Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

Kdo by nemiloval grilované speciality! Udělat na grilu mistrovské kousky, které lahodí zraku i chuti, ale není jen tak.

Pokud si chcete pochutnat bez starostí s nastavováním teploty, obracením masa a složitým čištěním, je tu pro vás záchrana v podobě OptiGrillu Elite od značky Tefal! S ním vás konec léta bolet nebude, protože můžete vesele grilovat třeba uprostřed zimy. A protože pořádnou grilovačku umíme ocenit, vyzkoušet chytrý gril pro nás bylo potěšením.

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

Tefal Optigrill Elite – technické parametry: Konstrukce: kontaktní gril Grilovací plocha: žebrovaná Příkon: 2 000 W Rozměry: 36,3 × 18 × 34,1 cm Hmotnost: 5,2 kg Další vlastnosti: termostat, vyjímatelný rošt, možnost mytí v myčce, odkapávací nádobka, inteligentní systém OptiGrill rozpozná tloušťku masa,

12 programů, světelný indikátor

Víme, co z vás udělá šéfkuchaře

Gril Tefal OptiGrill Elite vám dorazí v objemné krabici, samotný přístroj váží 5,2 kg. Poctivé zpracování určitě oceníte při přípravě pokrmů, neděsí vás totiž chatrné upevnění ani na první pohled nekvalitní materiál.

Po otevření grilu se vám naskytne pohled na dvě žebrované plochy, spodní je hodně šikmá a nachází se na ní drobné výčnělky. Díky nim a žhavé teplotě se maso a další potraviny okamžitě přichytí ke grilovací desce.

Nakloněná spodní strana má taky obrovskou výhodu – přebytečný olej a tuk totiž odtéká přímo do odkapávací nádobky.

Budete mít přehled o každé akci

Na Optigrillu Elite se nachází centrální tlačítko pro vypnutí/zapnutí a displej ohraničený barvami dle stupně propečení. V tomto „okénku“ si pak pomocí bočních světelných šipek vyberete ze 12 programů a také budete mít přehled o kompletní přípravě.

Velké plus udělujeme za to, že se vám díky praktickému asistentovi zobrazí také odpočítávání konkrétního času, jenž zbývá pro dokončení grilování. Kromě šipek se vám po zapnutí nabídne tlačítko OK, funkce pro Mražené potraviny i pro Prudké opékání.

Co se týká nahřátí před prvním použitím, nemusíte se bát, že byste tím strávili půl dne. Průměrná doba nahřátí tohoto elektrického grilu se pohybuje pouze kolem 2 či 3 minut. S tím souvisí také blesková příprava (o té si více povíme za chvíli). Drobnou nevýhodou, kterou s sebou 2000W příkon nese, je trochu více dýmu.

Počítejte také s tím, že pokud bydlíte v panelovém domě, vůně se ponese celým bytem i chodbou. Na balkony nebo domácí grilování při otevřeném okně či zapnuté digestoři můžeme ale doporučit všemi deseti. Ještě upozorňujeme na kratší přívodní šňůru, 0,58metrová délka totiž může přípravy hodně rychle ukončit.

Než začne hostina

Tak, gril i jídlo nakoupeno a co teď? Předtím, než začne samotné grilování, si vytáhněte potřebné ingredience z lednice. Budou mít čas se trochu aklimatizovat a neutrpí takový teplotní šok.

Před zapnutím centrálního tlačítka ještě gril potřete ubrouskem s trochou kuchyňského oleje. Pak si na Tefal OptiGrill Elite vyhraďte dostatek místa, a to i okolo! Taková sklenička v bezprostřední blízkosti by mohla žárem brzy prasknout.

S první potravinou bude přístroj navíc drobátko prskat, takže vytáhnout zástěrku!

  • Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma
  • TIP: Před samotným grilováním doporučujeme varné desky potřít ubrouskem s trochou oleje (spotřebič mějte vypnutý).
  • Součástí balení kontaktního grilu je lesklá příručka s návodem k přípravě pokrmů i 4 jednoduché recepty na Flank steak marinovaný s limetkou a koriandrem, Grilovaného lososa a salsou s mangem, Parmezán s bylinkovými bramborami a Klasický domácí hamburger.

Samotná příprava zabere maximálně 15 minut a stačí vám opravdu základní potraviny. Na straně 26 navíc najdete návod, který vám např. poradí u Manuálního režimu s minimální teplotou od 120 °C. Teď už budete bezpečně vědět, že takový ananas nebo jablka budou ideální při teplotách od 220 do 235 °C. Tak co zkusit něco nového?

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

Steaky na tisíc způsobů

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

Nejjednodušší rozdělení při přípravě steaků je na rare, medium a well-done.

Jenže co s tím, když má každý rád jiné maso? Někdo je fanoušek krvavého steaku a někdo dobře propečeného… Jak poznat tu správnou teplotu? Nebojte se, s OptiGrillem Elite budete grilovat jako šéfkuchaři! O ideální míru propečení se totiž za vás postará právě tento elektrický pomocník.

Stačí jen na displeji se světelným indikátorem zvolit správný program. Inteligentní funkce spočítá počet steaků, rozpozná tloušťku masa a automaticky nastaví dobu přípravy. Vy už jen počkáte na pípnutí. A ačkoliv je grilovací asistent opravdu intuitivní, s nastavením češtiny máte naprostou jistotu.

Grilovací plocha je dostatečně velká pro 3 steaky obvyklé váhy. Doporučujeme sjednotit jejich výšku a pak už můžete grilovat dle libosti! 4 úrovně propečení vám na 3 kouscích vykouzlí klidně 3 způsoby najednou.

Jak to teda probíhá v praxi? Zvolíte si program a necháte gril pár minut předehřát. Pak vložíte steaky. Na displeji se bude odpočítávat čas do prvního způsobu, tzn. Velmi málo propečený (rare).

Výsledek je vždy ohlášen pípnutím. Pokud v tomto momentu chcete jeden kousek ze 3 servírovat, žádný problém. Zbylé kousky masa se budou díky chytrému asistentovi dál grilovat do způsobu Málo/Středně/Dobře propečený a všechny změny vám ohlásí.

Co je na tom ještě navíc fakt super? Nejen, že nemusíte hlídat teplotu, nemusíte maso ani obracet! Vrchní plotýnka ugriluje pokrm i z druhé strany a vytvoří vám tak na steaku (ale samozřejmě i na všech ostatních potravinách) dokonale rovnoměrné vzory.

Budete mít zájem:  Praskla Cysta Na Vaječníku Příznaky?

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

TIP: Maso nepropichujte, nebo z něj vyteče šťáva a bude tak zbytečně vysušené!

Steaky ale z masového menu nejsou zdaleka to jediné, na čem si můžete díky OptiGrillu Elite pochutnat. Zvládne různé druhy ryb i plody moře, kuřecí prsa, slaninu, klobásky i domácí burger. Při první přípravě jsme omylem na kuřecí prso použili program Steak (konkrétně Středně propečený) a chuťově absolutní jednička.

Maso bylo rovnoměrně propečené, a ačkoliv šlo o kuřecí, bylo také pěkně šťavnaté. Steak z mladého býčka jsme chtěli připravit jako Málo propečený.

Když nám však tento výsledek gril ohlásil a my jsme na talíři maso rozkrojili, byl na náš vkus pořád moc „rare“. Vše ale záleží na vašich chuťových preferencích.

  My jsme steak okamžitě šupli zpět a OptiGrill Elite pokračoval v grilovačce. 

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

Pozor si dejte při grilování oblíbených norimberských klobásek! My jsme v zápalu nadšení návodem spíš proklouzli, tudíž jsme zvolili přednastavený program Klobásy.

Zbývající čas okolo 20 minut byl trochu zarážející, takže jsme po nějakých 4 minutách pro kontrolu otevřeli víko. A už bylo skoro pozdě.

Pro tyto klobásky je totiž, stejně jako pro pár dalších výjimek, lepší zvolit Manuální režim, konkrétní časy a teplotu najdete na str. 26.

Křupavoučkou slaninu připravíte taky raz dva. Kupte si klasickou krájenou, větší tloušťka není potřeba. Pak už ji jen naskládejte po kousku na gril a zhruba za dvě minutky bude připravená.

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

S OptiGrillem Elite od Tefal připravíte pochoutky i pro odpůrce masa

Jste vegetariáni a máte obavu, že byste gril dostatečně nevyužili? Tak to vás nejspíš vyvedeme z omylu, protože se vám s Tefalem OptiGrill Elite otevřou rozmanité možnosti.

Umí totiž bravurně připravit jak šťavnaté a voňavé sýry, tak panini, brambory, zdravou zeleninu (rajčata, papriky, lilek…) A ve speciálním Manuálním režimu si můžete klidně udělat grilovanou cibulku nebo třeba jablka a banán!

My jsme vyzkoušeli klasický oštěpok i panini s rajčaty, mozzarellou a bazalkovým pestem a dost jsme si pochutnali.

Pokud se rozhodnete pro sýrovou hostinu, budete se muset spolehnout na Manuální režim, ve 12 automatických programech tato potravina totiž chybí.

Věříme ale, že teplotu po pár grilovačkách určitě vychytáte. (Doporučujeme začít s nejnižší a sýr pravidelně kontrolovat, ať se vám nerozteče!)

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

TIP: K polotvrdému sýru alias „oštěpku“ se perfektně hodí brusinková omáčka, tak se po ní nezapomeňte v marketu kouknout!

K dalším polotvrdým sýrům, které je možné běžně sehnat, patří třeba halloumi původem z Kypru. Jen si dejte pozor na hermelín a ostatní plísňové sýry, jež se nejčastěji připravují zabalené v alobalu! Ten je totiž společně s pečicím papírem a jakýmkoliv dalším předmětem, jako jsou třeba špejle na špízy, zakázáno používat.

S výsledkem u brambor jsme byli spokojení asi maximálně, není třeba je nijak předvařovat, a přesto jsou cca za 16 minut hotové.

Ve srovnání s cca 5 minutami potřebnými pro steaky je to ale přece jen trošku delší chvilka, doporučujeme jimi tedy začít.

Stačí je pořádně omýt, nakrájet na plátky 1-2 cm vysoké, v misce pokapat olivovým olejem a osolit.

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i domaTalíře vymeteny, jdeme uklízet!

No, na úklid se nikdo z nás asi moc netěší… Na to ale výrobce OptiGrillu naštěstí myslel a dostat jej znovu do pucu je naprostá hračka.

Nechte jej hodinku i dvě vychladnout, pak pomocí levých čudlíků vycvakněte grilovací plotýnky a umyjte je v teplé vodě s trochou mycího prostředku.

Taktéž doporučujeme využívat jen plastové či dřevěné kleště a pomůcky.

V žádném případě nepoužívejte drátěné houbičky ani jiné kartáče, poškodili byste nepřilnavou vrstvu přístroje. Odkapávací misku stačí vysunout a také jen opláchnout. Nejlepší ale je, že s klidem můžete jak desky, tak odkapávací misku svěřit myčce. Pak už stačí jen nasucho otřít ovládací panel a máte uklizeno! Je to vážně jednoduché.

Závěr

S kontaktním grilem Tefal Optigrill Elite už nemusíte řešit přikládání do ohně ani složité otáčení masa. Díky praktickému asistentovi se rázem stanete v grilování přeborníkem a budete sklízet samé pochvaly! Inteligentní režim je u přístroje až překvapivě přesný a v naprosté většině případů se na něj můžete zcela spolehnout.

Odpustit si ale musíte třeba hermelíny, ty se vám bez použití alobalu udělat bohužel nepodaří. Příprava steaků, klobásek, slaniny, chutných brambor či zeleniny je ale stoprocentní a hlavně blesková. Pokud si teda chcete pochutnat na pestré grilovačce, ačkoliv venku dosahují teploty k nule i níž, je pro vás tento gril jako stvořený!

Klady:Zápory:
+ odnímatelná odkapávací miska – zeleninu je potřeba trošku hlídat (každý kus je jinak šťavnatý apod.)
+ funkce Mražené potraviny – zakázáno použití alobalu
+ možnost mytí v myčce
+ CZ menu
+ praktická příručka
+ manuální režim pro ostatní potraviny
+ rychlá příprava (v řádu pár minut)

Metoda Sous Vide v domácích podmínkách

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i domaJakmile se něco nového na světě vytvoří, ihned se kolem toho vyrojí spousty mýtů a polopravd od zaručeně zkušených jedinců. Existují lidé, kteří se domnívají, že se jim ze sáčku během vaření do jídla uvolní nebezpečné látky a dokonce, že jídlo může být cítit po igelitové pachuti. Toto NENÍ pravda! Vakuový sáček není igelitový pytlík! Pokud použijete vždy originální sáčky či role k této metodě určené, žádné nebezpečné látky se vám do jídla neuvolní.  Jsou vyrobeny ze zcela jiného materiálu než igelitovém PVC pytlíky.

Budete mít zájem:  Příznaky Škrkavek U Lidí?

Vakuové sáčky a role pro Sous Vide jsou naprosto BEZPEČNÉ pro vaše zdraví. Jsou vyrobeny z  bezpečného materiálu bez BPA a různých změkčovadel.

Jde o vrstvenou fólii z polyamidu a polyethylenu. Vydrží opravdu vysoké teploty (okolo100C), aniž by se z nich jakékoliv látky uvolňovaly do jídla.

Všechny námi prodávané sáčky či role mají ty nejpřísnější bezpečností atesty.

Není vakuum jako vakuum aneb jak si vybrat dobrou vakouovačku.

Již mnohokrát jsme slyšeli, že na vakuovačce nezáleží, stačí ta nejlevnější. Opak je pravdou, nekvalitní vakuový přístroj, vám může pěkně zatopit. Pokud se chystáte využívat vakuovačku i pro uchovávání potravin, rozhodně na ní nešetřete. Špatně či nedostatečně zavakuované potraviny se mohou rychle zkazit.

Mezi podtlakem 0,94 a 0,99 barů je velký rozdíl. Zatímco vakuovací přístroje s nižším podtlakem vám umožní uchovat potraviny pouze pár dní, přístroje s vyšším podtlakem 0,99 barů vám umožní převakuovat potraviny i o měsíc déle. Budete-li však vakuovačku potřebovat pouze pro vaření ve vakuu nebo na krátkodobé uchování potravin, tak vám max.

podtlak 0,80 – 0,94 barů bude naprosto stačit.

  1. Zvažte zda potřebujete vakuovat tekutiny (polévky, omáčky atd.), podle toho se můžete orientovat buď na: komorové přístroje – vakuovačka, která má vrchní víko a sáček vkládáme dovnitř nebo bezkomorové přístroje – sáček je mimo komoru. Takové sáčky jsou z jedné stany hladké a z druhé vroubkované.
  1. Každá vakovačka má různý počet svařovacích spárů, dražší typy mohou mít až tři těsnící spáry pro velmi bezpečné těsnění. Špatně utěsněný spár, vám znehodnotí nejen jídlo v lednici či mrazničce, ale také celé vaření Sous Vide.
  1. Sací výkon je dalším parametrem, podle kterého byste se měli řídit. Příkon a sací výkon určuje, jak rychle přístroj vzduch odsaje. Určitě budete potřebovat regulovat sílu podle potřeby, když budete vakuovat ryby nebo křehkou zeleninu.

Praktické tipy

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

Potraviny vkládejte vždy do lázně s dostatečným množstvím vody již zahřáté na cílovou teplotu viz. tabulka v předchozím článku. Zahřátí trvá cca 15 minut. Urychlit to můžete tím, že do lázně nalijete teplou (ne horkou) vodu z kohoutku.

Má-li váš kousek masa ve vakuovém sáčku ostré kosti, podložte jej či obalte části kostí speciální podložkou proti propíchnutí sáčku. I v případě, že používáte kvalitní originál sáčky na Sous Vide, se může stát, že kost je příliš ostrá a sáček se tak propíchne a dovnitř se dostane vzduch a vaření bude znehodnoceno.

Chcete-li použít do sáčku k masu či zelenině nějaký tuk? Volte spíše máslo než olivový olej, ten může mít příliš intenzivní chuť, která se během varu ještě více zapustí do potravin.

Používáte rádi česnek? Pro Sous Vide použijte raději sušený, čerstvý česnek občas rád hořkne během vaření ve vakuu. Je zapotřebí trošku experimentovat, abyste věděli co vám bude vyhovovat.

Co je ještě dobré vědět o vaření vakuu.

Doba přípravy Sous Vide se velmi liší podle toho, jakou surovinu připravujete. Vaření tak může trvat od 20 minut (míchaná vejce, tenký rybí filet) až po 72 hodin (extrémně tuhá masa, hovězí žebra).

U Sous Vide přípravy nehraje ani tak roli celková hmotnost pokrmu jako spíš jeho tloušťka.

Obecně lze říct, teplota důležitá pro to, aby bylo jídlo dostatečně „udělané“, délka vaření pak má vliv zejména na jemnost jídla.

Existují aplikace pro vaření Sous Vide, které si můžete stáhnout do svého mobilního telefonu. Zadáte co chcete vařit, jaký stupeň propečení a jak vysoký kus to je a apka vám sama vypočítá na jak dlouho a na kolik stupňů si máte nastavit váš ponorný vařič. Zatím jsou převážně v anglickém jazyce.

Sous Vide je ideální, pokud čekáte více hostů a máte čas si den předem vše připravit. V takovém případě si uvaříte předem všechny balíčky.

Nezapomeňte je po vyndání z varné lázně vždy rychle prudce zchladit pomocí vody s ledem, aby se vám v jídle zbytečně nemnožily bakterie, které tam rozhodně nechcete. Po zchlazení už dáte balíčky do ledničky a vyndáte při příchodu hostů druhý den.

Pak už jen krátce a prudce orestujete na grilu či pánvi, aniž byste museli svou společnost opouštět kvůli dlouhé přípravě jídla.

Nesníte vše co jste si připravili metodou Sous Vide? Zbylé porce zavakuujte, uložte do ledničky a druhý den opět stejnou metodou na stejnou teplotu ohřejte.

Pokud použijete klasický způsob ohřevu v hrnci či na pánvi, tak dostanete klasický výsledek a šťavnaté maso připravené na přesnou teplotu, ihned vysušíte a vlastně zkazíte.

Budete mít zájem:  Vazy V Kotníku Léčba?

Je proto lepší dělat menší porce a vybalit jen to, co se opravdu hned sní — a druhý den zbylé porce zase ohřát v Sous Vide na tutéž teplotu.

Nenápadné, ale skvělé využití Sous Vide je na sterilizaci sklenic a náčiní před zavařováním, i na zavařování samotné.

Na sterilizaci stačí nastavit třeba 90 °C a jen do hrnce průběžně házet sklenice, víčka, těsnění, trychtýře atd. co člověk zrovna potřebuje.

A na zavařování zase nastavit příslušnou teplotu podle receptu, ponořit sklenice a není třeba se bát, že by praskly nebo vznikla jiná škoda od žáru plotýnky jako když je hrnec na sporáku.

Sous Vide a grilování

Ideální dvojka se skvělým výsledkem. Masíčko připravené předem ve vakuu a pak zprudka opečené na rozpáleném grilu je nejlepší možná varianta, kterou ocení a hlavně na chuti poznají i naprostí laici.

I z naprosto jednoduchého pokrmu jako je obyčejná krkovička či kuřecí prsíčka na grilu uděláte božský pokrm hodný mistra šéfkuchaře.

Nikdy se vám nestane, že budou vysušená nebo že steak takto připravený nebude přesně medium rare jak jste si ho přáli.

Sous Vide krok za krokem – základní postup:

  1. Zahřejte vodu ve vodní lázni na požadovanou teplotu. Vody  musí být dostatečné množství (minimálně 15 – 20l), kvůli rovnoměrnému vaření a cirkulaci vody. U originál nádoby/varné lázně by měla být voda mezi rysky.
  2. Naplňte vakuový sáček připravovaným pokrmem včetně bylinek, tuku, koření a dalších ingrediencí.

  3. Vysajte ze sáčku vzduch a uzavřete jej svárem pomocí vakuovačky.
  4. Vložte vakuový sáček do hrnce s vodní lázní již zahřátou na požadovanou teplotu viz. tabulka níže.
  5. Nechte jídlo vařit po dobu uvedenou v tabulce – teplota a časů vaření.

    Většinu potravin můžete nechat vařit i delší dobu, výjimkou jsou delikátní pokrmy, jako ryby nebo játra foie gras.

  6. Vytáhněte sáček z lázně a vyjměte jídlo z folie. Maso dejte na rozpálený gril zprudka opéct. Stačí vám pouze kratičká doba cca 1 minuta, než se utvoří známá mřížka na mase.

    Pokud máte takto připravenou rybu, položte ji kůží dolů na gril a zprudka, velmi krátce grilujte, opět jen cca na 1 minutu. Maso takto připravené není třeba nechávat odpočívat.

Doporučený čas a teplota vaření Sous Vide metodou

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

1Tloušťka je vychází z nejtlustší části potravin a měří se pomocí vakuového obalu. Doba vaření vychází z přípravy potravin o teplotě chladničky. Pokud se chystáte upravovat potraviny z mrazáku, k době vaření si přidejte vždy 15 minut.

2Tvrdší kousky masa se vaří stejnou dobu jako maso prémiové. My je však doporučujeme vařit po delší dobu, aby došlo k jejich změknutí.

3Vajíčka vařená ve skořápce by neměla být uzavřena ve varných sáčcích.

Cílové teploty pro požadovaný stupeň propečení

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

Varování: Syrové nebo nepasterizované potraviny by nikdy neměly být konzumovány lidmi s oslabenou imunitou nebo vysoce citlivými jedinci.

Potraviny by se neměly vařit déle jak 4 hodiny (mezi 5°C a 54,5°C).

Sous vide kuřecí prsíčka

Sdílet

Šťavnatá kuřecí prsa z grilu? Sous-vide zvládnete i doma

Kuřecí prsíčka jsou údajně jednoduchá na přípravu. My s tím však moc nesouhlasíme. Kuřecí prsíčka se dají jednoduše převařit nebo nedovařit a to v kuchyni nemusíte být úplní nováčci.

Pokud chcete připravit kuřecí prsíčka, která jsou dobře propečená, ale zároveň pěkně šťavnatá, je to docela problém. Spousta pokrmů (a to dokonce i mas) se dá připravit mnohem jednodušeji.

Ale tohle všechno je nyní minulost. Když kuřecí prsíčka připravujeme v teplé vodní lázni, stačí její teplotu nastavit na 60 °C a metodu sous vide nechat, ať se o zbytek postará sama. Už nikdy víc se nebudete muset starat o to, kdy kuřecí prsíčka vyndat z trouby, protože doba vaření sous vide kuřecích prsíček má tzv. „vůli“. To znamená, že maso z lázně nemusíte vytahovat přesně na minutu.

Další skvělou věcí je, že zatímco se kuřecí prsíčka vaří, máte dostatek prostoru připravit k nim nějakou dobrou přílohu, pečenou zeleninu nebo salát.

2 min Kuřecí prsíčka máme rádi vařené na 60 °C po dobu jedné hodiny. Pokud ovšem preferujete jiný stupeň propečení, inspirujte se v naší tabulce času a teplot vaření.
3 min Kuřecí prsíčka opatrně vložte do uzavíratelného sáčku. Přidejte pár lžic oleje, máslo nebo jemný tuk v takovém množství, aby prsíčka pokryla lehkým povlakem.
60 min Sáček s kuřecími prsíčky vložte do vody a připevněte ke straně hrnce. Vařte při teplotě 60 °C a to po dobu jedné hodiny, nebo zvolte jiný čas a teplotu.
Poznámka: Při přípravě pokrmu za pomoci uzavíratelného sáčku můžete použít metodu výtlaku vzduchu za pomoci vody.
7 min Když jsou prsíčka hotová, opatrně je vyjměte z obalu a za pomoci papírové utěrky je lehce osušte.
Dejte na plotnu pánev a rozpalte ji na vysokou teplotu.
Pokud připravujete kuřecí prsíčka s kůží, osmahněte je na straně kůže za pomoci pár kapek oleje. Pokud připravujete kuřecí prsíčka bez kůže, do pánve přidejte olej a pak maso osmahněte po dobu jedné minuty po obou stranách.
3 min Ochuťte za pomoci soli a pepře. Nakrájejte na plátky a nebo servírujte vcelku.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector