Vitamíny V Rybím Tuku?

Největší množství vitaminu D má losos, sardinky či například úhoř, naopak v makrele či kaprovi se příliš vitaminu D nenachází. Také v rybím tuku v kapslích se vitamin D nachází, a to společně s vitaminem A, který je důležitý mimo jiné pro dobrý zrak, zdravou kůži a správně fungující imunitu.

Proč je rybí tuk zdravý?

Už naši rodiče a prarodiče byli vedeni k tomu, že rybí tuk, ač vůní nevábný, je velmi zdravý. Obsahuje vitamíny a omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které jsou pro naše tělo nezbytné, takže konzumace rybího tuku je pro nás v mnoha ohledech prospěšná.

Může rybí tuk způsobit kardiovaskulární choroby?

Vliv rybího tuku na kardiovaskulární choroby je stále kontroverzním tématem, nicméně výzkum napovídá, že do určité míry snižuje pravděpodobnost smrti v jejich důsledku. Proběhla a stále probíhá i řada studií, které zkoumají, zda představuje užívání rybího tuku nějaký přínos u dalších onemocnění, výsledky zatím ale nejsou jednoznačné.

Co se týče rybího tuku?

Snižuje riziko vzniku nádorového bujení a vysokého krevního tlaku. Dalším významným přínosem rybího tuku je obsah vitamínu A, který pozitivně působí na zrak, buněčnou stavbu a je důležitým antioxidantem. Rybí tuk se získává z různých druhů ryb, tyto ryby ale ve skutečnosti omega-3 nenasycené mastné kyseliny samy neprodukují.

Proč se rybí tuk získává z ryb?

Rybí tuk se získává z různých druhů ryb, tyto ryby ale ve skutečnosti omega-3 nenasycené mastné kyseliny samy neprodukují. Získávají je ze své potravy, tedy planktonu, řas nebo jiných ryb, a ve svém těle je koncentrují.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector