Rybí tatarák – připravte si ho z lososa nebo i z kapra

Rybí tatarák – připravte si ho z lososa nebo i z kapra

recepty

Co si uvařit na víkend něco lehkého a chutného? Milovníci ryb jistě nepohrdnou pstruhem s bylinkami a česnekem….

Rybí tatarák – připravte si ho z lososa nebo i z kapra

recepty

Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí…

Rybí tatarák – připravte si ho z lososa nebo i z kapra

recepty

Příprava pstruha patří k těm nejjednodušším. Stačí ho jen očistit a vykuchat. Přinášíme delikátní recept na pstruha na ho…

Rybí tatarák – připravte si ho z lososa nebo i z kapra

recept internet

A to z různých ryb -Amur,Tolstolobik i bílá ryba a pod). Tak děláme tak zvané „Šarany = kapr rozřízlý v páteři, vpletený do takové vidle a tažený nad ohněm dlouho a po delší době teprve ošlehlý. Dělají supr rybí salát, rybí škvarky, rybí klobásy a jsou schopni dělat snad i dort.Nic jsem neměnil, tak nevím a nám chutná a když máme posed u pivíčka a tábor

Podobné recepty jako Rychlý tatarák z kapra

Rybí tatarák – připravte si ho z lososa nebo i z kapra

recept internet

Komentáře k receptu Rybí placičky s dresinkem … Tartar z uzeného lososa s čerstvým koprem . Hovězí kližka na kopru v pomalém hrnci . Pstruh s brynzou a koprem . Losos s hořčicí . Rybí karbanátky v nálevu . Jedničkové rybí filé . Rybí filé na smetaně . Rybí filé na rajčatech . Rybí filé v zelenině . Kopr v sladkokyselém nálevu . Rybí filé s chřestem . Rybí …

Podobné recepty jako Rybí placičky s dresinkem z hořčice a kopru

recept internet

Ryby. Rychlé předkrmy. Salámová pizza. Saláty. Saláty s masem. Sendviče. Sladká dětská jídla. Sladká svačina. Sladké pečivo. Sladké snídaně . Smoothie. Snídaně. Studené předkrmy. Svačina. Svíčková. Sýrova pizza. Sýrové pomazánky. Štědrovečerní večeře. Šunková pizza. Teplé předkrmy. Těsto na pizzu. Těstoviny. Těstoviny s masem. Těstoviny se zeleninou.

Podobné recepty jako Tatarák

Ryby a mořské plody. VIDEO: Tatarák z lososového pstruha. Maso. Proslulý tatarák z Kantýny. Chuťovky a předkrmy. Lososové ceviche s grapefruitem, avokádem a mátou. Maso. Hovězí tatarák s kapary – nejlepší recept, jak připravit tatarský biftek. Chuťovky a předkrmy. Mexické ceviche marinované v citrusové šťávě . Sdílet (0) Diskuze (0) Zavřít diskusi. Zkopírovat …

Podobné recepty jako Rybí tatarák z čerstvého pstruha

recept internet

Ryby 0 názorů LukasM Přidat fotku. Přidat další fotografii . Ryby 0 názorů Suroviny 100 g uzeného lososa 20 g kopru sůl … Komentáře k receptu Tartar z uzeného lososa s čerstvým koprem. K receptu nejsou žádné komentáře. Přidat komentář . Komu se recept líbí. TIP dne na email. Přihlásit. Další inspirace. Přidat podobné recepty. Tataráček z čerstvého lososa …

Podobné recepty jako Tartar z uzeného lososa s čerstvým koprem …

recept internet

Tatarák ala DoPe – recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.

Podobné recepty jako Tatarák ala DoPe

recept internet

Alternativy k tomuto receptu. Pikantní lososový tataráček . Tataráček z čerstvého lososa . Tataráček z lososa . Komentáře k receptu Tatarák z lososa. svatka (neregistrovaná) 29. 3. 2013 17:45:53 . tu okurku radím vynechat, a přidávám čerstvý žloutek, který to vše zjemní do nebeské chuti:-Odpovědět. svatka (neregistrovaná) 29. 3. 2013 17:45:52. tu okurku radím …

Podobné recepty jako Tatarák z lososa

recept internet

K bramborům přidáme sůl, studenou smetanu a petržel. Vše lehce promícháme vařečkou, aby se brambory obalily, udržujeme v teple. Lososa osušíme, osolíme a zakápneme citronovou šťávou. Kůži lehce posypeme trochou sypké koprové nati. Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olej a maso opékáme nejprve kůží dolů asi čtyři minut. Pak je otočíme a další, přibližně tři …

Podobné recepty jako Losos s koprem, hořčicí a petrželovými brambory …

recept internet

Domácí tatarka – recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.

Podobné recepty jako Domácí tatarka

recept internet

Ryby 21 názorů 1/8 Eliza Přidat fotku + 5 fotografií … Tartar z uzeného lososa s čerstvým koprem . Komentáře k receptu Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou. AlegroBravo. 31. 12. 2017 14:04:50 . Výborný recept se skvělou omáčkou. Přidávám foto mého výtvoru. Odpovědět. Niky (neregistrovaný) 9. 8. 2015 09:57:16. Teda, moc děkuji za zajímavý recept …

Podobné recepty jako Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou …

K tomu patří i trik číslo dvě: brambory nakrájejte na hranolky a krátce, asi 5 minut, je předvařte v osolené vodě. Nechte je dobře okapat, v pekáči nebo na plechu promíchejte s olivovým olejem, osolte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C až zezlátnou, trvá to asi 30–40 minut.

Podobné recepty jako Vepřová játra na roštu s domácími hranolky a tatarkou …

recept internet

Ryby Doba přípravy: 45 minut 3 názory 1/2 Colombo65 Přidat fotku. Přidat fotografii ; Ryby Doba přípravy: 45 minut 3 názory Suroviny 4 porce 1 losos 2 PL francouzská hořčice 1 špetka sůl 1 špetka pepř 100 g parmezán jemně strouhaný 2 ks šalotka 1 špetka čerstvého kopru 1 citron na šťávu. Postup přípravy receptu. Lososa jemně umeleme. Dochutíme šalotkou nakrájenou …

Podobné recepty jako Tataráček z čerstvého lososa

recept internet

Tatarák z čerstvého lososa – recept: Lososa zbavíme kůže můžeme ho nožem naškrábat, nebo nakrájíme na malinkaté kousky, které ještě nožem můžete rozmáčknout. Dáme do misky.Asi půl malé

Podobné recepty jako Tatarák z čerstvého lososa

recept internet

Francouzský tatarák – recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.

Podobné recepty jako Francouzský tatarák

Maso promíchejte s nasekanými kapary, worcesterskou omáčkou, kečupem, hořčicí a žloutky. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a vmíchejte k masu. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Česnek oloupejte a potřete jím opečený chléb. Podávejte s tatarákem.

Podobné recepty jako Oblíbený na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka …

recept internet

Tatarský biftek – recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.

Podobné recepty jako Tatarský biftek

recept internet

Ryby 4 názory 1/2 Patriciee Přidat fotku. Přidat fotografii; Ryby 4 názory Suroviny 200g lososa půlka malé cibule špetka soli špetka pepře špetka drceného kmínu trochu sojové omáčky 3 kapky citronu 5 bagetek česnek na potření bagetek. Postup přípravy receptu. Nejdříve dejte bagetky nakrájené na kolečka a potřené česnekem s trochou másla péci asi na 150 stupňů do …

Podobné recepty jako Domácí tatarák z lososa s česnekovými bagetkami …

recept internet

Ryby 2 názory Suroviny … Tartar z uzeného lososa s čerstvým koprem . Tataráček z čerstvého lososa . Komentáře k receptu Carpaccio z čerstvého lososa. spagetka. 5. 3. 2016 06:17:00. To se mi moc líbí, tataráka jsem už z lososa dělala a chutnal. Zkusím podle tebe . Odpovědět . Drobek. 4. 3. 2016 17:14:33. Nád.herné, lososa miluju na všechny způsoby a přiznávám …

Podobné recepty jako Carpaccio z čerstvého lososa

recept internet

Ryby Doba přípravy: 20minut … Uzený už není ono a je hodně slaný, ale každý dle své chuti, dávám jako inspiraci na letní večery k pivečku, vínečku . Odpovědět. lemarti. 8. 7. 2012 19:18:09. Super,teď jsem narychlo vyzkoušela a mňamozní dovoluji si přidat foto a bodík. Odpovědět. JanaDorazinova. 8. 7. 2012 19:12:25. Super! Odpovědět. Předchozí 1 2 Další …

Budete mít zájem:  Raději se svěřit s inkontinencí, než skončit s plínou

Podobné recepty jako Tatarský biftek z lososa

recept internet

Ukládám, v sobotu bude rodinná sláva a k obědu budou ryby, určitě pár kousků lososa zbyde. Tak teď už vím, co s nimi večer udělám a to si dají určitě všichni. Posílám 13. šťastný bodík. Odpovědět. Bahula. 12. 7. 2012 06:44:19. Už v tvém podání velmi lákavé + Odpovědět. srettka . 12. 7. 2012 04:56:37. wauu, pritazlive zatisicko a to aranzmatko, jeden by slzu …

Podobné recepty jako Pikantní lososový tataráček

recept internet

K ingrediencím, které jsou uvedeny nahoře, ještě přidám trochu olivového oleje, aby to bylo jemnější, worcester, mletý kmín, polévkovou lžíci jemně nasekaných kaparů, kečup a pouze kávovou lžičku hořčice aby nepřehlušila chuť masa. Cibuli také rozmixuji na malilinké kousíčky. Česnek si dávám až na topinky pomazané husím sádlem. Když je to všechno …

Podobné recepty jako Tatarský Biftek pravý

recept internet

Že se karbanátky dělají jen z mletého masa? Omyl. Můžete si připravit i rybí variantu a k tomu skvělou domácí křenovou tatarku.

Podobné recepty jako Rybí karbanátky s křenovou tatarkou

recept internet

Jinak k praskání: mám vyzkoušeno léty, že moc záleží na řezníkovi, kde masou koupíte. Pokud u „poctivého“ nebo si melete maso sami doma, je dobré přidat do těsta během hnětení cca 0,5 dcl vody na 1 kg masa, klidně i víc. No a pokud máte řezníka šejdíře, tak už tu vodu přidávat nemusíte, je tam od něj a sekaná prostě nepraskne. Věřte/nevěřte.

Podobné recepty jako Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Ryby Doba přípravy: 15 minut 5 názorů Suroviny uzený losos – filet, viz druhé foto zralé mango voňavé české jablko trochu rukoly citronová šťáva olivový olej sůl, pepř. Postup přípravy receptu. Jablko odjadřincujeme a nakrájíme na drobné kostičky, přidáme rukolu, vše zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vše necháme v misce jen chviličku odležet …

Podobné recepty jako Uzený losos s mangem a salátkem z jablka a rukoly …

recept internet

Ryby 0 názorů Suroviny 100 g uzeného lososa šťáva z 1/2 citronu 1 šalotka pár kapek dobré sojové omáčky (nemusí být) čerstvě mletý pepř sůl kopr jemně nasekaný lžička olivového oleje. Postup přípravy receptu. Lososa a šalotku nasekáme na jemno. Přidáváme po kapkách šťávu a podle chuti sojovou omáčku. Dochutíme solí, koprem a čerstvě mletým pepřem. Zak

Podobné recepty jako Tatarák z uzeného lososa

recept internet

Tatarský biftek z lososa – recept: Lososa nakrájíme na kostičky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nasekaným koprem, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Dáme na 20 minut

Podobné recepty jako Tatarský biftek z lososa

recept internet

Ryby Doba přípravy: 45 minut 20 názorů 1/8 Daniella O. Přidat fotku + 5 fotografií Přidat fotografii; Ryby Doba přípravy: 45 minut 20 názorů Suroviny 3 porce lososové podkovy nebo kousky citronová šťáva sůl 100 g plátkového uzeného sýra (30% Eidam), nemusí být hrst kopru máslo nebo olej na vytření pekáčku. Postup přípravy receptu. Lososa si připravíme na porce …

Podobné recepty jako Vypečený losos s koprem a uzeným sýrem

recept internet

Ryby Doba přípravy: 30 minut 0 názorů hazel Přidat fotku. Přidat další fotografii . Ryby Doba přípravy: 30 minut 0 názorů Suroviny 6 az 8 4 velke brambory nebo 8 malych, oloupane a nakrajene na tensi platky (asi 8 mm ) 2 stredne velke cibule nakrajene na drobno 150 g uzeneho lososa, nakrajeneho na kousky 2 polevkove lzice cerstveho kopru nakrajeneho na jemno 2 polevkove lzice masla …

Podobné recepty jako Zapékaný čerstvý a uzený losos s bramborami

recept internet

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy. … Já nemám o rybu nouzi a tak používám hlavně boční filety.Jsem si jist,že by to šlo i z jiných sladkovodních ryb.PROMIŇTE. autor Anonym | 18. 10. 2006 14:35. Moc zajimavy ! Tereza Jarčušková | 18. 10. 2006 11:45. Toto ukladám, ryby sú u nás v kurze, a takýto receptík ešte nemám …

Podobné recepty jako Tatarák z kapra

recept internet

Klára K. | 5. 9. 2011 14:52. Robila som tieto kuracie prsia s tatarkou a musím povedať, že mali úspech. Šťavy bolo dosť aj bez smotany a mäso chuťove lepšie na druhý deň. Môžem len doporučiť. Benova Lenka | 7. 3. 2009 18:01. Dnes som varila tento recept a môžem len doporučiť. Manžel najprv neveril, ale potom si pochutnal a chválil. Zemiakov som mala menej, tak som …

Podobné recepty jako Kuřecí prsíčka v tatarce

recept internet

Měli jsme dnes k obědu, moc nás to nezaujalo. Co se týká množství tatarky dávala jsem na pekáč velikosti 20×35 cm 350ml tatarky. Pokud bych dělala znovu nejspíš bych cibulku nejprve zpěnila na másle, takto zůstala poměrně tuhá; a kuře bych nakrájela na menší kousky, aby se lépe propeklo a mělo možnost nasát více chutě cibulky a tatarky a též bych ho více …

Podobné recepty jako Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

recept internet

Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním . Celozrnné řepné placky s uzeným pstruhem . Tartar z uzeného lososa s čerstvým koprem . Kuličky z uzeného lososa . Domácí uzený losos . Kapr s uzenou paprikou . Paštika z uzené makrely . Uzené šproty v županu . Pstruh na uzené paprice . Plněný pstruh uzenou slaninou . Roládky z pangase s uzenou rybou . Grilovaný …

Podobné recepty jako Uzený tolstolobik

recept internet

Tatarkové řízky – recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.

Podobné recepty jako Tatarkové řízky

recept internet

Alternativy k tomuto receptu. Pivní “ tataráček“ Romadur ala tatarák . Pěna z olomouckých tvarůžků . Komentáře k receptu Tatarák z olomouckých tvarůžků. lubinka. 2. 8. 2018 21:54:00. Jana Dorazinová-Remková: Rozhodně vyzkouším, je to super recept na tyto vedra, tataráček + pivko, co si víc přát. Odpovědět. JanaDorazinova (autorka receptu) 2. 8. 2018 21:51:18 …

Podobné recepty jako Tatarák z olomouckých tvarůžků

Domácí tatarka- recept: Nejdříve si připravte domácí majonézu. (Případně si můžete přípravu usnadnit koupenou)Poté do mixéru dejte nakládané okurky, kapary, šalotku nebo

Podobné recepty jako Domácí tatarka

recept internet

Vyzkoušejte pro slavnostní chvíle připravit efektní předkrm z uzeného lososa. Výtečnou chuťovku doplňte natenko nakrájenou okurkou s výrazným koprovým dresinkem, který se krásně snoubí s chutí uzené ryby. Příprava tohoto pokrmu je velmi jednoduchá! Přesvědčte se o tom ve videoreceptu.

Podobné recepty jako Tatarák z uzeného lososa a okurkové carpaccio s koprovým …

Recept: Třeboňský tataráček z kapra na Labužník.cz

(Hodnoceno 1x) Gurmánka.cz Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nejchutnější kapří tataráček si dávám jednou za rok na břehu jihočeského rybníka. A to vždy na podzimním výlovu. Místní rybáři ho míchají zručně a elegantně, čímž vzdávají hold slavné české rybě domácí – třeboňskému kapru. Kouzlo receptu tkví v dokonale čerstvé rybě, v silné chuti českého česneku a ve voňavém sádle, na kterém se topinky smaží nejlépe.

Budete mít zájem:  Nevhodné Léky V Těhotenství?

Postup

Kapří maso bez kůže a kostiček jemně naškrabáme nožem nebo umeleme na masovém strojku. Smícháme s drobně nasekanou cibulí, ochutíme kořením a dalšími přísadami ze seznamu ingrediencí a spojíme čerstvým žloutkem.

Do zamíchaného kapřího tataráčku přikápneme pár kapek citrónové šťávy a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Tataráčku prospěje krátké proležení v chladu. Podáváme na chlebových počesnekovaných topinkách.

*Můj tip:* V hmoždíři utřeme trochu nasekané petrželky se špetkou soli, lžící olivového oleje a lžičkou čerstvě vymačkané citrónové šťávy. Touto směsí si tataráček na talíři pokapeme.     „[* https://data.labuznik.cz/labuznik/images/original_temp/19557.jpg *]“:http://r.webdio.cz/www/delivery/ck.php?oaparams=2__bannerid=843__zoneid=0__cb=bb34dced71__oadest=http%3A%2F%2Fwww.gurmanka.cz    

  • Další recepty na Tatarský biftek
  • Recept je z kategorií: Chuťovky Maso Ryby
  • Nahlásit recept

Ověřený recept

  • 27.11.12 vloženo
  • 33451x zobrazeno
  • 350 g kapřího filetu
  • 1 cibule
  • 1 žloutek
  • ½ lžičky sladké mleté papriky
  • špetka mletého kmínu
  • sůl
  • mletý pepř
  • kapka tabasca
  • dle chuti hořčice, kečup
  • citrónová šťáva
  • zelená petrželka

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu. Rybí tatarák – připravte si ho z lososa nebo i z kapra

  • Třeboňský zapečený kapr
  • Kapr na špeku s česnekovým máslem

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.11.20 21:05

Před pár lety jsem si tohle dal v jedné třeboňské restauraci a byl
jsem straaaašně zklamaný. Teď už vím, čím to asi bylo. Oni měli maso
mleté, kdežto já jsem si ho naškrábal. Výsledek je naprosto úžasný.

Samozřejmě kapr má maso zvláštní a nevýrazné a dochucení k dokonalosti
vyžaduje u každého pár experimentů. Ale moc jsem si pochutnal. Hořčice
jsem dal jednu kávovou lžičku a kečupu taky tak.

Doporučuji nepřehnat to
s cibulí a ohlídat si, aby tam nevnikly delší nedokrojky cibule.

Líbí se mi

Diskuse k receptu Třeboňský tataráček z kapra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Recept : Tatarák z kapra | ReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace

ReceptyOnLine / Jídla / Studená jídla / z ryb a korýšů / příprava za studena / Tatarák z kapra

PředchozíTatarák z čerstvého tuňáka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

20 minut(y)

Náročnost 1

Vytisknout Odeslat emailem

Recept na tatarský biftek z kapra pochází od třeboňských rybářů, my jsem ho ještě trochu upravili.

Ingredience:

Rozpis na 4 porce:
400 g filetu z kapra bez kůže
2 ks cibule
2 ks žloutky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce sladkého kečupu
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého pepře
1 lžička soli
střik citrónové šťávy
několik kapek Tabasca

Postup:

1. Filety z kapra dvakrát přemeleme na masovém strojku spolu s oloupanou a na půlky překrojenou cibulí
2. Přidáme žloutky, hořčici, omáčky a dochutíme kořením

3. Nakonec tatarák zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a důkladně promícháme.

Doporučení:

Jako klasický tatarský biftek i rybí tatarák podáváme s čerstvě opečenými topinkami a česnekem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PředchozíTatarák z čerstvého tuňáka

Rybí tatarák – připravte si ho z lososa nebo i z kapra

Nejnovější články

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále …

Březnové recepty. Jak je to s jarní očistou, o které se pořád mluví? Je opravdu třeba v jídelníčku po zimě něco pozměnit, nebo to zkrátka neřešit? My jsme zastáncem toho, že pokud se pokrmy připravují s láskou a z kvalitních surovin, je to to nejlepší, co si můžeme dopřát. Proto preferujme lokální potraviny, tedy ty ze sousedství.

Držitelé Regionální potraviny jsou pravidelně kontrolováni, díky čemuž jsou jejich produkty opravdu kvalitní, a navíc velmi dobré.

Abyste měli inspiraci, nachystali jsme pro vás dva recepty na každý den: pikantní fazolovou polévku a nealkoholický punč, a navíc dvě delikatesy, které už voní Velikonocemi: jehněčí kolínko na víně s celerovým pyré a jidáše s ořechy. Pojďme na to!

číst dále …

Velikonoce si jenom těžko umíme představit bez nadýchaného beránka, nazdobených kraslic nebo tradiční nádivky z kopřiv a poctivého uzeného. Pro voňavou uzenou pečeni od tradičního českého výrobce Uzeniny Příbram, která skvěle doplní nadýchanou nádivku, si letos můžete dojít do řeznictví ZEMAN maso-uzeniny.

číst dále …

Chystáte-li se na největší jarní svátky poctít svou rodinu nějakou specialitou, sáhněte po jehněčím. Mladé maso by totiž nemělo chybět na žádné velikonoční tabuli. Nemusíte se obávat typické aromatické vůně skopového, jehněčí maso není tak výrazné. Naučte se zpracovat ne zcela obvyklý kus masa. Uvidíte, že úspěch bude zaručen!

číst dále …

Sotva skončily Vánoce, už jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním.

Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, ale pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc.

Jestli se navíc snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující recept na lahodného nepečeného velikonočního beránka!

číst dále …

Beránek, mazanec i jidáše – upečte letos tradiční pochutiny z méně známých, za to nutričně zajímavějších druhů mouky.

Hladká, polohrubá a hrubá pšeničná mouka jsou sice ty nejrozšířenější varianty, v posledních letech je ale střídají i jiné, například cizrnová, pohanková nebo čiroková mouka.

Obsahují velké množství tělu prospěšných látek, a navíc vám většina z nich umožní péct i bezlepkově, takže mohou bez obav kouzlit i celiaci.

číst dále …

Během Velikonoc každý z nás dodržuje ve větší či menší míře nějaké zvyky, ať už je to koledování, malování kraslic, nebo třeba jen příprava jídel spjatých s tímto svátkem. A právě k velikonočním jídlům se skvěle hodí moravská a česká vína, která ze svátečního oběda nebo večeře vykouzlí ještě o něco příjemnější zážitek.

číst dále …

Tatarák z lososa: Jak správně připravit oblíbenou chuťovku

Patříte k těm, kteří místo tradičního českého kapra připravují na Štědrý den raději lososa? Nejste sami! Přednost mu dává čtvrtina Čechů, mezi lidmi mladšími pětatřiceti let dokonce celá třetina. Důvodů je hned několik. Nemá drobné kosti, maso není cítit rybinou, obsahuje vysoký podíl bílkovin, omega-3 mastných kyselin, vitamínu D a vitamínů ze skupiny B.

Ať už ale pořídíte celou rybu nebo třeba jen celé filety, zůstanou vám při porcování zbytky, které by bylo nehospodárné vyhodit, obvykle jde o úzkou ocasní část nebo ořez z kostry. Losos přece jen nepatří k nejlevnějším. Využít je můžete třeba na přípravu polévky, pomazánky nebo mezi milovníky ryb oblíbeného tataráku z lososa, který, pokud je správně připravený, je skutečnou delikatesou.

Z čeho lososový tatarák připravit

Použít můžete v podstatě kteroukoliv část ryby, zbavenou kůže a kostí, nejlepší je ale zvolit tu, kde je maso nejméně tučné, tedy ocasní. Tou lidé v prodejně často opovrhují, je na ní totiž nejméně masa a v ní nejvíc kostí.

Budete mít zájem:  Ambrobene 75 mg – příbalový leták

Maso z nich ostrým nožem ale snadno naškrabete. V případě, že zpracováváte celou rybu na filety nebo podkovy, vystačíte si s různými odřezky a „zbytky“.  V opačném případě doporučuji sáhnout právě po filetu z ocasní části nebo kterémkoliv filetu.

Na čem ale skutečné záleží, je čerstvost. Maso by mělo vonět oceánem a na dotek být tuhé. Jakmile ucítíte zápach rybiny, raději z něj tatarák nedělejte. Nejlepší je nechat si filety v obchodě nakrájet z celé ryby, u níž vidíte i barvu kůže a očí.

Krájet, nebo rozmělnit?

Na tom se neshodnou ani přední světoví šéfkuchaři. Udělejte to proto podle toho, jak to bude vyhovovat vám a vašim případným hostům. Někdo nedá dopustit na tataráček z najemno rozmělněného rybího masa.

Můžete ho naškrabat nožem, nasekat sekáčkem nebo třeba využít malý kuchyňský elektrický sekáček. Jiný zase dává přednost hrubšímu tataráčku z lososa nakrájeného na drobné kostičky.

Připravíte ho tak, že maso nejdřív nakrájíte na tenké plátky, ty pak na proužky a následně na malé stejnoměrné kostičky.

Správné ochucení dodá šmrnc

Samotná chuť čerstvého masa z lososa je velmi jemná a lahodná, aby byl ale tatarák z něj skutečně delikátní, je třeba ji přidáním několika ingrediencí vyladit k dokonalosti. Co kuchař, to jiný recept, použijte tedy ty suroviny, které vám chutnají.

Chybět by rozhodně neměla najemno nakrájená cibulka (skvělá je šalotka nebo červená cibule), čerstvě vymačkaná citronová šťáva, sůl a pepř. Vynikající jsou také kapary.

Někdo tatarák dochucuje trochou dijonské hořčice, přidává se i najemno nakrájená červená nebo žlutá paprika, kyselé okurky či na kousky nakrájené avokádo.

Hodí se také čerstvé bylinky, nejčastěji se používá kopr, výborný je ale i estragon, pažitka nebo třeba bazalka. I tady ale platí, že všeho moc škodí.

Příliš mnoho koření by přebilo přirozenou chuť ryby, takže pozor na to. Nikdy například nekombinujte víc druhů bylinek, vyberte si vždy jen jednu.

Milovníci asijské kuchyně zase mohou do masa přidat trochu nastrouhaného zázvoru, wasabi, lžíci sójové omáčky a nasekaný čerstvý koriandr.

Nepodceňte způsob servírování

Ne nadarmo se říká, že jíme i očima. Určitě si proto trochu vyhrajte i při servírování hotového losového tataráku. Pokud ho jen každému na talířek „nakydáte“ na hromádku lžící, nedivte se, že většina lidí nebude mít vůbec chuť se do něj pustit.

Použijte nějaké tvořítko, tatarák do něj lžící nandejte a omačkejte. Nebojte se popustit uzdu fantazii, jako spodní vrstvu použijte třeba nasekané avokádo.

Pak už ho jen dozdobte nějakou tou čerstvou bylinkou, několika lístky polníčku, pár kapkami olivového oleje, plátkem citronu a podobně.

K lososovému tataráčku se obvykle podávají topinky z bílého pečiva, vynikající je ale i nasucho opečený tmavší chléb či pečivo. Tatarák můžete servírovat i na jednohubkách, je ale potřeba připravit je těsně před podáváním.

Autor: Lenka Chvostová

Rychlý tatarák z kapra

  • sten(neregistrovaný)17. 3. 2012 19:55:35 Odpovědět
  • Simona Skolakova27. 12. 2010 07:50:15 teda tento receptík mi utekl,ten jsem přehlédla a to je škoda chce to vyzkoušet myslím,že to musí býti prima bašta. Já jedla v Holandsku syrové Herinky vcelku,prodávají to tam na ulici s cibulkou nakrájenou na drobno polité olejem a je to skvělé.Něco jako u nás tady prodávají klobásu nebo párky Odpovědět
  • Klok_an(neregistrovaný)27. 12. 2010 01:52:57 „Téměř vše z ryb se dělá ze syrových.Třeba lososí plátky a suši a apod“No, taky pokud budete takove veci jist amatersky pripravene, tak si zadelavate na pekny problemy. Takove veci musi byt spravne upravene (treba predem zamrazene) a ze spravnych ryb.Syrove sladkovodni ryby – osobne bych se vyhnul obloukem. Hodne velkym.

Odpovědět

  • Křemene. To opravdu nevím ! Já ten recept mám od kamaráda, který je zaměstnán u Rybářslého podniku (Nedávno Třeboň, dnes Na Hluboké n/Vltavou) a tam při různých podnikových příležitostech dělají, jak jinak než speciality z ryb. A jejich recepty.( A to z různých ryb -Amur,Tolstolobik i bílá ryba a pod).

    Tak děláme tak zvané „Šarany = kapr rozřízlý v páteři, vpletený do takové vidle a tažený nad ohněm dlouho a po delší době teprve ošlehlý. Dělají supr rybí salát, rybí škvarky, rybí klobásy a jsou schopni dělat snad i dort.Nic jsem neměnil, tak nevím a nám chutná a když máme posed u pivíčka a táboráku, tak je od něho těchto dobrůtek dost a dost.

    Ta fotka je právě z takové příležitosti. Ale zkus něco nového. Možná lepšího.

    Odpovědět

  • Křemen(neregistrovaný)

    4. 7. 2009 20:25:58

    Rybařím spoustu let jako celá naše rodina, receptů máme vyzkoušeno také mnoho, ale nevím proč zrovna tady chybí vajíčko? Určitě přidejte. Když už experimentuji, tak jsem přidal i drobet česnekové pasty.

    Odpovědět

  • spagetka

    5. 3. 2009 13:55:54

    Tak že bych dostala konečně kapra do mé polovičky – tomu nesmí přijít kapr ani o vánocích na stůl, ale jiné ryby jí, takže by to neměl být problém tvrdit, že to byl třeba cejn nebo amur, jinak to další vypadá bez jakýchkoli problémů

    Odpovědět

  • JanaDorazinova

    5. 3. 2009 12:19:47

    No a dost, ne Světlano, ty sadistko! Vašku, to si musím uložit! Mám ještě kapra v mražáku, jen jsem si říkala, co ty kosti, ale tos tady vysvětlil. Díky za recept. Tatarák z tvrdého sýra už jsem dělala, ale z kapra? Na co lidé nepříjdou!

    Odpovědět

  • Svetlana

    5. 3. 2009 11:41:07

    …vybusna, ale takový uzený losos na chlebu s máslem, ještě kaviár a naložené škeble?…

    Odpovědět

  • vaclavka

    5. 3. 2009 11:20:12

    Jo a dal jsem bodík.

    Odpovědět

  • vaclavka

    5. 3. 2009 11:19:04

    Jedl jsem ho již před lety,od jednoho vášnivého rybáře.Byl úžasný,dokonce ho schutí snědl i můj otec a ten jinak rybu neveme do úst!!!!

    Odpovědět

  • vybusna

    5. 3. 2009 11:17:14

    to je fakt ciste psychologicka zalezitost..neviem ci by som vlozila do ust surovu rybu..hoci s hovadzim je to to iste a zjem bez problemov. moj prispevok je ciste akademicky…ryby nemam rada a okrem trescej peceni z konzervy ich nejem

    Odpovědět

  • Tatarák je ze syrového masa. A rybí tataráky jsou také ze syrového. Téměř vše z ryb se dělá ze syrových.Třeba lososí plátky a suši a apod. Ono vše je syrové i když se nám to nezdá protože je to naložené (slanečci,rybí uzle,rybí salát atd.) Byl jsem taky trochu rybář amatér a dost jsem z ryb dělal ( a stále děkám) a chutnají nám i když bůček je bůček.- CHA,,cha.

    Odpovědět

  • Jikotka

    5. 3. 2009 10:50:40

    Václave,to maso je syrové já si neumím představit jíst syrovou rybu

    Odpovědět

  • HankaPu

    5. 3. 2009 10:38:17

    Zajímavý recept, určitě vyzkouším. Ryby to je naše… dávám bodík

    Odpovědět

  • Diskuze

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Adblock
    detector