete ještě v Brně a v Olomouci. Ollies se rozhodli Prahu oslnit lahodnými, nazdobenými a originálními dorty připravenými podle vlastních nebo světových receptur a také makronkami.

Na vše používají kvalitní suroviny a hlavně žádné polotovary. Kromě toho, že si kus dortu můžete vychutnat třeba s kávou rovnou v cukrárně, můžete si objednat i celý dort domů buď v běžném, nebo narozeninovém či svatebním provedení.

Kromě klasických dortů, jako je třeba Carrot cake, Schwarzwald nebo Sacher, si vychutnejte třeba Nutella cheesecake, který potěší nejen všechny milovníky nutelly, Red Velvet Cheesecake s krémem ze sýra Philadelphie, brusinkovým džemem a bílou čokoládou či zajímavý Ollies větrník dort z křehkého odpalovaného těsta plněný krémem z mascarpone a slaného karamelu. Vegani zase ocení dort Terra Vegan z celozrnné mouky a sójového mléka. Všechny druhy dortů vám pak patřičně nazdobí na jakoukoliv příležitost. Lákavá je především nabídka na dětskou oslavu. Momentálně mají při příležitosti sv. Valentýna zamilované dorty ve tvaru srdce zdobené ovocem nebo třeba makronkami.

Ceny: čokomalinový dort 86 Kč, Terra Vegan 97 Kč, makronka 45 Kč, makrošnek 65 Kč, mini Ollies věrník 59 Kč, lanýž brownies 39 Kč

Kontakt: Balbínova 23, Praha 2, www.ollies.cz

Přečíst článek ›

Nadýchané kostky na VinohradechKvalitní cukrárna se nemusí vždy pyšnit moderním interiérem a luxusními dorty. I v obyčejné nenápadné cukrárničce s pár stolky můžete najít přímo cukrárenské skvosty. Takové ochutnáte třeba v prodejně Kamel ve Francouzské ulici.

Lidé sem chodí nejen na klasické zákusky domácí výroby, jako jsou rakvičky, špičky, laskonky, indiánky, věnečky či větrníky (ty jsou obzvlášť vyhlášené), ale také na speciální dortíky.

Mají tvar velké kostky složené z nadýchaného korpusu, lehkého krému s jogurtem či tvarohem a ovoce, případně čokolády či karamelu a plátků mandlí.

K nejlepším patří jogurt-malina a jogurt- -borůvka, vynikající je ovšem i místní velký ovocný košíček s vanilkovým krémem bohatě nazdobený ovocem. Dorty pečou i na objednávku buď v obdélníkovém tvaru, nebo klasickém kulatém.

Ceny: kostka jogurt-mix ovoce 54 Kč, Tiramisu 54 Kč, větrník 34 Kč

Kontakt: Francouzské 42, Praha 2, www.cukrarnakamel.cz

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector