Jídla s nádechem exotiky: je cizí vždycky lepší?

Témata: Jídlo na cestách, Maďarsko

Jídla s nádechem exotiky: je cizí vždycky lepší?

Maďarská kuchyně je po celé Evropě známá širokým využitím papriky
a svým exotickým nádechem. Některá jídla, jejichž kořeny se nacházejí
v maďarské kulinární kultuře, jsou oblíbená i u nás. Pokud se
však nevydáte do země jejich původu budete se muset spokojit pouze
s jejich různě povedenými napodobeninami.

Bohužel, ani Maďarsku se
kulinární globalizace nevyhnula a najít zde pravé maďarské jídlo není
vůbec jednoduché. Z jedné strany jsou v Maďarsku populární
zahraniční sítě s rychlým občerstvením, z druhé si typický
Maďar k obědu dá něco jednoduchého, třeba řízek s rýží.

V celém Maďarsku samozřejmě najdete mnoho restaurací orientovaných na
turisty nabízejících „ungarische gulasch”, ale nejedná se o úplně
nejvhodnější místa pro ochutnání maďarských specialit.

Kam se tedy během pobytu v Budapešti vydat abyste si z něj
přivezli ty nejlepší kulinární vzpomínky? Snad pomůže tento článek. Je
rozdělen na dvě části. První je věnována restauracím a jídelnám
s typickými maďarskými pokrmy. Ve druhé naleznete vybrané podniky
nabízející nejlepší světové pokrmy. Ve všech zmíněných místech se
dobře najíte doslova za pár korun.

Frici Papa

Jídla s nádechem exotiky: je cizí vždycky lepší?

Už delší dobu v této restauraci, umístěné přímo v centru
Budapešti, tvoří většinu hostů zahraniční turisté. Není se však čemu
divit – toto místo se právem dostalo jako tip do kategorie „budget”
v mnoha turistických průvodcích. Hlavním důvodem je možnost
vyzkoušet zde za nízký obnos typická maďarská jídla. Místo svou
atmosférou připomíná levnou jídelnu, najdete zde však číšníky. Ceny
hlavního chodu zde nepřesahují 1000 forintů (méně než
100 korun) a přitom jsou porce opravdu velké. Obzvláště doporučuji
vyzkoušet pörkölt (to, co u nás známe pod pojmem guláš) vařený na
červeném víně a tvarohový dezert túrógombóc, který stojí jen
450 forintů.
Adresa: VII obvod, Király utca 55.
www.fricipapa.hu

Kádár Étkezde

Retro-bufet se stoly potaženými umělohmotnými ubrusy a sodovkou ze
sifonu. V minulosti bylo takových míst v Budapešti víc,
v poslední době však rychle mizí. Nikde nedostanete lepší maďarské
domácí jídlo než tady.

I zde jsou ceny velice atraktivní, atmosféra
jako doma. Výběr je sice malý, díky tomu je však vše vždy čerstvé.
Problémem může být jen otevírací doba – v Kádár Étkezde je
otevřeno jen v době oběda, tj. od 11:30 do 15:30.

Adresa: VII obvod, Klauzál tér 9

Grinzingi

Čas se zde zastavil asi před dvaceti lety. A v tom spočívá kouzlo
tohoto podniku. Místo trochu připomíná lahůdky v socialistické době
u nás. Dřevěné obložení na stěnách, chladnička s chlebíčky
a obsluha oblečená do bílých zástěr.

Nemají zde sice moc co nosit,
v jídelním lístku najdete jen několik druhů chlebíčků, chleba se
sádlem (190 forintů), párky, karbanátky (380 forintů) nebo pagáče (slané
maďarské pečivo)… Sem se však nechodí kvůli jídlu, ale dát si
levné a celkem dobré víno. Nabízené pokrmy se k němu velice dobře
hodí. Litr vína zde stojí 1300–1400 forintů.

Přicházejí sem
štamgasti, studenti sousedních univerzit a někdy se zde objeví
i několik turistů.
Adresa: V obvod, Veres Pálné utca 10
www.grinzingi.hu

Jégbufe

Aneb „ledový bufet”. Nebudeme přehánět když řekneme, že se jedná
o kultovní místo. Tento bufet funguje již od roku 1952 a nabízí
hlavně sladkosti, chlebíčky a kávu. Specialitou podniku jsou prokládané
vafle, jediné svého druhu v Budapešti. Vše samozřejmě za přístupnou
cenu.

Nejedná se o exkluzivní kavárnu, spíše jeji verzi pro pracujíci
lid. Lidé sem chodí dát si rychlou kávu, zákusek nebo chlebíček.

Pořád
zde funguje starý systém objednávek podle kterého si nejdříve objednáte a
obdržíte lístek, který předložíte u pokladny, zaplatíte a až pak
se vydáte k pultu, kde vám vše co jste si objednali vydají. Zdá se to
sice komplikované, ale stojí to za to.

Nejlépe je objednat si kousek
klasického Dobošova dortu (s čokoládovo-máslovým krémem a
karamelovou polevou) a kávu a posadit se na barové židli u okna
s výhledem na rušné náměstí Ferenciek Tere (Františkánské
náměstí ).
Adresa: V obvod, Ferenciek Tere 10

Kam se vydat pokud chci zkusit i jídla z jiných částí
světa?

Hummus bar

Pro vegetariány, ale nejen pro ně. Ve městě najdete těchto barů
s rychlým občerstvením nabízejících speciality z Blízkého
východu hned několik. Nabízejí, kromě jiných specialit, skvělý hummus a
falafel. Výborné plněné pity zde dostanete již od 600 forintů.
Adresa: například Alkotmány utca 20 v 5. obvodu
www. hummusbar.hu

Pad Thai Wokbar

Nejlepší thajská kuchyně ve městě. Pokrmy jsou připravovány přímo
před vašima očima. Sympatický, moderní design a rozumné ceny
v samotném centru města. Sami si můžete vybrat, které ingredience
mají být použity pro přípravu vašeho jídla. Klasické Pad Thai zde stojí
asi 1500 forintů a zaručeně vás nasytí.
Adresa: V obvod, Október 6 utca 4

Szeraj

Bezpečně nejlepší „turek” ve městě. Neuvěřitelně široký
výběr jídel tureckého a čínského původu (od předkrmů, kebabů a
grilovaného masa až po neuvěřitelně sladké turecké pamlsky). Pořád je
zde hodně lidí, ale místa je uvnitř tolik, že není nutné čekat na volné
místo k sezení. Kebab na talíři zde dostanete asi za
1300 forintů.
Adresa: V obvod, Szent István körút 13

Jídla s nádechem exotiky: je cizí vždycky lepší?

Článek vznikl ve spolupráci s rezervačním portálem Agoda.com, nabízejícím široký výběr ubytování v nejlepších hotelech v Budapešti i po celém světě.

5.1.2014

Jídla s nádechem exotiky: je cizí vždycky lepší?Současná karma článku: 24.58Co je to karma a jak funguje?

Diskuse

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.Děkujeme za pochopení.

Jídla s nádechem exotiky: je cizí vždycky lepší? Pokud se tak stalo, nepředpokládám, že by došlo k nějakému zlepšení…. I nadále se můžete s kolegy z vedení poplácávat po zádech, jak jste dobří a jak je všechno fajn a dobré … Já i nadále trvám na svém: S „vaší“ značkou si nic nekoupím 
Jídla s nádechem exotiky: je cizí vždycky lepší?
Jídla s nádechem exotiky: je cizí vždycky lepší? manžel si kdysi koupil od Hamé luncheon meat, cca před sedmi lety. Po ochutnání se písemně dotazoval firmy, proč nechutná jako „dřív“. Odpověděli, že na něj již nedostávají dotace, proto tam dávají méně masa :DDD to co si oni dovolí prodávat jako potraviny, by ani zvíře dobrovolně nejedlo :O …a nepomůže ani „trendy“ přebal 😉
Tak tak, moje maminka za komoušů dělávala smažený luncheon-jako rychlovku. Mívala jsem to ráda. I řekla jsem si, někdy v roce 2000-2001, že ho udělám taky. Koupila jsem ho, vyklopila z konzervy, oškrábla asi 1/3 obsahu konzervy-tuku. Zbytek obalila v trojobalu, abych následně po vyjmutí z pánve, vytáhla dutou strouhanku, neb luncheon vytekl….. 
Konečně na to lidi přišli, že než kupovat blafy kam se melou psi i s boudami je lepší si sám uvařit. Trvá to trochu déle, ale člověk si pochutná, méně utratí a pokud si zvykne jíst další den stejné jídlo není to zas tak pracné. Já třeba navřím kupu meruńkových knedlíků z tvarohového těsta a dám to zamrazit. Pak jen vytahuji sáčky, máslíčko a perník, mák… mňam.
Já jen místo perníku mletý máček… mňaminky.
Kdysi byly výrobky fa „Hamé“ určené k lidské spotřebě, teď už je nechce žrát ani můj pes ba dokonce na dovolené v Kalabrii jsem nechal jednu otevřenou konzervu přes noc venku tamním psům bezdomovcům (a že jich tam je) ,do rána zůstala konzerva netknutá tak skončila v popelnici !
A propos,jednalo se tehdy o „vepřovoé maso ve vlastní šťávě“ ale obsah byl příšerný, tvořily ho ponejvíc kromě tuku vepřové kůže !
Nejhorší jsou od Hamé marmelády, vlastně džemy  Zlatý Lídl a jeho marmelády ve skleničce.
Asi jsem příliš mlsný, ale poměrně drahé marmelády v Lídlu z Anglie byly stejně jako ty kousky do 50 kč hnusné, nechutné, plné pektinu a jablek. Když si uvařím vlastní meruňkovou nebo višňovou mohou se vnuci po palačinkách utlouct.
Hamé je sro a patří Lotyšům jednatel je Daumants Vitols, ale Lotyši to asi nejedí a Luxembursku které je vlastníkem všech financí asi také ne.Dá se to jen bojkotovat, stejně jako Babiše 
samo, máme 3 kvality výrobků:-)))))))Jedna je červená, druhá je bílá… a třetí kvete modře:-)))!!!! ale všechny jsou, krom barev obalů stejné!
Ukažte mi někdo výrobek od Hamé, který se dá pozřít. Paštiky jsou příšerné, konzervy humus. Výživa letěla po otevření do koše. Ochutnává tam u Vás někdo ten sajrajt, co pouštíte do světa? V německu by to nikdo nekoupil.
na Německý trh možná dodávají kvalitnější produkty. Možná by stálo za to tam něco od Hamé koupit a porovnat s tím, co je v českých obchodech.Od známého vím, jak to v těchto potravinářských provozech chodí, jak se kvalita nastavuje nejen podle země, ale i podle konkrétního odběratele. Stejný produkt tak nemusí mít v regálech Tesco, Intersparu, Globusu či Makra stejné složení.
Budete mít zájem:  Vaginální mykózy: pomůže i domácí léčba
Namísto toho, aby lidem dali k dispozici půdu která není obdělávaná, aby si mohli  založit zahrádky a pěstovat pro sebe i tržnice plodiny, dají půdu k dispozici firmám, které tam nastaví solární elektrárny. Škoda slov.
pokud máte zájem o vlastní zahrádku, není nic jednoduššího než si ji koupit. Čekací pořadníky na to nejsou. Zadarmo to Vám ani solárníkům nikdo nedá.
Lidem dali?
Paní, haló, je 21. století, strýček Gotwald už nerozdává půdu lidem na zahrádky.
a nebere druhým co jim po staletí patřila ……..
pozemky si koupili nebo pronajali ,zařízení jim nikdo nebere a možná jim změní jenom ceny …. a to navíc jenom těm velkým ,vaší „střechy“ se to asi týkat nebude a navíc mám pocit že o cenách výkupu energie se zatím jenom mluví
Uživatel požádal o vymazání
Nedavno jsem si z nouze zakoupil jednu konzervu od teto znacky. Konkretne Madarsky gulas. Po otevreni na mne cekal sok. Masa tri kousky a ty kousky myslim doopravdy, protoze kostka cukru je mnohem vetsi a abych nebyl neobjektivni, tak jeste jedna luxusni vzorova flaxa. Dale jsem zjistil, ze mi nejak  asi unikaj gastronomicke inovace, protoze jsem si vzdycky myslel, ze gulas ma byt hustej a ne ze ma byt konzistence polevky. Inu pokrok je pokrok. Nicmene takovej hnus jsem jiz hodne dlouho nevidel. Chtel jsem jim dat jeste sanci, ale nyni vim, ze vyrobkum teto spolecnosti se mohu s klidem v dusi vyhnout a nikterak neprohloupim.A jeste pro zajimavost jsem si na obalu vsiml jedne velice vymluvne poznamky “ Cast pevne slozky masa prechazi tepelnym zpracovanim do omacky“ !!!!   No neni to super 🙂
Ale, pane řediteli- vy mi jdete do rány- je to zrovna 10dní, co si manžel pro sebe koupil vaši konzervu – Mexicke fazole se slaninou seliko – bratru za 46 Kč/500g (upoután v obchodě údajnou slevou, tím vaším moderním obalem a faktem, že já se ten den vrátím ze školení později a děti se nají cestou u babičky). Po vyklopení obsahu cituji: „Fazole se slaninou v hotovém jídle s nádechem exotiky“ na pánvičku – marně a dlouho hledal slaninu, kterou nenašel, fazole mohl počítat na prstech. Produkt odporné konzistence, rezavé barvy, bez chuti, bez slaniny a světe div se BEZ LEPKU – nechal hladov(!) na pánvi, kde jsem ho za hodinu našla, vyhodila po ochutnání do WC, vzala cibulku,mletou papriku, 400g konzervu kidney fazolí (15,-/400g), sáček mražené zelen.směsi z mrazáku (17,-Kč/230g), rajský protlak (0,89€/400g) a malou konzervu se skutečným vepřovým masem (1,85€/340g)  a vytvořila za 15 minut snadnou a chutnou rychlo-večeři k pečivu pro 4 osoby – dohromady asi za stovku?   Původně jsme tedy vážně nechtěli, ale museli se odklonit, jak říkáte k substitutům, protože ty vaše „hotová jídla“ se nedají ani komentovat, natož za pomoci spisovných slov. Vyrábíte odpad.A ten vážně nikdo dvakrát nekoupí.
Další, co hází do záchodu, co tam nepatří.Přiště raději do koše.
tak nechal na pánvi a neukidil… paní přišla domů, politovala manžela, uklidila a začala makat. správná česká žena
Při tom to je tak jednoduché. Rozhořčen otřesnými blafy a nemaje manželku za zadkem jsem otevřel net a našel si recept na luštěninové polévky, bujon, pomalé pečení a pár jednoduchých jídel jako je třeba dušená kapusta. První pokusy nebyly úplně OK, ale rychle jsem se naučil a dnes bych žádný polotovar nekoupil. A to pomalé pečení jsem aplikoval ze strachu, abych něco nepokazil a výsledek mě i moje žena pochválila.
Pane řediteli, lidé doma více vaří i pečí, někteří jezdí raději za hranice. A proč? Protože se ty Vaše blafy ze skleniček a konzerviček nedají pozřít. Závidím psovi jeho konzervičku … http://www.canis-bull.cz/happy-bull/eshop/2-1-Konzervy/0/5/2688-MAX-1-2-KURETE-1300g-100-maso ….. Tam je opravdu maso!!!!! 
já si nedávno koupil „Ďábelské tousty“ od Hamé. Byl jsem rozpálen do ruda, to je fakt, ale konzerva letěla do koše a topinky jsem si dal suché . Byl v tom dokonce kus nesemleté šlupky cibule.
Přesně, jak jsem to napsal včera byl jsem napaden hloupými zbohatlíky. Lidé by měli opravdu šetřit a chovat doma mnoho zvířat i drůbeže, čímž ušetří, ale taky budou mít kvalitnější jídlo než šmejdy ze supermarketů z dovozu. Doma mám slepice +vajíčka, kachny, krocany,husy a plný mrazák kvalitního masa na celý rok. Jsme spokojeni a nevadí nám práce.
no jo, ale co lidi ve městě
🙂 najít si třeba na chatě souseda, co jim ty vajíčka rád a bez danění prodá a tu kachnu dodá i s čerstvě nakopanými brambory
Paní Čermáková má pravdu . Paní Nováková – ne každý má chatu, nebo zahrádku a je skutečně odkázaný jen a jen na obchod.
Byl to jen jeden příklad, paní Mikeštíková…ani já nejsem ten typ co si bude doma vařit šunku, tlouct máslo a denně trhat žíly sháněním kdoví jak čerstvých surovin –  na to nemám čas ani sílu, nicméně chybami se skutečně učím a po všech těch zkušenostech s kvalitou/cenou v hyper-obchodech co mám u domu už prostě pro brambory pojedu jen k soukromníkovi- a to stačilo na podzim odbočit z dálnice, vystoupit u pole a zeptat se chlápka na traktoru. 9Kč/kilo, kvalita a velikost k neuvěření -s tím co za broky koupí člověk v krámě. K tomu jsme navíc dostali pytel cibule a typ, která sousedka ve vsi prodává vejce. Navíc v každém menším městě najdete farmářský trh (jablka bez samolepek, zelí na naložení, med, ruční výrobky) a pro trvanlivé potraviny už se vyplatí občas i z vnitrozemí dojet autem (třeba se sousedy) do DE nebo AT. Navíc pokud si lidé ve městech uvědomí, že cesta do hypermarketu v koloně a tlačenici trvá stejně dlouho jako po výpadovce do blízké vesnice, tak poznají, že mají lepší věci u nosu. Pokud člověk maličko chce a ptá se, tak není odkázán jen a jen na obchody a řetězce. Fakt ne.
Postupně by se měli vracet do vesnic, budou spokojeni nebo i kupovat kvalitní jídlo od vesnických chovatelů. Škoda, že se tady pomalu zrušilo naše zemědělství i JZD.
U nás naopak bývalé JZD pod soukromým majitelem jen kvete. Jezdím si co 6 týdnů pro brojlery, kupuji tam i bambory, jablka …. vejce mám od sousedky. Jde o to i bez vlastního hospodářství
Stránky Hamé,Vepřové ve vlastní šťávě – Vynikající kvalitaVynikající vepřové maso ve vlastní štávě prvotřídní kvality. Každý výrobek obsahuje 90 % masa. Dopřejte si opravdový labužnický zážitek. A pak si pusťte Peklo na talíři,no comment. 
…doporučuji domácí chléb – jednoduchá příprava, výborná chuť –  jediná nevýhoda je, že nevydrží moc dlouho, protože ho sníte na posezení…receptů je spousta, nám se osvědčil tento:

  • 3 hrnky(1/4 litru) hladké mouky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžičky soli
  • půl lžičky sušeného droždí

To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme 1,5 hrnku vody a promícháme, vznikne  těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 10-12 hodin. Potom těsto vyklopíme na silikonovou podložku posypanou hladkou moukou, uděláme placku a necháme 30 minut odpočívat.Potom vytvoříme bochánek těsta jednoduchým překlopením silikonové podložky (z každé strany asi o 1/3 rozměru), ten zakryjeme utěrkou.  Rozpálíme troubu na 230 stupnů a vložíme do ní prázdný kastrol (používáme pekáč z varného skla Simax),necháme 30 minut rozpálit. Vyndáme pekáč z trouby, vložíme těsto, lehce posypeme kmínem, zakryjeme víkem a pečeme při teplotě 230 stupnů 30 minut, pak víko sundáme a dopékáme asi 15 minut. Náklady – asi 20 Kč za 0,8 kg bochník….chuť  – k nezaplacení…

Uživatel požádal o vymazání
od konzerv plnych eciek a sajrajtu sme sa zrazu dostali niekam uplne inamda sa ist este dalej, vcera som si kupil zitny kvasok v bio obchode, ten moj domaci mi naprvykrat moc nevysiel
Kvásek mi doma spokojeně pracuje už několikátý měsíc. Je potřeba vychytat dobrou mouku (a doufat ve stabilní kvalitu).
…možná……ale i s droždím je chleba super…
Pane řediteli, to jste si naběhl, r
Myslim si, ze za ty prachy co za to bere jsou mu tyto diskuze uplne u pr……
Která konzervárna děla lepší jídla než HAmé? já jinou neznám, prosím poraďte.
Oprava. Pane řediteli, to jste si naběhl, reklama od zákazníka, ta není lživá.
Shanghai Maling  Paradoxně také „česká“ firma. Nicméně musíte nakupovat v zahraničí nebo alespoň v Makru. Kvalita pro ČR objednaná místními hypermarkety je katastrofální.
Nojo, jenze dokud to budou „lidi“ kupovat, tak proc to neojebavat.
Mnohem lepší konzervy dělá VIVA, Tábor.Od Hamé jsou dobré pouze hotovky do mikrovlnky.

Exotika na talíři. Nejzvláštnější jídla na světě, které jsou jen pro odvážné

K radostem a zážitkům každého správného cestovatele patří také ochutnávka lokální kuchyně. Slýcháme o čínských jedlících červů či různých broučků.

To ale pořád nic není ve srovnání s kachními embryi nebo opičími mozečky. Víte, jaká jsou ta opravdu nejpodivnější jídla na světě? Podívejte se na naše speciální menu.

 Pokud se pustíte cestou exotických lahůdek asijského typu, musíte ale zapomenout na útlocitnost. 

Kachní vejce se zárodkem 

Na kachní vejce narazíte u mnoha pouličních stánků a jsou jednou z prvních asociací, když se řekne Vietnam a podivná jídla. Tato pochoutka je původem z Filipín, kde si na zárodcích pochutnávali jako první. Na Filipínách ji hledejte pod názvem balut.

Měkké kosti dodávají jídlu křupavou strukturu a když překonáte počáteční ostych a necháte si poradit, jak zárodek správně sníst, možná budete příjemně překvapeni. Vejce je vařeno ve vodě a poté se napůl uvařený zárodek lžící vyloupne ze skořápky.

Labužníky při konzumaci nemá odradit ani malý pařátek či zobáček. 

Pokud se pustíte cestou exotických lahůdek asijského typu, musíte zapomenout na útlocitnost

Ať už hlava ovce nebo losa, obyvatelé Aljašky zkrátka z uloveného zvířete nevyhodí ani kousek. Hlavy těchto zvířat se tu jedí se vším všudy a tento pokrm se jmenuje „Pacha“. Za zvláštní delikatesu pak platí zejména oční bulvy a jazyk. Místy se s takovou pochoutkou můžete setkat také v Asii nebo si na ni zajet docela blízko, do některých středomořských regionů. 

Podivná lahůdka: cikády a mravenčí vajíčka 

Za podivnými pochoutkami se můžete vydat i na jih Vietnamu. V okolí delty Mekongu, zejména v provincii Vinh Long, vám na talíř naservírují smažené larvy cikád jako místní delikatesu – chytají se v období svlékání a podávají se smažené nebo vařené s rýží.

Ty vietnamské ochutnejte v období od května do června, v jiných měsících se dováží převážně z Kambodže.

Pokud budete ve Vietnamu o něco dříve, nemusí vás to mrzet, objednejte si mravenčí vajíčka – jejich sezóna přichází v březnu a trvá přibližně měsíc, připravují se se sušenou cibulkou, kořením a servírují se s rýží na banánovém listu.

Polévka z čerstvé krve dorazila i do Evropy

Vietnamskou specialitou je polévka z čerstvé kachní krve dochucená zeleninou a burskými oříšky. Pokud dostanete na tuto specialitu s názvem „Tiet Canh“ chuť, můžete si ji leckdy objednat i v asijských restauracích v Evropě.

Smažená býčí varlata: něco pro pravé kovboje

Tak tohle jídlo je jen pro pravé kovboje. Na Divokém západě platí býčí varlata za delikatesu. Varlata se rozříznou na dvě poloviny, stáhne se z nich kůže, a pak se smaží. Kovbojové věří, že se konzumací varlat síla býka přenese na člověka a že strávník bude také daleko mužnější. Ve skutečnosti se však jedná pouze o proteinovou bombu. Žádný testosteron navíc rozhodně nezískáte.

Černá vejce

Další aromatickou klasikou jsou takzvaná černá vejce, která vznikají z klasických slepičích několikaměsíčním pobytem ve směsi popela, jílu, soli, nehašeného vápna a rýžových plev. Výsledek je působivý nejen pronikavou chutí, ale i temnou barvou žloutku a bílku. 

Je libo nejsmradlavější sýr?

Ani Evropa se nenechá zahanbit. Sýr Vieux Boulogne ze severofrancouzského města Boulogne-sur-Mer byl zvolen jako nejvíce zapáchající sýr na světě. Sýr je polotvrdý z kravského mléka a potřený pivem. Jeho „vůně“ je tak výrazná, že ve Francii jej zakázali převážet v městské hromadné dopravě.

Když máte hluboko do kapsy zkuste pečenou krysu

Vietnamci si velmi často pochutnávají na pečených krysách. Hlodavce zabalené do banánových listů jednoduše upečou. Jedná se o nejlevnější způsob obživy. Konzumace krysího masa není výjimečná ani v Thajsku, tam jsou často k vidění i pečení netopýři. Nic pro evropské žaludky. 

Kdy už jde o život

Pozor, existují i světové speciality, na které je radno si při cestování dát dobrý pozor. K těm patří japonská ryba fugu, sardinský sýr casu marzu či korejská specialita – živá chobotnice. To jsou pokrmy, za jejichž konzumaci můžete zaplatit vážnými zdravotními problémy a někdy i životem.

Jídla s nádechem exotiky: je cizí vždycky lepší? Na smažený hmyz narazíte v Asii na každém rohuJídla s nádechem exotiky: je cizí vždycky lepší? Na kachní vejce narazíte u mnoha pouličních stánků

DELIKATESY.ONLINE

  • Akce
  • Novinky
  • Doporučené
  • Výprodej

bez konzervantůbez barvivAkční

Šťavnatá, krémová, kořeněná burgerová omáčka s kousky jemné okurky a cibule je perfektní pro domácí hamburgery, pikantní steaky nebo jako základ do sendviče. Bez přidání konzervačních látek a látek…

-10 % 49 Kč s DPH 44 Kč s DPH

Jste po ránu trochu mrzutí a nechce se vám vůbec z postele? Tomu je nyní konec! Protože Casali Chocolate Banana Crunch Müsli je křupavým a exotickým důvodem proč ráno vstát.

-20 % 110 Kč s DPH 88 Kč s DPH

Lahodně jemná mléčná čokoláda s typickou chutí mléka a čokolády s nádechem karamelu a vanilky s kousky křupavých sušenek. Dokonalé potěšení pro milovníky mléčných čokolád od francouzské značky…

-25 % 109 Kč s DPH 82 Kč s DPH

Lahodně jemná mléčná čokoláda s typickou chutí mléka a čokolády s nádechem karamelu a vanilky s kousky karamelizovaných pekanových ořechů. Dokonalé potěšení pro milovníky mléčných čokolád od…

-15 % 109 Kč s DPH 93 Kč s DPH

Jemná hořká čokoláda s obsahem kakaa 64 % z Madagaskaru s výraznou chutí po sušeném červeném ovoci s kousky kandovaného pomeranče. Dokonalé potěšení pro milovníky hořkých čokolád od francouzské značky…

-17 % 119 Kč s DPH 99 Kč s DPH

Jemná hořká čokoláda s obsahem kakaa 66% s kousky lískových ořechů. Dokonalé potěšení pro milovníky hořkých čokolád od francouzské značky Valrhona.

-15 % 109 Kč s DPH 93 Kč s DPH

Lahodně jemná bílá čokoláda francouzské značky Valrhona s malinovými vločkami. Dokonalé potěšení pro milovníky bílých čokolád, kousky malin dodávají čokoládě osvěžující kyselkavou příchuť.

-25 % 109 Kč s DPH 82 Kč s DPH

Harmonie chuti, ideální na podzimní a zimní dny. Lahodná hořká čokoláda s osvěžující chutí citrónu a z jemným nádechem zázvoru. Doporučujeme vyzkoušet.

-9 % 75 Kč s DPH 68 Kč s DPH

Oblíbená rakouská specialita – čokoládový deštníček. Mléčná čokoláda s úplně najemno rozmletými lískovými oříšky na tyčince, připomínající tvar deštníku. Speciální edice s obrázkem jednorožce potěší…

-15 % 79 Kč s DPH 67 Kč s DPH

Lahodná terina z mořských plodů, vhodná jako drobné amuse bouche před večeří, nebo doplněk k bílému vínu. Doplněna grapefruitem a mákem.

-15 % 139 Kč s DPH 118 Kč s DPH

Větší, rodinné balení. Nové gumové bonbony Katjes Family Cola Playa se postarají o vaši dobrou náladu a báječný pocit. Malé palmičky a colové flaštičky jsou se svou nezaměnitelnou chutí perfektní…

-10 % 59 Kč s DPH 53 Kč s DPH bez cukrubez konzervantůAkční

Čistá zahuštěná šťáva, lepší než sirup. Prostě jen příroda a sluníčko. Vyrobená jako vždy bez konzervantů, bez přidaného cukru a sladidel, bez přidané vody, bez aromat. Tak umí ovoce v lahvi uchovat…

-15 % 145 Kč s DPH 123 Kč s DPH bez lepkubez laktózyAkčnísnížená trvanlivost

Tyčinka z křupavých obilovin s lískovými oříšky polévaná mléčnou čokoládou s ovocným cukrem. V balení 4 kusy.

-20 % 89 Kč s DPH 71 Kč s DPH bez lepkubez konzervantůbez barvivAkční

Sušené hovězí maso s příchutí barbecue se 100% přírodním složením. Jerky neobsahuje žádné chemické látky, barviva, éčka, ani jinou chemii. Praktické balení s perforací pro snadné otvírání na cestách.…

-17 % 59 Kč s DPH 49 Kč s DPH

Limitovaná edice! Směs čokolád s celými lískovými ořechy. Bílá, hořká a mléčná, každá samostatně balená, ideální ke kávě. Každý čtvereček je plný celých ořechů.

-15 % 75 Kč s DPH 64 Kč s DPH

Tradiční španělská pikantní klobáska s vysokým podílem masa. Skvěle se hodí k nakrájení na prkýnko k těžšímu španělskému vínu nebo pivu.

-14 % 69 Kč s DPH 59 Kč s DPH

Ovocná chuť zralých malin s osvěžující chutí citrónu. Ideální lehké osvěžení, navíc s nízkým obsahem kalorií (pouze 6 kcal na 250 ml).

-10 % 109 Kč s DPH 98 Kč s DPH bez lepkubez laktózyAkční

Sušený salám vyrobený z nejlepšího vepřového masa, s výraznou vůní a jemnou chutí. S chráněným ozančením DPO za dodržování tradičního receptu.

-25 % 69 Kč s DPH 52 Kč s DPH

Holandská omáčka ze Švýcarska, bez laktózy, bez zvýrazňovačů chuti, konzervantů a barviv. Hodí se k chřestu, zelenině a rybám. Za častého míchání ohřejte v hrnci.

-15 % 55 Kč s DPH 47 Kč s DPH

Džem z lesního ovoce – maliny, ostružiny, borůvky, lesní jahody, na 100 g výrobku bylo použito 50 g ovoce.

-20 % 119 Kč s DPH 95 Kč s DPH

Velikonoční mini jarní kuřátka z mléčné čokolády. Balení obsahuje 5 dutých figurek, které můžete darovat jako celek, nebo každé zvlášť.

-20 % 69 Kč s DPH 55 Kč s DPH

Figurka z mléčné čokolády ve tvaru zajíčka s rolničkou kolem krku.

-20 % 99 Kč s DPH 79 Kč s DPH

Chutné sušenky bez cukru jsou vhodné pro diabetiky a ocení je nejen oni. A protože jsou máslové, musí tam být máslo cítit a musí po másle chutnat. A tyto sušenky rozhodně po másle chutnají,…

-40 % 95 Kč s DPH 57 Kč s DPH

Originální rakouské čokoládové kuličky, uvnitř s marcipánem.

-20 % 35 Kč s DPH 28 Kč s DPH

Pravé vídeňské vaječné piškoty

-15 % 59 Kč s DPH 50 Kč s DPH

Pikantní hořká švýcarská čokoláda Lindt Creation 70 % Cherry Chili v kombinaci s výraznou chutí višní a chili.

-10 % 99 Kč s DPH 89 Kč s DPH

Lindt aromatická tmavá švýcarská čokoláda Excellence Chilli s kousky chili papriček.

-15 % 74 Kč s DPH 63 Kč s DPH

Kombinace prémiové hořké čokolády Lindt a ručně sbírané mořské soli (Fleur de Sel) z Francie. Jedinečný a rafinovaný chuťový zážitek od Mistrů čokolády Lindt. Dramatická kombinace chutí překvapí vaše…

-34 % 74 Kč s DPH 49 Kč s DPH

Směs velikonočních pralinek. V balení naleznete 6 ks mini pralinek ve tvaru kytiček, 1 ks mini zajíčka z mléčné čokolády a 10 ks čokoládových vajíček plněných vanilkovým krémem.

-30 % 169 Kč s DPH 118 Kč s DPH

Červené víno z jižní Rhóny. Cuvée s výraznou rubínově červenou barvou. Ve vůni najdeme hlavně višně, borůvky a vyzrálé lesní plody. V chuti je plné, a tóny ovoce jsou provázeny chutí bílého a…

Melegatti Colomba, balení pro celou rodinu. Tradiční italský velikonoční dezert ve tvaru holubice. Plněný kandovanou pomerančovou kúrou, s glazovanou polevou a mandlemi.

-10 % 275 Kč s DPH 248 Kč s DPH

Melegatti Colombina. Tradiční italský velikonoční dezert ve tvaru holubice. Plněný čokoládovými peckami, s posypkou z kakaových bobů. Neobsahuje kandované ovoce ani pomerančovou kůru, takže ho ocení…

-15 % 79 Kč s DPH 67 Kč s DPH

Vypěstováno, sesbíráno, rozdrceno, vylisováno, zkvašeno, zalahvováno. Nic víc, no filter, no sulfids. Vše v krásném okolí úpatí Chřib, z letitých sadů a starých českých odrůd jabloní.

bez lepkubez laktózyNovinka

Přesně ta pravá sladká svačinka. Křupavé vaflové kousky a super krémová náplň s kakaovými kousky vyrobená z mléka bez laktózy. Bez lepku.

bez lepkubez laktózyNovinka

Čtyři kokosové tyčinky potažené mléčnou čokoládou bez laktózy. Šťavnatá kokosová náplň vyrobená z nejjemnějšího kokosu vyvolává pocit exotické dovolené. Jednotlivě zabalené kokosové tyčinky chutnají…

bez lepkubez laktózyNovinka

Klasický maďarský sušený salám s bílou plísní, typu uherák. Lehce štiplavá chuť, jemná mozaika, lahodná vůně. V dárkovém papírovém tubusu.

Zažijte celé višně v jejich nejdokonalejší podobě. Lyofilizované a potažené stovkami tenkých vrstev nejjemnější tmavé čokolády. Bio višně a organická Fairtrade čokoláda – bez palmového oleje a lepku,…

Zažijte plnou chuť jemného prémiového marcipánu pokrytého stovkami vrstev hořké čokolády. Bio fair trade čokoláda a vysoce kvalitní jemný marcipánu – bez palmového oleje a lepku. Vhodné pro vegany.

Campo del Passo Prosecco Rosé extra dry je výtečné suché prosecco se svěžími ovocnými tóny. Ve víně ucítíte chuť třešní, malin a citrusových plodů. Podávejte jako aperitiv, výborně se také snoubí s…

Slazené italské kakao je připraveno k použití a díky svému exkluzivnímu a bezlepkovému složení dodá vašim dezertům a nápojům jemnou a lahodnou chuť. Nechte se inspirovat a ohromte ty, které máte…

Neslazený kakaový prášek Perugina je nezbytnou přísadou pro přípravu a dekoraci dezertů, koláčů a sladkostí, jako je například Tiramisu`. Neslazený kakaový prášek je také ideální pro přípravu horké…

Do velikonočního zajíčka jsme nechali narazit poctivý český salám Vysočina. Pokud vás někdo letos přijde vymrskat, lepší koledu si snad žádný chlap nemůže přát.

Španělské olivy extra kvality, odrůda La Manzanilla, z prvotřídní sklizně ze Sevilly. Plněné pastou z tuňáka. Vynikající k vínu i pivu jako delikatesní chuťovka.

Španělská klasika – paštika z klasické španělské šunky jamón, doplněná o vepřové maso. Ideální k použití na kousky tmavého chléba jako tapas.

Celý růžový pepř ve slaném nálevu. Celé koření je ideálním řešením pro přípravu všech receptů jako alternativa k čerstvému ​​produktu. S uzavíratelnou skleničkou s kořením budete vždy připraveni.

Směs hub naložených v oleji, ochucená petrželkou a česnekem. Skvělý předkrm, doplněk do salátů nebo těstovin.

Novinkabez konzervantůbez lepku

Krém se středomořskou a dráždivou chutí, s olivami, sušenými rajčaty, kapary, feferonkou, česnekem a solí. Ideální pro Finger Food a kreativní recepty. Svěží předkrm na topince nebo bruschettě.

Sardinkové závitky vyrobené podle tradiční námořní receptury. Sardinky jsou uloveny ve Středozemním moři, jsou masité, silné a velké. Naložené do oleje, uvnitř závitku je nasolené kapary -…

Středně velké kapary 9/11 mm sušené a konzervované suchou solí, která zvýrazňuje jejich vůni. Kapary použijte do salátů. těstovin, na pizzu nebo do marinád a studených omáček.

Ideální pohoštění pro vaší domácí party. Výběrové zelené olivy grilované a naložené do oleje spolu s chilli, oreganem a česnekem. Prostě výborné!

Artyčoky patří neodlučitelně ke kuchyni středomoří. Ogrilované za čerstva a naložené do jemného slunečnicového oleje si zachovávají svou původní chuť. Výtečná lahůdka ke grilovanému masu nebo jako…

Výběrové žluté a červené papriky, nakrájené na čtverce 40 mm a poté grilované. Naložené do jemného slunečnicového oleje. Výtečná lahůdka ke grilovanému masu nebo jako svěží předkrm na topince nebo…

Lahodný výběr zeleniny ve sladko-kyselém nálevu. Zpracované z čerstvé zeleniny, záměrně nakrájené na větších kousky.

Luxusní chuť těchto pečených černých oliv vás doslova dostane. Díky šetrnému zpracování vynikne typická chuť tohoto druhu oliv. Pro olivové nadšence neodolatelné!

Směs pikantních žlutých a velmi pikantní červených papriček ve sladko-kyselém nálevu.

bez barvivbez lepkubez laktózyNovinka

Velké plátky sušených hříbků se stále suší starým tradičním italským způsobem. Když tyto hříbky uvidíte, nejprve oceníte velikost a kvalitu těchto hub a později jejich jedinečnou chuť při vaření.…

Tyto mašličky z tvrdé semolinové pšenice v pěti různých barvách potěší nejen váš labužnický jazýček, ale i oko. Těstoviny jsou ochuceny a obarveny pouze přírodními ingrediencemi – kurkumou, červenou…

Novinkabez barvivbez konzervantůbez laktózybez lepku

Sýrová tyčinka z výrazného zralého pravého parmazánu, ideální na krájení pravidelných kostiček, nebo ke strouhání na tradiční italská jídla.

Arte Oliva Gazpacho přesně vystihuje chuť Andalusie. Zralá červená rajčata, extra panenský olivový olej, sherry ocet a čerstvá zelenina jsou smíchány v poměru podle staré rodinné receptury. Polévku…

Novinkabez barvivbez konzervantůbez laktózybez lepku

Sýrová tyčinka pravého parmazánu, ideální na krájení pravidelných kostiček, nebo ke strouhání na tradiční italská jídla.

Amarettini jsou tradiční jemné italské mandlové sušenky, které se hodí nejlépe ke kávě. Křupavé a vonící po mandlích.

Oblíbené italské tyčinky grissini se hodí k pivu, vínu, nebo je můžete použít jako nápaditý předkrm, když na ně namotáte plátek sušené šunky. Ochuceno rozmarýnem a olivovým olejem. Baleno v krabici,…

Sušený maďarský uherák z vepřového masa. Voňavý, příjemně slaný, vynikající k malému občerstvení na obložené mísy, nebo si na něm pochutnejte jen tak na chlebu. Na 100 g hotového výrobku bylo použito…

BioZisch Guarana Cola vděčí za svou jemně aromatickou chuť extraktu z biologicky pěstovaných bylin a koření. Přírodní kofein z bio-guarany poskytuje charakteristický a stimulační účinek kolových…

bez konzervantůbez barvivbez cukruNovinka

Pikantní, šumivá zázvorová limonáda s typickou notou pravého zázvoru. Ať už si ho vychutnáte čistý, nebo jako základ sofistikovaných long drinků. Bez alkoholu.

bez konzervantůNovinkabez barvivbez cukru

Chutné, osvěžující potěšení z minerální vody a jablečné šťávy, která není koncentrovaná, bez přidání cukru, umělých příchutí nebo barviv. Vhodné pro nejmenší děti, perlivé, čistá ovocná chuť.

Lahodná kolová limonáda, kterou si konečně mohou dopřát i menší děti, neobsahuje totiž kofein. Menschel Kinder Cola nepoužívá při výrobě žádná sladidla ani konzervační látky.

Vychutnejte si skutečnou španělskou pochoutku, sušenou klobásku fuet z vepřového masa. V tomto balíčku najdete 3 jednotlivé klobásky, které se skvěle hodí jako svačinka, nebo malé pohoštění k pivu či…

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector