Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Načíst další recepty

  • 4,4 3 815× Recepty na zdravé palačinky či lívanečky
  • 4,1 47× Recepty na zdravé palačinky či lívanečky
  • 4,2 55× Recepty na zdravé palačinky či lívanečky
  • 2,9 1 195× Recepty na zdravé palačinky či lívanečky
  • 4,3 141× Recepty na zdravé palačinky či lívanečky
  • 4,4 20× Recepty na zdravé palačinky či lívanečky
  • 3,5 186× Recepty na zdravé palačinky či lívanečky
  • 3,9 134× Recepty na zdravé palačinky či lívanečky
  • 4,3 105× Recepty na zdravé palačinky či lívanečky
  • 4,0 27× Recepty na zdravé palačinky či lívanečky
  • 4,2 104×
  • 4,4 1 468×
  • 4,4 80×
  • 4,6 90×
  • 4,6 32×
  • 4,4 71×
  • 4,9 41×
  • 4,2 73×
  • 4,6 45×

V misce promícháme mleté ovesné vločky, cukr, vanilkový cukr, mléko, vejce, mletou skořici a špetku soli. Můžeme ještě přilít mléko nebo přisypat vločky podle toho, jaké konzistence chceme dosáhnout. Na pánvi smažíme malé palačinky na trošce oleje, na teflonové pánvi úplně bez tuku. Zdravé palačinky z ovesných vloček servírujeme s čímkoliv, co máme rádi.

Chcete skutečně poznámku smazat?

Ano Ne ×

autor Miunka

Přidat komentář Zobrazit celou diskuzi (13 komentářů)

Celkový počet komentářů: 13

  • Hana 200g spaldovi mouky,1/2 mleka polotucne,2 vejce,dobre promichat.
  • Kubajs
  • maky
  • Mona Vyzkoušela jsem. Snědla jsem. Byly výborné.Nedalo mi to, a kvůli rejpalům, co zpochybňují ‚ zdravost ‚ těchto palačinek, jsem recept tzv.osekala. Nechala jen vločky a mléko nahradila kokosovým nápojem (lze použít jakýkoliv, já měla doma tento). Víc nic. Netřeba ani vajec. A také to jde. Nejsou sladké, jen nasládlé a výborné jsou také. A pokud vynecháme cukr a použijeme mléko bez příchutí (kokosové je opravdu cítit kokosem), lze udělat i slanou variantu. Za mě dávám bod. 😉
  • Ester
  • Choluba Zdravé???Olej na smažení, cukr, ‚vanilkový cukr‘ (nemá to s vanilkou nic společného).:D 😀 😀
    • Bardulienka Místo klasického cukru tam můžeš dát třtinový, místo vanilinového cukru pouze semínka vanilky. S dobrou pánví to ‚usmažíš‘ i nasucho. Tak nerýpej. 😉 Ostatní jsou rádi za nápad s mletými vločkami.
  • Arabela

    dala jsem jen zbytek ovesných vloček a pol. mouku. super nápad je ta skořice, provonělo to celou kuchyň. fakt výborné

    • Zdeňka Rybičková

Nalezeno receptů: 13

||

5x palačinky a lívance zdravěji: Skvělé recepty, se kterými nepřiberete ani deko – Pestrý Jídelníček

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Proč jsou vůbec palačinky nezdravé? Určitě to sami dobře víte… obsahují spoustu bílé mouky, tedy jednoduchých sacharidů. A jestliže je nespálíte pohybem, mění se v tukové polštářky a poté se usazující zejména na břiše, stehnech a hýždích.

Mimo to do těsta často přidáváte plnotučné mléko, se kterým se pojí zvýšené množství živočišného tuku a je tak útokem na hladinu cholesterolu ve vaší krvi. 

A v neposlední řade se palačinky a lívance smaží na tuku a právě úprava smažením je z pohledu zdravé výživy a energetické hodnoty jídla tou nejhorší! A na konec ke slovu přichází i náplň, kdy sladké marmelády a pomazánky z obchodů obsahují spoustu jednoduchých cukrů.

Možná vás teď po výčtu všeho nejhoršího přešla na tuto lahůdku chuť. To by ale byla škoda. Nabídneme vám pět receptů na palačinky a lívance, na kterých si pochutnáte a na vaše tukové polštářky a hladinu cholesterolu to nebude mít žádný nebo mizivý vliv. Uvidíte, že se dá mlsat zdravěji!

  • Mouku prosijte – palačinky připravujte jen z hladké, dobře prosáté mouky, vyvarujete se tak hrudek. Jestliže se i přesto utvoří, přelijte těsto přes jemné síto.
  • První palačinky – ty neberte příliš vážně. Poslouží vám spíš pro zkoušku, zda je pánev řádně rozehřátá a zda nedáváte příliš mnoho těsta.
  • Pozor na mouku – během opékání palačinek promíchávejte těsto v míse. Mouka má tendenci klesat ke dnu.
  • Správná pánev – spoustu práce vám ušetří pánev určená přímo na opékání palačinek. Má nízké okraje, takže se palačinky lépe vyhazují a obracejí.
  • Odsajte tuk – palačinky prokládejte papírovými ubrousky, abyste odsáli přebytečný tuk.
  • Pohanková obměna – zkuste těsto ze 150 g pohankové mouky s 50 g kukuřičné škrobové moučky, špetkou soli, lžičkou vinného kamene a lžící třtinového cukru. Postupně smíchejte s 300 ml mléka a lžící slunečnicového oleje.

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

  • 250 ml polotučného mléka
  • 2 vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 140 g hladké mouky
  • olej nebo máslo na opékání palačinek

V mléce rozmíchejte vejce, vanilkový cukr i sůl a postupně přidávejte mouku. Prošlehávejte metlou. Nechte půl hodiny v chladu odpočívat. Jedině tak vám těsto nebude dál houstnout a vy ho nebudete muset poté ředit. Rozehřejte pánev, slabě ji potřete olejem nebo máslem a postupně opékejte palačinky.

Co budete potřebovat

  • 3 ks banánu
  • 6 ks vejce slepičí – vždy počítejte na 1 větší banán dvě vajíčka
  • kokosový olej

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Banány nakrájejte na kousky a vložte do mixéru. Přidejte k nim rozklepnutá vejce. Rozmixujte směs do hladka a potom odložte na cca 20 minut, aby si odpočinula. Smažte v lívanečníku na kokosovém oleji.

Banán je velmi zdravým ovocem. Obsahuje hodně horčíku, takže je výborným protistresovým pokrmem, dále je v něm hodně draslíku, ale i vápníku, fosforu.

Stopově v něm najdete například zinek, mangan a měď, tedy další prvky, které vaše tělo potřebuje.

Špaldové palačinky

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Co budete potřebovat?

  • 300 gramů špaldové mouky
  • 2 ks vejce
  • 200 ml odtučněného mléka (případně polotučného)
  • 300 gramů sýra cottage
  • 1 ks špetka soli
  • 250 gramů odtučněný tvaroh
  • kokosový olej
  • sezónní ovoce nebo marmeláda s nízkým obsahem cukru

Postup:

Do mixéru vsypte špaldovou mouku a vložte cottage sýr. Vlijte mléko a vložte rozklepnuté vejce a přidejte špetku soli. Rozmixujte na hladké řidší těsto. Nechte ho asi 20 minut odpočinout. Potom smažte na pánvi na kokosovém oleji.

Jako náplň můžete smíchat rozmačkané sezónní ovoce podle vlastní chuti s tvarohem. Volba špaldové mouky je výborná. Obsahuje vitamíny skupiny B, dále hořčík, zinek, fosfor, železo a draslík. Jde o lehce stravitelné jídlo s vysokým obsahem vlákniny a nízkým glykemickým indexem.

Sýr cottage navíc receptu dodá i dostatek bílkovin.

Ovesné palačinky s tvarohem

Co budete potřebovat:

  • 250 gramů odtučněného tvarohu
  • 250 gramů ovesných vlček
  • 1 ks celé vejce slepičí
  • odtučněné mléko podle potřeby
  • kokosový olej
  • sezónní ovoce nebo marmeláda s nízkým obsahem cukru
Budete mít zájem:  Bolest V Krku Prirodni Lecba?

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Postup:

Vločky vsypte do mixéru a rozmixujte je na prášek. Přidejte tvaroh a vejce a postupně po lžících přidávejte mléko. Vymixujte hladké řidší těsto, s množství mléka to nepřehánějte, aby nebylo příliš řídké. Hotové těsto by mělo minimálně 20 minut odpočívat před dalším zpracováním. Pro smažení palačinek je nejlepší kokosový olej.

Pokud ho ale nemáte a použijete jiný, buďte opatrní s množstvím. Vždy olejem pánev pouze lehce vymažte. Na náplň usmažených palačinek používejte sezónní ovoce. Palačinky jsou letním jídlem, ideální jsou proto jahody, maliny, ostružiny, borůvky. Pokud nemáte k dispozici čerstvé ovoce, sáhněte po marmeládách s nižším obsahem cukru.

Ideální jsou džemy vlastní výroby, u kterých přesně víte, co jste do nich vložili.

Celozrnné palačinky

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Co budete potřebovat:

  • 100 gramů žitné mouky
  • 100 gramů špaldové mouky
  • 200 gramů pohankové mouky
  • 1 litr ovesného mléka
  • 1 ks špetka soli
  • 1 ks polévková lžíce olivového oleje
  • kokosový olej
  • sezónní nebo sušené ovoce nebo marmeláda s nízkým obsahem cukru

Postup:

Smíchejte v misce jednotlivé druhy mouky a sůl. Přilévejte postupně mléko a olej. Můžete těsto samozřejmě připravit v kuchyňském mixéru či robotu. Hotové těsto nechte asi 20 minut odpočinout. Smažte na kokosovém oleji z obou stran.

Co dělat, když nemáte na náplň sezónní čerstvé ovoce ani kvalitní marmeládu? Můžete si poradit docela jednoduše. Stačí mít po ruce pytlík sušeného ovoce. Rozvařte v hrnci s vodou doměkka a nechte zchladnout. Potom přelijte do mixéru a rozmixujte do hladka.

Budete mít rychle připravenou domácí marmeládu úplně bez cukru.

Pozor, s vodou to nepřehánějte, aby výsledná marmeláda nebyla příliš řídká a dala se na palačinky dobře natírat! Směs různých druhů celozrnné mouky použité do těsta vám dodá hlavně velké množství vitamínů skupiny B, ale také minerály a vlákninu.

Raw palačinky z banánů

Co budete potřebovat:

  • 10 ks banánů
  • 3-4 ks polévkové lžíce citronové šťávy
  • 1 ks kávová lžička skořice
  • 200 gramů ořechů podle chuti
  • 5 ks polévkové lžíce javorového sirupu

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

V posledních letech získává stále větší popularitu raw strava, tedy strava, při níž se nepovoluje tepelná úprava pokrmů, jedině přirozené sušení či ohřátí cca do 45 °C.

Proto si můžete vyzkoušet i zdravé raw palačinky! Banány nakrájejte na kostky a vložte je do mixéru. Přilijte 3-4 lžíce citronové šťávy a lžičku skořice. Rozmixujte na hladký krém.

Potom naneste stejnoměrnou tenkou vrstvu hmoty na pečicí papír či plát sušičky opatřený sušicí vložkou. Sušte při teplotě maximálně 45 °C.

Odhadovaná doba sušení je asi 5-6 hodin. Lepší je sušit déle a pomaleji. Když je palačinka usušená a vychladlá, rádýlkem ji řežte na čtverce.

Čtverečky můžete ještě navíc potírat ořechovým krémem.

Ořechy namočte asi na hodinu do vody, poté je přes síto opláchněte, vsypte je do mixéru, přidejte javorový sirup a 5 lžic citronové šťávy a rozmixujte na kaši. Oříškovým krémem potírejte palačinky a rolujte je.

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

A jako bonusový recept jsme si pro vás připravili pravé americké lívance! Pokud se chcete po ránu (nebo vlastně kdykoli během dne) pořádně rozmazlit, jsou tyhle nadýchané lívance se šlehačkou a slaným karamelem tou nejjasnější volbou!

Lívance

  • 190g hladké mouky
  • 4 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 250ml polotučného mléka
  • 5 lžic másla, rozpuštěného
  • rostlinný olej na opékání
  • hrst vlašských ořechů, nasucho opražených
  • lístky máty na ozdobení

Slaný karamel

  • 75g másla
  • 50g moučkového cukru
  • 50g světlého třtinového cukru
  • 50g zlatého sirupu
  • 100ml 40% smetany ke šlehání
  • 1,5 lžičky hrubé mořské soli

Mouku prosejte do mísy, přisypte kypřicí prášek, cukr a sůl. V jiné míse prošlehejte vejce s mlékem a máslem. Vlijte k mouce a promíchejte tak, aby vzniklo hladké těsto. Nechte alespoň 10 minut odpočívat.

Na karamel dejte do hrnce máslo, oba cukry a zlatý sirup a na mírném ohni nechte rozpustit a krátce povařte, dokud směs nezhoustne. Sejměte z ohně a vlijte šlehačku. Vraťte na plotnu a minutu povařte, vmíchejte sůl a odstavte.

Na rozpáleném oleji postupně opečte lívance z obou stran dozlatova. Lívance rozdělte na talíře, přelijte karamelem, posypte opraženými ořechy a ozdobte snítkou máty. Podávejte s domácí šlehačkou. 

Výborné recepty na palačinky: Dáte si sladkou, nebo slanou?

Láska k palačinkám, jinak taky pancakes či crêpes, spojila celý svět. Když je umíte připravit, vykouzlíte báječnou lehkou snídani, zdravý dezert, svačinu i plnohodnotný oběd nebo večeři.

Nejznámější druhy podle země původu

Francouzské palačinky (Crêpes)

Legendární francouzské crêpes mívají tenounké těsto, většinou z klasické pšeničné mouky. Název pochází ze slova „crispa“ neboli stočený. V zavinuté podobě se podávají i u nás. Základem úspěchu při vaření je lít těsto na už rozpálenou pánev s troškou oleje či másla.

Oblíbené náplně:

Sladké

  • Zkaramelizovaný jablečný mošt (tradiční náplň z Bretaně)
  • Javorový sirup
  • Šlehané vanilkové, oříškové nebo čokoládové krémy
  • Domácí nutella
  • Oříškové máslo
  • Čerstvé jahody nebo jiné ovoce
  • Zavařeniny
  • Pudink

Crêpes Suzette

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Tradiční recept na crêpes Suzette vznikl náhodou. Pomocný kuchař na dvoře Eduarda VII., prince z Walesu, vylil nechtěně do pánve na palačinky pomerančový džus. Vzniklo něco tak dobrého, že nikoho z hostů nenapadlo, že šlo o omyl.

Slané:

  • Aromatický sýr (například francouzský roquefort)
  • Šunka
  • Špenát
  • Vejce
  • Houby
  • Pečená zelenina (ratatouille)

Americké palačinky (Pancakes)

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Jsou vyšší, nadýchané a menší. Vzhledově i chuťově tak připomínají lívance. Podávají se většinou navrstvené na sobě, spojené máslem a javorovým sirupem.

Přidejte ovoce přímo do těsta. Třeba borůvky v těstě skvěle chutnají a navíc pěkně obarví do modrofialové barvy.

Budete mít zájem:  Ghí neboli přepuštěné máslo – jak ho připravit a proč je zdravé?

Nejlepší těsto na palačinky? Záleží na vás

Do klasické české verze podle babiček patří:

  • Hladká pšeničná mouka – někdo přidávápolohrubou, aby zabránil hrudkám
  • Celé vejce
  • Mléko

Variabilně:

  • Špetka soli
  • Trocha vanilkového cukru pro lepší chuť
  • Bílý jogurt pro zjemnění

Jde to i zdravěji

Na internetu najdete spoustu receptů na zdravé palačinky. Nejčastěji z:

  • Špaldové mouky, velmi podobné pšeničné klasice
  • Banánu
  • Práškového proteinu
  • Ovesných vloček
  • Pohankové nebo jiné bezlepkové mouky

Jde to i bez tuku

S dobrou pánví na palačinky nepotřebujete ani kapku tuku. Obracení půjde jak po másle. Sáhněte po teflonovém nebo keramickém povrchu. Na trhu jsou už i speciální, například titanové povrchy, které můžete rovnou šoupnout i do trouby a celé jídlo zapéct nebo flambovat.

Nej palačinky na sladko

1. Raw banánové

Fanoušci banánových palačinek si nesmí nechat ujít tenhle úžasně rychlý a jednoduchý recept. Obsahuje jen rozmixované banány se skořicí. A náplň? Ta už je na vás.

Ochutnejte další báječné banánové palačinky. Tentokrát s kokosovým mlékem a ovocem.

2. Zapečené s tvarohem podle Romana Pauluse

Netradiční recept představuje Roman Paulus přímo ve videu pro kuchyni Lidlu:

3. Proteinové

Vaříte bez lepku a mouky? Zkuste proteinovou verzi.

Potřebujete jen:

  • Odměrku práškového proteinu dle vaší chuti
  • 1 vejce
  • Trochu vody
  • Ovoce dle chuti

Chcete ještě vydatnější chod? Přidejte rovnou do těsta ovesné vločky nebo celý banán.

4. Z ovesných vloček

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Na ovesné palačinky stačí rozmixovat vločky, jako to dělá Hungry Panda. Připomíná při tom základní fakt – první kousek se nikdy nepovede. Nebuďte smutní a pokračujte dál. Ta druhá už bude lepší a třetí ještě lepší.

5. Bez vajec i mléka

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Máte alergii, nebo prostě jen nejíte vejce? Dejte do těsta jen mouku, mléko a trochu soli. Směs nechte aspoň hodinku odstát. Kravské mléko můžete nahradit třeba pohankovým.

Nej palačinky na slano

1. Se špenátem

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Špenátová náplň jednoznačně vede mezi slanými recepty. Báječně se doplňuje s rostlinnou i klasickou smetanou, sušenými rajčaty, tofu nebo kozím sýrem.

Chcete zelené těsto jako od Pepka Námořníka? Přidejte nasekaný špenát s trochou česneku rovnou do tekuté směsi před vařením.

2. Zapékané s rajčaty

Tahle Itálie doma neomrzí – směs rajčat s mozzarellou v jemném těstíčku zapečená na grilu báječně chutná jako zdravá snídaně, oběd i večeře. Podávejte za tepla i za studena.

3. S masem

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Chcete se pořádně najíst se vším všudy? Naplňte těsto směsí mletého masa nebo masových nudliček. Třeba kuřecí výborně chutná v kombinaci s opékanou paprikou, hráškem, rajčetem a cibulí.

4. S houbami

Zbyly vám houby od loňska? Šup s nimi na pánev. Když hříbky nemáte, použijte třeba žampiony nebo hlívu.

6 rychlých receptů na palačinky a lívance. Zkuste těsto ze dvou ingrediencí nebo z mrkve

Milujete sladké a po lívancích nebo palačinkách se můžete utlouct? Těsto nemusí být pokaždé založeno pouze na mouce a kypřicím prášku. Skvělé lívance uděláte třeba i jen z banánu a vajec. A budou nejen báječně chutné, ale také zdravé!

Těšíte se vždy na víkend, kdy bude konečně čas na pořádnou snídani? V týdnu jsou samá uspěchaná rána, kdy se sotva stačíte najíst, natož si připravit něco opravdu dobrého.

My vám ale poradíme několik snadných, a hlavně rychlých receptů na lívance a palačinky, takže si víkendové hodování budete moci užít každé ráno.

4 rychlé a zdravé recepty na lívance

Lívanečky ze dvou ingrediencí

Tyto lívance budou připravené opravdu hned. Stačí rozmačkat zralé banány a k nim přidat dvě vejce. Vše řádně promícháme a těsto lijeme po lžících na rozehřátou pánev. Dozlatova osmažené lívanečky podáváme například s borůvkovým džemem a lžící zakysané smetany.

Jogurtové lívance s mrkví 

  • 2 banány
  • vejce
  • 1 mrkev
  • 4 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička skořice

I v tomto receptu začneme rozmačkanými banány a vejci, poté ke směsi ale přidáme ještě nastrouhanou mrkev, čtyři lžíce jogurtu, lžíci medu a lžičku skořice. Smažíme je ideálně na kokosovém oleji a podáváme přelité javorovým sirupem.

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky Pixabay

  • 5 lžic ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 3 lžíce burákového másla
  • mléko

Do mixéru dáme pět lžic ovesných vloček, dvě vejce, tři lžíce burákového másla a přilijeme trochou mléka. Vše rozmixujeme do hladké směsi a smažíme dozlatova. Lívanečky můžeme ozdobit čerstvým ovocem a sirupem, nebo namazat džemem.

Banán a ovesné vločky bez vajec

Nemáte doma vajíčka? Nezoufejte. Báječné lívance uděláte i bez nich.

  • 2 zralé banány
  • ovesné vločky
  • špetka skořice

Rozmačkáme dva zralejší banány, přidáme 2–3 lžíce drcených vloček a špetku skořice. Pro zjemnění můžeme přidat také lžíci jogurtu či tvarohu, ale není to nutné. Smažíme opět na kokosovém oleji a na talíři přelijeme například javorovým sirupem.

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Kupte se slevou Instantní kakao Granko.

Porovnat slevy

Také nemáte rádi recepty, kde musíte všechno odměřovat? Vyzkoušejte jednoduchý hrníčkový recept na palačinky. 

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 3 vejce
  • lžičku skořice
  • špetku soli

V misce rozmícháme dva hrnky hladké mouky a přilijeme dva hrnky mléka. Přidáme tři vejce, špetku soli a lžičku skořice. Osmažíme na troše oleje a podáváme klasicky s džemem, šlehačkou a posypané kakaem.

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky Pixabay

Možná se to zdá být zvláštní, ale právě citronová kůra přidá těstu palačinek nezaměnitelnou, lahodnou chuť. A uvidíte, že už je nebudete dělat jinak.

  • 150 g hladké mouky
  • vanilkový cukr
  • 150 ml mléka
  • 2 lžíce rumu
  • 2 vejce
  • kůra z 1 citronu 
  • špetka soli

V misce dohladka rozmícháme všechny ingredience. Těsto osmažíme na středním plameni z obou stran tak, aby okraje zezlátly a prostředek byl suchý. Hotové palačinky podáváme se zakysanou smetanou a karamelovou polevou.

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky????Přidejte si Kupi Magazín na homepage Seznamu!

Budete mít zájem:  Příznaky Těhotenství Ve 4. Týdnu?

Zdravé banánové palačinky ze 2 ingrediencí

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Tyto zdravé banánové palačinky z 2 ingrediencí už jistě dobře znáte. Jsou dlouhá léta oblíbeným receptem mnoha nadšenců fitness a zdravého životního stylu. Banán a vejce – to jsou jediné dvě ingredience, které na tyto banánové palačinky potřebujete. Z těsta můžete připravit palačinky nebo menší fit lívance.

Tyto chutné palačinky jsou zcela bez mouky a mléka, vhodné tedy i pro celiaky a lidi s intolerancí na laktózu.

Je to jednoduchý a rychlý recept, který si připravuji velmi často a ráda.

K ochucení už může každý zvolit to, co má nejraději – podávat je můžete například s čerstvým ovocem, jogurtem, ořechovým máslem, javorovým sirupem nebo polité hořkou čokoládou, kvalitním džemem či domácí zmrzlinou.

Základem tohoto receptu je mít kvalitní, nepřilnavou pánev, tehdy vám tyto palačinky vyjdou krásné.

Pokud nemáte nejspolehlivější pánev, zkuste z těsta vyrobit menší lívance a otáčet je v polovině pečení co nejrychleji, aby se neprotrhly.

Těsto je velmi jemné, takže dalším tipem na zdařilé fit banánové palačinky je, aby byly před jejich otočením z jedné strany dostatečně upečené jak po okrajích, tak i uprostřed.

V receptu použijte co nejvíce zralé banány, pro výraznou banánovou chuť. Pro fitness verzi můžete do těsta přidat i trochu proteinového prášku.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl – obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Ingredience

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

  1. Banán a vejce spolu rozmixujeme v mixéru dohladka.
  2. Těsto dávkujeme na rozehřátou (případně trochu olejem vymaštěnou) pánev o velikosti palačinek nebo lívanců a opečeme dozlatova z obou stran.
  3. Podáváme s oblíbenou oblohou.

Recepty na zdravé palačinky či lívanečky

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl – obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Koupit knihu

Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal 232 KCal
Sacharidy 25 g
Vláknina 3 g
Bílkoviny 13 g
Tuky 9 g

Tato stránka běží na 100% větrné a solární energii.©2020Jakékoliv šíření obsahu stránky nebo jejích částí v jakékoliv formě je zakázané a autorsky chráněné.

Slovensky English Deutsch Polski Русский Română Español Português Magyar Français Nederlands

Tato stránka používá cookies kvůli reklamámWeb development:  Zsolt SzabóZásady ochrany osobních údajů

Palačinky nebo lívance při dietě? A proč by ne!

  • Probouzíte se ráno s myšlenkou na křehké palačinky nebo nadýchané lívance? Vykouzlete si svou snídani snů i při dietě. Ze zdravých surovin si můžete vytvořit lívance bez mouky, lívance s práškem matcha nebo se můžete pustit do přípravy slané palačinky plněné houbami nebo mozzarellou.Zatímco u sladkých receptů je pro servírování vhodnější velikost lívanců, u slaných se držte tenčí vrstvy těsta a tvořte velké palačinky, které se vám budou snadno plnit.
  • Na 2 porce budete potřebovat:
    • 2 zralé rozmačkané banány
    • 4 vejce
    • 1/2 lžičky skořice
    • 3 lžíce strouhaného kokosu
    • kokosový olej

    Postup:

    Vybírejte zralejší banány, aby šly dobře rozmačkat a lívanečky byly dostatečně sladké. K banánům přidejte vejce a skořici a vše dohladka vidličkou rozmíchejte. Na pánvi rozpalte tenkou vrstvu kokosového oleje a smažte malé lívanečky.

    Tyto lívance jsou velice dietní, jelikož neobsahují žádnou mouku, ale zato je v nich dostatek bílkovin a tuku. Hodí se zejména do nízkosacharidové diety nebo jako lehká snídaně či svačina.

    Čas na detox podle světových celebrit! Jaká jsou jejich tajemství?

  • Na 2 porce budete potřebovat:

    • 300 g bílého 5% jogurtu
    • 3 vejce
    • 60 g pohankové mouky
    • 70 g ovesné mouky
    • 1 lžíci javorového sirupu
    • 1 lžíci holandského kakaa
    • špetku soli
    • kokosový olej

    Postup:

    Nejprve si v misce smíchejte tekuté suroviny a poté do nich přisypejte mouku a kakao. Těsto by mělo mít jogurtovou konzistenci. Na pánvi rozpalte lžičku kokosového oleje a tvořte z těsta malé lívanečky. Ty servírujte nejlépe s horkým lesním ovocem.

    Jarní saláty, které zasytí a díky nimž budete i hubnout? Našli jsme je!

  • Na 2 až 3 porce budete potřebovat:

    • 60 g celozrnné mouky
    • 60 g pšeničné hladké mouky
    • 1/2 lžičky prášku do pečiva
    • 120 ml polotučného mléka
    • 3 vejce
    • 1 lžičku matcha prášku
    • špetku soli
    • kokosový olej

    Postup:

    Smíchejte celozrnnou mouku s hladkou pšeničnou, přidejte prášek do pečiva, špetku soli a matcha prášek. Vejce si v misce rozšlehejte a přilijte mléko. Následně smíchejte tekutou směs se sypkou. Na tenké vrstvě kokosového oleje smažte malé lívanečky a ty podávejte samostatně nebo s bílým jogurtem.

    6 nejúčinnějších cviků na krásné paže, které odcvičíte i doma

  • Na 2 porce budete potřebovat:

    • 2 vejce
    • 50 g celozrnné mouky
    • 50 g hladké pšeničné mouky
    • 100 ml polotučného mléka
    • špetku himálajské soli
    • špetku sušeného oregana
    • olivový olej

    Směs: 4 hrsti baby špenátu, 1 stroužek česneku, 1 ks (100 až 125 g) nastrouhané mozzarelly light, sůl, pepř

    Postup:

    Těsto vytvoříme snadno smícháním tekutých a sypkých surovin. Následně na olivovém oleji tvoříme tenké palačinky.

    Na druhé pánvi krátce opečeme stroužek česneku, přidáme špenát, sůl a pepř. Hotový špenát dáme na palačinku, posypeme ho nastrouhanou mozzarellou a přeložíme na čtvrtinu do tvaru trojúhelníku. Vrstvy ještě teplého těsta zahřejí mozzarellu, a ta se tak následně rozteče.

    Pusťte se po zimě do boje s celulitidou. Co opravdu pomáhá?

  • Na 2 porce budete potřebovat:

    • 1 vejce
    • 120 g ovesné mouky
    • 300 ml polotučného nebo rostlinného mléka
    • špetku soli
    • olivový olej

    Směs: 1 červená cibule, 250 g čerstvých žampionů, 100 g ricotty, 1 lžíce parmazánu, 1 stroužek česneku, 1 lžička olivového oleje, sůl, pepř

    Postup:

    Rozšlehejte vejce, smíchejte s mlékem a přisypávejte postupně mouku, dokud nedocílíte hladké konzistence. Nakonec těsto osolte.

    Na olivovém oleji osmažte najemno nakrájenou cibuli, přidejte na plátky nakrájené žampiony a zprudka opečte. Po pár minutách přidejte ricottu, prolisovaný stroužek česneku a lžíci parmazánu. Nakonec směs opepřete a dle chuti osolte.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector