Prodejci sýrů slibovali slevu a přitom zákazníky šidili

Prodejci sýrů slibovali slevu a přitom zákazníky šidili

Tavírna sýrů Salix s.r.o. funguje na trhu od roku 1996. Přes mírné rozšíření si udržela ráz rodinného podniku.

V současné době nabízí široký sortiment tavených sýrů

: – sýrové dorty – tavené sýry v kelímcích – tradiční balení v Al-folii – krémové sýry v tubách – tavené sýry v salámcích

– uzené tavené sýry

vedle tavených sýrů se zde vyrábí i ricotta, pařený sýr nebo jogurty a jogurtové nápoje, které jsou i ve variantě z ovčího mléka

a plísňové sýry s ručně zpracovávanou sýřeninou firmy Mlékárna Kopecký s.r.o.:

– sýry s bílou plísní na povrchu – haťovský dvouplísňový sýr, který byl nominován na Zlatou Salimu 2001 – čerstvý kozí sýr – plísňový kozí sýr                   – syrovátkový nápoj

                  – nakládaný sýr s bílou plísní v oleji

  • V nejbližším okolí jsou naše sýry distribuovány ambulantním prodejem.
  • Ve vzdálenějších městech jsou sýry dodávány do místních velkoobchodů s mlékárenskými výrobky.
  • Pro zákazníky z Čáslavska a Kolínska jsou otevřeny podnikové prodejny:
Chotusice u Čáslavi
Říjen – Březen:     Úterý             8-16 hod    Pátek            7-17 hod Duben – Září :           Pondělí         10,30 – 16,00           Úterý               8,00 – 16,00           Středa           10,30 – 16,00           Čtvrtek          10,30 – 16,00          Pátek              7,00 – 17,00 Prodejci sýrů slibovali slevu a přitom zákazníky šidili Prodejci sýrů slibovali slevu a přitom zákazníky šidili  V Kolíně byla otevřena nová prodejna naší spřátelené firmy Mlékárna Kopecký s.r.o.: Prodejna je v blízkosti velkého kruháku, v ulici Vávrova, č.p. 277, naproti restauraci U Červených:  otevřeno:  Po-Pá 7,30 – 16,30

HISTORIE

Prodejci sýrů slibovali slevu a přitom zákazníky šidiliSvou historii započala rodinná tavírna sýrů v roce 1996. Své dosavadní zkušenosti z mlékárenské výroby zde použili MVDr. Josef Vrbata se svou dcerou MVDr. Irenou Kopeckou. Prvními výrobky byly sýrové dorty a salámové tavené sýry.

Zlom ve vývoji nastal s pořízením balícího automatu na Al-hranolky (tradiční typ balení). Došlo k navýšení objemu výroby a byli přijati první zaměstnanci.

Druhým mezníkem bylo navázání spolupráce s výrobci pravých olomouckých tvarůžků A.W. spol. s r.o. Loštice.

Během několika let se výroba postupně zvyšovala nejen co do objemu, ale i do šíře. Současný sortiment je vzhledem k velikosti podniku značně široký.

V roce 2015 získal náš výrobek Krémový sýr s tvarůžky 1.místo ve své kategorii na Mlékařských dnech v Přibyslavi. V roce 2016 na jubilejním 25.ročníku tuto kategorii vyhrál sýr BIO 3v1, který vyrábíme pro Polabské mlékárny (Milko). Tento sýr dostal nejvíce bodů (98 ze 100) i v celkovém hodnocení všech kategorií.

LEGISLATIVA

S plánovaným vstupem České republiky do Evropské unie došlo k celé řadě legislativních změn, které zásadně změnily stanovené podmínky pro mlékárenskou výrobu. Naše firma nezanedbala první impulsy chystaných opatření a díky včasným investicím se nám podařilo splnit veterinární předpisy a získat povolení výroby i po 1.5.2004.

Velký obrat nastal i v oblasti ochrany životního prostředí. Naše firma se snaží používat snadno recyklovatelné materiály a sama část svých odpadů recykluje. Povinnost zpětného odběru obalů plní prostřednictvím systému EKO-KOM pod klientským číslem: EK-F04020930.

VNITŘNÍ STRUKTURA

Chod podniku a rozhodování o jeho vývoji je rovnoměrně rozdělen mezi rodinné příslušníky, kteří jsou zároveň jednateli společnosti:

Technicko správní úsek: MVDr. Josef Vrbata
Výrobní úsek: Petra Vrbatová
Ekonomický úsek Ing. Lucie Březinová
Výroba plísňových sýrů: Mlékárna Kopecký s.r.o.

Veškeré objednávky přijímá paní Ivana Ďuranová na tel.čísle:  605 520 184                                                                                                               

SEZNAM VELKOOBCHODŮ NABÍZEJÍCÍCH NAŠE VÝROBKY

A.W. spol. s r.o., Loštice ACCOM Czech, a.s.
Agricol s.r.o., Polička Alimpex FOOD a.s., Praha
Jednota SD Hlinsko v Čechách Boneco a.s., Praha
Mlékárna Olešnice, RMD Moravia Lacto a.s., Jihlava
LACTO MORAVA, a.s. Slušovice LIANT Libor Mikšíček, Polná
Brazzale a.s., Litovel VESPO s.r.o., Medlešice
REVL trade s.r.o., Libčany Polabské mlékárny a.s., Poděbrady

Kozí sýry.cz

I v této době máme stále otevřeno a můžete nás navštívit každý den od 6.00 do 18.00 hodin. Těšíme se na vás.

Čekají nás popslední porody! Tak se nám již letos narodilo 70 koziček a kozlíků. Čekáme porod u posledních čtyř koz. Letos se porody trochu zpozdily a jako vloni i letos máme trojčátka. Přijeďte se podívat, jak se mají kozičky a kozlíci čile k světu. Otevírací doba je stále stejná. Každý den 6.00 az 18.00 hodin. Vaši Miloslav a Milena Krejzovi

Naši milí zákazníci, stále máme otevřeno od 6.00 do 18.00 hodin každý den včetně sobot a nedělí. Sortiment sýrů je bohatý a nově rozšířen o báječný kozí tvaroh. Těšíme se na vás, Vaši Miloslav a Milena Krejzovi

Bledule kvetou ! I když to vůbec nevypadá, co se týče měsíce, je únor, v údolí Peklo rozkvetly bledule jarní. Každoročně se opakující fantastická podívaná už je tady.

Při botanickem průzkumu před nekolika lety, bylo spočítáno 150 tisíc cibulek. Z jedné cibulky vyrůstá jedna květina, vzácně dvě.

Nenechte si ujít tuto něžně jarní událost, ale pamatujte si, že bledule je jedovatá a chráněná rostlina. Vaše Milena Krejzová

Prodáváme čerstvé kozí sýry. Výroba zahájena. V prodeji zatím 9 druhů sýrů!!! Otevírací doba: od šesti do šesti každý den i soboty, neděle a svátky.:-)

V našem králičím domku na farmě, včera přibyl nový přírůstek. Je to krásný, ušlechtilý králíček meruňkové barvy. A je to dáma. A proč vám to píšu? Náš králičí domov je domovem odložených králíčků. Když k nám příjdou, jsou smutní.

Trpěli kratší, či delší dobu v dětských pokojích a potom na balkoně. A pak, po dohodě s rodiči, nebo prarodiči toho kdo říká: ,,Ale já se opravdu budu starat a čistit a tak moc chci králíka“, přijímáme tyto odložence a staráme se o ně.

A proto si pamatujte, až k nám příjdete – ten velký, hezký domeček se střechou , hned vpravo od vrat, tam žijí šťastní králíčci. A když zemřou, tak pouze stářím. Ale běhají, skáčou a jsou tam se svými kamarády.

Vždy si dobře rozmyslete, zda váš potomek opravdu zvládne péči o králíka. A raději, a to je ta lepší varianta, mu to rozmluvte. Vaše Milena Krejzová

Upozornění pro turisty a naše zákazníky: Projít celým pekelským údolím je možné i po závalu (sesuvu skal). Samotný sesuv je zcela stabilní a leze jím bezpečně projít. Pozor není to pro vozíčkáře ani maminky s kočárky. Toto sdělení zveřejňujeme na našich stránkách z důvodu velmi častých dotazů našich zákazníků, kteří se obávají průchodnosti Pekla od Lisovy samoty do Dubice (směr česká Lípa).

Vážení zákazníci, právě jsem dostala od jedné své zákaznice krásný dárek. A chci se o tu radost s vámi podělit. Sbírám již nějaký čas polévkové mísy. Mí zákazníci to vědí a občas dostanu i nějakou mísu od nich. Tentokrát jsem dostala rovnou dvě polévkové mísy od paní Pravdové. Té první míse je asi 25 let, ale ta druhá je velmi stará. Paní Pravdová ji měla již ze svého dětství.

Budete mít zájem:  Vánoce v restauraci? Není důvod, proč říct ne

Velmi si cením toho, že paní tuto mísu odebrala ze starého a stále kompletního servisu, který má po svých rodičích (paní Pravdové je 70 let). Velmi mě dojalo to, že mi tato zákaznice darovala mísu, ke které má jistě emocionální vztah a navíc je z jejího starého servisu. Já mám teď její mísu ve své sbírce a paní Pravdová má svůj servis již bez polévkové mísy. Moc své milé zákaznici děkuji.

Vaše Milena Krejzová

Momentálně se nám narodilo už 95 kůzlátek a zahájili jsme opět výrobu přírodních sýrů Rohan a d'Ampier.

Z naší sýrárny

V litovelské sýrárně vyrábíme naše produkty z vysoce kvalitního kravského mléka pocházejícího z certifikovaného ekoudržitelného řetězce.

Hlavním výrobkem sýrárny je sýr Gran Moravia, zákazníky oblíbená je také produktová řada „Přímo z naší sýrárny“, kam patří kromě sýrů caciotta, giuncata, mozzarella a ricotta také další mléčné výrobky: jogurty, zákysy, syrovátkové nápoje, tvaroh a čerstvé máslo.

Mléčné výrobky této produktové řady jsou vyráběny v množství dle aktuální poptávky zákazníků a jsou dodávány do prodejen La Formaggeria Gran Moravia ihned následující den po výrobě, aby si je zákazník mohl vychutnat opravdu čerstvé.

Gran Moravia je extra tvrdý, přírodní dlouho zrající sýr vyráběný v litovelské sýrárně z vysoce kvalitního kravského mléka.

Má jemně zrnitou, lámavou až drobivou strukturu, jeho nezaměnitelná chuť, snadná stravitelnost, vysoký obsah bílkovin, ale také mnohostrannost jeho použití z něho činí nepostradatelnou ingredienci každé dobré kuchyně. Originál poznáte podle pečeti Gran Moravia a korunky vlisované do kůrky sýru po celém jeho obvodu.

V prodejnách La Formaggeria Gran Moravia nabízíme tento sýr nejen v široké škále balení, ale také čerstvě krájený přímo z bochníku. Vyzkoušet u nás můžete také Gran Moravia Riserva, který zraje minimálně 18 měsíců.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1573 kJ/378 kcal; Tuky 28 g, z toho nasycené mastné kyseliny 20 g; Sacharidy 0,6 g, z toho cukry 0 g; Bílkoviny 31 g; Sůl 1,4 g.

Sýry caciotta jsou jedním z nejtradičnějších výrobků každé italské sýrárny.

V litovelské sýrárně se vyrábí z vysoce kvalitního kravského mléka hned tři druhy caciotty: jemná fresca, svěží pepata s pepřem a pikantní diavoletto s feferonkami.

Tento sýr má mnohostranné využití ve studené i v teplé kuchyni, jako stolní sýr jej můžete kombinovat s aromatickými čevenými víny nebo s výraznými bílými víny. Caciotta pepata se velmi dobře hodí také k tmavému pivu.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1440 kJ/347 kcal; Tuky 27 g, z toho nasycené mastné kyseliny 18 g; Sacharidy 2,9 g, z toho cukry 2,9 g; Bílkoviny 23 g; Sůl 1,2 g.

V naší litovelské sýrárně Brazzale Moravia nyní vyrábíme sýr také z kozího mléka! Jmenuje se Capriccio a vzniká v našem specializovaném oddělení na výrobu mléčných výrobků pro síť La Formaggeria Gran Moravia.

Jde o sýr, jehož výroba je výsledkem důkladného vývoje, kvalitního čerstvého kozího mléka a řemeslné zručnosti našich mistrů sýrařů. Charakterizuje ho překvapivě příjemná vůně a dokonale jemná krémová chuť.

Ocení ho proto nejen dlouholetí milovníci kozích sýrů, ale i ti, kteří si k nim cestu teprve hledají.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1276 kJ/307 kcal; Tuky 20 g, z toho nasycené mastné kyseliny 15,7 g; Sacharidy 3 g, z toho cukry 1,86 g; Bílkoviny 24 g; Sůl 1,03 g.

Čerstvé máslo nabízené na váhu v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia se vyrábí v litovelské sýrárně Brazzale Moravia z přirozeně odstáté smetany vysoce kvalitního mléka určeného pro výrobu sýru Gran Moravia. Bloky čerstvě vyrobeného másla jsou rozvezeny do prodejen, kde jsou porcovány na různě velké kousky. Každý zákazník si tak může vybrat kousek, který mu svojí velikostí nejlépe vyhovuje.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 3080 kJ/750 kcal; Tuky 82,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny 54,6 g; Sacharidy 0,7 g, z toho cukry 0,7 g; Bílkoviny 0,6 g; Sůl 0 g.

Název sýru Fiorello, v překladu „kvítek“, odkazuje ke květům šafránu, a nikoli náhodou. Tento polotvrdý sýr z naší litovelské sýrárny je totiž ochucen právě šafránem, který mu dává jak svou typickou barvu, tak i jemnou šafránovou chuť.

Jako celá řada dalších sýrů ze sýrárny Brazzale Moravia, i sýr Fiorello je vhodný pro vegetariány, protože se pro jeho výrobu používá syřidlo rostlinného původu.

Bochníčky sýru zrají minimálně 3 týdny a poté putují přímo do prodejen La Formaggeria Gran Moravia, kde vám jej prodavači čerstvě ukrojí přímo v prodejně.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1440 kJ/347 kcal; Tuky 27 g, z toho nasycené mastné kyseliny 18 g; Sacharidy 2,9 g, z toho cukry 2,9 g; Bílkoviny 23 g; Sůl 1,2 g.

Furfante je měkký sýr s tenkou, hladkou a pružnou kůrkou a s jemnou chutí s tendencí k lehké nakyslosti. Vyrábí se z pasterovaného plnotučného kravského mléka.

Budete mít zájem:  Když med, tak od včelaře

Po krátkém zrání, které trvá 21 dnů, jsou celé bochníčky sýru dodávány přímo do prodejen La Formaggeria Gran Moravia, kde se prodávají krájené v pultu dle přání zákazníků.

Furfante je vynikající jako stolní sýr, hodí se však také na přípravu zapékaných zeleninových i masových pokrmů.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1345 kJ/324 kcal; Tuky 25 g, z toho nasycené mastné kyseliny 16 g; Sacharidy 2,7 g, z toho cukry 2,7 g; Bílkoviny 22 g; Sůl 1,6 g.

Giuncata je čerstvý jemný sýr vyrobený z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti. V La Formaggeria Gran Moravia nabízíme druhy giuncata fresca a giuncata s rukolou.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1160 kJ/280 kcal; Tuky 22 g, z toho nasycené mastné kyseliny 13,4 g; Sacharidy 1,2 g, z toho cukry 1,2 g; Bílkoviny 17,5 g; Sůl 0,55 g.

Na letní sezónu grilování se skvěle hodí sýr Grilami vyráběný v litovelské sýrárně výhradně pro prodejny La Formaggeria Gran Moravia.

Díky své specifické struktuře se sýr ani při vyšších teplotách neroztéká a drží svůj tvar.

Grilami oceníte také ve verzi klasického smaženého sýra, další chutnou alternativou je použití ogrilovaného nebo na pánvi opečeného plátku sýru do vegetariánského burgeru.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1278 kJ/308 kcal; Tuky 24,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 15,3 g; Sacharidy 1,9 g, z toho cukry 1,9 g; Bílkoviny 19,9 g; Sůl 1,8 g.

Il SalatΩ je měkký sýr s typickou slanou chutí a bílou barvou, vyrobený v naší sýrárně ručně z kvalitního kravského mléka. Výtečný je do zeleninových salátů, zejména tradičního šopského, ale také samotný s olivami a chlebem, do zapékaných pokrmů, například k plnění grilovaných paprik, skvěle se hodí také k nakládání.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 986 kJ/238 kcal; Tuky 19,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny 13 g; Sacharidy 1,9 g, z toho cukry 1,9 g; Bílkoviny 14,5 g; Sůl 4,5 g.

Bílé a ovocné jogurty La Formaggeria se vyrábí podle původní receptury a plní se do stylových skleniček, ve kterých dozrávají ve zrací komoře. V nabídce prodejen La Formaggeria Gran Moravia najdete přírodní jogurt bílý a dále různé  jogurty ochucené, které měníme v průběhu roku dle aktuální sezóny.

Novinka – v našich prodejnách nyní nabízíme také bílý jogurt bez laktózy, který vyrábíme stejně jako všechny další jogurty v litovelské sýrárně.

  • Výživové údaje na 100 g výrobku:
  • Jogurt bílý
    Energetická hodnota 354 kJ/84 kcal; Tuky 3,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny 2,9 g; Sacharidy 4,5 g, z toho cukry 4,5 g; Bílkoviny 5,2 g; Sůl 0,1 g.
  • Jogurt ochucený
    Energetická hodnota 488 kJ/116 kcal; Tuky 3,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 2,5 g; Sacharidy 15,3 g, z toho cukry 15,3 g; Bílkoviny 5 g; Sůl 0,1 g.

Mozzarella je čerstvý sýr patřící do velké rodiny “pařených sýrů”, tedy sýrů vyráběných srážením, následným kysnutím sýřeniny a jejím krájením a pařením teplou vodou.

Po vyjmutí z nálevu má pěknou jasnou, sněhobílou barvu, uvnitř má sýr mléčnou, při dotyku velmi elastickou strukturu. V litovelské sýrárně se vyrábí klasické větší kuličky mozzarelly, malé třešinky tzv.

ciliegine a nově také uzlíky zvané nodini.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1053 kJ/253 kcal; Tuky 19 g, z toho nasycené mastné kyseliny 13 g; Sacharidy 2,7 g, z toho cukry 2,7 g; Bílkoviny 17,9 g; Sůl 0,3 g.

Ricotta speciale se vyrábí ze syrovátky získané při výrobě jiných sýrů (především sýru Verena dolce). Ricotta znamená v italštině doslova „znovu uvařený“ a název odkazuje na zvláštní způsob výroby tohoto čerstvého syrovátkového sýra. Ricotta má měkkou, lehce hrudkovitou až písčitou konzistenci a jemnou sladce smetanovou chuť.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1000 kJ/242 kcal; Tuky 22 g, z toho nasycené mastné kyseliny 13,7 g; Sacharidy 3,9 g, z toho cukry 3,9 g; Bílkoviny 6,2 g; Sůl 0,2 g.

Čerstvá smetana se v litovelské sýrárně vyrábí z pečlivě vybraného mléka z moravských stájí. Zákazníci si ji mohou koupit skutečně čerstvou, protože do prodejen La Formaggeria Gran Moravia se dostane hned 3. den od nadojení mléka. Díky způsobu výroby a vyššímu obsahu tuku – 38 % – si naše smetana uchovává vůni mléka a plnější chuť.

Před použitím je velmi důležité smetanu dobře protřepat a nechat otevřenou vydýchat. Vhodná je na vaření i ke šlehání.

Výživové údaje na 100 ml výrobku:

Energetická hodnota 1550 kJ/376 kcal; Tuky 40 g, z toho nasycené mastné kyseliny 23,5 g; Sacharidy 2,3 g, z toho cukry 2,3 g; Bílkoviny 1,9 g; Sůl 0,1 g.

Syrovátka je tekutina, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů. Čím dál častěji se pro své blahodárné účinky na lidský organismus stává součástí našeho jídelníčku.
V nabídce prodejen La Formaggeria Gran Moravia najdete syrovátku přírodní a ochucenou v příchutích mango-maracuja, brusinka a nově také růžový grep.

  1. Výživové údaje na 100 g výrobku:
  2. Syrovátka přírodní
    Energetická hodnota 124 kJ/29 kcal; Tuky 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g; Sacharidy 5,3 g, z toho cukry 5,3 g; Bílkoviny 0,9 g; Sůl 0,1 g.
  3. Syrovátka ochucená
    Energetická hodnota 158 kJ/37 kcal; Tuky 0,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g; Sacharidy 7,9 g, z toho cukry 7,9 g; Bílkoviny 0,7 g; Sůl 0,1 g.

Tvaroh nabízený v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia se v litovelské sýrárně vyrábí ručně tradičním způsobem. Díky pomalému a kontrolovanému zrání v plátěných pytlích, tzv. tvarožnících, obsahuje velmi malé množství vody. Tvaroh je do prodejen dodáván v pětikilových baleních a přímo v prodejnách je pak rozvažován do malých plastových vaniček.

Budete mít zájem:  10 tipů, jak levně a efektivně využít slevové servery

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 740 kJ/178 kcal; Tuky 12 g, z toho nasycené mastné kyseliny 8,1 g; Sacharidy 2,8 g, z toho cukry 2,8 g; Bílkoviny 13,3 g; Sůl 0,1 g.

Tre Corti (v překladu Tři Dvory) je tvrdý sýr vyrobený v litovelské sýrárně Brazzale Moravia dle vlastní originální receptury z kravského plnotučného mléka. Bochníky sýru mají typický kulatý tvar, chuť a barva závisí na stupni zrání.

Sýry s tříměsíční dobou zrání jsou měkčí, mají již výraznější chuť a světlou až slámově žlutou barvu. Čím je sýr starší, tím je jeho chuť pikantnější, barva tmavší a vůně výraznější. Výtečný je jako stolní sýr k vínu, vhodný je ale i do sýrových fondue či zapékaných pokrmů.

Servírujte ho společně s marmeládkami k sýrům, s italským speckem či prosciutto crudo.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1731 kJ/417 kcal; Tuky 33,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 25 g; Sacharidy 3,4 g, z toho cukry 3,4 g; Bílkoviny 25,5 g; Sůl 2,2 g.

Naše ochucená sýrová novinka – Trifolino s lanýžem – obsahuje nakrájené plátky pravých letních lanýžů z Itálie a je vyráběna z kvalitního kravského mléka přímo v naší sýrárně v Litovli.

Jedná se, ostatně jako u všech výrobků produktové řady Přímo z naší sýrárny, o exkluzivní ruční výrobu výhradně pro La Formaggeria Gran Moravia.

Tento sýr skvěle chutná nakrájený na kostičky v kombinaci s červeným vínem, oceníte ho ale také v risottu nebo těstovinách, chuťově atraktivní je i jeho spojení s masem.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1440 kJ/347 kcal; Tuky 27 g, z toho nasycené mastné kyseliny 18 g; Sacharidy 2,9 g, z toho cukry 2,9 g; Bílkoviny 23 g; Sůl 1,2 g.

Sýr Verena dolce je lisovaný sýr vyrobený z plnotučného kravského mléka v litovelské sýrárně Brazzale Moravia.

Sýr světle slámově žluté barvy má jemnou mléčnou a lehce nasládlou chuť a měkké, pružné těsto s harmonicky rozloženými oky. Nachází široké uplatnění ve studené i v teplé kuchyni.

Vynikající je v kombinaci se svěžími šumivými a aromatickými víny k aperitivu nakrájený na kostičky a servírovaný s medem či nějakou pikantní omáčkou.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1648 kJ/397 kcal; Tuky 33 g, z toho nasycené mastné kyseliny 23 g; Sacharidy 1,1 g, z toho cukry 0 g; Bílkoviny 24 g; Sůl 1 g.

Tento lahodný, hustý a svěží nápoj patří do rodiny kysaných mléčných výrobků, které jsou lépe stravitelné než samotné mléko.

Má probiotické účinky, působí velmi pozitivně na střevní mikroflóru a tím zvyšuje obranyschopnost organismu. Jeho pravidelná konzumace pomáhá zlepšit stav střevní sliznice a působí preventivně proti osteoporóze.

V nabídce našich prodejen najdete kromě neochuceného zákysu také zákys jahodový, meruňkový a nově vanilkový.

  • Výživové údaje na 100 g výrobku:
  • Zákys přírodní
    Energetická hodnota 243 kJ/58 kcal; Tuky 2,8 g, z toho nasycené mastné kyseliny 2,1 g; Sacharidy 4,2 g, z toho cukry 4,2 g; Bílkoviny 3,6 g; Sůl 0,1 g.
  • Zákys ochucený
    Energetická hodnota 323 kJ/77 kcal; Tuky 2,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny 1,8 g; Sacharidy 10,3 g, z toho cukry 10,3 g; Bílkoviny 3,1 g; Sůl 0,1 g.

Salámy bez masa, falšované sýry! Našli je v těchto obchodech!

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila další závadné potraviny na pultech českých obchodů! Inspektoři zjistili velká pochybení – výrobci šidí podíl masa a sušiny u mléčných výrobků.

Situace v tržní síti s potravinami je stále pod drobnohledem inspekce. Výrobky od zahraničních dodavatelů závažným způsobem porušují právní předpisy. Prodejci se tak snaží na zákaznících vydělat prodejem nekvalitních potravin.

Zdroj: SZPI

Falšované masné a mléčné výrobky ze zahraničí – Pick Mives klobása pálivá

10fotografií

„Typicky chybí cenná složka výrobku, např. podíl masa je nižší, než výrobce uvádí na obalu, nebo je nižší podíl mléčné sušiny u mléčných výrobků – zejména sýrů, čímž se zásadně mění jeho vlastnosti,“ uvedl tiskový mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Inspektoři aktuálně zjistili podvod u následujících výrobků:

Dulano drůbeží párky z Francie, s trvanlivostí do 15. 1. 2018

„Výrobce na obalu uvedl obsah masa v hodnotě 70%, laboratorní analýza však stanovila přítomnost 60,3% masa. Výrobek se nacházel v distribuci společnosti Lidl Česká republika v.o.s,“ uvedl Kopřiva.

Sýr Bresse Bleu z Francie, v balení 150g s datem použitelnosti 24. 04. 16

“ Výsledky z laboratoře u sýru prokázaly obsah sušiny v hodnotě 47,80% oproti deklaraci na obalu, která uváděla 53%,“ sdělil Kopřiva. Výrobce tak klamal spotřebitele nepravdivým tvrzením na etiketě. Sýr byl v prodeji v obchodním řetězci společnosti Globus

Kuřecí šunka z Polska, s datem použitelnosti 23 06 2016

Výrobce na obalu uváděl 89% obsahu masa. Laboratorní analýza zjistila, že šunka obsahuje pouhých 79,2%. Výrobek byl odebrán z prodeje řetězce Lidl.

Pick Mives „selská“ klobása pálivá, s trvanlivosti do 03. 07. 2016

Laboratorní analýzou byl prokázán nižší obsah masa. Klobásy prodával obchod Kaufland.

BILLA EASY! MEAT BALLS FRIED- Masové kuličky smažené z Rakouska. Datum použitelnosti do 11. 06. 16

Testy prokázaly, že kuličky obsahují jen 72,5% masa oproti uvedeným 87 %, výrobce tak ošidil masové kuličky o nejhodnotnější složky potraviny. Potravinu prodávala BILLA.

„S kontrolovanými osobami SZPI zahájí správní řízení o uložení pokuty. Vzhledem k dosavadním výsledkům bude SZPI v kontrolách tohoto problematického segmentu v nezmenšené intenzitě pokračovat,“ zakončil Kopřiva.

  • NEPŘEHLÉDNĚTE:
  • GALERIE: Diabetik jí už 25 let jenom pizzu! Neuvěříte, jak nyní vypadá
  • Tak se rodí vegetariáni: Holčička pláče, že nechce jíst ´rozsekaná zvířátka´

has TN.cz

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector