Správné kombinace potravin znásobí jejich pozitivní účinek

Penoxal je přírodní doplněk stravy s pozitivním vlivem na imunitní systém, který nevykazuje žádné negativní nebo toxické účinky. Vyniká schopností podporovat především specifické bílé krvinky – B a T-lymfocyty, které jsou stěžejní pro správné imunitní reakce a prevenci onemocnění.

Jeho výrazné antioxidační působení a vliv na optimalizaci apoptózy snižují riziko vzniku nejzávažnějšího onemocnění současnosti – rakoviny.

Přípravek Penoxal se také významně podílí na zmírnění nežádoucích účinků chemoterapeutické a radioterapeutické léčby a navrací hodnoty krevního obrazu rychleji k normálu.

Kromě pozitivního ovlivnění obranyschopnosti organismu napomáhá přípravek Penoxal ke správné funkci trávicího traktu, ve kterém je uložena i velká část naší imunity. Regulací kyselosti žaludečních šťáv Penoxal ulevuje od nepříjemného pálení žáhy a snižuje riziko vzniku žaludečních vředů.

Podporuje žádoucí střevní mikroflóru a upravuje vyprazdňování (zácpa/průjem), čehož lze využít i při léčbě mnoha onemocnění, při kterých dochází k narušení sliznice střeva a tím ke zvýšenému riziku rozvoje závažných onemocnění.

Pozitivními účinky na zažívání se Penoxal podílí na pocitu břišní pohody a rovnováhy.

Využití nachází Penoxal i v oblasti gynekologie. Silná imunita je skvělým prostředkem proti nežádoucím mikroorganismům způsobujícím vaginální mykózy či proti uchycení HPV virům, které vyvolávají genitální bradavice či prekancerózní změny na děložním čípku.

  • S výbornými výsledky lze Penoxal užívat k posílení imunity v době chřipek a nachlazení, při zánětlivých, virových a bakteriálních onemocněních a také jako jejich prevenci.
  • Harmonizací jednotlivých orgánových systémů se Penoxal podílí na správném fungování organismu a celkové pohodě.
  • Správné kombinace potravin znásobí jejich pozitivní účinek
  • Dávkování Penoxalu podle druhu onemocnění

Učinky Penoxalu:

  • podporuje imunitu stimulací množství a aktivity B a T-lymfocytů (bílých krvinek)
  • působí jako antioxidant – chrání buňky před oxidativním stresem a volnými radikály
  • mírní nežádoucí účinky onkologické léčby (chemoterapie, radioterapie)
  • napomáhá správné funkci trávicího traktu, ledvin, jater
  • snižuje nežádoucí účinky RTG/UV záření
  • normalizuje hodnoty krevního obrazu
  • bojuje proti nežádoucím mikroorganismům při gynekologických a gastro potížích
  • přispívá k detoxikaci organismu

Vedlejší účinky

Penoxal je velmi dobře snášen i při vysokém dávkování, a při dlouhodobém užívání se nevytváří závislost.

Přípravek nemá vedlejší účinky, není to antibiotikum, je zcela netoxický a bez vzájemného působení s ostatními přípravky nebo léky. Ve výjimečných případech může dojít k průjmu.

V tomto případě doporučujeme snížit dávkování. U autoimunitních onemocnění doporučujeme jeho užívání konzultovat s Vaším lékařem.  

Indikace:

  • při léčbě onkologických onemocnění (chemoterapie, radioterapie)
  • prevence recidivy nádorového onemocnění
  • prevence onkologických onemocnění
  • u prekancerózních stavů
  • při zánětlivých, virových a bakteriálních onemocněních
  • při onemocněních trávicího traktu
  • při gynekologických potížích
  • při oslabeném imunitním systému
  • v před a pooperační léčbě

 

Složení – 50mg:

Biocol: 50 mg
β-1,3/1,6-D-glucan: 20 mg
Vitamin C: 100 mg
Maltodextrin: 130 mg
Želatinová kapsle: 76 mg
Hmotnost 1 kapsle: 376 mg
Balení:  30, 60 a 120 kapslí

Správné kombinace potravin znásobí jejich pozitivní účinek

Biocol 

Biocol je unikátní patentovaná přírodní látka získávaná náročným biotechnologickým postupem za dodržení těch nejpřísnějších hygienických a technologických pravidel z produktu metabolismu mikroorganismu talaromyces purpurogenus.

Talaromyces purpurogenus je kmen geneticky nemodifikované mikroskopické houby, přírodní mikroorganismus, který byl objeven při screeningovém testování v půdě Araratského údolí v Arménii již v roce 1972.

Dlouhodobá spolupráce vědců z oblasti medicíny a biochemie umožnila objevit jeho unikátní vlastnosti. – více o Biocolu

Správné kombinace potravin znásobí jejich pozitivní účinek

Beta-glukan

Beta-glukan je přírodní látka s výjimečným vlivem na imunitní systém. Je obsažen v mnoha běžných potravinách (ječmen, oves, pivovarské kvasinky), nejvyšší koncentraci a nejsilnější účinky však vykazuje při extrakci z hub, např. z hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus).

V kombinaci s účinnou látkou Biocol a vitamínem C se pozitivní účinky všech látek násobí. Čistota betaglukanu má velký vliv na jeho účinnost.

Té nejvyšší kvality (v obsahu účinné látky a čistoty až 93%) dosahuje beta-glukan s vazbou 1,3/1,6 D, který používáme v našich produktech.

Správné kombinace potravin znásobí jejich pozitivní účinek

Vitamin C

Vitamin C je nejznámější a nejužívanější vitamín, který je nezbytný k udržení zdraví. Jeho schopnost mírnit projevy nachlazení stimulací bílých krvinek (lymfocytů) je velmi dobře známá. Kladný vliv však byl prokázán i při léčbě srdečních chorob, diabetu (cukrovky) nebo astma.

Vysoké dávky vitaminu C se rovněž doporučují při nádorových onemocněních, kdy prokazatelně zpomalují růst nádorových buněk. Významnou měrou se podílí na potlačování účinků oxidativního stresu, účastní se správného metabolismu tuků a tvorby kolagenu, který je důležitý pro pojivové tkáně.

Posiluje buněčné stěny cév, podporuje vstřebávání železa důležitého pro krvetvorbu, snižuje únavu a vyčerpání.

V potravinářství se využívá syntetická podoba vitamínu C, kyselina L-askorbová (E300), jako antioxidant a konzervant. Lidský organismus, stejně jako některé druhy zvířat, nedokáže tento vitamín syntetizovat, proto je nutné jej přijímat v potravě, popř.

v doplňcích stravy. Doporučená denní dávka vitamínu C je 80mg, při onemocnění jeho potřeba stoupá a je nutné jeho příjem zvýšit. Tento ve vodě rozpustný vitamín je pro tělo netoxický, nelze se jím předávkovat, neboť nevyužitelný nadbytek se vyloučí močí.

 

Správné kombinace potravin znásobí jejich pozitivní účinek

Maltodextrin

Maltodextrin je složeninou 5 molekul glukózy (jednoduchého cukru), který se využívá především jako výhodný zdroj energie při sportovních aktivitách a v potravinářství jako přídatná látka (plnidlo). Oproti samotné glukóze se pomaleji vstřebává a hladinu cukru v krvi zvyšuje pozvolna, proto je vhodný i pro diabetiky.

Maltodextrin se připravuje enzymatickým zpracováním nejčastěji pšeničného škrobu, v našich produktech však používáme škrob kukuřičný, který je přirozeně bezlepkový, proto jsou naše produkty vhodné i pro osoby s celiakií (nesnášenlivostí lepku).

Ačkoliv bývá maltodextrin vyráběn synteticky, lidské tělo ho rozštěpí na přirozenou, snadno zpracovatelnou a využitelnou glukózu.

10. Správná kombinace potravin

Správné kombinace potravin znásobí jejich pozitivní účinekSprávné kombinace potravin znásobí jejich pozitivní účinek

    

    

     Nejlepší přátelé stárnutí jsou kvašení a hniloba. Obě jsou přirozenými pochody rozpadu, a tím urychlují stárnutí. Kvašení je někdy následek účelného odbourávání, ale hniloba znamená jasně degeneraci a nemá místo v našem plánu stát se mladšími.

Bakterie stvořila příroda proto, aby rozpouštěly a odstraňovaly odpadové látky. Samy o sobě nejsou ani v nejmenším škodlivé.

     Problémy způsobují odpady vznikající jejich činností, spolu s nadměrnou hnilobou.

    Každá potrava, kterou si připravujeme k jídlu, tvoří chemickou kombinaci elementů (molekul a atomů) podle plánu přírody. Jestliže se potrava skládá ze syrové zeleniny a ovoce, jsou všechny elementy v ní obsažené organické, živé a mohou se libovolně kombinovat.

Budete mít zájem:  Jaký je rozdíl mezi brambůrky a chipsy?

     Každé složení tohoto druhu je užitečné. Elementy se spojují přirozeným způsobem. Vařením nebo zpracováním se však jejich život ničí, a to platí pro všechny potraviny.

Škroby, obilí a cukr patří do alkalické (zásadité) skupiny, přestože vyvolávají v těle kyselou reakci. Ke svému zažívacímu procesu potřebují alkalické trávicí šťávy.

Jestliže jíme se škroby, obilím a cukrem (to je se sacharidy) současně bílkovinu, musíme se pak vypořádat se závažnou chemickou situací.

     Trávení sacharidů je rušeno přítomností kyselých žaludečních šťáv a současně se nedokonale stráví bílkovina, protože jsou přítomny také alkalické trávicí šťávy. Následkem je kvašení sacharidů a zahnívání bílkovin.

     Tyto následky jsou jasné a reálné, tedy žádná fantazie nebo suchá teorie. Byly příliš často dokázány, než aby se o nich dalo pochybovat. Jen snad ti, kteří milují své maso s brambory, tuto skutečnost nechtějí vidět.

     Podle mého názoru je toho nejlepším důkazem muž, který přišel před časem do našeho města, aby studoval mé výzkumy. Byl britského původu a žádné jídlo nebylo pro něho úplné, jestliže neobsahovalo maso a brambory, nebo ještě lépe yorkshirský puding (hovězí maso v listovém těstu).

Asi před rokem ho ranila mrtvice a krátce nato následovaly další dva ataky. Nemluvil a nechodil. Přestože ve své vlasti podstoupil náročnou léčbu, dařilo se mu stále hůř, až se rozhodl přijít ke mně. Nebyl schopen ovládat močový měchýř a stolici.

Když se dostavil, byl dopraven k lékaři, který se staral vždycky o všechny moje účastníky seminářů. Léčba byla obyčejně velmi přísná: střevní výplachy, denně mnoho čerstvých šťáv, syrové saláty, zelenina a ovoce a samozřejmě žádné škroboviny, žádný cukr nebo bílkovina.

Během tří měsíců byl schopen téměř souvisle mluvit a chodil i bez hole.

     Jeho britská chuť k jídlu změnila život jeho paní v utrpení. Požadoval zase maso a brambory. Řekl jsem mu, že po třech dnech takového stravování bude litovat, že se kdy narodil.

O víkendu ho navštívilo několik přátel a on prosil, jestli by směl s nimi „normálně“ jíst. „Dobře,“ řekl jsem mu „udělejte to, jestliže nemůžete odolat. Je to vaše tělo. S následky se budete muset vypořádat a nepočítejte se soucitem.

Příští středu se u vás zastavím a budu se pást pohledem na vašem utrpení z nedostatku rozumu.“

     Šli do restaurace, která byla proslavená dobrou kuchyní, dal si kousek masa a brambory, kousek chleba a kousek dortu.

     Hned v pondělí jsem ho náhodou potkal. Zazářil, když mě uviděl. „Vidíte pane doktore, říkal jsem vám, že mně to neuškodí! Cítím se výborně!“

     „Těší mě, že to slyším“ odpověděl jsem, „já vám to ale pozítří, ve středu, připomenu.“

     Když jsem ve smluvený den přišel do jeho bytu, ležel skrčený v posteli a brečel jako malé dítě. Dopravili jsme ho k lékaři, který během hodiny střevním výplachem odstranil nahromaděné plyny a páchnoucí odpad. Pro jeho paní to byl zážitek, který do smrti nezapomene.

     Připomenul jsem jim, že jsem je varoval. Právě v jeho případě by bývalo nebylo dobré, kdyby se vrátil do starých kolejí a jedl nesprávně sestavenou stravu, po které sice tolik toužil, ale která mu připravila tolik nesnází.

     Existuje něco, co v životě nikdy nepochopím – že např. chemik, pro něhož jsou různé chemické reakce běžné, dovede své tělo doslova nacpat věcmi, které se nesnášejí. V laboratoři by ho to ani ve snu nenapadlo.

     Před několika lety jsem se stýkal s jedním chemikem. Byla to ta nejgeniálnější hlava v  oblasti laboratorních výzkumů, kterou jsem kdy poznal.

     Jeho dokonalé znalosti o mineráliích, rostlinách a všeobecné chemii vůbec, měly pro mě neocenitelnou hodnotu. Měl akademické tituly tuzemských a zahraničních slavných univerzit a jeho experimentální výzkumné práce byly daleko široko uznávané. Bylo mu 45 let, ale vypadal nejméně o deset let starší.

     Během svého života jedl absolutně všechno tekuté a pevné, co mu chutnalo. Léta trpěl žaludečními a srdečními potížemi, měl nemocná játra a selhávající ledviny.

Na zdraví a léčebné metody měl zcela ortodoxní názor a já si myslím, že trpěl moje výzkumy, výsledky a dokonce i mě jenom proto, že jsem ho dobře platil.

Často si stěžoval na různé potíže, ale tvrdohlavě odmítal poslouchat moje poznámky, že je může připsat potravě, kterou jí a nedostatečnému odstraňování odpadu z organizmu.

     Když měl takové zdravotní potíže, že tři dny nepřišel do práce, trval jsem na tom, aby pil trochu šťáv, alespoň přechodně změnil svoji výživu a nechal si provést střevní výplach.

Řekl mně bez obalu, že se mám starat o své záležitosti, že mu nechybí nic, co by čas nespravil a jeho tělo a život je jeho a ne moje věc. Ještě než byl týden u konce, dostal záchvat silných bolestí.

Když jsem mu řekl, že podle mne by se mohlo jednat i o rakovinu, a že by rentgenové vyšetření mohlo ukázat rozsah nebezpečí, souhlasil s vyšetřením.

Správné kombinace potravin znásobí jejich pozitivní účinek

     Skica je věrná reprodukce jeho rentgenového snímku střeva. Útroby nemocného člověka!

     Popíral všechny symptomy, které jsem mu vy světloval a odmítal všechny moje názory získané zkušenostmi. Přiznal ale, že měl v průběhu let stále větší hlad bez ohledu na to, kolik snědl. Nechtěl udělat nic, co jsem navrhoval, nechtěl pít ani šťávy.

Neuplynul ani rok od rentgenového vyšetření a zařadil se do zástupu lidí, kteří jsou obětmi systému, který se pokouší zkomplikovat život. Sami muži, kteří nesli jeho rakev, říkali: „Nedávno jsme ho viděli, vypadal tak zdravě a silně. Teď je najednou mrtvý.

“ 

     Abych si potvrdil svoji rentgenovou diagnózu, požádal jsem o pitvu. Ta nejhlubší „kapsa“ vzestupného tračníku obsahovala množství parazitů. To vysvětlovalo jeho neutišitelný hlad.

     Celé vzestupné tlusté střevo bylo potaženo silnou vrstvou tvrdé stolice – nejméně 2,5 cm silnou – jako následek léta trvajícího špatného vyprazdňování. V jaterním ohbí, kde přechází vzestupný tračník do příčného, měl silně zanícené vředy, které ukazovaly na poruchu jater.

Budete mít zájem:  Příznaky Alergie Na Kopřivy?

     Kousek dál byly patrné trhliny ve sliznici, způsobené prodírající se stolicí právě v bodě, který má vztah k srdci a vysvětlovaly srdeční potíže.

     V polovině příčného tračníku je úsek, který má vztah k žaludku. Zde byly zřetelné těžké změny a bylo jasné, odkud pocházely jeho žaludeční potíže. Vředy uprostřed jeho sestupného tračníku, v místě, které má vztah k ledvinám, vysvětlovaly jejich špatnou funkci. Při vyšetření ledvin bylo nalezeno mnoho poškozené tkáně v pokročilém stádiu – následek konzumace alkoholu.

Přehledný obrázek zde

     Člověk si myslí: pětačtyřicátník v rozkvětu života, s brilantním duchem a vyhlídkami na záviděníhodnou kariéru najednou zemře jenom proto, že myslí jednostranně a že je tvrdohlavý! Je to žalostná a politováníhodná skutečnost, že většina lidí si jednoduše svými zuby kope hrob, doslova se ují k smrti. A to všechno přesto, že máme dnes k dispozici nadmíru vědomostí a důkazů a můžeme se studiem poučit o jednoduchých prostředcích a metodách, které nám příroda zpřístupňuje.

     Objevil jsem, že jestliže chceme omládnout, je správná volba a kombinace potravin nanejvýš důležitá. Sestavil jsem užitečný návod kombinace potravin, který je uveden v mé knize „Zdraví & salát“. Chcete-li omládnout, pak si ho prostudujte a řiďte se podle něho. 17

Vytěžte z jídla MAXimum

02.07.2020 | Víte, že i když jíte poměrně zdravě, pestře a vyváženě, může váš organismus přesto poněkud strádat? Nesprávnými kombinacemi jednotlivých potravin totiž nemusíte vstřebat všechny potřebné živiny, které byste vstřebat mohli. Máme pro vás pár tipů, jak správně poskládat výběr surovin.

Začneme třeba u vitamínů.

Skupiny vitaminů A, D, E a K jsou liposolubilní, tedy rozpustné v tucích, což naznačuje, že až budete používat při vaření ingredience s těmito vitamíny, je vhodné vždy přidat také vhodný zdroj tuků.

Neplatí to v případě, že tuk přirozeně obsahují již samy vybrané potraviny (třeba některé skupiny sýrů, ryby či žloutky, dále vitamínu A, který naleznete v játrech, žloutcích, tučných rybách, másle a sýrech jako camembert).

Tělo si tento vitamín vytváří z karotenoidů, tedy provitamínu A, který získáte z mrkve, batátů nebo růžičkové kapusty. Zdrojem vitamínu E jsou například vejce, mandle, sója, ořechy, paprika, kukuřice nebo špenát.

Vitamín K se dále ještě dělí na vitamín K1 a K2, první variantu obsahuje listová zelenina, oproti tomu vitamín K2 se nachází v másle, žloutcích, smetaně, vnitřnostech, fermentovaném sójovém sýru natto a dalších fermentovaných potravinách.

Vitamín K k nám většinou společně s tukem již přichází nebo jej v případě listové zeleniny doplňte vhodným olivovým olejem (panenským).

Vitamín D zase přirozeně získáváme ze slunečních paprsků, ale také z másla, vajec, ryb, kvasnic a jater.

Pokud tedy tyto skupiny potravin přirozeně tuk neobsahují, dodejte jej dodatečně třeba ve formě oleje, sezamové omáčky, ořechů, semínek, avokáda apod.

Konkrétní příklad: zeleninový salát kombinujte s kvalitním rostlinným olejem, rybu se zeleninou, celozrnný nebo žitný chléb s mrkví a sýrem, ovoce s mrkví a ořechy.

Proč konzumujeme čočku s kyselou okurkou?

Co se minerálních látek týče, soustředíme se na zinek, železo a vápník. Zinek najdete v datlích, banánech, mandlích, kešu ořechách, rybách, listové zelenině anebo v hořké čokoládě.

Potraviny s vyšším obsahem zinku či železa (hovězí, maso, cizrna, čočka) kombinujte také s potravinami s vysokým obsahem síry (česnek, cibule, žloutky).

Síra se totiž naváže na železo i zinek a učiní je tak lépe vstřebatelnými.

Železo obsahují vnitřnosti, hovězí maso, listová zelenina, luštěniny, vejce, ořechy anebo houby.

Je lépe využitelné z živočišných zdrojů, především z červeného masa a vnitřností: využitelnost hemového železa se totiž pohybuje okolo 30 procent a nebývá ovlivněna dalšími složkami potravy v porovnání s nehemovým železem z rostlinných zdrojů.

(vstřebatelnost z rostlinných zdrojů je pouze 5 procent). Vstřebatelnost železa podpoříte kombinací s vitamínem C, živočišnými bílkovinami a s organickými kyselinami (citrónová, jablečná).

Konzumujte tedy potraviny obsahující vitamin C (brambory, petržel, papriky, zelí, brokolice), případně kvašené produkty s libovým „červeným“ masem, játry nebo rybami. Vstřebatelnosti pomůže i kyselé prostředí žaludku.

Nechce se vám nad složením pokrmů tolik přemýšlet? Pak je nejjednodušší variantou zapít oběd sklenkou džusu, vodou s citronem nebo limetkou. Vstřebávání železa naopak snižuje káva, černý čaj nebo vláknina.

Konkrétní příklad: listovou zeleninu v salátech zakápněte citrónem, luštěniny podávejte s kvašenými potravinami (klasikou je čočka a kyselé okurky), zeleninou, masem, rybami anebo vejcem, brokolici a kapustu servírujte s masem a bramborem. Dobrou vstřebatelnost zajistí také kombinace rostlinných zdrojů železa, třeba luštěniny konzumované s masem či rybami, mají účinek, který nazýváme „meat faktor efekt“. 

Brokolici zapečte se sýrem

A pojďme se podívat na vápník, který je přítomný prakticky ve všech potravinách (mák, mořské řasy, rebarbora), ovšem mívá různý stupeň využitelnosti: dobrou využitelnost poskytuje mléko, mléčné výrobky a sardinky, slušnou využitelnost nabízí rovněž řeřicha, košťálová zelenina (zelí, květák, kapusta, brokolice) či čínské zelí.

Vstřebatelnost vápníku ovšem snižují vláknina, fytáty, oxaláty, proto vzniká jeho nízká využitelnost z celozrnných obilovin, luštěnin, špenátu či rebarbory. Nízká je využitelnost vápníku také u tavených sýrů, kde se vyskytuje nepříznivý poměr mezi vápníkem a fosforem ve prospěch fosforu.

Kombinujte tedy zdroje vápníku s vitamínem D (ryby, rybí tuk, žloutky, máslo, mléko).

Konkrétní příklad: sardinky a celozrnné pečivo, luštěniny a čínské zelí, zeleninová polévka a luštěniny, mléko a špenát, celozrnné pečivo a mléko, mléko a brukvovitá zelenina (brokolice anebo brambory zapečené se sýrem).

Správné kombinace potravin znásobí jejich pozitivní účinek

Rajčata raději povařte

Co se bílkovin týče, pamatujte, že rostlinné proteiny jsou ve srovnání s živočišnou bílkovinou hůře stravitelné a mají nižší biologickou hodnotu. Vhodnou kombinací rostlinných bílkovin ovšem ovšem můžete získat. Zkombinujte luštěniny a obiloviny, zeleninu, libové maso nebo vejce. Vyhněte se ovšem nezdravé kombinaci s uzeninami.

Konkrétní příklad: těstovinový salát s fazolemi, hrách s kroupami, cizrna s rajčaty a pečivem, rizoto s fazolemi, fazole/tofu s rýží, čočka a jáhly, cizrna a pečivo.

To ovšem ještě není všechno. Vzájemná kombinace potravin ovlivňuje nejen využitelnost živin, ale také výslednou stravitelnost i senzorické kvality pokrmu.

Některé živiny je vhodné pro maximální vstřebatelnost tepelně upravit, jde například o karotenoid lykopen (bývá obsažen v rajčatech, šípcích, vodních melounech či červených paprikách), který je pro tělo dostupnější až o 30 procent, pokud jeho zdroj tepelně upravíte. 

Vstřebávání živin ze stravy dále samozřejmě záleží i na vašem věku, zdravotním stavu, zpracováním a kvalitou potravy, kondici vašeho zažívání, tedy především střev.

Často si proto dopřávejte potraviny s probiotiky a prebiotiky, fermentované potraviny, vlákninu, bylinky a koření podporující trávení (například účinek kurkumy podporuje pepř) a čaje, nezapomínejte na dostatečný pitný režim. Zařazujte ovoce nebo zeleninu, pokud možno ke každému jídlu.

Obecně je vhodné střídat a kombinovat nejrůznější druhy zeleniny. Působení celé řady prospěšných látek se mnohdy násobí tehdy, přijímáte-li je společně.

Z hlediska příjmu vitamínů a jiných prospěšných látek (přírodní barviva, fytolátky) je vhodný salát z okurky, papriky, rajčat a cibule s čerstvými bylinkami a olivovým olejem. Snažte se také omezit potraviny a nápoje s organickými kyselinami, které mají škodlivý vliv na zubní sklovinu.

Jde například o nejrůznější džusy, šumivé nápoje, limonády, energetické a kolové nápoje, které způsobují kyselé prostředí v ústech a následné narušení zubní skloviny.

Takové nápoje je tedy vhodné vypít co nejrychleji, abychom jejich kyselosti nebyli dlouho vystaveni, a ústa je posléze potřeba neutralizovat mlékem anebo kouskem sýra.

Otázky a odpovědi

Jaký je účinek zelených potravin na organismus?Jejich složení a účinek na lidský organismus je komplexní. Neobsahují žádné „prázdné“ kalorie, jedovaté látky, barviva, stabilizátory, plnidla, pojidla či jiné nežádoucí nebo nevhodné balasty.Svým složením jsou nejblíže přirozené racionální stravě.

Samy jsou totiž přirozenou a racionální stravou.Díky svému složení mají na organismus a jeho funkce vysoce pozitivní vliv.Organismus zbavují toxických látek, nežádoucích balastů a usazenin.

Doplňují do organismu základní stavební kameny pro správnou funkci jednotlivých orgánů, metabolismu a imunitního systému (vitaminy, minerály, stopové prvky, antioxidanty, aminokyseliny, nukleové kyseliny, nenasycené mastné kyseliny, enzymy, chlorofyl a několik zcela unikátních látek).

Podporují přímo (přes lehce zásadité pH – 7,5) i nepřímo (zvyšováním přirozené obranyschopnosti) hojení veškerých zánětů v organismu.Působí probioticky.Pro své komplexní složení a komplexní účinky na organismus jsou nadřazeny potravním doplňkům.

Působí jako adaptogeny, tedy mají schopnost zvýšenou funkci orgánů a systémů zklidnit a naopak jejich sníženou činnost povzbudit.Výrazně zpomalují buněčné stárnutí. Zjištěno měřením hodnoty elektronegativity buněčných jader.Dodávají jak fyzickou, tak i psychickou sílu a vytrvalost, protože mají vysokou bioenergetickou hodnotu.Nijak zásadně neovlivňují alopatické léky, jejich účinek ani nezvyšují, ani nesnižují.

Jejich účinek na organismus je komplexní. To znamená, že jej čistí, hojí jeho záněty, podporují obnovu normální střevní flóry, doplňují do něj veškeré důležité látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a antioxidanty) a zvyšují jeho přirozenou obranyschopnost.

Musí se dodržovat časový odstup mezi klasickými léky a ZP i u jiných než ústy přijímaných lékových forem?Časový odstup se týká pouze léků ve formě tablet, jde o to, aby se nesetkaly ZP s léky přímo v trávicím traktu. Např. inzulin podávaný v injekční formě nemá šanci se s nimi takto setkat.

Při aplikaci injekcí, infuzí, mastí a čípků není třeba žádný časový odstup dodržovat. U tablet s pozvolným, až 24hodinovým uvolňováním také není třeba dodržovat žádný časový odstup.

V tomto případě se sice ZP s nimi v trávicím traktu potkávají, ale během 30 minut, kdy se samy vstřebávají, nijak zásadně účinnost těchto tablet nesníží.

Jaké je běžné podpůrně léčebné dávkování zelených potravin v kombinaci?Vhodná je kombinace 3 – 4x 1 lžička MJ a 3x 6 – 8 tbl.

řasy, je třeba dodržovat důsledně pitný režim, tedy 2 – 3 litry kvalitních, pokud možno neperlivých tekutin denně.

Zelené potraviny se užívají nalačno, tedy 30 minut před jídlem nebo 2 hodiny po jídle, vždy však s nejméně hodinovým odstupem od klasických léků.

Jaké je běžné preventivní dávkování zelených potravin v kombinaci?Vhodná je kombinace 2x 1 lžička MJ a 3x 3 – 4 tbl.

řasy, je třeba dodržovat důsledně pitný režim, tedy 2 – 3 litry kvalitních, pokud možno neperlivých tekutin denně.

Zelené potraviny se užívají nalačno, tedy 30 minut před jídlem nebo 2 hodiny po jídle, vždy však s nejméně hodinovým odstupem od klasických léků.

Je rozdíl v dávkování zelených potravin u dospělých a u dětí?Děti ve věku do tří let mají dávkování vždy individuální, a pokud jsou plně kojeny, pak postačí, když zelené potraviny užívá pouze kojící matka.

Je vhodné, aby poslední denní dávku zelených potravin užívala spíše odpoledne než večer, protože energie v nich ukrytá může způsobovat přílišnou čilost kojence v době, kdy by měl spát.

Starší děti a děti do 40 kg hmotnosti pak užívají poloviční dávku, dětem nad 40 kg již lze podávat stejnou dávku jako dospělým.

Je vhodné užívat řasu chlorellu i Mladý ječmen dohromady?Užívání samotného Mladého ječmene či řasy chlorelly je vždy pro organismus významným přínosem, nicméně používání obou zelených potravin v kombinaci je tím nejlepším, co můžete pro své tělo z hlediska zdraví udělat. Užíváte-li zelené potraviny společně, nemusíte používat tak velké dávky a účinek zelených potravin se v tomto případě násobí.

Jaký má význam nazelenalá barva stolice při užívání řasy chlorelly?Tmavě zelené zbarvení stolice při užívání řasy chlorelly má zásadní význam. Je totiž známkou dostatečné saturace organismu řasou. Když je užívání řasy na samém počátku, barví se stolice už při stoupajícím počtu tablet řasy.

Organismus zprvu totiž neumí řasu metabolizovat. Po několika dnech se to naučí a často se tmavé zabarvení stolice začne vytrácet. Pak je vhodné dávku řasy zvýšit tak, aby barva stolice byla opět tmavě zelená. Také ve dnech zvýšené fyzické či psychické zátěže lze změnu barvy stolice pozorovat. Organismus v zátěži prostě potřebuje řasy více.

Tak mu ji na překonání těchto dnů dopřejte.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector