Alergie Na Oxid Siricity?

Oxid siřičitý je i přes všechny své benefity stále jedovatý plyn, který i v malém množství vyvolává u citlivých lidí alergické reakce, závratě, bolesti hlavy a břicha, problémy astmatického typu.

Je oxid siřičitý nejúčinnější?

Oxid siřičitý je nejúčinnější, je-li přidán ve správný okamžik a v optimálním množství, které negativně neovlivní kvalitu vína.

Kde se oxid siřičitý vyskytuje?

Oxid siřičitý se vyskytuje v sopečných plynech a rozpuštěný jako kyselina siřičitá v podzemních (minerálních) vodách ve vulkanicky aktivních oblastech.

Proč se oxid siřičitý ocitl ve středu pozornosti?

Používání oxidu siřičitého se ocitlo ve středu pozornosti nejen kvůli možnému dopadu na zdraví, ale i proto, že sílí tlak na výrobu vín jen s minimálními zásahy. I přesto, že je SO2 jedovatý a vysoce dráždivý plyn, je ve vinařství nejdéle používaným konzervantem.

Co hraje oxid siřičitý při výrobě vína?

Díky svým vlastnostem hraje oxid siřičitý ( SO2) při výrobě vína důležitou roli. Má jednak antibakteriální účinky – omezuje růst patogenních mléčných, jablečných a octových bakterií, které svými metabolity „kazí“ víno, a také divokých a vinných kvasinek.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector