Kaštanová Tinktura Na Klouby?

Kaštanová tinktura je léčivým pomocníkem, který zlepšuje nejen stav cévního systému, ale má i protizánětlivé účinky. Můžete s ní mazat klouby, oteklé nohy i rány. Samotné kaštany, plody jírovce maďalu, nejsou jedlé, jako léčivo však výborné.
Kaštanová tinktura na bolavé klouby a svaly Kaštanová tinktura je výborným prostředkem při studených a fialových rukách nebo některých formáchmigrény. Zhruba 10 kaštanů najemno nasekáme a zalijeme 200 ml francovky nebo lékárenského lihu. Ve tmě a chladu za občasného protřepání necháme tři týdny macerovat.

Na co je kaštanová tinktura?

Tinktura na vnější i vnitřní použití + gel na křečové žíly. Plody kaštanu mají protizánětlivé účinky, pozitivně ovlivňují stav cévního a žilního systému, pomáhají při žilní nedostatečnosti a působí jako antisklerotikum.

Proč nosit kaštan v kapse?

Máme-li v kapse jeden či více kaštanů, chráníme se proti bolestem kyčlí a kolenou. Plod jírovce maďalu je pradávným symbolem plodnosti. Podle lidové tradice by ženy, které se snaží otěhotnět, měly nosit několik kaštanů stále při sobě, nejlépe v dolní části těla.

Co se dělá z kaštanů?

Nasbírejte si kaštany a využijte je na sto různých způsobů

  1. Schovejte je pod polštář a mějte je tam až do jara. Jedna ze známých babských rad mluví o tom, že kaštany pod polštářem vám dodají zázračnou energii.
  2. Vyrobte si tinkturu či gel na křečové žíly.
  3. Vytvořte si doma podzimní dekorace.
  4. Odneste kaštany myslivcům.

Jak se delaji kaštany?

Jedlé kaštany vařené: Do vroucí vody nasypeme nařízlé kaštany a na středním plameni vaříme 8-10 minut. Pak vodu slijeme, kaštany dáme do utěrky, pořádně pomačkáme, abychom porušili jejich skořápku a ještě hodně teplé oloupeme i se slupkou pod skořápkou (je nahořklá). Pokud neoloupeme ještě teplé, skořápka opět ztvrdne.

Budete mít zájem:  U jídla nás zajímá chuť a cena, nikoliv kalorie

Jak se dělají Mast z kaštanu?

Kaštanová mast z plodů

Nasekejte kaštany na malé kousky, zalijte je 150 ml čisté 40% vodky a vložte do uzavíratelné sklenice, ve které tinkturu budete luhovat 1 měsíc. Každý den sklenici protřepte. Po měsíci tinkturu přeceďte. Pak vezměte 3 sáčky želatiny agar agar a uvařte ji podle návodu.

Jak udělat z tinktury mast?

Výroba koňské masti je skutečně jednoduchá

Do želatiny přidejte 150 ml kaštanové tinktury, 2 lžičky levandulového i rozmarýnového oleje a 1 lžičku kafru. Ručním šlehačem hmotu pořádně rozmixujte, aby se všechny složky dobře spojily. Mast uzavřete do přichystaných nádob a uchovávejte na chladném místě.

Kdy sbirat kaštany?

Plody se sklízí každoročně v období koncem září a říjnu,záleží na poloze stromu a klimatických podmínkách. Plody sbírají ze země a vylupují s ostnitých číšek. Syrové plody jsou nepříjemně trpké, teprve tepelně upravené jsou vhodné ke konzumaci.

Proč sbírat kaštany?

Měli byste na nich poctivě spát až do prvního jarního dne. Kaštany totiž do sebe nasávají veškeré škodliviny z těla. Kaštany vám také uleví při křečových žílách, revmatismu, bolestech hlavy nebo i při zánětech močových cest.

Kolik Kastanu pod postel?

Říká se, že člověk by si měl nasbírat tolik kaštanů, kolik mu je let, plus jeden. Umístit je pod postel nebo i dát do postele, spát v jejich blízkosti a tím si zajistit zdraví a dostatek energie.

Kde rostou jedlé kaštany?

Kaštanovník setý, který produkuje jedlé kaštany, roste hlavně v lesích či v sadech a má jednoduché, protáhlé listy. Jírovec maďal, jenž plodí kaštany koňské, najdete v parcích, alejích nebo městech.

Co s jedlými kaštany?

Mohou být kandované i vakuované, lidé z nich vyrábějí kaštanovou mouku nebo vločky a někdy se dokonce mohou stát základem alkoholických nápojů. Pokud i vy chcete vyzkoušet kaštanové recepty, rozhodně si nenechte ujít třeba kaštanovou polévku nebo kaštanové pyré. Velice oblíbené je také cukroví z jedlých kaštanů.

Budete mít zájem:  Co Jsou Generické Léky?

Kde koupit jedlé kaštany?

Kaštany jedlé – Tesco Potraviny.

Jak naříznout jedlé kaštany?

Před tepelnou úpravou je nejprve nutné naříznout slupku jedlých kaštanů do kříže, a to na jejich vypouklé straně. Udělejte tedy zhruba 2 centimetry dlouhé řezy kolmo na sebe, které budou zasahovat asi půl centimetru pod slupku.

Jak dlouho PECT kaštany?

V jedné vrstvě je rozložte na připravený plech, tak aby byly naříznutou stranou nahoru. Pečte je, až se naříznuté okraje budou kroutit a kaštany budou propečené; záleží na velikosti, trvá to 30–45 minut. Upečené kaštany stáhněte vařečkou na talíř, seškrábněte k nim veškeré máslo a koření a promíchejte.

Jak se loupou jedlé kaštany?

Kaštany jsou upečené, když začnou pukat a ve škvírce se objeví žlutá dužnina. Ještě teplé kaštany oloupejte, kdyby vystydly, slupka ztvrdne a oloupat nepůjdou. Do loupání se nepouštějte od špičky, ale z protilehlé „tupé“ strany. Můžete je také zkusit silně mnout v utěrce, slupka by se měla snadno odloupnout.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector