Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky

#nejsmebábovky

 pečeme budoucnost e-commerce a retailu

Jaké máme recepty na nejlepší obchod ve městě, na boží jídlo a boží službu?  Video-kuchařka našich top chefů, kteří ti prozradí, jak vzniká receptura na rychlý provoz, bezkonkurenční nákup, no-bullshit marketing, úžasný customer experience, data-driven firmu, silné finance, sluníčkové HR, a vůbec jak se pracuje s Tomášem a jakou máme v Rohlíku vizi.

Bojujeme za lepší jídlo a vytváříme službu, která mění způsob, jakým lidé žijí a stravují se. Ztrácet čas v dlouhých frontách v obchodech, to není nic pro nás. Nemáme od koho opisovat, a to nás nutí hledat stále nové cesty a možnosti, jak být ještě lepší. Zákazník je pro nás na prvním místě, a tak děláme všechno pro to, aby se do své objednávky mohl spokojeně zakousnout co nejdříve.

Kdo by na vesnici nakupoval rohlíkyKdo by na vesnici nakupoval rohlíkyKdo by na vesnici nakupoval rohlíkyKdo by na vesnici nakupoval rohlíky

Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky

Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky

Dbáme na to, aby se objednávka k zákazníkovi dostala včas. To s sebou přináší spoustu plánování, inovací a ad-hoc řešení. Celý systém doručení jsme si ukuchtili sami díky možnosti vyvíjet systém dle potřeba a hlavně partě super chytrých lidí. V současné době to s námi peče armáda kurýrů, ale také kolegové, kteří koordinují provoz. Chceš se mezi ně přidat i ty?

Chci vědět víc

Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky

Zboží u našich zákazníků musí být nejen včas, ale také v perfektním stavu. Ráno nikdy nevíme, kolik objednávek v ten den vyšleme do světa. Jsou to již tisíce, a proto vše musí jít jako po másle. O to, aby byl náš sklad vysoce flexibilní a výkonný se stará náš skvělý tým, do kterého můžeš patří i ty.

Chci vědět víc

Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky

Aby se to všechno nerozdrobilo, je zapotřebí parta lidí, která se stará o vše od vývoje našich systémů a webu, přes finance, případně vymýšlení marketingových aktivit. V našem týmu ale nesmí chybět ani pracovníci, jejichž denním rohlíkem je péče o zákazníky, protože jejich spokojenost je pro nás středem vesmíru. Vidíš se na nějaké židli v office?

Chci vědět víc

„Fantastickou firmu dělají lidé. Proto je pro nás důležité, aby byl v Rohlíku tým skvělých lidí. Není to ale pro každého. Práce u nás patří k nejtěžším na trhu, protože Rohlík rychle roste a dáváme si záležet na tom, abychom zákazníkovi doručili skvělou službu.

Neustále se učíme. Pokud jsou změny a rychlé tempo tím, co tě charakterizuje, pak si práci v Rohlíku zamiluješ. Každý den na tebe budou čekat nové výzvy a možnosti učit se něco nového.

Hlavně ale budeš mít možnost pomáhat zákazníkům, kterým ušetříš spoustu času a nervů spojených s nakupováním. 

Stále jsem v Rohlíku velmi aktivní, je to srdcovka a rád bych ho vlastnil celý život, a i proto mi záleží na tom, aby byli všichni v Rohlíku dlouhodobě spokojení. Poměrně hodně do toho investuji. Všichni trávíme v práci spoustu času, a tak bychom si to měli taky umět užít.“

Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky

Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky

To se může stát, dej nám vědět, co chceš v Rohlíku dělat

Diskuse: Kaufland prodával rohlíky za padesát haléřů. Nemravné, zlobí se pekaři

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.Děkujeme za pochopení.

Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky
Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky Tak to jste měl štěstí, že jste v kauflandu narazil na dobře naladěnou prodavačku 🙂
Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky Tak nevím proč se čílí pekaři,kteří chtějí za rohlík 2,-kč a když jich obchod obědná víc než prodá,tak je radějií nabýdnou za něco než by je poslali na strouhanku či k jinému spracování.To napadne každého dobrého hospodáře,jenže je spousta takových,kteří by chtěli vydělávat za každou cenu.A jak je možné,že v Procházkově obchodě se prodávají rohlíky za 3,-kč/kus!!!To nikomu nevadí,že je to předražené???Nebo u prodejce Vahaly,kde rohlík stojí 3,-kč,ale je ručně dělaný,což beru!!!
Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky
Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky
Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky Další likvidační akce Kauflandu Po zvýšení nástupního platů na nejméně placený post na 24.000,- Kč, kdy likvidují např. malé stavebni firmy, ve kterých si tolik vydělá dobrý dělník, se teď zaměřili na likvidaci zdraví zdejších lidí… Protože ti jak známo, když je něco výhodné, tak to kupují po vagónech. Ale jako Moravana mě těší, že to dělají z lásky k Česku 
Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky Zlotřilí zaměstnavatelé se zlým úmyslem zvyšují mzdy.
Jestli ono to nebude tím, jak nám zlotřilí obchodníci zvedli ceny základních potravin, zatímco v Německu jsou mnohem nižší při mnohonásobných příjmech, navíc kvalitnějších, než ty naše tzv. BIO či farmářské!Stejně tak nechápu, jak vyjela cena mléka a jak se liší od jednotlivých výrobců, ač je to stále ta obarvená voda 1,5%! Nehorázná cena másla zůstala, totéž platí o vejcích, sýrech a teď i šunce či salámech. A maso, třeba kuřecí prsa, to je taky síla!
V Německu jsou mnohem nižší ceny? Aha.1. statistiky jasně říkají, že jsou ceny nižší u nás,2. cenová hladina potravin závisí na mnoha věcech a zrovna to Německo je v Evropě jednou z nejlacinějších bohatých zemí. Hlavním důvodem nízkých cen potravin v Německu (nicméně stále v průměru vyšších než u nás) je nízké DPH a hlavně velikost trhu. Obecně platí, že nejdražší jsou země bohaté a zároveň malé.3. ceny potravin příliš nesouvisí s tím, jestli „zlotřilí“ obchodníci se zlým úmyslem zvyšují mzdy, že?
Stačí vyrábět dražší rohlíky celozrný, který obchodník tolik nezlevní. Já tyto rohlíky vůbec nekupuji. A pokud se to některým pekařům nelíbí, můžou je prodávat sami.
Já nevim, mě je to jedno. Rohlíků sežeru tak 10 za měsíc.
Ano, prodávat rohlik za tak směšnou cenu je nemravné. Považuji to za zoufalý pokus vedení Kauflandu přilákat zpět zákazníky, které se jim v poslední době daří od nákupu v Kauflandu odradit. Mnoho prodavačů uteklo k jiným řetězcům, takže regály nejsou doplňovány, chybí cenovky, u pokladen se tvoří neúměrně dlouhé fronty díky tomu, že je polovina zavřená. Jestli chce Kaufland získat i jiné zákazníky, než ty, kteří přijdou pro rohlík za padoš, tak by měl především zaplatit kvalitní zaměstnance a zkvalitnit své služby. Zajímavé je, že Lidl, který patří pod stejné majitele, to umí.
dnes v Kfl.houska za 1.10. Ženská jich brala asi 100. Nechápu.
do zásoby do konce roku
Mrazák… Pak že jde jen o krátkodobou akci. 😉
Třeba do večerky? Ceny mohou být občas lepší než velkoobchod.
Když oni třeba právě tyhle věci, které občas se dají i jíst, zdražili dost podstatně! Pár let zpět stál třeba sojový rohlík 2,50 a teď min. dvojnásobek. Obyčejný rohlík už stojí min. 1,90 a někde mají housky mnohem dražší, jinde obojí za stejnou cenu. Za klasický malý koláček chtějí i deset kaček a přitom je to chcípáček. A kobliha za osm, v lepším případě za sedm,,,
Mnoho let upozorňují pekaři, že prodávají hluboko pod výrobní náklady a stále pečou .. Taková malá tržní anomálie ..
Jančura také jezdil za 1 Kč a ještě obviňoval konkurenci z predátorských cen.Kaufland asi reagoval na ostudný zákon o prodejní době.Proč vinit Kaufland?KDU-CSL by chtěla,aby se lidé povinně radovali každou neděli.Angažuje se poslanec Mihola.
To co prodávají v supermarketech jako pečivo je urážka poctivého pečiva. Já si vesměs pečivo peču doma, málokdy se stane že z nějakého důvodu nestíhám upéct. Pak je ale lepší koupit chleba v pořádné pekárně, kde sice stojí 30 a více kč ale dá se jíst. Já jsem zastáncem pořádné práce a raději si za pečivo připlatím, když budu vědět že se mu fakt někdo pořádně věnoval než abych si koupila hnusný chleba za pakatel.
Budete mít zájem:  Tišnovské trhy nabídnou farmářské potraviny i bio produkty
Já kupuji chleba v Kauflandu za 29 Kč. Vydrží mne 3-4 dny. Pakatel to není a hnusný také ne. Na kvalitě také záleží, jak dlouho vydrží k jídlu ?
Pečivo v Kaufu je celkově tragédie, buď je hnusné, nebo častěji, není vůbec. Jeden z hlavních důvodů, proč tam nechodím. Určitě poběžím pro rohlík za 50 halířů z letáku
Záleží na tom, s kým má obchod smlouvu! Nám do staršího Kauflandu vozili rohlíky z Klatov, chleba taky, jiné obchody braly z té plzeňské velkopekárny, i když ona slupla i ty menší jako je Delta. Výjimkou byli některé malé soukromé, které dodávali třeba jen housky. A Globus jednak rohlíky dováží, jednak peče své pečivo i chléb…Čerstvé se to dá, ale zase to nevydrží dlouho!
To je sranda. Já před měsícem nakupoval v kaufu rohlíky za 20 halířů kus. To je ještě 2,5krát levnější
Ono když zbydou, je výhodnější to zlevnit než odepisovat a vyhazovat! Má to životnost 24 hodin, podle chuti a drobivosti či naopak gumovitosti mnohem méně a druhý den to lze prodávat leda na strouhanku s výslovným upozorněním!Ještě k tomu článku: Lidem jaksi nedošlo, že ta akce byla 7.- 9.5, přičemž 8.5. byl státní svátek, kdy by tedy mělo být zavřeno! Řada podniků dávala zaměstnancům na 7.5. volno, aby měli prodloužený víkend. Čekal se tedy větší nápor kupujících, kteří si nakoupili i na další den. Pečivo v mrazáku vydrží a pak jde rozpéci třeba v mikrovlnce či v troubě pro okamžitou spotřebu. Takže se zlevnilo a lidi si na druhé straně vzali zase věci, které jaksi podražili! Obchod neriskoval, že mu něco zbude, i když zvýšil objednávky…
Nejak jsem v clanku nepochytil informaci, kolik platil Kaufland pekarum za ty rohliky.
To je ten volny trh..S tim tezko pekari neco nadelaji..Stezovat si muzou tak „na Lamparne „Nebo jit“ od valu“…To je tak zvana konkurence,kterou nas komousi nenaucili.
mně by to ani tak nevadilo ta sleva, ale když vlezete do krámu v 10hodin a tam není ani půlka rohlíku a do večera nedojde další dodávka, pak by dalo uvažovat, že je něco v nepořádku. Ano, kdyby Kaufland prodával tyto rohlíky, a skutečně je měl celou dobu, pak bych taky tvrdil, že to je věc obchodníka co vydrží.Ale takto jde pouze o zlikvidování konkurence a až nebude, tak Vám ty ceny nakope ještě víc než 1,9Kč
To máš těžký. Das rohliky za 50ha abys lidi nalakal. Objedná jich radši 2x vic nez obvykle. A behem dopoledne ti je vykoupi baby a dalsi blazni, co to berou klidně vic jak po 100 kusech, protože to doma strčí do mrazáku a treba na Vanoce to vyndaj na jednohubky. Znam takove osobně…
Kupte si jich, babo Slavíku, třeba tisíc.
Jo Romové, ho kupovali ve velkém.
Kolik sníte rohlíků denně, když jsou za 0,50 a kolik, když jsou za 2 Kč ? Kolik tím ušetříte? 2 Kč?/den? Pokud si budu muset platit cestu, je každý rohlík dražší než ten vedla na rohu.
ale můžete je nechat zmrazit a jíst je až se Vám to bude vyhovovat. My to takto děláme i s chlebem
Ano, i my to děláme s chlebem, pro případ, že dojde čerstvý. Pokud mohu doporučit, na zmrazení nám nejvíce chutí vyhovuje Šumava. Ale když zvážíte náklady na mražení, tak to výhodné nebude, leda, že si řeknete, že by mražák stejně běžel. Když ty laciné rohlíky semelete, je z nich výborná strouhanka, kam se hrabe ta, kterou prodávají hotovou. Prý tak činí i pekárny a přidávají ji v 20% do těsta na nové rohůlíky./překlep, ale líbí se mi to/.
Kolil tahle koupíte rohlíku aby se vam to veslo do běžného mrazáku? 30? 50? Tedy uspořitedo 100kc. Jestli vam to stoji za to jist hnus…možná máte velký mrazak, kam date klidně 200 rohlíku. To ušetříte za dejme tomu 50 dni (když prumerne spotřebujte 4 za den) 400kc. Ovsem platite kvuli tomu cely rom spotřebu velkého mrazáku. Takže vam dam radu. Jestli je pro vas uspora 400kc za dva měsíce tak zásadní. Prodejte ten velký mrazak a radsi si kupujte lepší jidlo v množství, které spotrebujete. Prospeje to vaší peněžence i tělu.
Kaufland má nejhorší rohlíky, i cena 50 hal. by mě zlákala jedině, kdybych chtěl rohlíky na strouhanku.
Jinak kdo neví, tak za komunizmu stál rohlík 30 hal. Tak že Kaufland má ještě co dohánět.
komunizmus tu nikdy nebyl, tak maximálně socialismuz
Má to znamenat, že strouhanka, co koupíte v Kaufu je ještě horší jakosti, než ty rohlíky?
strouhanka je všude špatná. je to směs chleba a rohlíků
Tak kaufland za svoje riziko zlevnil rohlik a oni uz placou at daji rohliky za 1 50 a chleba za 20kc a budou mit taky plno a kdyz to opravdu nelze tak prodavat tak proc jeste neprotestovali davno za vetsi mzdy zakazniku at muzou kupovat jejich pecivo bezte brecet ke kalouskovy ten za to muze ze nevydelavate ani cukrarny hotelieri atd a nikdo se za pracujici lid nepostavi a nejde dat najevo ze nejdou drzby protoze lide nemohou utracet a jdou tam kde je levneji !!!A kdyz jdu do kaufu pro rohiky tak kupim jen rohliky v akci a nic jineho uz ne bo se mi to ani do batohu nevleze…. Leda obchodnik ktery to pak proda za draz ve svem kramku.
Hustý. Přečetl jsem si to dvakrát a stejně jsem to nepochopil.
Fakt nee? Dyť to musí pochopit vysokoškolák i blbec…
Už aby se sprčila nějaká čerpací stanice a začala prodávat benzín za 20,- a naftu za 15,- to by bylo teprve tóčo
Tak při spotřební dani na naftu 12,84 za litr a DPH 21%, by se pumpař do těch 15 Kč nevešel dokonce i kdyby tu naftu kupoval zadarmo a jenom ji přeprodával s nulovou přirážkou.
U kauflandu to byla letáková akce. Všichni o ní věděli tím pádem s dostatečným předstihem. Navíc jsou tyhle huráakce opravdu jen nárazové, bez pravidelných opakování. pekaři se tak mohli v klidu připravit na menší odbyt jejich vlastních rohlíků po dobu téhle akce.U nás bylo asi nejlíp připravené malé pekařství co mám kousek od práce. Na dobu, kdy byl nižší odbyt na rohlíky připravili různé druhy plněný a napekli pečivo jako třeba kremeše a tak, které běžně v nabídce nebývá. Maximálně sezonně. Takže za mě, klidně takových akcí víc (jo a těch našich deset rohlíků už jsem vzala v tom malém pekařství, když už jsme si šli pro dobroty).
tak jsem jela do Kauflandu, a na parkovišti borec tak 30 roků, auto za minimálně dva mega a v ruce pytel s cca stovkou rohlíků. Opravdu to nebyl důchodce, jak se často píše, že ti obíhají akce..

Rohlik.cz spouští ve spolupráci s Romanem Vaňkem nakupování přes recepty – Tyinternety.cz

Největší český online supermarket přichází s revoluční inovací v nakupování potravin. Rohlik.cz společně s autorem kuchařských bestsellerů Romanem Vaňkem zavádí pohodlnější a rychlejší nákup přes recepty s názvem Rohlík Chef. 

„Od dnešního dne už zákazník nebude muset zdlouhavě vyhledávat a přemýšlet o ingrediencích k vaření.

Stačí, když si zvolí některý z proslulých receptů od Romana Vaňka, a na jedné stránce si během pár vteřin automaticky přihodí vše potřebné rovnou do košíku.

Budete mít zájem:  Na jarní alergie pomohou některé bylinky

Nová služba zásadním způsobem zjednoduší lidem život,” prohlásil Tomáš Čupr, zakladatel společnosti Rohlik.cz, která v letošním roce opět zvýší důraz na čerstvost nabízených produktů.

Veškeré ingredience pro vaření konkrétního jídla se přehledně nabídnou a následně přidají do košíku. Vše dorazí až domů a zákazníci si navíc mohou vybrané jídlo připravit podle receptů umístěných na webu.

Podobnou službu nakupování na základě recetpů nabízí také konkurenční Košík.cz.

Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky

„Připravili jsme nejjednodušší a nejpřirozenější způsob nákupu potravin, který je ojedinělý nejen v České republice. Jde o naprosto novou věc! Odpadá hledání v regálech, jako je tomu u tradičních supermarketů,” dodal Michal Pařízek, šéf produktového vývoje.

Rohlík Chef usnadní nejen nákupní proces, ale dokáže také inspirovat ještě před samotným nákupem. Veškeré postupy by měly vést k přípravě jídel nejvyšší kvality. „Roman Vaněk je známý tím, že jeho recepty jsou srozumitelné a při dodržení postupů a kvality ingrediencí zaručují perfektní výsledek. I proto jsme se rozhodli spojit síly právě s ním,” prohlásil Čupr.

Recepty u kuchařských betsellerů

O výběr receptů se postaral přímo Roman Vaněk, popularizátor poctivé gastronomie a zakladatel Pražského kulinářského institutu. Jde o výběr oblíbených receptů vycházejících z jeho kuchařských bestsellerů – Velké kuchařky Čech a Moravy, Klenotů klasické evropské kuchyně nebo knižní řady Snadno a rychle a Jednoduše a dokonale.

Recepty zohledňují výsledky ankety mezi zákazníky Rohlik.cz, kteří si vybrali z kuchařek od Romana Vaňka několik desítek jídel, která vaří nejraději.

„Zaměřili jsme se na varianty, které lidé opravdu využívají. V současné době jich je na Rohlik.cz přes padesát, ale nabídka se bude postupně rozšiřovat o další sezonní recepty.

Do konce roku jich plánujeme zařadit kolem dvou set,” prohlásil Vaněk.

Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky

Všechny suroviny pro Rohlík Chef pomáhal vybírat přímo Roman Vaněk. Cílem bylo zaručit vždy nejlepší výsledek. Rohlik.cz je známý tím, že dlouhodobě usiluje o vysokou kvalitu a čerstvost potravin, které nabízí.

„Bez toho by naše recepty neměly smysl. Právě Rohlik.cz je pro mě dlouhodobou zárukou nejen skvělého servisu, ale i čerstvosti a kvality potravin. Nabízí na jednom místě naprosto ojedinělý sortiment potřebný k vaření poctivého jídla,” dodal Vaněk.

Kilometry za čerstvými rohlíky. V řadě vesnic mizí kvůli ztrátovosti obchody

Zastrašovali vás někdy učitelé? Ilona Pergrová Redakce

Jižní Morava – Nakoupit si základní potraviny je pro některé vesničany problém. Pro pečivo musí jezdit i několik kilometrů. Jednota chce, aby problém řešil stát.

Prodejna spotřebního družstva Jednota Moravský Krumlov. | Foto: DENÍK/Ilona Pergrová

Již dlouhé roky se bez obchodu ve vsi musí obejít lidé v Podmolí na Znojemsku. Křupavé rohlíky k snídani a čerstvé mléko jsou vykoupené několikakilometrovou jízdou autem či autobusem.

Vesnice přitom leží v Národním parku Podyjí a v sezoně se hemží turisty. „Prodejna Coopu u nás nefunguje již léta. Údajně by byla ztrátová.

Chtěli jsme postavit pomocí dotací malý obchůdek, ale nesehnali jsme nikoho, kdo by ho provozoval,“ uvedl starosta Podmolí František Škrabana.

Lidé z jeho vesnice jezdí nakupovat do okolních obcí nebo znojemských supermarketů. Tam ostatně za velkými nákupy míří většina obyvatel vesnic.

  • Prodejny Jednoty– Břeclavsko: 81- Hodonínsko : 79- Znojemsko: 105
  • Na Břeclavsku Jednota provozuje také supermarkety, v ostatních regionech jde spíše o menší prodejny.

Několik měsíců bez obchodu byli lidé v Lechovicích na Znojemsku. „Obchod Jednoty byl zavřený od září a právě dnes má znovu otevřít. Pro místní lidi to byl problém. Kdo není mobilní, byl s nákupy odkázaný na příbuzné či známé. Naštěstí si mohli nechat základní věci nakoupit v jiných částech obce, kde je malý obchůdek či prodejna masny,“ přiblížil situaci lechovický starosta Josef Juráček.

Na Hodonínsku nedávno skončila kvůli ztrátovosti prodejna v Hýslích. Lidé ale o obchod v obci nepřišli, nahradila jej totiž Hruška.

Podle předsedkyně představenstva hodonínské Jednoty Mileny Kadlecové by se měl problémem venkovských prodejen zabývat stát i kraje. „Prodejny zavíráme zejména v malých obcích. Jsme totiž nuceni omezovat otevírací dobu a krátit úvazky prodavaček. O takovou práci nemá nikdo zájem,“ poukázala Kadlecová. Doplnila, že malým obcím hrozí vylidňování, pokud nedokážou zajistit základní služby.

Například na Znojemsku Jednota žádá po obcích, kde má své prodejny, částečnou pomoc s pokrytím ztráty.

„Obchod na vesnici má i sociální rozměr, jednáme o možnosti částečného pokrytí ztrátových výsledků,“ řekl před časem předseda představenstva moravskrokumlovské Jednoty František Šlapanský.Kdo by na vesnici nakupoval rohlíkyZdroj: DENÍK/Ilona Pergrová

Bez prodejny potravin se museli obejít v minulých letech obyvatelé Kašnice na Břeclavsku. V obci se dvěma sty dvaceti obyvateli zavřela Jednota svou prodejnu před osmi lety a od té doby byla budova nevyužívaná.

O pár let později ji koupila obec. „Nyní je budova zrekonstruovaná a má ji v pronájmu soukromník. Funguje jako vyvařovna. Je tam i malý obchod se základními potravinami,“ popsala starostka Kašnice Marie Vysloužilová.

V jiných obcích na Břeclavsku si lidé obchody většinou pochvalují. „U nás v obci máme prodejnu Jednoty a ještě jeden obchod se smíšeným zbožím. Do Jednoty chodím já nebo někdo z naší rodiny vcelku pravidelně. A to pro pečivo, salámy nebo podobné zboží,“ sdělil Radek Zabloudil z Moravského Žižkova.

Investujte do svého zdraví. Předplaťte si Deník.cz a získejte neomezený přístup k seriálu Předsevzetí 2021. Více zde.

  • Jižní Morava,
  • Jednota,
  • rohlík,
  • Podmolí,
  • potravina,
  • Kašnice,
  • Národní park Podyjí,
  • pečivo,
  • Lechovice,
  • Moravský Žižkov,
  • Morava,
  • starosta,
  • automobil,
  • autobus

Mercedes-Benz E první majitel, servisní knížka, nehavarované Mercedes-Benz E první majitel, servisní knížka, nehavarované Mercedes-Benz E 350 servisní knížka, nehavarované Mercedes-Benz E 250 servisní knížka, nehavarované Mercedes-Benz C 220 první majitel, servisní knížka, nehavarované Mercedes-Benz B 180 první majitel, servisní knížka, nehavarované Volkswagen Polo Volkswagen Passat první majitel + PRODAT AUTO

Co noveho na kopci

Dnes jsme se odhodlali a sešli naposledy z kopce. Tedy naposledy před Vánoci a

Novým rokem. Potřebovali jsme zlatý papír na prase – totiž na zlaté prase a už zase došly mandle a měsíční zásoba droždí. Všude sněhu tuny, po silnici už řidiči nebyli tak ohleduplní, upřímně řečeno, nebyli žádní :-)).

Autobus jsme stihli po hodinovém sešlapu na minutu přesně a dojeli do našeho velikého města, čítajícího 4000 obyvatel i s přilehlými vesnicemi. My bysme ani dolů nemuseli, ale …. sehnala jsem oplatkovač a tak se ty mandle a zlatá folie a droždí, staly výbornou záminkou pro rodinný výlet.

Oplatkovač mám Farfallo doma !!! Jediný jeho malinkatý nedostatek je v tom, že není můj :-)), ale to nevadí, když to zvládneme, pořídíme vlastní! Je neelektrický, do ohniště kamen.

Samozřejmě podle hesla „Bože prosím, dej mi alespoň trochu trpělivosti, ale Bože prosím tě, hned !!! “ jsem se už cestou zpátky rozhodně chystala, že dnes jdu na to! Ale pan domácí mě rychle vystřízlivěl – rozhodně ráno, aby byl čas do večera vyvětrat !!! Takže se těším moc na ráno, jak malé dítě a dnes jen obyčejné konzumní rohlíky, abysme nemuseli zbytečně utrácet. A protože jsme zbytečně neutráceli, mohli jsme si dovolit koupit dětem něco, co jsme ještě v životě nekoupili. Něco, co je  jistě zbytnou záležitostí, ale děti se od nás odpojily poprvé v životě na náměstí a šly sami napřed na návštěvu, kam jsme za nimi dorazili posléze a řekli nám – „a kupte  nám něco….“ tak jsme tak chodili po obchodě a fakt nevěděli. A protože jsme tady na kopci mimo všechno ostatní dění, udělal si pan domácí radost a koupil si jim :-))) 4 malé rachejtličky. A protože je dnes 21. prosince, totiž slunovrat, rozhodli se všichni sborem, že každý den do štědrého dne vypálí jednu. Tak jsme šli opět sborem před chalupu a první jsme poprvé v životě odpálili. Trvalo to asi pět sekund, ale bylo to vysoký, hodně to prskalo, bylo to červený a děti jásaly a ptaly se, jestli to v tom městě, odkud jsme právě přišli, taky viděli a slyšeli? A celý večer chodily po chalupě a říkaly, jak ta rachejtela byla nádherná ! Tím máme „kupte nám něco“ za sebou a docela úspěšně, myslím :)) a máme pravděpodobně zase další každoroční rituál na světě.

Konzumní rohlíky jsou vlastně naprosto to samé, jako konzumní housky, ale dávám je sem z toho důvodu, že mi trvalo dlouho, než se začaly rohlíky vést, rozuměno, než měly alespoň

Budete mít zájem:  Léčbu souloží zkoušeli i Češi

ucházející tvar. Nejprve to byly takoví chcípáčci

hubení, křupaví, ale hubení. No a po nějaké době se zadařilo a už jsou ucházející. Už je nedělám ze čtverců, ale z kruhu. Nejprve vyválím těsto na válu, vyválím ho do kruhu a vyříznu od prostředka ke krajům trojúhelníky.

Každý trojúhelník pak smotávám za neustálého vytahování od nejdelší strany- totiž neustále při tom motání tu nejdelší stranu vytahuji do stran.

Smotaný rohlík dám na vymazaný plech, potřu ho rozkvedlaným žloutkem a posypu řádně mákem –  Francouzům a Američanům navzdory a chuti pana domácí po vůli:-))

Suroviny na rohlíky konzumní jsou : mouka hladká 1 kg, 40g droždí, trochu mléka na zadělání, 3 lžíce oleje, sůl – vrchovatá lžíce. Žloutek, mák na posypání a tuk  na vymazání plechu.

Nejprve ze všeho si udělám kvásek, trochu mouky, do mouky rozdělám droždí a zadělám mlékem. Po vykynutí kvásku přidám mouku, sůl, olej a tolik vody, aby bylo těsto pružné a vláčné. Vodu přilévám postupně a pomalu.

Těsto je třeba řádně nechat vykynout a jeho konzistence před vykynutím není úplně tuhá, těsto je malilinko lepivé. Po vykynutí – což vezme zhruba hodinu, si těsto rozválím – viz. výše, nařežu trojúhelníky, smotám, dám na plech, pomažu, posypu a nechám ještě chvíli kynout na plechu.

Pak už jen péci na 200 st. C- jsou za chviličku a dobrou chuť !!! A ještě douška – netřeba na ně nic mazat !!!

Komentáře

Nejlepší rohlíky v Praze

Kategorie Potraviny

Rohlíky jsou český fenomén. Je to jen 50 g obyčejného bílého pečiva, ale leckdo by byl ochotný pro dobrý rohlík vraždit. Jak se daří rohlíku v Praze a kde najdete ty nejlepší? Vybral jsem pro vás 6 největších miláčků!

Za poslední týden jsem domů nanosil neskutečné množství rohlíků z 20 různých pekáren. Jen abych pro vás vybral ty nejkřupavější, nejvoňavější a nejchutnější.

Přiznám se, že jsem čekal mnohem horší obrázek, takže to pro mě bylo příjemné překvapení. Tak pestrou směsici tvarů, vůní a chutí jsem nečekal. Rohlíková kultura je tu zkrátka pořád dost silná. A vybrat šestici nejlepších rohlíků v Praze byla opravdu radost. Ať žije rohlík!

Pekařství Frydrych Říčany

Říčanské rohlíky (4 Kč) jsou zahnuté a se zřetelnými závity z tvarování. Kůrka je matná, ale zároveň rázně vykřupaná (hlavně na okrajích). Střídka má asi nejúžasnější vůni ze všech rohlíků, co jsem ochutnal.

Je navíc vláčná a plná chuti – pravý opak řady rohlíků, které sice pěkně vypadají, jsou vykřupané, ale střídku mají chuťově prázdnou a bez vůně. Pro mě určitě jedno z největších překvapení celé ochutnávky. A moc by mě zajímala receptura! V Praze jsem rohlíky koupil v Pekařství na Nuselské.

Antonínovo pekařství

Ze dvou rohlíků, které u Antonína nabízí, jsem do výběru zařadil Antonínův rohlík (4 Kč, na fotce vpravo) se sádlem. Tyhle rohlíky moc pěkně voní a mají vypečenou, ale ne úplně křupavou kůrku. Střídka je úžasně vláčná a mírně nasládlá. Rohlíky se dají jíst úplně v pohodě i samotné.

Pečivo z Antonína mě v prvních měsících od otevření vůbec nebavilo. Teď jsem byl ale příjemně překvapený, a pokud jste u nich ještě nebyli, tak Antonínův rohlík určitě zkuste. Nově mají i pobočku ve Vršovicích.

Slovenská pekárna

Stále moje nejoblíbenější rohlíky, které mě přivedly k nápadu otestovat i další rohlíky po Praze. Rohlíky ze slovenské pekárny (4 Kč) mají nádherně vypečenou, lesklou a křupavou kůrku.

Úžasně voní a mají i perfektní střídu. Není suchá a příliš nafouknutá, ale je hezky vláčná a plná chuti. Jestli máme každý v sobě uložený nějaký, ehm, archetypální rohlík, tak ten můj je odsud.

Pekařství u Vrbských

Na stopu pekařství mě přivedli v restauraci Kastrol, kde pečivo od Vrbských berou. Jejich rohlíky (3 Kč) jsou hodně podobné těm ze Slovenské pekárny. Nemají tolik vykřupanou kůrku, ale v chuti a vůni s nimi drží krok bez problémů.

Moc pěkná střída a skvělá chuť – prostě poctivý český rohlík. Pokud budete mít někdy cestu kolem, určitě zkuste i jejich housky. Bavily mě možná ještě víc než rohlíky!

Pekařství Jan Hankovec

Možná nejrozšířenější i nejprůmyslovější rohlíky, které jsou po Praze k dostání v řadě supermarketů Billa. Rohlíky od Hankovce (2,50 Kč) trochu klamou tělem. Nemají nijak výrazně vyladěný tvar ani super vypečenou kůrku. Jsou to prostě takové obyčejné rohlíky.

Do výběru se probojovaly hlavně kvůli své úžasné střídě. Je super vláčná, jemná a strašně dobře chutná. Je to přesně ten druh rohlíků, které při trošce nepozornosti slupnete během pár vteřin.

Delmart

Máslové rohlíky z Delmartu (4,90 Kč) jsou asi nejnovější na scéně. Delmart si nedávno pořídil novou pekárnu pro pečivo do svých prodejen. Jejich rohlíky si mě získaly hlavně vůní po másle a jemnou vláčnou střídou (v chuti mírně do sladka).

Rohlíky působí hodně lehce, ale střídka přitom není vysušená. Jsou podobné rohlíkům od Hankovce a zároveň kontrastují s křupavými rohlíky z Říčan a ze Slovenské pekárny.

Jak jsem rohlíky vybíral?

Vzorky pro test jsem nakupoval bez ohlášení a na vlastní náklady (cca 600 Kč). Zmíněné podniky nevěděly o výběru a neměly šanci nijak zasáhnout do jeho výsledků. Nakupoval jsem vždy ráno nebo nejpozději dopoledne. Před ochutnáním jsem rohlíky pečlivě hlídal, aby se nezapařily a nezměkly.

Při výběru byla pro mě rozhodující chuť. Nezkoumal jsem tedy složení a technologii výroby, ale šel jsem na to čistě jen přes senzorickou analýzu. Všímal jsem si jak hezky rohlíky voní, jakou mají kůrku a jakou střídku. Ochutnával jsem je nejprve jen tak a pak ještě jednou s máslem. Výběr vítězných rohlíků je bez pořadí a neurčoval jsem ani žádného vítěze.

Seznam pekařství

Celkem jsem ochutnal rohlíky z 20 různých pekařství v Praze a okolí. Ve výběru jsou i mimopražské pekárny, které dodávají zboží do Prahy. Vycházel jsem ze svých zkušeností, z referencí od čtenářů i ze zmínek o pekařstvích v médiích.

1 Pekařství u Vrbských, 2 Pekařství Kvásek, 3 Pekařství Moje Kredenc, 4 Pekařství Kamenická, 5 Merhautovo pekařství, 6 Slovenská pekárna, 7 Pekařství Zoulek a syn, 8 Antonínovo pekařství, 9 Lichtenbergovo pekařství, 10 Karlova pekárna, 11 Pekařství Jan Hankovec, 12 Pekařství Frydrych, 13 Pekárna Kabát, 14 Pekárna a cukrárna Hořovice, 15 U Bansethů, 16 Maškovo pekařství, 17 Staročeská pekárna, 18 Delmart, 19 Krakonošovo pekařství a 20 Pekařství Vondřichovi (pořadí rohlíků neodpovídá umístění v testu).

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector