Domácí pelmeně překvapí jednoduchou přípravou

Sibiřské knedlíky – docela populární pokrm. Je připravena jak doma, tak v restauracích. Hostesky a kuchaři vynalezli jednoduché a složité recepty tohoto jídla.

Světelné možnosti jsou ideální pro každodenní použití, pro ty případy, kdy je třeba rychle připravit knedlíky. Složitější recepty vytvořené pro prázdninový stůl.

Křupky, které mají krásný vzhled a originální chuť, je snadné překvapit hosty.

Základní test receptury

Vaření knedlíky začíná hnětením těsta. Nejjednodušší recept obsahuje pouze 4 přísady. Takže pro přípravu těsta si:

  • prosetá mouka – 700 g;
  • vejce;
  • voda – 1 šálek;
  • malé množství soli (asi 1 polévková lžička).

V hluboké misce nalijte mouku, sůl. Zlomte vajíčko. Voda je nejlépe přidaná zahřátá. Vroucí voda není nutná. Voda by měla být mírně teplá. Po přidání poslední složky začněte hnětení těsta.

Měli byste mít uniformu, tlustou. Připravte kuchyňskou desku. Posypeme nějakou moukou a položíme těsto, aby bylo snadnější hnětení.

Když bude těsto pro sibiřské knedlíky připraveno, dejte ji stranou po dobu 20 minut.

Domácí pelmeně překvapí jednoduchou přípravou

Lidé přišli s dalším těstímpřipravené na bázi pšeničné a pohankové mouky. To dělá nejužitečnější knedlíky. Přestože je těsto nazýváno komplexní, ve své přípravě není nic neproveditelného. Budete potřebovat:

  • pohanková a pšeničná mouka – každá půl libry;
  • studená voda – 1 šálek;
  • vejce – 3 kusy;
  • sůl – 1 lžička. se snímkem.

Smíchejte 2 druhy mouky a protřeďte sítemhluboká mísa Dále postupujte stejně jako při přípravě jednoduchého testu. Když je komplexní těsto připraveno, můžete ho nechat na ploše několik minut. Okamžitě pokračujte v rozřezávání těsta na ravioli.

První knedlíky receptů

Existující varianty sibiřských knedlíkůrůzné náplně, protože to je hlavní složka misky. Pokud chcete vařit nejjednodušší knedlíky, vezměte tři kusy masa – jehněčí, tučné vepřové maso, hovězí maso.

První dva kusy masa by měly mít hmotnost přibližně 100 g. Hovězí maso trochu víc – někde ve 200 g. Přes veškeré maso přes maso bruska. Dále nakrájejte cibuli na malé kousky a projděte je. Udělali jste mleté ​​maso cibulí.

Míchá se lžící, aby se stala homogenní.

Plnění, obvykle pro vaření sibiřskéhoknedlík vypadá trochu suchý. Nebude to pro vás velmi výhodné, kdybyste to rozložili. Pro správnou konzistenci přidejte půl šálku studené vody nebo o něco méně k müstem. Sůl a pepřte výslednou hmotu podle vašich představ.

Domácí pelmeně překvapí jednoduchou přípravou

Můžete plnit chutnější,pokud změníte množství masa v jeho složení a místo vody použijete mléko k chovu mletého masa. Chcete-li začít, vezměte 900 gramů masa – jehněčího, tučného vepřového masa a hovězího masa v poměru 1: 2: 3. Přeskočte plátky masa masovou mlecí technikou. Ujistěte se, že posunujete a 2 cibule, protože tato přísada dává šťávu z masa.

Zbavte se téměř připraven. Přidejte sůl a černý pepř dle chuti. Nalijte 150 ml mléka. Je žádoucí, aby byl vařený, ale ne horký. Po smíchání ingrediencí postupujte do sochařských knedlíků.

Nuance vaření

Hostesky, které se rozhodnou potěšit svou rodinu nebo hosty s domácími sibiřskými ravioly, bude užitečné dozvědět se o některých tajemstvích a vlastnostech vaření tohoto jídla:

  1. Těsto vždy navíjejte v tenké vrstvě. Při vaření vždy mírně vzrůstá objem. Pokud se těsto stane příliš tlustým, pak se ukáže, že je nevařené.
  2. Můžete dělat dorty různými způsoby. Vytvořte tenkou klobásu z těsta. Nakrájejte na kousky. Každý kus hodím. Děláš dorty. Budou trochu nerovnoměrné, různé velikosti. Chcete-li udělat krásné knedlíky, vyválte těsto v tenké vrstvě, a pak, s použitím zastřeleného skla, vystřihněte.
  3. Před vařením vždy uchovávejte knedlíky studené. Předchlazení má pozitivní vliv na chuť hotového výrobku.

Vaření knedlíků je velmi snadné. Na sporák jednoduše umístěte hrnec osolené vody. Po varu vaříme 6 až 10 minut. Doba vaření závisí na tloušťce těsta, množství náplně. Před vyjmutím pánve z ohně zkuste jeden knedlík.

Najednou to bude ještě trochu vlhké. Když jsou knedlíky vařené, můžete je okamžitě podávat na stole. V případě potřeby je posypte zelení. Pro více originální verzi použijte následující recepty na omáčky a knedlíky.

Domácí pelmeně překvapí jednoduchou přípravou

Omáčka je obvaz, který může drastickyzměnit chuť pokrmu. Dokáže vyrobit poměrně originální z knedlíků, jak v chuti, tak ve vzhledu. Miska s omáčkou vypadá chutněji. Takže chcete ochutnat vařené sibiřské knedlíky.

Existuje spousta receptů na omáčky. Paní mají na výběr:

  1. Majonézová omáčka. Chcete-li si to, smíchejte majonézu a zakysanou smetanu ve stejném množství. K této směsi se navíc přidá nasekaná zelenina, nakrájená okurka a strouhaný sýr.
  2. Rajčata a zakysanou smetanovou omáčkou. Smíchejte zakysanou smetanu s rajčatovou omáčkou ve stejném množství. Vhodné a kečup a rajčatový protlak. Ochutnejte směs. Pokud mu chybí ostrost, posypeme malým pepřem. Přidejte nakrájený kopr.
  3. Česnek-zakysaná smetanová omáčka. Vaříme mrkev a rozemele. Česnek jemně nakrájejte. Smíchejte s mrkví a zakysanou smetanou. Vyberte si porce složek podle svého vkusu.

Docela neobvyklá omáčka pro ravioly -brusinkovou Je to amatér. Pokud chcete připravit takový originální obvaz, vezměte si sklenku zakysané smetany, půl sklenky čerstvých lžiček, půl lžičky z kořenů křenu. Z koření budete potřebovat červený a černý mletý pepř, granulovaný cukr, sůl. Chcete-li omáčku, opláchněte bobule, nakrájejte v mixéru a smíchejte se zbytkem složek. Ochlaďte.

Domácí pelmeně překvapí jednoduchou přípravou

V troubě si můžete péct sibiřské knedlíky s houbami a sýrem. Pro přípravu pokrmu připravte:

  • vařené knedlíky – libra;
  • žárovky – 2 kusy;
  • tvrdý sýr – 100 g;
  • čerstvé žampiony – 300 g;
  • zelení (petržel nebo kopr), sůl, červený a černý pepř – podle chuti;
  • malé množství slunečnicového oleje a zakysané smetany.

Nejprve vařte houby. Nakrájejte na malé proužky a tyčinky. Vše smažte ve slunečnicovém oleji. Na pánvi dejte zakysanou smetanu, sůl a pepř. Vařte asi 3 minuty a odstraňte z ohně. Když houby zchladly, přidejte sýr, strouhaný na jemném struhadle a promíchejte.

Připravte pekáč. Vložíme do něj vařené knedlíky. Nalijte houby směs na nich. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dejte do něj pánev. Pečeme knedlíky po dobu 10-15 minut. Připravte misku rozdělenou na části. Dříve, možná jste si všimli, že recept na domácí sibiřský knedlík zahrnuje greeny. Použijte jej k zdobení nádobí před podáváním.

Pelmeski v květináčích

K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat libru vařených knedlíků. Seznam dalších nezbytných složek zahrnuje:

  • 10% krém – 2 sklenice;
  • tvrdý sýr – 100 g;
  • malé množství slunečnicového oleje;
  • sůl a černý pepř – podle chuti.

Vařené knedlíky smažíme na pánvislunečnicový olej až do zlatohnědé. Krém trochu zahřejte na sporáku. Přidejte sůl a černý pepř. Pro poslední fázi vaření budete potřebovat hrnce. Smažené knedlíky dejte, nalijte smetanu.

Sýr nasypeme na jemném struhadle a nalijeme do hrnce. Zahřejte troubu na 220 stupňů. Dejte tam hrnce. Po asi 5-7 minutách můžete servírovat pokrm připravený podle tohoto receptu.

Z fotografie sibiřských knedlíků je jasné, že jsou chutné.

Domácí pelmeně překvapí jednoduchou přípravou

Chcete-li dušené maso, budete potřebovat následující zeleninu a koření:

  • lilek – 1 ovoce;
  • Bulharský pepř – 1 ovoce;
  • rajčata – 2 kusy;
  • cibule – 1 kus;
  • česnek – 2 plátky;
  • sojová omáčka – 2 lžíce. lžíce;
  • malé množství slunečnicového oleje;
  • černá a červená paprika, sůl – podle chuti.

Sibiřský ravioli recept s dušenou zeleninouje nekomplikované. Lilek, pepř, rajčata, nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájejte na půl prstence a stroužky česneku přeskakujte lisem česneku.

Položte pánev na sporák a nalijte slunečnicový olej. Cibuli smažte nejprve pár minut. Pak přidáme lilek a vaříme dalších 5 minut. Přidejte rajčata a papriky. Pečeme asi 3 minuty. Na samém konci přidejte česnek, sojovou omáčku.

Po 2 minutách vyjměte pánev z ohně.

Vezměte uvedený počet zeleniny libruknedlíky. Vařte je, ale ne až do úplné připravenosti. To bude stačit na 2 minuty, protože pak budete mít ještě dušené knedlíky se zeleninou. Vařené knedlíky v pánvi na zeleninu. Do misky nalijte půl sklenky vývaru. Měli jste ho nechat z knedlíků na vaření. Přidejte sůl a pepř. Opět vložte pánev. Ponořte se na mírném ohni až do vaření.

Budete mít zájem:  Budou nás léčit šamani?

Smažené knedlíky s houbami a paprikou

Připravte si jídlo s sibiřskými knedlíky krok za krokem recept s fotografií. Budete potřebovat:

  • hotové knedlíky – půl kilogramu;
  • žampiony – 300 g;
  • Bulharský pepř – 1 ovoce;
  • cibule – 1 kus;
  • malý rostlinný olej;
  • zakysanou smetanou – 3 lžíce. lžíce;
  • sůl, červený a černý pepř – podle chuti.

Vařené knedlíky smažíme na pánvirostlinný olej až do zlatohnědé. Houby, bulharský pepř a cibule řez. Smažte tyto přísady na jiné pánvi. Po pečení je přeneste do pánve na knedlíky a nalijte do vody (někde ¼ šálek). Přidejte chutnou smetanu a koření. Nádobu dusíme, dokud nevaříme.

Domácí pelmeně překvapí jednoduchou přípravou

Jaké polotovary nejsou na policíchmoderní supermarkety! Tam jsou pasties, manti a palačinky. Ale nejoblíbenější polotovary, které jsou v obchodech v širokém sortimentu – jsou knedlíky. Jsou vyráběny výrobci v různých verzích. Mezi nimi najdete i sibiřské knedlíky.

Jeden z výrobců – „Výrobky z Iliny“. Tato společnost vyrábí sibiřské rybí knedlíky. Recenze o nich jsou poměrně protichůdné. Někdo má rád chuť knedlíků. A jejich cena je nízká. V negativních recenzích o sibiřských knedlících pište o zklamání. Někteří lidé nemají rádi náplň, která se zdá být bez chuti. Je to mleté ​​ryby smíchané s pepřem.

Drahé maso knedlíky, zvané sibiřský,Producenti takový jako Halal masný dvůr a sibiřská sbírka. Produkty těchto společností jsou spokojeny s velkým počtem lidí s jejich chutí. Mezi nevýhody patří vysoká cena. Tam jsou také lidé, kteří kritizují chuť a složení.

Domácí pelmeně překvapí jednoduchou přípravou

Sibiřský knedlík – to je jídlo, které vystojí za to vařit sami. Nesrovnává se s levnými obchodními možnostmi. Levné knedlíky mají poněkud odlišnou chuť, což není obdivuhodné. Drahé možnosti co nejblíže domácímu knedlíku ve složení a chuti.

Jejich ceny jsou však pro kupující nerentabilní. Za stejné množství můžete doma držet mnohem více knedlíků. V tomto případě, jako vařené jídlo vlastními rukama, nebudete muset pochybovat.

Budete mít jistotu o čerstvosti všech produktů, nepřítomnosti škodlivých přísad.

Připravte si dokonalé ruské pelmeně, které konečně ozvláštní vaši tabuli. když máte chuť na těstoviny, zapomeňte na ravioli a zkuste něco z východu. Budete překvapeni chutí

Domácí pelmeně překvapí jednoduchou přípravou

Dalo by se říci, že takové pelmeně jsou obdobou domácích plněných knedlíků, nebo ještě přesněji – jsou obdobou italských raviol. Originální recept na pelmeně se může lišit kraj od kraje – jedná se o národní ruské jídlo, které si můžete naplnit tím, co vám doma zbylo. Každý Rus vám bude tvrdit, že právě ty jeho pelmeně jsou ty pravé. My tohle tvrdit nebudeme, avšak zaručujeme vám, že recept na tyto pelmeně je jednoduše dokonalý! Vyzkoušejte ruskou klasiku!

Čím se naše pelmeně liší?

Tak zaprvé, základem našich pelmení je minerální voda. Nepodceňujte kouzlo minerální vody do těsta a použití mouky.

Nedostatečné množství mouky může způsobit, že těsto na pelmeně je nepříjemně lepivé a je poměrně obtížné ho vyválet na požadovanou tloušťku.

Tím, že mouku přidáváme postupně, zbavíme se lepivosti, a těsto bude velmi snadno zpracovatelné. Uvařené pelmeně budou pružné a velice chutné. A teď už se pojďme podívat na konkrétní recept.

Ingredience

Ingredience, které použijeme na přípravu pelmení, budete mít z velké části již doma. Pelmeně se tak mohou stát vaším nouzovým jídlem, když už jste vyjedli lednici a potřebujete si připravit večeři. Na pelmeně budete připravovat:

  • 1 lžíce minerální vody,
  • 1 vejce
  • ½ lžičky soli,
  • 2 lžičky cukru,
  • 4 lžíce rostlinného oleje,
  • 4 lžíce mouky.

Na náplň budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 500 g mletého masa,
  • 1 vejce,
  • 1 cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 50 g másla,
  • koření podle chuti.

Příprava těsta

Vejce rozklepněte do mísy. Přidejte minerální vodu, sůl, cukr, olej a dobře promíchejte. Poté si připravte mouku a sítko. Mouku budeme do směsi přidávat postupně – nejlépe po lžících. Prosejeme ji přes sítko, abychom zabránili tvorbě hrudek.

Nejprve těsto zpracovávejte lžící nebo vařečkou, posléze už budete muset použít ruce. Výsledné těsto by mělo být měkké, elastické a lesklé. Nemělo by se lepit na ruce či stůl.

Takto připravené těsto zabalte do potravinové fólie nebo do mikrotenového sáčku a nechte uležet půl hodiny v lednici.

Příprava náplně

Zatímco těsto odpočívá, můžete si připravit náplň. Cibuli nakrájejte na jemno, česnek prolisujte nebo nastrouhejte. Obě ingredience smíchejte a přidejte vejce a vybrané koření.

Můžete použít pouze sůl a pepř, nebo můžete zvolit grilovací koření, různé bylinky, nebo zahraniční směsi koření, jako je například adžika. Nakonec dejte maso a dobře promíchejte.

Pokud chcete ochutnat, zda je těsto dost okořeněné a nechcete je chutnat syrové, můžete kousek z něj odloupnout a povařit ve vodě.

Dokončení

Těsto si můžete rozdělit na 3-4 části (určitou část si můžete zmrazit a použít někdy v budoucnu). Jednu část po druhé vyválíme na tenký plát a z něj vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko dáme lžíci náplně a zabalíme. Poté dejte vařit vodu a pelmeně jeden po druhém házejte do vroucí vody. Podáváme přelité máslem a posypané červenou paprikou.

Těsto

  • Před 1 dnemMísto zákusků ke kávě jedlý kelímek. Dvojice vysokoškolských studentů z Prahy vymyslela unikátní způsob, jak nahradit jednorázové plastové a papírové nádobí a šetřit tím životní prostředí. Vyrábět totiž začala kelímky z těsta, které je možné sníst. Vhodné jsou i na horké nápoje, které jedlý kelímek udrží i dvanáct hodin.
  • Před 2 dnyRohlíky či raženky. Jsou rychlé, zjednodušené, bez dlouhého kynutí. Křehké na povrchu, jemné uvnitř. Z těsta však můžete vytvořit i jiné oblíbené tvary. Vaší fantazii se meze nekladou. Do recpetu od Markéty Chovancové patří sádlo, které je do rohlíků nejlepší, ale použít můžete i jiný tuk.
  • Před 8 dnyNadýchané těsto a jemný, akorát sladký, perfektně vyšlehaný a ochucený krém – spojení, jenž tvoří cupcake snů. Přestože propracovat se k uspokojivému výsledku kolikrát stojí hned několik pokusů, není z toho třeba dělat vědu. Vsaďte na ozkoušené krémy profesionálů a nechvátejte. Perfektní krém si žádá svůj čas.
  • Před 11 dnyCo je volná hra a v čem je specifická? Ve volné hře si samy děti určují téma hry bez zásahu dospělých. Dospělí nenastavují pravidla volné hry, ani její obsah, nerozhodují o volbě materiálu ke hře, neurčují nikomu role. Pouze dohlíží na bezpečnost dětí zejména ve venkovním prostředí nebo všude tam, kde by se děti mohly zranit.
  • Před 14 dnyTenhle rychlý a jednoduchý recept dokáže vyřešit dvě věci zároveň – co se zbylými bílky a jak na chvíli zabavit děti. Nastrouhat mrkev a našlehat bílky dokážou samostatně i menší školáci, stačí jim dát návod a důvěru. A výsledek je skvělý!
  • Před 15 dnyBramborák, cmunda, bramborka, baba, kramflek, křápanec nebo vošouch. To všechno jsou krajové názvy pro bramborák, jak jej zná asi většina lidí.
  • Před 16 dnyDo Velikonoc zbývá přibližně 4 týdny. Nabízíme vám inspiraci na velikonoční tvoření i recepty na oblíbené velikonoční dobroty. Přáníčka i mnohé dekorace můžete připravit i v předstihu.
  • Před 17 dnyNuoro je městečko ve střední části italské Sardinie a platí za kolébku těch nejvzácnějších těstovin na světě, které se dělají pouze ručně a tajemství jejich výroby zná jen několik lidí. V sardinském dialektu se jim říká „su filindeu“ a v italštině „fili di Dio, což do češtiny můžeme přeložit jako „božské nitě“.
  • Před 19 dnyDroždí bývá častou přísadou mnoha receptů. Ať už jde o chléb, rohlíky, záviny, vánočky, buchty. Způsobuje kynutí těsta, což má za následek měkký, polštářkový efekt daného pečiva – také se říká, chléb nadýchaný jako obláček, to je vatička apod. Zejména mezi hospodyňkami. Co ale dělat, když v lednici zrovna čerstvé droždí nemáte.
  • Před 20 dnyPřinášíme vám několik skvělých triků, jak nahradit vejce a to třeba ve vašich oblíbených receptech. Tak, že to na chuti ani nepoznáte.
  • Před 21 dny“Chceš věneček, nebo rakvičku?“ ptá se Rudolf Hrušínský svého syna v legendárním filmu Spalovač mrtvol. I přes to, že má tahle replika morbidně dvojsmyslný charakter, věnečky a rakvičky patří do zlatého fondu české cukrařiny. Co všechno o nich víme?
  • Před 21 dnyNeděste se, žirafí vzor na těstě je mnohem jednodušší, než se zdá. A náplň, to je už úplná brnkačka – stačí dobrý džem nebo váš oblíbený smetanový dezert a případně trochu ovoce.
  • Před 22 dnyTenhle slaný koláč vypadá jako z francouzské restaurace a skvěle chutná – když ho položíte na stůl, vaše kuchařská pověst vyletí strmě vzhůru. Přitom není nijak složitý, zkuste to!
  • Před 26 dnyZima se už sice pomalu blíží ke konci, ale do jara je ještě daleko. Dopřejte si trochu tepla aspoň na talířku ke kávě a upečte si jednoduchou kynutou bublaninu s kompotem či mraženým ovocem: my jsme vytáhli třešně a jahody.
  • Před 27 dnyRozdrobíte kvasnice do mléka, přidáte cukr, připravíte těsto a …nic. Buchtami či mazancem by se dala rozbíjet okna! Chcete, aby se vám kynuté odteď dařilo? Tady máte je návod!
  • Před 27 dnyŠkvarkové placky jsou sázka na jistotu, kromě vegetariánů chutnají snad všem. Tentokrát jsem je připravila na způsob škvarkových pagáčů. Při nich se těsto se škvarky při kynutí párkrát přeloží, jako když připravujete listové těsto. Místo kompaktní placky tak získáte několik jemných a voňavých vrstev.
  • Před 1 měsícemMůže se to stát i vám. Všechno uděláte správně, těsto postavíte na příjemně teplé místo bez průvanu a přesto jsou koláče nebo chléb po upečení téměř bez struktury i tolik žádané chuti. Ba naopak, leckdy se tváří i trochu nakysle.
  • Před 1 měsícemZkuste překvapit svůj protějšek zamilovaným dezertem z tvarohového těsta. Pokud ho doladíte rozehřátou marmeládou, úspěch bude zaručen.
  • Před 1 měsícemŽe láska prochází žaludkem? Na svátek zamilovaných to platí dvojnásob! Oslaďte si letošního Valentýna hříšně dobrými domácími valentýnskými donuty, se kterými sklidíte zaručený úspěch – chutnají totiž jako z pravé donuterie.
  • Před 1 měsícemSnadné na přípravu podle ověřeného receptu, nenáročné na suroviny a možnost téměř nekonečného množství variant – tak lze stručně charakterizovat pelmeně, hlavní pokrm či přílohu, kterou si může prakticky každý připravit sám doma.
  • Před 1 měsícemKovová forma na bábovku je zařazena mezi nebezpečné výrobky. Konzumace moučníku, upečeného v této formě, by vás mohla velmi nemile překvapit.
  • Před 1 měsícemKdyž jsem tenhle koláč viděla u Kayley na blogu The Kitchen McCabe, musela jsem se do něj hned pustit. Křehké máslové těsto, náplň z bílé čokolády a výrazné želé z granátového jablka – to znělo báječně. A výsledek? Báječně i chutnal! Recept jsem trochu upravila a přidala jsem alternativy, kdybyste nesehnali granátové jablko. Tak hurá do pečení!
  • Před 1 měsícemPředností kuchyňských robotů bez ramene bývá pestrá nabídka speciálních nástavců. Díky nim pomohou nejen s přípravou těsta, ale i se šleháním, sekáním, mixováním nebo strouháním. Zástupci nezávislé spotřebitelské organizace dTest podrobili důkladným zkouškám 17 modelů a k užitečným tipům na výběr tak přidávají i poznatky o tom, jak si spotřebiče vedly v praxi.
  • Před 1 měsícemKoblihy jsou naší tradiční laskominou. Mají řadu podob a jsou pracnější. Ale my si tu práci trochu zjednodušíme a připravíme si je bez vážení. Odměnou za piplavou práci nám bude voňavá dobrota.
  • Před 1 měsícemŠtrúdl patří k českému rodinnému zlatu. Jde o velkou pochoutku, ale jen tehdy, když se udělá správně. Pokud máte závin v troubě nadýchaný a po vytáhnutí a vychladnutí spadne, máme pro vás pár rad. Tradiční český štrúdl je z taženého těsta. Poradíme vám jak na něj.
  • Před 1 měsícemStále si lámete hlavu nad tím, proč byly vaše zamilované ovocné knedlíky od babičky tak dobré a proč se vám je v kuchyni stále nedaří napodobit? Prozradíme vám tajemství – naše pramáti se nezdržovaly s těstem bramborovým ani nepoužívaly vaničky měkkého tvarohu. Naopak. Sahaly po zcela obyčejných ingrediencích – jen je používaly pro nás možná trochu netradičním způsobem.
  • Před 1 měsícemSupervláčné a superčokoládové těsto připomínající brownies spolu s čokoládovo-oříškovým krémem je poměrně dekadentní kombinace, ale kdy jindy než teď si dopřát trochu sladké vzpruhy? Dort ale vůbec není přeslazený a jak si v redakci stále opakujeme, kakao je plné antioxidantů a ořechy zase bílkovin, zdravých tuků, vitaminů a minerálů. Prostě spokojenost na všech frontách!
  • Před 1 měsícemPatří jablečný štrúdl mezi vaše oblíbené moučníky? Vyzkoušejte závin z pivního těsta a se sádlem. Je snadný: na těsto budete potřebovat jen tři ingredience!
  • Před 1 měsícemNa světě snad není dítě, které by nemilovalo modelínu. Vyhrají si s ní děti všech věkových kategorií, které hra s plastelínou nejen baví, ale také je rozvíjí.
  • Před 2 měsíciModré z nebe se prozatím nikomu snést nepodařilo. Oranžovou manu z bábovkového nebe už ale zvládnete. A nebudete muset vynaložit ani mnoho úsilí. Mrkev dodá kyprému a nadýchanému těstu vláčnost, kterou navíc umocňuje lahodný tvaroh. Co víc byste si od nedělního dezertu mohli přát?
  • Před 2 měsíciRybářská těsta jsou tradiční nástrahou na ryby již několik generací rybářů. V dnešní době se však spíše používají těsta obalovací, než ta klasická, která naši dědové a pradědové používali jako nástrahu. Ovšem zkušení rybáři je rozhodně nezatracují a pravidelně na ně chytají a vědí proč.
  • Před 2 měsíciPokaždé vás v létě nabádáme, ať si nezapomenete udělat železné zásoby na zimu. Ta v uplynulých dnech konečně naplno udeřila i se sněhem, a tak je na čase po těchto zásobách sáhnout. Třeba po jahodách v kompotu (či mrazáku), které se skvěle doplňují s jednoduchým třeným těstem.
  • Před 2 měsíciPokud vám po svátcích zůstalo spousta nesnědeného cukroví, můžete dát některé druhy zamrazit a postupně vytahovat při různých příležitostech nebo cukroví zužitkovat jiným způsobem. Nabízí se hned několik možností.
  • Před 2 měsíciTyhle řezy pekl můj strejda. Byl to nesmírně laskavý a sečtělý pan docent, uměl zajímavě vyprávět, a mně se zdálo neuvěřitelné, že ke všemu dokáže upéct tak skvělý zákusek. Byl to jeho mistrovský kousek. Vzpomněla jsem si na něj po dlouhém čase a vyzkoušela. A chutná opravdu tak skvěle jako před lety!
  • Před 2 měsíciKonzistence těsta je pro skvělý výsledek v podobě lahodných palačinek nejdůležitější. Dbejte na správný výběr i množství ingrediencí a uvidíte, že se vám palačinky dokonale povedou.
  • Před 2 měsíciPamatujete si, když vám babičky říkaly, že nesmíte ochutnávat syrové těsto, nebo vás bude bolet břicho a onemocníte? Sice neměly k ruce odborné poznatky, ale od pravdy nebyly vůbec daleko.
  • Před 2 měsíciČas vánočních filmových pohádek je tu, a tak samozřejmě nesmí chybět ani Dařbuján a Pandrhola – příběh chudého havíře Kuby Dařbujána, který má co dělat, aby uživil svou početnou rodinu. Když mu vrána přinese dalšího potomka, vypraví se hledat kmotra, ale nechce jen tak ledakoho.
  • Před 2 měsíciDo kuchyně stále více pronikají moderní materiály. Asi nejčastěji se můžeme setkat se silikonem a teflonem. Díky možnostem výrobních technologií můžeme sehnat velmi důmyslně tvarované formy, které navíc snesou často i velmi extrémní teploty.
  • Před 2 měsíciDíky koronavirovým opatřením, kdy s menšími přestávkami zůstávají zavřené restaurace, lidé daleko častěji vaří a pečou doma. Dalo se tedy předpokládat, že se Češi po horečném šití roušek a přípravách domácího pečiva začnou předhánět i v pečení cukroví. Opak je ale pravdou – řetězce hlásí rekordní zájem o hotové, ručně dělané cukroví, stoupl dokonce i prodej hotových těst.
  • Před 2 měsíciV předvánočním období se v řadě domácností používá mnohem více nádobí a kuchyňských spotřebičů, než je běžně zvykem. Ne vše lez dát do myčky.
  • Před 2 měsíciNovojičínské návštěvnické centrum, ještě před znovu zpřísněním vládních omezení, stihlo připravit procházku městem s nádechem Vánoc. Zakončena byla pečením perníků s mistrem Štramberských uší Ladislavem Hezkým.
  • Před 2 měsíciTradice pečení vánočky je stará několik století. Nesla s sebou i svá pravidla. Například nikdo nesměl promluvit a hospodyňky v kuchyni doslova skákaly, aby těsto správně vykynulo.
  • Před 2 měsíciJsou pojmenované podle města Miletín a můžete je připravovat po celý rok. Tvarem mají připomínat modlitební knížku a mandlové zdobení křížek. Ale miletínské modlitbičky jsou hlavně neskutečně dobré.
  • Před 2 měsíciPečení vánočky je další z krásných tradic, která se s Vánoci pojí. Navíc vůně a chuť doma upečené vánočky dokáže ještě více zpříjemnit svátky.
  • Před 2 měsíciPár dní do Vánoc a většina z nás je v jednom kole. Pokud toužíte alespoň po provonění domova cukrovím a alespoň jedním domácím výtvorem, máme pro vás jednoduchý recept na perníčky, které jsou hned měkké. I když je upečete na poslední chvíli, tak druhý den budou vynikající a můžete je dát rovnou na sváteční stůl.
  • Před 2 měsíciTradiční vánoční svátky bez vánočky od babičky si ani nedokážeme představit. I když někteří už ji doma nepečou, alespoň si ji kupují. Také k nám už ale pronikly i některé vánoční tradice z jiných států. Co místo vánočky pečou třeba v Německu?
  • Před 2 měsíciS příchodem adventu ve většině českých domácností odstartovalo pečení prvního cukroví. Vyčlenili jste si letos i prostor na nějaké nové druhy? Zkuste třeba naše tipy na cukroví s netradiční ingrediencí: bílým jogurtem. Ten následně zužitkujete i při přípravě štědrovečerního menu – vyměňte jej třeba za hutnou majonézu a odlehčete si bramborový salát.
  • Před 2 měsíciO své zkušenosti se s námi rozdělila čtenářka Receptáře. Prozradila, jak vaří knedlíky i z nových brambor i to, jak připruje lahodné játrové knedlíčky. Zajímavé rady čekají také milovníky řízků či buchet.
  • Před 2 měsíciTohle křehké vánoční cukroví je naprosto jednoduché a neskutečně dobré. Křehoučké sněhové vločky s vanilkovým cukrem se budou rozplývat na jazyku. A vykrájet můžete samozřejmě i jiné tvary, které se vám líbí víc.
  • Před 2 měsíciVánoční perníčky připravuje před svátky snad každá rodina. Spousta z nás se na ně vrhá několik týdnů před Štědrým dnem, aby v ten správný čas byly měkké a drobivé tak akorát. Tajemství ale nespočívá v těstě nebo ve způsobu pečení, ale především v jejich skladování.
  • Před 2 měsíciPečení vánočky není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Během něj totiž můžete udělat hned několik chyb, které se negativně odrazí na chuti a vzhledu vánočky.
  • Před 3 měsíciHlavní sezónu mají palačinky, lívance a koblihy v období masopoustu. Ale jako rychlou večeři je můžeme připravit i kdykoli během rohu. A vlastně nemusí mít jen sladkou podobu. A také se dozvíte, která palačinka byla Napoleonovi osudná.
  • Před 3 měsíciKlasické těsto, které používáte na linecké cukroví, můžete použít i na pečení tohoto koláče, který bude krásnou i chutnou ozdobou štědrovečerní tabule.
  • Před 3 měsíciVánoční cukroví už je ve většině domácností napečené a nastává etapa zdobení. Jak tuto fázi co nejlépe zvládnout, aby zdobení naše upečené výrobky skutečně korunovalo, nejen co se týče vzhledu, ale i chuti? Projděte si naše tipy, s kterými vám práce půjde skvěle od ruky.
  • Před 3 měsíciS tímhle receptem si vystačíte klidně na celé vánoční pečení. A navíc ho nemůžete zkazit, takže ho mohou vyzkoušet i úplní začátečníci.
  • Před 3 měsíciHledáte zdravější alternativu klasického vánočního cukroví? Variant je hned několik. Pokud hledáte zdravou, snadnou a nepříliš náročnou, zamilujete si raw cukroví.
  • Před 3 měsíciLidé před Vánocemi více pečou doma než v minulých letech, čemuž odpovídají zvýšené prodeje těst na vánoční cukroví. Roste i zájem o hotové výrobky, například o čajové pečivo, kokosky, pracny nebo o linecké pečivo, vyplývá z ankety ČTK mezi obchodními řetězci.
  • Před 3 měsíciJak se tak ve vánočním čase pořád vaří a peče, hromadí se nám fůra nádobí, jež je potřeba odmývat. Myčka si se vším neporadí, ostatně ne každý ji vlastní, některé materiály do ní ani nesmějí. Přinášíme několik tipů, jak si poradit s tím nejhorším: s připáleninami v hrncích a se zaschlým těstem na vále.
Budete mít zájem:  Sezónní afektivní porucha – příznaky, příčiny a léčba

Petr Havel

[4 minuty čtení] Ryby jsou zdravé a postní jídlo a Italové jsou mistři v jejich přípravě. Vyzkoušejte sladkovodní a u nás dostupné ryby, třeba okouna či candáta, podle italského receptu. Navíc v neobvyklé kombinaci filetů a rizota. Ačkoli to není …Nemnoho dobrých zpráv v době koronavirové, z nichž některé navíc ani se všudypřítomnou pandemií nesouvisí, znamená, že alespoň začít tento týdenní komentář dobrou zprávou je vhodné. Zásluhu na ní má Asociace vodní turistiky a sportu (AVTS), které …[4 minuty čtení] Paneolit je slovní hříčka, upomínající na francouzskou inspiraci malými řemeslnými pekárnami a tradičním přístupem k pečení z doby kamenné. V pekárnách využívajících tuto technologii zvládnou na malém prostoru pestrou nabídku peči…I když v posledních dnech v naší zemi stále více gradují témata spojená s koronavirem a zejména se zatím nejrozsáhlejším omezením pohybu veřejnosti, v parlamentu, Senátu a mimo tyto zákonodárné sbory probíhá nepříliš sledovaný legislativní proces …[3 minuty čtení] Konec zimního období je v lidovém léčitelství tradičně spjatý se sběrem a následným využitím jarních bylinek, které mohou přispět ke zlepšení celkové imunity. Řada z nich působí také v prevenci dýchacích potíží. Poněkud v ústraní …[4 minuty čtení] Je to taková malá záhada… Česnek označený jako „český“ lze v obchodech koupit prakticky celoročně. Přestože to až na výjimky není možné. Navíc označení „český“ nese mnohem vyšší množství česneku, než kolik se ho u nás vůbec vypěst…Sedláci startují další formu prodeje lokálních produktů. Farmářský dům Vrchlabí nabízí u nás dosud neznámý prodej – z masomatu. Koupíte tu maso přímo od chovatelů, do budoucna včetně zvěřiny a ryb. A mají i další plány.[4 minuty čtení] Sedláci startují další formu prodeje lokálních produktů. Farmářský dům Vrchlabí nabízí u nás dosud neznámý prodej – z masomatu. Koupíte tu maso přímo od chovatelů, do budoucna včetně zvěřiny a ryb. A mají i další plány. Nabídka lo…Přestože mají vize Zelené dohody (Green Deal) množství kritiků oponujících této plánované transformaci ekonomiky na udržitelné formy hospodaření poukazem na nerealistické cíle, je již dnes zcela zřejmé, že k zásadním změnám dojde a již také začíná…Ačkoli loňská úroda obilí v ČR nebyla zas tak špatná, mlynáři avizují zdražení mouky až o 25 procent, neboť v současné době nakupují potravinářskou pšenice za ceny o více než 1 000 korun za tunu vyšší, než loni po sklizni. Je-li tomu tak, neměli b…Rase píše: Našel jsem ještě parádní vzpomínky jednoho z Českých vojáků, bojujících v Orientu: https://radiozurnal.rozhlas.cz/za-osman … ni-7186552 Vzpomínky Karla Jaroše vydala pod názvem „Z turecké armády do britského zajetí“ PASEKA v roce 1995…

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector