Algarrobina a zdraví – náhrady čokolády přímo z Peru

Příprava a použití bylin podle obtíží –  přišel čas na superfoods

Algarrobina a zdraví – náhrady čokolády přímo z Peru

Tento seznam vám může být nápomocen při vašem hledání odpovídající byliny, nebo sestavy bylin na obtíže nebo konkrétní zdravotní problém. V závislosti na celkovém zdravotním stavu je pak potřeba zvolit vždy ten nejvhodnější. Peruánská karob z čerstvého sběru, ručně přebíraná original.

Vždy čerstvé, speciálně vytříděný, na jemno namletý prášek, který v chuti připomíná sladké kakao. Je považován za zdravou náhradu čokolády. Je přirozeně sladký, bez kofeinu, má malé množství tuku a nezpůsobuje alergii.

Nejpopulárnější formou na konzumaci je prášek, který je na rozdíl od kakaa, o trochu světlejší. Díky svému složení je cenným zdrojem živin.

Algarrobo je určen pro všechny, ale zvláště pro děti, pro kojící ženy, pro rekonvalescenty po chorobách a po operacích, pro starší a vyčerpané a také pro sportovce. Dobře se konzumuje i v rámci diety raw food – živá strava

Jeho použití v potravinách nevyžaduje tepelného zpracování. Velmi často se využívá jako náhražka kakaa, kávy a čokolády.Prášek Karob se používá v cukrárenské výrobě, k přípravě čajů, kávy, nápojů a koktejlů.

  • Přidává se do dortů, cukroví, dezertů, pudinků, při výrobě domácích čokolád a kakaových nápojů.
  • Pamatujte si ale, že tohoto Karobu se dává – konzumuje o poloviční dávku méně, než kakaa
  • Algarrobo použijte při těchto zdravotních problémech:
  • Superpotravina se dá použít tam, kde hrozí anemie, alergie, bezlepková dieta, skvělá je na dýchací cesty, tak kde schází energie, kde hrozí vysoký cholesterol, koho trápí kašel, nebo průjem.
  • Superpotraviny z Amazonie zde vyhledávejte a kupte podle různých druhů a typů obtíží. Dary And a Amazonie, produkty z Peru, které můžete využít při svých zdravotních problémech

Objednejte a vyzvedněte zdarma na naší prodejně přímo zde! Zajděte osobně, můžete zjistit více.

Algarrobina a zdraví – náhrady čokolády přímo z Peru

Prodejna dům F. Topič, Národní 9, Staré Město, Praha 1 – Otevřeno:

Po: 12:00 – 19:00, Út: 12:00 – 19:00, St: 11:00 – 13:00 | 14:00 – 19:00, Čt: 12:00 – 19:00Pá: 11:00 – 13:00 | 14:00 – 19:00, So-Ne a Státní Svátky: zavřeno. Telefon na prodejnu: 776 030 228. Dostupnost MHD: Nedaleko tramvajové zastávky Národní divadlo, linky 6, 9, 18 a 22

  1. Zjistit více  – dary přírody & bylinné směsi lze nakupovat online zde!
  2. Algarrobina a zdraví – náhrady čokolády přímo z Peru
  3. Zajímáš se kategorii- kde jsou naše produkty z přírody, chceš zjistit více o nákupu dary přírody & bylinné směsi? Jukni do našeho e-shopu, klikni zde a nakupuj přímo
  4.  Algarrobina a zdraví – náhrady čokolády přímo z Peru

Srdečně všechny zveme do naší prodejny hned vedle lékárny, kde po celý týden nabízíme produkty, kde je kvalita a zdraví na prvním místě. Objevte léčivou sílu přírody v domě s Poliklinikou Národní 9 – Praha 1. Maloobchodní prodejna dole v přízemí se zaměřuje na přímý prodej výrobků prémiové kvality.

Použití všech našich nabízených bylin podle předpokládaných obtíží a všech nám známých zdravotních problémů: Anemie, afty, alergie, andropauza, antioxidanty, bezlepková dieta, borelioza, cukrovka, deprese, dna, dýchací cesty, doplněk energie, gynekologické problémy, hemeroidy, cholesterol, impotence, libido, imunita, infekce, játra, ledvinové a žlučové kameny, kašel, klimakterium, koliky, kožní problémy, krevní oběh, ledviny, migréna, močové cesty, na mozek, jeho podpora, mozek a jeho prokrvení, nadváhu, redukce váhy, nachlazení, neplodnost, nervový systém, nespavost, na čištění organismu, osteoporoza, na dobrou noc, na dobrou paměť, na parazity, na plísně, na houby, na posílení organismu, prostata, průjem, nádory, rakovina, nádorová onemocnění, revitalizace, slinivka, srdce, dobré trávení, na střeva, na únavový syndrom, na stres, na vyčerpání, na žaludeční vředy, na vysoký krevní tlak, zácpa, záněty střev, na zrak a jeho podporu, na žaludek a mnohem, mnohem více. Už víte, proč máte naše léčivé byliny z Amazonie vyhledávat zde?

V našem e-shopu nebo přímo na prodejně máte možnost zakoupit staletími prověřené byliny. Stále více našich zákazníků častěji dává zapravdu tradičnímu užití těchto bylin. Jejich účinek na organismus je nepopiratelný.

Nabízíme vám vedle obvyklých bylin i byliny, jenž byly moderními civilizacemi objeveny zcela nedávno a novodobé výzkumy poukazují na jejich téměř zázračné vlastnosti, s nulovou toxicitou pro lidský organismus. No ano, na každou nemoc pro vás vyrostla bylina. A u nás si ji můžete objednat, nebo přímo nakoupit.

Vše pro své zdraví kup zde a zdarma vyzvedni podle Gusta na Národní 9, Praha 1. Čisté přírodní produkty a extrakty, doručíme i celá ČR až domů

Algarrobo Váha 100g

Algarrobina a zdraví – náhrady čokolády přímo z Peru
Algarrobina a zdraví – náhrady čokolády přímo z Peru

ALGARROBO – PERUÁNSKÝ KAROB. Superpotravina. V chuti připomíná sladké kakao. Je považován za zdravou náhradu čokolády. Je přirozeně sladký, bez kofeinu, má malé množství tuku a nezpůsobuje alergii.

67.826087 bez DPH

 http://www.rostlinyzperu.cz/algarrobo/ 

CO TO JE „ALGARROBO“

Algarrobo neboli peruánský karob je strom jehož plody připomínají tvarem lusky fazolí, mají béžovou barvu a jsou světlejší než ty rostoucí v Evropě. Jejich semletím vzniká sladký prášek nazývaný Karob (Carob) nebo také Svatojánský chléb.

V chuti připomíná sladké kakao. Je považován za zdravějši náhradu čokolády. Jeho (u nás vzácnější) peruánská odrůda má lehký nádech skořice a velmi zajímavou chuť. Je přirozeně sladký, bez kofeinu, má malé množství tuku a nezpůsobuje alergii.

CO OBSAHUJE BALENÍ

Prášek z mletých plodů stromu Algarrobo rostoucich v Peru. 

Z čerstvého sběru. Ručíme za vysokou kvalitu, čistotu a shodnost botanického druhu. 

ZPŮSOB PŘÍPRAVY A POUŽITÍ

Dáváme ho poloviční dávku než kakaa.  

Použití Algarrobo – Mesquite je opravdu všestranné. Jako sladidlo, v cukrárenské výrobě, k přípravě čajů, kávy, nápojů a koktejlů. Lze ho přidávat do různého pečiva, cukroví, dezertů, při výrobě domácích čokolád, popř. přimíchat do ovocných přesnídávek nebo mléčných výrobků. Je zdrojem mnoha cenných živin. U dětí se doporučuje denní dávku zvyšovat postupně a skončit na 15 g.

V Peru se z Algarrobo vyrábí výživný sirup – Algarrobina, a také výborná náhražka kávy bez kofeinu -známá jako Café de Algarrobo neboli Café de Mesquite.

Budete mít zájem:  Testovali jsme rezervace v restauracích

UPOZORNĚNÍ

Přechovávejte v dobře uzavřeném obalu.

CO JE MARCA PERÚ

Algarrobina a zdraví – náhrady čokolády přímo z Peru

Firma Uncaria ČR má tu čest být držitelem prestižního certifikátu PROM PERU

Certifikát MARCA PAIS PERÚ je propůjčována jen nejlepším firmám dosahujícím vysoké kvality svých produktů a služeb, a to především v rámci samotného Peru.

Jako první v Evropě získala společnost UNCARIA právo tento chráněný znak používat v roce 2019 a v letošním roce byla po prověřeni kvality a celé činnosti společnosti jeho platnost prodloužena na další období.

KVALITA MA JIMENO UNCARIA ®    

Naše motto „jen z dobrého se rodí dobré“, potvrzuje naši péči o kvalitu, za kterou nás oceňují tisíce zákazníků. Celý proces od pěstování, sběru, sušení až po zabalení do spotřebitelských obalů je pod přísným dohledem zaměřeným na vysokou jakost.

KDO JSME

Uncaria ČR je od roku 2001 průkopníkem a přímým dovozcem v oboru originálních peruánských bylin, rostlin, plodů garantované jakosti a exkluzivních výrobků z nich. K našim charakteristickým vlastnostem patří nekompromisní kvalita a poctivost v přístupu k zákazníkům.

Jsme již tradiční, spolehlivou spojnicí mezi pokladnicí darů peruánské přírody a Vámi. K našim charakteristickým vlastnostem patří nekompromisní kvalita a poctivost v přístupu k zákazníkům, a proto celou naši činnost provází motto “Jen z dobrého se rodí dobré“.

Snažíme se pro Vás nalézt, vybrat a dovézt to nejlepší pro podporu Vašeho zdraví.

Rostlinný materiál je sklízený pod dohledem odborníků, zaručujících jeho pravost a kvalitu. Dovážíme čerstvé sběry několikrát do roka, a proto si naše produkty zachovávají charakteristické aroma a lepší účinky.

Podporou naší práce je spolehlivé a odborné zázemí v Peru, které tam máme, a také naše neustálé vzdělávání se v oboru. Nabízíme profesionální služby.

Úzce spolupracujeme s Institutem tradiční peruánské medicíny „Zdraví z Peru“, který na přání klientů může pomoci s výběrem nejvhodnějších bylin.

Jsme vděčni za Vaši zpětnou vazbu, která dává naší práci ještě větší smysl a nadšení. Děkujeme za důvěru tisícům klientů.

Již nejsme jediní, ale jsme jedineční. Milujeme to, co děláme a děláme to nejlépe, jak umíme.

Respektujeme, že na základě Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č. 1924/2006 se nesmí u potravin (doplňků stravy) uvádět žádná výživová a zdravotní informace, s výjimkou Radou schválených tzv. zdravotních tvrzení. Proto v našem e-shopu, ani na etiketách tyto informace neuvádíme. 

Doufáme, že i přes tyto překážky nám nadále zachováte přízeň. A o to lépe budeme moci překonávat všechny zábrany.

Algarrobina a zdraví – náhrady čokolády přímo z Peru

Algarrobina a zdraví – náhrady čokolády přímo z PeruNemáte rádi čokoládu? Nebo ji nemůžete jíst ze zdravotních důvodů? Nezoufejte. Máme pro vás řešení v podobě Algarrobina. Je to sirup, vyrobený z černého karobového stromu. Karob je známá náhrada čokolády. Nicméně každý, kdo už karob vyzkoušel uzná, že to není zcela ono, čokoláda je přece jen čokoláda.

Algarrobina – opravdu jako čokoláda

Algarrobina je však jiná. V první řadě přichází v tekuté formě jako sirup. Její konzumenti si nemohou vynachválit chuť, která je směsí chutě kávy, oříšků a čokolády.

Algarrobina se nevyrábí z tradičního karobu, který známe i u nás a roste na stromě zvaném Rohovník obecný (Ceratonia siliqua). Vyrábí se z plodů stromu Prosopis nebo Mesquite.

Pokud jste vyznavači zdravé výživy, určitě znáte prášek z Mesquite. Je zařazen mezi takzvané superfood.

Jaké látky obsahuje?

Sirup Algarrobina pochází z Peru. Tam roste i strom Prosopis pallida, na kterém mesquite roste (strom je rozšířen po celé jižní Americe).

Jako mnoho jiných přírodních produktů, i tento obsahuje zdraví prospěšné látky jako železo, vápník, fosfor, hořčík, draslík, vitamíny A, B1, Riboflavin – B2, niacin, a vitamín D. Obsahuje také vysoké množství přírodních cukrů, čímž dokáže nahradit čokoládu, případně med.

Obsahuje pektin, který je dobrý pro regulaci trávení. Algarrobina je ideální zdravá alternativa pro ty, kteří chtějí snížit příjem cukru, kofeinu a spotřebu nasycených tuků.

Algarrobina obsahuje mezi 5-8% bílkovin, a má vysoký obsah přírodních cukrů. Mesquite je výjimečné tím, že má nízký glykemický index (25), čímž pozitivně dokáže regulovat hladinu cukru v krvi. Existují různé studie mesquite a jeho působení na hladinu cukru.

Strom Prosopis je odolný vůči suchu, dokáže se přizpůsobit nepříznivým klimatickým podmínkám. Jeho kořenový systém dokáže nasát vlhkost z hloubky několika metrů. Proto se mu daří i na místech, kde jiná zeleň “trpí”.
Plody stromu mají podobu lusků. Z nich se mletím vyrábí mouka nebo prášek (melou se celé lusky) a z prášku se vyrábí sirup Algarrobina.

Jak využít Algarrobinu?

Algarrobina je přírodní sladidlo v tekutém stavu, které můžete využít téměř všude. Jako zálivku do ovocných salátů, smoothies, koktejlů nealkoholických, ale i alkoholických nebo jako polevu na palačinky, případně do moučníků.

Algarrobina je také skvělý způsob, jak začít den a je snadné začlenit tento sirup do snídaňové rutiny. Jeden z našich nejoblíbenějších způsobů je prostě jako zálivka pro müsli nebo jiných obilovin. Čokoládová chuť sirup jde skvěle kombinovat s banány.

TIP: Algarrobina je sirup dobrý i pro děti, neboť poskytuje vápník a fosfor pro zuby a kosti.

Výživová hodnota

Obsahuje:

  • Téměř 8% čistého proteinu
  • Asi 46% přírodního cukru
  • Vitamíny komplexu B
  • Minerální látky, jako je vápník, hořčík a draslík
  • Malé množství dalších minerálů, jako je železo, mangan, chrom, měď a nikl.

Zkuste nahradit kakao nebo kakao v prášku Algarrobinou ve vašem receptu. Je třikrát bohatší na vápník a má třikrát méně kalorií a desetkrát méně tuku.

Autorem článku je naše redakce

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Hořká 60% čokoláda | SVĚT PLODŮ

Čokoláda jedinečná nejen svým složením, ale také původem. Na její výrobu jsou použity pouze kakaové boby z Peru. Můžete si tak plně užít výrazné tóny charakteristické právě pro tento region.

Běžně se na výrobu čokolád používají boby z různých koutů světa, které se smíchají, proto nelze jednoduše rozlišit typickou chuť jednotlivých oblastí. Navíc zažijete opravdovou čokoládovou chuť. V téhle peruánské čokoládě je pouze kakaová hmota a cukr, žádná další aditiva.

Budete mít zájem:  Jak poznáte, že se o vás pokouší mrtvice

Vhodná je také pro vegany. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Receptura čokolády je navržena pro pečení při vysokých teplotách. Má vyšší tekutost.

Skvěle se hodí pro plnění pečiva jako jsou croissanty či kynutého těsta, například italského panettone.

Čokoládové kapky můžete přidat také do těsta na bábovku, muffiny či cookies a skvěle se budou vyjímat také ve zmrzlině stracciatella.  

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 28 až 29 °C a použití při 31 až 32 °C.

  1. Obsahuje 33 % kakaového másla a minimálně 61 % kakaa.
  2. V kilovém balení je přibližně 9 000 čokoládových kapek.
  3. Neobsahuje sójový lecitin ani vanilku či aromata.
  4. Každá čokoládová kapka váží zhruba  0,11 g.
  5. Hořká čokoláda je řazena mezi antioxidanty.

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně.

Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva.

Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna.

Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky.

Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Algarrobina a zdraví – náhrady čokolády přímo z Peru

Česneková čokoláda BIO 60%

Na to se sluší odpovědět, jelikož se na to ptá opravdu každý! Ano, nebudeme si nic nalhávat, před prvním rande bychom ji jako zdroj energie nedoporučovali. Pokud však máte volný večer, ještě lépe s partou přátel, zkuste něco nového a nevídaného.

Čokoláda s česnekem má totiž překvapivě delikátní a jemnou chuť. Česnek totiž, ač vlastně neumíme vysvětlit proč, podstatně zjemňuje a potlačuje hořkost čokolády. V určitých chvílích se vám může zdát, že se jedná o mléčnou čokoládu.

Přitom je to pravá a nefalšovaná tmavá čokoláda.

Nemusíte se bát žádné ostrosti, ani pálivosti. Nadávkovali jsme ho tak, aby nijak mimořádně nerušil chuť čokolády. Kouzlo tohoto produktu spočívá v tom, že čokoláda ve skutečnosti s česnekem funguje perfektně.

Čokoláda přirozeně obsahuje relativně hodně tuku (nebojte, je to ten zdraví prospěšný tuk) a právě jeho kombinace s česnekem přináší zajímavé chuťové asociace.

Pamatujete si na takové ty slané preclíky v čokoládě? Máte občas chuť na takové ty mastnější hospodské česnekové chipsy? V tom případě je tato čokoláda přesně pro vás. 

Lidský mozek se vyžívá v extrémech. Dodávají mu hodně impulsů, díky kterým se aktivizuje a proto je jim nakloněn. Proto máme rádi sladkokyselé chutě, mastné a slané pokrmy. Čokoláda s česnekem je jednoznačně zástupcem této kategorie. A s radostí vám můžeme oznámit, že se jedná o mimořádně zdravou variantu extrémních chutí.

Česnek a zdraví

Mnozí z vás jistě tuší, že účinky česneku jsou spojeny zejména s posilováním imunity. A to v mnoha rozměrech. Působí totiž silně protizánětlivě, umí dezinfikovat, pomáhá zbavovat se parazitů, mykóz, poradí si i s virovými nákazami a je silným antioxidantem.

Je označován jako přírodní antibiotikum, za což vděčí látce zvané alicin. Obsahuje celou řadu prvků a látek, které úzce souvisejí s jeho účinky. Mezi ně mimo jiné patří mangan, vitaminy B1, B2, B6, vitamin C, selen, vápník, železo, fosfor, draslík, měď a mnoho dalších.

Má pozitivní vliv na snižování krevního tlaku, cholesterolu, ale také hladiny krevního cukru. Jeho konzumací lze účinně léčit nachlazení včetně chřipky. Jedná se tedy o velmi univerzální detoxikační a léčivou potravinu, kterou je vhodné zařazovat pravidelně do jídelníčku.

A věříme, že v kombinaci s čokoládou to pro vás bude příjemný způsob jak dbát na revenci.

Čokoláda z bobů odrůdy Criollo z Peru

O česneku jsme si toho řekli už dost. Avšak pozornost bychom měli věnovat i naší čokoládě. Na její výrobu jsme použili odrůdu kakaových bobů, která je zvaná Crillo. Tato konkrétní pochází z Peru. A o její hodnotě vás jistě přesvědčí její mimořádná vzácnost.

Jedná se o původní odrůdu bobů, která není nějak přešlechtěná. Pochází z biologicky původní oblasti výskytu a na světové produkci je zastoupena jen ze 2 %. Čokoláda, kterou jsme z ní pro vás vyrobili, vás nadchne. Není tak hořká jako ty, které jsou produkovány z konvenčních a levných bobů.

Má podmanivou chuť s ovocnými konturami.

U nás vše děláme ručně a kvalitně

Kvalita naší čokolády spočívá v tom, že jsme se rozhodli nakupovat a zpracovávat jen ty nejdražší a nejvzácnější suroviny, které jsou na trhu dostupné.

Nejsou to marketingové proklamace, o vyjimečnosti našich produktů se můžete kdykoliv sami přesvědčit. Věříme, že chuť mluví za vše.

Je totiž podpořena i tím, že v našich čokoládách nepoužíváme žádnou chemii, aditiva, lecitiny, nebo cokoliv, co do kvalitní čokolády prostě nepatří.

Čokoládu s česnekem jsme pro vás vyrobili v BIO kvalitě (více o naší BIO výrobě). CZ-BIO-001 Zemědělská produkce EU/mimo EU

SLOŽENÍ: kakaové boby*, třtinový cukr*, sušený česnek*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 60 %. * = BIO produkt

  • KAKAOVÉ BOBY:
  • HMOTNOST:
  • INFORMACE PRO ALERGIKY:

odrůda Criollo, země původu Peru60 gMůže obsahovat stopy mléka a ořechů.SKLADOVÁNÍ:Skladujte v suchu, charaňte před teplem a přímým slunečním světlem.

Výživové údaje (100 g):
Energie 1688 kJ / 403 kcal
Tuky 13,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7,7 g
Sacharidy 64,9 g
z toho cukry 50,5 g
Bílkoviny 13,5 g
Sůl 1,0 g

Diskuze je prázdná.

přidat příspěvek do diskuze

K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal

Ručně vyráběné pralinky, čokolády a jiné

Jelikož využíváme nepražené kakaové boby, tak je čokoláda doslova „živá“. Díky tomu, že se boby nepraží, nedochází ke karamelizaci, která může některé nutriční benefity degradovat. Čokoláda je trošku kyselejší a je velmi ovocná.

Kyselost je však mírně potlačená chutí panely. Jedná se o sušenou třtinovou šťávu, která má trošku jiný typ sladkosti (v tomto případě lepší), než třtinový cukr, který využíváme u zbytku našich čokolád.

Výsledkem je velmi svěží čokoláda, která vás nabije živou energií.

Kakaové boby jsou zdrojem antioxidantů, minerálů, vitamínů a mnoha prospěšných látek, mezi které patří i enzymy, které podporují trávení. Právem se řadí mezi superpotraviny. A všechny tyto vlastnosti můžete očekávat i od naší RAW čokolády.

Čokoláda přímo z kakaových bobů

Na vysokou kvalitu naší RAW čokolády má přímý vliv způsob, jakým čokoládu vyrábíme. Na rozdíl od mnoha výrobců, kteří nakupují hotovou čokoládu jako polotovar, který následně rozpouštějí, vyrábíme čokoládu přímo z kakaových bobů, které si sami dovážíme. Potom je poctivě třídíme, čistíme, drtíme a meleme.

Celý výrobní proces si tak můžeme pohlídat a vybírat si hlavně jen ty nejlepší suroviny. Pro tuto čokoládu zpracováváme velmi vzácné kakaové boby odrůdy Criollo z Peru. Jejich vzácnost spočívá v tom, že ze všech vyprodukovaných bobů na světe jsou jich jen 2 %.

Tuto odrůdu jsme si vybrali záměrně, díky její ovocné chuti a velmi nízké hořkosti. 

Čokoláda je vyráběna ručně, bez chemie

To, že jsme malá manufaktura, vám dává jistotu, že každá tabulka je důsledně zpracována a kontrolována. Naším cílem je produkovat tu nejlepší čokoládu a děláme pro to vše, co je v našich silách.

Víme, že nejlepší čokoláda může vzniknout jen z nejlepších dostupných surovin v kombinaci bezchybným zpracováním. Naše RAW čokoláda neobsahuje žádnou chemii, aditiva a náhražky. Do čokolád dokonce nedáváme ani běžně užívané lecitiny.

Tato čokoláda je jen dvousložková. Obsahuje pouze nepražené kakaové boby a panelu. Víc není třeba, víc toho nepotřebuje!

SLOŽENÍ:
nepražené kakaové boby*, sušená třtinová šťáva (panela)*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 60 %.
* = BIO produkt

  • KAKAOVÉ BOBY:
  • HMOTNOST:
  • INFORMACE PRO ALERGIKY:
  • SKLADOVÁNÍ:

odrůda Criollo, země původu Peru
60 g
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

La algarrobina tiene 40% menos grasa y el doble de calcio que el chocolate

No tienes por qué escoger uno de los dos porque ambos son sanos y deliciosos, pero si estás en una dieta de pérdida de grasa o intentando perder unos kilitos de más, esta comparación podría serte muy útil.

Algarrobina vs. chocolate

La algarrobina es un producto derivado de la algarroba, fruto de un árbol aromático que puede llegar a alcanzar los 10 metros de altura y que abunda en Piura.

La algarrobina es muy rica en nutrientes esenciales, entre los que podemos mencionar tanto vitaminas como minerales. Además, destaca por ser muy baja en grasas y por aportar un interesante efecto saciante muy útil para dietas de adelgazamiento. Entre su contenido nutritivo;

  • Vitaminas: vitamina D y vitaminas del grupo B, entre las que destacan la B1, B2 y B3.
  • Minerales y oligoelementos: como es el caso del fósforo, magnesio, potasio, hierro, silicio y calcio.

También contiene otros nutrientes esenciales, como por ejemplo es el caso de la provitamina A y betacarotenos y una buena cantidad de fibra. Además, aunque no posee grasas sí es tremendamente energético, dado que un 50% de su composición son azúcares y carbohidratos.

Muy rica en antioxidantes naturales

Los antioxidantes naturales son compuestos que ayudan a prevenir el envejecimiento prematuro de nuestras células, protegiéndolas además de la acción tan negativa de los radicales libres.

La algarrobina aporta cantidades interesantes de taninos, un antioxidante natural tremendamente poderoso.

Útil en dietas de adelgazamiento (si se consume con moderación)

Si sigues una dieta de adelgazamiento con el objetivo de bajar de peso y te apasiona el chocolate, no hay duda que encontrarás en la algarrobina a una aliada. ¿Por qué? No solo porque posee un 40% menos de grasas en comparación con el chocolate, sino que además aporta un interesante efecto saciante, lo que te ayudará a tener menos apetito.

Además, aporta una mayor cantidad de calcio en comparación con el chocolate con leche. ¡Es tiempo de dejar las golosinas de lado!

Ideal para niños

Si tus hijos tienden a ser muy golosos y les apasiona el chocolate es bastante posible que en algún momento hayas pensado en qué hacer para que no coman tanto dulce. En este sentido la algarroba puede serte de gran ayuda, sobre todo para sustituir las bebidas chocolatadas (artificialmente) por batidos con algarrobina.

En resumen, la algarrobina puede ser una opción muy buena:

  • Es barata
  • Puedes hacerla tu mismo o comprarla con algún productor local
  • Contiene antioxidantes
  • No tiene cafeína
  • No tiene gluten
  • Baja cantidad de grasa

Cabe resaltar que el chocolate también es un gran alimento, siempre y cuando sea alto su porcentaje de cacao, y no una simple golosina.

¿Cómo consumirla?

Puedes consumirla sola (una cucharada), hacer postres en las que sustitutan a otros alimentos, como alfajores o suspiros, etc. Si te gustaría obtener más fibra, utiliza la harina de algarroba para hacer galletas. ¡Utiliza tu creatividad y consume este delicioso y sano producto piurano!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector