Rychlokvašky pro milovníky okurek

Rychlokvašky pro milovníky okurek

  • Vymývala
    jsem zavařovací sklenice … 
  • Venku lupal vzduch vedrem …
  • Léto v plném proudu…

Rychlokvašky pro milovníky okurek

  1. Peťan
    skládal do vymytých sklenic velké okurky 
  2. a najednou jsem se propadnula do dětství, 
  3. kdy bylo stejné horko, které  jsem, jako
    dítě milovala.
  4. Horké dny, kdy jsme prožívali u vody. 
  5. Kdy jsme skákali z prkna do vody, která
    vůbec nebyla čirá, 
  6. ale byla chladivá. 
  7. Hrály jsme všemožné „baby“ a honičky. 
  8. A
    den neměl konce a horko bylo ve dne i v noci. 
  9. A k večeru jsme přišli
    domů a máma zrovna zavařovala okurky. 
  10. Na plotně byl velký zavařovací hrnec a v něm
    jako komín dlouhý teploměr… 
  11. Všude voněl ocet 
    a kopr. 
  12. Obyčejný pocit, okurková vzpomínka,  
  13. která ve mně někde na dně spala … 
  14. Napíši o ní …

Rychlokvašky pro milovníky okurek

  • Peťan se rozhodl zkusit udělat recept ještě dávnější, 
  • než sahají mé
    vzpomínky na máminy okurky. 
  • Recept na močáky z dob jeho babičky. 
  • Takže
    dnes Peťanovi močáky, nebo-li rychlokvašky.

Rychlokvašky pro milovníky okurek

  1. Do dobře vymytých sklenic naskládá okurky. 
  2. Velké, ty co se nehodí na
    zavařování okurek. 
  3. Ty propíchá vidličkou, aby se k nim dostala pěkně sůl a
    lák. 

Rychlokvašky pro milovníky okurek

Na půl litru převařené vody dal 30g soli a 40g cukru. 

Hrst listů z černého
rybízu. Může být i listí ze třešně nebo vinné révy. 

  • Naskládané okurky tímto
    zalil.
  •  Během krátké doby začne proces kvašení. 
  • Bílou pěnu pečlivě každý den
    obíráme.
  • Okurky jsou záhy měkké, no rychlokvašky.

Rychlokvašky pro milovníky okurek

Rychlokvašky pro milovníky okurek

  1.  Ke grilovanému masu pochoutka …tvrdí Peťan. 
  2. Já kvašené potraviny nemohu,
    ale pro mě to byla inspirace,
  3.  pro vzpomínku do knihy …

Rychlokvašky pro milovníky okurek

Věřím, že třeba inspirace i pro vás.

Rychlokvašky pro milovníky okurek

Věrka a Peťan  

… a příště zase o
nás  a spolu …

Rychlokvašky pro milovníky okurek

Vyrábíme lahůdkové okurky rychlokvašky

31.7.2020

Letní počasí okurkám přeje a my je skoro nestačíme sklízet, natož konzumovat. Rychle se nám pak hromadí přerostlé okurky, které zpracováváme různě. Většinou je nastrouháme na okurkový salát, vylisovat z nich můžeme i osvěžující šťávu nebo je zkrátka jednoduše naložit do velkého hrnce a vyrobit z nich letní lahůdku – okurky rychlokvašky.

Rychlokvašky pro milovníky okurek Naložit si okurky rychlokvašky není nic složitého (Zdroj: Depositphotos.com)

Okurky rychlokvašky vypadají na pohled trochu nevábně, navíc lák, ve kterém plavou, je lehce bělavě zakalený, a to jim na důvěryhodnosti nepřidává. Jakmile je ale jednou ochutnáme, zamilujeme si je. Nejlépe chutnají vychlazené a díky nakyslé chuti nás dovedou osvěžit lépe, než jakýkoli džus nebo zmrzlina.

Jak tedy na nakládání okurek rychlokvašek?

Rychlokvašky se na rozdíl od klasických nakládaček nezavařují, nesterilizují se. Příprava probíhá tzv. mléčným kvašením, při kterém zůstávají zachovány zdraví prospěšné látky, jako jsou vitamíny a enzymy, které jinak sterilizace zcela zničí. Mléčným kvašením se může upravovat také čerstvé zelí a papriky.

Mléčné kvašení: Důležitá je sůl, kterou k zelenině přidáváme. Ta naruší stěny buněk a ze zeleniny se začnou vylučovat cukry a obsažená voda. Působením bakterií se některé sacharidy přemění na kyselinu mléčnou.

Rychlokvašky pro milovníky okurek Mléčným kvašením se dají připravit okurky, papriky, zelí a další zelenina (Zdroj: Depositphotos.com)

Výroba rychlokvašek:

Receptů je celá řada. Každý má většinou ten svůj, zaručeně nejlepší.

Vždy ale potřebujeme velkou nádobu, kameninový hrnec nebo např. 5ti litrovou sklenici, pěkné, nejlépe lehce přerostlé nakládačky, vodu a sůl.

K dalším ingrediencím, se kterými můžeme experimentovat, patří kopr, česnek, vinné listy, ocet, bobkový list, chilli papričky, křen, cibule, mrkev, celer, petržel, listy černého rybízu, nové koření, pepř, bobkový list či hořčičné semínko. Při přípravě by vše mělo být čisté, okurky, další zeleninu i sklenice řádně umyjeme.

Z okurek pečlivě odstraníme veškeré nečistoty, zbytky stopek a květů a podle potřeby je omyjeme v několika lázních s čistou vodou. Okurky lehce osušíme nebo je necháme okapat. Poškozené, nakousané nebo nahnilé okurky zásadně nepoužíváme.

Rychlokvašky pro milovníky okurek Na výrobu rychlokvašek se nejlépe hodí přerostlé okurky (Zdroj: Depositphotos.com)

Postup výroby je opravdu snadný, vždy postupujeme tak, že okurky nacpeme do sklenice a zalijeme nálevem. Dobře uzavřeme a necháme 10 dní zrát. Měnit se můžou přídatné ingredience, které přidáváme mezi okurky a složení láku. Doporučujeme trošku experimentovat, než si vyladíte pro sebe dokonalou chuť.

Rychlokvašky pro milovníky okurek Kopr se svou chutí s okurkami výborně doplňuje a nechybí snad v žádnem receptu (Zdroj: Depositphotos.com)

Základní recept:

  • čerstvé přerostlé nakládačky – asi 2kg,
  • 1,75 l vody,
  • ½ l 8% octa,
  • 120 g pískového cukru,
  • 2 stonky kopru,
  • 2 bobkové listy,
  • 1 DEKO,
  • několik kuliček černého pepře a nového koření.

Začneme tím, že okurky napěchujeme do nádoby tak, aby byly opravdu natěsno. Nálev, který na ně pak nalijeme, je nesmí nadzvednout a vyplavit. Postupně, jak pěchujeme okurky, je prokládáme kousky bobkového listu a kopru.

Vodu a ostatní ingredience dáme do velkého hrnce, přivedeme k varu a vaříme několik minut. Vzniklý nálev poté nalijeme na okurky. Hrdlo nádoby překryjeme plastovou folií a přetáhneme gumičkou. Přeneseme na chladné, temnější místo a necháme stát asi 10 dní. Pak už okurky jen podle chuti odebíráme.

Budete mít zájem:  Alfalfa (tolice vojtěška) semínka a klíčky – její účinky na zdraví + přínosy pro krásu

Rychlokvašky pro milovníky okurek Hotové rychlokvašky jsou velkou lahůdkou (Zdroj: Depositphotos.com)

Nejjednodušší recept:

  • okurky,
  • 1 l vody,
  • 1-2 lžice soli,
  • kopr,
  • vinné listy,
  • 5 stroužků česneku.

Okurky naskládáme do větší nádoby, proložíme koprem, nakrájenými kousky česneku a zalijeme horkým nálevem (který jsme připravili podle výše uvedeného postupu). Sklenici uzavřeme celofánem nebo plastovou folií a uzavřeme gumičkou.

Rychlokvašky pro milovníky okurek Hotové okurky rychlokvašky báječně osvěží (Zdroj: Depositphotos.com)

TIP: Okurky před naložením propíchněte proti sobě na dvou místech vidličkou. Pustí vodu a zároveň jsou více přístupné láku, který je krásně prostoupí.

TIP: Kyselé rychlokvašky jsou nejlepším letním snackem. Vychlazené báječně osvěží a navíc dovedou zahnat chuť na sladké, což se hodí zejména, pokud dbáme o svou linii a zdravý životní styl.

Vyzkoušejte recept na kvašáky – chutnou vitamínovou bombu, která zlepší zažívání a imunitu

Rychlokvašky pro milovníky okurek

Máte doma zásobu přerostlých nakládacích okurek, které se na zavařování už úplně nehodí? Připravte z nich chutné kvašáky. Jejich kyselá chuť v létě příjemně osvěží, dodá vašemu tělu potřebné vitamíny a minerály, pomůže zlepšit zažívání a posílí imunitu. Kvašené okurky nejsou náročné na přípravu a jejich chuť si oblíbíte.

Jako kvašáky se označují okurky kysané v solném nálevu. Obvykle se připravují z přerostlých nakládacích okurek, které už se nehodí na zavařování. Okurky se očistí a omyjí, naloží se do nádoby a zalijí slaným nálevem, ve kterém vlivem mléčného kvašení zkvasí, změknou a získají nakyslou chuť.

Kvašáky – dříve nutnost, dneska pochoutka

Jde vlastně o druh konzervace. V dobách dávno minulých lidé tímto způsobem uchovávali zeleninu plnou vitamínů na zimu.

Dnes už máme zeleninu i ovoce k dispozici prakticky celoročně, navíc s vynálezem sterilizace okurek se nakládačky stále častěji připravují právě zavařením v sladkokyselém nálevu.

Kvašené okurky však zejména díky své nezaměnitelné příjemně nakyslé chuti ze spousty českých stolů jen tak nezmizí. Na kvašáky jsou vhodné jen některé druhy okurek.

Rychlokvašky a trvanlivější zimní kvašáky

Existují v podstatě dva základní druhy kvašáků – takzvané rychlokvašky a kvašáky na zimu. Rychlokvašky, jak už jejich název napovídá, jsou rychle hotové. Už po týdnu či dvou od naložení je můžete konzumovat, na druhou stranu se rychleji kazí, takže by se měly sníst do několika týdnů.

Na rozdíl od trvanlivých kvašáků na zimu se zalévají teplou vodou místo studené, občas se do nich přidává kousek chleba, ovoce nebo cukr na podporu a urychlení kvašení.

Nechávají se také uložené v teple, zatímco zimní kvašáky se v nádobách ukládají na chladné místo, třeba do sklepa, takže kvasí delší dobu, zároveň ale také déle vydrží.

Vitamínová bomba jménem kvašák

Kromě toho, že jsou kvašáky dobré, jsou také zdravé. Stejně jako kysané zelí obsahují spoustu vitamínů. Podporují imunitu a trávení, přispívají k tvorbě zdravé a tolik potřebné střevní mikroflóry.

Obsahují důležité minerály, které z nich lidský organismus snadno získává. Navíc jsou kvašené okurky zejména v létě příjemným osvěžením a vhod přijdou i ráno po alkoholových dýcháncích. Stejně jako kvašáky účinkuje i lák z nich.

Máte rádi kvašenou zeleninu? Vyzkoušejte také kvašené cuketové pickles

Rychlokvašky pro milovníky okurek

Zaručený recept na kvašáky

Při hledání receptu na kvašáky se pravděpodobně potkáte s mnoha různými variantami, které se od sebe lehce nebo i výrazněji liší. Platí, že každý výrobce kvašených okurek má svůj recept. A i když se vám to na první pohled bude zdát složité, vůbec tomu tak není. Stačit vám budou pouze tři suroviny:

Ingredience

Správný poměr je vlastně na vás. Stejně tak můžete dle chuti do nálevu přidat:

  • křen
  • kopr
  • česnek
  • bobkový list
  • hořčičná semínka
  • pepř
  • nové koření
  • mrkev
  • petržel
  • nebo cibuli

Příprava

Nyní už samotný recept na kvašáky.

  1. Okurky omyjte a nechte je několik hodin odstát ve vodě – zbaví se tím hořké chuti.
  2. Poté je naskládejte do větší nádoby, ideálně do pětilitrové sklenice, hliněného soudku nebo většího hrnce.
  3. Okurky zalijte horkou vodou se solí tak, aby byly všechny ponořené.
  4. Do vody můžete také přidat další ingredience (buď ještě v průběhu vaření, nebo je nasypte do horké vody).
  5. Doporučuje se okurky zatížit třeba sklenicí nebo zkříženými špejlemi, aby zůstaly celou dobu kvašení ponoření.

Kvašáky potřebují 7 až 14 dní

Nádobu poté zakryjte prodyšnou látkou nebo plátnem, případně na ni volně položte víčko, aby mohly unikat plyny, které během kvašení vznikají.

Okurky nechte kvasit zhruba 7 až 14 dní při pokojové teplotě. Hotové kvašáky poznáte podle chuti a mléčně zakaleného nálevu. Hotové kvašáky přesuneme do chladu (do ledničky či do sklepa), abychom proces kvašení zastavili.

Budete mít zájem:  Jak hubnout, když jste časově vytížení? Máme 7 tipů.

Kvašáky lze také ve sklenicích sterilizovat, aby vám déle vydržely.

Rychlokvašky pro milovníky okurek

Několik rad na závěr, aby se kvašáky povedly

Při výrobě kvašených okurek je třeba dodržovat několik pravidel, aby byl výsledek dokonalý. Zejména je potřeba okurky vždy zcela ponořit do solného roztoku. Pokud zůstane část okurky na vzduchu, nezkvasí, ale shnije.

Kvašení bude nejlépe probíhat, pokud použijete čistou sůl – bez přidaného jódu a fluoru. Nepoužívejte ani mořskou sůl. Někdy se do nálevu přidává také chleba na podporu kvašení.

Rozhodně ale nepřidávejte ocet pro zlepšení kyselosti – tu vám obstará právě kvašení.

A ještě zásadní otázka – propíchávat, nebo ne?

Při výrobě kvašáků se také setkáte s otázkou, zda okurky před naložením propíchat nebo ne.

Pokud je vidličkou či párátkem propícháte, během kvašení z nich bude unikat vznikající oxid uhličitý a při skousnutí pak hotový kvašák nebude prskat a stříkat šťávu.

Naopak někdo takové prskání považuje za důležitý znak kvašáků a okurky schválně nepropíchává, čímž vznikne takzvaný močák.

Většina receptů se přiklání k alespoň drobnému propíchávání, protože kvašák lépe nasákne nálev a je rychleji hotový. Nicméně záleží jen na vás a na tom, jak máte kvašáky radši.

Podívejte se také, jak si připravit klasické okurky nakládačky.

Skutečně chcete smazat komentář?

Chodim ven víc než kdy předtim. Celkem strávim v přírodě asi dvě hodiny denně, což bylo v minulosti pro mě nemyslitelný. Jen tak se mrcasit mě nebavilo. Můj skoro manžel na nějaký bezcílný procházení neni, a tak jsem ráda, že máme toho našeho pséka. Vlastně nám zlepšil kvalitu života. Předevšim pak mně. Bych asi kynula u počítače a pak už se jen valila jako hrouda sádla…a místo krásnejch svatebek bych musela jít k oltáři v ňáký šusťákovině, která sloužila původně ke stanování…

Tipy na víkend: Nejlepší rychlokvaška? Znojmo se promění v okurkový ráj

„Součástí bude gastroshow, při které okusí nevšední speciality připravené z okurek mistry kuchaři Jiřím Lotem, Václavem Šmerdou a Romanem Ťulpou,“ sdělila mluvčí města Zuzana Pastrňáková. K ochutnání bude mimo jiné sele a kedlubnovo-okurkové zelí, okurková panacotta nebo třeba buchtičky s vanilkovým krémem a okurkovo-rebarborovým ragú.

  • Slavnosti okurek Kdy: pátek, sobota Kde: Znojmo, Masarykovo náměstí
  • Za kolik: zdarma

Mezi letošní novinky patří stánek Káva ProtiProudu. Zde milovníky kávy obslouží nevidomí kavárníci v zatemnělém autobuse. „Návštěvou kavárny Potmě přispějí lidé do sbírky Světluška na pomoc nevidomým,“ řekla Barbora Mocová z nadačního fondu Světluška.

Sobota patří soutěžím o nejlepší sterilovanou okurku a o nejlepší rychlokvašku. Letos se nově zájemci utkají v soutěži v plnění zavařovací sklenice okurkami na čas a přesnost, do které se budou moci přihlásit přímo na místě. „Večer zpříjemní znojemská kapela Sešup a legendární Greenhorns s Janem Vyčítalem,“ zakončila Pastrňáková.

Masarykovo náměstí, které je dějištěm hlavního programu, zaplní tradiční trhy. Lidé nakoupí nakladačky, kvašáky nebo třeba speciální okurkovou marmeládu od rodinné firmy.

Historická trhová slavnost

pátek od 16 hodin, sobota od 10 hodin

Tišnov se o víkendu vrátí do středověku. Návštěvníci na náměstí Míru a v okolí zjistí, jak vypadaly české země za vlády Lucemburků, mohou nakupovat na historických trzích a podívají se, jak se tavilo železo. „Vystavíme i historickou listinu krále Václava IV.

, který před šesti sty lety městu udělil právo výročních trhů. Zájemce pobaví i středověká hudba skupiny Weytora nebo šermířské souboje a kejklíři,“ popsala organizátorka akce Monika Chlupová.

Součástí akce bude i historický průvod královské družiny v dobových kostýmech.

Kde: zahrady před kostelem, Radniční 14, Tišnov

Za kolik: zdarma

Noční prohlídky kostnice

pátek od 22 hodin

Jedinečnou atmosféru nabídne letos poprvé Kostnice u svatého Jakuba v Brně. Každý srpnový pátek si návštěvníci užijí noční speciálně osvětlenou prohlídku.

„Nejzajímavější bude celý prostor kostnice, který bude speciálně osvětlený svíčkami. Prohlídka určitě stojí za návštěvu,“ popsala organizátorka Zuzana Hladká.

Prohlídky se opakují každých třicet minut až do jedné hodiny ráno. Jejich atmosféru podtrhne hudba Miloše Štědroně.

Kde: Kostnice u sv. Jakuba, Jakubské náměstí, Brno

Za kolik: 140 korun

Lughnasad

Sobota od 9 hodin

Hrad Veveří v Brně v sobotu ovládnou Keltové. Ti na nádvoří vybudují tradiční vesničku, nechají návštěvníky, aby si vyzkoušeli různá keltská řemesla, nebo jim třeba vyvěští budoucnost podle keltských run.

Nejdůležitější z festivalu ale bude hudba, kdy lidé uslyší hlavně irské a skotské tance skupiny La Quadrilla. „V každém z nás je trochu té keltské krve.

Objevte ji v sobě na tom správném místě a při správné hudbě,“ pozval lidi organizátor akce Vilém Dvořák.

Kde: Hrad Veveří, Brno

Za kolik: 300 korun

Sraz vojenské techniky

Sobota od 9 hodin

Jedovnický kemp Olšovec se v sobotu promění ve válečný tábor. Obsadí jej vojáci s americkou, ruskou či německou technikou. Někteří na sobě budou mít uniformy z období druhé světové války.

Budete mít zájem:  Kokcidioza Králíků-Léčba?

Od devíti hodin ráno do šesti hodin večer se v Olšovci koná první ročník Srazu vojenské historické techniky. „Návštěvníci uvidí třeba americký nákladní automobil GMC CCKW 353 B2, což je originální válečný veterán z roku 1942.

 Již nyní se na akci přihlásilo kolem padesáti členů klubu vojenské historie,“ uvedl předseda pořádajícího spolku US Army historical club Jan Srnec.

Kde: autokemp Olšovec, Jedovnice

Za kolik: vstupné dobrovolné

Vozatajské závody

sobota, od 10 hodin

Soutěže jednospřeží, dvojspřeží a štafet nabídnou Vozatajské závody v Krumvíři. Milovníci koní a adrenalinu si v sobotu užijí již čtvrtý ročník, který pořádá krumvířská stáj Hubi Kelly.

„Pro návštěvníky máme nachystané i grilované maso, vařenou kukuřici a něco k zakousnutí bude i pro děti. Zároveň je svezeme na koni a koňským povozem.

Budeme také kreslit na obličej,“ uvedla za pořadatele Irena Knotková.

Kde: Krumvíř, hřiště

Za kolik: zdarma

Přehlídka dechovek

Neděle od 14.30 hodin

Návštěvníci areálu obecní zahrady v Kozlanech na Vyškovsku si užijí přehlídku řízné dechovky. Tradiční Kelnarovy Kozlany ovládnou vesnici už pošestnácté. Posluchači se můžou těšit na čtveřici dechovek. „Vystoupí Stříbrňanka, Straňanka, Šardičanka a Voděnka, což je kozlanská kapela. Akci moderuje Marcela Vandrová,“ přiblížila za pořadatele Dana Krištanová.

Kde: v areálu obecní zahrady v Kozlanech

Za kolik: 100 korun

jaké bude počasí V sobotu bude nejdřív zataženo, místy déšť, a to především na východě kraje. Přes den bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, nejvyšší denní 22 až 26 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s.   

V neděli meteorologové očekávají většinou polojasno, místy s deštěm. Nejnižší noční teploty dosáhnou na 13 až 9 °C, nejvyšší denní teploty potom budou 22 až 26 °C. Bude vát mírný severozápadní vítr s rychlostí 2 až 6 m/s. Zdroj: www.chmi.cz

Další tipy z Brna a Brněnska

VEGAN PIKNIK

  1. Kdy: neděle od 17.30
  2. Kde: Lužánecký park v Brně
  3. Za kolik: zdarma
  4. Největší tahák: piknik s raw a čistě rostlinným a veganským jídlem, zdravé recepty, deskové a karetní hry, frisbee, badminton a další sporty i hry

KYTAROVÝ FESTIVAL BRNO

  • Kdy: neděle od 20 hodin a celý týden
  • Kde: Špilberk, Nová radnice
  • Za kolik: 290 až 470 korun
  • Největší tahák: kytarista Gerardo Nuñez a další zahraniční kytaristé, tanečnice Carmen Cortes, kytarové kurzy a soutěže

Další tipy z Blanenska

POHÁDKOVÝ HŘEBÍNEK

  1. Kdy: pátek od 17.00
  2. Kde: zámek Boskovice
  3. Za kolik: 80 korun/rodinné vstupné 210 korun
  4. Největší tahák: představení pro děti, tentokrát v podání herců z Divadla Kapsa, kteří zahrají pohádku Zvířátka a loupežníci

OKROUHLECKÝ TUPLÁK

  • Kdy: sobota od 15.00
  • Kde: pohostinství Boby, Okrouhlá
  • Za kolik: vstup volný
  • Největší tahák: tradiční soutěž v pití piva na čas, z půllitrů, tupláků i mázů, ochutnávka regionálního pečiva

Další tipy z Břeclavska

MOTONÁLET NIKOLČICE

Kdy: pátek od 18.00, sobota od 10.00

  1. Kde: Nikolčice, pole
  2. Za kolik: 350 korun
  3. Největší tahák: vystoupení kapel jako Harlej, Doga či Morčata na útěku, soutěže, vyjížďka, ohňová show a ohňostroj

LETNÍ SLAVNOSTI VÍNA

  • Kdy: sobota od 13.00
  • Kde: Dolní Dunajovice, náves
  • Za kolik: 350 korun
  • Největší tahák: více než pět set vzorků vín od oceněných vinařů, grilované speciality, vystoupení pěveckých sborů, koncert bigbítové kapely Elán Revival

Další tipy z Hodonínska

DJS 4 CHARITY

  1. Kdy: pátek až neděle
  2. Kde: Kemp Josef, Dubňany
  3. Za kolik: 150 korun na den, 250 korun na víkend
  4. Největší tahák: osmdesát hodin taneční hudby, na třech pódiích se vystřídá více než šedesát účinkujících

VESELSKÝ HRNÉČEK

  • Kdy: sobota od 15.00
  • Kde: Ranč Mississippi River, Veselí nad Moravou
  • Za kolik: do 20. hodiny dobrovolné, poté 60 korun
  • Největší tahák: přehlídka osmi seskupení, od večerní půl deváté taneční zábava se skupinou MixBand

Další tipy z Vyškovska

VÝSTAVA PSŮ

  1. Kdy: sobota od 9.00
  2. Kde: areál zámeckého parku, Slavkov u Brna
  3. Za kolik: zdarma
  4. Největší tahák: klubová výstava psů plemena welsh corgi, představí se téměř sto vystavovatelů, pět z nich přijede z Anglie

CHARITA SE ŠVANCAROU

  • Kdy: sobota od 13.00
  • Kde: areál TJ Vícemilice, Bučovice
  • Za kolik: 100 korun
  • Největší tahák: oslava 25. výročí založení klubu s fotbalovým utkáním pro nemocného chlapce, podpoří ji i Petr Švancara

Další tipy ze Znojemska

OTEVŘENÉ SKLEPY

  1. Kdy: sobota od 13.00
  2. Kde: sklepní uličky, Jaroslavice
  3. Za kolik: 100 korun
  4. Největší tahák: osmnáct jaroslavických vinařů otevře své sklepy a nabídne svá vína k degustaci, součástí akce je i občerstvení

HRY BEZ HRANIC

  • Kdy: sobota od 10.00 Kde: hřiště, Křepice
  • Za kolik: zdarma
  • Největší tahák: klání 14 týmů, které tvoří soutěžící z okolních vesnic, návštěvníci se mohou projet na velbloudovi či v bryčce a zahrát si vodní fotbal

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector