Pomelo Vliv Na Zdraví?

Podle lékařů a odborníků na stravu můžeme za den sníst klidně jedno či dvě pomela. Uváděný citrus totiž působí i jako antioxidant, zlepšuje trávení, a díky tomu nám pomáhá zrychlit metabolismus. „Je i skvělým doplňkem stravy, pokud pacient trpí kašlem či nejrůznějším typem viróz.

Jak dlouho vydrží pomelo?

Pomelo pak skladujte nejlépe v ledničce. Při teplotě kolem 2 0C a správném skladování vydrží i pět měsíců.

Co udělat z pomela?

Pomelo se konzumuje syrové, bez slupky. Pro oloupání je nejvhodnější kůru nakrojit, bez toho je oloupání velmi náročné. Kromě toho je třeba oloupat ještě blanky pokrývající jednotlivé dílky – ty jsou hořké. Chuťově je pomelo podobné jemnějšímu grepu, není hořké, má medovou příchuť.

Jak vybrat dobře pomelo?

Jak poznat zralé pomelo

Prodavači krčili rameny, kroutili hlavami a jediné, co jsem se dozvěděla, že by asi mělo být měkké. „Ano, zralé pomelo by mělo být na pohmat měkké. Jakmile se plod utrhne, od stopky začne žloutnout a tím i měknout. Podobně probíhá dozrávání i u ananasu.

Jak na pomelo?

Pokud si chcete na pomelu pochutnat, budete jej muset v první řadě důkladně oloupat. Nestačí přitom oloupat jen svrchní viditelnou tlustší slupku. Pod ní jsou jednotlivé části pomela ukryty v tenké pevné blance, která je hořká. Proto je třeba i tuto blanku pečlivě oloupat a pojídat až samotnou dužinu.

Jak uchovat pomelo?

Skladovat pomelo lze i delší dobu (dle vyzrálosti), ideálně v chladnějším prostředí, protože v teple sesychá. Doporučuje se zkonzumovat co nejrychleji, ale dá se i „načaté‘ skladovat krátký čas v lednici.

Jak skladovat grepy?

Grapefruity uchovávané při pokojové teplotě jsou šťavnatější, proto plody určené pro konzumaci do týdne po nákupu se nedoporučuje uchovávat v chladu. Při delším skladování je vhodné grapefruity uložit do místa v chladničce určeného pro skladování ovoce a zeleniny.

Budete mít zájem:  Oteklá Nosní Sliznice Alergie?

Co to je pomelo?

Pomelo je největší citrusový plod, který dosahuje 15–25 cm v průměru a váží až 2 kg. Má nejčastěji světle zelenou až žlutou barvu, se sladkou bílou, u některých druhů růžovou až červenou dužinou podobnou grepu, ale bez semen nebo jen s malými semínky.

Jak poznat sladke pomelo?

Všímejte si odstínu slupky pomela

V obchodě si proto nikdy nevybírejte pomelo s nazelenalou slupkou, může být ještě nezralé. Sáhněte raději po pomelu, které bude mít žlutý či oranžový odstín. Tato barva je zárukou zralosti, a tedy i sladké chuti.

Jak poznat že je pomelo zrale?

Zralé pomelo by mělo být na pohmat měkké a nažloutlé. Jakmile se plod utrhne, od stopky totiž postupně začne žloutnout a tím i měknout. Podobně probíhá třeba dozrávání u ananasu. Konzumní zralost pomela přichází až koncem listopadu a začátkem prosince.

Kdy koupit pomelo?

Nejlepší je v sezoně Sezona pomela teprve začíná, a proto teď ještě dobré pomelo spíš nekoupíte, i když už je řada obchodníků má na svých pultech. Konzumní zralost pomela přichází až koncem listopadu, ne-li začátkem prosince.

Jak se loupe pomelo?

Postupujte od špičky pomela směrem dolů. Poté kůru pomocí prstů oddělte od dužiny. Opět vezměte na pomoc nůž a vnitřek pomela rozkrájejte podle předchozích naznačených řezů. Pomelo rozeberte na jednotlivé dílky a ty zbavte i slabší bílé slupky, je totiž velmi hořká.

Jak otevřít pomelo?

Nyní si pomelo postavíme na jednu ze seříznutých stran, čímž se nebude plod převracet na stranu, ale bude pěkně ve stabilním sedu čekat, až jej vyloupnete. Následně nožem uděláme řez od vrchní seříznuté části k té spodní tak, aby nůž projel kůrou, ale nerozřezával dužinu.

Jak správně oloupat grep?

Je pravda, že z citrusů se grep nejhůře loupe, ale dejte si tu práci a vypreparujte jednotlivé měsíčky. Nebo si připravte šťávu, kde nemusíte grep tak pečlivě loupat. Další varianta je, že překrojíte ovoce na dvě půlky a vydlabete lžičkou.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector