Čerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vytisknout Odeslat emailem

Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

Ryba vynikající chuti, která žije především v alpských jezerech bohatých na kyslík (například v jezerech rakouské Solné komory a v Bodamském jezeře), ale také v severním Německu a v severní Evropě.

Její charakteristické znaky jsou kuželovitá hlava a torpédovité tělo, které se modrozeleně až tmavozeleně leskne.

Opravdovou pochoutkou je tento druh síha z Bodamského jezera, kde se živí, podobně jako jeho příbuzné druhy, převážně hmyzem a drobnými živočichy. Uzení se hodí spíše menší ryby do délky kolem 30 cm.

Ostroun obecný

Tento nejběžnější druh žraloka, žijícího v severní části Atlantského oceánu, tvoří velká hejna. Dorůstá do délky 100 až 120 cm a váží maximálně 10 kg. Po odstranění hlavy a stažení kůže se uzené břišní stěny v Německu prodávají pod názvem „Schillerlocken“ a uzený hřbet se prodává jako „Seeaal“ (mořský úhoř).

Treska

Mluvíme-li o rybách vhodných pro uzení, nesmíme zapomenout na tresku. Je to kromě sledě obecného nejčastěji lovená ryba s velkým hospodářským významem a také nejvíce „výdělečná“ ryba pro všechny uzenáře. Většina tresek dospívá mezi 8. a 12. rokem života.

Rybáři rozeznávají tresky malé, střední a těžké, ty poslední pak mají délku 70 až 100 cm a váží 3 až 8 kg. Největší exempláře musí být rozřezány na plátky, podkovy, aby se s nimi dalo Při zpracování dobře manipulovat.

Jejich vynikající maso by přitom nemělo ztratit svoji jemnou chuť.

Úhoř

Úhoř je největším cestovatelem mezi rybami. Zatímco širokohlavý úhoř se živí převážně jinými rybami, úhoř úzkohlavý dává přednost drobnějším živočichům. Trdliště úhořů se nachází v hlubinách oceánů.

Když je úhoř dva až tři centimetry dlouhý, začíná jeho putování k pobřeží. Táhne proti proudu řek, aby si na příštích pět až šest let vyhledal svůj revír s bahnitým dnem.

V dospělosti se pak stěhuje zpět do oblasti Sargasového moře v západní části Atlantského oceánu, aby se tam třel.

Úhoři, především širokohlaví, mají obsah tuku až téměř 40 %, úhoři úzkohlaví mají pouze kolem 15 % tuku, a jsou proto pro uzení vhodnější.

Při uzení úhořů dbejte na to, aby byli všichni v jedné várce přibližně stejně velcí, jinak se stane, že ti velcí ještě nebudou dobře prouzení, kdežto malí se už budou rozpadat.

Štika

Tato opravdová pochoutka je dravá ryba, která se živí jinými rybami ve velkém množství, výjimečně také žábami nebo dokonce příslušníky vlastního rodu a menšími ptáky.

Dosahuje průměrné délky 50 až 100 cm. Při uzení však dáváme přednost menším exemplářům. Žije v řekách a v jezerech. Přednost dáváme mladším štikám, které mají bílé maso s poměrně malým množstvím kostí. U velkých dravců má maso hrubší vlákna.

Platýs obecný (halibut)

Mezi rybami může platýs dosáhnout nejvyššího věku. V optimálním případě až 40 – 50 let. Tyto velké ploché ryby rostou rychle a žijí v mořských hlubinách v hloubce kolem 200 m.

Exempláře přesahující 2 m délky a váží až kolem 150 kg se dnes uloví jen zřídka. Platýs se živí především mladými treskami a většími živočichy žijícími na mořském dně. Jeho životním prostorem je převážně Atlantský oceán.

Vzhledem k jeho velikosti je nutné ho před uzením naporcovat.

Sleď

I ten, kdo nežije na pobřeží, se nemusí vzdát této vyhledávané pochoutky, tedy uzených sleďů, protože sledě skladované na ledu lze koupit na rybích trzích. Velmi ceněný je zlatavě zbarvený uzenáč.

Sledi, dosahující průměrné délky 25 cm živící se především jikrami, drobnými živočichy i mladými rybami, se loví po tunách v Atlantském oceánu a rovněž v Severním moři a Baltském moři. Sledi vylovení na podzim jsou o něco hubenější, avšak mají lepší chuť než sledi, kteří byli vyloveni na jaře a jsou lépe vykrmení. Čerstvě chycená ryba se na trhu prodává pod názvem „zelený sleď.

Kapr

Kapři se k nám dostali z Japonska a Číny. Největší „žně“ této ryby, kterou chovají v rybnících, mají rybáři v pozdním podzimu a začátkem zimy, sportovní rybáři se však mohou těšit z úlovku 1 až 3 kg těžkého kapra po celý rok. Kapři se živí drobnými živočichy na dně rybníků či nádrží.

Příliš velcí kapři se k uzení musí nakrájet buď na silné plátky, podkovy, nebo po délce na filety a uložit na rošty k uzení za horka.

Losos

Pro uzenáře je losos „králem“ mezi rybami. Jeho putování z Tichého nebo Atlantského oceánu do velkých amerických nebo evropských řek až po Sibiř – to je přímo legenda. Trdliště lososů leží v čisté vodě na horních tocích. Mladá ryba stráví ve sladké vodě 1 až 3 roky a pak ji to znovu „táhne“ na otevřené moře.

Takže takový malý atlantský losos, který doslova proplul všemi vodami, má váhu kolem 2-4 kg a průměrnou délku 60 až 70 cm. K uzení za studena se podélně nakrájí a jen jemně okoření. Doba lovu pro sportovní rybáře je v měsících květen až srpen, kdy losos táhne řekami na svá trdliště a kdy je tučný a má světle růžové maso.

Makrela

Pro milovníka ryb ve vnitrozemí je makrela stejně cenově příznivá jako sleď a je běžně k dostání v prodejnách s rybami. Makrela žije v hejnech v Atlantském oceánu a v Severním a Baltském moři. Živí se sledi, malými treskami a sardinkami, ale také planktonem. K uzení se nejlépe hodí makrely velké 30 až 40 cm, je to tučná ryba s pevným masem.

Budete mít zájem:  Rosacea Léčba Laserem Zkušenosti?

Pstruh duhový a pstruh potoční

Pstruh duhový (správně pstruh americký duhový) sice v chuti poněkud zaostává za pstruhem potočním (správně pstruh obecný, forma potoční), avšak právě „duhák“ se nejčastěji uměle pěstuje ve velkém i v malém.

Nejdůležitějším rozlišovacím znakem je to, že pstruh potoční má po bocích velké červené tečky, zatímco pstruh duhový černé skvrny nepravidelných tvarů. V době tření se na jeho torpédovitém těle třpytí duhový pás.

Pstruh potoční i pstruh duhový se živí především různým vodním hmyzem a později také drobnými rybkami. V umělých chovech se oba druhy vykrmují průmyslovým sušeným krmivem.

V umělém chovu doroste pstruh do velikosti, kdy je vhodný ke konzumaci, za dva roky.

Začátečníkům se doporučuje začít právě s uzením pstruhů. Kvůli vyššímu obsahu tuků dáváme přednost pstruhu duhovému před pstruhem potočním nebo sivenem.

Okoun

Zvláštností této hejnové ryby jsou jasně červené břišní a řitní ploutve.

Dávejte pozor, jak okouna uchopíte, abyste se neporanili o tvrdé paprsky na hřbetní ploutví nebo o osten (trn) na hlavní skřetové kosti. Ryby dlouhé 30 až 50 cm dosahují hmotnosti až 2,5 kg. Živí se drobnými rybami a měkkýši.

Mořský okoun, který žije v severní části Atlantského oceánu, dosahuje délky 80 – 100 cm a hmotnosti až 12 kg.

K uzení se hodí rovněž filety. Větší kusy se krájejí na plátky, podkovy. Při zmrazování na delší dobu je kvůli trvanlivosti třeba odstranit tukové vrstvy na zádech a na břiše.

Treska skvrnitá

Tato ryba, živící se převážně různými bezobratlovými živočichy na dně, je nejžádanější v druhé polovině roku. Domovem je tato 35 až 70 cm dlouhá ryba v Atlantském oceánu a v Severním moři.

Udí se pouze lehce nasolená, nakrájená na porce. Takto upravená se prodává také jako „smoked haddock“ nebo „finnen haddie“.

Platýs velký

Platýs velký, žijící v chladných vodách východní části Atlantského oceánu, se živí převážně různými druhy měkkýšů. Udí se nejlépe podélně naporcovaný a je třeba dbát na to, aby se jeho jemné bílé maso nerozpadlo.

Candát

K uzení se hodí tato dravá ryba s pevným masem, když má průměrnou délku asi 50 cm. V době růstu se živí převážně planktonem a drobnými živočichy, později se však chová jako opravdový dravec a podobně jako štika napadá drobné rybky.

Žije v řekách a jezerech celé Evropy, ale také v méně slaných oblastech Baltského moře. Menší candáti, které se také chovají v rybnících, se udí vcelku, větší candáti se mohou naporcovat na podkovy a udit.

  • Labužníci milují jako předkrm uzené filety z candáta, které se servírují teplé nebo studené.
  • U candátů je třeba dbát na to, aby doba uzení netrvala příliš dlouho, protože potom by bylo jejich jemné bílé maso příliš suché.
  • Autor: Egon Binder
  • Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

DalšíKoření vhodné k uzení ryb

Čerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzíchČerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzíchČerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzíchČerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzíchČerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzíchČerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzíchČerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzích

Uzen� pstruh recept

Čerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzích

recepty

Pstruh pečený v troubě na másle je lehké, zdravé a téměř dietní jídlo. Podáváme ho většinou s bramborem, případně přidám…

Čerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzích

recepty

Co si uvařit na víkend něco lehkého a chutného? Milovníci ryb jistě nepohrdnou pstruhem s bylinkami a česnekem….

Čerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzích

recepty

Pstruh po mlynářsku bude chutnat s vařenými brambory politými máslem. Můžeme přidat i čerstvý zeleninový salát. Lehké die…

Tématické fráze: uzený pstruh recept uzený pstruh uzený pstruh recepty udíme pstruha udime pstuhy recept recept na pstruha uzeny recept na vyuzeni ryb udíme pstruhy pstruh jako makrela udíme na pstruha po vyuzeni je ryba na kyselo nejlepší doma vyuzené makrely nejlepší doma vyuzené makrely uzenýpstruh recepty pstruh recept …

Podobné recepty jako Uzený pstruh nebo makrela

Plněný pstruh uzenou slaninou . Květák se slaninou a uzeným tofu . Žampionová krůtí játra s uzenou slaninou a cherry rajčátky . Vepřové ledvinky a srdíčko na slanině či uzeném bůčku . Uzené maso bez udírny . Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem . Olivový koláč s uzeným sýrem a slaninou . Krůtí kostky na uzené …

Podobné recepty jako Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora …

Čerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzích

recept internet

Do kastrolu dáme pstruží filety, smetanu, špetku soli a pepře. Převaříme je, necháme vychladnout a do druhého dne uložíme do chladničky. Druhý den namočíme do studené vody deset plátků želatiny. Rybí vývar nalijeme do kastrolu a osolíme jej. Z želatiny vymačkáme vodu a želatinu rozpustíme v mikrovlnné troubě. Pak ji přidáme do vývaru, rozmícháme, rozdělíme …

Podobné recepty jako Parfait z uzeného pstruha

Čerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzích

recept internet

Nejprve si očistíme zeleninu a houby. Cibuli nakrájíme na drobno, žampiony na plátky, papriky na proužky. Brambory a cuketu nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na hrubší nudličky. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme brambory. Poté zalijeme vodou tak, aby byly jen mírně potopené. Přidáme žampiony, papriky, cuketu a …

Podobné recepty jako Zeleninový hrnec s uzeninou

Budete mít zájem:  Lesy ČR vybízí k výletům naučnými stezkami

recept internet

Uzený pstruh nebo makrela . Pečená makrela . Komentáře k receptu Domácí uzená makrela. Simona Skolakova. 25. 6. 2019 23:50:26 . To mi táák naladilo,to musí být dobrota,kdysi jsem uzené makrely milovala,ale teď když se koupí,tak je maso jako bláto,no není nad to si udělat svoje Udírnu máme,tak ještě sehnat ty makrely. Odpovědět. mika59 (autor receptu) 10. 7. 2016 11:14 …

Podobné recepty jako Domácí uzená makrela

Tématické fráze: uzený pstruh recept salat z udeneho pstruh recept na salát s uzeným pstruhem salat z uzenych pstruhu salát z červené řepy a uzeného pstruha salat z uzeneho masa uzený pstruh recepty

Podobné recepty jako Salát z jablek a uzeného pstruha

recept internet

Pstruh s brynzou a koprem . Steak z čerstvého mečouna . Pangasius s čerstvým zázvorem . Uzený losos se špenátem a cibulovou rýží . Candát zapečený s uzeným sýrem a uzeným lososem . Losos s bylinkovým přelivem . Losos na bylinkovém másle . Losos s maltézskou omáčkou . Losos s rybízovou omáčkou . Tatarský biftek z lososa . Pečený losos s brambory . Lososové kostky …

Podobné recepty jako Tartar z uzeného lososa s čerstvým koprem …

recept internet

Ze všeho nejdříve si ostrým nožem uděláme do každého plátku svíčkové kapsu, kterou naplníme. 4 řezy naplníme játrovou paštikou, 4 řezy plátky anglické slaniny a 4 řezy kouskem párku. Svíčkové řezy spíchneme párátky či sešijeme bílou nití. Maso si osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Rozehřejeme si olej, z obou stran zprudka opečeme a snížíme …

Podobné recepty jako Recept Plněné svíčkové řezy podle pražského uzenáře …

recept internet

Cuketové bramboráčky s uzeninou? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!

Podobné recepty jako Cuketové bramboráčky s uzeninou

Grilovaný pstruh nadívaný citronem a bylinkami

Grilovaný pstruh nadívaný citronem a bylinkami Malé ryby se grilují rychle nad přímým žárem ohně vydávajícího kouř. A pstruh má delikátní chuť, která dobře ladí s mnoha kořeními. V tomto receptu odštěpky z jabloně na uzení zesílí zemitost, zatímco bylinky a citron mu propůjčují křehkou čerstvost. Čerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzích Tentokrát pro vás máme lehce pikantní recept na jednu z nejlepších sladkovodních ryb. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výsledek dokonalý.
Jednou týdně vám pošleme výběr nejzajímavějších receptů Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

  1. PŘEDEHŘÁTÍ: Připravte gril na dřevěné uhlí nebo plyn pro přímé grilování nad středním žárem. Používáte-li dřevěné uhlí, přidejte odštěpky dřeva do ohně těsně před grilováním. Používáte-li plyn, naplňte udicí box 2 hrstmi odštěpků dřeva, pak předehřejte gril. Okartáčujte a potřete olejem rošt grilu.
  2. PŘÍPRAVA: Do břišní dutiny každého pstruha vložte 2 snítky tymiánu, 2 snítky oregana, 1 snítku rozmarýnu, 2 kolečka citronu a 1/4 česneku. Párátkem nebo kuchyňskou nití břišní dutinu uzavřete. Zvenčí potřete každého pstruha rovnoměrně majonézou.
  3. GRILOVÁNÍ: Počkejte, než začne z grilu stoupat větší množství dýmu, pak položte pstruhy na gril přímo nad oheň. Gril zavřete a pečte za jednoho obracení ryb 5–6 minut po každé straně. S obracením vám pomohou dvě velké obracečky a majonéza zabrání, aby se ryby nepřichytily na gril. Ryba je hotová, když zastrčíte špičku nože do nejtlustší části masa mimo kost, vytáhnete ji a dotknete se jí rtů – je-li teplá, můžete pstruhy z grilu vyjmout.
  4. PODÁVÁNÍ: Přemístěte pstruhy na jednotlivé talíře. Zastříkněte olejem a ihned podávejte.

RYCHLÁ RADA: Pstruh se nepeče dlouho, takže se ujistěte, že se z vašich odštěpků dřeva před vložením pstruhů na gril skutečně kouří.

Čerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzíchGrilovaný pstruh nadívaný citronem a bylinkami; foto: Grilování od A do Z

Grilování od A do Z

264 rad jak vařit na otevřeném ohni

Čerstvé ryby na grilu a uzení pstruzi na trzích

Lisa Atwood

Kniha známé autorky kuchařek Lisy Atwood poslouží jako podrobná a srozumitelná příručka na správné grilování. Neobsahuje pouze recepty, ale kompletní informace o grilování a uzení. Je vhodná pro úplné začátečníky i pro mistry grilu.

Tato ucelená sbírka rad a receptů vám naservíruje vše potřebné, ať už pořádáte svou první barbecue párty, nebo grilujete a udíte dlouhé roky. Pomocí osvědčených návodů a technik se dozvíte, jak z vašeho grilu vytěžit maximum, čím vším se na něm dá topit a naučíte se připravovat výtečné omáčky a přílohy.

Od nejjednoduššího grilovaného kuřete přes vynikající filet mignon zabalený ve slanině až po grilované gaspacho; tato kniha přináší recepty pro všechny chuťové pohárky. Navíc obsahuje tipy, jak zkombinovat příchutě, připravit směsi koření na potírání, a dokonce i koktejly jako báječné doplňky hlavních chodů.

Vydalo nakladatelství Omega.

Diskuze(0) Zavřít diskusi Zkopírovat odkaz na tento článek

Ryby na gril? České, prosím!

Tenhle krásný obrázek právě se grilující ryby přeci jen ještě chvilku neuvidíme, ale už se to blíží. Štěstí přeje připraveným! Grilované ryby jsou nejen velmi zdravé, ale i nesmírně chutné, zvlášť ty české. Čerstvého českého pstruha nebo kapra seženete už teď na farmářských trzích nebo si je můžete objednat u specializovaných firem.

ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ A TRVANLIVOST RYB

Čerstvé chlazené výrobky nejlépe vyhovují častému požadavku zákazníků na dodávku čerstvé ryby. Ihned po opracování ve zpracovnách ryb jsou chlazené ryby uloženy do polystyrenových krabic a zasypány šupinkovým ledem.

Další variantou distribuce čerstvých chlazených ryb je jejich zavakuování. Vakuované chlazené rybí výrobky jsou u prodejců ryb oblíbené především vzhledem k snadnější manipulaci a menším nárokům na vybavení prodejního místa. Trvanlivost chlazených výrobků na ledu je 6 dnů. V případě vakuovaných chlazených výrobků je trvanlivost 7 dní.

Budete mít zájem:  Dětský kašel – jak na něj?

RYBY NAŠICH VOD

Které ryby vlastně žijí v českých vodách? Je to překvapivě dlouhý seznam:

Amur, bolen, candát, cejn, hlavatka, hořavka, hrouzek, jelec, kapr, karas, koi, koljuška, lipan, mník, mřenka, okoun, ouklej, parma, plotice, pstruh, síh, siven, slunka, štika, střevle, sumec, sumeček, úhoř. To je neuvěřitelné bohatství, že? Byl by hřích ho nevyužít! Ale to by byl hodně dlouhý článek, tak se pojďme podívat alespoň na dva druhy, které jsou pro grilování nebo opékání na pánvi nejvhodnější.

PSTRUH

Pstruh je český rodový název pro několik druhů lososovitých ryb. Jsou to štíhlé dravé ryby žijící v horních částech toků, protože mají rádi chladnější vodu s vyšším obsahem kyslíku. Žije ve vodách celé Evropy, v Česku žijí dokonce 4 druhy pstruhů.

Pro grilování jsou nejvhodnější marinovaní kapři nebo pstruzi, a to v podobě filetů, nebo uzené ryby. Filet vzniká vyříznutím svaloviny ryby co nejtěsněji u páteře a žeberních kostí. Jde o podstatnou část svaloviny ryby bez hlavy a ploutví. Doporučujeme mexickou nebo česnekovovou marinádu.

KAPR TŘEBOŇSKÝ

Třeboňský kapr (lysec i šupináč) je v nabídce rybářství celoročně a je prodáván jak živý, tak ve formě zpracovaných rybích výrobků. Hlava oddělená od trupu se používá především k přípravě rybí polévky. Uzené kapry dostanete ve formě uzených podkov nebo celé vyuzené ryby. Z kapra se také vyrábějí kapří hranolky.

KAPŘÍ HRANOLKY

Ingredience:

  • 600 g filetu z kapra
  • 10 g soli
  • paprika sladká
  • česnek
  • kmín mletý
  • zázvor mletý
  • 30 g slané sójové omáčky
  • 50 g mouky hladké
  • 30 g škrobové moučky
  • 200 ml olivového oleje

 Postup:

  1. Filety z vykostěného kapra nakrájejte na delší tenké kousky, hranolky. Ty potom osolte, vetřete do nich lisovaný česnek, koření a sójovou omáčku a nechte je odležet.
  2. Kousky kapra obalte v hladké mouce smíchané s trochou papriky a škrobovou moučkou a smažte je na pánvi v rozpáleném oleji.
  3. Usmažené nechte chvilku okapat v cedníku nebo na papírové utěrce a podávejte.

TIP: Je vhodné doplnit je studenou omáčkou, například kysanou smetanou s křenem. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši, do které vmícháte vařené kysané zelí a osmaženou cibulku čili kočičák, nebo též lepenici.

Zdroj: http://www.trebonskykapr.cz

Farmářské tržiště Kubáň

Dobrá zpráva na sobotu: vrací se mléčná biofarma Zedníčkových, Café Majada, a vrací se v plné funkci Rybí gril Pepy Grunta. Takže doražte ????, protože odteď si na Kubáni:

1) …

opět můžeme až do alelujá točit čerstvé chlazené a lahodné biomléko za 25,-Kč/litr do vlastních lahví, a kupovat máslo, tvaroh, jogurty, pomazánky, smetanu hustou tak, že v ní stojí lžíce! A to v biokvalitě, z mléka od kraviček z pastvy na Vysočině. A díky Dorce a Mirkovi Zedníčkovým, kteří stále vymýšlí a tvoří poctivé a nepřeslazené mléčné výrobky bez konzervantů, které nám tolik chutnají.

2) … opět si můžeme od Pepova grilu odnášet vynikající rybí karbanátky, pečeného candáta, pstruhy, rybí hranolky, nebo pohankové palačinky buď se zeleninou, nebo s pečenou rybkou ???? Jíst se na trhu stále nesmí, respektujeme vládní nařízení, takže veškeré občerstvení je pouze k odnesení domů. Pepův gril bude v úterý, čtvrtek, soboty.

Naše příroda bude ráda, když si budeme nosit vlastní krabičky a obaly i na Pepovy rybky!

3) … můžeme si opět dát výbornou kávu Café Majada, espresso, capuccino, latté, také s sebou!

A kdo dál bude v sobotu na Kubáni? maso, uzeniny, drůbež: Uzeniny Tismice / tradiční uzeniny, párky, tlačenka, sekaná, uzené maso, špek, anglická slanina, paštiky, šunka. Krůtí farma Brniště / čerstvé drůbeží maso a uzeniny. Ryby Grunt / uzení pstruzi, chlazení pstruzi, gril.

Drůbeží farma Holýšov / kuřata, kachny, slepice, kohouti, bažanti a husy z Vysočiny.

zelenina, ovoce, potraviny: Zelenina Malých / saláty, bylinky, zelenina z Polabí. Zelenina od Kloubských / zelenina, krouhané zelí, řezané byliny. Zelenina z Dřís / zelenina, saláty, bylinky z rodinné farmy.

Mandarin Juices / mandarinkové mošty a mandarinková marmeláda od českého výrobce. Fresh Juices / čerstvé ovocné a zeleninové šťávy plné vitamínů. Marmeládový mlýn / sirupy, marmelády, džemy, vánoční dárkové balíčky.

Sady Tuchoraz Apple Bohemia / jablka, hrušky, jablečný mošt, sezónní ovoce, včelí med, ořechy.

Farmářská zahrada / sušené ovoce a plody, uzené švestky, ořechy, dýňová a slunečnicová semena.

květiny a květinové dekorace Kytky od Pepy / vázané kytice, věnce a věnečky z nejlepšího floristického atelieru. Květinářství z Dřís / vázané kytice, zdobené věnce a věnečky, věnce jen z chvojí pro domácí dozdobení.

Vanda Hamza Květinářství / originální a elegantní věnce a věnečky z přírodních materiálů.

pečivo, cukrářství: Karlovarské cukrářství / kremrole, větrníky, věnečky, štrůdl, perník. Pekárna Velíšek Kamenice / kváskový chleba, pečivo, rohlíky, koláče. Pekárna Náš chléb / tradiční kváskový chléb, housky, veky, koláče. Kantýna U Juráška / bábovky, štrůdly, cup cakes, lité koláče. Vánoční cukroví

Pekárna Luka Choceň / perníčky, vánoční cukroví a těsta: perníkové a linecké těsto, těsto na rohlíčky, pracny, kokosky, atd.

mléko, vejce: Farma Zedníčkovi / mléko, máslo, smetana, jogurty, tvaroh z Vysočiny. Bačovské sýry / žinčice, oštiepky, korbáčky, parenice, uzené špeky, klobásky, české sýry z Mlékárny Kopecký.

  • Vejce Kosičky / vejce z podestýlkového chovu, křepelčí vejce.
  • občerstvení: Café Majada
  • Rybí gril Pepy Grunta

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector