„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin

Existuje živá a mrtvá voda

Každý z nás zná pohádku o Zlatovlásce a její lásce ke krásnému princi, kterého si chtěla vzít. Ten jí přinesl živou a mrtvou vodu. Jiřík byl popraven.

Zlatovláska vzala mrtvou vodu, aby se jizva na povrchu zahojila a pak živou vodu, s kterou se Jiřík uzdravil a mohl zlatou pannu políbit.

Taky si jistě pamatujete, že starý král chtěl být zdravý tak jako Jiřík, ale popletl si lahvičky, vypil mrtvou vodu a tím zemřel.

Vždy jsem si myslela, že to je možné jen v pohádce. A teď jsem se dozvěděla po prohlídnutí videa, že vědci přišli na to, jak vytvořit živou a mrtvou vodu, zásaditou ionizovanou vodu a kyselou vodu. Jak tyto dvě části oddělit od sebe, aby pomáhali uzdravit (zásaditá) a vyčistit (kyselá). Kyselá voda se nesmí pít, lze ji použít jen zvenku těla.

Jak by se vám líbilo mít doma křišťálovou vodu jako ze studánky, vodu, která podporuje zdraví a má blahodárné účinky na náš organismus? Vodu, kterou potřebujeme, aby náš organismus správně fungoval. Bez vody nelze žít. Každý den prostřednictvím moče, stolice, kůže a dýchání vyloučíme přes 2,5 l vody.

Bohužel však doba, kdy jsme mohli s klidným svědomím pít vodu ze studánky nebo z horského potůčku, je už dávno pryč.

Ale dá se vůbec zajistit, aby se do našeho těla nedostaly žádné škodliviny? Můžeme ještě pít kvalitní, zcela čistou a zdravou vodu? Nejzdravějším nápojem je jednoznačně čistá voda a ta by měla tvořit základ doplnění ztracených tekutin. Voda nese informaci – myšlenku – jak to bylo zdokumentováno prostřednictvím vodních krystalů.

Odpověď, kterou na to dává CaliVita, zní jednoznačně: ANO.

„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravinŘešení, které nabízí, je ekologické, uživatelsky příjemné, spolehlivé, moderní a především zdravé. Název přístroje Aquarion nebyl vybrán náhodou. Aqua znamená latinsky voda. Toto slovo používali již staří Římané, kteří vodu vůbec nebrali na lehkou váhu. Právě oni pochopili nesmírný význam, který tato životodárná tekutina pro člověka má, a uvědomili si, že je důležitá i její kvalita. Ještě dnes můžeme obdivovat zbytky římských aquaduktů, nadzemních vodovodů, které ve starověku přiváděly kvalitní vodu do měst. A podobně jako akvadukty v Římské říši, tak i Aquarion je cestou, jak získat kvalitní vodu.  Na rozdíl od masivních starověkých staveb je cenově přístupný, a proto si jej může pořídit každý, komu není jeho zdraví lhostejné.

Dítě pokud se narodí, je kojené, má zásadité pH těla. Je krásně voňavoučké a zdravím jen kypí. Nic mu nechybí, vše dostává prostřednictvím mateřského mléka. Pokud matka jí zdravě i dítě je zdravé.

Bohužel krok za krokem své tělo stresujeme, dostáváme do konfliktů s našimi emocemi, fyzicky ho neúměrně zatěžujeme, a další věcmi ho oslabujeme, tím se tělo stále více stává kyselé.

Aby tělo zneutralizovalo toto kyselé prostředí, které nám neprospívá, půjčuje si nenávratně minerály (včetně vápníku, hořčíku, sodíku i draslíku) z životně důležitých orgánů a kostí. Pak tuto kyselost můžeme snadněji vyloučit z těla.

Je to bezpečnostní mechanismus našeho těla. Kyselé prostředí NIKDE není vhodné pro dlouhodobé použití (kyselina přeci jen vše rozleptá).

Výhody zásadité vody

  • pomáhá  snížit chemické reakce v našem těle vedoucí ke vzniku mnoha látek zvyšujících kyselost
  • proti acidóze – česky překyselení organismu
  • antioxidant
  • váže volné radikály – vhodné proti stárnutí
  • aktivuje přirozený imunitní systém těla
  • harmonizuje tělo – dává tělo do správného ph
  • ideální k pití a k vaření

Kyselá voda může nám pomoci

  • proti plísním kůže a hojení ran
  • čištění pleti
  • proti alergickému podráždění nosu (jako kapky)
  • úklid v domácnosti (dezinfekční účinky bez chemikálií)
  • NENÍ VHODNÁ K PITÍ!

Další účinky a na jaké nemoci (obtíže) lze použít nalzenete zde.

„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin

Ionizovaná zásaditá voda je vynikajícím antioxidantem, protože její hydroxylové radikály (OH) neutralizují oxidační účinek volných radikálů. A navíc účinně alkalizuje, takže působí  proti kyselému účinku některých potravin, léků atd. Kromě toho posiluje naše tělo a  příznivě jej ovlivňuje mnoha dalšími způsoby.

Kyselá ionizovaná voda se může používat pouze zevně, např. k čištění pleti, hojení ran, na podráždění (nosu) a k úklidu v domácnosti (dezinfekční účinek bez chemikálií).

Okyselení organismu je považováno za jeden z běžných problémů současnosti. Z dlouhodobého hlediska může způsobovat četné nemoci (alergie, celulitida, obezita, poruchy činnosti ledvin atd.). Běžně konzumovaná kyselá potrava (těstoviny, živočišné bílkoviny, mléčné výrobky, některé druhy ovoce, výrobky s alkoholem) stejně jako některé léky a malá spotřeba vody významně přispívají k okyselení.

„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravinSlavný japonský  fotograf vodních  krystalů – Dr. Masaru Emoto fotografoval krystaly poté, co na vodu vystavil různé podněty – klasickou hudbu, i třeba hudbu Beatles, poděkování, a krystaly vypadají nádherně. Tak jako z přístroje Aquarion. Ale vytvořil i druhou stranu – smůla, démon a pod. Voda tvoří krystaly podle toho, jaké má podmínky, a co na ni působí. Více v knížce Zázračná moc vody.„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin

Jak vzniká ionizovaná živá a mrtvá kyselá voda – podívejte se na video

Příklady – kalkulace

  • 1 láhev (1,5 lit.) středně kvalitní minerální vody stojí prům. 15Kč
  • ve 4 členné rodině se průměrně spotřebuje 3x 1,5l lahve týdně, tj. 12 lahví týdně = 180kč
  • což vychází 9360 Kč/ rok za balenou vodu, kterou musíte tahat domů
  • Cena zvlášť používané vody z vodovodu a elektřiny, kterou vyžaduje AQUARION, je v průměru mnohem nižší, než náklady za nakupovanou vodu
  • Za všech daných podmínek se náklady na AQUARION vrací MAX.  za 3-4 roky, což je jen 1/5 celkové životnosti (více než 20 let)…
  • … a jsou zde i nepeněžní faktory … vyvážené pH, zdravější život, pohodlné použití a ochrana životního prostředí … a mnohem více

K nákupu Aquarion dostanete dárky a spoustu výhod

„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin

Mimořádná akce na přístroj k zlepšení užitkové vody. Zeptejte se

Dárky za více než 6 tisíc korun

Nejlepší produkty pro vaše zdraví zvyšující imunitu, pomáhají léčit nebo jen preventivně působit na tělo, aby nebylo nemocné

  • Více o dárcích zde.
  • Ode mne dárek – numerologický rozbor … komplexní rozbor
  • Tímto výrobkem se můžete zaregistrovat do klubu Calivita. S registrací do Calivita Clubu získáte další dárek – výběr z 5 produktů

Další výhody

Živá voda, která pomáhá

Čtvrtek, 17 května 2018

Víte, jaké výhody s sebou přináší pití živé vody? Přesvědčte se o nich sami používáním vlastního ionizátoru vody.

V dnešní době plné stresu, znečištěného ovzduší, nesprávných stravovacích návyků a dalších problémů, které negativně ovlivňují naše zdraví, bychom se měli zamyslet nad tím, co svému tělu dopřejeme. Jednou ze základních látek pro správné fungování našeho organismu je voda.

Dennodenně ji vypijeme několik litrů, a právě proto bychom měli dbát na to, aby nám více neškodila než prospívala. Pomoci nám v tomto směru mohou ionizátory vody proměňující obyčejnou vodu na živou, která náš organismus nejen hydratuje, ale také léčí.

Co ionizátor vody představuje?

„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin

Jde o elektronický filtr na vodu, díky kterému získáváme nejen zásaditou/alkalickou – živou vodu, ale vedlejším produktem procesu filtrace je i kyselá/acidická – mrtvá voda, která má však také v domácnosti své využití. Voda prochází nejdříve předfiltrem, který je umístěn buď samostatně nebo tvoří součást ionizátoru, kde je zbavena škodlivých chemických látek a mechanických nečistot. Při ionizování vody v samotném přístroji dochází už jen ke změně pH a ORP bez přidání či odstranění dalších látek, jako je tomu u jiných procesů úpravy vody. Více informací najdete v našem druhém článku o tom, jak ionizátor vody pracuje.

Oxidačně-redukční potenciál (ORP), ve zkratce redoxní potenciál, představuje hodnotu v mV oxidačních a redukčních látek ve vodě.

Proces oxidace představuje výměnu elektronů mezi dvěma atomy, přičemž chemické látky (jako například chlor či aktivní kyslík) oxidují, tedy odebírají elektrony, a naopak, redukující látky elektrony odevzdávají.

Pokud tedy chceme zabránit nepřiměřené oxidaci našeho organismu, měli bychom přijmout co nejvíce látek s vysokým záporným ORP – ideální je pití živé ionizované vody s ORP alespoň -300 mV, v porovnání s obyčejnou pitnou vodou, jejíž hodnota redoxního potenciálu se pohybuje od +200 a více. 

Jaké jsou hlavní výhody ionizované vody?        

„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin

Antioxidace – Běžnou pitnou vodu bychom měli nahradit ionizovanou vodou zejména kvůli jejím silným antioxidačním vlastnostem, které mají díky aktivnímu vodíku získanému při elektrolýze vody. Taková voda tedy odplavuje z těla kyselé odpadní látky a tím zpomaluje proces stárnutí.

Zásaditost – Nesprávnou životosprávou, nedostatečným pohybem či stresem se naše tělo prokysličuje, což má negativní vliv na naše zdraví a vede ke stárnutí pokožky, srdečním onemocněním, osteoporóze, rakovině či dalším chorobám. Živá voda s vysokou hodnotou pH má schopnost neutralizovat kyselý odpad v těle, a tak vyrovnat pH organismu a udržovat v těle zásadité prostředí prospěšné pro jeho správné fungování. 

Hydratace – Další výhodou jsou i její hydratační schopnosti, díky kterým váš organismus jen tak lehce nepřemůže únava, ale budete se moci lépe soustředit na práci či jiné povinnosti.

Každý přece ví, že pitný režim je základ a při správné hydrataci naše tělo pracuje mnohem lépe – ionizovaná voda má několikanásobně silnější hydratační schopnosti než běžná, protože se mění její struktura z makro (cluster s 10-13 molekulami) na mikrostrukturu (cluster s 5 -6 molekulami), díky čemuž se rychleji vstřebává do buněk.

Jak jsme již zmínili, i tzv. mrtvou vodu můžete využít například při mytí, čištění potravin, dezinfekci či ošetřování ran, protože snadno ničí škodlivé bakterie. Je také výborným pomocníkem v kosmetickém průmyslu, protože naše pokožka má pH přibližně 5,5, díky čemuž kyselá voda pomáhá při zánětech, ekzémech a jiných problémech spojených s pokožkou. 

„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin

Používání ionizátorů vody není prospěšné jen pro naše zdraví ale pomáháme tím i životnímu prostředí, které tak můžeme ušetřit od plastů z kupovaných balených vod.

Vzhledem k tomu, kolik dokážeme s ionizátory vody ušetřit, jsou přiměřené jejich ceny, které se pohybují v rozmezí od několika stovek až po pár tisíc eur, přiměřené.

V tomto případě se však opravdu vyplatí zainvestovat do dražšího certifikovaného filtru, který se oproti levnější variantě liší nejen kvalitním zpracováním, ale i výdrží. Jde o bezporuchové přístroje, které po prvotní investici nevyžadují žádnou údržbu i několik let.

Budete mít zájem:  Pilulky Na Zvetseni Prsou?

Na jejich konečné ceně se odráží i to, jaké materiály jsou při výrobě použity – v dražších variantách jde o elektrolytické desky vyráběné z platiny a titanu, zatímco u levnějších jsou to desky měděné.

Původní článek ze dne 28. 07. 2017, aktualizován dne 17. 05. 2018.

Pohádka o živé nebo mrtvé vodě

aneb Může být potrava a kosmetika také živá či mrtvá?

My, kteří jsme milovali pohádky, si jistě vzpomeneme na českou pohádku Zlatovláska. Kuchař Jiřík má přivést královskou dceru svému králi za ženu, ale stane se to, že se do Zlatovlásky zamiluje. Aby Zlatovlásku nakonec přivezl svému králi za ženu, musí splnit tři úkoly. Tím třetím úkolem je právě to, že musí přinést živou a mrtvou vodu.

Živá voda nakonec sťatého Jiříka oživí a omladí a král na sebe vylije mrtvou vodu, o které si myslí, že to je ta zázračná. Jde ale o osudové rozhodnutí a král umírá.

Nabízí se otázka: můžeme i my najít „živou stravu a kosmetiku“ tak, abychom byli oživeni a omlazeni? Anebo volíme raději cestu „mrtvé stravy a kosmetiky“, které nás směrem k oživení a omlazení až tolik nevedou?

„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin V poslední době hýbe světem trend „RAW food“

O co tady s „raw food“ vlastně jde? Jde o „syrovou – živou“ stravu, která neprošla tepelnou úpravou (přesněji zahřátím nad 45 st. C) a je tedy plná aktivních enzymů, minerálů, vitamínů a kvalitních živin.

Po požití vařené stravy totiž nastává v organismu nepřirozený stav – leukocytóza (zvýšený výskyt bílých krvinek v krvi). Tzn.

, že vařená strava je imunitním systémem těla vnímána jako cizí látka a imunitní systém těla je s každým vařeným pokrmem vysilován a namáhán.

Nabízí se tedy otázka, proč dávat přednost čerstvým potravinám před vařenými. Mezi hlavní důvody patří zachování původní struktury a složení potravin, které zabezpečují rovnováhu mezi výživnými látkami. Při tepelném zpracování potravin dochází k tzv. denaturaci – potrava je zbavena vody, dále ke srážení bílkovin (ty jsou pak tělem obtížně využitelné a překyselují organismus).

Také tuky, které projdou tepelnou úpravou, mění svoji strukturu, což může mít neblahý vliv na propustnost buněčných stěn. Cukry po tepelné úpravě karamelizují a stávají se těžko stravitelnými. A samozřejmě, v neposlední řadě, tepelné zpracování likviduje některé vitamíny a minerály obsažené v potravě, minerály mění svoji podobu z organicky vázaných na anorganické apod.

Nesmíme ještě zapomenout na enzymatickou aktivitu především syrové rostlinné stravy. Rostliny v sobě obsahují přesně takové složení a množství enzymů, jaké je zapotřebí k jejich rozložení. Teplota 40 – 45 st. C představuje hranici, za kterou je převážná většina enzymů zničena.

Lze tedy konstatovat, že pravidelná konzumace vařené stravy vede ke zhoršování metabolismu bílkovin, škrobů a tuků, k vyčerpávání organismu a oslabené imunitě.

„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravinA jak je to s RAW aneb přírodní kosmetikou?

Podobné principy jako při raw food stravě platí také při výrobě kosmetických přípravků. Italská firma Nature & Benessere, se kterou Finclub spolupracuje, přináší nejen přírodní kosmetiku, ale také se pyšní raw zpracováním surovin.

Jejich farmy, kde pěstují suroviny, rostliny a byliny jsou certifikovanými organickými farmami, kde dochází k organické extrakci RAW SUROVIN. Tzn., že jejich přírodní organická surovina je samozřejmě bez parabenů, bez alkoholu, bez SLS, parafinu a vazelíny z ropy, není testována na zvířatech.

Jelikož kosmetika NB je živá, je její životnost kratší než u běžné kosmetiky. Aby trvanlivost výrobků byla alespoň 1 rok (konvenční kosmetika mívá dobu použitelnosti 3 roky a více), používají minerální a hypoalergenní konzervační látky.

Navíc jsou výrobky vyráběny v malých sériích, aby se klientovi do rukou dostal výrobek co nejčerstvější. Kosmetika NB je vyvíjená a vyráběna s plným respektem k citlivé pokožce.

Filozofie přírodní raw kosmetiky Nature & Benessere:

Člověk má možnost vstřebat do svého organismu přírodní aktivní zdroje třemi způsoby: prostřednictvím potravy – v bylinných čajích, ve výtažcích a extraktech, dále dýcháním (inhalace) a vstřebáváním kůže (krémy, oleje, balzámy).

Filozofie firmy NB vychází z citátu Kryštofa Kolumba: „Existují čtyři nezbytné rostliny pro lidské zdraví a život: pšenice, víno, olivy a aloe. Ta první člověka nasytí, druhá uklidní jeho ducha, třetí mu dá harmonii a čtvrtá ho uzdraví.

A majitel, inovátor a vizionář firmy směle dodává: „Vstřebávání těchto čtyř elementů prostřednictvím kůže má stejný efekt, jako když je vypijeme či sníme.

“ Právě proto tyto čtyři hlavní elementy jsou základními surovinami, ze kterých Natura & Benessere vyrábí veškerou svoji kosmetiku.

„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravinJak to tedy s těmi čtyřmi základními životními elementy vlastně je?

  1. Organický pšeničný olej (NASYCUJE) – pomáhá tělu a kůži bojovat proti příznakům stárnutí, zajišťuje silnou přírodní antioxidační aktivitu, obsahuje velké množství vitamínu E, který je důležitý pro elasticitu kůže.
  2. Organické víno (UKLIDŇUJE) – antioxidant (pomáhá redukovat stárnutí těla a kůže), přírodní ochrana (chrání pleť proti UVA-UVB paprsky), regeneruje (stimuluje produkci přirozeného kolagenu), oživuje (zvyšuje jemnost kůže), liftingový efekt (silná přirozená vyplňovací schopnost, pomáhá redukovat vzhled vrásek), zachraňuje (pomáhá redukovat podráždění kůže).
  3. Organický olivový olej (HARMONIZUJE) – redukuje degeneraci buněk tím, že poskytuje očividnou kožní obnovu, zvyšuje elasticitu kůže a chrání proti známkám napětí kůže, chrání kůži také v extrémních podmínkách počasí, má protistárnoucí efekt, pomáhá redukovat jemné vrásky a prohlubeniny, zlepšuje celkové zdraví těla i kůže a jejich vitalitu.
  4. Organické aloe vera (OBNOVUJE) – znovu povzbuzuje unavené a stárnoucí tělo a kůži, ochranná a snižující prokrvení aktivita kůže, bojuje proti volným radikálům a stárnutí kůže, podporuje proces hydratace kůže, zjemňuje ji a zvláčňuje.

Co říci závěrem?

Živá a mrtvá voda

Jedná se o běžnou pitnou vodu, která pomocí stejnosměrného elektrického proudu a speciální membrány získá buď Alkalický (zásaditý) charakter – voda živá nebo Acidický (kyselý) – voda mrtvá. „Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin

Jak tedy působí na člověka živá a mrtvá voda neboli voda jin a voda jang?

Tělo se skládá z buněk. Každá buňka má jádro a obal. V jádru buněk se vyskytují aktivní částice se záporným nábojem, v obalu jsou aktivní částice s kladným nábojem.

Opačně nabité částice se přitahují a vzniká elektrický proud. Nejmenší nabité částice – ionty se navzájem vyměňují uvnitř buňky a mezi sousedními.

Ionizovaná alkalická živá voda

Tato voda je doporučována lékaři, vědci i zastánci podpory zdraví ke ke konzumaci, k přípravě pokrmů i k podpoře zdraví. Díky svým vlastnostem funguje jako vynikající antioxidant a zlepšuje látkovou výměnu (lépe hydratuje). Každodenní pití zpomaluje předčasnou oxidaci buněk a tím jejich stárnutí (záporné ORP).

Vápník, hořčík a další minerály díky ionizaci vody získávají formu iontů, které dokáže organismus snadno vstřebávat. Zároveň brání agresivnímu útoku volných radikálů na organismus.
Voda má účinky hojivé, vysoušecí, stimulativní. Prokrvuje tkáně a posiluje organismus.

Živá voda uvolňováním elektronů brání agresivnímu útoku volných radikálů na organismus a voda se chová jako antioxidant. Při pití živé a mrtvé vody se musí dodržovat zásada, že se nesmí nijak upravovat např. slazením, ovocnými šťávami a nesmí se ničím zapíjet ani zajídat. Musí se pít 30–60 minut před jídlem.

Po potírání pokožky živou vodou se doporučuje nanést mastnější krém, protože živá voda vysušuje.

Ionizovaná kyselá mrtvá voda

Má účinky dezinfekční, protizánětlivé, protiotokové a sedativní – mírní bolest. Používá se i k péči o pleť. Po přidání soli vyrobíme vodu s tak nízkým pH, že veškeré bakterie (např. Escherichia Coli) zahynou do 5 sekund. Kyselá voda má kladné ORP.

Neobsahuje žádné zbytkové chemikálie a tím nezpůsobuje druhotné znečišťování životního prostředí. Používá se k péči o pleť. Díky jejím desinfečním účinkům ji můžete použít k dezinfekci ručníků, mopů a nádobí. Vhodná je také k mytí domácích zvířat díky jejím vlastnostem získají tak lesklou srst.

V posledních letech se v reklamách často setkáváme s pojmem „kvalitní pitná voda“ a podobné trendy se objevují i v nakládání s ní. Lidé si totiž začali znovu uvědomovat důležitost vody, aktivně pracují s různými jejími vlastnostmi a snaží se dodat vodě přidanou hodnotu.

Pomocí ionizátoru, přístroje pro výrobu živé vody, dnes můžeme vyrobit vodu těch nejvyšších kvalit a praktických typů užití.

Ve Spojených státech získala živá voda schválení od FDA (Správa pro potraviny a léčiva), NSF (Národní vědecká nadace) a EPA (Úřad pro ochranu životního prostředí) jako bezpečná voda vhodná pro lidi i zvířata. V České republice je voda testována SZÚ (Státní Zdravotní Ústav).

„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin

Do naší ČR se tento objev dostal v osmdesátých letech ze SSSR, přesněji z výzkumného ústavu v Taškentu, kde se používala nejprve k mazání vrtných souprav a hubení plevelů. Teprve když „výzkumníci“ objevili její léčebné vlastnosti, dostala se živá a mrtvá voda do popředí zájmu.

V ČR se začala živá a mrtvá voda vyrábět z obyčejné pitné vody nejprve na některých Vysokých školách v Praze, později ji vyráběli někteří léčitelé a v nedávno minulých letech ji ve velkém produkovala firma Aquaion.

Živá a mrtvá voda se vyrábí v primitivních i ve vysoce sofistikovaných přístrojích pomocí elektrolýzy s použitím stejnosměrného elektrického proudu o napětí několika set až tisíc voltů.

Díky elektrolýze získává voda v anodovém prostoru dezinfekční vlastnosti, voda z prostoru katodového, odděleného od anodového prostoru polopropustnou membránou, účinky aktivační a léčivé.

Vody se doporučují pro léčbu nejen kožních onemocnění, ale i onemocnění vnitřních orgánů i při chorobách celkových. Indikací pro vodu od f.

Aquaion byly hypertrofie prostaty, bolesti hlavy, zánět jater, průjmy, bércové vředy, angína, chřipka, bolesti páteře atp.

Další výrazy pro aktivovanou vodu

  • Aktivovaná Voda
  • Ionizovaná voda
  • Alkalizovaná voda
  • Elektrolytická redukovaná voda (Alkalická/Acidická)
  • Elektrolytická katodová voda (Alkalická)
  • Elektrolytická anodová voda (Acidická)
  • Elektrolyticky-redukovaná voda
  • Strukturovaná voda
  • Funkční voda
  • Di-/Multipolovaná voda
  • Elektrochemická voda

Ochodní názvy

  • Živá voda
  • Voda Kangen
  • Zásaditá voda
  • Ionizovaná voda
  • Antioxidační voda
  • Voda „Miracle“
  • Energetická voda
  • Ionová voda

Živá a mrtvá voda

Živá a mrtvá voda – známe je z pohádek… Když hrdinovi useknou hlavu, je potřeba ho polít mrtvou vodou, aby hlava srostla, a poté i vodou živou, aby znovu ožil. Objev, učiněný u vrtných věží, přitom ukázal, že na pohádkovém mýtu je hodně pravdy…

Budete mít zájem:  Co jíst abyste se v chladném počasí zahřáli?

Naftaři totiž používali k chlazení vrtných souprav vodu s přebytkem záporných iontů. Zjistili, že chladí vrtné soupravy lépe než voda obyčejná. Do této vody ve velkých nádržích se pak někdy chodili i koupat, protože jiná k dispozici nebyla.

Cítili se po těch koupelích natolik skvěle na těle i na duchu, nečekaně rychle se jim třeba hojily praskliny na kůži, o něž neměly při své práci nouzi, že to nemohlo ujít jejich pozornosti.

Následný výzkum pak zjistil neuvěřitelný léčebný potenciál vody upravené elektrolýzou.

Voda se musí aktivovat

Elektrickým proudem lze totiž vodě dodat vlastnosti od silné kyselosti po silnou zásaditost, tzv. ji aktivovat a vyrobit buď vodu „mrtvou“ (kyselou) nebo „živou“ (zásaditou).

Elektrolýza probíhá v nádobě, rozdělené polopropustnou přepážkou (ta oddělí anodovou část od katodové). V každé části musí být jedna nerezová elektroda, do níž se přivádí stejnosměrné napětí 220 voltů.

Přepážka nebrání proudění elektrického proudu, brání však promísení obsahů obou částí. Záleží přitom na kvalitě přepážky, jak dlouho bude proces probíhat. Čím kvalitnější přepážka je (třeba sintrované sklo), tím menší je ohřev a doba elektrolýzy se prodlužuje.

Při použití třeba celofánu či plátna je ohřev větší a doba kratší (10 až 15 minut); zde je také nutné vodu po vypnutí elektrického proudu okamžitě přelít do jiné nádoby.

Přestože se jedná o silný louh (pH až 11) u živé vody a kyselinu (pH až 2,5) u vody mrtvé, lze oběma například zcela bezpečně vypláchnout oči. Je vynikající třeba pro diabetiky, k léčbě bércových vředů, mrtvou vodou v některých zdravotnických zařízeních sterilizují nástroje…

Proč pít živou vodu

Poměr mezi kyselým a zásaditým prostředím v lidském organismu má zásadní vliv na životní pochody v našem těle. Standardní pH krve se pohybuje od 7,3 do 7,45 a tělo se vždy snaží udržovat jeho hodnotu v tomto rozmezí.

Po požití kyselinotvorných potravin (obilí, maso, káva, alkohol, cukr…) proto využívá k jejich neutralizaci zásaditých látek, jež si bere z tkání. To vede ke slepování krvinek, postupným deformacím buněk a změnám ve tkáních, jež nazýváme nemocemi.

Chronické překyselení pak vede ke vzniku mnoha degenerativních nemocí (dna, cukrovka, nemoci jater, ledvin, žlučníku, močové a ledvinové kameny, kornatění tepen, poruchy srdeční činnosti a krevního oběhu, vysoký tlak, astma, migrény, zácpa, nádorová onemocnění).

Pití živé vody pak napomáhá k udržení žádoucího pH v těle. Je schopno eliminovat chyby špatné životosprávy a psychických ataků moderní doby. Živou vodu lze pít prakticky bez omezení a já sám už ji piji několik let.

Zařízení na výrobu živé a mrtvé vody svede podomácku vyrobit i méně zdatný kutil. Postačí mu k tomu plastový kbelík od kečupu nebo hořčice (5 l), který dostane zdarma v lahůdkách, neglazovaný hliněný květináč se zalepeným odtokovým otvorem (o objemu 2,5 l a stejně vysoký jako kbelík) a dále dvě elektrody velké zhruba 100 x 100 mm z nemagnetické potravinářské nerezové oceli (potravinářské proto, aby neuvolňovaly případná stopová množství těžkých kovů – pozn.:http://detoxikuj.netstranky.cz)

Do vnitřní nádoby se umístí záporný pól (zde vznikne živá voda), do vnější pak kladný pól (vznikne zde mrtvá voda). Elektrody se pak kabely připojí ke zdroji (stačí například autobaterie).

Laik by si neměl troufnout na víc, než je napětí 12 – 24 V, byť se tím značně prodlouží doba přípravy živé vody. Já ale používám stejnosměrné napětí 220 V, takže na pH 11,5 živé vody se dostanu během 15 minut. S autobaterií vám to potrvá řekněme přes noc.

Počítejte rovněž s tím, že u měkké horské vody se vám nepodaří docílit tak vysokého pH, jako mně, který mám k dispozici tvrdou městskou vodu. Měkkou vodu byste museli trochu přisolit a její tvrdost tím zvýšit, pokud byste se chtěli elektrolýzou dostat na pH 11,5.

Bez zdroje vás toto jednoduché zařízení vyjde na nějakých 200 Kč.

Přístroj lze i koupit

Ne každý se ovšem bude chtít pustit do výroby výše popsaného přístroje. Ne pro každého by jeho kapacita byla dostačující a v neposlední řadě – ne každý je ochotný mít podobné monstrum vedle dřezu v kuchyni či u umyvadla v koupelně. Nutno též přiznat, že voda takto podomácku připravená má poněkud kamenitou chuť a silně zanášené elektrody je potřeba čas od času čistit

Proto si ten, kdo je ochoten investovat více peněz, aby si zaručil jak lepší kvalitu, tak i komfort, může přístroj na webu s příhodným názvem ŽiváVoda.cz koupit (www.zivavoda.cz). K jeho instalování není potřeba žádných mechanických úprav dřezu ani vany a připojit ho svede i amatér.

Zařízení přitom netrpí žádným z výše uvedených nedostatků. Chuť vody je vynikající, čištění elektrod probíhá automaticky, a každý si snadno sám navolí pH živé či mrtvé vody dle potřeby a účelu, k němuž chce tekutinu použít.

A tak to jediné, co musí spotřebitel z hlediska servisu dělat, je výměna filtru jednou ročně.

Výrobce poskytuje pětiletou záruku, ta je však v jistém smyslu téměř zbytečná. Na zařízení se vlastně nemá co pokazit, jak řečeno výše, nepotřebuje servis, a je de facto nezničitelné – na celý život! To vše zdaleka vyváží jeho cenu – v nejlevnější verzi 18 tisíc s možností splátek už od 1499 Kč měsíčně.

Cena se odvíjí v prvé řadě od počtu použitých přepážek (3 až 7). Jsou z platiny, proto skutečně nezničitelné, což má vliv především na rychlost výroby a výsledné pH vody.

Na rozdíl od vody osmotické, o níž jsme se již v minulosti také zmiňovali, přitom není živou vodu potřeba doplňovat o minerály, protože ty v ní zůstávají zachovány. Své vlastnosti si živá voda navíc uchová třeba i po destilaci.

  Nejvýkonnější verze přístroje na živou vodu vyprodukuje za minutu až 6 litrů živé vody s pH až 11,5.

Pro představu lze uvést příklad z praxe: Firmě s 15 lidmi se investice do přístroje vrátila za rok a půl, kdy nemuseli kupovat a nechat si dovážet pitnou vodu v barelech, o zdravotním přínosu pro zaměstnance nemluvě. Nebo vezměme příklad pětičlenné rodiny: Bereme-li v úvahu cenu balené vody, doporučený pitný režim a spotřebu na hlavu, pak se investice do přístroje vrátí dříve než za rok!

Zdroj: http://www.zdravi-az.cz/ – Článek z časopisu Recepty prima nápadů č. 12/2011.

(Výňatek; úplný text včetně obrázků je v souboru ke stažení níže)

Živá a mrtvá voda

Jako malé dítě jsem míval rád pohádky. Zvlášť o Zlatovlásce. Lákaly mě totiž dvě věci. Porozumět řeči zvířat a vlastnit živou a mrtvou vodu. Jak jsem rostl, stále více mi bylo jasno, že tyhle dvě přání zůstanou pouhými dětskými sny. A když jsem byl ještě starší, už jsem ani nechtěl vědět, co si zvířata povídají. Jistě by na adresu lidí padaly jadrná slova.

Musím podotknout, že oprávněně. V dětství jsem se začal věnovat akvaristice. V té době byl obrovský problém rozmnožit neonku červenou a tak akvaristé dělali všechno možné, aby zrovna jim se to povedlo. Zajistil by si tak slávu a nemalý finanční příjem. Dařilo se ji množit spíše sporadicky, přesto však šťastní chovatelé prezentovali své úspěchy v časopisech jako stoprocentně fungující.

Každý měl svůj systém. Jeden zvyšoval teplotu vody nad třicet stupňů, druhý svým chovancům způsoboval stres, třetí si hrál na alchymistu a přidával do vody neskutečné přísady, až jsem se divil, že to rybičky přežily. Pak jsem někde objevil starší časopis, kde se právě kvůli neonkám popisovala výroba živé a mrtvé vody. Přečetl jsem si stať a byl notně na rozpacích.

Mám tomu věřit, nebo si ze mne (z nás) někdo dělá legraci?

Přístroj byl konstrukčně velmi jednoduchý. V podstatě to byly dvě spojené nádoby, které od sebe navzájem dělila jakási membrána z celofánu. A k aktivaci molekul sloužily dvě uhlíkové elektrody. Nebyl problém přístroj vyrobit, ale nebyl jsem schopen sehnat ony uhlíkové elektrody. Trvalo hodně dlouho, ale elektrody jsem sehnal. Bohužel v době, kdy se tahle drobná tetra množila celkem bez problémů. Přístroj jsem tedy nedokončil, neměl jsem důvod. Ani ve snu mě nenapadlo, že bych mohl živou a mrtvou vodu vyrábět pro potřebu lidí. Po dlouhé době jsem náhodou objevil v obchodu s potravinami dva druhy lahví, které na etiketě měly výrazně napsáno, že obsahují živou a mrtvou vodu. Pečlivě jsem si přečetl etiketu a s úsměvem jsem si vzpomněl na své pokusy. Třeba je vyrábí na přístroji, který je možná jen větší, než ten můj. Kde by ale sehnal tak velké elektrody? Měl jsem kamaráda s bércovými vředy. Byl to pro něj obrovský problém a já se mu snažil nějak pomoci. Taky mě napadlo, že by mohl vyzkoušet léčbu mrtvou vodou. Jenže nedokončený přístroj na její výrobu skončil v popelnici a v obchodech už jsem ony dvě láhve s výraznými nápisy nenašel. Dostal se mi do rukou nabídkový list jedné pražské společnosti, která se zabývala prodejem psychowalkmanů a mimo jiné také nabízela přístroj, který živou a mrtvou vodu vyráběl. Kamarád to chtěl vyzkoušet, jenže přístroj pořád neměli. Svěřil jsem se jednomu léčiteli a ten se od srdce zasmál. Na můj udivený pohled reagoval tak, že mě poprosil o dvě sklenice s vodou. Když jsem je před něj položil, vzal je do dlaní a po chvíli mě poprosil, ať si k nim přičichnu. Opravdu, v jedné ze sklenic mi voda voněla sladce a v druhé téměř jako kyselina. Zkoušel jsem je i ochutnat a opravdu byl mezi nimi rozdíl. Tak to je živá a mrtvá voda, řekl mi. Nač tedy kupovat drahý přístroj, když si ji můžeme udělat „svépomocí“. Zázrak? Určitě ne. Ihned jsem si to taky musel vyzkoušet a výsledek byl stejný, Takže to umím i já. A když to umím já, umí to každý člověk. Jen prostě o tom nevíme a spoléháme se raději na drahé přístroje, které práci udělají za nás. Úplně stejně je to s právě s psychowalkmanem. Meditace je stejně účinná a potřebujeme k tomu jen klid. Teď, když umím „vyrábět“ živou a mrtvou vodu zase nevím, jak ji použít. Hledal jsem, až jsem našel. Už si nepamatuji, v které knize jsem se dočetl, jak je aplikovat, ale zase jsem se naučil jiný způsob, jak je se svém životě bez nich obejdu. Přesto je zajímavé, že jsem se na tohle téma téměř nikde nedočetl. Proto, kdyby jste chtěli experimentovat se svými schopnostmi, vám předkládám návod na použití živé a mrtvé vody. Je to sice jen taková berlička, ale i ty v životě potřebujeme. Ale je krásné v sobě objevit netušené schopnosti, které v nás dřímají a o kterých jsme neměli ani nejmenší potuchy. Docela nedávno jsem četl, že slavný mág David Coperfield koupil několik ostrovů a tvrdí, že na jednom z nich vyvěrá živá i mrtvá voda. Přestože své tvrzení nijak nedoložil, je o pobyt na ostrově obrovský zájem. Samozřejmě za astronomickou částku. Že bych si přivydělal?

Budete mít zájem:  Léky Na Spaní Do Letadla?

Při psaní mě napadlo, jestli náhodou taky nerozumím řeči zvířat, třeba o tom jen nevím :-).

Jak používat živou a mrtvou vodu

Živá voda zásaditá, pH 9. Hojivé, vysoušecí, stimulativní účinky, prokrvuje tkáně a organismus.

Mrtvá voda kyselá, pH 3. Dezinfekční, protizánětlivé, protiotokové a sedativní účinky.

Živá i mrtvá voda se nesmí ničím ředit, zapíjet a ani zajídat po dobu cca 30-60 minut. Při potírání je třeba vodu nalít na misku (ne železnou), to kvůli bakteriím.

Po použití mrtvé vody je vhodné místo aplikace ošetřit krémem, např. Perilacin, heřmánkovou mastí nebo Kalcium pantothenutum ung.

1) Adenom (zbytnění) prostaty Během 5-ti dnů je třeba pít 4x denně půl sklenice (2 dcl) živé vody (ŽV) 30 minut před jídlem. Za 3-4 dny se začne vylučovat sliz, snižuje se nutkání k močení a asi za 8 dní otok zmizí.

2) Angina 5x denně po dobu třech dní po jídle kloktat mrtvou vodu (MV) a po každé vypít ¼ sklenice ŽV. Teplota klesne první den, třetí den nemoc ustoupí.

3) Bolesti v kloubech 3x denně pít před jídlem půl sklenice MV po dobu dvou dnů. Bolest pomine první den.

4) Zánět jater Po dobu 4 dnů pít 4x denně půl sklenice vody. První den pouze MV, další jen ŽV.

5) Zánětlivé procesy (boláky, nežidy, vřídky) Po dobu dvou dnů přikládat obklady teplé MV. Zhojí se během 2 dnů.

6) Hemeroidy 1-2 dny umývat praskliny v konečníku MV, pak přikládat tampony s ŽV, aby stále vlhké. Krvácení se zastaví, praskliny se do 2-3 dnů zahojí.

7) Vysoký a nízký krevní tlak Pít 2x denně půl sklenice MV. Tlak se normalizuje.

8) Špatně se hojící či otevřené rány, bércové vředy Promýt MV a po 5-ti minutách smáčet v ŽV asi 5x denně. Za 5-6 dnů se rány zacelí.

9) Bolesti hlavy Vypít půl sklenice MV. Bolest přejde za 20 – 30 minut.

10) Chřipka Celý den kloktat a promývat nos v MV a na noc pít půl sklenice ŽV. Chřipka ustoupí za 24 hodin.

11) Zápach nohou Umýt nohy teplou vodou, vytřít dosucha a natírat MV, po 10 minutách natřít ŽV a nechat uschnout.

12) Bolesti zubů Vyplachovat ústa MV po dobu asi 5-10 minut. Bolest ustoupí.

13) Pálení žáhy Vypít půl sklenice ŽV.

14) Kašel 2 dny pít 4x denně půl sklenice ŽV po jídle.

15) Zánět pochvy (kolpit) Vstřikovat před spaním teplou MV a ŽV (37-40 st.) balonkem (klyzmatem). Nejdříve MV, po 15-20 minutách ŽV. Opakovat 2-3 dny.

16) Hygiena pleti Ráno i večer po omytí otřít obličej nejdříve MV, pak teprve ŽV.

17) Ekzémy a lišeje Během 3-5- ti dnů smáčet postiženou část těla nejdříve v MV a nechat uschnout (neutírat). Po 10-15 minutách smáčet ŽV. Provádět 5-6x denně. Vyléčení za 5-6 dnů.

18) Mytí vlasů Umýt vlasy šampónem, vytřít dosucha a namočit MV a po 3 minutách ŽV. Zmizí lupy a vlasy jsou měkčí.

19) Popáleniny Puchýře propíchat a popáleniny smočit MV, po 5 minutách ŽV. Potom během dne 7-8x namočit ŽV, po dobu asi 2-3 dnů. Popáleniny zažívají po 2-3 dnech.

20) Oteklé ruce Po dobu 3 dnů pít 4x denně 30 minut před jídlem: 1. den – 0,5 sklenice MV 2. den – ¾ sklenice MV 3. den – 0,5 sklenice ŽV

Otok zmizí, bolest se utiší.

21) Průjem Vypít ½ sklenice MV a případně po hodině opakovat. Bolest v břiše zmizí během 20-30 minut.

22) Řezné a bodné rány Ráno omýt MV a zavázat. Rána zažívá během 1-2 dnů.

23) Bolesti za krkem Obklad šíje s teplou MV a pít denně půl sklenice MV před jídlem. Účinek patrný za 1-2 dny.

24) Radikul První den vypít při každém jídle ¾ sklenice ŽV. Bolest ustoupí během 24 hodin, ale někdy již po 30-40 minutách.

25) Rozšíření žil, krvácení z uzlů křečových žil Umýt příslušné místo MV a pak přiložit na opuchlé žíly tampony s ŽV. Pít současně půl sklenice MV a po 2-3 hodinách pokračovat v pití, ale po celý den už jenom ŽV s čtyř hodinovou přestávkou. Proceduru opakovat 2-3 dny. Rány se rychle zacelí, žíly se uvolní.

26) Sterilizace předmětů, ovoce a zeleniny Namáčíme v MV, nebo jen utíráme tamponem, namočeným v MV.

27) Odstraňování odumřelé kůže z chodidel Namáčíme nohy v mýdlové vodě a umyjeme v teplé vodě. Pak je bez utírání smočíme teplou MV. Potíráme jí nárůstky a odstraňujeme odumřelou kůži.

28) Zlepšení nálady, normalizace činnosti organismu Ráno i večer o jídle propláchneme ústa MV a vypijeme půl sklenice vody s pH 6-7 (vodovodní voda má pH kolem 8!).

Poznámka: Při pití pouze ŽV je velká žízeň, kterou můžeme zahnat bylinným čajem, popřípadě šípkovým s citrónem. Interval mezi příjmem MV a ŽV musí být nejméně 2 hodiny!

Ještě bych chtěl podoknout, že tohle je pouze prostředek ke zmírnění zdravotních potíží. Příčina jakékoli nemoci je v nás samotných.

Velmi účinné je hledat ve svých negativních postojích a emocích, na které nás naše tělo upozorňuje. Zkuste se někde o samotě zeptat sama sebe, co nás v životě trápí, kde jsme ztratili lásku a proč. Odpovězte si, určitě sami naleznete odpověď.

Co nemůžete změnit přijměte takové, jaké je, nebo odejděte. Odpouštějte všem kolem sebe, ale nezapomeňte na sebe. Živá a mrtvá voda Vám mohou pouze pomoci od vnějších projevů nemoci, příčinu hledejme u sebe, ve svých myšlenkách a postojích...

Ejhle, ne co jsem narazil při hledání obrázků. Zase mě někdo předběhl!

http://mujweb.cz/Zdravi/luno Aktivovaná voda LUNO živá a mrtvá voda s obsahem jódu

Po mnohaletých zkušenostech, spojených s profesionální výrobou aktivované vody LUNO (od r. 1993) a na základě četných klinických zkoušek v nemocnicích, u lékařů v ordinacích, ve výzkumnýcg střediscích, ve veterinárním lékařství a na základě široké škály spotřebitelů a jejich pozitivních písemných a osobních vyjádření si dovolujeme nabídnout tento výrobek i na internetu.

Aktivovaná voda pozitivně ovlivnujě a posiluje imunitní systém živého organismu. Potenciálně chrání člověka před běžnými nemocemi, nebo ho zbavuje nemocí dříve, než je nucem sáhnout po silném léku. Ten však může za určitých okolností vyvolat opačný účinek, t.j. oslabit imunitní systém (např. předávkováním antibiotiky).

Podstatu aktivního působení vody LUNO spatřujume v tom, že je tělem příjímana a absorbována mnohem snáze, lépe a progresivněji, než je tomu u bežné vody. Je to proto, že aktivováním se shluky molekul vody jinak strukturně formují, vzniklé médium je snadno tělem vstřebáno a snadno se dostává do tělní tekutiny.

Domníváme se, že aktivovaná voda nachází poměrně široké uplatnění ve velké škále fyziologických procesů a její léčebné účinky jsou jen postupně odhalovány. Je např. zajímevé, že účinky léčby pomocí enzymoterapie jsou značně podobné účinkům působení aktivované vody. Voda LUNO he při výrobě připravována tak, aby splnila zdravotnické normy a nebyla tělu škodlivá.

Navíc je voda obohacena o potřebný prvek jód. Voda LUNO se připravuje z kvalitní pitné vody podle normy, schválené hlavním hygienikem ČR. Na rozdíl od amatérsky bětně používané výrobní technologie (diafragmová elektrolýza) byly při výrobě vody LUNO použity i jiné postupy, které zaručují jejich léčebný účinek, zdravotní nezávadnost, absenci těžkých kovů a dlouhodobou trvanlivost.

Při výrobě aktivované vody vznikají dva separáty : separát kyselý, bohatý na H+ ionty a separát zásaditý, bohatý na OH- ionty.Oba ionty patří k nejlépe migrujícím iontům vůbec a podílejí se na všech významných fyziologických procesech. Z toho lze odvodit i fakt že šíře léčebných účinků je enormě široká a aktivovaná voda může proto tvořit základ t.z.v domácí lékarničky.

K podávanému výrobku se přibaluje kromě informačního letáku také návod na užívání vody LUNO. Návod obsahuje 21 možností použití.

Podle ohlasu u spotřebitelů se voda nejvíce užívá při popáleninách, průjmech, bolestech zubů a dásní, při zánětu močových cest,zanícení nosohltanu, léčbě bércových vředů, hemeroidů, zbytnění prostaty, artrotických bolestedch kloubů, při pálení žáhy a pro celkové zlepšení zdravotního stavu. Voda potlačuje bakterie i viry.

Při léčebné kůře se používá každá voda (mrtvá, nebo živá) separátně, nebo v kombinaci. Minimální trvanlivost výrobku je 2 roky. Pro léčení akutního průjmového onemocnění byla vyvinuta voda s obchodním názvem STOPINA, která je účinnější. V obchodech (hlavně v lékárnách a prodejnách zdravotnických potřeb) je možno zakoupit zvlášť vodu mrtvou a zvlášť vodu živou. Obě vody se plní do skleněných láhví o obsahu 0,7 litru. Láhve jsou nevratné. Voda STOPINA se dodává v PET lahvích o obsahu 0,5 litru. Výrobek je distribuován převázně dvěma velkoobchodními firmami.

http://mujweb.cz/Zdravi/luno

AternativaVs.tym.cz

Aktualizováno ( Úterý, 01 Březen 2011 11:54 )

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector