Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů

Od roku 2011 šetříme Váš čas. Nechte proto starosti s přípravou na nás a věnujte více času rodině, zábavě či práci. fgjiegh Klademe důraz na kvalitu služeb a spokojenost zákazníka.

Poskytujeme poradenství v oblasti cateringu, jak pro malou soukromou oslavu, tak velkou firemní akci.

Grilujete rádi sami? Naložíme vám pekelné steaky pro ostrý chlapy i krůtí na bylinkách pro babičku.

Jídla připravujeme pouze z nejkvalitnějších a originálních surovin bez použití jakýchkoli polotovarů, umělých dochucovadel a náhražek.

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Nějaké jídlo 1

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Nějaké jídlo 2

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Nějaké jídlo 3

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Nějaké jídlo 4

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Nějaké jídlo 5

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Nějaké jídlo 6

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Nějaké jídlo 7

Svačiny, deserty a saláty připravujeme pouze z nejkvalitnějších a čerstvých surovin. Dovezeme vám je do školy, nebo firmy vždy čerstvé.
Po dohodě vám můžeme zapůjčit i výdejní automat, kde si vaše děti, nebo zaměstnanci sami vyberou denně čerstvé a hlavně poctivé jídlo.

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Svačina 1

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Svačina 2

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Svačina 3

Svačina 4

Svačina 5

Svačina 6

Svačina 7

Svačina 8

Svačina 9

Svačina 10

Proč psát eseje… Naší odměnou je vaše spokojenost.

Catering 1

Catering 2

Catering 3

Catering 4

Catering 5

Catering 6

Catering 7

Aleš Skoumal+420 776 303 016

Po – Pá, 8:00-16:00

Vydařená škola v přírodě

Ve dnech 10. 6. – 19. 6. proběhl již tradiční pobyt některých tříd v rámci školy v přírodě. Letos vyjely 5. a 6. ročníky a spolu s nimi i 13 žáků z řad 7.B.

Obsadili jsme rekreační středisko AVIA Varvažov, které se nachází v malebném údolí uprostřed lesů v meandru říčky Skalice, cca 15 km od starobylého Písku.

Sice nás nepřivítal žádný přepych, spíše skromné podmínky bývalého pionýrského tábora, avšak jak se později ukázalo, úroveň a kvalita stravování nám plně kompenzovaly některé dílčí nedostatky v kvalitě a množství sportovišť či poměrně spartánské možnosti osobní hygieny.

Denně čerstvě upečené domácí houstičky, bohaté švédské snídaňové stoly, vynikající polévky a především po domácku připravovaná hlavní jídla bez přítomnosti polotovarů a náhražek pochybného původu byly balzámem na organismus dětí i dospělých, kteří statečně bojovali s náhlým přívalem zdravého vzduchu a nárůstem fyzické aktivity.

Po víceméně pravidelné dopolední výuce sváděli žáci v odpoledních a podvečerních hodinách nelítostné souboje v pétanque, líném tenisu, přehazované, vybíjené a dalších sportovních odvětvích. Všichni si vyzkoušeli střelbu ze vzduchové pušky a zaházeli si šipkami na elektronický terč.

Vrcholem celého zápolení a hlavním tradičním závodem je tzv. Běh inteligence.

V tří či čtyřčlenných hlídkách se žáci vydali na cca 2 km dlouhý okruh poměrně neprostupným terénem a do hracích karet zapisovali nalezené netradiční předměty, hádali názvy filmů z nalezených kartiček, na nichž byly uvedeny typické repliky z těchto filmů či luštili další záhadné úkoly. Díky věkové vyrovnanosti se letos závodu zúčastnily všechny ročníky a světe div se! na plné čáře závody ovládly hlídky z 5. ročníku.

Součástí pobytu byl i celodenní výlet. Nejprve busem na hrad Zvíkov, poté okružní cesta lodí po Orlické přehradě, návštěva zámku Orlík a návrat busem zpět.

Závěrečná diskotéka završila celý pobyt a zmrzlinové poháry korunovaly celý výjezd.

Až na opravdu malé výjimky nedošlo k žádným kázeňským či závažnějším zdravotním problémům. Děti se chovaly velmi pěkně, byly zdvořilé a v mezích možností i disciplinované. Personál rekreačního střediska nám je chválil. Tak jsme alespoň o trošinku vylepšili renomé těch „zatracených Pražáků“ a ukázali jsme, že se zájezdem z Prahy nemusí být problémy. Tak zase za rok…

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů

Polotovary pro snadné a rychlé vaření – J. K. FOOD

3.6.2020

Polotovary mohou náš jídelníček rozšířit a zpestřit. Do určité míry nám usnadňují práci v kuchyni, jelikož je jejich příprava rychlá a nenáročná. Často se pro nás stávají praktickými a nepostradatelnými pomocníky. Pojďme si o polotovarech říct více!

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů

Asi každému se někdy nečekaně změnily plány a na uvaření jídla prostě nebyl dostatek času. Rychlé jídlo však nemusí být pouze z fastfoodů. Skvělým řešením mohou být polotovary. Jídla z nich jsou jednoduchá, rychlá a často také poměrně levná. Naše polotovary vyrábíme z těch nejkvalitnějších surovin a bez zbytečné chemie navíc.

  • Druhy a rozdělení polotovarů
  • Polotovary nazýváme jinak také “pohotové potraviny” nebo konvenience, což znamená v překladu pohodlí nebo snadnost.
  • SuchéPro děti jídla bez náhražek a polotovarů
  • Omáčky
  • Těsta
  • Kaše
  • Směsi na pečení
  • Polévky

MasnéPro děti jídla bez náhražek a polotovarů

  • Mražené – rybí prsty apod.
  • Chlazené – marinovaná masa 

BezmaséPro děti jídla bez náhražek a polotovarů

  • Mražené – knedlíky, obalovaný sýr spod.
  • Chlazené – těsto

Jaké polotovary vybírat?

Při nákupu polotovarů se zaměřujeme na celkový vzhled výrobků a také na to, zda nám vyhovuje jejich technologické zpracování. Dále se soustředíme na složení uvedené na obalu produktu. Výrobek by neměl obsahovat příliš umělých dochucovadel, konzervačních látek, barviv a zvýrazňovačů chuti.

Při nákupu polotovarů je důležité také to, zda kupujeme výrobky mražené, chlazené nebo suché.

Mražené polotovaryMražené polotovary je nejlepší přenášet v termo tašce, a to zejména v letních měsících. Po přinesení domů mražené výrobky ihned ukládáme do mrazáku.

Suché polotovaryU suchých polotovarů si hlídáme možné poškození obalu a jejich trvanlivost.

U polotovarů platí heslo – čím jednodušší, tím lepší. To znamená, že je lepší vybírat samostatné části polotovarů. Na mysli máme například přílohy, jako bramborovou kaši, těstoviny, rýži apod. nebo i různé směsi na knedlíky slané i sladké, karbanátky či bramboráky.

Jakmile se polotovary naučíme vybírat, není důvod je nepoužívat. Naše polotovary jsou navíc bez zbytečné chemie.

Vždy se hodí mít po ruce kvalitní polotovar, když není čas na přípravu z čerstvých surovin.

Budete mít zájem:  Dračí Krev Zdraví Z Peru?

Pro rychlou přípravu doporučujeme například polévky, různé omáčky a šťávy, těstoviny, sušenou zeleninu a další.

Markéta v troubě – Snažím se dál předávat své zkušenosti poctivého vaření a pečení bez náhražek a polotovarů

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů

  • Ahoj Markéto, můžeš se nám blíže představit?

Ahoj, jsem maminka od dvou malých dětí, Pavlínky a Tomáška. Kromě rodiny a všeho kolem ní mě moc baví tvořit blog s recepty. Nejvíce jich dávám na Instagram, na profil @marketa_v_troube, kde na zeď přidávám fotky s recepty a ve stories je prostor jednak na videorecepty, ale i na drobné tipy ať co se týká stravování, tak i jiné z běžného života, co mne třeba zaujme a mám pocit, že by to mohlo inspirovat i ostatní.

· Jak jsi se k blogování a k vaření dostala?

Dobré jídlo jsem měla ráda odmala. Maminka vždycky úžasně vařila i pekla, základy poctivé kuchyně mám tedy od ní. Vařit jsem ale začala, až jsem si založila vlastní domácnost.

A co se týká blogování – v podstatě jsem si potřebovala vyřešit hlavně svůj „problém“, osvědčené a inovované recepty jsem si psala různě na papírky, do mailu atd., když jsem se je pak snažila zpětně dohledat, nebyl to nejsnadnější úkol.

???? A v tu chvíli přišla vlna Instagramu i do naší generace a mi to přišlo vlastně jako dobrý nápad, využít to jako galerii s recepty, i pro snadné dohledávání podle fotek.

Začala jsem si tedy ukládat recepty nejdříve pod svým jménem, začalo se to ale lidem líbit a postupně se nabalovali další a další odběratelé. Lidé začali podle mých receptů péct, posílali mi fotky podařených dobrot s děkovnými a milými vzkazy. To mě motivovalo dál přidávat nové recepty.

Brzy mě i oslovili ze serveru Vaření.cz, kde jsem začala publikovat recepty jako redaktorka a k tomu se přidávají postupně další. Snažím se dál předávat své zkušenosti poctivého vaření a pečení bez náhražek a polotovarů a s vysvětlením tak, aby se všem dobroty povedly.

To se mi myslím daří.

Nejvíce mě vždycky potěší ta zpětná vazba od sledovatelů, především když se třeba odhodlají do zdánlivě náročnějších receptů na první pohled (pro někoho i kynuté těsto) a nakonec mi posílají fotky a vzkazy, že to podle videa vypadalo jednoduše, tak recept vyzkoušeli a zjistili, že na tom opravdu nic není. Na blogu nemám jen vyloženě zdravé recepty, ale stojím si za tím, že když 95 % našeho jídelníčku tvoří jídla ze zdravých surovin (nakupuji převážně základní suroviny jako bílé mléčné výrobky, luštěniny, obiloviny, zeleninu, ovoce,…), jednou za týden si dopřejeme třeba čokoládový dortík s ovocem.

Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů

· Když pozoruješ okolí a ostatní maminky, co říkáš na stravu a svačinky, které dětem dávají?

No v mém okolí to ještě docela jde, Pavlínka je ve školce, která je zapojená do projektu zdravého stravování a opravdu se mi skladba jídelníčku povětšinou líbí. Zařazují spoustu zeleniny, dělají si svoje pomazánky, často tam vidím ryby, dobré polévky, snaží se zakomponovat i třeba pohanku, jáhly a podobně.

S Tomáškem chodíme do herny, kde se i maminky snaží nosit svačinky typu nakrájené ovoce, zelenina či domácí buchty ze zdravějších surovin. Ano, je určitě stále spousta maminek, které toto vůbec neřeší a dávají dětem na jídlo vyloženě hlouposti, ale v mém okolí jsou to opravdu jen výjimky. Myslím si, že ta osvěta je čím dál větší, i díky sociálním sítím.

Často vidím stránky či skupinky, kde si maminky vyměňují zdravé recepty i tipy na svačinky a navzájem si radí.

· Proč bys ostatním maminkám doporučila vařit doma s dětmi?

Děti milují pomáhat mamince v kuchyni. A jsem přesvědčená o tom, že je dobré je k tomu vést. Navíc je to skvěle strávený čas s dětmi, krásně se u toho soustředí, povídáme si a vždycky je to zábava.

· Co nejraději doma vaříš?

Cokoliv ze zeleniny na milion způsobů. Ať už je to polévka, placičky, nebo jen tak upečená, vždycky chutná skvěle a i děti ji milují. A jednou za týden si upečeme nějaký dobrý koláč.

· Máš nějaký vzkaz nebo motto pro naše čtenáře?

Aby se nebáli zkoušet zdravé potraviny. Vždycky jdou zkombinovat a připravit tak, aby chutnaly skvěle.

Děkujeme za rozhovor, ať se daří!

Markétin Instagramový profil ZDE

Filozofie – Vitalite restaurace – Moderní život bez extrému

Myšlenka na založení Vitalité Zdravého Restaurantu se zrodila v hlavách jeho zakladatelů jako přímá reakce na přání začít formou zdravějšího způsobu stravování více pečovat o své zdraví, které je naším hlavním „aktivem“.

Nové a nové lékařské studie totiž znovu a znovu potvrzují, že to, co jíme (a v jaké pestrosti) zásadním způsobem ovlivňuje nejen naše zdraví, ale i naši každodenní výkonnost, pocit pohody i vitalitu.Vhodným výběrem jídel a surovin přitom můžeme našemu zdraví i pocitu pohody jednoduše pomoci.

Jistě každý z Vás už např. někdy zažil pocit, kdy se vrátil po obědě do kanceláře úplně „utlumený“ z nevhodného jídla a trvalo drahnou dobu, než mohl zase začít plnohodnotně „fungovat“, nemluvě už o tom, že nevhodná jídla často přispívají i k nadváze (a to především u lidí se sedavým zaměstnáním a dětí) a k dalším zdravotním problémům.

Budete mít zájem:  Jsem rodič. Mám permanentní strach.

A právě proto nabídka jídel Vitalité Zdravého Restaurantu každý den obsahuje:

  • jídla z ryb – bohaté na prospěšné omega kyseliny, které si naše tělo neumí samo vyrobit,
  • jídla z lehkých druhů masa –  která jsou mnohem šetrnější k našemu srdci, střevnímu i cévnímu systému,
  • jídla z  čerstvé i teplé zeleniny – bohatá na potřebné minerály, antioxidanty a přírodní vlákninu,
  • domácí dezerty a přírodní nápoje připravované přímo ve Zdravém Restaurantu – obsahující mnohem méně cukru než klasické průmyslově vyráběné cukrovinky a nápoje.

Všechna jídla navíc samozřejmě nabízíme v příjemném, moderním a zároveň nekuřáckém prostředí.

Naše čtyři zásady pro přípravu jídel

1. Prověřené a kvalitní suroviny:

  • vaříme z prověřených a kvalitních surovin (i v kvalitě BIO), u nichž se zaměřujeme především na vaření ze superpotravin
  • většina našich jídel je i v bezlepkové úpravě (což je možné zjistit z jídelního lístku ze zkratky BL před každým takovýmto jídlem

2. Čerstvá jídla bez polotovarů a separátů:

  • jídla vaříme vždy čerstvá a bez použití instantních polotovarů (tj. bez „polévky“ z prášku, bez předvyrobených průmyslových omáček z kyblíku, bez „bramborové“ kaše z prášku apod.)
  • používáme jen čisté drůbeží a rybí maso (zásadně nepoužíváme tzv. separáty = rozemleté kusy drobných kostí či šlach, které se průmyslově přidávají k masu, aby nabylo na váze)

3. Bez chemických náhražek a konzervantů:

  • při přípravě jídel nepoužíváme chemické náhražky ani nevhodné chemické konzervanty (známá „éčka“ hojně používaná v průmyslové přípravě většiny potravin či masově prodávaných polotovarů)
  • především se vyhýbáme všem látkám jejichž použití při vaření je nezdravé či zdraví přímo škodlivé (např. využívání nezdravých ztužených tuků, jejichž smažením vznikají rakovinotvorné prvky)
  • jídla jsou tak vhodná i pro malé děti, u nichž je důraz na kvalitní stravování nejzásadnější

4. Nízká kalorická hodnota připravovaných jídel a vysoký podíl zeleniny

  • 7 druhů salátů, 7 druhů zeleninových jídel
  • dlouhodobě spolupracujeme s výživovými specialisty a dietology, kteří nám pomáhají sestavovat kaloricky a výživově vyvážené jídelníčky
  • jídla jsou tak nejen kvalitní, čerstvá a chutná, ale i vhodná pro všechny zákazníky, kteří by rádi udělali něco se zdravostí svého jídelníčku a se svojí celkovou životosprávou 

Pestrá nabídka

Filozofie Restaurantu se navíc neomezuje jen na nabídku pevně daných jídel (tj. Menu jídel, které jsou v našem pojetí navíc připravovány v méněkalorické formě), ale i na unikátní systém tzv. RAUTového výběru jídel.

I jídlo na oběd, svačinu i večeři si tak máte možnost sestavit stejně jako na rautu: dáte si na talíř jen to, na co máte chuť a kolik sníte a tím nejste nijak omezováni ani pestrostí / velikostí porce ani finančně (tj.

pokud jste zvyklí jíst střídměji, můžete se tak dostat i na mnohem lepší cenu než při nákupu hotových a pevně daných Meníček a zároveň se zbytečně nepřejídáte).

Ve Svitavách se vařilo podle našich babiček, zdravě a moderně…

Svitavsko – Stále více školních stravovacích zařízení dokáže vařit podle tradičních receptur a přitom zdravě, racionálně, moderně a chutně. Informovat o tom veřejnost hodlá i projekt Pardubického kraje s názvem Kuchyně našich babiček.

První akcí se minulý týden stala společná příprava obědového menu pro strávníky školní jídelny ve Střední zdravotnické škole ve Svitavách.

Součástí nabídky byla polévka se zeleninou od místního farmáře s vločkami, dále kuřecí nudličky v bylinkovo-sýrové omáčce, pečené brambory se semínky a lívanečky s jahodami a zakysanou smetanou.

Kuchařky (Marcela Suchá – vedoucí kuchařka, Naďa Popelková a Tereza Kopecká), kterým obvykle velí vedoucí školní jídelny Věra Kavalcová, vařily tentokrát za odborného dohledu hlavního kuchaře projektu Oldřicha Szedláka ze školní jídelny v Kojetíně.

Ruku k dílu přiložili také krajský radní pro školství Bohumil Bernášek, starosta města Svitavy David Šimek, ředitelka Krajské hospodářské komory Pardubického kraje Eva Malinová a předseda pobočky Asociace kuchařů a cukrářů ČR Václav Šmerda, kteří tak podpořili unikátní projekt a navíc měli možnost nahlédnout pod pokličku těm, kteří na zasloužené společenské a finanční uznání své práce bohužel stále ještě čekají.

„Snažíme se dlouhodobě podporovat školní jídelny a zdravé vaření. Projekt má ukázat, že našim kuchařkám nemůže žádný ´fast-food´ konkurovat,” vysvětluje Bohumil Bernášek.

Podle koordinátora projektu Vladimíra Štefančíka z odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje má dnes každá školní jídelna širokou zásobu receptů zdravých pokrmů a umí je upravit tak, aby byly u dětí oblíbené.

Podle ředitelky Školní jídelny Kojetín Hany Rohové, která se na přípravě konceptu podílela jako odborný garant, je projekt vítanou možností pro výměnu zkušeností, z nichž budou těžit především strávníci.

Pro Střední zdravotnickou školu ve Svitavách je spokojenost jejích strávníků jednou z priorit. Školní jídelna nevaří jen pro své zaměstnance a žáky, kterých zde studuje dvě stě třicet, ale také pro svitavskou veřejnost. Na jídelníčku jsou převážně klasická jídla připravovaná bez použití náhražek nebo polotovarů.

Na výběr jsou obvykle dvě jídla, v nabídce jsou také saláty či jogurtové dresinky, nechybí ani moderní potraviny, jako jsou pohanka, kuskus či bulgur. „Ne všichni žáci ale mají zdravé stravovací návyky.

Budete mít zájem:  Lékárnička na dovolenou: Na co se nejčastěji zapomíná

Polévku si například vezme každý desátý, zcela nejlepší není ani vegetariánský či veganský trend nebo módní bezlepkové či bezlaktózové diety v případě, že to zdravotní důvody přímo nevyžadují. Se žáky o těchto věcech hovoříme na pravidelných schůzkách žákovské rady a zároveň se snažíme vyhovět jejich chuti,” říká ředitel školy Radim Dřímal.

Spolupráci se studenty si pochvaluje také vedoucí školní jídelny Věra Kavalcová, která je navíc zodpovědná za to, že jsou naplněny výživové normy a nutriční doporučení: „V posledních letech jsou odezvy žáků opravdu kladné. Máme z toho radost. Dětem chutná a nají se oběd je doplněn o zeleninu, na kterou si žáci již zvykli a nevyhazují ji.

Za úspěchem jsou také dostatečně,” říká. Oblíbené jsou podle ní především lasagne či tortilla s drůběžím masem. Každý investice do školní kuchyně. Před dvěma lety škola zakoupila konvektomat a o dalších investicích jedná se svým zřizovatelem.

Projekt Moderní pojetí tradičních receptur ve školních jídelnách Pardubického kraje bude pokračovat, organizátoři věří, že s neméně příznivým ohlasem jeho účastníků.

Zdroj a foto: Pardubický kraj

Tisková zpráva: Stříbrná úroda mezi skutečně zdravými školami v Brně

V rámci plnění stříbrných kritérií si ve školách odsouhlasili plán podpory zdravého stravování a stanovili kroky a harmonogram k jeho naplnění.

Dále musela jídelna obou škol prokázat, že minimálně 50 procent nakoupených čerstvých, nezpracovaných surovin a potravin pochází od pěstitelů a chovatelů s provozovnou v Jihomoravském nebo sousedním kraji.

Pět procent všech surovin musí pocházet z ekologických farem, pro přípravu pokrmů jsou přednostně používána vejce z volných výběhů. Děti a žáci mají možnost s pedagogy vyzkoušet přípravu pokrmů z ovoce a zeleniny vypěstované na školní zahradě a navštívit farmu v regionu.

Rodiče a veřejnost se podílejí na vzdělávání o zdravém jídle prostřednictvím akcí a aktivit s tematikou jídla. Při úklidu v prostorách školy a mytí nádobí ve školní jídelně jsou používány pouze ekologicky šetrné čisticí a mycí prostředky.

„Ocenění, které jsme získali, nás velmi těší a zároveň motivuje v  další snaze pokračovat v plnění náročných kritérií programu Skutečně zdravé školy, které by vedly k získání zlatého certifikátu. Díky tomuto programu máme možnost ukázat žákům i jejich rodičům cestu ke zdravému životnímu stylu. Intenzivně a cíleně působíme na naše žáky, aby dodržovali zdravý životní styl.

Velký důraz klademe na znalosti, vědomosti a dovednosti, které žáci získávají při výuce nejen ve škole, ale i na školách v přírodě a kurzech, které pro ně každoročně organizujeme. Poděkování patří týmu pracovnic školní jídelny, které svým odpovědným přístupem stále zlepšují kvalitu stravování našich žáků, zaměstnanců školy i cizích strávníků,“

říká Mgr.

Dagmar Černá, ředitelka Základní školy Hudcova v Brně.

„Program Skutečně zdravá škola nás oslovil právě proto, že klade důraz na tradiční hodnoty jako je poctivost, opravdovost a smysluplnost. Vede k zamyšlení nad smyslem života v 21.

století, k návratu k našim kořenům, k tradicím, k lásce a péči o životní prostředí, ke svému regionu.

Prestižní ocenění – stříbrný certifikát, který naše mateřská škola získává jako jedna z prvních v České republice, je výsledkem dlouhodobé promyšlené práce, směřování a vizí celého kolektivu školy,“ říká Mgr. Iva Tomášková, ředitelka Mateřské školy Hudcova v Brně.  

„Program Skutečně zdravá školka se uceleně propojuje s filozofií a posláním naší Zdravé školky a jeslí s montessori programem: Šťastné a zdravé děti připravené pro život. Velmi si vážíme stříbrného ocenění, jenž jsme získali. Stalo se naší další motivací.“ dodává Mgr. Veronika Rylková, ředitelka Mateřské školy Mateřinka Brno.

V brněnských stříbrných skutečně zdravých školách a ve školách, kam dováží školní stravování Zdravá školní jídelna Vitalité, se denně stravuje 1 128 dětí a žáků. Ty se nyní mohou těšit z opravdu zdravých a chutných pokrmů, připravených z čerstvých sezónních surovin z regionu,“ vysvětluje Tomáš Václavík, ředitel programu Skutečně zdravá škola.

Prostřednictvím programu Skutečně zdravá jídelna umožňuje iniciativa Skutečně zdravá škola využívat kvalitního školního stravování také těm školám, které nemají vlastní školní kuchyni.

Společnost Zdravá školní jídelna Vitalité připravuje denně pokrmy pro 24 mateřských a základních škol v Brně a okolí a pro stovky hostů ve svých dvou restauracích.

V restauracích se denně stravuje několik set hostů, ve školách a školkách se denně vydá přibližně 400 obědů a svačin.

„Ve Vitalité připravujeme pokrmy poctivě, z čerstvých a sezónních potravin, bez náhražek a zbytečných polotovarů. Certifikace dle kritérií Skutečně zdravá jídelna nám nyní potvrdila to, co již dlouho děláme.

Věříme, že zapojení do programu ocení jak děti a jejich rodiče, tak i hosté našich restaurací.

Naše filozofie stojí na třech hlavních zásadách: používání prověřených a kvalitních surovin, čerstvá jídla bez chemických náhražek a nezdravých konzervantů a vysoký podíl zeleniny a ovoce,“ říká Šárka Mátlová, spolumajitelka Zdravé školní jídelny Vitalité.

Kontakt:

  • Skutečně zdravá škola: Tomáš Václavík, +420 776 760 700, [email protected]
  • Zdravá školní jídelna Vitalité, Šárka Mátlová, +420 734 468 500, [email protected]
  • Mateřská škola Brno, Hudcova 435/47, Iva Tomášková, +420 732 270 660, [email protected]
  • Základní škola Brno, Hudcova 35, Dagmar Černá, +420 776 104 100, [email protected]
  • Zdravá školka s montessori programem MATEŘINKA BRNO, Veronika Rylková, + 420 731 705 364, [email protected]

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector