Bosch Fresh Festival nabídne krom Pohlreicha i žáby

Novinkou letošního ročníku v rámci extrémní kuchyně bude příprava medvědího masa, krajty nebo krokodýla. Ochutnat mohou návštěvníci také netradiční pokrmy z hmyzu. Pro letošní rok bude specialitou hmyzí gastronomie sklípkan růžový podávaný na mladém salátku.

Během čtyř víkendů v průběhu května a června se mohou návštěvníci těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně.

Na festivalech nebude chybět jedinečná gastronomie, živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů Zdeňka Pohlreicha, Marcela Ihnačáka, Petra Ocknechta, Karolíny Kamberské nebo Petra Koukolíčka.

Právě Petr Koukolíček se na festivalech zaměří na molekulární a extrémní kuchyni.

Bosch Fresh Festival nabídne krom Pohlreicha i žáby

Návštěvníci se mohou těšit na jeho speciální pokrmy. Letos poprvé Petr Koukolíček připraví pomalu pečené medvědí maso na zelenině a tmavém pivu a jako přílohu bramborové lokše.

„Kromě specialit z krajty, krokodýla nebo žáby bude letošní novinkou maso z medvěda, odloveného ve Slovinsku.

Maso bude připraveno podle staroslovanského receptu, ale za použití moderních metod,“ říká Petr Koukolíček, avantgardní kuchař, propagátor molekulární a extrémní kuchyně.

V jeho podání mohou zájemci ochutnat další lahůdky extrémního cateringu, kterými bude:

  • • Burger z krokodýla s mango a jalapeňo omáčkou v „crocodile“ bulce
  • • Filovaný steak z krokodýla s espuma pěnou z kokosového mléka a červené kari pasty, rýžové nudle se sezamovým olejem
  • • Satay z krajty na špízku v teriyaki marinádě, batátové pyré
  • • Žabí stehýnka pečená s bylinkami na bezlepkovém kuskusu s černou quinou, pěna z medvědího česneku, červená řepa
  • Bosch Fresh Festival nabídne krom Pohlreicha i žábyBurger z krokodýla s mango a jalapeňo omáčkou, foto: archiv Bosch Fresh Festival

V oblasti molekulární kuchyně, ve které se více než pánve a hrnce používají injekční stříkačky a tekutý dusík, se mohou návštěvníci těšit na kouřící drinky nebo nápoje v kostce. Petr Koukolíček připraví také Nitro zmrzlinu z mladého jehličí, připravenou v kapalném dusíku při –196 °C nebo Peprmintový likér „zelená“ v kostce.

Bosch Fresh Festival nabídne krom Pohlreicha i žábyFilovaný steak z krokodýla s espuma pěnou z kokosového mléka a červené kari pasty, rýžové nudle se sezamovým olejem, foto: archiv Bosch Fresh Festival

Pro opravdové fajnšmekry se chystá hmyzí kuchyně. Entomofágii neboli pojídání hmyzu, který je nazýván surovinou třetího tisíciletí, připraví kuchař Petr Ocknecht. Návštěvníci se mohou těšit na tyto lahůdky:

Bosch Fresh Festival nabídne krom Pohlreicha i žáby

  1. • Sklípkan růžový (Gramostola rosea) podávaný na mladém salátku
  2. • Blanšírovaný cvrček na másle s bagetkou
  3. • Limetkový cheesecake se sušenými sarančaty
  4. • Zophobas (velký moučný červ) na chilli zelenině, macerovaný na rumu Presidente 15 aňos
  5. • Štír macerovaný v rumu Presidente 15 aňos, koriandru, chilli a limetce, podávaný na mladém salátku
  6. Bosch Fresh Festival nabídne krom Pohlreicha i žábyPetr Koukolíček nabídne speciality z molekulární kuchyně, foto: archiv Bosch Fresh Festival

Festival se pyšní tím, že na jednom místě představí řadu známých i méně známých oblastí gastronomie. Nebude chybět úprava šneků, husí či kachní pochoutky (husí játra Foie gras s jablky, cibulkou a kváskovým chlebem nebo zmrzlina foie gras), raw food a další speciality.

Termíny jednotlivých festivalů:

Brno: 7. až 8. května 2016

Plzeň: 20. až 22. května 2016

Pardubice: 18. až 19. června 2016

Praha: 25. až 26. června 2016

Kulinářský BOSCH FRESH FESTIVAL v Praze

Největší kulinářský festival, který se letos koná již pošesté, přichází opět do Prahy. Festival dobrého jídla a pití proběhne ve dnech 25. – 26. června v parku na Vítkově. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně.

Bosch Fresh Festival nabídne krom Pohlreicha i žáby

Co vás čeká

  • Jedinečná gastronomie s delikatesy z celého světa
  • Živé cooking show pod vedením hvězdných kuchařů
  • Program pro celou rodinu
  • Nebude chybět
  • Klasická gastronomie – Pokrmy klasické české, ale i zahraniční kuchyně v podání vyhlášených kuchařů
  • Molekulární kuchyně – molekulární kuchyně připravuje pokrmy metodami známými spíše z laboratoří (emulgování, mražení tekutým dusíkem, přidávání různých látek rozkládajících strukturu suroviny), čímž vytváří naprosto nečekané pokrmy. Na Bosch Fresh Festivalu můžete ochutnat například  Nitro zmrzlinu z mladého jehličí, připravenou v kapalném dusíku při -196°C
  • Extrémní catering – ochutnejte exotická jídla, jako pochoutka se dá připravit had,  krokodýl,zebra nebo žáby. Na festivalu můžete ochutnat například Burger z krokodýla s mango a jalapeňo omáčkou v „crocodile“ bulce
  • Hmyzí kuchyně – hmyz se konzumuje napříč celým světem kromě Evropy a tudíž je u nás exotickým gurmánským zážitkem, na festivalu vyzkoušejte třeba Sklípkana růžového (Gramostola rosea) podávaného na mladém salátku

A to vše s největšími kuchařskými esy:  Zdeněk Pohlreich, Dalibor Navrátil, Oldřich Sahajdák, Petr Ocknecht, Petr Koukolíček, Karolína Kamberská a další…

Bosch Fresh Festival nabídne krom Pohlreicha i žáby

Letos samé novinky

Nejenom, že jsme připojili další město – Brno, ale přichystali jsme i další novinky. Letos na vás čekají hned čtyři pódia a novinka, která překvapí hlavně studenty….

Bosch cooking stage – hlavní scéna, tradičně nejsledovanější v rámci celého festivalu, se opět promění v živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři.

Po celý den zde budou probíhat hodinové show známých kuchařů. Někteří návštěvníci budou vybráni, aby přímo s nimi na pódiu připravili menu o 3 chodech a zároveň je jako první ochutnají.

Sommelier vinařství VIA VINI k menu doporučí skvělé víno.

Bosch workshop stage – v rámci této interaktivní stage budou čtyři návštěvníci vařit přímo s kuchaři ve vybavených kuchyních. Tuto stage moderuje Sandra Parmová z Prima TV.

Grill stage – zde ochutnáte to nejlepší, co se lahůdek z grilu týká. Program této stage moderuje Monika Leová z Prima TV.

Coffee stage – novinka letošního roku, program této stage budou tvořit baristé. Připraví kávu ve všech podobách a chutích, ukážou latté art a nebude chybět prezentace zúčastněných pražíren a partnerů. Hlavní hvězdou bude Roberto Trevisan, který vlastní Školu kávy.

Vstup zdarma pro studenty – rádi bychom na festivalu přivítali i mladé lidi zajímající se o gastronomii, proto jsme pro letošní rok připravili ve spolupráci s ISIC nabídku pro všechny držitelé karet ISIC a ITIC a zveme je, aby se na festival přišli podívat ZDARMA a nasáli pohodovou a zážitky nabitou atmosféru festivalu.

Překvapení letošního roku

Avantgardní kuchař Petr Koukolíček připraví medvědí maso z odlovených, divoce žijících medvědů: „Návštěvníkům festivalu budeme nabízet pokrmy z našeho extrémního cateringu jako jsou speciality z krajty, krokodýla nebo žáby. Letošní novinkou však bude medvědí maso, které bude připraveno podle staroslovanského receptu, ale za použití moderních metod, určitě stojí za vyzkoušení,“ říká propagátor molekulární gastronomie.

Co se bude pít?

Gurmánský Bosch Fresh Festival nabídne kromě gastronomických pochoutek také výborné pivo a víno.

Kromě menších rodinných pivovarů a minipivovarů se představíPilsner Urquell, který se stal hlavním pivovarem festivalu a speciálně k této příležitosti uvařil speciální pivo.

 „V Plzeňském Prazdroji, jakožto hlavním pivovaru Bosch Fresh Festivalů jsme uvařili várku Pilsner Urquell, která bude připravena pro všechny gurmány a gurmety na Bosch Fresh Festivalu v Brně, Plzni, Pardubicích a Praze.

Návštěvníci si budou moci vychutnat mistrovsky načepovaný zlatý ležák, jak v klasické, tak v nefiltrované podobě. Dej bůh štěstí a na viděnou na Bosch Fresh festivalu,“  říká sládek Václav Berka.

Hlavním vinařstvím festivalu bude vinařství VIA VINI, které návštěvníkům nabídne tuzemská i zahraniční vína. Jejich sommelier bude vína doporučovat k degustačním menu přímo na hlavním pódiu.

Budete mít zájem:  Sportování s brýlemi? Zkuste raději kontaktní čočky!

 „Na festivalu představíme jedinečná vína z butikového vinařství Filip Mlýnek z Dolních Dunajovic, novou řadu bílých vín z Vinařství Skoupil a Červinka.

Nebudou chybět biodynamická vína rakouského Vinařství Umathum a nová řada lehkých a svěžích vín Nine and Fine z rakouského vinařství Schwarzboeck s obsahem 9% alkoholu.

Pro návštěvníky máme připraveny degustace všech vín na našem stánku na hlavní ploše a velké množství soutěží o vína, pobyty a degustace u našich vinařů. Novinkou bude představení naší nové služby „Vinný kurýr“ kde nabídneme vybraná vína z produkce našich vinařů za nejvýhodnější ceny,“ uvádí Tomáš Čepek, spolumajitel VIA VINI.

  1. Kromě VIA VINI se v Praze představí dalších 9 producentů vína, vinařství a vinoték.
  2. Program pro celou rodinu
  3. Pro děti bude v parku na Vítkově připraven dětský koutek Pribináček s řadou aktivit a celodenním programem.
  4. Návštěvu festivalu můžou lidé také spojit s prohlídkou památníku.
  5. Soutěž o restauraci roku

Součástí festivalu v Praze bude soutěž o pražskou restauraci roku, které se zúčastní TOP 10 restaurací z Prahy se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.

Spojení s kvalitou

Festival se pro následující dva roky spojil se značkou domácích spotřebičů BOSCH společnosti BSH. Spolupořadatelem bude stejně jako vloni FTV Prima se značkou Prima Fresh.„Spojení domácích spotřebičů Bosch s jedinečnou gastronomickou akcí, jakou je Fresh Festival, vnímáme jako ideální symbiózu.

Kvalitní gastronomie potřebuje nejen kvalitní suroviny a kuchaře, ale nepochybně také kvalitní spotřebiče. O kvalitě, technologické vyspělosti a elegantním designu domácích spotřebičů Bosch se budou moci návštěvníci sami přesvědčit na Bosch workshop stage, kde mj.

vystoupí i ambasadorka značky Bosch Karolína Kamberská,“ říká Radka Petrášková, Head of Marketing CZ/SK, ze společnosti BSH domácí spotřebiče. 

Bosch Fresh festival aneb Ochutnej svět na pardubickém závodišti

Hlídky na silnicích, kolabující nemocnice.

Dozvíte se s námi více! Pavlína Roztočilová

Pardubice – Pardubické závodiště se připravuje na Bosch Fresh Festival s podtitulem Ochutnej svět, který se zde uskuteční 17. a 18. června.

Bude připraveno hned několik pódií, na nichž se vystřídají taková kuchařská esa, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Oldřich Sahajdák, Petr Stupka, Radek David a další, se svými živými show.

Bosch Fresh festival v Pardubicích. | Foto: archiv

Kromě kuchařů se mohou návštěvníci setkat také s řadou známých tváří z televizní obrazovky, jako například se Sandrou Parmovou, která bude po celý víkend provázet kulinářskými workshopy, nebo hercem Vietem Anh Doan, alias Liu ze seriálu Ohnivý kuře.

Na návštěvníci čekají klasické gastronomické pochoutky, živá vystoupení šéfkuchařů, ale také představení zajímavých kulinářských směrů, jako například extrémní catering. Tento styl zážitkové gastronomie pracuje s exotickými, ne příliš dostupnými typy mas a ingrediencí, které nejsou v klasické restauraci běžně dostupné.

V minulých letech se návštěvníci Bosch Fresh festivalu mohli setkat s úpravou medvěda, krajty nebo žáby a i letos bude menu rozmanité. „Pro své menu jsem na festival připravil recept z baracudy, což je dravá ryba z moří tropického a subtropického pásu.

Dále se lidé můžou těšit na maso velbloudí, žraločí a krokodýlí v lehké tradiční úpravě s vlivy různých zahraničních kuchyní,“ uvedl kuchař Tomáš Drastík.

Na menu se tak objeví například žraločí polévka a kokosovým mlékem, velbloudí ragů s cizrnou či krokodýlí tacos s mango salsou.

Bosch Fresh Festival nabídne krom Pohlreicha i žábyZdroj: archivKromě extravagantních pochoutek a netradičních pochoutek molekulární kuchyně se na závodišti představí také to nejlepší z klasické kuchyně nebo zahraničních delikates, prostě nepřeberné množství jídla, piva a vína. Pro návštěvníky jsou připraveny také kulinářské workshopy, přednášky a v hlasování si mohou zvolit nejlepší restauraci východočeského regionu.

  • Zapojte se s DENÍKEM do soutěží při BOSCH FRESH FESTIVALU v Pardubicích
  • Soutěž č. 1 – o degustační menu Zdeňka Pohlreicha
  • Jaký je podtitul letošního ročníku festivalu?

1. Soutěž – o degustační menu Zdeňka Pohlreicha2. Soutěž – o živé vaření se Zdeňkem PohlreichemOdpovězte správně na otázku a vyhrajte!A) Ochutnej světB) Za dobrým jídlem za mořeC) Domácí bašta

Správné odpovědi zasílejte od 10. 6. do 15. 6. 2017 na emailovou adresu [email protected], vybereme 500. odpověď.

Heslo do předmětu emailu uveďte: degustaceVýherce získává:• Vstupenku pro sebe a doprovod na Bosch Fresh festival do Pardubic 17.6.• Voucher pro jednu osobu na degustaci 3-chodového menu Zdeňka Pohlreicha, který live uvaří na hlavní cooking stage.• Výherce bude po celou dobu spolu se 3 dalšími hosty na pódiu přítomen a bude moct sledovat živé vystoupení• K menu mu bude doporučeno vhodné víno vyhlášeným sommelierem

• Termín degustace: 17. 6. od 12 hodin na hlavní Bosch cooking stage

Soutěž č. 2 – o živé vaření se Zdeňkem Pohlreichem při Bosch Fresh Festivalu v PardubicíchOdpovězte správně na otázku a vyhrajte!

Ve kterých městech se koná letošní ročník Bosch Fresh Festivalu?

A) Praha, Mělník, Karviná, Ústí nad LabemB) Brno, Jihlava, Olomouc, Karlovy VaryC) České Budějovice, Plzeň, Liberec, Pardubice

Správné odpovědi zasílejte od 10. 6. do 15. 6. 2017 na emailovou adresu [email protected], vybereme 100. odpověď.

Heslo do předmětu emailu napište: workshopVýherce získá:• Vstupenku pro sebe a doprovod na Bosch Fresh festival do Pardubic 17.6.• Voucher pro jednu osobu na živé vaření formou workshopu se Zdeňkem Pohlreichem• Výherce bude spolu s 3 dalšími hosty na Bosch workshop stage vařit se Zdeňkem Pohlreichem menu, které šéfkuchař sám vymyslí a všechny účastníky workshopu pak naučí připravit.

• Termín degustace: 17. 6. od 14:30 hodin na Bosch workshop stage

Správnou odpověď najdete na www.freshfestival.cz

Investujte do svého zdraví. Předplaťte si Deník.cz a získejte neomezený přístup k seriálu Předsevzetí 2021. Více zde.

  • Robert Bosch GmbH,
  • festival,
  • Pardubice,
  • Zdeněk Pohlreich,
  • soutěž,
  • Oldřich Sahajdák,
  • Praha,
  • Brno,
  • Plzeň,
  • Olomouc,
  • televizní show,
  • kuchyně,
  • vaření,
  • restaurace

Ford Galaxy servisní knížka, koupeno v CZ, nehavarované Peugeot 5008 první majitel, servisní knížka, nehavarované Peugeot 5008 servisní knížka, nehavarované Peugeot 5008 nové vozidlo, servisní knížka Peugeot 5008 nové vozidlo, servisní knížka Peugeot 5008 nové vozidlo, servisní knížka Peugeot 308 nové vozidlo, servisní knížka, koupeno v CZ, v záruce Peugeot 308 nové vozidlo, servisní knížka, koupeno v CZ, předváděcí vozidlo, v záruce + PRODAT AUTO

Budete mít zájem:  Chronické záněty v těle: může pomoci konopí?

Kulinářský BOSCH FRESH FESTIVAL v Praze láká na lahůdky klasické i extravagantní gastronomie

  • Co vás čeká
  • o Jedinečná gastronomie s delikatesy z celého světa
  • o Živé cooking show pod vedením hvězdných kuchařů
  • o Program pro celou rodinu
  • Nebude chybět
  • Klasická gastronomie – Pokrmy klasické české, ale i zahraniční kuchyně v podání vyhlášených kuchařů
  • Molekulární kuchyně – molekulární kuchyně připravuje pokrmy metodami známými spíše z laboratoří (emulgování, mražení tekutým dusíkem, přidávání různých látek rozkládajících strukturu suroviny), čímž vytváří naprosto nečekané pokrmy. Na Bosch Fresh Festivalu můžete ochutnat například Nitro zmrzlinu z mladého jehličí, připravenou v kapalném dusíku při -196°C
  • Extrémní catering – ochutnejte exotická jídla, jako pochoutka se dá připravit had, krokodýl, zebra nebo žáby. Na festivalu můžete ochutnat například Burger z krokodýla s mango a jalapeňo omáčkou v „crocodile“ bulce
  • Hmyzí kuchyně – hmyz se konzumuje napříč celým světem kromě Evropy a tudíž je u nás exotickým gurmánským zážitkem, na festivalu vyzkoušejte třeba Sklípkana růžového (Gramostola rosea) podávaného na mladém salátku

A to vše s největšími kuchařskými esy: Zdeněk Pohlreich, Dalibor Navrátil, Oldřich Sahajdák, Petr Ocknecht, Petr Koukolíček, Karolína Kamberská a další…

Letos samé novinky

Nejenom, že jsme připojili další město – Brno, ale přichystali jsme i další novinky. Letos na vás čekají hned čtyři pódia a novinka, která překvapí hlavně studenty….

Bosch cooking stage – hlavní scéna, tradičně nejsledovanější v rámci celého festivalu, se opět promění v živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři.

Po celý den zde budou probíhat hodinové show známých kuchařů. Někteří návštěvníci budou vybráni, aby přímo s nimi na pódiu připravili menu o 3 chodech a zároveň je jako první ochutnají.

Sommelier vinařství VIA VINI k menu doporučí skvělé víno.

Bosch workshop stage – v rámci této interaktivní stage budou čtyři návštěvníci vařit přímo s kuchaři ve vybavených kuchyních. Tuto stage moderuje Sandra Parmová z Prima TV.

Grill stage – zde ochutnáte to nejlepší, co se lahůdek z grilu týká. Program této stage moderuje Monika Leová z Prima TV.

Coffee stage – novinka letošního roku, program této stage budou tvořit baristé. Připraví kávu ve všech podobách a chutích, ukážou latté art a nebude chybět prezentace zúčastněných pražíren a partnerů. Hlavní hvězdou bude Roberto Trevisan, který vlastní Školu kávy.

Vstup zdarma pro studenty – rádi bychom na festivalu přivítali i mladé lidi zajímající se o gastronomii, proto jsme pro letošní rok připravili ve spolupráci s ISIC nabídku pro všechny držitelé karet ISIC a ITIC a zveme je, aby se na festival přišli podívat ZDARMA a nasáli pohodovou a zážitky nabitou atmosféru festivalu.

Překvapení letošního roku

Avantgardní kuchař Petr Koukolíček připraví medvědí maso z odlovených, divoce žijících medvědů: „Návštěvníkům festivalu budeme nabízet pokrmy z našeho extrémního cateringu jako jsou speciality z krajty, krokodýla nebo žáby. Letošní novinkou však bude medvědí maso, které bude připraveno podle staroslovanského receptu, ale za použití moderních metod, určitě stojí za vyzkoušení,“ říká propagátor molekulární gastronomie.

Co se bude pít?

Gurmánský Bosch Fresh Festival nabídne kromě gastronomických pochoutek také výborné pivo a víno.

Kromě menších rodinných pivovarů a minipivovarů se představí Pilsner Urquell, který se stal hlavním pivovarem festivalu a speciálně k této příležitosti uvařil speciální pivo.

„V Plzeňském Prazdroji, jakožto hlavním pivovaru Bosch Fresh Festivalů jsme uvařili várku Pilsner Urquell, která bude připravena pro všechny gurmány a gurmety na Bosch Fresh Festivalu v Brně, Plzni, Pardubicích a Praze.

Návštěvníci si budou moci vychutnat mistrovsky načepovaný zlatý ležák, jak v klasické, tak v nefiltrované podobě. Dej bůh štěstí a na viděnou na Bosch Fresh festivalu,“ říká sládek Václav Berka.

Hlavním vinařstvím festivalu bude vinařství VIA VINI, které návštěvníkům nabídne tuzemská i zahraniční vína. Jejich sommelier bude vína doporučovat k degustačním menu přímo na hlavním pódiu. „Na festivalu představíme jedinečná vína z butikového vinařství Filip Mlýnek z Dolních Dunajovic, novou řadu bílých vín z Vinařství Skoupil a Červinka. Nebudou chybět biodynamická vína

rakouského Vinařství Umathum a nová řada lehkých a svěžích vín Nine and Fine z rakouského vinařství Schwarzboeck s obsahem 9% alkoholu.

Pro návštěvníky máme připraveny degustace všech vín na našem stánku na hlavní ploše a velké množství soutěží o vína, pobyty a degustace u našich vinařů.

Novinkou bude představení naší nové služby „Vinný kurýr“ kde nabídneme vybraná vína z produkce našich vinařů za nejvýhodnější ceny,“ uvádí Tomáš Čepek, spolumajitel VIA VINI.

Kromě VIA VINI se v Praze představí dalších 9 producentů vína, vinařství a vinoték.

Otevírací doba:

sobota 25. června 10 – 21 hod.

neděle 26. června 10 – 18 hod.

  1. Vstupné:
  2. sobota nebo neděle 100,-Kč
  3. ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma

Držitelé platných průkazů ISIC/ITIC mají vstup na Bosch Fresh Festival zdarma Více info na webu www.freshfestival.cz

Novinky z příprav Bosch Fresh festivalu

Gurmánský Bosch Fresh Festival, který se letos opět koná ve čtyřech městech – České Budějovice, Plzeň, Liberec a Pardubice, nabídne bohatý program založený na netradičních gurmánských zážitcích. Kromě klasických gastronomických pochoutek a živých vystoupení kuchařských es, přestaví festival také zajímavé kulinářské směry, jako například extrémní catering.

Pokud jste se s podobným výrazem ještě nesetkali, vězte, že se pod názvem extrémní catering skrývá opravdu nevšední zážitek pro Vaše chuťové pohárky.

Tento styl zážitkové gastronomie pracuje s exotickými, ne příliš dostupnými typy mas a ingrediencí, které si v klasické restauraci běžně neobjednáte.

V minulých letech se návštěvníci Bosch Fresh festivalu mohli setkat s úpravou medvěda, krajty nebo žáby a i letos bude menu velmi rozmanité.

Světem extrémního cateringu provede všechny nadšené experimentátory kuchař Tomáš Drastík, který patří k nové generaci mladých dravých kuchařů. Nebojí se používat jak moderní metody, tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické.

Své zkušenosti sbíral v takových podnicích jako je George prime steak, nebo ve firmě Filipa Töpfera Husí játra.„Pro své menu jsem na festival připravil recept z Baracudy, což je dravá ryba z moří tropického a subtropického pásu. Dále se lidé můžou těšit na maso velbloudí, žraločí a krokodýlí v lehké tradiční úpravě s vlivy různých zahraničních kuchyní.

Věřím, že všem návštěvníkům zprostředkujeme opravdu delikátní gurmánský prožitek“ uvádí kuchař Tomáš Drastík.

  • Ve stanu Extrémního cateringu tedy návštěvníci ochutnají menu ve složení:
  • Žraločí polévka s kokosovým mlékem Velbloudí ragů s cizrnou Baracuda seviche s avokádem
  • Krokodýlí tacos s mango salsou

Koprovka s vizáží mýdlové bubliny nebo mojito ve rtěnce? To je molekulární gastronomie!

Kromě extravagantních pochoutek se ale během čtyř víkendů představí také to nejlepší z klasické kuchyně nebo zahraničních delikates a chybět nebudou ani živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů Zdeňka Pohlreicha, Marcela Ihnačáka, Romana Pauluse, Radka Davida nebo Tomáše Kubíčka. Pokud se budou chtít návštěvníci do programu aktivně zapojit, jsou pro ně připraveny kulinářské workshopy, přednášky, hlasováním si můžou zvolit TOP restauraci jejich regionu nebo prostě jen degustovat z nepřeberného množství jídla, piva, vína a dalších lahůdek.

Budete mít zájem:  E. Coli V Moči Léčba?

V rámci letošního ročníku festivalu můžete v sekci zážitkové gastronomie ochutnat například baracudu, což je perla extrémního cateringu, štíra nebo sklípkana, jako specialitu hmyzí kuchyně ve stanu Petra Ocknechta nebo šneky a zahraniční speciality. Gastronomický směr, který bychom Vám ale také chtěli přiblížit, je tak zvaný MOLEKULÁRNÍ CATERING nebo také GASTRONOMIE TŘETÍHO TISÍCILETÍ.

Pokud jste se s podobným výrazem ještě nesetkali, vězte, že se pod tímto názvem skrývá opravdu nevšední zážitek pro Vaše chuťové pohárky i smysly. Tento styl, který chápeme převážně jako moderní způsob přípravy jídel, využívá běžné čerstvé suroviny společně s chemickými postupy.

Pracuje s chemickými látkami a prostředky, které se standardně používají například pro konzervaci potravinových surovin nebo jejich úpravu. Nejde tedy o znehodnocení jídla chemikáliemi, ale pouze o úpravu pokrmů, která má za cíl vytvořit netradiční stravu.

Typickým prostředkem v molekulární kuchyni je změna skupenství surovin.

Světem molekulárního cateringu provede všechny nadšené experimentátory barman a mixolog Tomáš Kubíček, který je doslova mistrem svého oboru. Je ověnčen spoustou cen v oblasti barmanství, založil školící centrum Česká barmanská škola a již 15 let se věnuje posouvání gastronomie za hranice smyslového chápání.

„Poslední dobou vnímám u některých kolegů jistou profesní slepost. Myslím tím používání exotických surovin, nic neříkajících názvů a neznámých technik. I když mé zaměření v oboru není nic technicky snadného, snažím se ho lidem vždy přiblížit co možná nejsrozumitelněji.

A to je důvod, proč jsem se rozhodl speciálně pro letošní Bosch Fresh Festival připravit molekulární drinky inspirované tradiční českou kuchyní. Pouhé názvy napoví pár použitých ingrediencí a návštěvníci tak mohou zapojit svou fantazii, jak asi bude takový „drink“ či pokrm chutnat“, uvádí Tomáš Kubíček.

„Pokrmy jsem vybíral tak, abych návštěvníkům představil i různé techniky přípravy.

Mohou se tak těšit na svíčkovou, rajskou, či zelňačku připravenou rozdílnými způsoby želírování. Koprovku vyrobenou reverzní sferifikací, buchtičky se šodó jako zmrzlinu vyrobenou pomocí suchého ledu, nebo krupicovou kaši z tekutého dusíku“, dodává mixolog.

  1. Ve stanu Drinky třetího tisíciletí Barman.cz návštěvníci ochutnají menu ve složení:
  2. Svíčková – vodka infúzovaná hovězím masem, celerovo-mrkvová šťáva, kořeněné hořčidlo, pečená petrželová houba, citronová pěna, brusinkový kaviárRajská – pepřová vodka, domácí kořeněné hořčidlo, pikantní rajčatová šťáva, sladkokyselé bazalkové špagety s vodkou, balsamikový kaviárKoprovka – reverzní sféra z domácího okurkového ginu, sycená prémiovým tonikem, čerstvý kopr, kyselé mýdlové bublinyZelňačka – domácí tagliatelle z whisky infúzované klobásou, jablečný shrub s kyselím zelím, sladkokyselá paprikovová espuma, skleněný bramborový lupínekKrupicová kaše – dusíkem mražené pěnové pusinky z rumu, krupicové mléko, jedlá hlína, lentilkové pyré Buchtičky se šodó – zmrzlina z domácí vanilkové vodky, víno, bílek, vanilkové mléko, pečená jahodová houba

Svátek gurmánů nabídne exotické pokrmy i prvorepublikovou gastronomii

Netradiční gurmánské zážitky a ochutnávky exotických pokrmů z celého světa. To je hrubý náčrt toho, co čeká návštěvníky Beko Fresh Festivalu 2018.

„Součástí akce bude také prvorepubliková gastronomie u příležitosti 100. výročí založení Československé republiky a hlasování o nejlepší východočeskou restauraci,“ uvedla mluvčí akce Andrea Čeřovská.

Na závodišti bude i letos připraveno hned několik pódií, na kterých se vystřídají při svých živých kuchařských show Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Ivan Vodochodský, Petr Stupka nebo Roman Vaněk.

Za Pilsner Urquell se představí Vojtěch Homolka, za barmany „mixolog“ Tomáš Kubíček. Na pódiu určeném pro přípravu kávy vystoupí Roberto Trevisan a mnoho dalších baristů.

„Kávové pódium a jeho program s mými hosty se ponese v duchu motta: ‚Chceš-li postavit loď, nauč lidi milovat moře‘, jak tvrdí citát A. de Saint-Exupéryho,“ uvádí Roberto Trevisan.

„Na účastníky festivalu se těším a budu rád, když při společném setkání probereme a rozmotáme dilema, zda kávu pít, či nepít,“ dodává hlavní hvězda a tvůrce programu Bencini Caffé Coffee Stage.

Připravena bude i škola čepování, barmanské show či škola kávy. „Zážitkovou gastronomii zajistí molekulární mixologie, entomofágie neboli pojídání hmyzu či exotická kuchyně z Vietnamu a Srí Lanky,“ uvedla Andrea Čeřovská.

  • Sobota: Beko Workshop stage10:00 otevření areálu11:30 – 12:00 Ocknecht Petr, hmyz na talíři12:30 – 13:00 Martin Kortus, Natural Mallorca cooking show13:30 – 14:00 Tomáš Kubíček, Kayser cooking show14:30 – 15:00 Zdeněk Pohlreich15:30 – 16:00 Petr Stupka, RioMare cooking show16:30 – 17:00 Klára Michalová a Michal Kavalčík
  • 17:30 – 18:00 Jaroslav Příhoda.
  • Sobota: Beko Cooking stage12:00 – 12:45 Zdeněk Pohlreich13:00 – 13:30 Vojtěch Homolka, škola čepování13:30 – 14:00 Roman Vaněk14:10 – 14:55 Klára Michalová a Michal Kavalčík15:05 – 15:50 Tomáš Kubíček, Kayser cooking show
  • 16:00 – 16:45 Zdeněk Pohlreich
  • Neděle: Beko Cooking stage11:00 – 11:50 Filip Töpfer, HusíJátra cooking show12:00 – 12:50 Ocknecht Petr, hmyz na talíři13:00 – 13:50 Tomáš Kubíček, Kayser cooking show
  • 14:00 – 14:50 Marcel Ihnačák

Pro milovníky domácího sushi je připraven workshop pod vedením specialisty na asijskou kuchyni. Zájemci budou mít možnost ochutnat nejen sushi pokrmy, ale například i panini s tuňákem.

„Návštěvníci gurmánského festivalu se mohou těšit i na pestrou nabídku rodinných minipivovarů. Nebude chybět ani ochutnávka vín. Ochutnávat se bude menu vybraných top východočeských restaurací a bude se vybírat to nejlepší. Všichni hlasující mohou být zařazeni do losování o ceny v hodnotě 32 tisíc korun,“ dodala Andrea Čeřovská.

Na gastronomický festival lze sehnat vstupenky v předprodeji za 100 korun. Na místě pak bude stát jednodenní vstupenka 150 korun. Držitelé průkazů ZTP a děti do 130 centimetrů pak mají vstup zdarma. V sobotu je program pro veřejnost od 10 do 20 hodin, v neděli pak od 10 do 17 hodin.

„K dispozici budou dva vstupy do areálu. Hlavní vstup bude hlavní bránou závodiště a druhý vstup bude u zadní brány na ulici Pražská. U obou budou pokladny,“ uvedli pořadatelé na svém webu s tím, že parkovat lze přímo v areálu závodiště za 100 korun na den.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector