Nápoje teplé
1 svazek čerstvé máty, 1 l vody, 1 chemicky neošetřený (bio) citron či limetka, med nebo třtinový cukr Čerstvou…
Číst dále >
Nápoje teplé
1 lžička sušeného lipového květu, 1/4 l vody, Lipový květ dáme do hrnku a přelijeme jej vařicí vodou.…
Číst dále >
Nápoje teplé
3/4 šálku silné překapávané kávy, 4 cl brandy (např. Metaxa), cukr podle chuti, 20 g hořké čokolády, našlehaná…
Číst dále >
Nápoje teplé
150 ml vody, několik hřebíčků (koření), celá skořice, kousek citronové kůry (z bio citronu), hrstička rozinek,…
Číst dále >
Nápoje teplé
Z espressa a vody si nejprve uděláme kávu (buď přímo v presovači nebo překapávanou v kávovaru).…
Číst dále >
Nápoje teplé
Mléko nalijeme do mixéru a přidáme rozlámanou tyčinku Banán v čokoládě. Rozmixujeme dohladka a podle…
Číst dále >
Nápoje teplé
Do vroucí vody vhodíme sáčky s čajem a celou skořici. Necháme asi 10 minut louhovat. Poté přelijeme do hrnků…
Číst dále >
Nápoje teplé
Do vroucí vody vhodíme lístky čerstvé meduňky a sáčky s citronovým čajem. Přikryjeme pokličkou a necháme…
Číst dále >
Nápoje teplé
Nálevový sáček zalijeme vařicí vodou a po 10 minutách vyluhování sáček vyjmeme. Ihned podáváme. Připravujeme…
Číst dále >
Nápoje teplé
2 dl vody, 1 dl pomerančového džusu, 1 kousek skořice, 3 hřebíčky, 3 lžičky černého sypaného čaje, 2 cl citronové…
Číst dále >
Nápoje teplé
Mrazivé zimní počasí za okny přímo žádá po lahodném horkém nápoji na zahřátí. Ať už je to oblíbená káva,…
Číst dále >
Nápoje teplé
Instantní granulovaný citronový nápoj zalijeme vodou, přihodíme celé koření s oloupaným zázvorem a přivedeme…
Číst dále >
Nápoje teplé
1 l mléka (např. čerstvé mléko Ranko), 2 lžíce kakaa (doporučujeme kakao Coop Premium), třtinový cukr (množství…
Číst dále >
Nápoje teplé
1 litr polotučného mléka, 200 g nastrouhané kvalitní hořké čokolády, 3 lžíce holandského kakaa, ½ šálku cukru,…
Číst dále >
Nápoje teplé
200 g máslové dýně, 1 hrnek polotučného mléka, 14 g kávy espresso (dvě porce), 1 lžíce cukru, našlehaná smetana,…
Číst dále >
Nápoje teplé
1 l červeného vína, 4 kousky celé skořice, 4 badyány (hvězdičkové koření), 2 pomeranče, asi 20 celých hřebíčků,…
Číst dále >
Nápoje teplé
Máte rádi sladké likéry, které příjemně zahřejí nejen o Vánocích? Vyrobte si vlastní chutný nápoj, který…
Číst dále >
Nápoje teplé
1 šálek silné kávy, 5 ml irské whiskey, 100 ml smetany, cukr, strouhaná čokoláda či mletá skořice (dle chuti)…
Číst dále >
Nápoje teplé
1 l jablečného moštu, 2 vanilkové cukry, kousky celé skořice, několik kousků badyánu (hvězdicového koření),…
Číst dále >
Nápoje teplé
100 g sušených brusinek, 1 l vody, 10 hřebíčků, 2 celé skořice, 2 ks hvězdičkového koření, 1/2 hrnku cukru,…
Číst dále >
Nápoje teplé
30 ml espressa, 100 ml horkého plnotučného mléka…
Číst dále >
Nápoje teplé
2 hrnky vody (popř. mléka), 100 g kvalitní tmavé čokolády (s podílem kakaa min. 70% – např. čokoláda COOP…
Číst dále >
Nápoje teplé
Cappuccino vhodné pro děti uděláme podle návodu na obalu. Marshmallows spojíme tyčinkami k sobě a vytvoříme…
Číst dále >
Nápoje teplé
Sušené nebo omyté čerstvé heřmánkové květy přelijeme vařicí vodou a necháme 5 minut louhovat. (Ne déle,…
Číst dále >
Nápoje teplé
Cappuccino připravíme zalitím daného množství prášku horkou vodou (doporučené množství se dozvíme z obalu výrobku).…
Číst dále >
Nápoje teplé
150 g kvalitní čokolády (s obsahem kakaa minimálně 60%), 1/2 vanilkového lusku, 1/2 l mléka (doporučujeme naše mléko…
Číst dále >
Recepty na zahřátí, horké nápoje – postup přípravy, suroviny a více variant receptu
V kastrole rozehřejeme med, přidáme koření a citron, zalijeme sklenicí vřelé vody a povaříme. Přecedíme přes pláténko a zahřejeme téměř k bodu varu…. více o Warzonka
Page 2
V nádobě, která se nepřipaluje, rozpustíme čokoládu v polovině dávky mléka. Smícháme s kakaem, rozmíchaným ve zbylém mléce, a ohříváme, až se vytvoří… více o Čokokáva
15 minut
Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme přibližně jedním deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky… více o Svařák
Page 3
Horké nápoje jsou oblíbené v zimních měsících nebo třeba během nemoci. Zatímco s vyháněním bacilů je spojen nejvíce zázvorový čaj, svařené víno nebo punč jsou brané jako tradičně vánoční a podávají vždy i na vánočních trzích.
Mezi dětmi jsou oblíbené sladké čokoládové nebo kakaové nápoje, které se dají sice pořídit v instantní verzi, ale zaručeně lepší je domácí příprava z kvalitních surovin.
Mezi nejklasičtější horké nápoje patří čaj, který si můžete připravit také domácí pečený. Oblíbené horké nápoje jsou třeba grog, káva, melta, horký cider nebo horká griotka.
Page 4
2 hodiny vaříme salko (zavřené v plechovce), vařit varem. Po vychladnutí otevřeme. Uvaříme si mandlový pudink dle návodu a necháme trochu vychladnout…. více o Baileys
Nejdříve dám vařit vodu (3,5 litru) s 1/2 kg rýže a 1,5 kg cukru krystalu. Až se cukr rozpustí a rýže změkne, dáme do větší nádoby a přidáme tam i… více o Arak
Do vyšší sklenice nalejeme: 1 díl KYSELÉ (šťáva z citronu nebo limety…), 2 díly SLADKĚ (grenadina, ovocná šťáva, sirup…), 3 díly SILNÉ (bílý rum,… více o 1 2 3 4
Page 5
Ořechy nakrájíme na plátky a vložíme do asi 2-3 l sklenice, prokládáme kořením a plátky citronu a pomeranče. Nakonec zalejeme alkoholem. Necháme 14… více o Ořechovka
Žloutky dám do mixeru, přidám vanilkový cukr + trochu kondenzovaného mléka (asi 3-4 lžíce), mixuji, přilévám opatrně „čůrkem“ část svařeného cukru s… více o Vaječňák
Page 6
Z vína a koření uděláme klasický svařák. Do 3 dcl skleniček nalejeme 20 ml becherovky, 20 ml griotky a dolejeme svařákem. Ochutíme cukrem, citronovou… více o Lavina
Vodu převaříme a necháme vychladnout, pak rospustíme cukr a ostatní ingredience, dáme do 15 l demižonku a dobré je dát kvasnou zátku.
Potom to… více o Metropol
2 plechovky slazeného mléka vaříme 2 hodiny na mírném ohni v kastrolu s vodou. Necháme zchladnout do druhého dne. Uvaříme 1 karamelový nebo mandlový… více o Likér
Page 7
Rybíz rozmačkáme a zalijeme červeným vínem, necháme 24 hodin uležet v chladničce. Vše povaříme, pak necháme vychladnout a přecedíme. Pak vše znovu… více o Casis
60 minut
Vaříme 1 hodinu, litr vody s cukrem, kouskem vanilky a kmínem. Po uvaření scedíme a ještě do horkého nalijeme lih nebo slivovici. Dobře promícháme.
Po… více o Kmínka
Kondenzované mléko vařit 2 hodiny, nechat vychladnout, uvařit pudink z 1/2 l mléka, přidat rum. Všechno dohromady umixovat v mixéru. Nechat uležet,… více o Koňak
Do vysoké sklenice dáme ananas (můžeme i jemně rozmixovat), 2 lžíce ananasové šťávy z plechovky, dolijeme do 3/4 sklenice červeným vínem, a prolijeme… více o Rudý sen
Page 8
V hrnci rozpražíme kostky cukru a opatrně dolijeme vodou rozvaříme a přidáme vínovici a tresť. Promícháme a necháme v láhvích týden odpočinout…. více o Rum
Smícháme a necháme 14 dnů uležet…. více o Koňak II.
Citróny a pomeranče nakrájíme na kolečka smícháme s ostatními surovinami a necháme 1-2 týdny uležet. Denně promíchat, pak scedit…. více o Mystery
Do nádoby přidáme kávu a zalijeme studenou vodou, poté přidáme cukr a mléko a mixérem rozšleháme do pěny, lijeme do vysokých sklenic a vrch můžeme… více o Bílá káva
Page 9
V nádobě, která se nepřipaluje, rozpustíme čokoládu v polovině dávky mléka. Smícháme s kakaem, rozmíchaným ve zbylém mléce, a ohříváme, až se vytvoří… více o Čokokáva
Med rozpustíme v předvařené vodě a smícháme s citrónovou šťávou. Necháme důkladně vychladit. Do nápoje přidáme drcený led.
Tento nápoj je velmi… více o Medok
Všechny suroviny odměříme do šejkru, protřepeme a přecedíme do sklenice naplněné ledovou tříští. Na ozdobu použijeme řez grepu, pomerančovou kůru a… více o Judy
4 cl fernet stock citrus a zbytek sklenice dolít jablečným džusem, přisypat trochu skořice (i vcelku bude mít nápoj své kouzlo) a led. Jednoduché a… více o Štrůdl
Kondenzované mléko necháme 2 hodiny vařit i s plechovkou ve vodě, necháme vychladnout.
Pudinky uvaříme s 1,5 l mléka, smícháme s vanilkovými cukry,… více o „Bejlíz“
Page 10
Do větší nádobky dáme led, kávu, cukr a zalijeme mlékem. Mixérem chvíli mícháme na největší stupeň, až se vytvoří pěna na povrchu.
Nalijeme do… více o Frappé
Page 11
Suroviny opatrně nalijeme přes lžičku do sklenky tak, aby se nesmíchaly. Dodržujeme pořadí od nejtěžších k nejlehčím: Kahlua, Baileys, Grand Marnie…. více o B52
Do šejkru s ledem postupně nalijeme rum, banánový džus, mangový džus a protřepeme. Vlijeme do velkého tumbleru s ledem, zastříkneme limetkou a na… více o Xuxbana
15 minut
Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme přibližně jedním deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky… více o Svařák
1 minut
Promícháme chlazenou colu a fantu a hotovy je osvěžuící napoj „Spezi“. V Německu se tomu taky řika „Cola Mix“ , „Schwip Schwap“, „Mezzo Mix“… více o Spezi
1 minut
Promíchejte světlý pivo (0,5 l) a citronovou limonádu (0,5 l) a dostanete výborný osvěžující napoj pro horky dní. Pije se to hlavně v Bavorsku…. více o Radler
Zmrzlinu rozmixujeme s ledem, vodkou a sektem. V případě potřeby přidáme trochu vody. Sorbetto podáváme v polotekutém stavu ve sklenicích na sekt…. více o Sorbetto
Page 12
Page 13
Page 14
Page 15
Teplé alkoholické nápoje | ReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace
ReceptyOnLine / Nápoje / Teplé nápoje / Teplé alkoholické nápoje
Podkategorie: kávy 29, grogy, punče 96, ostatní teplé nápoje 75, čaje 10
Pokud se na valentýna vydáte na procházku do mrazivé zimy, po návratu vás skvěle zahřeje tradiční horký nápoj Jack Fire Štrúdl. Buďte letos originální, aspoň v představách se přeneste do baru na skvělé koktejly a užijte si 14. únor trochu jinak.
Teplý alkoholický nápoj s koňakem.
Instantní káva s vaječným likérem.
Vychutnejte si africkou exotiku s evropskými vlivy ve vaší skleničce. Báječně vás prohřeje po zimní procházce.
Horký nápoj s arakem ( bezbarvý alkohol vyráběný z rýže a melasy, má téměř 60% alkoholu).
Arctic warmer v překladu znamená arktické teplo, což nám tenhle nápoj nepřímo zařazuje do nápojů vhodných k zahřátí hlavně v zimním období. Připravíme ho z vodky, pomerančového džusu, mátového sirupu a samozřejmě horké vody.
Z ovocného vína, pomerančové a hruškové šťávy a medu připravený chutný horký punč.
Horký alkoholický nápoj z rumu, medu s kousky ananasu.
V horkém mléce vyluhovaný černý čaj, dochucený medem a slivovicí. Nápoj skvělý při nachlazení a prevenci proti chřipce.
Oblíbený likér Baileys je možné servírovat na mnoho způsobů. Tradičně si ho můžeme vychutnat na ledu ve sklenici na vysoké nožce, avšak je také perfektním doplňkem koktejlů, ale i horkých nápojů jako je například mléčný punč s Baileys nebo podle tohoto receptu Baileys Hot Chocolate!
Tradiční receptura a nezaměnitelný chuťový profil originálního smetanového likéru zaručují kvalitní suroviny jako pravá irská whiskey, čerstvá smetana a kakaové boby.
Spojení čerstvé smetany, lahodného kakaa, madagaskarské vanilky a kvalitní irské whiskey, to je Baileys Original. Jak si užít první zimní dny právě s tímto vynikajícím likérem? Vykouzlete například z vaší oblíbené kávy typu Latte a Baileys příjemný odpolední drink.
Horkou novinkou letošní zimy je mléčný punč s Baileys, který vás příjemně zahřeje při sychravých večerech.
Vyzkoušejte horký nápoj z oceňované ovocné speciality Baron Hildprandt ze zralých hrušek. Ovocnou a příjemně nasládlou chuť této speciality můžete vyzkoušet i v jejím horkém provedení.
Hlavní součástí tohoto nápoje je vařící mléko s přísadou cukrového sirupu a likéru.
Italský lomcovák je známý především z okolí sjezdovek, kde ho v barech servírují na zahřátí a jako kalorickou bombu. Základ nápoje tvoří teplý vaječný koňak s přídavkem tvrdého alkoholu, například s whiskou, rumem či brandy.
Pochmurné podzimní dny můžete rozzářit kapkou oblíbeného nápoje. Namíchejte si například chutný horký drink z nového speciálu pod názvem Božkovský punč.
Teplý punč z piva, brandy a vody ochucený citrónem, hřebíčkem, skořicí, mletým muškátovým oříškem a mletou skořicí.
Recepty na teplé nápoje pro dlouhé zimní večery
Užijte si zimu po svém. Během mrazivých dnů si můžete zpříjemnit chvilky skleničkou svého oblíbeného nápoje nebo přidat do čaje či kávy kapku lahodného Božkova.
I horké drinky se však dají pojmout sofistikovaněji. Namíchejte si koktejl, který nejen zahřeje, ale navodí i tu správnou atmosféru.
Pokud se chcete ohřát originálně, zkuste tři jednoduché recepty, které jsou pro dlouhé zimní večery jako stvořené.
HORKÝ MLÉČNÝ PUNČ umí okořenit každý večírek nebo pohodový večer s knížkou. Unikátní kombinace tradiční chuti Božkova s jemným dotekem mandlí se v punči snoubí s nádechem skořice, která všemu dodá krásně nasládlou chuť a příjemnou vůni. Ingredience dokonale propojí jemná smetana.
Na 1 drink budete potřebovat:
4 cl Božkov Speciál Mandlový
1 cl skořicový sirup
10 cl mléko
4 cl smetana
Skořice/muškátový oříšek na posypání
Postup:
Božkov Speciál Mandlový a sirup vlijeme do sklenice a zalijeme prohřátým mlékem se smetanou, případně můžeme vše prohřát přímo ve sklenici pomocí páry z kávovaru. Ozdobíme strouhaným muškátovým oříškem nebo mletou skořicí a servírujeme.
KALIMERO je nápojem, který můžete popíjet celou zimu. Chutné spojení mandlového speciálu od Božkova, kávy a vaječného likéru, který patří k zimním měsícům stejně jako cukroví, vánoční stromeček nebo svařené víno, dostane každého. Buďte tedy připraveni, že se po něm hned zapráší!
Na 1 drink budete potřebovat:
3 cl Božkov Vaječný Likér
3 cl Božkov Speciál Mandlový
2 cl espresso
Šlehačka
Postup:
Smícháme Božkov Vaječný Likér a Božkov Speciál Mandlový a dobře prohřejeme. Přelijeme do sklenice a přidáme espresso. Ozdobíme šlehačkou a servírujeme. Chcete-li si připravit oblíbený drink na způsob známého bombardina, stačí vynechat espresso.
VANILKOVÝ PUNČ – snadno a rychle vykouzlíte dokonalý drink, kterému podlehnete všemi smysly. Nádherně voní po vanilce a výborná chuť vás zaručeně příjemně zahřeje. Jednoduché originální kombinaci jemného Božkova Vanilka a jablečného džusu podlehne i náročná návštěva. Stačí jen ozdobit skořicí a plátky citrónu, limety nebo pomeranče a lahodný drink je na světě.
Na 1 drink budete potřebovat:
4 cl Božkov Vanilka
15 cl jablečný džus
Ovoce (limeta, citrón, pomeranč)
Skořice
Postup:
Božkov Vanilku vlijeme do sklenice a zalijeme prohřátým džusem, případně můžeme vše ohřát přímo ve sklenici pomocí páry z kávovaru. Přidáme plátky citrusů se skořicí a servírujeme.
Zdroj: Božkov
3 tipy na teplé nápoje, které vás v zimě zahřejí
Pan Koreš: Příjemné prostředí a nevšední kulinářský zážitek o tom byl kurz s panem Zdeňkem.
Pan Kadlec: Skvěle připravený kurz, pan Zdeněk je profesionál a bylo zajímavé ho pozorovat při práci.
Jiří Horák: Splnil jsem si sen, když jsem si mohl zavařit s panem Zdeňkem Pohlreichem! Opravdu parádní zážitek.
Marcela: Zbožňuji středomořskou kuchyň. Celé menu bylo výborné.
Jitka: Konečně jsem se naučila správný postup, jak připravit linecké těsto.
Dáša: Ráda se učím novým věcem a nadchla mě přátelská atmosféra v kurzu.
Mirka: Skvělý, inspirativní. Paní Edita je nejlepší cukrářka. Domů si odnáším spoustu vychytávek. Přátelská atomosféra.
Tereza Ovšáková: Paní Jana byla jedním slovem božská. Suroviny, jídlo a atmosféra zase doslova geniální.
Vendula Vondráčková: Super večer se skvělými lidmi. Kurz za 1* a paní Jana Černá je opravdu sympatická.
Jarda: Konečně vím, jak udělat pořádnou flákotu masa.
Kristýna: Skvělé nové recepty a inspirace nejen na léto. Opět mám nové recepty.
Tereza: Kurz s Editou byl neobyčejný zážitek, který změnil můj pohled na pečení.
Alena: Příjemná atmosféra, individuální přístup lektora Martina. Doporučuji!
Paní L. Rovenská: Kurz paní Edity předčil má očekávání, úžasný.. skvělou společností tak i zázemím.
Šárka: Je skvělé se naučit i jinou úpravu ryb než na co je člověk zvyklý.
Natálie: Moje děti mají intoleranci na lepek. Jsem vděčná za každý nový recept.
Blanka: U nás doma milujeme rolády na všechny způsoby (více chutí najednou). Můj manžel je vám vděčný.
Gabriela: Oba synové byli strašně nadšení. Jsou z nich vášniví kuchaři. Samozřejmě doma vaří s kuchařskou čepicí, kterou na kurzu dostali.
Veronika: Když jsme pak jedli z jednoho talíře, měla jsem pocit, že jsme tak trochu rodina.
Petr Kutscha: Nádherně strávený čas a pohodová atmosféra, ke které přispěl pan Zdeněk svým lidsky profesionálním pojetím.
Jarda Adámek: Rozhodně doporučuji. Kurz rozšířil mé obzory.
Yvona Zemanová: Děkuji za nové i zajímavé inspirace.
Vlasta Matší: Perfektni…
Thea Tumova: Kurz byl skvělý !!
Stanislava Fišerová: Kurz byl opět výborný. Jídla byla skvěle zvolená a na silvestrovský stůl určitě perfektní.
Marek Raditsch: Kurz Vánoce jinak byl opravdu zážitek, opravdu jsem si to užila a určitě to nebude poslední kurz vaření, který jsem navštívila.
Petra B.
:
Mirek Kalina: Tento kurz byl pro mne první zkušeností s kurzy vaření a po absolvování vím, že nebyl poslední.
Bylo to skvělé. Děkuji za příjemně strávený čas a za úžasnou péči všech, kteří se o nás starali.
- :
- :
- :
- Mirek Kalina: Kurz byl připraven profesionálně, pouze zapomněli na certifikát o absolvování kurzu na jméno Ilonka Zacharová.
- :
Barbora Polanská: Kurz hodnotím jako velmi přínosný a povedený. Moc mě to bavilo, díky.
Kamila Ehrenbergerová: Moc příjemně strávený večer, bezvadně jsme si popovídali… a pak jsem zjistil, že jsme celou dobu stáli, vařili a dost jsem se toho naučil. paráda!
- Tomáš Hlúch: Super menu, super atmosféra, šel bych znovu.
- Jan Stejspal: Kurz je absolutně perfektní a nabitej pozitivní energií.
- :
- :
- :
- :
- :
- :
- :
- :
- :
- :
- :
- :
- :
- :
- :
Filip Sajler: Náplň kurzu byla širší než bylo anoncováno. Líbilo se mi zaměření na technologii přípravy pokrmů, upozornění na rizika a jak je minimalizovat. Oceňuji i návody na to, jak napravit chyby.
- :
- :
- :
Marcela Dlouhá: Takovéhoto kurzu jsem se zúčastnila poprvé a byla jsem nadšená.Jen bych uvítala, kdyby recepty na lahůdky, které jsme dělali byly více podrobnější – myslím co se týče pracovního postupu.
Byla tu sice možnost psát si poznámky, ale to jsem nestíhala pokud jsem chtěla sledovat práci pana Marka a sama se zapojit. Ale jinak vše na jedničku – prostředí, milí lidé, bezvadná atmosféra, skvělá nabídka vín, ale hlavně výborné suroviny, ze kterých jsme měli možnost vařit.
Velmi ráda si takovýto kurz někdy v budoucnu zopakuji a určitě budu doporučovat svým známým.
Lucie Nestrašilová: Výborný kurz, velmi přínosný. Skvělá atmosféra a jedinečný servis od Gourmet academy:-)
Lukáš Čížek: Bylo mi potěšením sledovat hbité ruce a pochytit několik vynikajících triků při profi vaření. Suroviny a zázemí kuchyně je fantastické a přeji hodně dalších spokojených žáků.
- Lukáš Čížek: Kurz byl moc fajn, už jsme doma vše vyzkoušeli a povedlo se
- :
- :
- :
- Edita Paulusová: Skvělé recepty, individuální přístup, praktické rady, úžasná organizace.
Jana Králiková (Černá): Opět skvělý, inspirující kurz se super osobními vychytávkami lektorky Jany. Skvělé menu se zajímavými surovinami a ingrediencemi. Perfektní zázemí, které celý tým poskytuje velmi zpříjemňuje celý průběh kurzu. Opět jsme odcházeli skvěle poučení a také najezení 🙂
- :
- :
- :
- :
- Gianfranco „Frankie“ Coizza: Naše vánoční vaření s Frankiem mělo skvělou atmosféru a bylo velice zajímavé vidět, a i si vyzkoušet, jak jednoduše se dají připravit úžasné dobroty.
Marek Raditsch: Dobrý den, kurz se mi líbil, byla velmi příjemná atmosféra, milý přístup všech zúčastněných. Skvělé menu – jídla byla naprosto fantastická. Pod vedením lektora si osvojit nově získané informace ;o) Celkově SUPER ZÁŽITEK, těším se na příště. Ještě jednou všem děkuji za hezký večer. Veronika Jurčová
Marek Fichtner: Skvěle navržené menu, krásné prostředí, dokonale čerstvé ingredience a dobrý kolektiv lidí! To jsou první slova mé ženy, která kurz dostala jako dárek. Prvotní obavy vystřídalo nadšení, radost a veliký respekt panu Fichtnerovi. Nyní už vím, co jí nadělí ježíšek pod stromeček… 😀
:
Martin Staněk: Od přivítání až po ukončení kurzu příjemná atmosféra, sympatický a vstřícný lektor Martin Staněk i ostatní zaměstnanci. Vařím už 40 roků a stejně to bylo přínosem k mým kuchařským „pokusům“!
:
:
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Jirkovi i Tomovi se moc líbilo. Děkujeme!
- Gianfranco „Frankie“ Coizza: Dcera byla velmi spokojená, již cestou z kurzu jsme museli jet na nákup a večer nám dcera připravovala panna cottu 🙂
- Martin Staněk: Poslala jsem na kurz Pánská jízda svého dědečka a nemohl si to vynachválit a moc se mu to líbilo, takže dostane k narozeninám kurz zase 🙂
- Radek David: Vše co jsme uvařili bylo naprosto vynikající. Větší zážitek, než jít do dobré restaurace
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Dera byla nadšená a přeje si absolvovat další kurzy..;-)
Marek Fichtner: Uvařené menu lahodilo oku i chuti, vše bylo potrženo příjemným prostředím. Bylo o nás báječně postaráno ze strany pořádající školy vaření.
Lukáš Čížek: Lukáš by skvělý. Do tajemství ryb nás zasvětil perfektně a dokonce přidal i něco navíc.
- Lukáš Čížek: Absolvoval jsem již nekolik kurzů vaření, ale tento byl jednoznačně nejlepší.
- Martin Staněk: Kurz byl naprosto dokonalý, pan Staněk velice profesionální a co je nejdůležitější všechna jídla byla výborná.
- Jana Králiková: Skvělý kurz, jako každý od Janci, vřele doporučuju.
Edita Paulusová: Kurz se mi moc líbil a byl pro mě přínosem. Všechno bylo perfektně připravené a o nás kurzistky bylo celou výborně pečováno.
:
:
Daška Malá: Úžasné!!! Plno nových vychytávek v pečení,příjemná atmosféra, skvělá lektorka Daška…určitě se sem ještě na nějaký kurz vrátím.
Edita Paulusová: Vse výtečné!!! Lektor za pět hvězdiček! Prostředi za pět hvězdiček!
- :
- :
- :
- :
- :
- :
- :
- :
Martin Staněk: Pro děti výborně sestavené menu. Všechno na 1 s hvězdičkou.
Netradiční teplé nápoje, jež zahřejí a zlepší náladu
V chmurném počasí pozvedne náladu téměř jakýkoliv horký nápoj.
Foto: Profimedia.cz
Kromě výborného čaje existuje spousta tipů na alkoholické i nealkoholické nápoje, jež dokáží příjemně zahřát a potěšit.
Než se rozhodnete pro jakýkoliv horký nápoj, mějte na paměti, že by se neměly pít úplně horké. Nechte je chvilku odstát. Předejdete tak nejen nepříjemnému opaření jazyka či jiných částí úst, ale také rakovině jícnu.
Mezi celou řádkou čajů byste měli vybírat především červené čaje, které dokáží pořádně prohřát. Mezi ně patří čínský čaj puerh a bezkofeinové čaje roibos, lapacho a maté.
Z bylinek se pak hodí na výborný zimní čaj maliník, černý bez a šípek. A pokud budete chtít jejich sílu zintenzivnit, pak do nich přidejte skořici, lékořici nebo vanilku.
Zázvorový čaj |
Suroviny: 10 g zázvoru, 1 ks skořice, 3 ks hřebíčku, 1 ks badyánu, 1 ks citrónu, med |
Postup: Do litrové konvičky vložíme nakrájený zázvor, přidáme koření a zalejeme vařící vodou. |
Tip: Zázvorová bomba proti chřipce – Kousek zázvoru oloupete, nastrouháte a zalijete horkou vodou a necháte cca 15 odstát. Pokud sílu čaje budete chtít zintenzivnit, pak přidejte na kousky nakrájený oloupaný citrón. |
Horké jablíčko |
Suroviny: 1 l jablečného džusu, 1 ks celé skořice, 7 ks hřebíčku, 1 lžička citrónové kůry |
Postup: Džus nalijeme do hrnce, přidáme skořici, hřebíčky a citronovou kůru a necháme svařit. Směs necháme malinko vychladnout a podáváme. |
Horká smetanová čokoláda |
Suroviny: 100 g kvalitní hořké čokolády nebo čokolády na vaření, 600 ml mléka, 1 vanilkový cukr, cukr, 100 ml smetany 33%, špetka kakaa a skořice na posypání |
Postup: Mléko pomalu zahřejeme, nalámeme do něj čokoládu, přisypeme vanilkový cukr, mícháme a přivedeme k bodu varu. Poté čokoládu sundáte s ohně a našleháme ji metličkou do pěny. Hotové poté osladíme a ozdobíme šlehačkou. |
Bezinkový punč |
Suroviny: 150 ml bezinkové šťávy, 150 ml jablečné šťávy, 2 hřebíčky, malý kousek skořice a trochu citronové šťávy. |
Postup: Směs přiveďte k varu. V přikrytém hrnci vše přibližně 5 minut mírně povařte a přeceďte. |
Mezi nejoblíbenější nápoje s menším či větším množstvím alkoholu patří tradiční punč, grog, svařené víno, teplá medovina či griotka. Ale proč se nevěnovat těm méně známým.
Horká whisky s citrónem |
Suroviny: 4 cl whisky, lžička moučkového cukru, 3 lžíce citronové šťávy, plátek citronu |
Postup: Whisky rozehřejeme, ale nevaříme. Do nahřáté sklenky nalijeme 5 cl horké vody. Přimícháme moučkový cukr a citronovou šťávu. Zalijeme whisky a ozdobíme plátkem citronu. |
Horká švestka |
Suroviny: 6dl horkého ovocného čaje, 1 švestkový kompot, 1dl slivovice, 2 lžíce sušeného ovoce (rozinky,brusinky), hnědý cukr nebo med. |
Postup: V hrnci zahřejeme všechnu šťávu z kompotu, přisypeme sušené ovoce a vše 3 minuty povaříme. Přidáme vypeckované a na půlky nakrájené švestky z kompotu, ale již nevaříme, jen prohřejeme. Při podávání do každé porce přilijeme trochu slivovice. Je-li třeba, osladíme cukrem nebo medem a promícháme. |
Mango Chocolate |
Suroviny: 4 cl Finlandia Mango, instantní horká čokoláda, šlehačka |
Postup: Do vysoké sklenice nalijte mangovou vodku, zalijte horkou čokoládou a ozdobte šlehačkou. Rychlé, jednoduché a lahodné. |
Horká bomba |
Suroviny: 0,5 l vaječný koňak, 0,25 l whisky, na zředění případně mléko, šlehačka na ozdobení. |
Postup: Na plameni v hrnci svařit vaječný koňak a whisky, malinko naředit mlékem. Naléváme do skleněných pohárů a ozdobíme šlehačkou. |
Mléčný punč |
Suroviny: 8 dl mléka, 80 g cukru, 1 dl rumu, 1/2 dl brandy |
Postup: Cukr svaříme s mlékem, přidáme rum a brandy, trochu přihřejeme, nevaříme. Může se podávat i vychlazený. |
Hot Tuli |
Suroviny: 4 cl Finlandia Cranberry, 1,5 dl brusinkového nebo jablečného džusu, celou skořici, plátek pomeranče |
Postup: V hrnci nebo mikrovlnce ohřejte džus. Do sklenice nalijte brusinkovou vodku, zalijte horkým džusem. Do nápoje můžete vložit celou skořici, která drinku dodá exotickou vůni, a sklenici ozdobit plátkem pomeranče. |
Hlavní zprávy
Teplé nápoje, recepty obsahujúce teplé nápoje, jednoduché postupy
Nápoje
Vonku je stále mrzko (škaredo), prichádza obdobie vetra a tak som sa rozhodla zahriať sa trošku zvnútra….
Nápoje
Nevarený nealko punč plný vitamínov.
Nápoje
Čítala som rôzne recepty na toto mliečko, tak som chcela niečo vyskúšať aj ja.
Nápoje
Jablkovo-kurkumový čaj na posilnenie imunity a proti zápalom.
Nápoje
Oslávte záver roka s niektorým z týchto miešaných nápojov!…
Nápoje
K zimným chladným večerom a hlavne k predvianočnému času patrí varené víno alebo horúci punč. My sme však tento rok stavili na vlastný jednoduchý recept na horúci nápoj, ktorý chutí a vonia fantasticky….
Nápoje
Niečo na zahriatie v chladných dňoch? Horúca čokoláda zvládne túto prácu skvelo.
Nápoje
Táto zdravá, bezmliečna/bezlaktózová a vegánska pochúťka nie je z obchodu vôbec lacná, a pritom si…
Nápoje
Dalgona káva letí po celom internete, tak som chcela vyskúšať o čom to je….
Nápoje
Chcete si urobiť latte alebo cappuccino doma? Potrebujete iba french press/kanvicu na kávu/kafetiér, teplomer, dobrú…
Nápoje
S príchodom chladnejších dní a zmenou počasia sa náš organizmus oslabuje. Keď začnete kašľať a kýchať,…
Nápoje
Punč, ktorý nikde nenájdete.
Nápoje
Čas strávený v kruhu rodiny pri teplom punči vyčarí úsmev na tvári nielen vám, ale určite…
Nápoje
Výborný nápoj na zahriatie počas chladných zimných večerov. Niečo podobné som pila u nás v jednej…
Nápoje
Mak nemusí byť iba v koláčoch, ale dá sa z neho pripraviť aj extrémne rýchly a…
Nápoje
Originál turecká káva v džezve.
Nápoje
Cukor roztopíme na karamel, pridáme vychladený ovocný čaj, korenie na víno a na punč, …
Nápoje
Výborná horúca čokoláda na dlhé zimné večery, ktorá naozaj zahreje.
Nápoje
Ahojte Varechári! Dnes, by som sa s Vami chcela podeliť o tento skutočne jednoduchý, ale úžasný…
Nápoje
Když přijde zima, ráda dělám doma horké nápoje a tento patří mezi naše oblíbené. Horký…
Nápoje
Na zimné večery sa človek zahreje dobrým čajíkom.
Nápoje
Ak máte laktózovú intoleranciu, nekonzumujete živočíšne produkty alebo nie ste moc na tie supermarketové náhrady obsahujúce…
Nápoje
Pikantná mayská horúca čokoláda zahreje na tele i duši. Lahodný horúci nápoj na studené zimné dni….
Nápoje
Z lahodného jablkového čaju so škoricou a karamelom v kombinácii s čerstvo upečeným jablkom, brandy, …
Nápoje
Pri prechladnutí, ale aj ako prevencia je tento liečivý koreň ideálny. Tento čaj patrí medzi…
Nápoje
Výborný recept na horúcu čokoládu na dlhé zimné večery.
Nápoje
Ak niečo patrí k jeseni, tak je to určite voňavý hrejivý nápoj z ovocia a korenín….
Nápoje
Výroba domáceho kokosového mlieka je ešte jednoduchšia ako sa zdá. Potrebujete len kokos, vodu a…
Nápoje
Chutný nápoj pre všetkých…
Nápoje
Kto si začne robiť domáce rastlinné mlieka, kupovať už hotové nebude 🙂 recept som našla na…
Nápoje
V tomto období, ktoré praje detoxikácii pečene a žlčníka som sa (nie vlastnou iniciatívou, ale…
Nápoje
Práve v chladnejších zimných dňoch môže takýto teplý čokoládový nápoj padnúť vhod. Základom receptu je dobrá…
Nápoje
Čaj odpolední, zvyk, který se rozšířil z Anglie do celého světa. V tomto vánočním…
Nápoje
Přemýšlíte o dárcích na Vánoce? Máte rádi jedlé dárky, které jsou podomácku vyrobené ? A máte…
Nápoje
Milujem hustú horúcu čokoládu s ozajstnou šľahačkou. Tak som si ju urobila.
Nápoje
Recept od Denisy Vinczeovej, ktorý si vyskúšali výhercovia septembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v…