Pojišťovny začaly hradit vaginální plastiku

Vaginální plastika. O co vlastně jde? Zjednodušeně řečeno: Lékaři vám dokáží znovu zúžit vaginu a dokonce i zvětšit bod G tak, abyste měla lepší orgasmus. Podle odborníků se s tímto problémem setká po porodu prakticky každá druhá žena.

Vagina se natolik roztáhne, že je pro ženu nemožné cítit partnera ve svém těle tak těsně a intenzivně jako dřív. Což pochopitelně ovlivňuje schopnost mít orgasmus. Na začátku pochvy je totiž nejvíc nervových zakončení, které ovlivňují příjemné pocity. Není však nutné se jich vzdát.

Lékaři už dnes umí vrátit vagině někdejší velikost.

Nejčastěji cítí problémy ženy, kterým porodník udělal takzvaný nástřih hráze.

Jizva je bolí, je třeba na nevhodném místě, nakřivo sešitá, nevypadá dobře, navíc mohou nastat potíže při močení, při stolici… A žena si ani tak dobře neužívá sexuální život, popisuje plastický chirurg David Tomášek.

Ten od letoška pracuje v Ústavu pro matku a dítě v Podolí, kde je schopen napravovat to, s čím se tělo po porodu nedokázalo vyrovnat samo.

Pojišťovny začaly hradit vaginální plastiku

Paradoxně na tom lépe nejsou ty, které prošly přirozeným porodem bez nástřihu hráze, ale naopak. U takových žen je pro lékaře zákrok náročnější. Je-li na hrázi už jizva, chirurg řízne právě do ní a upraví ji. Díky ní zúží poševní vchod. U spontánních porodů však vznikne ve vagině řada trhlin a je těžké najít místo, kde říznout, popisuje.

Od letoška naštěstí vaginální úpravy ženám hradí i zdravotní pojišťovny, a to na doporučení gynekologa. Jinak když si chce žena operaci zaplatit sama, přijde ji na 10 – 12 tisíc korun. Je dobře, že to pojišťovny začaly platit, protože jde o něco, za co žena sama nemůže. Nejde o kosmetickou operaci. Je to podobné jako když je někdo po úraze, říká David Tomášek.

Raději jen pro ženy po porodu

Vaginální plastiky se v Česku dělají už deset let, a operací prošly už stovky žen. Kromě Podolí je například dělá pražské Gyncentrum v Hloubětíně nebo brněnská klinika Medica Aestetica. Podle Petra Píchy z Gyncentra jde o trend, který má rostoucí tendenci. Zákroků tady dělají několik desítek ročně.

A z hlediska pacientky nejde o nic náročného. Operace sice proběhne v narkóze, ale žena může druhý den domů. Jediné omezení, které má, je podobné jako v šestinedělí – vynechat zhruba na měsíc sex. To kvůli riziku infekce. Ze stejného důvodu také dbát zvýšenou měrou na hygienu intimních oblastí, například na záchodě. 

Ovšem pozor. Vaginální plastiku lékaři doporučují jen ženám, které porodily. Do vaginy by se nemělo řezat jen tak. Je ti například řada mikroskopických nervů, které když se přeruší, může mít žena navždycky problém udržet stolici, upozorňuje David Tomášek.

 A kdy je ten správný čas na plastiku vaginy? Nejlépe půl roku až rok po porodu. Celou tu dobu se totiž vagina stále ještě hojí, trhliny se zacelují a provést tu další operaci podle chirurgů znamená, že se riskuje ještě horší a zdlouhavější hojení ran. Navíc teprve až po několika měsících od porodu je jasné, nakolik se vagina vrátila do původního stavu a co není v pořádku.

Existuje bod G?

Pojišťovny začaly hradit vaginální plastiku

Zúžení pochvy není jediná plastická operace, kterou si může žena nechat na svých sexuálních orgánech provést. Plastičtí chirurgové nabízí také zvětšení takzvaného bodu G pro intenzivnější rozkoš při milování a pro lepší dosažení orgasmu. Potíž je, že podle mnohých gynekologů a sexuologů bod G vůbec neexistuje.

Měl by se nacházet na přední straně pochvy, asi tak čtyři až šest centimetrů od vchodu. Těžko říct, jak to s ním je, protože některé ženy na něj přísahají, že ho mají a užívají si to, jiné jej hledají marně. A odborníci se o to přou už asi padesát let, jestli existuje, říká sexuolog Ondřej Trojan.

Například gynekolog Zlatko Pastor je bytostně přesvědčený, že jde o nesmysl. Z anatomického hlediska totiž podle něj v pochvě není žádné místo, kde by bylo více nervových zakončení nebo které by bylo jinak výjimečné, aby žena cítila totéž, co třeba při dráždění klitorisu.

Je otázkou, zda nejde o pokračování klitorisu, protože ten může vést právě do těchto míst pochvy, zamýšlí se Trojan. Sám ovšem radí svým klientům a klientkám, které zázračný puntík štěstí hledají marně, ať nezoufají. Píše se o tom v časopisech a pak mi sem chodí zoufalí hledači. Jenže jsou ženy, které nikdy nemají orgasmus díky dráždění pochvy.

A neznamená to, že když dosáhnou orgasmu jen vzrušením klitorisu, že jde o méněcenný orgasmus, říká sexuolog.

Mnohé ženy však zažívají nejintenzivnější pocity tehdy, když se dráždí právě toto místo v pochvě, což je nejlépe znát při sexuálních polohách, kdy partner je vzadu.

Podle čerstvého výzkumu sexuologů Petra Weisse a Jaroslava Zvěřiny je žen, které dokáží dojít k orgasmu díky dráždění v pochvě, menšina –  jen třináct procent.

Ostatní (37 procent) potřebují k orgasmu dráždění klitorisu, a další (34 procent) dráždění klitorisu u pochvy zároveň.

Podle Zdeny Stratilové z kliniky Medica Aestetica se dá G bod zvětšit. A to tak, že se pacientce vpraví do těchto míst kolagen nebo tuk z vlastních tkání. Místo v pochvě se zvětší a žena pak cítí při milování větší tlak na toto místo.  Zatím tuto operaci v Česku však absolvovaly jen desítky žen.

Co si vylepšit vaginu?

Není to jediná operace ve vagině, kterou plastičtí chirurgové dokáží. Umí také obnovit panenskou blánu (za přibližně patnáct tisíc korun).

Nebo zmenšit stydké pysky, které se jednak následkem hormonálních změn po porodu vytahaly nebo jde u někoho o rodovou záležitost. Ženám s tímto problémem se špatně jezdí na kole, hůře chodí a také kalhoty si musí pečlivě vybírat.

Tento zákrok je poměrně častý v ordinacích plastických chirurgů a přijde také přibližně na deset až patnáct tisíc korun.

Dá se upravit i klitoris, a v zahraničí tyto operace hodně letí. České ženy však zatím zůstávají konzervativní a do místa, kde je nejvíce citlivých nervových zakončení, si nechtějí nechat sahat.

Čtěte další texty autora: 

Chlamydie: Nemoc, kterou máte, aniž o tom víte

Antikoncepce vás může i zabít

Víte, kdo žije ve vašem břiše?

Autorka je redaktorkou MF DNES  

Nemáte na plastiku? Zaplatí ji pojišťovna!

O šanci nechat si estetickou operaci zaplatit z povinného pojištění se moc nemluví.

Málokteré centrum plastické chirurgie má totiž s jednotlivými pojišťovnami sepsané patřičné smlouvy o hrazení výkonů, tak o těchto možnostech pacienty ani neinformuje. „Vymámit“ z pojišťovny peníze není totiž jen tak.

Stojí to jak pacienta, tak nemocnici více času, musí se vyplnit hromada papírů, ale výsledek takového úsilí vám mnohdy může změnit život.

S oběma prsy jsem opět sama sebou

„Ve třiceti letech mě diagnostikovali rakovinu prsu a musela jsem podstoupit odnětí prsní žlázy,“ svěřila se nám paní Petra z jižní Moravy na jedné z pooperačních kontrol ve FN Bulovka v Praze 8.

„Nemoc mě zastihla uprostřed rozvodu a doma jsem měla dvě malé děti. Léčba byla úspěšná, ale mé problémy teprve začaly.

Představte si rozvedenou strhanou ženu po chemoterapii bez vlasů, po rozvodu bez peněz, a po operaci i bez prsu.

Cítila jsem se hrozně a nakonec jsem kořen všech svých problémů a neúspěchů nalézala jen ve svém chybějícím ňadru. Umělá náhrada mě tížila, pořád padala a hodně jsem se pod ní potila,“ vzpomíná žena.

Budete mít zájem:  Kdy je horečka nebezpečná pro dítě? Vždycky

„Finanční prostředky na zákrok u plastického chirurga jsem neměla a na malém městě mě nikdo o jiných možnostech neinformoval. Propadala jsem se stále hloub do svých depresí, až jsem téměř nevycházela z domu, trápila jsem sebe i děti.

Nakonec mě zachránila moje kamarádka z Prahy. Zjistila, která klinika podobné zákroky dělá „na pojišťovnu“, a lékaři mi doslova proměnili život.

Dnes už samozřejmě vím, že problém nebyl jen v chybějícím prsu, ale teprve jeho vzhledově plnohodnotná náhrada mi pomohla vidět svět i život v jiné perspektivě.

Zjistěte, na co máte nárok

„Lidé často nevědí, na jaké zákroky mají bezplatně nárok, a zbytečně se trápí. Rekonstrukce prsu je toho dobrým příkladem,“ uvedl pro Blesk zdraví plastický chirurg Václav Poláček z Lékařského domu v Praze 7. V České republice rakovinou mléčné žlázy ročně onemocní přibližně 5000 žen, takže odnětí prsu není nijak výjimečnou operací.

Zda je rekonstrukce prsu pro ženu vhodná, určí v první řadě onkolog a poté plastický chirurg, případně i psycholog.

Tento výkon nepodléhá žádnému zvláštnímu schvalovacímu procesu ze strany zdravotních pojišťoven, takže ani jeho indikace nebývá problémem.

V rámci rekonstrukce je možné buď domodelovat chybějící část prsu (v případě, že odnětí nebylo kompletní), nebo vytvořit prs zcela nový. Ten se tvaruje pomocí vlastní tkáně, odebrané například z břicha, nebo pomocí implantátů.

Od května letošního roku pojišťovny hradí i velmi kvalitní implantáty CUI z USA, vyvinuté speciálně pro tyto případy. Bohužel množství výkonů je dané i rozpočtem nemocnic, a tak se na operaci čeká dva až tři roky. Jinou možností je, že se pacientka domluví přímo se svojí pojišťovnou, která danou částku může po zákroku proplatit třeba i soukromé plastické chirurgii.

Zmenšení zdarma, implantáty za peníze

Mnoho žen se zase naopak trápí s příliš výrazným poprsím. I úhradu tohoto zákroku lze opět za určitých podmínek nárokovat na pojišťovně.

Pokud je ze žlázového těla odstraněno více než 500 g a budete mít doporučení od vašeho neurologa, ortopeda nebo psychiatra, pravděpodobně uspějete. Pojišťovna také proplácí zmenšení výrazně asymetrického prsu.

Pokud by se ale žena rozhodla naopak menší prso doplnit implantáty, pojišťovna by uhradila pouze výkon, a nikoliv cenu implantátů.

Rozhodne revizní lékař

V podstatě lze říci, že v případech jakýchkoliv plastických operací, které mají i jinou než estetickou indikaci, lze požádat o proplacení zákroku pojišťovnu. A to dokonce i v případech, že jde o problémy psychické, které vám způsobuje například nepěkný nos. Budete-li mít věrohodný posudek od psychologa, máte slušnou šanci na úspěch.

Pravdou ale je, že tyto zákroky musí nejprve schválit revizní lékař, a ten ve finále rozhodne, zda se výkon bude hradit z prostředků pojišťovny nebo si ho pacient bude muset zaplatit sám. Informace o tom, která nemocnice má na které operace smlouvu, získáte u vaší pojišťovny nebo dotazem na jednotlivých pracovištích.

Jeden kousek musí stačit

O tom, že pojišťovny nerady rozhazují, svědčí i nedávný případ muže, který při autonehodě přišel o obě varlata a nárokoval si kvůli psychickým problémům hrazení plastické operace u své pojišťovny. Ta nakonec jeho požadavek uznala, ale proplatila mu jen jeden implantát s tím, že stojí-li i o druhé, musí si ho zaplatit sám. Ani chytrá horákyně nebyla větší liška!

Na co máte nárok?

(operace, které nepodléhají zvláštnímu povolení ze strany pojišťoven)

Operace horních víček

Výkon je hrazený v případě vrozeného poklesu horního víčka a kožních převisů nebo tukových váčků, které omezují vidění. Pacient ho může podstoupit také na očním oddělení.

Přišití uší

Bezplatně se tento zákrok automaticky provádí u dětí ve věku 5 až 10 let. Uši jsou plně vyvinuté už u čtyřletých dětí. Operace je však pochopitelně možná i v dospělosti. Nervové zakončení v ušním boltci se ale vyvíjí, tím se vysvětluje horší snášení bolesti v dospělém věku.

Úprava nosu

Plastiku nosu si můžete bez větších problémů nárokovat, zejména po úraze, s vrozenou deformitou, jako je rozštěp nosu a horního patra, nebo třeba pokud máte zejména v zimních měsících problémy s dýcháním, které způsobuje nesymetrické postavení nosní přepážky.

Úprava jizvy

Pokud hyzdí vaši tvář staré jizvy, například po popáleninách nebo nehodách, rovněž se na vás vztahuje možnost ošetření z nemocenského pojištění.

Nejčastějším důvodem k zákroku je odstranění jizev, u kterých v průběhu hojení došlo ke komplikacím: hnisání nebo rozpad jizvy.

Dále se hradí kompletní estetické zákroky, například po popálení, úrazech a nehodách, jak ze zdravotních, tak i z estetických důvodů.

Operace kožních nádorů

Téměř každý z nás má nějaké znaménko nebo kožní výrůstek. Některé z nich můžou být i nebezpečné. Kontaktujte svého kožního lékaře nebo se na bezplatné odstranění informujte na klinikách plastické chirurgie.

Rekonstrukce prsu

Operace je bezplatná, pokud je indikovaná ze zdravotních důvodů, nejčastěji po amputaci prsu.

ČPZP – Česká průmyslová zdravotní pojišťovna | Gynekologie

Dobrý den, Pane doktore prosím o odpověd,zda ,když má člověk styk s osobou jež má genitální opar .ale nákaza se neprojeví ani po roce,zda je možné ,že se dotyčný herpesem nenakazil a druhý dotaz ,zda je možne se nakazit HSV 2 pokud už ho člověk má,případně jestli ho může mít i na ústech. děkuji za odpověd

K 1. dotazu. vzhledem k tomu, že protilátky proti Herpes virus hominis ( souvisí s oparem rtu nebo genitálu) má více než 90 procent dospělých osob, je otázka bezpředmětná. Ke 2. “ Spoeciální otázka pro lékaře oboru infekční lékařství…. nicméně jsem pro Vás našel výstižné pojednání na téma Herpes simplex: „Definice.

První a druhý lidský herpetický virus (HSV – 1 orální, HSV – 2 genitální) patří mezi nejvíce rozšířená virová onemocnění člověka s mnohotvárným klinickým obrazem od mírného herpes labialis, herpes genitalis až po život ohrožující herpetickou encefalitidu nebo systémové onemocnění s fatálním průběhem.

Virus HSV se po prvotní infekci usídlí celoživotně v regionálních nervových gangliích v oblasti hlavy nebo genitálu. U většiny lidí zůstává takto v klidu bez jakýchkoliv klinických příznaků. Za určitých okolností však může dojít ke snížení odolnosti organizmu a potom i ke klinické reaktivaci infekce.

Četnost opakované infekce virem herpes simplex je velmi různá, kolísá od jedné epizody za 5 – 10 let k výsevu i několikrát během jednoho měsíce. Epidemiologická charakteristika. Výskyt je celosvětový a člověk je jediným přirozeným rezervoárem viru. K nákaze dochází již v časném dětství.

Zdrojem infekce může být osoba, která vylučuje virus slinami nebo jinými sekrety s nebo i bez klinických příznaků onemocnění, nebo asymptomatičtí nosiči viru. K přenosu může dojít rovněž autoinokulací kontaminovanými prsty, méně často potřísněnými předměty. Se způsobem přenosu původců nákazy (HSV) souvisí i věkový výskyt onemocnění.

U novorozenců infikovaných z porodních cest matky jsou získávány většinou typy HSV – 2. Po neonatálním období převažuje infekce vyvolaná HSV – 1, takže 50 – 90 % dospělých má protilátky proti HSV – 1. Ve vztahu k sexuální aktivitě stoupá po čtrnáctém roce života incidence onemocnění vyvolaná HSV – 2. Opakované infekce jsou zjišťovány u obou typů HSV.

Klinický průběh u opakované infekce je většinou lehčí než průběh primoinfekce. Známé spouštěcí mechanismy, které HSV aktivují jsou zejména ty, které vedou ke snížení odolnosti organizmu. U lidí se sníženou obranyschopností se infekce HSV objeví po nejrůznějších, někdy i nevelkých zátěžích všeho druhu. Klinický obraz.

U více než 90 % infikovaných osob proběhne primoinfekce asymptomaticky a jen u malé části z nich vznikne některé z následujících onemocnění. Nejběžnější primární infekcí je herpetická gingivostomatitida (B00.2), která se projevuje nejčastěji u malých dětí ve věku 1 – 3 roky. Na sliznici dutiny ústní se tvoří afty, značně bolestivé, provázené vysokou teplotou, hypersalivací a lymfadenitidou.

Budete mít zájem:  Bylinkový speciál: Černý bez

U adolescentů způsobuje primoinfekce tonzilofaryngitidu. Opakovaná infekce se manifestuje jako herpes labialis s typickými vezikulami na rozhraní mukokutánního spojení rtů nebo jako opar nosu, tváře či zevního ucha (B00.1). Většina primárních očních HSV infekcí se projevuje jako herpetická keratokonjunktivitida (B00.5), někdy spojená s výsevem puchýřků na víčkách a okolní kůži.

Může být mylně diagnostikována jako herpes zoster. Opakované ataky mohou trvat i několik týdnů až měsíců, při progresi onemocnění by mohlo dojít k postižení korneálního stromatu.

Herpes genitalis (A60) je onemocnění spojené s výsevem puchýřků s následnými ulceracemi v oblasti genitálu a perinea, značně bolestivé, provázené teplotou, slabostí, nevolností, někdy i potížemi při močení či obstipací. U více než 10 % primoinfekcí se vyvine i aseptická meningitida, v jejímž průběhu se může u obou pohlaví objevit sakrální radikulomyelitida.

Kompletní zhojení primoinfekce může trvat bez léčby až několik týdnů. Symptomy klinické reaktivace herpes genitalis jsou méně závažné a mají kratší trvání, systémové projevy nejsou časté. Léčebný postup. Terapie onemocnění vyvolaných virem herpes simplex je jednak lokální, jednak celková. Léčba virostatiky je indikována u těžkých primárních nebo recidivujících infekcí vyvolaných virem HSV, zvláště pak u pacientů se sníženou obranyschopností. Druhou indikační oblastí virostatik je snížení četnosti opakovaných herpesvirových infekcí jejich dlouhodobým podáváním. . Z virostatik je lékem volby aciklovir (preparáty Herpesin, Ranvir, Provirsan, Zovirax, Virolex), dále valaciklovir (Valtrex) nebo famciklovir (Famvir), u infekcí vyvolaných aciklovir rezistentní mutantou foskarnet (Foscavir).

Dobré dopoledne, chtěla bych se zepatat co znamená v těhotenské knížce PPHL ve 34 tt + 1. A zda je to špatné nebo ne? Děkuji J.

zkratka označuje polohu podélnou hlavičkou (dole) . Není to nic špatného, je to nejobvyklejší poloha plodu v děloze

Dobrý den,mám léta bolesti páteře-bederní a krční,docházím na ortopedii,neurologii,rehabilitaci i revmatologii.Po dětech mi vyrostla prsa z čísla 2 na číslo 6-7.pokud by odborníci naznali,že mi pomůže zmenšení,je tento výkon hrazen ze zdravotního pojištění,jsem již min.10 let pojištěncem ČPZP(dříve HZP).Děkuji.

Ano, pokud jsou ke zmenšovací operaci prsů medicínské důvody, pak tuto operaci uhradí zdravotní pojišťovna.

Vazeny pane doktore, temer pred rokem se mi narodilo 1.dite(sc), stale castecne kojim 2-3x denne, prvni menstruaci jsem dostala 20.3.,tzn. 10 mesicu po porodu. Dalsi se zatim nedostavila. Test negativni. Obcad me poboliva v podbrisku. Mam to zacit resit nebo je to normalni, kdyz kojim? Moc dekuji za odpoved. E.

Kojení má antikonceopční efekt, ale ne stoprocentní, obzvláště při kojení 2 až 3x denně. Těhotenské testy z moči mají orientační charakter. proto doporučuji, abyste navštívila svého gynekologa a ten vyšetření možnou příčinu nepravidelné menstruace. Vyloučí či potvrdí graviditu.

Dobry den, mela bych na vas dotaz. Dostala jsem v tehotenstvi injekci na vytrhnutitzubu. Za 2mesice mi dali 3injekce,ale nevim ceho a ujistli me, ze to miminku neublizi. 5dni na to zase 3injekce.

A ted (mesic po tom)chteji trhat dalsi zub a moc se netvari na injekci . Mohu dnstat dalsi nebo ne? Jsem skoro v 8 mesici ehotenstvi.

Muj gynekolog rikal, ze to je lokalni, ze to nevadi, ze to nepotrebuje ani do žádného zapisu. Tak nevim :-/ Děkuji.

Injekce a injekce je rozdíl. Z toho, co jste napsala nelze absolutně poznat, zda účinná látka v „injekci“ je škodlivá pro plod či nikoliv. A navíc: posouzení takové problematiky je v kompetenci oboru lékařská GENETIKA, ne gynekologie. Pokud chcete mít větší jistotu, tak byste měla zjistit přesný název použité injekce a pak se obrátit na ambulanci lékařské genetiky.

Vážený pane doktore, již po několikáté jsem se setkala s praktikami vytahování peněz z klientů v zařízení Silesia Medical v Porubě, a to už opravdu by měl někdo řešit. Každý rok absolvuji preventivní prohlídku, kde jsou mi odebrány stěry a následně proveden ultrazvuk. Při prohlídce dne 22.4.

2014 jsem opět zděšeně koukala na lékaře, který mi oznámil, že stěr zaplatí pojišťovna, ale pokud nenajde nic na ultrazvuku, budu si muset sama zaplatit 200 Kč. Jaké štěstí, našel mi tam malý myomek, ani nevíte, jakou měl pan doktor radost…Je tohle normální?Změnila jsem gynekologa před 2 lety, protože nerozhodnost v léčení cysty mě přiváděla ke zlosti.

Ale co teď musím platit všechno u této společnosti, to je do nebe volající. Všechno schovávají za sponzorský příspěvek (zápis 500 Kč-prý na registraci do systému, nějaké karty od 200 Kč do 1 000 Kč- slevy, přednostní objednávka apod.). Jak se k tomu staví vaše pojišťovna? A v poznámce o mém věku pan doktor dodal, že bych už měla skončit se substituční hormonální léčbou…

Pracovat musíme do 65 let, ale na ošetření a kvalitní péči máme nárok do kolika let? Do 45?! Děkuji Vám za odpověď.

Vážená paní, rubrika, do které jste napsala svůj dotaz, je určena k otázkám z oboru gynekologie a porodnictví, tedy k problematice medicínské. To, co jste napsala či popsala a vznesla dotazy, je problematika zdravotně pojišťovnická a tak Vám odpovíme dopisem či emailem adresovaným přímo Vám. A ne na veřejně dostupné místo, protože existuje pojem “ presumpce neviny“.

Medicínský charakter má dotaz: “ v poznámce o mém věku pan doktor dodal, že bych už měla skončit se substituční hormonální léčbou“. Ano, u ženy věku, který jste uvedla je potřeba zvažovat případné ukončení užívání HRT.

Je to ovšem zcela individuální záležitost a bez znalosti údajů z Vaší zdravotnické dokumentace není možné učinit závěr zda je vhodné pokračovat v HRT či nikoliv.

Dobrý den, měla bych na Vás prosím dva dotazy – zda antibiotika GYRABLOCK 400 snižují účinnost hormonální antikoncepce TRI-REGOL 21+7 , jestli ano po jaké době bude HA opět účinná? Nyní jsem začala brát tablety Imunit – Hlíva ústřičná ke zlepšení imunity, ale nejsem si jistá jestli nějak neovlivní HA a naopak. Předem děkuji za odpoveď

U Gyrablocku není uvedeno, že by měl tzv. interakci, tedy vzájemné ovlivnění s HA tedy i Tri- regolem.oporučuji se obrátit na výrobce. Není mi známo, že by hlíva ústřičná ovlivňovala HA. Ovšem H.ˇU není lék, tak nemou zjišťovat tato fakta. Doporučuji se obrátit na výrobce.

Dobrý den pane doktore dnes jsem zjistila že jsem těhotná a trápí mě cca 2 den svědění zřejmě mykóza která má jakoby lehčí průběh žádný výtok jen sem tam svědění chtěla jsem použít Canesten 1 tableta ale dočetla jsem se v letáčku že v prvním trimestru je to nevhodné. Ke své lékařce jsem objednaná až na 7.května. prosím poradíte zda tabletu použít??děkuji

Lepší by bylo lék v I. trimestru nepoužít, ale někdy- při velmi obtěžujícím pruritu čili svědění- lék je nutné použít.. Lepším se jeví Jenamazol vaginální krém.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po dobrání tbl. Vermox je bezpečné otěhotnět. Dočetla jsem se , že tyto tablety nejsou vhodné užívat ani před těhotenstvím . Děkuji

Nevím z jakéhop zdroje jste čerpala své informace, ale v oficiálním dokumentu k Vermoxu od SÚKL-u je uvedeno- mimo jiné – toto: “ …Fertilita, těhotenství a kojení…Těhotenství Mebendazol (název účinné látky Vermoxu) vykazuje embryotoxické a teratogenní účinky po jednorázové perorální dávce u laboratorních potkanů a myší.

Škodlivé účinky na reprodukci u dalších testovaných živočišných druhů nebyly pozorovány (viz bod 5.3). Při předepisování přípravku VERMOX během těhotenství, zejména v prvním trimestru, je zapotřebí posoudit možná rizika proti očekávanému terapeutickému prospěchu….. ……

Budete mít zájem:  Co dělat, aby nás při práci s notebookem nebolela záda

Předklinické údaje vztahující se k bezpečnosti Hodnocení toxicity po jednorázovém podání u různých živočišných druhů prokázalo dobrou toleranci a široké bezpečnostní rozmezí mebendazolu.

Toxicita po opakovaném perorálním podání, chronická toxicita u laboratorních potkanů v toxických dávkách 40 mg/kg a vyšších prokázala narušení hmotnosti jater s mírným centrilobulárním otokem a hepatocelulární vakuolizací, a narušení testikulární hmotnosti s tubulární degenerací, deskvamaci a výraznou inhibici spermatogenní aktivity.

Karcinogenní účinky u myší nebo laboratorních potkanů nebyly prokázány. Ve studiích genové mutagenní aktivity in vitro nebyla prokázána mutagenita. V testech in vivo nebylo prokázáno poškození chromozomální struktury. Výsledky mikronukleárního testu neprokázaly účinky na fertilitu u savčích tělových buněk ve vyšších a prahových plazmatických koncentracích 115 ng/ml.

V maternálně toxických jednorázových dávkách byla zjištěna embryotoxická a teratogenní aktivita u březích laboratorních potkanů při jednorázovém dávkování 10 mg/kg a vyšším. Teratogenní a fetotoxické účinky byly také pozorovány u myší v maternálně toxických dávkách 10 mg/kg a vyšších. Škodlivé účinky na reprodukci u dalších testovaných živočišných druhů nebyly pozorovány….“ Není tedy uvedeno, za jak dlouho po skočení užívání Vermoxu lze otěhotnět

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená v těhotenské průkazce v kolonce poloha plodu TP, celé těhotenství tam nic nemám a najednou teď v 8mém měsíci tam pak doktor napsal TP. Děkuji

Zkratka TP se používá v gynekologii k označení termínu porodu. U Vás spíše jde o překlep, mělo by asi být KP, což značí Konec pánevní r, respektive poloha koncem pánevním.

Plastika hráze

Položit dotazV této sekci naleznete všechny dotazy, které sem byly vloženy a následně lékařem zodpovězeny. V případě, že nenaleznete dotaz a odpověď na to, co zajímá právě Vás, pak můžete položit svůj vlastní dotaz a MUDr. David Tomášek Vám ho zodpoví.

Poradna je zcela anonymní, není potřeba uvádět jméno či další údaje. Vaši odpověď naleznete zde v této sekci.

V této sekci naleznete všechny chronologicky řazené dotazy ze všech zákroků, které k nám klienti vkládají.

Pokud si přejete vyhledat otázky a odpovědi ke konkrétnímu zákroku, pak vyberte daný zákrok ve výběrovém okénku.

Vyberte zákrok, u který Vás zajímáZvětšení prsouModelace povislých prsouZmenšení prsouPlastika asymetrických prsouPlastika prsních dvorců a bradavekZvětšení prsou vlastním tukem (autoaugmentace)Plastika prsu po mastektomiiRozšířený FACE a SMAS liftingModerní MIDFACE lifting EndotinemPlastika očních víčekPlastika rtůModelace a přišití ušních boltcůPlastika nosuMINI liftingProstý kožní FACE liftingKlasický MIDFACE liftingLifting čelaOdsátí tuku – liposukcePlastika břichaVyhlazení povadlé kůže na pažíchVyhlazení povadlé kůže na stehnechPlastika stydkých pyskůPlastika hrázeZvětšení bodu „G“ObřízkaPlastika prsní žlázy – gynekomastieProdloužení a rozšíření penisuZlepšení erekce rázovou vlnou UZJiné

Plastika hraze po porodu

Plastika hráze, Michaela, 18.05.2018

Dobry den, chtela jsem se zeptat na kolil by priblizne vysla plastika hraze po porodu. A jak dlouho po porodu je mozne tento zakrok provest. Jsem teprve 8 tydnu po porodu.

Ale mam pocit ze me špatně sešili protože tam mam da se rici velkou diru spise jakoby jeden pysk uplne jakoby useknuty(nevim jak to presne popsat) vypada to hure nez je na fotkach pred/po.

Bojim se kvuli tomu i sexu s pritelem po psychicke strance tak hledam nejake reseni. Moc vam dekuji za odpoved.

Určitě je čas, operuji tyto problémy až rok po zhojení, vyšetřením už teď nebráním, lze poradit s péčí (cvičení, tlakové masáže a pod) objednejte se na konsultaci na 607990077

opakovaná zúžení poševního vchodu

Plastika hráze, Daniela, 03.02.2018

Dobrý den pane doktore, je mi 48 let a asi před 4 lety se mi na poševním vchodu /hrázi/ začaly dělat prasklinky jako když Vám praskne ret, tedy pouze při pohlavním styku. Je to velmi bolestivé. Do týdne se bolavé místo opět zhojí a pak opětovně při styku praskne.

Můj gynekolog to řešil již 2x tzv. plastikou hráze, ale to mi bolavé místo jen vyřízl a poševní vchod se tím tak zúžil. Jenže prasklina se tvoří stále dál a víc mi ještě zúžit poš.vchod už snad ani nejde.. Hystologie je v pořádku.

Je prosím ještě nějaký jiný způsob jak mě tohoto velmi bolestivého problému zbavit?

Já osobně si myslím, že pomůže jedině chirurgický výkon. Ale ne pouze vytnutí problému a zašití. Jde o posun tkáně na své místo. Ale je to velice složité a mám obavy, že potřetí se do toho nikomu z chirurgů nebude chtít.

Tkáň je projizvená a může prasaknout až do konečníku a pak to přináší nedozírné následky. Je to neobvyklý problém, málo kdo to řeší a má to velikou rizikovost. Vysvětlil bych při konsultaci, ale nic neslibuji. Je mi to velice líto.

Očekávat tento problém po každém styku snižuje, dle mého, velice hodnotu života…

Vyřeší mé problémy plastika hráze?

Plastika hráze, Anicka, 18.06.2017

Vážený pane doktore, prosím Vás o názor, zda mi na mé „potíže“ pomůže plastika hráze, která nyní vypadá přibližně, jako zde na webu ve fotogalerii „před a po“ (foto č.1).

Problém se týká nekontrolovaného a tím nepříjemného pro mě i okolí jakoby „plynatosti“ nebo nevím,jak to přesně nazvat, zvláště tedy při pohybu. Poté při velkém fyzickém vyčerpání (po běhu), neudržím moč a nemohu ji již zastavit,aniž bych 100x chtěla.

🙁 porody v Podolí 2011 a 2013, na mou výšku 157cm 3930g a 54cm a 3800g a 49cm, v obu případech nástřih hráze. Myslíte, že by se to provedenou plastikou vyřešilo? Děkuji za odpověď. AD.

Určitě by byl dobrý primárně názor urogynekologa, protože máte problémy s močením. Doporučuji doc. M. Otčenáška (najděte si na webu) s ním jsem tuto problematiku řešil právě v Podolí. Po té se stavte právě třeba u nás a já zhodnotím situaci. Poporodní traumata neřeším dříve než za rok od zhojení a v době, kdy skončíte kojení.

Hráze po porodu

Plastika hráze, Andrea, 27.04.2017

Dobrý den. Som 8 mesiacov po vaginálnom pôrode s epiziotomiou ( 5 stehov, nekomplikované ale bolestivé hojenie), ktorá ale nebola zošitá správne a stále spôsobuje diskomfort – sexuálny i hygienický.

V mieste epiziotomie je úplná absencia kaudálnej tretiny labia minor s incisurou, chýba interlabiálny sulkus v rozsahu cca 1/3 dĺžky labia. Ďalšie tehotenstvo plánujem za cca 4-5 rokov.

Chcem Vás poprosiť o radu, či má zmysel a je rozumné tento problém riešit teraz, alebo počkať až po druhom tehotenstve. Rada by som to vyriešila čo najskôr , ale nechcem sa zbytočne unáhliť. Vopred ďakujem za odpoveď.

Smysl řešit to co nejdříve má, ale řešení by mělo být do roka od zhojení konservativní (toaleta, cvičení, kontroly u specialisty- urogynekologa a podobně). Až po roce od zhojení lze operovat a rekonstruovat s očekáváním dobrého výsledku. Rodit potom lze – vysvětlím při konsultaci. Přijeďte se ukázat ….

Plastika pochvy

Plastika hráze, Hello, 24.08.2016

Dobry den,jsem kratce po plasticke operaci pochvy.Po porodu se mi posunula predni posevni stena i deloha a pretrhaly vazy.vidim si stale posevni steny.Da se s tim prosim neco delat?Dekuji za odpoved.

Toto není problematika plastického chirurga. Také Vás operovali gynekologové a určitě ne plastický chirurg. Tedy Vám bohužel na toto nemohu ano nedokážu odpovědět. Lituji…

Prolaps dělohy

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector