Prague Food Festival 2021: „Mysli globálně, papej lokálně“

Gastronomie se v našich končinách za poslední roky dostala na velmi dobrou úroveň. Existuje opravdu mnoho podniků, které nás dostá… >>>

GASTROHOUSE (30.03.2021)

Prague Food Festival 2021: „Mysli globálně, papej lokálně“

Některé slunečné týdny to už vypadá, jako by jaro bylo v plném proudu, opak je ale pravdou. Mnoho dní je ještě hodně chladných a k… >>>

MÓDA / LUXURYHOUSE (30.03.2021)

Pokud denně používáte své auto, tak jste pravděpodobně již rezignovali na udržování absolutní čistoty. Při běžném provozu, kdy ná… >>>

AUTO-MOTO / CARSHOUSE (29.03.2021)

Hlavním důvodem, proč si lidé pořizují jímku, je samozřejmě vyřešení odpadních vod. Ne všude je totiž k dispozici kanalizace… >>>

HOUSEHouse (29.03.2021)

V následujících týdnech se bude počasí už jen zlepšovat. Můžeme se těšit na více slunce a kvapem se blížící léto. Jakmile sl… >>>

HOUSEHouse (29.03.2021)

Tři z vás mají možnost vyhrát vánoční balíček od Božkov s produkty BOŽKOV ORIGINÁL a BOŽKOV VAJEČNÝ LIKÉR.Vánoční čas se poma… >>>

SOUTĚŽE (07.12.2020)

Prague Food Festival 2021: „Mysli globálně, papej lokálně“

Poslední sobotu v měsíci lásky, 30. května, uspořádal nadnárodní balíkový přepravce GLS Mezinárodní den balíků, jehož tradice sahá… >>>

Fotoreporty (08.06.2020)

V sobotu 30. května, byla v Zoo Praha otevřena nová expozice tasmánské a australské fauny – Darwinův kráter. Představují se zde v… >>>

Fotoreporty (31.05.2020)

V pátek 6. března proběhl již druhý galavečer MMA organizace IAF. Diváci zažili skvělých 12 zápasů, mezi kterými nechyběla an… >>>

Fotoreporty (11.03.2020)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví … >>>

Nepřehlédněte (04.03.2020)

V rámci naší mediální skupiny HMG jsme si pro vás připravili sérii článků, v nichž s vámi sdílíme, kde jsme za vás vyzkoušeli nejl… >>>

Nepřehlédněte (03.02.2020)

Agentura s vlastním fotoateliérem a týmem fotografů, včetně zkušených profesionálů vyhlašuje Výběrové řízení na glamour modelky! P… >>>

Nepřehlédněte (04.12.2019)

INTERSPAR zve na Prague Food Festival

Prague Food Festival 2021: „Mysli globálně, papej lokálně“Společnost SPAR ČOS se zúčastní Prague Food Festivalu 2012, který proběhne od 25. do 27. května 2012 v Královské zahradě Pražského hradu. Slogan „Mysli globálně, papej lokálně“ představuje hlavní motto festivalu, který letos klade důraz především na sezónní, lokální a farmářské suroviny. Čerstvost a kvalita jsou nedílnou součástí filozofie společnosti SPAR ČOS, proto se letos na festivalu představí hned na několika místech. Součástí festivalu je podpora českých farmářů projektem „Miss Farma Sympatie Prague Food Festival“ a podpora vítěze soutěže „Česká biopotravina roku 2011″ – Horského statku Abertamy. V rámci festivalu proběhnou také workshopy Zdeňka Pohlreicha.

„Čerstvost a kvalita je hlavní filozofií naší společnosti, a proto je pro nás přirozené účastnit se Prague Food Festivalu, který stejně jako my, klade důraz na kvalitní potraviny od místních dodavatelů,“ řekl Martin Ditmar, generální ředitel SPAR ČOS. „Návštěvníci se s prezentací SPAR ČOS setkají na více místech – mohou se občerstvit u Fresh stánku Interspar, ochutnat delikatesy SPAR Premium v Míčovně nebo navštívit Zónu zdraví či Dětský koutek Interspar s dráčkem Ingo,“ dodal Martin Ditmar.

Fresh stánek Interspar (stánek č. 5 a 42) pozve návštěvníky již tradičně do Fresh Baru, kde se mohou osvěžit čerstvými ovocnými i zeleninovými džusy z produktů, které lze běžně zakoupit v síti hypermarketů INTERSPAR. V Zóně zdraví (stánek č. 41), nabídne SPAR ČOS k ochutnání i k prodeji výrobky svých značek SPAR Vital, SPAR Natur*pur a SPAR free from.

Prezentace bude doplněna workshopy s výživovými poradci a specialistou na bezlepkovou dietu. Workshopy obohatí dopolední a odpolední přednáška na téma „Správná a vyvážení strava“ a „Potraviny bez lepku“. Součástí prezentace je také koutek zdraví, kde zdravotnický personál na požádání změří v těle tuk, vodu, glykemii či tlak a podobně.

Každý návštěvník následně dostane kartičku se zapsanými hodnotami. V Míčovně bude probíhat prodej exkluzivních delikates SPAR Premium, především od českých dodavatelů. V rámci festivalu proběhnou také workshopy Zdeňka Pohlreicha. V pátek 25. května 2012 v 19.30 hod. to bude vystoupení pod názvem „Masa z celého světa“ a v neděli 27. května 2012 ve 14.30 hodin „Zdravá kuchyně z Intersparu“.

V rámci každé ukázky bude probíhat soutěž, kde výherce získá dárkový koš s produkty SPAR Premium.

SPAR ČOS nezapomíná ani na malé návštěvníky. Děti si mohou pohrát v Dětském koutku Interspar, kde je uvítá maskot Intersparu dráček Ingo, a pod vedením profesionálního kuchaře si budou moci uvařit jednoduchá a zdravá jídla.

Regionalita na Prague Food Festivalu – Interspar podporuje české farmáře

Některé z prestižních restaurací nabídnou na letošním festivalu také pokrmy uvařené z místních kontrolovaných surovin, které jim dodávají jejich prověřené dodavatelské farmy. Příznivci kvalitního jídla a pití mohou od 20.

dubna 2012 prostřednictvím webových stránek www.lidovky.cz hlasovat o nejsympatičtější farmu Prague Food Festivalu 2012 – Miss Farma Sympatie.

SPAR ČOS následně regionálně zalistuje tohoto dodavatele ve svých prodejnách a nabídne mu také možnost spolupráce pod privátní značkou SPAR Premium.

Dalším regionálním dodavatelem, který se SPAR ČOS rozhodla podpořit, je Horský statek Abertamy – vítěz soutěže Česká biopotravina roku 2011.

Ten provozuje v Krušných horách, nedaleko Božího Daru, Horskou Salaš Ryžovna, ve které zpracovává mléko vlastních krav, koz a ovcí.

Sýry této farmy mohou návštěvníci festivalu ochutnat a zakoupit v Míčovně a od poloviny roku 2012 také ve vybraných hypermarketech INTERSPAR.

Špilberk Food Festival v Brně letos poprvé

Od 11. do 13. května 2012 proběhne na hradě Špilberk v Brně první ročník Špilberk Food Festivalu. Festival je stejně jako Prague Food Festival určen všem milovníkům dobrého jídla a lahodných nápojů a vybraných delikates. V rámci prezentace Interspar zde proběhne v neděli 13. května 2012 od 15 hodin cooking show Zdeňka Pohlreicha. Přijďte si pochutnat!

Budete mít zájem:  Čeští muži mají svůj rituál dospělosti

SPAR Česká obchodní společnost s. r. o. patří do skupiny SPAR Rakousko. Hrubý obrat z prodeje za rok 2010 činil 498 mil. eur.

SPAR provozuje v České republice 39 obchodů (33 hypermarketů INTERSPAR, 5 supermarketů SPAR a 1 prodejnu SPAR City), ve kterých zaměstnává přes 4 500 zaměstnanců.

SPAR ČOS je rovněž provozovatelem moderních velkokapacitních Restaurací Interspar, kaváren Tutto Bene a občerstvení Cafe Cappuccino To Go.

SPAR ČOS je od září 2002 členem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR. Od prosince 2011 vykonává funkci viceprezidenta pro obchod SOCR ČR Martin Ditmar, generální ředitel SPAR ČOS.

Prague Food Festival 2021: „Mysli globálně, papej lokálně“

Více informací:

www.interspar.cz

www.praguefoodfestival.cz

www.spilberkfoodfestival.cz

Vzrušuje mě jídlo, které jsem nikdy neochutnal, říká Pavel Maurer

Hlavní strana > Relax > Apetit

Prague Food Festival 2021: „Mysli globálně, papej lokálně“

09.05.2012 18:12

Brát při vaření ohled na kalorie? Pavla Maurera, gurmána a pořadatele Prague Food Festivalu, zajímá hlavně chuť. Při nákupu surovin vždy porovnává cenu a kvalitu.

Heslem letošního ročníku je Mysli globálně, papej lokálně. Kde nejčastěji nakupujete suroviny?

Jezdím občas na farmářské trhy, kde pečlivě zkoumám tváře a ruce těch, kdo mi nabízejí své zaručeně pravé a lokální produkty. Pak, když to jde, na místě ochutnávám. Též mám rád vznikající italská, čínská, japonská či řecká lahůdkářství, která k nám dovážejí typické produkty ze svých zemí. Jsou většinou trochu dražší, je třeba porovnávat cenu vůči kvalitě.

Snažíte se vařit zdravá jídla, nebo se při přípravě pokrmů řídíte pouze chutí a na kalorie neberete ohled?

Na kalorie neberu ohled, zajímá mne chuť. Otázku Co je zdravé? považuji za velmi diskutabilní. Mnoho produktů v posledních letech vyhodnotila jak věda, tak často nejnovější výzkumy jako zdravé a pak naopak.

Prague Food Festival 2021: „Mysli globálně, papej lokálně“Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?

To co jsem ještě nikdy nejedl, mne přitahuje a vzrušuje. To je moje nejoblíbenější situace kolem jídla.

Co říkáte na to, že vznikají festivaly nápadně podobné tomu vašemu – například Špilberk Food Festival?

Když dva dělají totéž, není to vždy totéž. Prague Food Festival se na trhu objevil před šesti lety jako první a my se snažíme stále zdokonalovat. To, že nás někdo napodobuje nebo využívá našich nápadů, neřeším.

Poučuje se z případných chyb, to je dobře.

Přeji každému úspěch, protože pokud bude na našem trhu více úspěšných a oblíbených festivalů, které mají hodně vysokou návštěvnost jako my, pomůže to celé kategorii a dobrému jménu gastronomie.

Jaké jídlo si na letošním Prague Food Festivalu nenecháte ujít?

Nikdy jsem ještě neochutnal Marylandské krabí dortíky, saranče na nudlovém salátku, telecí s ujgurským kořením a delikátní bramboru s lanýžovým krémem. Velmi se též těším na slovenská vína, zeleninové džusy a na zmrzlinu z hruškovice.

Diskuze u článků starších půl roku z důvodu neaktuálnosti již nezobrazujeme. Vaše redakce.

Prague Food Festival 2012 | Empírový skleník v Královské zahradě

Prague Food Festival 2012 nabídne nejbohatší program ve své historii

Prague Food Festival 2012 nabídne nejbohatší program ve své historii

Gastronomická událost roku Prague Food Festival proběhne 25. – 27. května v Královské zahradě Pražského hradu. Letošní motto: „Mysli globálně, papej lokálně“ slibuje mnohé a jde skutečně o unikátní nabídku ochutnávek, které v naší zemi zatím nemají obdobu.

1. Co ochutnáte?

Žabí stehýnka, ujgurské koření, ravioli z ananasu, domácí taliány, královské krevety, sicilské cannoli, smažené střevlíky, bio dobrůtky, alko i nealko koktejly, zelený ječmen, pivo, víno, kávu, fresh džusy a klasické speciality z české moderní i staročeské, orientální, asijské, francouzské, italské, čínské, vegetariánské a mezinárodní kuchyně…

2. Zase „na stojáka“?

  • 50 gastronomických stánků
  • 3 velkokapacitní degustační stany
  • přes 500 míst k sezení
  • 3. Zvýhodněné vstupy
  • Aby organizátoři předešli frontám, vstupenky se prodávají na konkrétní dny, přesné časy a s označením, kterým vchodem nejlépe vstoupit do 6 hektarového areálu.
  • 4. TOP 10

V rámci třídenního svátku jídla ochutnáte lahůdky od desítek nejlepších restaurací z Maurerova výběru Grand Restaurant 2012. Z letošní vítězné TOP 10 se účastní Radisson Blu, Alcron a La Rotonde, V Zátiší, Chateau Mcely, Piano Nobile a absolutní vítěz Terasa U Zlaté studně. Nově na festivalu poznáte třeba Aureole, Na Kopci, Chateau St. Havel,

U koně, La Cucina Boscolo a další. Do PFF 2012 se aktivně zapojila i agentura CzechTourism s projektem Ochutnejte Českou republiku, jejímž cílem je propagace tradiční gastronomie.

Czech Specials budou moci návštěvníci nejen degustovat, ale také si je užít v podobě performance pod názvem „Umění české kuchyně“, pod vedením Výtvarného ateliéru Malování a kreslení Prof. akad. mal.

Martina Mainera.

  1. 5. Unikátní gastronomické zvláštnosti
  2. Yasmin hotel, Noodles – brouci a hmyz na slano i na sladko
  3. Essensia, Mandarin Oriental – experimentální laboratoř, techno-emocionální menu, poznáte, jak vzniká jídlo kosmonautů
  4. La Truffe – vzácné francouzské lanýže
  5. U Emy Destinnové – Marylandské krabí dortíky z USA
  6. Café Angelato – alkoholická zmrzlina s hruškovicí, mascarpone s jahodami, balsamiková
  7. a parmezánová zmrzlina s fíky

Franc. Rest. Art Nouveau – plněné kachní žaludky

  • Na Kopci – žabí stehýnka
  • Terasa U Zlaté studně a Aria, Coda spolu s Bacchusem, dodavatelem exkluzivních vín, představí klasický „fine dining“ 3-chodové degustační menu připravené z lokálních surovin párované s víny z tradičních světových vinných oblastí
  • 6. Farmáři
  • Některé prestižní restaurace budou na letošním festivalu vařit též z kontrolovaných lokálních surovin, použijí produkty ze „svých“ dodavatelských farem, i bio. Každý

z příznivců kvalitního jídla a pití může hlasovat o „Miss Farma Sympatie“ na www.lidovky.cz.

Budete mít zájem:  Vitaminy Na Změny Nalad?

Organizátoři PFF a Interspar se kromě zvýhodnění quot;Miss farma sympatie quot; též rozhodli obchodně a morálně podpořit letošního vítěze X. ročníku soutěže Česká Biopotravina roku 2011 – Horský statek Abertamy. Voňavé portfólio jejich kravských, kozích a ovčích sýrů můžete ochutnávat v Míčovně.

7. Delikatesní show se 6. smyslem Whirlpool

  1. Poprvé v historii PFF je otevřen přímý prodej českých i mezinárodních lahůdek nejrůznějších značek:
  2. Fair Trade, Spar Premium, Country Life, Biopekárna Zemanka, La Bottega
  3. di Aromi/Finestra, Sýrárna quot;Salaš Rýžovna“

Každou hodinu probíhají gastronomické workshopy, ochutnávky zdarma a soutěže o hodnotné ceny ke konzumaci..

Ochutnáte a případně zakoupíte italské produkty značky Mammá od malých italských producentů, kteří je zpracovávají s ohledem na kvalitu atradici. Nejluxusnější delikatesy a show z Andalusie nabídne tradičně agentura Extenda.

Těšit se můžete na workshop Olivové variace v podání Enriqua Sáncheze, který patří mezi nejslavnější španělské šéfkuchaře. Jeho televizní program „Cómetelo“ i publikace o andaluské gastronomii si získaly mnoho příznivců ve Španělsku i za jeho hranicemi.

Návštěvníkům PFF předvede, jak kreativně a stokrát jinak lze využít perlu španělské kuchyně – olivy.

8. Vinná a pivní show v Míčovně

Řízené degustace vína povede jedenáctinásobný vítěz sommelierských soutěží v ČR, vítěz mistrovství světa Habanosommelier 2004 Ivo Dvořák (www.winemanshow.cz)

Párování piva s jídlem řídí Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje.

9. Tváří v tvář

Čekají vás gastro-hvězdy: Riccardo Lucque, Zdeněk Pohlreich, Filip Sajler, Titus Eliáš, táta a syn Sapíkové, Roman Paulus, Milan Hořejš, Jiří Král, Tomáš Kalina, Roman Dolejš…řezník František Kšána, sommeliér Tomáš Brůha, trojnásobný vítěz Mistrovství ČR sommeliérů a redaktorky časopisu Apetit.

Pod vedením mistra světa v čepování piva za rok 2010 Lukáše Svobody si to zájemci zkusí profesionálně. Nejschopnější si odnesou titul Výčepní učeň Pilsner Urquell PFF 2012 na stánku PU Master Bartender.

9. Něco navíc?

Neapolská kapela, andaluské flamenco, kubánští muzikanti a možná přijde i…

basketbalová hvězda Tomáš Satoranský, nejúspěšnější handicapovaný sportovec roku 2011 Jiří Ježek, spousta slavných herců a zpěváků, kteří mají rádi PFF, např.

Zlata Adamovská, Jana Štěpánková, Jitka Schneiderová, Marie Retková, Světlana Nálepková, Jana Krausová, David Švehlík, Marek Taclík, Juraj Herz, Jiří Menzel a další!

  • 10. Bar
  • Každý den od 19 do 20 h na stánku La Casa de la Havana vieja – Happy Hour a minikurz Salsy taneční školy exoticDANCEntre!
  • Grand Bar – přímo na místě bude možnost provést hodnocení o nejlepší bar roku v celostátní anketě Maurerův výběr Grand Bar.

11. Chcete být zdraví?

Interspar nabídne k ochutnání i prodeji „koncentrovaný zdravý život“ od značek Spar Vital, Spar Natur*Pur, Spar Free From. Ochutnávka, workshopy s výživovými specialisty.

V koutku zdraví vám změří v těle tuk, vodu, glykemii, tlak..

Interspar Fresh Bar – zeleninové a ovocné džusy.

Královský nápoj ze zeleného ječmene s Radostínou Evou Vančurovou – lék proti neduhům našeho těla i ducha.

12. A co děti?

Dětský koutek bude doplněn o kuchařskou školu, kde bude profesionální kuchař s pomocníky učit děti jednoduchým a zdravým receptům. Mají také možnost sepsat svůj příběh k Dětskému činu roku a budou odměněny dárky.

  1. 13. Nápoje
  2. Pilsner Urquell, Master, Frisco, Birell, zahraniční vína Bacchus, domácí Bohemia Sekt, Káva De´Longhi
  3. Sommeliérské minimum – šumivá vína, pivní a vinná degustace
  4. 14. Restaurace
  5. AROMI / LA FINESTRA
  6. AUREOLE / SOAVE BY AUREOLE
  7. BELLEVUE
  8. BUDDHA BAR
  9. CAFÉ AMANDINE
  10. CHATEAU MCELY, PIANO NOBILE
  11. CHATEAU ST. HAVEL
  12. CORINTHIA, RICKSHAW
  13. COUNTRY LIFE
  14. COWBOYS
  15. FRANCOUZSKÁ REST. ART NOUVEAU
  16. HERGETOVA CIHELNA
  17. HUANG HE
  18. LA CUCINA BOSCOLO
  19. LA TRUFFE
  20. LE GRILL amp; GARDEN @ KEMPINSKI
  21. LE PATIO
  22. ROCCO FORTE AUGUSTINE, LICHFIELD
  23. MANDARIN ORIENTAL, ESSENSIA
  24. MLÝNEC
  25. MOZAIKA / KRYSTAL BISTRO
  26. NA KOPCI
  27. RADISSON BLU, ALCRON / LA ROTONDE
  28. TERASA U ZLATÉ STUDNĚ /ARIA HOTEL, CODA
  29. U EMY DESTINNOVÉ
  30. U KONĚ̌
  31. V ZÁTIŠÍ
  32. YASMIN, NOODLES
  33. ŽOFÍN GARDEN

Kompletní program na www.praguefoodfestival.cz

  • Návštěvníci, kteří zakoupí vstupenku v předprodeji budou zvýhodněni.
  • 400 Kč v předprodeji (zahrnuje 150 Kč vstup 250 Kč balíček 10ti Grandů na základní ochutnávku)
  • 450 Kč na místě(zahrnuje 200 Kč vstup 250 Kč balíček 10ti Grandů na základní ochutnávku)
  • Děti do 6 let vstup zdarma.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

od 400 Kč, viz. níže

Konání akce a případná bezpečnostní opatření ověřujte prosím přímo u pořadatele. Vzhledem k mimořádné situaci nemá redakce kapacitu na průběžnou kontrolu, zda nebyla akce zrušena či přeložena. Děkujeme za pochopení.

Prague Food Festival | iROZHLAS – spolehlivé zprávy

I letos se lidé z celé republiky chystají na víkendový Prague Food Festival. Tentokrát ale nebudou gurmánské speciality ochutnávat v areálu Pražského hradu, ale na romantickém Vyšehradě.

Steaky z bizona, pečeného holuba nebo kaštanový dezert s višněmi a další delikatesy můžou návštěvníci až do neděle ochutnat v Královské zahradě Pražského hradu. Právě tam totiž dnes začal desátý ročník Prague Food Festivalu.

Královská zahrada Pražského hradu se na tři dny otevřela gurmánům. Tradiční Prague food festival má přivítat 18 tisíc hostů. Nabízí jim ochutnávky jídla, kuchařské show i informace o zdravých potravinách.

Královská zahrada Pražského hradu patří o víkendu svátku dobrého jídla a pití. Na tradičním Prague Food Festivalu se představují prvotřídní české restaurace, výrobci nápojů i nejrůznějších delikates. Vedle této “vysoké“ gastronomie ale festival pamatuje i na kvalitní stravování ve školách. Snaží se ho prosadit například projekt Jídelna snů.

Na Pražském hradě začíná svátek dobrého jídla a pití, tradiční Prague Food Festival. V Královských zahradách Pražského hradu představí ode dneška do neděle své delikatesy restaurace z Prahy i regionů.

Budete mít zájem:  Alergie Na Mléko U Dospělých?

Letošní 7. ročník Prague Food Festivalu v Královské zahradě Pražského hradu je velkou školou kuchařského umění. U stánků to prská, bublá a voní. Šéfkuchaři zvučných jmen předvádějí své umění a lidé si pochutnávají na tradičních i netradičních pokrmech.

Královské zahrady Pražského hradu patří dobrému jídlu a pití, začal Prague Food Festival. Letošní ročník je velkou kuchařskou školou. Nabízí kurzy vaření, diskuse o gastronomii a hlavně ochutnávky specialit od špičkových pražských šéfkuchařů. Letošní heslo festivalu, který potrvá do neděle, je ‘Nejezte blbě‘.

Královské zahrady Pražského hradu budou opět patřit Prague Food Festivalu. Ten ode dneška do neděle nabídne kurzy vaření se známými šéfkuchaři, ochutnávky netradičních specialit i příklady zdravé výživy. Cílem letošního ročníku je naučit návštěvníky, jak ‚nejíst blbě‘.

Některé prestižní restaurace vaří na dnes otevřeném Prague Food Festivalu v Královské zahradě Pražského hradu z lokálních biosurovin a používají produkty ze svých dodavatelských farem. Špičkový šéfkuchaři i milovníci dobrého jídla za nejlepší z nich v anketě zvolili farmu Dáši Havlové Košík na Nymbursku. Do soutěže ji doporučili hned dva šéfkuchaři, kterým dodává suroviny.

Milovníci dobrého jídla zaplňují kvalitní restaurace i během finanční krize. Cena tak pro mnohé zřejmě není rozhodující, mnohem víc záleží na chuti a kvalitě. Svědčí o tom i velký zájem lidí o takový svátek jídla, jakým je Prague Food Festival. Ten se koná ode dneška až do neděle.

Saranče na nudlovém salátku, cvrček na másle nebo plněné kachní žaludky z rukou nejlepší šéfkuchařů. Tyto gastronomické pochoutky pro pokročilé, ale i mnoho dalších skvělých věcí na talířích nabídne letošní Prague Food Festival. Šestý ročník, který už zítra začne v Královské zahradě na Pražském hradě, se letos ponese v duchu sloganu Mysli globálně, papej lokálně.

„Mysli globálně, papej lokálně.“ Tak zní podtitul letošního, už šestého ročníku gastronomické události Prague Food Festivalu. Třídenní akce proběhne na Pražském hradě od pátku do neděle 25. až 27. května.

Zahrady Pražského hradu dnes zavoněly dobrým jídlem a vínem. Delikatesy světové kuchyně se tu servírují na Prague Food Festivalu. V Královské zahradě tu vyrostlo 33 stánků vyhlášených restaurací. Tradičně hojně navštěvovaný festival slibuje i cizokrajné speciality.

Druhým dnem dnes pokračuje na Pražském hradě Prague Food Festival. Přehlídky exotických specialit, ochutnávky vína a piva a také gurmánské debaty můžete navštívit v Královské zahradě, Míčovně a Letohrádku Královny Anny.

Delikatesy světové kuchyně vám tento víkend naservíruje Prague Food Festival. Festival dobrého jídla a pití pod heslem 'Ochutnejte svět' začíná v poledne v Královské zahradě Pražského hradu, kde potrvá do neděle. Slibuje speciality z Argentiny, Číny, Francie, Laosu, Thajska, Vietnamu a řady dalších zemí.

Jídlo od Pohlreicha? Vyražte na Prague Food Festival!

Mysli globálně, papej lokálně! To je letošní motto Prague Food Festivalu, který od 25. do 27. května zaplní prostory Královské zahrady Pražského hradu.

Organizátoři slibují nejbohatší program v historii festivalu – přijedou slavní šéfkuchaři z celého světa, objeví se tu české celebrity a hlavně se tu tři dny budou ochutnávat ta nejlepší jídla z nejlepších pražských restaurací.

Na co se těšit? Připravte si chuťové buňky!

Delikatesy ze všech koutů planety na Pražském hradě – na ochutnání tu budou žabí stehýnka, smažený hmyz, ravioli z ananasu nebo třeba ujgurské koření. Bohatá nabídka zahrnuje speciality staročeské, orientální, asijské i francouzské, vegetariánské i bio. Skvělé jídlo bude možné zapít luxusním vínem, neobvyklými druhy piva nebo fresh džusy.

Unikátní gastronomické zvláštnosti

  • brouci a hmyz na slano i na sladko
  • experimentální laboratoř, techno-emocionální menu, jídlo kosmonautů
  • vzácné francouzské lanýže
  • Marylandské krabí dortíky z USA
  • alkoholická zmrzlina s hruškovicí
  • plněné kachní žaludky a žabí stehýnka

V 50 gastronomických stáncích a 3 velkokapacitních degustačních stanech se představí ti nejlepší z nejlepších. Svoje speciality tu budou podávat šéfkuchaři předních pražských restaurací, mezi kterými nebude chybět ani TOP 10 z Maurerova výběru Grand Restaurant 2012. Sbíhat sliny se vám tak budou už při pohledu na pokrmy restaurací Radisson Blu, Alcron nebo Terasa U Zlaté studně.

Prague Food Festival: Nenechte si ujít

  • fine dining – degustační menu z lokálních surovin s víny ze světových vinných oblastí
  • workshop Olivové variace – španělský šéfkuchařEnriquo Sánchez předvede, jak kreativně a stokrát jinak lze využít perlu španělské kuchyně – olivy
  • řízené degustace vína – s vítězem mnoha sommelierských soutěží Ivo Dvořákem
  • párování piva s jídlem – s Václavem Berkou,sládkem Plzeňského Prazdroje
  • gastro hvězdy – Riccardo Lucque, Zdeněk Pohlreich, Filip Sajler

Předprodej vstupenek začal 1.4. 2012 na www.praguefoodfestival.cz a pokud si v něm koupíte vstupenku, vyjde vás to levněji. V ceně každé vstupenky je 250 Kč balíček 10 Grandů na základní ochutnávku. Prvních 3000 lidí z předprodeje získá navíc publikaci Maurerův výběr Grand Bar 2012 nebo Grand Restaurant 2012.

  • 400 Kč v předprodeji  
  • 450 Kč na místě

Opravdu nabitý program: gastro workshopy i dietologové

V rámci festivalu bude možná ochutnat prvotřídní bio potraviny, zúčastnit se gastronomických workshopů a nejrůznějších soutěží. Setkáte se s předními šéfkuchaři, sommeliéry, výživovými specialisty, k jídlu vám budou hrát kubánské či neapolské kapely a na barech budou probíhat Happy Hours nebo minikurzy salzy.

Čtěte dále:

Jídlo je vášeň! Inspirujte se v dalších článcích od Gurmána na cestách!

  • U milionářů v kuchyni: Co jí řecký miliardář Onassis?
  • Čokoláda: starý poklad indiánských náčelníků

Autor: Viola Kratochvílová a Prague Food Festival

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector