Sojový olej – plný železa, vitamínů a nenasycených mastných kyselin

Správný výběr té nejvhodnější receptury Vám může usnadnit jednoduchý přehled jednotlivých produktů v našem článku Royal Canin VET Care Nutrition Canine.

Digestive Tolerance
Kombinace vysoce stravitelných proteinů (L.I.P.), dužiny cukrové řepy, rýže a rybího oleje zajišťuje zdravé zažívání a maximální stravitelnost krmiva.

Skin & Coat
Přídavek několika klíčových živin k obnovení přirozené krásy srsti a ochraně kůže.

  • Enhanced Flavour
  • Antioxidant Complex

Specifická receptura, pro kterou byly vybrány vyjímečné přírodní aromatické látky a vynikající ochranné látky, které zajišťují čerstvost výrobku (prostřednictvím ochranné atmosféry) a pomáhají tak zajišťovat optimální chutnost krmiva.
Patentovaná směs synergistických antioxidantů s vysokým obsahem vitamínu E a C, taurinu a luteinu pomáhá zmírňovat poškození buněk způsobené oxidací a aktivitou volných radikálů.

Další informace:

Lesk srsti souvisí se složením kožního mazu. Kvalita a množství kožního mazu jsou ovlivňovány krmivem.

Přídavek nenasycených mastných kyselin Omega-6, především kyseliny linoleové (LA) a kyseliny gamma-linoleové (GLA) zajišťuje vynikající kvalitu a lesk srsti.

Olej z brutnáku lékařského je zdrojem 80% nenasycených mastných kyselin s více než 20% podílem GLA a sojový olej obsahuje více než 50% LA.

Složení:

kukuřice, dehydratované kuřecí proteiny, rýže, pšeničná moučka, živočišné tuky, hydrolyzované živočišné proteiny, řepné řízky, dehydratované vepřové proteiny, pšeničný gluten*, minerální látky, sojový olej, rybí tuk, frukto-oligosacharidy, olej z brutnáku lékařského, výtažek z měsíčku lékařského (zdroj luteinu).

Doplňkové látky (v 1 kg):

Nutriční doplňkové látky: Vitamín A: 17500 mj., Vitamín D3: 1000 mj., E1 (Železo): 48 mg, E2 (Jód): 4 mg, E4 (Měď): 9 mg, E5 (Mangan): 62 mg, E6 (Zinek): 185 mg, E8 (Selen): 0,08 mg – Konzervanty – Antioxidanty.

Analytické složky:

Protein: 23% – Obsah tuku: 16% – Hrubý popel: 6,4% – Hrubá vláknina: 1,4%.

Bohumil Tomášek, 19. 6. 2014, 21:13

z duvodu kvality krmiva, bylo doporučeno veterinarnim lékařem po zhoršujícím se stavu naších psů, plně doporučuji psi jsou aktivnější a přestávají problémy s trávením

Celkové Hodnocení 5.0

Ověřený zákazník Heureka.cz, 6. 12. 2013, 6:59

Celkové Hodnocení 4.0

Ověřený zákazník Heureka.cz, 18. 6. 2013, 9:57

– je možno produkt doporučit

  • – pes prospívá
    – snadné dávkování
    – dobré balení

Celkové Hodnocení 4.5

Co chybí v rostlinném jídelníčku aneb Odkud doplnit životně důležité látky?

  • Doporučený denní příjem: 3 µg

Vitamin B12 plní v organismu řadu úloh, zahrnujících tvorbu červených krvinek, látkovou přeměnu bílkovin a tuků, je nepostradatelný i při tvorbě genetického materiálu. Člověk je závislý na příjmu vitaminu B12 stravou.

Příznaky z nedostatku vitaminu B12 se projeví u dlouhodobých veganů až po mnoha letech (5-10 let), protože v játrech jsou poměrně značné zásoby tohoto vitaminu.

Projevy z nedostatku zahrnují především anémii (bledost, únava, závratě, zánět jazyka) a často nevrané neurologické poruchy (degenerace určitých úseků míchy, projevem je jehličkovité píchání v oblasti rukou a nohou, zmatenost, změny charakteru, atp.).

Vitamin B12 je obsažen pouze v potravinách živočišného původu, nejvydatnějším zdrojem jsou játra, maso, ryby, vejce, mléko a sýry. Rostlinná strava vitamin B12 neobsahuje prakticky vůbec, výjimku tvoří potraviny, které byly zpracovány bakteriální fermentací (mléčně kvašená zelenina, stopy v pivu).

Vzhledem k těmto skutečnostem je doporučováno striktním veganům přistoupit k pravidelné a dlouhodobé suplementaci vitaminem B12 a přednostně si vybírat potraviny fortifikované vitaminem B12 (cereálie, rostlinné nápoje).

Potravina (100 g) Obsah vitaminu B12 (µg/100 g)
Hovězí maso  2,0
Vepřové maso 1,0
Mléko 0,3-0,5
Sýr tučný 0,6
Treska 0,6
Vejce 0,3

Vitaminu D snižuje riziko onemocnění

Vitamin D vzniká především účinkem UV z provitaminu D obsaženého v kůži. Proto se doporučuje v našem zeměpisném pásmu pobývat na slunci alespoň 2 osvitové jednotky (30 minut) týdně. Hlavní funkcí vitaminu D je podpora vstřebávání vápníku ze střeva do krve.

Vitamin D vedle účinku na kost ovlivňuje i svalovou sílu a snižuje riziko pádů u starší populace o 22–49 %.

Dostatečný příjem vitaminu D a vápníku chrání před mnoha typy rakoviny a snižuje riziko vzniku infekčních, autoimunitních a chronických zánětlivých onemocnění (roztroušená skleróza, lupus, zánětlivá onemocnění střev, diabetes mellitus 1. typu).

Významné množství vitaminu D obsahují pouze játra, oleje z rybích jater, fortifikované margaríny a vaječný žloutek. Rostlinné zdroje jsou na vitamin D velmi chudé, výjimku představují pouze houby a kakaový prášek.

Z dalších zdrojů rostlinného původu to jsou o vitamin D obohacené nebo-li fortifikované potraviny – nejčastěji margaríny, rostlinné náhrady mléka (zejména sójové nápoje), snídaňové cereálie.

Nejvýznamnější je dostatečná expozice UVB záření.

Doporučený denní příjem: Podle referenčních dávek DACH by příjem vitaminu D měl být 5-10 µg. V případě zvýšeného rizika osteoporózy činí doporučená denní dávka vitaminu D u osob mladších 50 let 400 IU (10 μg) a u osob starších 50 let 800 IU (20 μg). 

Potravina (100 g) Obsah vitaminu D (µg/100 g)
Rybí tuk 250
Kakaový prášek 75,0
Sardinky 34,5
Makrela  27,5
Vaječný žloutek  7,5
Losos 7,9

Vápník zodpovídá za pevnost kostí

  • Doporučený denní příjem: 1000 mg

Vápník plní v organismu celou řadu životně důležitých funkcí. Je nezbytný pro krevní srážlivost, srdeční činnost, zajišťuje nervosvalovou dráždivost a svalovou kontrakci.

Společně s fosfáty tvoří anorganickou část kosti, která je odpovědná za její pevnost. Vytváření kostní hmoty je závislé na přívodu vápníku po celý život. S postupujícím věkem však klesá míra vstřebávání vápníku.

Zatímco v dětském věku a během dospívání se vstřebá až 75 % z celkového množství přijatého vápníku, v dospělosti je to již pouze 25 – 40 %. Míra vstřebávání a vylučování vápníku není neměnná, velkou úlohu sehrává složení stravy. Z mléčných výrobků je dostupnost asi 32 %.

Budete mít zájem:  Příznaky Nachlazení Z Klimatizace?

To znamená, že z 200 ml mléka (220 mg Ca), 150 g bílého jogurtu (270 mg Ca) a 50 g tvrdého sýra (250 mg Ca) se do organismu vstřebá asi 270 mg Ca. Zvlášť dobrými zdroji vápníku jsou zakysané mléčné produkty, protože jejich kyselé prostředí napomáhá zvyšovat využitelnost vápníku.

U některých druhů zeleniny je využitelnost vyšší než u mléčných výrobků, např. z kapusty a čínského zelí to je až 56 %, naopak z květáku a špenátu je využitelnost velmi nízká, pouhých 6-7 %.

Pro vstřebání dostatečné dávky vápníku je proto nutný mnohonásobně větší objem zeleniny, než je porce mléka.

Důvodem, proč je využitelnost z většiny rostlinných zdrojů vápníku nízká, je přítomnost vlákniny, kyselina šťavelové a fytátů (organické sloučeniny obsahující fosfor), které vytvářejí s vápníkem nerozpustné soli, a tím snižuje jeho využitelnost.

Proto se doporučuje nejíst větší množství potravin bohatých na vlákninu (zejména celozrnného pečiva), ovoce a zeleniny s vysokým obsahem kyseliny šťavelové (špenát, reveň, angrešt, rybíz) zároveň se zdroji vápníku.

U stoupenců alternativních výživových směrů nemusí být příjem vápníku problém, řada výrobků z rostlinných potravin je o vápník obohacována (např. sójové, rýžové nápoje, sójové dezerty, ovocné šťávy). Jestliže se jedná o výživový směr, kdy je povolena konzumace mléčných výrobků, příjem vápníku je zcela dostačující.

  • Zdroje vápníku z potravin živočišného původu
Potravina (100 g) Obsah vápníku (mg)
Sýr eidam 30 %  755
Tvaroh tvrdý 741
Tvaroh měkký 600
Sýr tavený 30 % t. v s. 420
Sardinky v oleji  329
Sýr žervé 322
Jogurt ovocný 155
Olomoucké tvarůžky  137
Mléko kefírové  118
  • Zdroje vápníku z potravin rostlinného původu
Potravina (100 g) Obsah vápníku (mg)
Mák  1 343
Sezamová semena 975
Tahini 960
Tofu (fortifikované)  350
Mandlové máslo 270
Sója 254
Mandle loupané 246
Bílé fazole  240

Nedostatek železa způsobuje chudokrevnost

  • Doporučený denní příjem: 10-15 mg

Železo je v podobě hemoglobinu nezbytné pro přenos kyslíku.

Nedostatečný příjem železa bývá velmi častý u žen vegetariánek nebo dospívajících dívek, což je dáno jednak jeho nízkým příjmem ve stravě a zvýšenými ztrátami v průběhu menstruačního krvácení. Nedostatek železa je přitom velmi rizikový, protože způsobuje chudokrevnost.

Anémie jsou rizikové především u těhotných, jelikož s nedostatkem železa stoupá riziko potratu, předčasného porodu a nízké porodní hmotnosti novorozence.

Hlavním zdrojem železa je maso, vnitřnosti, vaječný žloutek, luštěniny, zelená zelenina, celozrnné obiloviny, hrozinky, sušené meruňky. V rostlinných zdrojích je však železo v nehemové formě, takže vstřebatelnost se snižuje na 3-5 %, velmi závisí na celkovém složení stravy.

Vstřebávání narušuje kyselina fytová, polyfenoly, kyselina šťavelová, vláknina, rostlinné bílkoviny v sóje a ořechách, tanin z čaje, naopak příznivě působí vitamin C. Z toho důvodu se doporučuje přidávat k pokrmům s obsaženým železem i sklenku džusu.

Stejně tak by se i tablety železa měly zapíjet nápojem s obsahem vitaminu C.

Potravina (100 g) Obsah železa (mg)
Droždí sušené 17,5
Mák 8,0 – 11,5
Fazole 5,0 – 10,0
Sója  350
Mandlové máslo 270
Sója 9,0 – 15,0
Kakao 8,0
Vaječný žloutek 7,0
Pórek  7,5
Slunečnicové semínko 6,7
Cizrna 6,0
Ovesné vločky 3,8
Pohanka  3,8
Ořechy vlašské  2,5

Esenciální mastné kyseliny si organismus nedokáže vyrobit sám

  • Doporučený denní příjem n-3 mastných kyselin: 250 mg – 1 g

Kyselinu α-linolenovou a linolovou si organismus nedokáže vyrobit sám, je odkázán na jejich přívod potravouproto se těmto mastným kyselinám říká esenciální. Jejich význam pro fungování organismu je zásadní – jsou nezbytné pro tvorbu buněčných membrán, pro vývoj buněk, tvorbu hormonů, vývoj a správné fungování nervového systému, atd. 

Ve vegetariánské a především pak ve veganské stravě bývá nízký příjem polyenových mastných kyselin řady n- 3 (ω-3), jejichž hlavním zástupcem je kyselina α-linolenová.

Z mastných kyselin řady n-3 se vytváří řada látek s pozitivním účinkem na zdraví, jedná se o účinky protizánětlivé, proti srážení krve, proti arytmiím, známý je příznivý vliv n-3 mastných kyselin na hladinu cholesterolu a krevních tuků.

N-3 mastné kyseliny mohou hrát důležitou roli v prevenci a léčbě ischemické choroby srdeční, hypertenze, artritidy, některých zánětlivých i autoimunitních onemocnění a nádorových onemocnění.

Pro zdraví je důležitý nejen příjem esenciálních mastných kyselin, ale především poměr mezi n-3 a n-6 mastnými kyselinami. Za optimální se považuje poměr mezi n-3:n-6 mastnými kyselinami 1:3-5, protože pokud je poměr výrazně ve prospěch n-6 mastných kyselin, vznikají ve zvýšené míře látky nepříznivě působící na zdraví.

Látky vznikající z n-6 mastných kyselin působí prozánětlivě, podporují srážení krve, způsobují vazokonstrikci. Jednoduše řečeno, působí přesně naopak, než n-3 mastné kyseliny. Sice stejně jako n-3 mastné kyseliny snižují hladinu LDL cholesterolu, ale jsou-li v nadbytku, snižují i hladinu HDL cholesterolu. 

Ve veganské stravě chybí ryby a rybí výrobky jako nejbohatší a přímé zdroj EPA (kyselina eikosapentaenová) a DHEA (kyselina dokosahexaenová), navíc konverze z kyseliny α-linolenové na kyselinu eikosapentaenovou není příliš účinná (účinnost metabolické přeměny je jen 4-5 %) a v případě vysokého příjmu kyseliny linolové je prakticky blokována. V zájmu zajištění co nejvyššího příjmu esenciálních mastných kyselin řady n-3 je žádoucí zvýšit příjem:

  • Lněného oleje
  • Drceného lněného semínka (vzhledem k riziku žluknutí se doporučuje lněné semínko drtit před konzumací)
  • Semene perilly
  • Řepkového oleje
  • Oleje z vlašských ořechů
  • Chia semínek
  • Oleje z mořských řas a mořské řasy
Budete mít zájem:  Homeopatie v těhotenství, při porodu i při kojení – co a jak užívat?

Státní ústav pro kontrolu léčiv

  • SÚKL informuje o výskytu nelegálního léčivého přípravku D3 +K2 + RYBÍ OLEJ dovozce Eva Sojková, IČ: 15377971, se sídlem Karla Tomana 823, 272 04 Kladno.
  • D3 +K2 + RYBÍ OLEJ
  • název: D3 +K2 + RYBÍ OLEJ
  • velikost balení: 60 kapslí
  • forma výrobku: želatinové kapsle
  •  kvalitativní a kvantitativní složení (1. želatinová kapsle):

Olej z tresčích jater (obsahuje EPA 31 mg, DHA 39 mg, vitamin A 131 μg) ……….. 437,4 mg

  1. vitamin K2 (menachinon-7 – získávaný ze zfermentované sóji) …………………………. 75 μg
  2. vitamin D3 (cholekalciferol) ……………………………………………………………………………… 50 μg
  3. želatinová kapsle (rybí želatina, glycerin, voda, oxid železitý)  ………………………… 180 mg
  4. slunečnicový olej ……………………………………………………………………………………………… 60 mg
  5. triglyceridy se středně dlouhým řetězcem (MCT) ………………………………………………. 2,5 mg

účel použití výrobku: Přípravek se používá k doplnění denní doporučené dávky omega-3 mastných kyselin a vitaminů A, K2 a D3.

Doplněk stravy podporuje normální činnost krevního oběhu, přispívá k zachování zdravých zubů, kostí a zraku a je obzvláště vhodný pro osoby, které denně netráví na slunci více než 15 minuta/nebo používají krémy s UV filtrem, dále pak pro fyzicky aktivní osoby a seniory.

  • text na obalu a další písemné informace distribuované spolu s výrobkem v českém jazyce:
  • Příbalový leták:
  • D3 + K2 + RYBÍ OLEJ
  • doplněk stravy

Doplněk stravy D3 + K2 + RYBÍ OLEJ obsahuje olej z tresčích jater, který je zdrojem omega-3 mastných kyselin (mimo jiné také zdraví prospěšných kyselin EPA a DHA) a vitaminu A v přírodní formě.

Recepturu přípravku doplňuje vysoká dávka (100% denní referenční hodnoty příjmu) přírodního vitaminu K2 v jeho nejúčinnější a nejlépe vstřebatelné formě menachinon-7. Přípravek obsahuje také velmi vysokou dávku vitaminu D3 (až 2000 jednotek v jedné kapsli).

Omega-3 mastné kyseliny patří do skupiny polynenasycených mastných kyselin a tzv. esenciálních mastných kyselin (EMK), jejichž pravidelný příjem je pro organismus nezbytný.

Testy prokázaly, že pravidelný příjem omega-3 mastných kyselin podporuje normální fungování organismu. Podobně důležitý je také pravidelný příjem vitaminu K2, který si lidský organismus není schopný sám syntetizovat.

Tento vitamin je nezbytný pro zdravé kosti a má pozitivní vliv na srážlivost krve. Vitamin D plní důležitou roli při regulaci hladiny vápníku a fosforu v organismu a přispívá k normálnímu růstu a mineralizaci kostí.

Vitaminy D a A kromě toho také podporují normální fungování imunitního systému.

Přípravek se používá k doplnění denní doporučené dávky omega-3 mastných kyselin a vitaminů A, K2 a D3. Doplněk stravy podporuje normální činnost krevního oběhu, přispívá k zachování zdravých zubů, kostí a zraku a je obzvláště vhodný pro osoby, které denně netráví na slunci více než 15 minut a/nebo používají krémy s UV filtrem, dále pak pro fyzicky aktivní osoby a seniory.

Kapsle jsou vyrobeny z lehce stravitelné rybí želatiny. Obsah 60 ks – 2 měsíční dávka.

  1. Účinky: EPA a DHA:
  2. Podporují normální činnost srdce (pozitivní účinky se dostavují při užívání 250 mg EPA a DHA denně) o Pomáhají udržet normální hladinu krevního tlaku (nepřekračujte doporučenou denní dávku 5g EPA + DHA) Pomáhají udržet normální hladinu triglyceridů v krvi (nepřekračujte doporučenou denní dávku 5g EPA + DHA) DHA:
  3. Podporuje činnost mozku (pozitivní účinky se dostavují při užívání 250 mg DHA denně) o Přispívá k zachování dobrého zraku (pozitivní účinky se dostavují při užívání 250 mg DHA denně) Vitamin D:
  4. Přispívá k řádnému vstřebávání vápníku a fosforu
  5. Pomáhá udržet normální hladinu vápníku v krvi
  6. Přispívá k zachování zdravých kostí
  7. Přispívá k zachování zdravých zubů Přispívá k normální funkcí imunitního systému Podílí se na procesu buněčného dělení
  8. Přispívá k normální srážlivosti krve
  9. Přispívá k normální funkci svalů
  10. Vitamin K:
  11. Přispívá k zachování zdravých kostí
  12. Vitamin A:
  13. Přispívá k řádnému vstřebávání železa
  14. Přispívá k normální funkci sliznic
  15. Přispívá k zachování zdravé pokožky
  16. Přispívá k zachování dobrého zraku Přispívá k normální funkci imunitního systému Podílí se na procesu specializace buněk
  17. Složky a jejich charakteristika:

Olej z tresčích jater – tekutý olej je zdrojem esenciálních nenasycených omega-3 mastných kyselin (ENMK – náš organismus nezbytně potřebuje, ale nedokáže si je vyrobit) včetně těch nejdůležitějších jako je kyselina eikosapentaenová (EPA) nebo kyselina dokosahexaenová (DHA), dále pak obsahuje také omega-6 kyseliny a vitaminy A a D. ENMK mají protizánětlivé účinky, pozitivní vliv na imunitní systém, snižují hladinu triglyceridů a „špatného“ cholesterolu (LDL) v krvi a naopak zvyšují hladinu „dobrého“ cholesterolu (HDL). Pravidelný příjem těchto kyselin, které také snižují riziko výskytu Alzheimerovy choroby nebo demence, se doporučuje seniorům.

Vitamin A – je nezbytnou složkou přijímané potravy a v organismu odehrává velmi důležitou roli. Pečuje o zdraví kostí, vlasů, zubů a dásní. Nedostatek vitaminu A vede např. k vysycháni a rohovatěni pokožky nebo k vyšší lámavosti nehtů. Vitamin A je také silným antioxidantem, který chrání buňky před negativními účinky volných radikálů.

Vitamin K2 (menachinon) – patři do skupiny vitaminů označovaných písmenem K. Kromě tohoto vitaminu patří do skupiny také K1 (fylochinon) nebo K3 (menadion). Zatimco K1 se vyskytuje v listové zelenině a «2 v mase nebo fermentovaných zeleninových výrobcích, K3 je získáván synteticky a není vhodný ke konzumaci.

Vitamin K ovlivňuje metabolismus vápniku v celém organismu, jeho hlavní úlohou je totiž modifikace bilkovin, díky které ho mohou vstřebávat. Vitamín K1 se podílí na aktivizaci bílkovin vázajících vápník předevšim v játrech, vitamin K2 pak plní stejnou roli v jiných částech těla.

Při nízké hladině vitaminu K2 se vápník neusazuje v kostech ale v tepnách, což vede k osteoporóze, ischemické chorobě srdeční, neurodegenerativním onemocněním a dalším nemocem srdce nebo ledvin.

Budete mít zájem:  Leky Na Podporu Chuti K Jidlu?

Zatímco vitamin K1 je obtížně vstřebatelný a z jater se do krevního oběhu nedostává, vitamin K2 ve formě dobře vstřebatelného menachinonu-7 (MK-7) je distribuován v krvi po celém organismu, díky čemuž snadno proniká také do mimojaternich tkání, jako např. kostí nebo žilních stěn.

Vitamin D3 – patří do skupiny steroidů rozpustných v tucich, jež jsou nezbytné k zachování normální funkce imunitního systému a normálnímu chodu metabolismu vápníku a fosforu v organismu, což je nezbytné pro zdravé kosti.

Vitamin D reguluje hladinu vápníku v krvi tím, že zvyšuje hladinu fosfátů v trávicí soustavě a zlepšuje vstřebávání vápníku a fosforu z trávicí soustavy. Pň nedostatku vitaminu D neni vápník přijímaný ve stravě plně využíván.

Vitamin D je také nezbytný v procesu kostnatění, protože usnadňuje transformaci organického fosforu na neorganický a podporuje vznik látek potřebných k růstu kostí. Nedostatek vitaminu D v organismu má také negativní vliv na imunitní systém (zvláště v případě osob starších 35 let).

Složení: Olej z tresčích jater, želatinová tobolka (rybí želatina, glycerin – hygroskopická látka, voda, oxid železitý – barvivo), slunečnicový olej, triglyceridy se středně dlouhým řetězcem (MCT), vitamin K2 (menachinon-7 – získávaný ze zfermentované sóji), vitamin D3 (cholekalciferol).

Způsob užívání: 1 kapsli denně v průběhu jídla nebo po jídle. Určeno pro dospělé a děti od 14 let.

Upozornění: Těhotné ženy, kojící matky nebo lidé užívající léky proti tvorbě krevních sraženiny by se měli před užitím přípravku poradit se svým lékařem. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Nejedná se o lék, nemá vlastnosti prevence, ošetřování, léčby nebo vyléčení lidských nemocí. Neni určeno jako náhrada pestré stravy.

Vyvážená strava a zdravý životní styl jsou velmi důležité pro udržení pevného zdraví. Přípravek se nesmí užívat současně s jinými přípravky s vitaminem D nebo K. Přípravek se nesmí užívat při ledvinových kamenech, hyperkalcémii nebo alergii na kteroukoliv složku přípravku.

Popisované pozitivní účinky se dostavuji při uživáni 1 kapsle denně.

  • Obsah balení: 60 kapslí          1 kapsle
  • Olej z tresčích jater obsahující: EPA – kyselina eikosapentaenová DHA – kyselina dokosahexaenová Vitamin A (ekvivalent retinolu)   437,4 mg 31 mg 39 mg 131 ug (16%RHP)
  • Vitamin K2 (menachinon-7)   75 ug (100% RHP)
  • Vitamin D3 (cholekalciferol)  50 pg (2000 jednotek) (1000% RHP)
  • RHP = referenční hodnota příjmu

Skladování: Uchovávejte v suchu a temnu při pokojové teplotě, mimo dosah dětí. Spotřebujte do data uvedeném na obalu.

Výrobce: Inventia PT Sp. z o.o., Lešna 11,83-041 Žutawka, Poland

Distributor v ČR a SR: Eva Sojková, Karla Tomana 823,272 04 Kladno 4, Czech Republic XBwSf tel.: +420 775 373 379 email: info@nezestarnicz: www.nezestarni.cz

  1. Obal:
  2. Vitamin D3 + K2 + RYBÍ OLEJ
  3. 60 ks – 2 měsíční dávka.
  4. Doplněk stravy obsahuje olej z tresčích jater, který ie zdrojem omega-3 mastných kyselin (EPA a DHA), vitaminu A v přírodní formě, vysokou aávku vitaminu D3 a vitamin K2 v jeho nejúčinnější a nejlépe vstřebatelné formě menachinon-7.

Doplněk stravy podporuje normální činnost krevního oběhu, přispívá k zachován! zdravých zubů, kostí a zraku a je obzvláště vhodný pro osoby, které denně netráví na slunci více než 15 minut anebo používají krémy s UV filtrem, dále pak pro fyzicky aktivní osoby a seniory.

Způsob užívání: 1 kapsle denně v průběhu jídla nebo po jídle. Určeno pro dospělé a děti od 14 let. Upozorněni: Těhotné ženy, kojící matky nebo lidé užívající léky proti tvorbě krevních sraženin by se měli před užitím přípravku poradit se svým lékařem. Nepřekračujte doporučenou denní dávku.

Není určeno jako náhrada pestré stravy. Vyvážená strava a zdravý životni styl jsou velmi důležité pro udržení pevného zdraví. Přípravek se nesmí užívat současně s jinými přípravky s vitaminem D nebo K.

Přípravek se nesmí užívat při ledvinových kamenech, hyperkalcémii nebo alergii na kteroukoliv složku přípravku.

NUTRIČNÍ HODNOTY

1 kapsle

Olej z tresčích jater obsahující: EPA – kyselina eikosapentaenová

DHA – kyselina dokosahexaenová Vitamin A (ekvivalent retinolu)

437,4 mg 31 mg 39 mg

131 ijq (16 % RHP)

Vitamin K2 (menachinon-7)

Vitamin D3 (cholekalciferol)

  • RHP „referenční hodnota příjmu
  • Čistá hmotnost: 40,80 g
  • Skladování: Uchovávejte v suchu a temnu při pokojové teplotě, mimo dosah děti.

Spotřebujte do data uvedeném no obalu. Složení: viz. INGREDIENTS.

Výrobce: Inventia® PT Sp. z o.o. Poland, 83-041 Žutawka, ul. Lešno 11.

Distributor ČR, SR: Eva Sojková, Karla Tomana 823,272 04 Kladno 4,

tel.: +420 775 373 379, email: info@nezestarnicz, www.NEZESTARNI.cz

Výrobek D3 +K2 + RYBÍ OLEJ naplňuje definici léčivého přípravku uvedenou v § 2 odst. 1 písm. b) zákona o léčivech, což znamená, že tento produkt musí splňovat kritéria bezpečnosti, jakosti a účinnosti stanovená tímto zákonem.

U uvedeného výrobku však nebyla prověřena bezpečnost, jakost a účinnost v rámci registračního řízení, ani jiným způsobem upraveným zákonem o léčivech.

Tento výrobek tak nesplňuje požadavky na bezpečnost výrobků a jako takový nemůže být nadále ponechán na trhu a je nutné ho bezodkladně vrátit dodavateli. 

Oddělení dozoru nad reklamou 

21.11.2019

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector