Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?

Ne nadarmo se zeleným potravinám říká „superfood“. Jsou bohaté na vitaminy, antioxidanty, enzymy a minerální látky a příznivě ovlivňují naše zdraví.

Mezi nejznámější green foods patří zelený ječmen a chlorela. Tyto zelené potraviny nám dodávají ty živiny, vitaminy, minerály a antioxidanty v přirozené podobě, které bohužel už současná strava nenabízí v dostatečném množství.

„Dokonce i podíl živin v čerstvé zelenině se za posledních dvacet let významně snížil v důsledku způsobu pěstování, stavu životního prostředí a vyčerpané půdy.

Zelené potraviny tedy tělu dodají to, co potřebuje, aby mělo sílu bránit se vlivům okolí a posilují přirozenou imunitu organismu,“ vysvětluje Ivana Sýkorová, poradkyně pro výživu a zdravý životní styl.

Opravdu kvalitní zelené potraviny pocházejí z organické zemědělské produkce, kde se k pěstování používají pouze přírodní postupy a principy bez použití chemie a hnojiv. To je základní podmínkou kvalitního výrobku.

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?

zelené potraviny můžeme užívat nejen tehdy, když jsme nemocní, ale i preventivně

Přednosti pro organismus

Benefitů mají tyhle dvě zelené potraviny skutečně dost. Kromě výše uvedených látek obsahují také vlákninu, kterou potřebujeme pro dobrou funkci trávicího systému, a enzymy, které mají vliv na metabolismus a imunitu.

„Mladý ječmen a chlorela působí celistvě, přirozeně, zneškodní škodliviny, které se do těla dostanou často právě i nevhodnou stravou. Jsou zásadotvorné, působí tedy významně při překyselení organismu a upravují zažívání.

Mají také vysoký obsah chlorofylu, který zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran, popálenin, brání zánětům a infekcím,“ vyjmenovává nutriční poradkyně Ivana Sýkorová. „Kromě toho svým složením a působením na organismus mají sytící a regenerační efekt.“

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?

ječmen, chlorela a další zelené potravinyjsou přirozenými potravinovými doplňky

a lze je užívat i s léky

Jak se snášejí s léky a alkoholem?

Užíváte pravidelně nějaké léky na chronické onemocnění? Nemusíte se bát kontraindikací, ječmen i chlorela jsou přirozené potraviny, které lze užívat i s léky. Jediné, co musíte akceptovat, je zachování časového odstupu.

„Vzhledem k očistným vlastnostem zelených potravin, které by mohly snižovat účinnost léků, pokud by se v žaludku setkaly, se doporučuje zachovávat mezi nimi odstup alespoň jednu hodinu,“ radí Ivana Sýkorová. S alkoholem je to už trošku jiné.

„S alkoholem si samozřejmě vadit nemusí, naopak chlorela má významné očistné vlastnosti a po bujarém večírku může pomoci srovnat zažívání a upravit překyselený žaludek. Pokud však chceme, aby nám zelené potraviny především pomáhaly a posilovaly naši imunitu, alkohol bych ve větších dávkách nedoporučovala.

Zbylo by nám pak méně prostoru na řešení zdravotních potíží, jelikož bychom zaměstnali zelené potraviny odstraňováním potíží, které jsme si do těla sami dobrovolně zanesli alkoholem,“ říká odbornice.

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?

Mladý ječmen si můžete vypěstovat sami.Sklízí se asi po deseti dnech od výsadby.zpracovat, tedy vylisovat do podoby zelené

šťávy, by se měl bezprostředně po sklizni

Dávkování

Dávkování chlorely a zeleného ječmene je třeba zvyšovat postupně, individuálně, aby nedošlo k prudkým očistným procesům. „Každý z nás řeší jiné potíže, potýkáme se s různými neduhy. Silnější a zdravější jedinci mohou zvyšovat dávky rychleji, u lidí s vážnějšími zdravotními problémy je třeba postupovat pomalu a sledovat reakce.

V tom pomůže poradce zelených potravin, který zná případy lidí s různými zdravotními problémy i jejich zkušenosti. Ideální dávkování pro zachování rovnováhy organismu jsou dva nápoje mladého ječmene (ráno nalačno a odpoledne mezi jídly – to, aby byla zajištěna maximální účinnost a vstřebatelnost) a 3 × 6 tablet chlorely.

Lidé, kteří užívají zelené potraviny dlouhodobě a nemají zásadní zdravotní potíže, mohou dávku snížit i na udržovací,“ doporučuje Ivana Sýkorová. Jak dlouho budeme užívat zelené potraviny, záleží na našich osobních zkušenostech a na tom, co nám říká naše vlastní tělo. Důležité je brát zelené potraviny alespoň tři měsíce v pravidelných dávkách.

To je doba, za kterou se tělo ve většině případů dokáže očistit a posílit, účinek ječmene a chlorely je patrný. Občasné zobnutí během týdne nebo čtrnácti dnů vás nezachrání.

Text: Gabriela Zelinková Foto: Shutterstock

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?

  • Oči prozrazují city nebo náladu. Říkáme, že oko je okno do duše, ale pro zkušeného iridologa je také mapou zdraví našeho těla. Metoda zkoumání celkového zdravotního stavu člověka pomocí různých barev, znamének a značek, které…
  • Využívání přírodních léčivých zdrojů patří mezi staletími prověřené, nejstarší léčebné prostředky lidstva. Česká republika se stala díky tradici dlouhé několik set let, více než třiceti lázeňským místům, vysoce kvalitní lékařské péči, stovkám léčivých pramenů a…
  • Na jaře začínáme více konzumovat ovoce. Po jahodách a dalším ovoci můžeme dostat kopřivku. Existují ale i jiné příčiny této nemoci a některé druhy nás mohou ohrozit na životě.     Chronická kopřivka patří mezi…
  • Mnoho lidí má hypertenzi neboli vysoký krevní tlak, aniž o tom ví. Vysoký krevní tlak nebolí, nemá žádné příznaky, přesto způsobuje poškození tepen a životně důležitých orgánů v těle. Proto je hypertenze nazývána také tichý…
  • Když před několika lety vyběhl Milan Kůtek, bývalý atlet, sprinter, čtvrtkař a učitel tělesné výchovy, s hůlkami poprvé, bylo to čistě z tréninkové poctivosti a běžkařské rozmazlenosti. Připravoval se totiž na svůj čtvrtý maratonský závod; jenže kde…
  • Žijeme déle, obklopeni pohodlím, moderními technologiemi. Úměrně tomu se mění i zdravotní problémy, které musíme řešit.     Například šedý zákal (katarakta), degenerativní onemocnění čočky, komplikuje život přibližně polovině lidí nad šedesát a operace šedého…
  • Jízda na kole je vynikající aktivitou, kterou lze provozovat skoro v každém věku. Je zábavná, zdravá a navíc skýtá celou řadu zdravotních benefitů. Kromě jiného je vhodnou prevencí proti obezitě či vysokému krevnímu tlaku.
  • Bolest upozorňuje, že v organismu není něco v pořádku. Svým způsobem je tak nezbytným předpokladem uzdravení. Nemusíte ji však snášet déle a častěji, než je nezbytně nutné. Ať už se nám to líbí nebo ne,…

Nejčastější dotazy

V každé podkategorii – chlorella pyrenoidosa, mladý ječmen, spirulina platensis a superpotraviny, se dovíte víc informací.

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?

  • poskytnout podporu při zlepšení zdravotního stavu
  • zlepšit sportovní výkony
  • zbavit se únavy
  • Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?zhubnout
  • lépe spát
  • zlepšit trávení
  • lépe se vypořádat s alkoholem
  • mít chuť na sex
  • a plno dalších pěkných věcí, o kterých se můžete dočíst na těchto stránkách

Tohle všechno zelené potraviny umí. Stačí začít! Uvidíte, že fungují.

A navíc ještě zelené potraviny

  • vyčistí a zasytí Váš organizmus
  • jsou 100% přírodní a 100% čisté
  • jsou bez přísad, bez konzervantů, bez chemikálií
  • jsou bez GMO (geneticky modifikované organizmy)
  • nejlepší ve své kategorii

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?

  • Jsou vhodné zelené potraviny v těhotenství, při kojení a pro malé děti?

Těhotným se doporučuje pít Mladý ječmen a jíst Chlorellu pyrenoidosu se Spirulinou platensis po konzultaci se svým lékařem a pro kojící je výborný pro zlepšení kvality mléka.

Případně čištění organismu probíhá přes stolici a ledviny, takže plod není ohrožen. V ječmenu je dostatečné množství Vitaminu A, Betakarotenu, kyseliny listové i pro období těhotenství.

Mimo jiné předchází těhotenské cukrovce, těhotenské zácpě, usnadňuje hojení (je vhodný i pro zevní použítí, vemte si ho sebou do porodnice).

Více informací si můžete přečíst v článku Zelené potraviny v těhotenství, při kojení a také jak se zelenými potravinami otěhotnět.

  • Jaké je dávkování zelených potravin?
Budete mít zájem:  Eva Decastelo: Chci užívat života každou minutou

Jedna z vůbec nejčastějších otázek. Ke každé objednávce přikládáme detailní informace ohledně jezení zelených potravin, tedy i dávkování a přehledně si jej můžete přečíst ZDE.

  • Mohu jíst zelené potraviny když užívám nějaké léky?

Ano, jen je třeba dbát určitých pravidel. Pokud je nutné brát léky na lačno (kupříkladu na štítnou žlázu), vemte si léky a počkejte minimálně 60 minut, aby mohly léky zapůsobit.

Po té si bez obav vemte svou obvyklou dávku zelených potravin, tedy Mladého ječmene, Chlorelly pyrenoidosy a Spiruliny platensis. Pokud berete léky i během dne, dbejte vždy na odstup léků od zelených potravin a to minimálně 60 minut.

V případě konkrétních dotazů mi zašlete email nebo se obraťte na svého lékaře.

  • Pomáhají zelené potraviny při hubnutí?

Ano, ale rozhodně to není samospásné více si přečtěte v článku Jak zhubnout se zelenými potravinami?

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?Chlorella je vhodná na očistu organizmu od toxinů, zbytků po lécích, těžkých kovů, balastu ve střevech díky rozpustné vláknině. Odnáší z těla látky, které tam být nemají a také pomáhá obnovit střevní mikroflóru. Mimo jiné dokáže pomoci s otěhotněním, bojovat s akné, migrénou, boreliózou, dnou, zvýšeným cholesterolem, zlepšuje kvalitu vlasů a nehtů. Třešničkou na dortu je pak velké množství vitamínů (např. kompletní řada vitamínů B, velmi potřebný vitamín D a další), minerálů, aminokyselin a to v přírodní, čisté a lehce stravitelné formě. Má nejvyšší obsah chlorofylu (urychluje hojení ran) z rostlinné říše na světě vůbec. Chlorella je jedna z jednodruhových potravin, na které se dá dlouhodobě přežít, aniž bychom strádali, podobně jako na spirulině.

Chlorellu je ideální kombinovat s mladým ječmenem.

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?Mladý ječmen je velmi vhodný na povzbuzení organizmu a zlepšení spánku, doplnění enzymů, antioxidantů, aminokyselin. Snižuje překyselení organizmu, napomáhá při diabetes, dně, díky interferonům i při roztroušené skleróze, při klimaktériu, a přináší tělu spoustu vitamínů, minerálů, aminokyselin a to v přírodní, čisté a lehce stravitelné formě.

Ječmen je ideální kombinovat s chlorellou a/nebo spirulinou.

Chlorella organizmus čistí, tedy odnáší látky, které tam být nemají, zatímco Ječmen organizmus sytí, tedy přináší do těla látky, které tam chybí. Spolu skvěle spolupracují. Dohromady se jejich účinek zvyšuje.

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?Spirulina je vhodná k hubnutí, budování svalové hmoty, zlepšení sportovních výkonů a zlepšení imunity. Obsahuje omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Přináší tělu spoustu vitamínů, minerálů a to v přírodní, čisté a lehce stravitelné formě. Spirulina je jedna z jednodruhových potravin, na které se dá dlouhodbě přežít, aniž bychom strádali, podobně jako na chlorelle.

Jaký je rozdíl mezi chlorellou a spirulinou?

Spirulinu je ideální kombinovat s ječmenem a/nebo chlorellou.

Proč není ječmen v tabletách? Nevstřebává se tak dobře, jako když je v podobě nápoje. Když jej smícháte s ledovou vodou, nebude tak vonět i chuť se utlumí. Ječmen můžete případně smíchat s mrkvovou, rajčatovou šťávou nebo šťávou z červené řepy.

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?Tongkat Ali je známý pod názvem „asijská viagra“ nebo „malajský ženšen“. Toto přízvisko si vydobyl především díky tomu, že zvyšuje produkci testosteronu neboli mužského pohlavního hormonu. Produkují ho jak muži, tak i ženy a s věkem jeho produkce postupně klesá. Tento hormon nám dodává vnitřní sílu, zlepšuje naši psychickou pohodu, zvyšuje sexuální výdrž i touhu (libido), vitalitu, stimuluje tvorbu spermií, ale také zlepšuje prostorovou představivost nebo brání rozvoji osteoporózy.

  • S jakými zdravotními obtížemi zelené potraviny pomáhají?

Seznam níže není úplný, ale jsem přesvědčen, že pro letmý přehled stačí.

  • Alzheimerova choroba
  • Anorexie či Bulímie
  • Ateroskleróza
  • Bércové vředy
  • Cukrovka II.typu
  • Depresivní stavy
  • Gynekologické problémy
  • Chronická únava
  • Chudokrevnost, anémie
  • Kouření
  • Kožní problémy i chronické
  • Limeská borelióza
  • Mononukleóza, HIV
  • Nadváha
  • Nedostatek vitamínů
  • Nekvalitní, stárnoucí pleť
  • Nespavost
  • Pálení žáhy
  • Paradentóza
  • Pití alkoholu
  • Problémy s potencí
  • Psoriáza
  • Rakovina
  • Rekonvalescence
  • Roztroušená skleróza
  • Snížená imunita (virová onemocnění – chřipky, angíny)
  • Snížená nebo zvýšená funkce štítné žlázy
  • Spálení při opalování
  • Střevní potíže
  • Svalové křeče či úponové bolesti
  • Vysoký cholesterol, dna
  • Workoholismus, přepracování
  • Záněty
  • Záněty kloubů, revmatismus, artróza
  • Změněná srážlivost krve
  • a další 
  • Jaký je rozdíl mezi zelenými potravinami Aktif a Green Ways?

15.9.2020

Chlorella Aktif je prostě špička, „nejlepší chlorella“ široko, daleko. Prodáváme ji dlouhé roky a vždy jsme měli stejnou chlorellu, špičkovou chlorellu …

Trvalo to „jen“ 10 let a získali jsme Certifikát od společnosti Taiwan Chlorella, která prohlašuje, že společnost Zelený obchod, s.r.o. je distributorem jejich produktů v České republice.

Ano, to je Chlorella Aktif!

Ječmen Aktif prodáváme bezmála 10 let. Vždy špičkový produkt, nic neměníme. Pořád stejně skvělý.

Já Petr Hornišer, majitel společnosti Zelený obchod, s.r.o. jím zelené potraviny Aktif. Dávám je i svým malým dětem.

Lžička a šejkr jako dárek je k pouze k ječmenu, k chlorelle nemá smysl 🙂

Že jsou ve složení malé rozdíly, ano je to pochopitelné. Ani víno ze stejné vinice není pokaždé úplně stejné. Záleží na slunečním svitu, srážkách, teplotě atp. Tedy jiné sklizně, podobné rozbory.Určení cenové politiky je pak rozhodnutím každého výrobce nebo dovozce. Sám mohu hovořit pouze za vlastní značku Aktif. U výrobků z produktové řady Aktif se snažíme držet příznivé ceny tím, že maximálně zkracujeme distribuční řetězec a tím, že výrobky nabízíme primárně po internetu, což výrazně snižuje provozní náklady.

Lžička a šejkr jako dárek je k pouze k ječmenu, k chlorelle nemá smysl 🙂

Sám jím zelené potraviny Aktif.

Informace platné k 31.12.2017

Další zajímavé články najdete v části Zajímavosti o zelených potravinách.

ZELENÉ POTRAVINY PŘI TĚHOTENSTVÍ A KOJENÍ

Zelené potraviny jsou v těhotenství tím nejpřirozenějším doplňkem,který si může budoucí maminka vybrat. Plně a vhodně nahrazují dnešní syntetickévitamíny doporučované pro dobu těhotenství a kojení.

Během prvních tří měsíců života potřebuje miminko přibrat stejnou váhu, jako za celou dobu těhotenství. A to vše pouze z mléka, tedy z těla matky. Matka musí mít dostatek výživných látek nejen pro miminko, ale i pro sebe, aby měla dost sil na opatrování miminka.

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?

Zelené potraviny V těhotenství A kojení, ÚČINKY:

Výrazně zvyšují imunitu maminky i miminka, podporuje hojení po porodu 

  • Ječmen obsahuje až 21 živých enzymů. Enzymy výrazně ovlivňují imunitu jak maminky, tak pokládají základ imunitnímu systému miminka.
  • Enzymatická výbava Ječmene urychluje hojení ran po porodu a zrychluje se významně i obnova krevní ztráty.

Adaptogen – HarmonizujÍ

  • Uvádí tělo do přirozené rovnováhy. Je to tím, že se díky zeleným potravinám do těla dostane veškerá nutrice, že se tělo odkyselí a detoxikuje. Tato trojkombinace způsobí, že si tělo vzpomene na své zázračné samo-uzdravovací schopnosti a dostane se tak do harmonického stavu. Jaký jiný stav je pro přípravu na porod a mateřství ideálnější, než je harmonický stav těla a psychiky?
  • Hormonální výkyvy maminky nejsou tak výrazné.

OdkyselujÍ tělo

  • Uvádí stresem a stravou překyselené tělo do acidofilní rovnováhy – tedy upravuje pH jak matky, tak miminka do optimálních hodnot.
  • pH mladého ječmene je stejné, jako pH mateřského mléka.
  • V kyselém prostředí vznikají a přežívají veškeré nemoci, překyselení narušuje tělesnou harmonii.
Budete mít zájem:  Vzp Klub Pevného Zdraví?

Zlepšuje krevní obraz maminky (hlavně železo a cholesterol)

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?

  • Z krve těhotné ženy se buduje základ krve miminka. Maminka se musí o svou krevní výbavu s miminkem podělit. Pokud maminka nedoplňuje látky, které pozitivně ovlivňují krvetvorbu, a pak jí odevzdaný materiál schází. S kvalitou dnešní stravy se ukazuje, že většina těhotných žen je dnes lehce, nebo středně anemická (chudokrevná), část těhotných je anemická těžce. Užíváním kombinace zelených potravin lze tuto disharmonii výrazně vylepšit.
  • Anorganické železo, které se těhotným ženám běžně doporučuje, způsobuje často trávicí potíže – od bolestí žaludku až po závažnou zácpu – o nepříjemném zápachu stolice nemluvě. A ve výsledku je v lepším případě železo v krevním obrazu hraniční, často tato „léčba“ nezabírá.
  • Zelené potraviny sice obsahují oproti syntetickému železu výrazně méně železa na gram své váhy, zato obsahují všechny souvztažné látky, které pomáhají železo v těle vstřebat a tedy téměř bezezbytku využít. Navíc železo v nich obsažené je v organické a tedy výrazně lépe vstřebatelné formě. Odpadá i nepříjemnost se zácpou, protože Zelené potraviny upravují trávení.
  • Chlorella pyrenoidosa bsahuje největší procento chlorofilu na gram váhy z celé rostlinné říše. Chlorofil má vlastně stejnou strukturu, jako hemoglobin – krevní barvivo, jen jeho hlavním kovem je hořčík, místo našeho železa. Proto při příjmu dostatku chlorofilu dochází k prokazatelnému, výraznému posunu v kvalitě krevního obrazu.

jsou zdrojem všech vitamínů, minerálů a stopových prvků

  • Doplňují do těla matky, co miminko v těhotenství odčerpává.
  • 1 dávka (denně se doporučují užívat dvě) obsahuje tolik nutričních látek a enzymů, jako 2 kg bio brokolice.
  • V rámci priorit přírody má dítě v těle matky vždy přednost, pokud se jedná o výživu. Má to logiku, protože z toho, co miminko při prenatálním vývoji načerpá, bude žít pak celý život. Dostatek vápníku do vznikajících kostí, nebo železa pro krvetvorbu, je zkrátka v prenatálním období rozhodující pro celou jeho budoucnost. Tedy má – li matka v těle málo železa, nebo vápníku, přednost dostane dítě a matka strádá. Proto zvýšená kazivost zubů v těhotenství, proto je tolik těhotenských anemií, proto tolik osteoporóz a bolavých zad „po dětech“.

Zelené potraviny doplní vše, co je pro vývoj miminka, ale i pro maminku, nezbytné

  • Těhotenské anemie, i ty, které nejsou řešitelné anorganickým (syntetickým) železem dodávaným v tabletkách, se zelenými potravinami ztrácejí, nebo alespoň výrazně zlepšují.
  • Zelené potraviny jsou mnohem rozumnějším řešením, než synteticky vyráběné těhotenské vitamínové preparáty. Na rozdíl od umělých těhotenských potravních doplňků Zelené potraviny nikdynezapříčiní zvýšenou porodní váhu miminka.

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?Bezpečně odvádí toxiny z těla

  • Ječmen i Chlorela pyrenoidosa jsou přirozeně detoxikační produkty. To znamená, že nejen že tělo vyživí, ale také ho šetrně a kontinuálně detoxikují. Nemusí však jít jen o cílenou, časově   omezenou a řízenou velkou detoxikaci těla (ta v období těhotenství není příliš vhodná), ale o   stabilní šetrné odvádění toxinů, které denně v malých dávkách přijímáme do těla z vody,         potravin i vzduchu..
  • Chlorela Pyrenoidosa má zvláštní vlákninu, která na sebe váže kumulativní jedy a těžké kovy, které se běžně z těla vyloučit nedají. Kumulativní jedy si tělo uschovává (kumuluje) v místech, kde nám mohou co nejméně ublížit – ukládá si je tedy do tukových tkání a do kloubů. Tam jsou nejméně život ohrožující. Běžně není možné tyto toxiny z těchto úložišť vydolovat. Chlorella pyrenoidosa to umí. Na svou vlákninu NEVRATNĚ naváže tyto jedy a bezpečně je odvede z těla stolicí.
  • Pozor – tím, že se kumulativní jedy ukládají v tucích, jedinou jejich přirozenou cestou ven z těla matky je mateřské mléko (přes placentu se k miminku nedostanou, ta působí jako kvalitní filtr). Mlékem se ale k miminku dostanou. Je proto nanejvýš vhodné zařadit chlorellu pro dobu kojení, ideálně již během těhotenství, aby v době kojení již byla většina kumulativních jedů z těla venku.

Díky CGF růstovému faktoru podporuje správný vývoj a růst miminka, nezvyšuje porodní váhu.

  • CGF růstový faktor, obsažený v Chlorelle pirenoidose má blahodárné účinky na obnovu buněk. Pomáhá lidskému tělu k rychlejší obnově buněk (ne k jejich rychlejšímu růstu), tedy k omlazování organismu. Říká se, že se lidské tělo jednu za 7 let vlastně úplně celé vymění.. čím jsme ale starší, tím se tento proces více zpomaluje a tělo stárne. CGF růstový faktor výrazně podporuje včasnou obnovu buněk. U vývoje miminka podporuje jeho správný vývoj a dobrou porodní váhu.
  • Místo běžných syntetických těhotenských multikomplexů užívejte v tomto překrásném období přírodně čisté a komplexní zelené potraviny. Uděláte tak to nejlepší, co pro sebe i své miminko v rámci výživy můžete udělat.

Nejlepší variantou je začít užívat zelené potraviny ještě před otěhotněním. Tělo budoucí maminky se tak zharmonizuje, vyčistí a nutričně připraví na příchod miminka již předem. Pokud se tak nestalo, nevadí, nikdy není pozdě.

Zařazením zelených potravin během těhotenství je možné mamince i miminku velmi pomoci.

 Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?

Mladý ječmen a chlorella pyrenoidosa – vyživit každou buňku

Kůže je orgán, který v těle dostává výživu jako poslední.

To v dnešní době, kdy vyčerpaná zemědělská půda plodí unavené potraviny a lidé se stravují čím dál tím hůře, v podstatě znamená, že poté, co tělo rozdělí důležité živiny mezi ostatní orgány, na kůži toho už moc nezbude.

Unavenou kůži nám svými produkty ochotně pomáhá maskovat kosmetický průmysl. V horším případě se na naší kůži objeví ekzém, a pak už žádná kosmetika nepomůže. 

Jaké by to bylo mít přirozeně krásnou pleť a zdravou kůži? Krásná, zářící pleť vysílá do okolí zprávu: „Jsem zdravý a silný“, proto je pro nás rozjasněná pleť tak atraktivní. Nápoj z mladého ječmene není kouzelný lektvar a tabletky chlorelly nejsou zázračnou pilulkou, které by nás mohly uzdravit samy o sobě. Představují ale snadno uskutečnitelnou změnu životního stylu, která nám může na naší cestě k uzdravení významně pomoci.  Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?

Aby se tělo mohlo uzdravit, je potřeba vyživit každou buňku.

Ječmen a chlorella společně dodávají tělu komplexní a snadno využitelnou sadu vitamínů, minerálů, enzymů, aminokyselin, antioxidantů a stopových prvků.

Na rozdíl od klasických uměle vyrobených doplňků stravy, které koupíte v lékárně, ječmen a chlorella jsou potraviny – jejich složení vymyslela v dokonalé souhře sama příroda.

Zelené potraviny tak nejsou pouhou sumou jednotlivých vitamínů, minerálů a aminokyselin, jejich největším přínosem je právě synergie všech obsažených látek, z nichž některé ještě ani neznáme.

Nejsilnější jsou spolu.

Většinou lidé zařadí do svého jídelníčku ječmen a chlorellu společně. Pokud ale jednomu nebo druhému nepřijdete na chuť, nebo budete cítit, že Vašemu tělu v tuto chvíli dělá dobře jen jeden z nich, můžete je zařadit i jednotlivě.

Od sebe se liší obsahem některých vitamínů (např. vit. D a B12 najdete v chlorelle, ale v ječmeni ne, chlorella obsahuje vlákninu, ječmen ne, chlorella obsahuje více bílkovin, ječmen zase více aktivních enzymů), jsou to ale drobné rozdíly, a jak ječmen tak chlorella patří k vysoce výživným „superpotravinám“.

Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci? Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci? Ječmen vyniká obsahem velkého počtu enzymů – a tím dodává tělu energii. Zatímco káva naše vyčerpané tělo v podstatě jen oblbne, ječmen nám dodá zároveň opravdovou energii a komplexní výživu. Přírodou vyvážený obsah vitamínů napomáhá uzdravování. Navíc příprava zeleného nápoje je rychlá a snadná, přezdívá se mu i „zelený fast food“. Chlorella zase pomáhá z těla šetrně odvádět toxiny a důkladně tak naše tělo pročišťuje. Kromě toho působí probioticky – množí střevní mikroflóru a tím zlepšuje trávení. Dlouhodobé užívání chlorelly brání přemnožení kvasinek ve střevě a pomáhá udržovat rovnováhu mezi histaminem a diaminoxidázou. Při vyšších dávkách funguje jako přírodní antibiotikum. Je lisovaná do malých tabletek, které se dají kousat, cucat, nebo jen polykat.
Budete mít zájem:  Polypy V Nose Léčba?

Zelené potraviny nejsou – a zároveň jsou zázračným všelékem.

Ve skutečnosti toho zelenáče umí ještě mnohem víc: zlepšují imunitu, uzdravují, zpomalují stárnutí, působí proti stresu a vyčerpání, mají hojivé, protizánětlivé a protivirové účinky, zlepšují krevní obraz, vyrovnávají krevní tlak, pomáhají s hojením ran..

. To vše díky tomu, že systematicky a komplexně vyživují a detoxikují organismus. Dodávají tělu ty nejkvalitnější živiny jako stavební materiál, aby se tělo mohlo uzdravovat samo. Díky tomu pomáhají zelené potraviny s celou škálou různorodých onemocnění.

Pozor na kvalitu!

Na trhu je k dispozici mnoho zelených produktů v mnoha různých formách i cenových kategoriích. Bohužel významný rozdíl je i v jejich kvalitě – stejně jako u jakékoliv jiné potraviny. Na kvalitu výsledného produktu má velký vliv čistota prostředí, ve kterém se potravina pěstuje, ale i způsob jejího zpracování a čerstvost.

Nekvalitní ječmen a chlorella mohou paradoxně napáchat více škody, než užitku, proto doporučuji výhradně produkty české společnosti s patnáctiletou tradicí v oboru. Vynikají tou nejvyšší kvalitou, čerstvostí a čistotou díky dlouholetým zkušenostem společnosti, která se při jejich distribuci spoléhá na nejrychlejší možný prodejní model – etický síťový marketing.

Zelené potraviny vám tak přináší konkrétní osoba z masa a kostí, která s nimi má bohaté osobní zkušenosti a opírá se o zkušenosti svých kolegů v síti nad sebou. V ceně krabiček je pak samozřejmě i osobní servis a podpora „přítele na telefonu“. (Společnost si ze strategických důvodů nepřeje být prezentována ve veřejném prostoru mimo své oficiální stránky, proto zde neuvádím její jméno.

Můžu vám je ale říct při osobním setkání nebo v soukromé zprávě – klidně mi napište! 🙂 

Základem je osobní kontakt. 

Kvalitní zelenáč můžete koupit jen od poradce. A právě to je jejich největší výhodou – za prvé je síťový prodej nejrychlejší způsob, jak produkt k zákazníkovi dodat – díky tomu mohou být produkty naprosto přírodní, prosté jakýchkoliv konzervačních přísad.

A druhou výhodou tohoto způsobu distribuce je právě osobní servis, který poradci klientům poskytují: Poradíme, jak s užíváním začít, jaké jsou optimální dávky s ohledem na aktuální situaci konkrétního klienta, jak dávat dětem, jak zelené potraviny uchovávat, jak je připravovat, jak se vyhnout nežádoucím reakcím z prudké detoxikace, jak pomocí zelených potravin překonat akutní stavy sezónních onemocnění… Zkrátka vytvoříme řešení šité na míru potřebám konkrétního klienta. V ceně produktu tak získáváte i komplexní osobní poradenství a podporu „přítele na telefonu“.

Poslat to dál… Kladu za cíl zlepšit kvalitu života svých klientů. Ve své práci poradce při léčbě atopického ekzému se o zelenáče ráda opírám, protože mi nahrazují nedostupnost diagnostických postupů. Ono je nakonec jedno, co přesně našemu tělu chybí nebo přebývá – když mu dáme kvalitní ječmen a chlorellu, začne samo sebe přirozeně  a efektivně uzdravovat. Přesvědčila mě také osobní zkušenost – na vlastní kůži (doslova) jsem si vyzkoušela, co zelenáče dokážou. Proto jsem se rozhodla s firmou spolupracovat, stát se poradcem a posílat dál to, co je dobré, a opravdu pomáhá. Jsem hrdá, že mohu pracovat ve firmě, která klade důraz na etiku a kvalitu.   Více o tom, jak začít při atopickém ekzému zařazovat do jídelníčku ječmen a chlorellu si můžete přečíst v článku Jak (ne)začít se zelenými potravinami a v dalších článcích o zelených potravinách na blogu.  A rozhodně si stáhněte ebook výše! 🙂  Zelené potraviny – jak nám mohou pomoci?

Zelené potraviny

Jedlá soda v prášku 500g Kód: 873
Ostropestřec mariánský, drcený plod 500g Kód: 882
Pomerančový prášek BIO 100g Kód: 894
Psyllium BIO 150g Kód: 306
Spirulina BIO prášek 100g Kód: 288
Borovicové pupeny – výhonky BIO 30g Kód: 837
Smrkové výhonky BIO 30g Kód: 840
Tulsi BIO prášek 100g Kód: 2750
Chlorella BIO prášek 100g Kód: 273
Červená řepa BIO 250g (sušená) Kód: 267
Matcha BIO 100g (čaj) Kód: 858
Psyllium BIO 300g Kód: 309
Konopné semínko BIO loupané 500g Kód: 870
Mladý ječmen BIO 180 tablet Kód: 252
Ostropestřec mariánský 180 kapslí Kód: 3580
Mladá pšenice 250g Kód: 297
Mladý ječmen 250g Kód: 258
Nopal BIO 180 tablet Kód: 261
Tulsi BIO 180 kapslí Kód: 3215
Chlorella a spirulina BIO 180 tablet Kód: 312
Spirulina BIO, 300 tablet, 150g Kód: 282
Alfalfa BIO 180 tablet (tolice vojtěška) Kód: 300
Chlorella BIO 300 tablet, 150g Kód: 270
Kód: 264
Mladá pšenice BIO 250g Kód: 294
Mladý ječmen BIO 250g Kód: 255
Kód: 303

Zelené potraviny jsou již nějakou dobu populární, takže se o nich často mluví – nejen mezi lidmi, ale také v médiích. K nejznámějším představitelům zelených potravin patří jistě mladý ječmen a chlorella. A ač se mohou mnozí podivovat, jak brčálově zelený nápoj může někdo pít, jeho příznivé účinky na zdraví za to stojí!

Ten nejlepší způsob, jak se o účincích zelených potravin na zdraví přesvědčit, je vyzkoušet je na vlastní kůži. Než se jejich vliv na vaše zdraví projeví, tak to bude chvíli trvat, ale výsledky rozhodně stojí za to.

Co jsou to zelené potraviny?

Podobně jako u superpotravin, tak ani v případě zelených potravin neexistuje žádná oficiální definice.

Obecně jsou zelené potraviny takovými potravinami, které mají vysokou nutriční hodnotu a velký podíl bílkovin. A to v naprosto přirozené a komplexní podobě.

Řadíme mezi ně bakterie, řasy i trávy. Zelené potraviny jsou navíc často řazeny mezi superpotraviny.

V praxi se tedy jedná o potraviny, které nám z výživového hlediska mohou nabídnout něco navíc. Díky jejich vysokému obsahu minerálů, vitamínů, antioxidantů a řady dalších látek je můžeme využívat k prevenci různých zdravotních obtíží anebo s nimi můžeme přirozenou cestou řešit nedostatek nějakých konkrétních živin v organismu.

Neznamená to, že když onemocníte, tak vás zelené potraviny vyléčí – s nemocí je potřeba navštívit lékaře.

Nicméně pravidelná konzumace zelených potravin může váš jídelníček obohatit o důležité živiny, které podpoří vaše pevné zdraví, takže si na vás jen tak nějaká nemoc nepřijde.

Zelené potraviny fungují jako podpora imunitního systému, dodávají tělu energii a důležité živiny, a to vše přirozenou cestou.

Jestliže se jimi hodláte vybavit, dobře vybírejte – zdraví prospějete jen tehdy, vsadíte-li na kvalitní produkty, ideálně ty s certifikací bio. V žádném případě nesmí obsahovat konzervanty, zbytky pesticidů či jiné škodliviny.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector