Pistáciový olej – plný antioxidantů a vitamínů.. Co ještě obsahuje?

Vlašské ořechy už svým tvarem a povrchovou strukturou, který připomíná mozek, evokují zdravotní benefity pro zdraví mozku (brainfood), ale tím to nekončí. Podporují snížení hladiny špatného cholesterolu v těle, zlepšují metabolismus a působí proti vzniku diabetu. Mají také protizánětlivé účinky, podporují proces hubnutí a podporují drobnou náladu. 

Vlašské ořechy jsou plody ořešáku, které mají jadřince schované ve skořápce, které obsahují významné množství živin, bílkovin, antioxidantů, esenciálních mastných kyselin (EFA), sacharidů, vitamínů a esenciálních minerálů. Vlašské ořechy jsou zdrojem minerálů (vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík, sodík, zinek, měď, mangan a selen) a vitamínů (vitamin C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, vitamin E, K, A, beta-karoten, lutein a zeaxantin.

Vlašské ořechy a jejich účinky na zdraví:

  • potravina pro mozek, zvyšují aktivitu mozku (vitamíny skupiny B, omega 3, jód, selen) – brainfood
  • zdroj energie pro tělo (vhodné jako svačina na zahnání hladu a nasycení)
  • podporují zdraví srdce (omega-3 a mono nenasycené mastné kyseliny – 72%)
  • snižují špatný cholesterol (LDL) a zvyšují hladinu dobrého cholesterolu (HDL)
  • snižují riziko vysokého krevního tlaku a srdečních onemocnění
  • podporují zdraví kostí (EFA) – zvyšují absorpci a usazování vápníku a zároveň snižují vylučování vápníku v moči
  • zlepšují metabolismus v těle, podporují růst a vývoj, tvorbu spermií, trávení a syntéza nukleových kyselin
  • snižují diabetes II. typu
  • snižují riziko rozvoje aterosklerózy
  • působí jako prevence vzniku rakoviny (fenolové sloučeniny a antioxidanty)
  • snižují záněty v těle a jejich nepříznivé účinky
  • podporují zdravou pokožku, vlasy a nehty
  • podporují zdravý spánek (mohou být součástí večeře, nejlépe je namočit ve vodě)
  • díky obsahu omega 3 působí proti podrážděnosti, depresím, stresu a hyperaktivitě
  • posilují sexuální potenci a plodnost (díky vysokému obsahu manganu) 
  • prospívají zdraví očí (lutein a zeaxantin)
  • více
  • Dávkování: 30-50g za den, nebo jedna hrst
  • Skladování: suché, chladné a temné místo do teploty 20°C
  • Použití: pro přímou konzumaci, do snídaňových směsí, jogurtů, zákusků atd. 

Jak regenerovat ořechy, aby byli téměř čerstvé?

Ořechy by měly být ve vodě louhovány minimálně 24 hodin. Během té doby je dobré vodu vyměnit, stačí 2x-3x. Není to časově nijak náročné, ale výsledek vás určitě překvapivý. Ořechy, které tímto způsobem získáte, jsou velmi lahodné a téměř k nerozeznání od těch z nové sklizně.

Jak pražit vlašské ořechy?

vlašské ořechy získávají pražením zvláštní chuť. Předehřejeme troubu na 180 stupňů celsia a vlašské ořechy rozprostřeme v jedné vrstvě a pečeme 8-10 min. až jsou ořechy hnědé a krásně voní. Nebo můžeme vlašské ořechy pražit na suché pánvi 3-5 min. při středně vysoké teplotě a za stálého míchání. 

Jak uchovávat vlašské ořechy

díky vysokému obsahu tuků vlašáky rychle žluknou, proto pokud je chcete skladovat déle, ponechte vlašské ořechy ve skořápce v uzavřené nádobě (aby neabsorbovali pach jiných potravin) dobře vysušené skladované v chladnu (v ledničce nebo mrazáku vydrží až jeden rok) a teprve krátce před použitím je vyloupeme, případně dále zpracujeme (mletí, strouhání, krájení..) 

  • skladování v ledničce – uchováme 5-6 měsících v uzavřené nádobě, aby nenasály pachy jiných potravin
  • v mrazničce vydrží až jeden rok
  • nevyloupané ve skořápce vysušené skladované na temném a suchém místě při teplotě 5-15 stupňů vydrží až 4 roky
  • můžeme konzervovat v medu se skořicí, vydrží více jak 2 roky
  • v mikrovlnce 1,5 min pustíme na plný výkon naplněné sklenice 0,5 – 0,7l , pak sklenice vyjmeme a zavíčkujeme
  • dáme vyloupaná jádra do sklenic a zavíčkujeme, dvacet minut povaříme ve vodě teplé asi osmdesát stupňů
  • pokud jsou ořechy hořké, je to znamení, že jsou žluklé

Kde koupit vlašské ořechy?

Ořechy, použití a účinky – články:

Pistáciový olej – plný antioxidantů a vitamínů.. Co ještě obsahuje?Pistáciový olej – plný antioxidantů a vitamínů.. Co ještě obsahuje?Pistáciový olej – plný antioxidantů a vitamínů.. Co ještě obsahuje?Pistáciový olej – plný antioxidantů a vitamínů.. Co ještě obsahuje?Pistáciový olej – plný antioxidantů a vitamínů.. Co ještě obsahuje?Pistáciový olej – plný antioxidantů a vitamínů.. Co ještě obsahuje?

Jak správně užívat mladý ječmen? – Nupreme

Způsobů užívání je samozřejmě vícero. Vysvětlíme vám je všechny – to abyste si zvolili ten ideální právě pro vás.

Obecně platí několik jednoduchých zásad:

Představte si to sami. Pokud spolknu zelený ječmen nalačno, může trávicí trakt pohodlně vstřebat všechny přínosné látky. Když se ale smíchá s dalšími potravinami, živé enzymy se spotřebují na strávení ostatních živin. Proto platí jednoduché pravidlo:

Užívám nalačno – vstřebá se maximální množství vitamínů, minerálů, antioxidantů i enzymů.

Smíchám jej s jinou potravinou – celý pokrm strávím rychleji, ale z ječmene vstřebám méně prospěšných látek.

Pozn.: Nalačno znamená asi půl hodiny před dalším jídlem a zároveň po strávení předchozího jídla. Pokud je tímto předchozím pokrmem lehký salát, hodinový odstup bohatě stačí. Po pečené krkovici ale vyčkejte klidně i tři hodiny, než si připravíte zelený nápoj.

2. Zelený nápoj z mladého ječmene nejlépe pijeme čistý, s ničím nekombinujeme

V odstavci výše jsme si vysvětlili, že kombinací s jinou potravinou přicházíme o drahocenné enzymy. A některé složky potravy mohou také snížit vstřebatelnost drahocenných vitamínů, minerálů a antioxidantů ze zeleného nápoje.

Pokud mladý ječmen potřebujeme s něčím smíchat, volíme jen základní “lehké” kombinace. Ideální je čistý ovocný džus nebo třeba ledový mátový čaj.

Naopak se vyhýbáme přimíchání do smoothie, ve kterém jsme už rozmixovali “všechny zdravé věci”.

U mladého ječmene platí toto pravidlo ještě víc než u jiných “zelenáčů”. Ideální je důkladně prášek rozmíchat v plastovém šejkru a hned pít. Nerez “spirálka” vám jednoduše pomůže vykouzlit sametově jemný nápoj bez jediné hrudky. Necháte-li jej třeba hodinu odstát, ztrácí nápoj na chuti i konzistenci.

Tip: Dejte si zelený nápoj místo ranní kávy nebo čaje a odstartujte tak každý den v plné síle.

Budete mít zájem:  Nejlepší Mast Na Klouby?

A jak zvolit ideální dávkování? Ukažme si to na nejběžnějších příkladech:

  • Pečuji o své zdraví a chci se cítit plný/á energie

Začněte základní dávkou a připravte si nápoj smícháním vody s 1 lžičkou prášku (tj. 1,5 g). Užívejte jednou nebo dvakrát denně. Ráno nastartuje síly na celý den a odpoledne příjemně osvěží. Svou dávku si upravte každý den tak, jak vám vyhovuje nejlépe.

  • Potřebuji dobít baterky ve stresovém období

Známe to asi všichni. Čas od času přijde období, kdy se cítíme tak unaveni, že bychom nejraději lenošili celý den. Ale některé povinnosti nejde jen tak odložit, a tak se snažíme stihnout vše, a nejlépe hned. Všudypřítomnému stresu se sice úplně nevyhneme, můžeme se na něj ale dobře připravit.

Jeden zelený nápoj denně (ideálně hned po ránu) účinně podpoří očistné procesy vašeho těla a pomůže odplavit hromadící se toxiny. Když přidáte ještě jednu dávku odpoledne, budete se i během stresového období cítit lehčeji a spokojeněji. Třetí denní porce vám potom doslova dá křídla. Čistý trávicí trakt odlehčí i vaší mysli a budete se cítit jako superman.

  • Chci očistit trávicí trakt

Čistá střeva jsou klíčem k nastolení zdraví celého těla i lehké mysli. Dokonce i vědci a lékaři už dnes přiznávají tzv. střevnímu mikrobiomu velkou důležitost. Souvisí nejen se zdravou imunitou a s očistou těla, ale také s bystrostí naší mysli. (Mimochodem, už jste slyšeli, jak moc může ulehčit život vhodná očista trávicího traktu dětem s poruchami chování?)

Mladý ječmen obsahuje jen málo vlákniny a naopak je velmi bohatý na přírodní barviva a živé enzymy. Tyto látky tak mohou působit na sliznici trávicího traktu přímo. Účinek mladého ječmene proto skvěle doplňuje působení vlákniny, která “čistí střeva” mechanicky jako přírodní kartáček.

Tip: Lepší je ale nemíchat žádnou další vlákninu přímo do nápoje z mladého ječmene. Pokud se totiž v trávicím traktu spolu “nepotkají”, vykonají vašim střevům lepší službu.

S očistou začněte raději postupně. Už jedna porce ječmenu denně vám přinese pocítitelnou úlevu. Po několika dnech klidně přidejte další dávku, a dále postupně navyšujte.

Pokud se rozhodnete udělat si “očistnou kúru”, užívejte několik týdnů klidně tři nebo čtyři dávky denně. Maximálně po dvou měsících si ale udělejte opět pauzu.

Pokud jste se rozhodli pro intenzivní očistu, nezapomeňte na komplexní přístup. Odlehčete jídelníček a zamyslete se nad obsahem vlákniny z vhodných zdrojů (i vzhledem k ročnímu období). Mladý ječmen je skvělým pomocníkem, celou práci za vás ale neudělá.

Nepřeháním, když směle prohlásím, že mladý ječmen může být skvělým pomocníkem, pokud vás něco trápí dlouhodobě. Jednoduše proto, že už samotná očista trávicího traktu působí prospěšně při mnohých potížích.

A také proto, že mladý ječmen pomáhá našemu tělu vyrovnávat “překyselení” způsobené nevhodnou stravou, stresy apod. Samozřejmě nesmíme zapomenout na obsah mnoha důležitých látek.

  • Ranní dávka mladého ječmene je tak (s lehkou nadsázkou řečeno) univerzálním prvním krokem pro očistu těla pro zdraví.
  • Přidejte rovnou i odpolední dávku, pokud potřebujete podpořit krvetvorbu, posílit imunitní systém (oboje díky obsahu vitamínu C) nebo třeba dopřát kvalitní výživu vašemu zraku (díky obsahu beta karotenu).
  • Z vlastních zkušeností můžeme také říci, že mladý ječmen pomůže udělat lepší službu při překyselení žaludku, než leckterý syntetický přípravek.

A pokračovat bychom mohli donekonečna. V případě konkrétních potíží je ale vždy lepší celkový stav zkonzultovat s odborníkem. Obrátit se můžete také na specialistku v naší poradně, která vám ráda zodpoví jakoukoli otázku.

Naslouchejte svému tělu. A platí to dvojnásob, pokud právě procházíte ozdravným procesem. Potřeby těla se mohou měnit doslova každým dnem. Respektujte to.

Cesta ke zdraví může mít podobu pravidelného užívání mladého ječmene, stejně jako jeho pití, jen když na něj máte zrovna chuť.

  • „Zelenáče“ baštím místo ovozelu 

Hlavně v zimním období se nám někdy nedostává kvalitní čerstvé zeleniny a ovoce. Nemusíte přemlouvat sami sebe a nakupovat jen cizokrajné plody nebo výpěstky z obrovských skleníků (jako třeba rajčata v zimě).

Porce mladého ječmene směle zastane jednu porci čerstvého salátu nebo kousek ovoce. Umíchejte si nápoj, kdykoliv na něj máte chuť.

Mladý ječmen napomáhá při hubnutí už svým očistným účinkem na střeva, ale také tím, že v našem těle bezpečně zneškodní spoustu toxinů a odvede je pryč. Právě tyto látky často “blokují” náš lymfatický systém a způsobují tak zadržování zbytečné vody v těle.

Zelený nápoj hned po ránu skvěle nastartuje očistné procesy těla a pomůže v těžké práci.

Mladý ječmen je báječný pomocník, i když nás při hubnutí odpoledne “honí mlsná”. Nevěříte? V následujících tipech najdete něco málo inspirace:

  • Typická “trávová” chuť je cítit v nápoji tím víc, čím teplejší vodu pro přípravu použijeme. Smícháním se studenější vodou získáte opravdu osvěžující nápoj. V létě přihoďte do skleničky klidně i kostku ledu a přikápnout můžete i čistý mátový olejíček.
  • Chlad mladému ječmeni neuškodí. V létě jej přimíchejte i do domácího ovocného nebo mátového sorbetu.
  • Smíchejte mladý ječmen s čerstvou šťávou z citrusů. Skvělý je grep, pomeranč i trocha limetky. Vitamíny z čerstvé šťávy sice možná zamezí vstřebání několika málo minerálů, ale živé enzymy ani antioxidanty touto lehkou kombinací nijak neohrozíte. Získáte zdravou, osvěžující dobrotu. A jeho “zelenost” v ní většinou nepoznají ani mlsnější “odpůrci” zdravé stravy.
Budete mít zájem:  Slováci na Velikonoce jedí to, co Češi o Vánocích

Autor: Lenka Sobková

Proč jíst makadamy?

Při nakupování jste si už možná všimli, že makadamy třídy 0 svou cenou dalece přesahují jiné druhy ořechů. Proč tomu tak je, se dozvíte v našem dřívějším článku. Výše ceny ale zdaleka není to jediné, v čem tyto lahodné plody původem z Austrálie drží prvenství.

Kvůli obsahu kolem 76 g tuku ve 100 gramech se totiž jedná o úplně nejtučnější oříšky vůbec. Vysoký podíl tuku ovšem není v tomto případě vůbec na škodu, naopak! Z více než 75 % totiž makadamové oříšky obsahují zdraví prospěšné tuky, z nichž největší část tvoří právě mononenasycené mastné kyseliny.

Z tohoto důvodu jsou také nejméně náchylné ke žluknutí! 

Tabulka uvádí přibližný obsah tuku v surovině a vzájemný podíl nasycených, mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin.

Vědecké výzkumy spojují konzumaci mononenasycených mastných kyselin se snižováním „špatného“ LDL cholesterolu v krvi a zároveň se zvyšováním hladiny toho „dobrého“ – HDL cholesterolu. To znamená, že dochází ke zlepšení celkového poměru mezi LDL a HDL cholesterolem.

Optimální hladina cholesterolu v krvi je důležitá pro správné fungování řady tělesných procesů včetně cévního a oběhového systému. V roce 2007 proběhla studie na mužích s vysokou hladinou cholesterolu. Po čtyřech týdnech každodenní konzumace makadamových ořechů byly u těchto mužů zaznamenány výrazně nižší hodnoty rizikových faktorů pro vznik aterosklerózy (kornatění tepen).

Chcete-li tedy mít srdce jako zvon, sáhněte bez obav po této tučné dobrotě.

Množství sacharidů v makadamových oříšcích je naopak velmi nízké. Ve 100gramové porci jich najdeme pouhých 4,5 gramu. To dělá z plodů exotického stromu makadamie ideální potravinu pro nízkosacharidové diety nebo pro pacienty s cukrovkou, protože nezvyšují hladinu cukru v krvi.

Makadamy navíc obsahují všechny esenciální aminokyseliny. Tyto základní stavební jednotky bílkovin si naše tělo neumí vyrobit, a tak musí být v dostatečném množství zastoupeny v naší stravě. Esenciální aminokyseliny jsou nezbytné pro růst a regeneraci svalů a imunitní systém.

Ve 100 gramech makadamů je 76 gramů zdraví prospěšných tuků a jen 4,5 gramu sacharidů.

V hrstce makadamových oříšků do sebe dostanete pořádnou porci vitamínů, minerálů a antioxidantů.

Za zmínku stojí vysoký podíl manganu, který je důležitý pro krvetvorbu a významně se podílí na správném vývoji a fungování kostí a chrupavek.

Měď zase příznivě ovlivňuje fungování svalstva, včetně svalu srdečního, a podporuje správný vývoj mozku a zdravou činnost celé nervové soustavy.

Vitamín B1 (thiamin) má značně pozitivní vliv na energetický metabolismus především cukrů, alkoholu a nasycených mastných kyselin. Dále je tento enzym nepostradatelný pro neporušenou funkci nervového systému, srdce, ledvin a trávicího systému.

Každá kulička ze stromu makadamie obsahuje důležité antioxidanty: selen a vitamín E. Lidské tělo si tyto látky nedokáže samo vyrobit, a tak je velmi důležité přijímat je v jídle.

Antioxidanty chrání buňky před volnými radikály a oxidačním stresem, který je spojován se vznikem některých chronických onemocnění.

Oxidační stres způsobuje také předčasné stárnutí buněk a prokazatelně zvyšuje riziko cévní mozkové příhody.

Možná jste si už všimli, že celé nevyloupané makadamové ořechy v sortimentu obchodů úplně chybí. Proč tomu tak je? Jejich skořápka je totiž tak tvrdá, že se jádra musí vyloupávat pomocí speciálních nářezových strojů. Věřte nám, že by vám nestačil ani váš nejspolehlivější louskáček! Takhle složité zpracování se v tomto případě ale rozhodně vyplatí.

Jádra makadamových ořechů jsou totiž příjemně měkká, a tak z nich doma snadno vyrobíte makadamové mléko či máslo.

Velmi často se makadamy v kuchyni používají při přípravě raw dortů, dezertů a sušenek všeho druhu a skvěle doplní i váš oblíbený salát.

Těm z vás, kteří si s kuchyňským náčiním příliš nerozumí, určitě udělá radost naše makadamová pasta připravená z těch nejlahodnějších oříšků. Dokonale krémovou chuť se smetanovými tóny a zdravými tuky si tak budete moct vychutnat i v ovesné kaši! 

Vylepšete svoji ranní kaši máslem z makadamových oříšků od českého výrobce.

Stejně jako jiné druhy oříšků, i plody makadamie jsou bohaté na vlákninu, která ve střevech působí jako prebiotikum.

To znamená, že vyživuje bakterie důležité pro správné fungování trávení a zažívání. Dalším benefitem vlákniny je, že navozuje dlouhodobý pocit sytosti a snižuje tendenci jíst.

To se vám může hodit, hlavně když se snažíte zatočit s přebytečnými kily.

Použitím v kuchyni ale příběh makadamů zdaleka nekončí. Z makadamových ořechů se lisováním za studena získává tzv. makadamiový olej.

Na tom byste si sice nejspíš nepochutnali, protože se jedná o kosmetický přípravek, ale i tak přináší spoustu benefitů. Makadamiový olej se hodí na péči o pleť, o vlasy a také třeba na masáže.

Díky vysokému podílu mastných kyselin blahodárně působí na vysušenou pokožku, které navrací přirozenou pružnost a vláčnost.

Mezi zajímavosti patří i to, že makadamiový olej má přirozený SPF faktor, který chrání pokožku před slunečním zářením. Skvěle tak poslouží ke zklidnění a vyživení pokožky po opalování.

Obsažené antioxidanty zase chrání pleť před poškozením i předčasným stárnutím a navíc v hlubokých vrstvách kůže stimulují regeneraci. Ozdravné procesy spouští makadamiový olej také ve vlasech, kterým navíc dodává oslnivý lesk.

Jeho použití je vhodné i na dětskou pokožku.

Třída 0 je mezi makadamovými ořechy naprostá špička.

Důvodů, proč jíst makadamové oříšky, je celá řada. Kromě toho, že báječně chutnají, jsou navíc plné zdraví prospěšných látek. Těžko se můžeme podivovat nad tím, že ve své nejvyšší obchodní třídě jsou nejdražšími ořechy na trhu.

Pokud jste ještě neměli tu čest, rozhodně vám doporučujeme tyto ořechové krále, makadamové ořechy třídy 0, vyzkoušet. Makadamové ořechy třídy 1 pocházejí z druhé nejvyšší obchodní třídy, ale věřte, že až je ochutnáte, vaše chuťové buňky zaplesají stejně.

Chcete se dozvědět o obchodních třídách makadamů nebo dalších zajímavostech z jejich křupavého světa víc?

Himalyo Goji Original juice z kustovnice čínské 100% 750 ml BIO

GOJI ORIGINAL 100% juice je tekutina lisovaná z čerstvých plodů kustovnice čínské, které jsou skutečným elixírem mládí, zdraví a krásy. Šťáva je získaná z přiměřeně zralého a zdravého, čerstvého ovoce, s charakteristickou barvou, vůní a chutí.

GOJI ORIGINAL pochází z výběrových sklizní pěstovaných striktně v souladu s přírodou. Zakládáme si na tom, že plody z těchto sklizní jsou výhradně ručně sbírány, pečlivě tříděny a ihned za studena lisovány a stáčeny v ochranné atmosféře bez konzervace, přídavných látek a zahušťovadel.

Díky těmto postupům jsou v této výjimečné, živé šťávě zachovány veškeré antioxidanty, vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné látky v maximální míře. Už pouhých 25 ml tohoto klenotu přírody plně pokryje vaši vhodnou denní dávku antioxidantů, vitamínů a minerálů.

Pro výrobu jednoho litru GOJI ORIGINAL zpracováváme 6 kg výběrových plodů.

Čiré provedení lahve GOJI ORIGINAL Vám umožňuje kontrolu přírodnosti džusu. Sami tak můžete vizuálně posoudit stav přirozeného vrstvení v horní části lahve vypovídající o nepoužití zahušťovadel a konzervantů, které by přirozenému vrstvení bránily, nebo jej zpomalovaly.

Pravá síla Goji:

Plody kustovnice čínské obsahují nebývale vysoké množství prospěšných látek, které jsou hlavně pro nás, pro západní obyvatelstvo, velice důležité, neboť jich většinu běžně v potravinách neutralizujeme během tepelné úpravy. Produkty z Goji tyto látky do těla přinášejí v neředěné přírodní formě.

Schopnost těchto látek pohlcovat volné radikály je možné vyjádřit jednotkou ORAC (oxygen radical absorbance capacity). Jeden litr šťávy GOJI Original obsahuje téměř 60 000 ORAC.

Až daleko za Goji najdeme v žebříčku známé a běžné potraviny, jako jsou pomeranče, zelí, brokolici, jablka, špenát, květák, olivový olej a další.

U velké většiny z nich ještě dochází k poklesu této hodnoty během jejich úpravy.

Ani první zprávy o Goji v dobách před naším letopočtem, ani dnešní supermoderní vědecké výzkumy nezaznamenaly jediný škodlivý účinek při její konzumaci. Díky složení je Goji nazývánosuperovocem. Už konzumací malé dávky bobulí kustovnice čínské dostatečně pokryjeme denní výživovou a ochrannou dávku látek nezbytných pro život každého z nás.

Elixír zdraví a dlouhověkosti, ovoce nesmrtelnosti, červené diamanty či tajemství krásy a věčného mládí hollywoodských hvězd. Nevíte, o jakém ovoci je řeč? Není to citron, pomeranč ani kiwi. Správnou odpověď nalezneme, podíváme-li se směrem na východ do stínu svahů majestátních Himálají, kde nalezneme kustovnici čínskou neboli rostlinu GOJI.

Na keřích kustovnice čínské rostou krásné oranžové plody, s jemně nasládlou chutí, obsahující neuvěřitelně vysoké množství vitamínů, minerálů, aminokyselin a dalších prospěšných látek. Status nejprospěšnějšího ovoce na světě potvrdilo goji mnoho vědeckých studií.

Jeho důkazem je vitalita, dlouhověkost a zdraví čínských mnichů, ale i obyvatel žijících v oblastech provincie Ningxia.

Zde toto ovoce, s blahodárnými účinky na lidské tělo i mysl, staví na nejvyšší příčku svého jídelníčku paradoxně spolu s hollywoodskými hvězdami, které si díky jeho pravidelné konzumaci uchovávají a pěstují svoji krásu a vitalitu mládí.

Bojujete se stresem? Cítíte se často unaveni? Budíte se v noci? Nebo jen chcete udržovat své tělo zdravé, odolné a v té správné kondici?

Pravidelné užívání Goji pomáhá fungování lidského těla v mnoha směrech včetně zpomalování procesu stárnutí. Látky obsažené v Goji pomáhají v mnoha směrech – např. železo, které přispívá k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, k normální funkci imunitního systému a ke snížení míry únavy a vyčerpání.

Dále hořčík, který přispívá k normální psychické činnosti, k udržení normálního stavu kostí a normálního stavu zubů. Draslík, který přispívá k normální činnosti nervové soustavy, svalů a k udržení normálního krevního tlaku. Mezi mnohé jiné další pozitivní projevy kustovnice čínské patří také pocit spokojenosti.

Pravidelným užíváním Goji lidé bojují přímo s vnitřními příčinami oslabení organismu, což je velká výhoda oproti běžným farmaceutickým prostředkům, které potlačují příznaky už rozvinutých nemocí. Ti, kteří vedou zdravý životní styl, dožívají se ve zdraví vysokého věku a pečují kvalitně o svou mysl a své tělo, používají produkty z Goji jako skvělého pomocníka.

Látky obsažené v Goji pomáhají lidskému tělu chránit před nebezpečnými radikály – původci rakoviny a jiných onemocnění.

A přiznejme si – kdo nemáme ve svém okolí někoho, kdo je nám drahý a o jehož zdraví se bojíme? A kdo si občas nebo i častěji nevypije sklenku alkoholu? I v ní se nacházejí volné radikály, které útočí na zdraví a přispívají k oslabení imunity. I zde látky obsažené v Goji pomáhají a i tyto radikály dokáží eliminovat.

Výroba našeho produktu:

Keřík Goji denně produkuje až dva kilogramy plodů. K přípravě jednoho litru šťávy z ningxijské Goji je třeba až šest kilogramů ručně natrhaných bobulí. Bobule se ihned po sčesání za studena lisují.

Díky tomuto postupu si výsledná šťáva udrží své blahodárné vlastnosti i po vylisování a stočení. Šťáva je získaná z přiměřeně zralého a zdravého, čerstvého ovoce, s charakteristickou barvou, vůní a chutí.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector