Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.Děkujeme za pochopení.

Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch Tak tomuto konceptu docela věřím, že se uchytí ve větších městech.
Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch
Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch Ugo se se smoothies neda vubec srovnat. Vim o cem mluvim. Bydlim v Irsku a tady do smoothies pridavaji zmrazene „cosi“ a ve vysledku je to ovocna hmota. Oproti tomu ugo je cistokrevna ovocna stava a vzdycky kdyz jedu do CR se na ugo moc tesim. Smoothies se neda pit. Ugo je mnohem lepsi.
Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch No to není možný, smůtýs tady inzeruje Horst Fuchs a vypadá to – jako vždy – báječně, i když už to není taková šou, jako když zapaluje mergla.
Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch Horst Fuchs by se mel radeji drzet tech svych bajecnych mixeru na beton.
Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch Já bych to bral. Prostě ať mně někdo prodá čerstvou pomerančovou šťávu v množství 200 ml. Pak si to říznu do litru vodou a budu happy. Prostě za to jsem ochotný platit.
Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch Teda nevim, ale mezi tim co u nas prodavaji (tretinku za kilo) a smoothies je docela rozdil. Smoothies nejsou jen vymackane stavy, ale ovocna stava s necim co vypada jako jogurt nebo zmrzlina. V USA jsem chodil dost casto do Jamba Juice a to je uplne jine nez Fruitissimo nebo UGO. Ono je tezky si dojit jako chlap koupit neco co me neosvezi ani nezasiti ale dam za to kilo. Ve zminovanem jemba juice jsem za to mel litrovej kelimek plnej super dzusu. Jinak cilit na zensky je docela snadny, slipku se posadi vzdy na stejny bydilko a kvokaji navic kdyz se jim rekne ze to udrzuje linii a je to zdrave tak po tom jdou bez ohledu na pravdu i ekonomickou stranku
Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch
už jen tím, že Kofolu prodali Polákům a pozměnili receptury…
Aha, takže se nic nedozvím, klasika.
Proti gustu žádný disputát, ale je celkem zvrácenost dávat 30,-Kč za 2dc šťávy, kterou si můžu udělat doma i do fajrontu na litry, bez přísad (pro rejpaly – moštuji, šťávuji a tp.). A pak že máme krizi
to je sice pravda…ale doma si to musím udělat sama a než poskládám a následně vymyji odšťavňovač, nebo mixér   (z banánu) tak to si ho raději doma ani neudělám…proto si ráda koupím šťávu za 30 Kč…protože nemoštuji a nedělám to ve velkém…
aha, takže pravým důvodem je klasická LENOST
ale ani ne lenost…spíš pocit, že to dělat nemusím…kdybych byla líná, tak nevydělám ani těch 30 Kč na šťávu…
A proto vytáhnu v lokalce mixer, odšťavním si mrkev vyslopu a jedu dál. Ne každý je jak Pat a Mat, aby si za každou cenu vše dělal sám. Či snad doma bouráte býky?
Odstavnovac+Elektrina + Loupani ovoce + Prace > cena stavy z fresh baruTedy pro me.
elektrina nula (tahle prace se dela rukama, vite?), odstavnovac made in já, ovoce se neloupe ani do toho vašeho FRESHe. Pravda, práce… Ale to je přesně to o čem sem mluvil, je to lenost!
jj, doma si to udelate, ale ty bary jaksi nejsou u nas doma, ty jsou v nakupnich centrech ci na ulici, proste vsude jinde nez doma…ale mate pravdu, ja jsem liny do prace sebou nosit v batohu odstavnovac a hroudu ovoce ci zeleniny
predstavte si, ze se tam loupe vsecko krom jablek, ta se poctive myji…pomerance si mostujte s chemicky osetrenou kurou vesele dal, dobrou chut 😀 a mrkev se slupkou od hliny 😀 a mandarinky, mango, kiwi…vsecko vcelku, to urcite 😀 to spis vy jste lenivy, kdybyste si do toho juice baru dosel, videl byste, kolik da to loupani prace
Dost dobrý a krásně načasovaný tah 😉
dobrá reklama…
UGO je fajn a dobrá je jejich ovocná zmrzlina, snad to Kofola „nezazdí“. Jinak do lahviček ať si dávají co chtějí, když nebudou rýpat do samotné nabídky Uga.
Na firmě,která vyrábí Kofolu hodnotím kladně,že k výrobě Kofoly bez cukru používá extrakt z bylinky Stevie a necpe do toho chemická sladidla jako Coca-cola,která je odporná.Chemická umělá sladidla jsou navíc karcinogenní,což přírodní sladidlo stevie nenéí.Takže v tomto směru dávám kofole bez cukru jedničku.
… a co má co kofola bez cukru společného s obsahem článku?
Že by směřování na zdravost výživy?
Já teda nemám kofolu bez cukru zrovna u sebe, ale co jsem se naposled díval, tak tam kromě zmiňované stevie byla rovněž klasická umělá sladidla… Hlavní rozdíl bych tedy já viděl v absenci kyseliny fosforečné…
Dobry den, zrovna ohledne Kofoly bez cukru jsem uz drive cetl, jakej to je trik … oni tam cpou i aspartam, je to ve slozeni … podrobny clanek vcetne obrazku napr. zde http://www.vitalia.cz/clanky/kofola-sladi-stevii-a-aspartamem-navrch/#ic=gallery-header&icc=backlink …
No ono tam tech chemickych sladidel je i tak vice nez stevie. Kdyby to bylo oslazene jeno stevii tak to moc dobre nebude (stevie tomu doda neprijemnou pachut, i cocacola zkousela udelat ciste steviovou colu a nepovedlo se to)
tak se pak mrkněte na obal, kolik tam té stévie je 😀
Já tedy nevím, jsem z Prahy a nikdy jsem o UGO, ani Frutisimo (spíš Frutissimo, ne?) barech neslyšel.
No, já nevím „co jako“ myslíte? Pokud je to tak úspěšná firma, tak by patrně měla být obecně známá. A většinou ty úspěšné mají  (nebo chtějí) filiálku v Praze. Jednoduše proto, že je tady největší kupní sía. Nebo ještě něco nechápete?
Jen pro zajímavost, znáte firmu Futaba, Graupner či Arkmodel. Všechno to jsou velmi známé firmy.
Proboha, vy máte pocit, že by firmy zabývající se modelářstvím měly být známé jako Mac Donald? To přeci jako argument nemůžete myslet vážně.
S tím sis začal ty, truhlíku, že mají být lokální firmy na džus známé jako Marlboro.
Odrazile, Odrazile. Nejen že máte problémy s chápáním psaného textu, ale stále mi tykáte.
No takhle se ti z toho, chlapče, vykecat nepovede.
a na namesti republiky uz jste byl :DDD je tam velkej obchodak, palladium, tam to vsecko najdete…ono to holt neprijde az k vam domu 😀 to je prdel tady, fakt 😀
To je, hlavně s vámi. To, že znáte nějakou firmu a já ne, není vůbec o tom, že by to byla nějaká výhoda. (Pro tu firmu.)
To se asi trochu přeceňuješ, hochu.
Nojo jseš holt zalezlej pražák co nečumí kolem sebe 😀
Vidíte, a já jsem z Havířova, nemáme tu snad žádný podobný bar, a stejně znám jak Fruitisimo, tak UGO :))
Vy jste nepochopila, co myslím. Nejde o to, že vy to z nějakých důvodů znáte. Ani to neznamená, že když to znáte, jste o něco chytřejší. Jde o to, že aby firma byla úspěšná, musí to znát každý, ne jen ten, který se  o to zajímá. Kdybych to přehnal tak Marlboro znají i nekuřáci a Ballantines i abstinenti. A o to jde. Proto jsem se podivoval nad tím, jak redaktor píše o nějakém úspěšném chainu firem, o kterém vlastně širší publikum vůbec neví.
Prostě se smiř s tím, že to neznáš akorát ty a z toho nevyplývá ale lautr nic.
Hele Odrazile, netykejte mi! To, že pro vás z toho nevyplývá lautr nic je naprosto zjevné. Kdyby se tady něco objevilo, dám vám vědět.
Příště víc koukej kolem sebe.

Zdravá konkurence pro toxický aspartam? Stévie!

Je to obyčejná tráva. 300x sladší než cukr. Ale nemá kalorie a nezvyšuje hladinu inzulinu. Proto je postrachem potravinářské chemie.

Stévie je u nás téměř neznámá rostlina. Je 300x sladší než cukr a to bez jediné kalorie! Je to bojovník proti obezitě a velký pomocník diabetiků. Tak proč jsou obchody stále plné nápojů sugar free – plných aspartamu E951? Je za tím lobby? Nebo se dokonce rýsuje konspirační teorie?

Budete mít zájem:  Mé dítě špatně chodí – co to může být?

Stévie: indiánská léčivá rostlina

Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch

Stévie kombinuje sladkou chuť a pozitivní účinky na zdraví člověka. Čerstvá stévie obsahuje kromě glykosidů také velké množství vitamínů (E, K, P, A, C, B), minerálů (fosfor, vápník, železo, hořčík, chróm, kobalt, selen, křemík) i antioxidantů (pomáhají preventivně chránit naše cévy před kornatěním a organismus před zhoubnými nádory).

Stévie je sladkou bombou bez kalorií

Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch

Stévie a komerční umělá sladidla

Běžná umělá sladidla jako je aspartam, sacharin nebo sukralóza mají cejch jedů. Mají vyšší riziko některých forem rakoviny a často způsobují bolesti hlavy. Týmy vědců předních institutů po celém světě přinesly studie, které odhalují negativní výsledky na náš organismus.

Jedná se o certifikované testy. Obezitní lidé, nebo ti, kteří se snaží s umělými sladidly zhubnout, jsou na velkém omylu. Tyto sladidla nutí člověka k jídlu. V Americe s rozšířením užíváním umělých sladidel, vysoce vzrostla obezita.

Nyní přišel čas odhalit, co vlastně tito „cukroušové“ dělají s našim tělem…

Když nahrazujeme cukr

Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch

Cukr našemu tělu dodá obrovské množství kilokalorií (kcal). Ty, pokud nejsou okamžitě spáleny, se přemění na nezdravé tuky a uloží se v těle. To vše vede k obezitě, která je spojená s ischemickou srdeční chorobou nebo s diabetes typu II.

Dále cukr snižuje imunitní systém a je zodpovědný za zvýšené vylučování hořčíku, vápníku, fosforu a chromu a snižuje množství biotinu, chloru a vitamínu B1 v lidském organismu. Krom toho zasahuje do přenosu vitaminu C a zesiluje produkci volných radikálů.

Tím se urychluje proces stárnutí.

Sugar free = ASPARTAM E951

Je až 200 krát sladší než cukr. Pod tímto sladidlem se po štěpení v organismu skrývá velice škodlivá trojkombinace jedů – formaldehyd, metanol a kyselina mravenčí. Jeho klíčovou rolí jsou neurologické změny.

Způsobuje bolesti hlavy, změny nálady, zejména deprese (blokuje produkci serotoninu v mozku), nespavost, závratě, může vyvolat slepotu, narušuje inteligenci a krátkodobou paměť a ovlivňuje zvýšenou chuť k jídlu vedoucí k nadváze. Má negativní vliv na játra, takže také zpomaluje hubnutí.

V Americe to s masovým užíváním aspartamu dopadlo tak, že až 75% uživatelů má zdravotní potíže. Byl objeven náhodou v roce 1965 a věřilo se, že to bude „zdravý“ nástupce sacharinu , který byl v té době obviňován z výskytu rakoviny.

Aspartam má také zajímavou, hodně temnou historii, o které se dočtete v článku o aspartamu zde http://internetweek.cz/zdrava-vyziva/aspartam-e951-meni-chemicke-slozeni-mozku. Původně se totiž jedná o chemickou bojovou látku a bylo provedeno několik výzkumů, které potvrdily jeho vysoce škodlivou sílu.

Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch

Čtěte dále v magazínu internetWEEK.cz | Aspartam E951: mění chemické složení mozku >>>

S konzumací aspartamu je oficiálně spojeno 92 škodlivých symptomů (seznam naleznete zde: http://www.fda.gov/ohrms/dockets/dailys/03/Jan03/012203/02P-0317_emc-000199.txt) a bohužel se v současné době vyskytuje přibližně ve výrobě 6 000 druhů potravin, nápojů, mléčných výrobků, sladkostí a doplňků výživy.

Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch

Dietní cola je ale bezva. Dejte do ní Mentos a uvidíte… Víte, jak to funguje? Čtěte dále na internetWEEK.cz z rubriky zábavné fyziky | Zábava nebo záhada? Cola & Mentos… >>>

Sukralóza

Je tvořena nahrazením třemi atomy chloru za 3 hydroxyl atomy cukru. Když dojde k rozpuštění ve vodě, generují se chlorované monosacharidy. Ty mají neblahý vliv na reprodukční orgány a také způsobují genetická poškození. Dále spolu s dalšími sladidly má také projímavý účinek a způsobuje nadýmání, průjem a plynatost.

Přes 90% nerozštěpené sukralózy zůstává ve střevech a odchází ve stejném stavu. Zbytek se štěpí a vylučuje se močí. Pro tělo je tedy nepotřebné. Součastí sukralózy je chlor, který je známý karcinogen. Byly provedeny studie, které odhalily, že rozšiřuje játra a ledviny.

Další výzkumy ověřily, že dochází k znecitlivění zadní nohy potkaních samců a má negativní vliv na játra, ledviny a slezinu.

Sacharin

V roce 1960 byla provedena studie, která odhalila, že způsobuje u zvířat výskyt rakoviny. V roce 1977 již pochybnosti o užívání tohoto sladidla vyvrcholily další studií, kdy se podával sacharin potkanům. Výsledky byly šokující, až 99% jich mělo rakovinu. Kanada zakázala sacharin okamžitě, americká FDA ho schválila jako sladidlo.

Poté vznikla silná opozice a tak úřad zavedl jako upozornění vyznačení sacharinu na výrobcích. V roce 1991 americký úřad FDA formálně stáhl svůj návrh na zákaz sacharinu z let 1977 a v roce 2000 kongres odmítl zákon požadující, aby výrobky obsahující sacharin nesly upozornění o karcinogenních rizicích. V USA je používání sacharinu zatím povoleno s povinností označení na výrobku.

V ČR je používání sacharinu povoleno ve výrobcích v omezeném množství.

Stévie a lobby, nebo dokonce konspirační teorie?

Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch

Tomu, aby se stévie rozšířila i na západě stojí pravděpodobně v cestě lobby cukrovarských společností a producentů umělých sladidel. Tato rostlinka by mohla ohrozit vysoké příjmy společností, protože například v Japonsku tvoří až 40% podíl na trhu se sladidly a oblíbenost mezi lidmi neustále roste. Tam se také používá například i v Coca-Cole.

Stévie neměla jednoduchou cestu na trh. V roce 1985 se objevila jakási studie, která přišla s tvrzením, že látka v ní obsažená, tzv. steviol (látka získaná ze steviosidu a rebaudiosidu, dvou nejsladších steviolů z rostlinky), je mutagenní a způsobuje rakovinu.

V roce 1991 přišla na úřad FDA stížnost na zdravotní závadnost stévie a následně byla do roku 1994 označena za látku nebezpečnou a byl vyhlášen zákaz dovozu. To ale nikdy nebylo prokázané.

Odůvodnění bylo takové, že toxilogické průzkumy dostatečně neprokázaly její bezpečnost, což bylo kontroverzní v odporování vlastní směrnice FDA, kdy se jakákoliv přírodní substance, která nemá nepříznivý vliv na zdraví lidí a byla používána před rokem 1958, považuje za bezpečnou. FDA byla nařčena arizonským kongresmanem z toho, že vyhověla nátlakům producentů umělých sladidel.

Ta však tajila svého informátora. Následně po zakázu stévie několik členů FDA opustilo úřad a začali pracovat ve společnosti Nutrasweet Co.(výrobce aspartamu) a kritika to označila za legální podplácení. O rok později FDA povolila užívat stévii jako potravinový doplněk, nikoliv však jako přídavnou látku.

Konečně v roce 2006 WHO (Světová zdravotnická organizace) přinesla po několika testech analýzu, která jasně dokazovala, že stévie není mutagenní.

Evropská komise se ale stévii vehementně vyhýbala, a tak jí jako bezpečné nekalorické sladidlo do potravin a nápojů schválila až minulý rok. Dnes je steviosid povolen ve 20 zemích světa (např. Brazílii, Thajsku, Izraeli, Číně atd.

), kde se používá i v cukrářství nebo při výrobě limonád. V Japonsku se přídává i do žvýkaček nebo zubních past, v Paraguayi stévií přislazují jogurty.

Ceny cukru jdou nahoru a tím se zdražuje i řada nápojů. Výrobci bojují s negativní publicitou kvůli epidemii obezity. Stoupá podíl light verzí nápojů s umělými sladidly a minimem kalorií (i když, jak už víte, je účinek opačný než hubnutí). To vzbudilo zájem velkých firem.

Extrakt ze stévie byl zaregistrován pod jménem rebiana společnostmi Coca Cola a Cargill. Coca Cola již nápoj s extrakty ze stévie prodává například ve Francii a Danone zase jogurty. U nás se zvýšil zájem o pěstování této rostliny a firmy již pracují na projektech ze stévie.

Jedná se o firmy jako je například Kofola, Jemča a nově se také objevuje v nápoji Jupík.

Minulý měsíc společnost PureCircle, světový lídr v oblasti produkce a komercializace produktů na bázi stévie, obdržela od Amerického patentového úřadu schválení žádosti o patent na novou odrůdu stévie.

Tato odrůda se vyznačuje vysokými výnosy a společnost PureCircle ji pěstuje v Paraguayi a v Keni.

Jedná se o novou odrůdu rostliny stevia rebaudiana Bertoni s vysokým obsahem steviolových glykosidů, to je sladících molekul, které umožňují výrobu vysoce čistých výtažků ze stévie.

Budete mít zájem:  Marián Jurečka: Usiluji o zvýšení potravinové soběstačnosti

Chcete si život osladit zdravě?

Stévii si můžete pořídit jako sladidlo v tabletách, v sušené formě, jako všestranný balzám a dá se koupit i jako venkovní rostlinka. Není moc vhodná na pěstování doma, protože poté její lístečky neobsahují dostatek sladkých molekul, ale zkusit to můžete. Lístečky se poté suší a navíc je prokázané, že stévie nekvasí v žádné podobě. Je vhodná k dochucování nápojů i pokrmů. Bez kalorií.

  • Stévie sladí přirozeně
  • Stévie snižuje vysoký krevní tlak
  • Stévie reguluje slinivku břišní a pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi
  • Stévie pomáhá při hubnutí a regulaci tělesné hmotnosti
  • Stévie rozšiřuje cévy
  • Stévie zabíjí mikroby
  • Stévie zmenšuje záněty
  • Stévie má 0% kalorií
  • Stévie neobsahuje sacharidy
  • Stévie odolá teplotě až do 200 stupňů Celsia (377 stupeň Fahrenheita)
  • Stévie podporuje trávení, která snižuje plynatost a kyselosti žaludku, zklidňuje podrážděný žaludek, pomáhá urychlit zotavení z drobných nemocí
  • Stévie působí jako všeobecné tonikum, které zvyšuje energetické hladiny a mentální aktivitu
  • Stévie inhibuje růst a množení bakterií, které způsobují onemocnění dásní a zubní kaz
  • Stévie je užitečná při léčení řady kožních problémů
  • Stévie léčí škrábance rychleji bez jizvení
  • Stévie odstraňuje lupy, zachovává přirozenou barvu vlasů
  • Stévie zvyšuje glukózové tolerance a inhibuje vstřebávání glukózy
  • Stévie podporuje tvorbu inzulínu
  • Stévie je netoxická
  • Stévie má stabilní pH
  • Stévie je výborný antioxidant
  • Nekvasí a nepodporuje kvašení jako sacharóza
  • Stévie snižuje chuť na cukr a tabák
  • Stévie je vhodná pro všechny věkové kategorie

Stévie: video jak na to

Stévie je bojovník proti obezitě, pomáhá lidem s diabetes a je vhodná pro všechny věkové kategorie. Vyzkoušejte, co nám dala příroda a ne laboratoř. Stévie (Stevia rebaudiana Bertoni) je nazývána také jako stévie sladká, stévie cukrová, sladká tráva, medové lístky. Stévie je bíle kvetoucí světlomilná tropická rostlina.

Ilustrace: http://www.flickr.com/photos/64956656@N07/ Vyšlo pro internetWEEK.cz také na DeenaMedia.blogspot.cz

  • Další příspěvky autora: DeenaMedia
  • Články ve stejných kategoriích:
  • Zajímavé video  
    Konspirační teorie  
    Zdraví  
    ASPARTAM  
    Zdravá výživa  

Kofola se stévií obsahuje aspartam! – Je to podvod na zákazníky?

Kofola sladí stévií. A aspartamem navrchKofola slazená ,,stévií”? – Úžasná zpráva pro každého, který jakýmkoliv způsobem bojuje za lepší a kvalitnejší potraviny na trhu. Ať už je to vzděláváním veřejnosti, bojkotem určitých výrobků, nebo jakkoliv jinak.

Pravdou je, že snaha vzdělávat veřejnost a varovat ji ať pečlivě čte etikety, přináší své ovoce. Kdo chce vědět, ten dneska ví i během pár minut, také díky internetu.

(A v této souvislosti třikrát sláva a hurá Romanu Vaňkovi za jeho seriál na Streamu: Peklo na talíři. Jeho přínos pro nás všechny je obrovský.)

To nutí výrobce reagovat. Nelze vyrábět chemický hnus, který si nikdo nekoupí. To už je lepší přejít na zdravější suroviny i za cenu toho, že firma bude mít trochu větší náklady.

Ovšem ,,Kofola slazená stévií”, to je mistrný husarský kousek. Kofola se směje, zatímco koncový zákazník je za idiota. – Proč?

Kofola se na jednu stranu rozhodla, že se pokusí zacílit na lidi, kteří ,,jdou po zdravém”, ale zároveň to udělala tak, aby na výrobě nic neprodělala.

Proč je aspartam úplně všude, přestože je velmi nezdravý, karcinogenní a nebezpečný?

Odpověď je velmi jednoduchá: Jsou v tom peníze. Sladit aspartamem je milionkrát levnější, než sladit cukrem, nebo jakýmkoliv jiným sladidlem, které známe. Výrobci na spotřebitelích zcela jednoduše šetří.

Ďábelský plán

,,Dejme lidem co chtějí: Dejme jim ,,zdravě” slazený nápoj. Uvedeme ho s fanfárami a veškerou reklamní strategii postavíme na jednoduchém sloganu:

Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch

… Ale zároveň lidem neřekneme, že stévie obsahuje kofola zanedbatelné množství a zbytek je aspartam. Ušetříme obrovské peníze. Uvedeme na trh produkt, jehož výroba bude ještě levnější než stará Kofola s cukrem, ale trhneme na tom jedovatém šmejdu takové peníze, že se v nich všichni můžeme koupat… A projde nám to. Protože lidé jsou stejně blbí a nečtou etikety pečlivě…”

Takt nějak asi mohla znít slova některého z mozků v této firmě. Osobně je to pro mne obrovské zklamání.

Kamkoliv přijdu, všude na mě útočí nápoje s aspartamem, kterému se vyhýbám velice pečlivě, protože nejpozději po třech prvních doušcích u mne nastávají prudké křeče v břiše, které trvají další 4 hodiny minimálně.

Proto jediné, co si mohu dát, je Kofola, nebo zázvorový tonic, ovšem pouze od Coca-coly, jinde je totiž také aspartam.

(Pokud nechápete tuto moji extrémní reakci na aspartam, vysvětlení je stejné jako když jsem varovala před Wi-fi. Čemu nejste vystavováni, na to nejste zvyklí a potom reagujete. U mne se ,,alergie” na aspartam vytvořila asi dva roky poté, co jsem s ním ani jednou nepřišla od té doby do styku a tělo se od něj očistilo, tím pádem si i ,,odvyklo”.

Křeče jsou to opravdu strašné, žaludek, kompletní střeva a dokonce i vaječníky. – Kdybych o aspartamu nevěděla vůbec nic, tělo mi to ukáže samo naprosto jasně.)

Kofola u mne platila za slušnou firmu. Které pořád ještě tolik nejde o peníze jako ostatním. Která udržuje původní recepturu s cukrem, přestože sladit aspartamem by bylo levnější…

  • A teď takový šok.
  • Skutečné složení ,,zázračné novinky se stévií” je následující:
  • ,,voda, oxid uhličitý, barvivo E150d, regulátory kyselosti: kyselina citronová, citronan sodný, chlorid sodný, esence KOFO, aroma, lékořicový extrakt, konzervant: benzoan sodný, sladidla: Stéviové glykosidy (extrakt z listů Stevie Rebaudiana), afesulfam K, aspartam, sukralóza, kofein.”

Sukralóza je, vážení přátelé, také umělé sladidlo ???? – Vyrobené v laboratorních podmínkách z normálního řepného CUKRU. Je to bílý prášek, 500x sladší než cukr klasický a názory na jeho ,,zdraví neškodnost” se občas rozcházejí.

Tak tedy, máme Kofolu oslazenou stévií, která obsahuje rakovinotvorný aspartam, pak jeho ,,odrůdu”, která dělá to samé, tedy acesulfam K a aby toho nebylo málo, máme tady ještě sukralózu… Která je sice z cukru, ale v laboratoři si s ní tak pohráli, že to vlastně už není cukr, takže na reklamu napíšeme klidně ,,bez cukru”… voalá! – Tahák na blbce je na světě.

Ne tak úplně. Mnoho lidí už si toho samozřejmě všimlo a vznikají články, kde se nad tím pohoršují. Co mě velice zaujalo, je část článku ze stránky Vitalia.cz, kde se dokonce autorka článku rozhodla napsat přímo Kofole. Cituji:

Kde je ono slibované “slazení přírodou”? A nejde tak trochu o klamání spotřebitele? Do milé Kofoly jsem napsala e-mail, v němž jsem svoje zklamání vyjádřila: “Nepřipadá vám trochu jako klamání spotřebitele, když uvedete na trh novinku “kofolu se stévií”, v níž je ve skutečnosti vedle stévie obsažen aspartam a acesulfam K? Chtěla jsem si tuto novinku koupit, ale rozhodně to neudělám. Tento přístup i výrobek je pro mě velkým zklamáním.”

Kofola na můj dotaz reagovala následujícím způsobem: “Na receptu kofoly, která by byla čistě přírodní, se pracuje. V současnosti naše laboratoř je schopna vyrobit kofolu tímto způsobem. Je nám líto, že se Vám náš krok k přírodnějšímu nápoji nelíbí. Snad se to v budoucnu změní.”

Tak to vidíte. Kofola řekne, že je jí líto, že se nám její úžasný krok za zdravějšími nápoji nelíbí. K aspartamu se raději nevyjádří. – Skutečně ale jde o lživou reklamu.

Pokud si zákazník přečte: ,,Bez cukru, slazeno stévií”, řekne si ,,Je tam stévie”. Tečka. – Už neočekává nic dál….

Ale ono je toho tam dál dost, celkem další tři sladidla a to třetí je dokonce manipulovaný CUKR… KOFOLA BEZ CUKRU SE SUKRALOZOU?!

To je zhruba takový podvod, jako kdybych já začala vyrábět dětskou výživu, do které bych z nějakého pro mně výhodného důvodu dávala rtuť. Ale výživu bych prodávala s tím, že obsahuje nějakou super zdravou složku, ovšem o té rtuti už se nezmíním… A až pár dětiček umře na selhání jater, nebo oslepnou, řeknu :,,Jéjda, to mě ale mrzí, že se vám nelíbí moje snaha o zdravější dětskou výživu”.

Kocourkov? – Kofola dokázala, že je to možné.

Budete mít zájem:  Přírodní barviva potravin z květů

Radím vám dobře, nekupujte to. O aspartamu už jsem psala mnohokrát, v archivu Alušky.org najdete bohatou zásobu článků. – Zjišťujte si, čtěte etikety a nenechte nikoho, aby z nás dělal blbce.

Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch

  1. Kam dál:
  2. • Otevřít rubriku ZDRAVÍ: ZDE
  3. • Máte otázku? Ptejte se do ►Mailu◄

• Líbí se vám tyto stránky? Doporučte přátelům adresu https://aluska.org

• Na Aluška.org najdete také interaktivní chat – Vstoupit do Chatu – ZDE

• Líbí se vám publikované články? Za pár dní vám může pošta doručit i knihu! – Podrobnosti ZDE

Nová chuť Kofoly bez cukru se Stevií

Kofola sladí stévií. A aspartamem navrch

Výrobce: Kofola, a.s.
Objem: 2000 ml
Obal: PET lahev
Název: Kofola bez cukru
Příchuť: Kolový nápoj
Typ nápoje: Limonáda
Přibližná cena: 30 Kč (za 100ml 1.5 Kč)
Energetická hodnota: 1.3 kJ (0 kcal) ve 100ml
Koupeno: Česká republika
Vyrobeno: Česká republika

Po vydařené kofole vanilkové jsme si po čase řekli, že zkusíme kofolu bez cukru. S překrapením jsme zjistil, že obsahuje kromě umělých sladidel také přírodní sladidlo Stévii. V poslední době často využívaná látka nahrazující klasické cukry. Tak uvidíme jaká bude chuť této kofolky.

Kofola bez cukru má barevné odlišení od ostatních v podobě světle modré barvy. Víčko, obrys etikety, modré barevné motivy po celé etiketě. Po pravdě toto odlišení na první pohled hodnotim velice kladně, zákazník ihned pozná, jakouže kofolu kupuje. Bez cukru se stévií.

Určitě hned na první čuch si říkám „to je ale slabý odér“. Méně výrazná, přesto rozeznatelná kofolovitá vuně. I u tohoto nápoje vůně dopředu prozrazuje výraznost chuti.

Ta je dost slabá, až moc řekl bych. Na úvod cítíte slabé nasycení a chuť Kofoly, pak hned chuť mizí a pomalu se dostaví lehký povlak způsobený zřejmě umělými sladidly.

Prakticky chuťově ten samý jako například u Coca–Coly Light.

Výrobce kromě aspartamů a acesulfamů přidává nově stevii. Etiketa mluví o nové chuti díky zmíněné rostlině. V chuti to ale nerozeznám.

Možná, kdybych měl vedle sebe starou kofolu bez cukru bez stévie a tuhle novou kofolu bez cukru se stevií, poznal bych rozdíl. Vy, co jste kofoloví nadšenci, třeba rozdíl rozeznáte.

Pro mě je to chuťově za tři, takový průměr. Cukry prostě sladí lépe a kofola originál proto i lépe chutná.

Dvoulitrové balení kofoly bez cukru se stevií výrobce stáčí do pevné kvalitní PET lahve. Podobně jako zatím u všech testovaných produktů od Kofoly a.s.

Foliová etiketa jasně značí, co kupujete, včetně dostatečně viditelné informace „bez cukru“. Obalu ani etiketě není moc co vytknout.

U kofoly jako takové ani nemá moc smysl přicházet s nějakými výraznými inovacemi, co myslíte? No a za třicet korun 2 litry – pohodička

Složení: Voda, oxid uhličitý, barvivo E150d, regulátor kyselosti: kyselina citronová, citronan sodný; chlorid sodný, esence pro KOFO® – aroma, bylinný extrakt – přírodní aroma; lékořicový extrakt – přírodní aroma; konzervant: benzoan sodný; sladidla: steviolové glykosidy (extrakt z listů Stevie rebaudiana), acesulfam K, aspartam; kofein (15 mg/100 ml)

Spor o přírodní Kofolu: Není to klamání, brání se firma | Aktuálně.cz

Limonáda stále obsahuje i umělá sladidla, ale uživatel se to dozví až z etikety

Praha – Firma Kofola nedávno překvapila zákazníky novou verzí svého nápoje. Light limonádu totiž začali sladit „zázračnou“ přírodní stévií.

Podle expertů ale nadšení není zcela na místě. Kofola totiž stále obsahuje i umělé přísady, ačkoli to na první pohled nedává najevo. Upozornil na to server Vitalia.cz.

Zástupci Kofoly se ale brání a tvrdí, že přítomnost jiných cukrů nikdy nepopírali a vše poctivě uvádějí na etiketě.

Kofola přišla se stévií poté, co Evropská unie před několika měsíci nové sladidlo schválila. „Kofola bez cukru – je sladká a přitom neobsahuje žádný cukr. Jako zdravou náhradu cukru jsme přidali sladidlo z přírodního zdroje, stévii,“ uvádí výrobce na svých nových lahvích.

O tom, že v limonádě stále dominují umělá sladidla, však již neinformuje, zákazníci se vše dočtou až na zadní etiketě lahve.

„Část sladidel sice stévie nahradila, přesto v nápoji dominují sladidla umělá, a to právě ta velmi sporná: aspartam a acesulfam K,“ řekla Lenka Krbcová, šéfredaktorka serveru Vitalia.cz.

Podle serveru se jedná o vějičku na zákazníky a možná i klamání spotřebitele.

Kofola s tím ovšem nesouhlasí. „Společnost Kofola uvedením Kofoly bez cukru se stévií neměla v úmyslu klamat spotřebitele. Pokud si někdo naši komunikaci nepřesně vyložil, je nám to velice líto,“ řekla Jaroslava Musilová, tisková mluvčí a PR manažerka Kofoly.

„Na etiketě jsou poctivě uvedeny všechny ingredience, které Kofola bez cukru obsahuje, tedy včetně náhradních sladidel. Jejich přítomnost v Kofole bez cukru jsme nikdy nepopírali,“ upozornila.

„V současné chvíli intenzivně pracujeme na dalším vylepšení receptury Kofoly Bez cukru,“ dodává mluvčí.

Stévie není jen příroda

Stále není jasné, co vše aspartam dokáže způsobit. Podle odborníků lidé při jeho konzumaci podstupují riziko oslepnutí, poruch endokrinního systému, Alzheimerovy a Parkinsonovy nemoci, astmatu nebo rakoviny.

„Stévie naproti tomu působí téměř jako lék,“ uvádí Vitalia.cz. Dodává ovšem, že se nejedná o žádnou čistou přírodní formu, ale výrobek, který také obsahuje sladidla.

Podívejte se, jak šel čas s Kofolou:

Ta mohou ostatním umělým sloučeninám zdárně konkurovat – ve stévii obsažený Erythriol může také způsobit alergie, průjmy, nadváhu nebo syndrom dráždivého tračníku.

Spíše než o zázrak se tak jedná o marketingový tah, stévie totiž pro zákazníky představuje přírodní alternativu oproti klasickým limonádám. Vitalia.cz upozorňuje, že již nyní tak stévii využívá například i dětský nápoj Jupík.

Naše Voda

OPĚT KLAMÁNÍ SPOTŘEBITELE? KOFOLA SE STÉVIÍ JAKO VĚJIČKOU. Stačí si ovšem přečíst složení výrobku.

Více informací v článku…

Stévii výrobci používají jako vějičku na zákazníky. Část sladidel sice stévie nahradila, přesto dominují sladidla umělá, a to právě ta považovaná za nejškodlivější a nejobávanější.

Страницы, которые нравятся этой Странице

Нравится: 21

Vývoj software na míru, www stránky a webové aplikace, GPS systémy, správa počítačových sítí,…

Нравится: 2,6 тыс.

Adapterra radí a pomáhá městům, obcím i jednotlivcům s jejich adaptací na projevy klimatické změny.…

Недавняя публикация Страницы

Bezprecedentní kůrovcová kalamita, která postupuje střední Evropou, má potenciál změnit zásadním způsobem nejen…

Bezprecedentní kůrovcová kalamita, která postupuje střední Evropou, má potenciál změnit zásadním způsobem nejen lesnictví a lesnicko-dřevařský sektor, ale ve svém důsledku celé fungování krajiny včetně služeb, které lesy poskytují veřejnosti. O nové dynamice kalamity svě…

S ohledem na blížící se letní a vodáckou sezónu, oznamuje státní podnik Povodí Vltavy předpokládaný pohyb hladiny na vodní nádrži Orlík v roce 2021.

S ohledem na blížící se letní a vodáckou sezónu, oznamuje státní podnik Povodí Vltavy předpokládaný pohyb hladiny na vodní nádrži Orlík v roce 2021. V současné době pokračují práce na prohloubení plavební dráhy na konci vzdutí orlické nádrže v úseku Podolsko – Kořen…

Od 1. dubna začne platit nová vyhláška k náhradám škod způsobených vybranými zvláště chráněnými živočichy. Upřesňuje…

Od 1. dubna začne platit nová vyhláška k náhradám škod způsobených vybranými zvláště chráněnými živočichy. Upřesňuje výpočet výše škody, pamatuje na léčbu zraněných zvířat a umožňuje například zaplatit odvoz uhynulých zvířat do kafilerie. Nové znění vyhlášk…

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector