Nezbytné zbytečnosti – brambůrky, tyčinky a spol.

Co byste měli vědět před LH24? Připravili jsme si pro vás ve spolupráci s loňským vítězem Radkem Chrobákem komplexního průvodce radami, od trati přes výživu až po taktiku!

S největší pravděpodobností na LH24 nebudou žádná horka, přesto je dobré se zaměřit i na hydrataci. Příjem tekutin si pohlídej už pár dní před závodem. Nesnaž se ale organismus extrémně zavodnit. Nadměrným příjmem tekutin nastartuješ vylučovací procesy a tělo se vody zbavuje.

Pij tak, ať nemáš žízeň, netlač to ale na sílu. Dbej na to, aby tělo mělo dostatek minerálů (hořčík, sodík, draslík atp.) Osobně mi před závodem i během něj vyhovují umeboshi švestičky nebo umeocet (koupíš téměř v každé zdravé výživě) jako prevence proti křečím.

Vše vyzkoušej předem, osobně mi jejich chuť nevadí, že by to byl vyloženě kulinářský zážitek, se taky říct nedá. Jedna švestička denně, 4 – 5 dní před závodem, případně malý panák umeocta do sklenice vody. Když se to ale s minerály přežene, člověk se z toho může taky po… ???? Takže s rozumem.

Prohlédněte si i další fotografie k článku…

Start závodu je stanoven na sobotu v 10:00. To znamená, že poslední opravdu velké jídlo je páteční večeře. Celkově zhruba tři dny před startem navyš příjem polysacharidů.

Klasické kolečko těstoviny, brambory, ovesná kaše, případně rýže. Čím nižší glykemický index, tím lépe. Večer před závodem přidej trochu tuku a špetku bílkoviny pro pomalejší uvolňování sacharidů.

Osobní tip – špagety aglio e olio.

Dvacet čtyři hodin je dlouhá doba. Jako opravdu dlouhá. Do vysoké intenzity by se závodník měl dostat jen minimálně, takřka vůbec (jedno kolo za hranou ti může popravit celý závod), riziko přejedení je tedy menší než například u maratonu.

Zvláště v zimních podmínkách, kdy tělo více spaluje, je dobré jíst raději více než méně. Vyhni se přílišné konzumaci sladkostí před startem – velké množství cukru způsobí vylučování inzulínu, který ti snižuje hladinu krevního glykogenu.

Paradoxně tak máš v krvi cukru méně.

Během závodu bych raději jedl a pil to, co mám odzkoušené z tréninku (já vím, žádná převratná novinka). Pamatuj na to, že organismus v zimě spaluje o něco více energie, proto je důležité taky o něco více jíst.

LH24 má jednu velkou výhodu – jedno stálé depo. Každý závodník má vyhrazeno místo 1×2 m, kde si může nechat karimatku, spacák a další vybavení a stravu.

Připrav si do depa i záložní varianty občerstvení, pro případ, že věci nepůjdou podle plánu.

Pokud ti vyhovují gely, vezmi si jich dostatek na celý závod. Raději si ale připrav i pevnou stravu. Sladkosti, tyčinky, pečivo… Případně se dá za 450 kč přikoupit přístup do gastrozóny.

Je to takový malý festival obžerství. Brambory, rizoto, sladké pečivo, pomazánky… Vše co si dokážeš představit a v režimu „all you can eat“. Ultra je vrtkavá disciplína a téměř vždy něčím překvapí.

Kdo ví, jestli to v tomhle případě nebude třeba stávkující žaludek?

Právě na disfunkční žaludek mi osobně funguje Samaritán. Je to zásaditý prášek v malých sáčcích na bázi minerálních solí. Koupíš ho za pár korun v lékárně. Primárně je určen pro případy, kdy to člověk nezvládne s alkoholem, ale na ultra funguje jakbysmet.

Sáček rozmíchej ve 3 dcl vody a klidně vpij na ex, případně třeba v 0,5 l a preventivně popíjej průběžně. Nebo stará dobrá cola, která navíc obsahuje spoustu cukru. V běžném životě instantní cukrovka, na ultra je to pomocník nezaplacení. Musíš si ale přinést vlastní, občerstovačka na LH24 je velice skromná.

Voda, čaj, ionťák a 2x vývar.

Radku, a na co běháš ty? Co bys případně závodníkům doporučil?

„Tak toho je opravdu hodně. ???? Na LH24 si i letos připravím spoustu jídla, které v nejhorším případě budu dojídat při hladných nocích po závodě.

Mé tipy jsou sushi, které skvěle plní funkci pevné stravy, a přitom se rychle tráví. Jen, prosím, bez octové omáčky.

Dále pak energetické gely a tyčinky, chipsy, které organismus zasolí, ovoce, salámy, sýry a mnoho dalšího.

Obecně si myslím, že na LH 24 u stravy rozhoduje spíše psychologický než výživový faktor. Je důležitější, abyste se na dané jídlo těšili, chutnalo vám a povzbudilo vás do dalších hodin tohoto nekonečného závodu. To, jestli vám dodá potřebné živiny, je samozřejmě také důležité.

Ale trasa závodu, kdy se cca hodinu po návštěvě depa vůbec nerozběhnete, jen se budete plahočit do kopce, vám umožní jídlo dobře strávit. Nebojte se tedy i tuhé stravy, stravovací režim jen o gelech a tyčinkách by vám mohl přivodit žaludeční potíže či nechutenství.

U pitného režimu platí to samé. Více je někdy více. I když z depa vyrazíte pro samou tu vodu v žaludku těžcí, než se dohrabete na vrchol, budete zase žízniví.

A to vás ještě čeká seběh, který i velice rychlým závodníkům zabere přes půl hodiny času.

Proto doporučuji si s sebou brát vodu i na trať, u mě osobně to je vždy půl litru vody, ionťáku či coly, který vypiju po cestě na vrchol a seběh si už udělám „nasucho“. „

Logistika

Startuje se v sobotu 26. 1. v 10:00. Nezapomeň, že se musíš před startem akreditovat. Akreditaci můžeš absolvovat buď už v pátek od 16:00 do 20:00. Nebo v sobotu od 7:00 do 9:00. Akreditace a star jsou na téměř stejném místě, mysli ale na to, že depo je vzdáleno asi 1,5 km.

V případě, že se akredituješ až v sobotu, měj časovou rezervu na cestu do depa, kde si na vyhrazeném místě necháš své věci, a zpět na start. Vyhrazená místa nejsou předem přiřazena, platí zde pravidlo „kdo dřív přijde…“, však to znáš.

Pokud jsi z daleka, zařídil bych si ubytování buď přímo v jednom z hotelů, který je součástí depa (Sluníčko, Ondráš, Sepetná), případně někde poblíž (Frýdlant n.O., Frýdek-Místek…) Zvlášť v zimě může být cestování v časové tísni ošemetné.

Ano, každý má svoji hlavu, každý jde do závodu s jinými ambicemi a čeká od této prostopášnosti něco jiného. Ber prosím následující rady jako doporučení, nikoli dogmata.

Pro zjednodušení jsem závodníky rozdělil do 4 odlišných skupin. První jsou chrti, kteří útočí na 10 až 14 kol. Další skupina bude mít v hledáčku 5 až 9 kol. I u nadšenců, kteří jdou závod jen vyzkoušet, jsou 4 kola reálná. A poslední skupinou jsou dvoučlenné štafety.

10 až 14 kol

10 okruhů znamená něco přes 115 km s převýšením téměř 8000 m, 14 kol dokonce 160 km/10500 m+. Za 24 hodin? To vám teda nezávidím. Jedno je jasné, v určitém momentu závod bude bolet. Jakože opravdu bolet. Hlava a nohy musí být připraveny trpět. Spánek v tomto případě nepřichází v úvahu. Měl bys být pořád v pohybu.

Jíst, pít i chodit na záchod za chůze. Každý závodník má nárok na jednoho člena doprovodu. Při takto vysokých ambicích je support tým téměř nezbytný (já vím, někdo to zvládne i sólo). Support by se o tebe měl starat v průběhu celého závodu. Chystat jídlo, pití, vybavení. Ideální je někdo, kdo podobný závod taky absolvoval.

Lépe se vcítí do tvých tužeb a strastí.

Na jedno kolo by měla stačit 0,5l lahev (super jsou „softflasky“, které nikde netlačí) raději přibal na trať tyčinku navíc. Závod ti to neprohraje, při krizi ale pomůže. A věř, že krize tam někde čeká. Hodnotnější jídlo bych si nechal do depa. Gastrozónu bych moc nedoporučoval, dá se v ní ztratit spousta času.

Pokud chceš zvládnout 10, 11 nebo 14 okruhů, musíš závod rozběhnout hlavou, s rozumem. Jestli někde platí pravidlo „nepřepálit začátek“, tak je to na tomto závodě.

Minimálně první polovinu je dobré absolvovat těžce pod svoje možnosti, protože závod se rozhoduje v posledním seběhu, ne v prvním stoupání.

Budete mít zájem:  Příznaky Těhotenství Týden Po Styku?

5 až 9 kol

Zde platí pravidlo o nepřepáleném začátku stejně jako u všech ostatních. Při atakování 9 kol se nabízí dvě varianty taktiky. Buď jít celou noc beze spánku, vychází to zhruba na 2:45h na jeden okruh.

V depu se můžeš v klidu občerstvit, nebál bych se ani krátké, rychlé zastávky v gastrozóně. Pořád bych se snažil být v pohybu, zastávky omezil maximálně na desítky minut. Zásoby bych doplnil a gastro navštívil po 3., 5., a 7. kole.

Je dobré vytyčit si záchytné body, na které se můžeš těšit.

Druhá varianta taktiky je jít 7 kol ostřeji, bez větších zastávek. Následně na pár hodin zalehnout a ráno absolvovat poslední dvě kola. Připrav si proto suché oblečení a dobrou morálku, protože vyhrabat se ze spacáku a jít znova válčit s horou není nic jednoduchého.

Při 5 okruzích vychází na jednu rundu více než 4 hodiny. To je spousta času. Nicméně bych okruhy absolvoval trochu rychleji, ať máš v depu čas se v klidu najíst. Například první dvě kola absolvovat jen s krátkou zastávkou. Mezi 2. a 3. si dopřát trochu delší pauzu a pak jít na chvíli spát.

Brzy ráno se obléknout do suchého a v klidu absolvovat poslední dvě kola.

1 až 4 kola

Dle mého názoru jsou 4 kola v silách každého, kdo žije aktivně a občas se projde po horách. Je to ale podmíněno správnou přípravou, dodržením pár základních pravidel a pevnou vůlí, protože v nějaké podobě bolest prostě přijde. Mezi jednotlivými okruhy se převlékni, pořádně najez, odpočiň si. Až přijde únava, na pár hodin jdi spát.

I v případě spíše expedičního pojetí závodu bych se snažil vyvarovat přemíře vybavení a zásob na trati. Kvalitní nesmeky, hůlky, návleky na boty a svačina v batohu by chybět neměly. Nicméně těžké pohorky bych vyměnil za lehčí trekové nebo běžecké boty (třeba s gore-texem) a termoska s čajem je taky na pováženou.

Chce to najít správnou hranici mezi tím absolvovat závod v plavkách a táhnout s sebou cepín a stan v batohu.

Dvojčlenné štafety

V případě štafet je pojetí pohybu trochu odlišné. Tempo je vyšší, stejně tak jsou ale delší i pauzy mezi jednotlivými koly. Základ je tedy po každém absolvovaném okruhu převléci se do suchého, najíst a napít.

I když na začátku třeba nemáte takový hlad, snažte se jíst rovnoměrně a trochu do zásoby. V únavě se žaludku nechce přijímat tolik kalorií.

S parťákem se buď dohodněte na předem smluvený čas (v tom případě je dobré mít s sebou teplou péřovku, kterou si předáte, prostoje totiž můžou být poměrně dlouhé). Případně se prozvonit těsně před přiběhnutím do depa. Dejte si ale pozor, ne vždy je signál v masivu Lysé hory stoprocentní.

Vstupenka do gastrozóńy je v případě štafet asi nejlepší možná varianta občerstvení. Vhodné je s sebou vzít i masážní válec. Trochu si promasírovat nohy po doběhnutí nebo před vyběhnutím zmírní pocit betonových stehen.

Jaký je tvůj zásadní bod taktiky, Radku? Bylo loni něco, co fungovalo až nečekaně dobře? Případně něco, čeho by se měli závodníci vyvarovat?

U taktiky bych se zastavil hned u tréninku. Do závodu nyní zbývá jen několik málo týdnů. Sice se dá ještě nahonit pár kiláků a výškových metrů, ale je potřeba si dát pozor na přetrénování. V posledních dvou týdnech radím snížit objemy tréninku a v posledním týdnu třeba jen tak vyklusávat rovinky. LH24 není o měsíční, ale o celoroční přípravě.

Určitě si s sebou vezměte člověka, který se o vás bude starat. Ale jako fakt určitě. A ať to není třeba nerudný šéf, který vám bude celou dobu dávat jasně najevo, že tam jen ztrácí svůj drahocenný čas. Lépe někdo, kdo vás ocení, podpoří, postará se o vás a v případě krize s vámi třeba odejde jeden okruh. Vlastní zkušenosti se závodem jsou u support crew vítány.

Obecně radím šetřit se ve stoupání a raději se vyřádit v seběhu, kde přidání v tempu a vyšší energetický výdej má skutečně nějaký smysl. Také hleďte, ať je vám raději teplo než zima. Těch pár kapek potu navíc není taková komplikace, zato prochladnutí vám může pohřbít celý závod.

Na závěr, jak jsem již zmínil, rozhodně nepřepálit úvod, kdy zpravidla celé startovní pole vyběhne vstříc vrcholu, ale „moudří“ již při prvním náznaku stoupání přechází do chůze. Prozatím jsem se nesetkal s nikým, kdo by řekl, že to „Elháčko“ šel zbytečně pomalu, zato znám mnohé, koho ze závodu sprovodilo přepálené tempo.

Nebojte, cokoli vám zbyde z první poloviny závodu, budete moct prodat v té druhé.

Hodně štěstí a uvidíme se na startu! ????

Nezbytné zbytečnosti – brambůrky, tyčinky a spol. Radek ChrobákRadek se poprvé zúčastnil LH24 v roce 2016, kdy skončil v celkovém pořadí na 5. místě. Následovalo druhé místo v roce 2017 a vítězství v následujícím roce. I letos ho na startu opět potkáte! Radek sice každoročně běhá několik ultratrailů, LH24 má ale pro svou skvělou atmosféru, lednové rozmary počasí a okruhový charakter stále své pevné místo v jeho termínovce.

Garant KetoMix – Mgr. Monika Tělupilová, DiS

Nezbytné zbytečnosti – brambůrky, tyčinky a spol.

  • výživová poradkyně s desetiletou praxí v oblasti výživy a vystudovaná nutriční terapeutka.
  • Založila dvě výživové poradny v Šumperku v roce 2010 a v Brně  v roce 2012.
  • odborným garantem celorepublikového projektu Pestrá strava – CEFF v České republice a od roku 2017 i na Slovensku.
  • V roce 2017 byla porotkyní a součástí nutričního týmu pečujícího o finalistky České MISS

K firmě Ketomix mě přivedl zájem o další způsob redukce hmotnosti, který bych mohla nabídnout svým klientům ve svých nutričních poradnách jako rychlejší zkratku k vysněnému cíli. Společnost Ketomix se mi líbila kvůli kvalitním produktům, jejich vhodnému složení, pestré nabídce a chuti výrobků.

Také se mi líbí, že je možné výrobky využít i do běžných stravovacích plánů klientů, protože jsou jednoduché na přípravu, lze s nimi i zajímavě vařit a mohou lidem pomoci v dodržování vhodného jídelníčku v dnešní hektické době.

Za dobu působení v oblasti výživy jsem se setkala s obrovský množsvím klientům, které jsem se snažila vést k dlouhodobé změně životního stylu výhradně úpravou stravování a pohybovou aktivitou bez doplňků stravy. Ale klienti se stále častěji dotazovali na rychlejší cestu k vysněné postavě. Právě proto se mi osvědčil Ketomix, který výrazně zkracuje cestu k dosažení jejich vytoužených výsledků.

Ke studiu výživy mě přivedl můj osobní zájem o zdravý životní styl. Moje cesta oblastí výživy započala absolvováním nejkvalitnějšího kurzu pro výživové poradce od společnosti MAHRA s.r.o.. Informace z tohoto kurzu mě natolik nadchly, že jsem chtěla o výživě vědět více.

Jelikož výživový poradce může pracovat pouze se zdravými lidmi, tak jsem následně absolvovala ještě tříleté studium nutriční terapie, díky kterému jsem se dozvěděla, jak je možné výživou pomáhat i lidem se zdravotním omezením. Tyto teoretické poznatky jsem vždy propojovala s každodenní praxí s klienty, kterých mi denně prošlo poradnou desítky.

 Jelikož se úspěšné hubnutí klientů často neobejde bez vhodné pohybové aktivity, tak jsem se stala i trenérkou fitness, abych mohla klientům kvalifikovaně poradit při výběru správné pohybové aktivity. Častou příčinou nadváhy a obezity klientů je stres a problematické vztahy, které vedou k přejídání a nevhodným stravovacím návykům.

Abych mohla klientům pomoci i po této stránce, tak jsem absolvovala distanční kurz pro životní a vztahové kouče. 

Díky komplexnímu vzdělání mohu být klientům pomoci v různých oblastech, které souvisejí se změnou životního stylu a spokojeným životem. 

Vzdělání a kurzy výživa

  • Výživový poradce a sportovní dietolog (MAHRA, spol. s.r.o., 2011)
  • Dětská výživa (MAHRA, spol. s.r.o., 2011)
  • Setkání lektorů STOB – seminář k pohybové aktivitě a dětské obezitě (20. 10. 2012)
  • Výcvik v kognitivně behaviorální terapii obezity (STOB – Stop obezitě s Ivanou Málkovou, 9-11. 11. 2012
  • Seminář STOB – Stop obezitě s Ivanou Málkovou (9. 2. 2013)
  • Seminář STOB – Stop obezitě s Ivanou Málkovou (13. 4. 2013)
  • Diplomovaný nutriční terapeut, SZŠ a VOŠ Merhautova (od září 2013 až 6. 6. 2016)
  • Dietetika z pohledu TČM (16.-19. 1. 2014)
  • Stáž – Vojenská nemocnice Brno p.o., 2015
  • Stáž – Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, 2015
  • Stáž – Státní léčebné lázně Bludov, s. p., 2015
  • Stáž – Fakultní nemocnice Brno, 2015
  • Stáž – Nemocnice Šumperk, a. s., 2015
  • Stáž – Thomayerova nemocnice, 2015
  • Stáž – IKEM Praha, 2015
  • Celostátní odborná konference „Potraviny v hysterii“ IKEM, Praha, 14. 10. 2015
  • Seminář Bezpečná výživa – téma Obiloviny ve výživě, VŠCHT 17. 10. 2015
  • Konference Dialogem ke zdraví, STOB, FZV, 18. 10. 2015
  • Distanční kurz výživa v prevenci rakoviny (MAHRA, spol. s.r.o., 2017/2018)
  • Distanční kurz mikroorganismy a výživa (MAHRA, spol. s.r.o., 2018)
  • Přirozené kojení „Podpora kojení s využitím přirozené pozice na těle matky“, Michaela Topinková, Brno, 17.-19. 5. 2019
  • Laktační poradenství – Kurz Laktační ligy 4.-6. 6. 2019
Budete mít zájem:  Pimafucort mast – příbalový leták

Vzdělání a kurzy jiné

  • Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně obor Sociální pedagogika (2007 – 2012)
  • 1. Škola tradiční čínské medicíny TČM – SINBIOS – obor Akupunktura (od listopadu 2008 – 2013)
  • Mykoterapie I. (1. Škola tradiční čínské medicíny – TČM – SINBIOS, 2008)
  • Diagnostika nemocí podle jazyka (1. Škola tradiční čínské medicíny – TČM – SINBIOS, 2008)
  • Seminář Základy anatomie a fyziologie pohybového aparátu (1. Škola tradiční čínské medicíny – TČM – SINBIOS, 2009)
  • Rekvalifikační kurz Masér pro sportovní a rekondiční masáže s působností mimo oblast zdravotnictví (Aleš Zelinka, 2009)
  • Seminář Měkké techniky – Základy měkkých a trakčních technik (Aleš Zelinka, 2009)
  • Moxování – baňkování (1. Škola tradiční čínské medicíny – TČM – SINBIOS, 2009)
  • Symbolika chorob (European Feng Shui Organization, 2009)
  • Zkouška z teoretických základů TČM (1. Škola tradiční čínské medicíny TČM – SINBIOS – 17.11. 2011)
  • Integrovaná praxe pro nelékaře – Vladimír Šmejkal (1. Škola tradiční čínské medicíny – TČM – SINBIOS, 2011)
  • Integrovaná praxe pro nelékaře – Vladimír Šmejkal (1. Škola tradiční čínské medicíny – TČM – SINBIOS, 2012)
  • Úvod do studia tuina masáží – lektor Blanka Drahošová (1. Škola tradiční čínské medicíny – TČM – SINBIOS, 8.-11. 3. 2012)
  • Kurz západní medicíny – lektor MUDr. Jana Pražáková (1. Škola tradiční čínské medicíny TČM – SINBIOS – 16.-.18. 9. 2011, 20 – 22.1. 2012)
  • Zkouška zlokalizace akupunkturních bodů TČM (1. Škola tradiční čínské medicíny TČM – SINBIOS – 13.12. 2012
  • Evropská škola tuiny (2012-2014)
  • Kosmetická guasha (17.-20. 10. 2013)
  • Diplomovaný kurz NLP (8.6. 2013)

Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů uživatele, prohlášení o zachování důvěrnosti

Společnost PEAL a.s., se sídlem U plynárny 412/101, Praha 10 IČO: 25775634 (dále jen „my“, „prodávající“ nebo „správce“), zapsaná ve veřejném rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze oddíl B vložka 5999, jako správce osobních údajů, Vás jako uživatele webových stránek www.donpealo.

cz  informuje o níže popsaném shromažďování osobních údajů a zásadách ochrany soukromí. Ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č.

2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů)

Prohlášení o zachování důvěrnosti

Prohlášení o zachování důvěrnosti má za cíl informovat vás o typech on-line informací, které o vás, jako o návštěvnících stránek https://www.donpealo.cz/ (dále označovaných jen jako “ stránky, naše stránky, stránky www.donpealo.cz„) získáváme, o způsobech používání takových informací, o poskytování těchto informací třetím osobám a možnostech použití nebo úprav takových informací.Prohlášení o zachování důvěrnosti se může nepravidelně měnit či doplňovat, prosíme vás o jeho občasné překontrolování. Toto Prohlášení vás seznámí s použitím informací, které získáme na našich stránkách.

Stránky, pro které platí Prohlášení o zachování důvěrnosti

Prohlášení o zachování důvěrnosti se vztahuje na získávání a používání údajů z internetové prezentace umístěné na virtuální adrese http://www.donpealo.cz.

Proč shromažďujeme informace

Hlavním důvodem a cílem získávání informací o vás je poskytnout našim zákazníkům co nejlepší služby a umožnit jim jednoduchý, odpovídajícím způsobem efektivní a osobní kontakt s naší prezentací. V případě hledání informací na stránkách www.donpealo.

cz použijeme vaše osobní informace k zaslání dalších informací, které nebyly na stránkách nalezeny. Informace, která neumožňuje identifikaci návštěvníka, je použita pro statistiky přístupů, ze kterých lze analyzovat návštěvnost jednotlivých sekcí stránek, způsoby používání stránek a další chování zákazníků.

Analýzu provozu stránek používáme ke zlepšení jejich obsahu a pro usnadnění práce s nimi.

Jaké informace zjišťujeme, zaznamenáváme

Na našich stránkách získáváme a shromažďujeme informace dvojího typu – informace, které umožňují identifikaci osoby a informace, které neumožňují identifikaci osoby.

  • Informace, které umožňují identifikaci návštěvníka: jsou informace, které nám poskytují údaje o vaší osobě. Takové informace získáváme na stránkách www.donpealo.cz. Informace umožňující identifikaci osoby (jméno, poštovní adresa, telefonní číslo, e-mail adresa, zaměstnavatel) od vás požadujeme v případě, kdy u nás vyplňujete dotazníky nebo při vzájemné korespondenci a komunikaci. Pokud od vás osobní informace budeme vyžadovat, bude to z používání stránek zřejmé vy se můžete rozhodnout, jak bude tato informace použita.
  • Informace, které neumožňují identifikaci návštěvníka: jsou informace, které neumožňují identifikovat určitou osobu. Takové informace získáváme na stránkách www.donpealo.cz. K takovým informacím patří: URL adresa výchozí webové stránky, adresy navštívených stránek www.donpealo.cz., typ a verze použitého internetového prohlížeče, vaše („IP“) adresa, www.donpealo.cz. Prohlášení rovněž obsahuje i informace o používání cookies a dalších technologií pro získávání údajů.

Informace umožňující identifikaci a informace neumožňující identifikaci osob získané na stránkách www.donpealo.cz nespojujeme.

Jak získáváme informace o vás

K získání informací používáme řadu způsobů:Surfování: takové informace neumožňují identifikaci osob, získáváme je při návštěvě stránek www.donpealo.cz, umožňují efektivněji provozovat stránky, monitorovat úroveň aktivit na stránkách.

Formuláře, dotazníky, hlasovací soutěže: informace umožňují většinou vaši identifikaci s vaším svolením, pokud např. dobrovolně vyplníte dotazníky nebo se zúčastníte hlasování, informace slouží k internímu použití pro marketingové hodnocení našich výrobků a služeb.

Kontakt: Pokud nás kontaktujete nebo využíváte našich služeb, můžeme uchovávat vzájemnou korespondenci, kterou lze využít pro zlepšení vzájemné komunikace a služeb v případě opakovaného kontaktu.

Rozsah zpracování osobních údajů

Když nás kontaktujete prostřednictvím webových stránek, můžete být požádáni o vyplnění určitých údajů o sobě nebo Vaší společnosti. Těmito údaji mohou být zejména:

  1. Vaše jméno a příjmení
  2. Obchodní firma
  3. Adresa nebo sídlo společnosti
  4. Identifikační číslo a daňové identifikační číslo,
  5. Telefonní číslo
  6. E-mailová adresa

Naše webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací o jaké soubory cookies se jedná a co konkrétně dělají naleznete na našich webových stránkách v sekci „Cookies“ a jejich funkce na stránkách www.donpealo.cz

Kdo má k Vašim osobním údajům přístup

Zpracování osobních údajů je prováděno společností PEAL a.s., tedy správcem osobních údajů. Osobní údaje pro tohoto správce zpracovávají také zpracovatelé:

  1. Kteří poskytují Zprostředkovateli serverové, webové, cloudové nebo IT služby
  2. Subjekty podílející se na dodání zboží či služeb nebo podílející se na realizaci plateb na základě smlouvy

Zejména:

IN TIME SPEDICE, spol. s r.o., IČ: 25722174

Heureka Shopping s.r.o., sídlem Karolinská 650/1, 186 00, Praha 8-Karlín

Obchodní společnost Seznam.cz, a.s., IČ: 26168685, se sídlem Radlická 3294/10, Praha 5, PSČ 150 00, která je provozovatelem služby Sklik.cz a Zboží.cz.

Chci jíst lépe

  1. Společnost Aseta, s.r.o. se sídlem Josefa Písaříka 1388, Kladno, IČ: 2758949, zpracovává v případě Vaší poptávky služeb či objednávky na bezplatné vyzkoušení služeb ve ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č.

    2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), následující osobní údaje:

    • jméno a příjmení
    • emailovou adresu
    • telefon
    • hmotnost
    • výšku
  2. Jméno, příjmení, emailovou adresu a telefon je nutné zpracovat pro vytvoření nabídky služeb či k uskutečnění vyzkoušení služeb Chcijistlepe – „týdenní jídelníček Chcijistlepe“, případně jednání o této nabídce. Tyto osobní údaje budou společností Aseta s.r.o, se sídlem Josefa Písaříka 1388, Kladno, IČ: 2758949 zpracovávány po dobu jednání o uzavření smlouvy mezi Vámi a Aseta s.r.o nejdéle 2 roky od vaší poptávky, pokud neudělíte souhlas k dalšímu zpracování. Bez zpracování těchto osobních údajů není technicky možné službu poskytnout.
  3. Zpracování osobních údajů je prováděno společností Aseta s.r.o, tedy správcem osobních údajů,
  4. Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle zákona o ochraně osobních údajů máte práva, která jsou popsána níže tohoto dokumentu – viz kapitola Informace o Vašich právech v souvislosti se zpracováním osobních údajů.
  1. Udělujete tímto souhlas společnosti Aseta s.r.o. se se sídlem Josefa Písaříka 1388, Kladno, IČ 2758949 aby zpracovával tyto osobní údaje:
    • jméno a příjmení
    • emailovou adresu
    • telefon
  2. Jméno, příjmení, telefonní číslo a e-mail bude zpracováváno primárně pro vytvoření vhodné nabídky produktů a služeb společnosti Aseta s.r.o. a nebo třetích stran a v souvislosti s oslovením zákazníka, a to telefonicky, písemně, prostřednictvím veškerých prostředků internetové reklamy a formou elektronické komunikace prostřednictvím kontaktních údajů.
  3. Tyto údaje budou správcem zpracovány po dobu 5 let.
  4. S výše uvedeným zpracováním udělujete svůj výslovný souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním emailu nebo dopisu na kontaktní údaje společnosti email – [email protected], viz také kapitola Informace o Vašich právech v souvislosti se zpracováním osobních údajů
  5. Zpracování osobních údajů je prováděno Správcem. Správce je nabízet vám služby z portfolia skupiny Chcijistlepe či našich obchodních partnerů, které pečlivě vybíráme.
  6. Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle zákona o ochraně osobních údajů máte práva, která jsou popsána níže tohoto dokumentu – viz kapitola Informace o Vašich právech v souvislosti se zpracováním osobních údajů
Budete mít zájem:  Kajenský pepř – přírodní lék

Poskytnutí osobních údajů nutných pro plnění smlouvy, plnění zákonných povinností a ochranu oprávněných zájmů je povinné. Bez poskytnutí osobních údajů k těmto účelům by nebylo možné služby poskytovat. Ke zpracování osobních údajů pro tyto účely nepotřebujeme souhlas. Zpracování z důvodu plnění smlouvy a plnění zákonných povinností nelze odmítnout.

Jedná se zejména o tyto účely:

  • Zajištění sestavení jídelníčků na míru Chcijistlepe (plnění smlouvy o poskytování služeb)
  • v tomto případě zpracováváme údaje v tomto rozsahu: číslo zákazníka, titul, jméno, příjmení, adresa, rodné číslo či datum narození, čísla předložených dokladů, telefonní číslo, e-mailová adresa, způsob úhrady, bankovní spojení, hmotnost, výška.
  • účely stanovené zvláštními zákony pro potřeby trestního řízení a pro naplnění povinnosti součinnosti s Policií České republiky a dalšími státními orgány (plnění zákonných povinností)
  • vymáhání pohledávek za zákazníkem a ostatní zákaznické spory (oprávněný zájem)
  • v tomto případě zpracováváme údaje v tomto rozsahu: číslo zákazníka,jméno, příjmení, adresa, rodné číslo, čísla dlužných faktur, datum splatnosti, dlužné částky, variabilní symbol pro hromadnou úhradu, kontaktní telefon, e-mailová adresa, evidence dlužníků (oprávněný zájem společnosti )
  • Osobní údaje pro tyto činnosti jsou zpracovány v rozsahu nutném pro naplnění těchto činností a po dobu nutnou k jejich dosažení nebo po dobu přímo stanovenou právními předpisy. Poté jsou osobní údaje vymazány či anonymizovány.
  • U zákazníků služeb Chcijistlepe, jsme oprávněni v případě, že mají splněny veškeré své závazky vůči ní, zpracovávat v zákaznické databázi jejich základní osobní, identifikační, kontaktní údaje, údaje o službách po dobu 4 let ode dne ukončení poslední smlouvy o poskytování služeb.
  • Faktury vystavené jsou v souladu s § 35 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty archivována po dobu 10 let od jejich vystavení. Z důvodu nutnosti doložit právní důvod pro vystavení faktur jsou po dobu 10 let ode dne ukončení smlouvy archivovány i smlouvy o poskytování služeb.

Příjemci a předávání osobních údajů

Vaše údaje mohou být předány nutričním poradcům z důvodu plnění služeb Chcijistlepe.cz. Jde o:

  • Bc.: Tomáše Kejíka, Husova 209/1, 680 01, Boskovice IČ: 01786067

Společnost při plnění svých závazků, povinností a práv ze smluv využívá odborné a specializované služby třetích osob. Pokud tito dodavatelé zpracovávají osobní údaje předané od Společnosti, mají postavení zpracovatelů osobních údajů a zpracovávají osobní údaje pouze na základě smlouvy a dle pokynů od Společnosti a nesmí je využít jinak.
Jde o :

  • společnosti zabývající se správou a vymáháním dlužných pohledávek, (společnost DC GROUP, spol. s r.o., ICO 27380009, V Olšinách 2300/75, 100 00 Praha 10 nebo CS stavební, s.r.o. se sídlem: Praha 6, Hodčina 703//4, PSČ 1610 IČ: 270 93 166 )
  • právní zástupce, notáře a exekutory
  • auditory, účetní firmy

Každý takový subjekt pečlivě vybíráme a s každým uzavíráme smlouvu o zpracování osobních údajů,ve které má zpracovatel stanoveny přísné povinnosti k ochraně a zabezpečení osobních údajů.
Zpracovateli jsou společnosti se sídlem jak na území České republiky, tak se sídlem v členském státě Evropské unie.

Nepředáváme vaše osobní údaje příjemcům či zpracovatelům mimo území Evropské unie.
Společnost v rámci plnění svých zákonných povinností předává osobní údaje též správním orgánům a úřadům stanoveným platnou legislativou, jelikož některé orgány veřejné správy a další organizace jsou oprávněny vyžádat si informace o vás. Jde zejména o soudy, Policii ČR a jiné.

Údaje poskytujeme výhradně jen tehdy, pokud oprávnění vyžádat si tyto údaje umožňuje zákon.

Informace o Vašich právech v souvislosti se zpracováním osobních údajů

  1. Právo na přístup k osobním údajům
    • Máte právo na přístup k osobním údajům, které zahrnuje jednak právo získat:
    • potvrzení, zda zpracováváme osobní údaje,
    • informace o účelech zpracování,
  2. právo na kopii osobních údajů
    • Žádost je možné zaslat písemně na adresu Aseta s.r.o., Josefa Písaříka 1388, 272 01 Kladno
  3. Právo na opravu nepřesných údajů
    • Opravu provedeme bez zbytečného odkladu. Žádost o opravu osobních údajů je možné uplatnit emailem na adrese [email protected]
  4. Právo na výmaz
    • Máte právo na výmaz osobních údajů, pokud neprokážeme oprávněné důvody pro zpracování těchto osobních údajů. Tímto si Vás dovolujeme upozornit, že máme nastaveny procesy, které vymažou Vaše osobní údaje, pokud nemáme platný souhlas se zpracování či nejsme schopni doložit oprávněnost našeho zájmu.
  5. Právo na omezení zpracování
    • V případě zaslání stížnosti či podnětu, do doby vyřešení podnětu máte právo na omezení zpracování.
  6. Právo na oznámení opravy, výmazu nebo omezení zpracování
    • Na základě Vaší žádosti Vás budeme informovat, dojde-li k opravě nebo výmazu osobních údajů, s výjimkou případů, kdy se to ukáže jako nemožné nebo to vyžaduje nepřiměřené úsilí. Žádost je možné zaslat písemně na adresu Aseta s.r.o., Josefa Písaříka 1388, 272 01 Kladno.
  7. Právo na přenositelnost osobních údajů
    • Máte právo na přenositelnost údajů, tedy na právo předání Vašich údajů jinému správci. Vaše údaje předáme, bude-li to technicky proveditelné, bude-li řádně určena osoba jednající za příslušného správce a bude možné ji identifikovat a přenesením osobních údajů nedojde k dotčení třetích osob. Žádost o přenesení údajů k jinému správci je možno podat na [email protected] nebo písemně na adresu Aseta, s.r.o. Jos. Písaříka 1388, 272 01, Kladno
  8. Právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů
    • Máte právo vznést námitku proti zpracování Vašich osobních údajů z důvodu oprávněného zájmu
    • V případě, že neprokážeme, že existuje závažný oprávněný důvod pro zpracování, zpracování na základě námitky ukončíme bez zbytečného odkladu. Námitku je možné poslat písemně na adresu Aseta s.r.o., Josefa Písaříka 1388, 272 01 Kladno.
  9. Právo na odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů
    • Souhlas se zpracováním osobních údajů je možné kdykoliv odvolat. Odvolání je možné učinit buď písemně na adrese Aseta s.r.o., Josefa Písaříka 1388, 272 01 Kladno či elektronickou poštou na adresu [email protected], Vaše odvolání zašlete mailem z adresy, kterou u nás máte evidovanou jako kontaktní. Nezbytnou náležitostí je uvedení účelu, pro který souhlas se zpracováváním údajů odvoláváte.

COOKIES A DALŠÍ INTERNETOVÉ TECHNOLOGIE

Pomocí cookies a dalších technologií získáváme informace při použití webových stránek Společnosti. Jde záznamy o chování na webových stránkách získané z cookies a dalších technologií v případě jejich povolení ve webovém prohlížeči. Tyto údaje jsou zpracovány pro provoz webových stránek Společnosti, měření návštěvnosti stránek a internetovou reklamu.

Celé znění obchodních podmínek a reklamačního řádu si lze prohlédnout zde.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector