Když česnek smrdí a vy s ním

Nebudeme si nic namlouvat. Vagína ani penis žádnému člověku na světě nevoní po fialkách ani po růžích.

Každý z nás má tam dole svou specifickou vůni. Někdo silnější, někdo slabší, ale všichni nějak „voníme”.

Jenže, proč tomu tak je?

  • Proč nemůže být vagína a penis zcela bez vůně a bez zápachu?
  • Proč se nějakými čichovými vjemy vůbec musíme zabývat?
  • A kdy už je potřeba vyhledat odborníka?

Když česnek smrdí a vy s ním

Proč vagína a penis páchnou?

Aroma vašeho přirození je stejně individuální jako jeho tvar. Každý muž a každá žena na světě jsou naprosto unikátní, co se týče vzhledu i „vůně” svých intimních partií. Na světě asi nenajdete dva lidi, kteří by měli přirození naprosto do puntíku totožné. A to samozřejmě platí i o onom typickém zápachu.

Tento unikátní zápach, či chcete-li „vůně”, je způsoben hormony, ale také bakteriemi, které se v okolí vašeho klínu nachází.

Vůně přirození se však může i během měsíce různě měnit, a to v souladu s tím, jak vám v těle kolísají hormony. Někdy bude silnější, někdy slabší. Důležité je dobře znát své tělo a rozpoznat, kdy je tento zápach ještě v normálu a kdy je najednou jiný.

KDYŽ SE K ZÁPACHU PŘIDÁ I SVĚDĚNÍ: Svědění pohlavních orgánů 2. část – vagina a pysky – co prokazují?

Když česnek smrdí a vy s ním

Jaký je normální zápach vagíny?

Přesně tak to platí i o partnerčině vagíně. Každá žena má svou specifickou „vůni”. Určitě jste to již u své partnerky vypozoroval.

Ideální je, pokud si najdete partnerku s takovým aroma, které je vám příjemné a voní vám. V takovou chvíli můžu říct, že si skutečně s partnerkou voníte, a tudíž se k sobě perfektně hodíte.

Ovšem zápach z vagíny se v průběhu měsíce různě mění. Vaše partnerka se nemusí znepokojovat tím, pokud je náhle intenzivněji cítit nebo se aroma trošku změnilo. Jinak je totiž žena cítit během ovulace, kdy tělo intenzivněji vypouští feromony, jinak zase před menstruací, kdy může být cítit kovový zápach, který upozorňuje na přítomnost krve.

A stejně jako se říká, že chuť mužského spermatu vylepší ananas nebo vanilka, i vůni ženského lůna dokážou proměnit běžné potraviny.

Po citrusech je sladký, po cibuli či brokolici zase nepříjemný. Tudíž i v důsledku některých potravin může vaše milá změnit svou vůni.

Gynekoložka MUDr. Zuzana Vejběrová zmiňuje, co značí, když je vagína cítit rybinou:

Člověk je specifický svým pachem, každý nějaký máme. Rybina ukazuje na infekční komplikaci, ale většinou je spojena s klinickými potížemi a výtokem.

V teple a těsném oblečení se zvyšuje činnost potních žlázek a tzv. pižma.”

Nepříjemný zápach z pochvy (hnilobný, mléčný, rybí, kovový, po cibuli)

Zpozornět by ale měla žena ve chvíli, kdy se její typické aroma změní na velice nepříjemné, silné a do nosu bijící.

V takovou chvíli totiž může jít o zánět, infekci nebo o pohlavně přenosnou chorobu.

Nejčastěji v takovou chvíli jde pochva cítit rybinou nebo hnilobou. Obvykle to navíc doprovází ještě i nazelenalý, zapáchající výtok, svědění a bolest v podbřišku.

V takovou chvíli rozhodně na nic nečekejte a navštivte svého gynekologa. Ten vás prohlédne a určí přesnou diagnózu.

MUDr. Michal Zikán, Ph.D.:

„V léčbě vaginálních infekcí se používají nejen přípravky, které ničí přemnožené mikroorganismy, ale také přípravky, jež obnovují přirozenou mikroflóru pochvy, například s probiotiky nebo kyselinou mléčnou.”

  • V případě kvasinkové infekce vám gynekolog doporučí speciální mast či vaginální čípky, které s přemnoženými kvasinkami zatočí.
  • Pokud se jedná o nějaký zánět, a to ať už v močové trubici nebo v pochvě, předepíše vám lékař účinná antibiotika, která do pár dnů se zánětem zatočí.
  • Jestliže je ale na vině pohlavně přenosná nemoc, musí lékař určit o jakou nemoc se jedná a v závislosti na tom zvolit vhodnou léčbu. Nejčastěji se zápachem projevuje pohlavně přenosná nemoc s názvem trichomoniáza. Mezi její typické příznaky patří vaginální výtok (hojný, řídký, zpěněný, zásaditý, nasládlý, po rybině zapáchající nažloutlé nebo nazelenalé barvy), pálení, svědění v oblastech pochvy, bolesti při pohlavním styku, zarudnutí a zduření zevních pohlavních orgánů.

Doc. MUDr. Michal Zikán, Ph.D., z Gynekologicko-porodnické kliniky 1. LF UK a VFN v Praze vysvětluje:

„Ženy samy velmi těžko rozeznají, zda se jedná pouze o vaginální infekci, či o příznak závažnějšího onemocnění. Je také často obtížné poznat, o jaký typ infekce jde, zda o kvasinkovou, či bakteriální. Proto musí navštívit lékaře.”

Kyselý zápach z pochvy

Vychází z pochvy kyselý zápach? Máte obavy, že by to mohlo značit nějaký zdravotní problém? Zachovejte klid.

V prvé řadě je důležité zhodnotit, zda je tento zápach normální a setkáváte se s ním tedy pravidelně a běžně, anebo je to něco nového. Kyselý zápach z vagíny totiž ještě nemusí hned znamenat problém.

Pochva ženy je totiž pokrytá silnou vrstvou hlenu, který je tvořený zejména směsí prospěšných mikroorganismů, převážně laktobacilů. Jsou přesně ty laktobacily, které znáte z jogurtů nebo kefírových mlék.

Ty zajišťují na přirození ženy mléčné kvašení, díky čemuž je prostředí ve vagíně kyselé a nepříznivé pro růst bakterií a kvasinek.

A právě díky tomuto mléčnému kvašení můžete cítit odér, připomínající kvasnice nebo tvaroh. Je to ovšem naprosto přirozené a napovídá to o tom, že je v ženině klíně vše naprosto v pořádku.

Zpozornět byste měli pouze v případě, že se tento zápach objevil z čista jasna a neodpovídá vašemu běžnému aroma. Pak to může značit počínající kvasinkovou infekci.

Gynekoložka MUDr. Zuzana Vejběrová uvádí:

„S nepříjemným problémem či zápachem vám jistě nejlépe poradí váš gynekolog. Je to lékař, ke kterému musíte chodit pravidelně na kontroly, vyšetření na gynekologickém křesle se stejně nevyhnete, takže před ním svůj problém se zápachem rozhodně nezatajujte.

Z odebraných vzorků dokáže rychle zjistit, co se s vámi a vašimi intimními partiemi děje. Nepřehánějte to ale s hygienou. Ve vagíně je přirozená mikroflóra, kterou přehnaným mytím vyhubíte, a zaděláváte si tak na celou řadu problémů.

Jedním z nich může být i běžná kvasinková infekce, která by podle mě mohla být viníkem nepříjemného zápachu. Nemyjte se dvakrát denně, vaginu spíš oplachujte a rozhodně si ji nevymývejte mýdlem.”

Budete mít zájem:  Kamzík Na Klouby Cena?

Normální vůně penisu

Stejně tak je na tom i mužský penis. Některé ženy říkají, že jsou pánové dole cítit po houbách, jiné zase přirovnávají vůni mužského přirození dezinfekci.

Opět za vše mohou hormony, zdejší bakterie, anebo i nedůsledná hygiena. Za silnější vůní může stát i výraznější mužské pižmo, ale například vyšší potivost.

  • Lékař z portálu uLékaře.cz na toto téma odpovídá:
  • „To, co na pánském přirození smrdí, je smegma, které má u každého muže jiné čichové charakteristiky.
  • Prosím, nepečujte nadměrně o svůj penis, může to být kontraproduktivní, protože si v určitém ohledu smýváte fyziologické bakterie a toho využijí ty nefyziologické a nastěhují se na jejich místo.
  • Stačí omývání vodou 2x denně, zkuste i úplně vynechat gely a sprchovací prostředky, zakupte si antibakteriální mýdlo v lékárně a uvidíte, že se situace po čase zlepší.”

I v případě mužské chlouby tak musí muž přesně vědět, kdy je jeho aroma ještě v normálu a kdy se najednou změní a jde cítit jinak.

KDYŽ SE K ZÁPACHU PŘIDÁ I SVĚDĚNÍ: Svědění pohlavních orgánů 1. část – penis, šourek a třísla – co prokazují?

Když česnek smrdí a vy s ním

Zápach z penisu

Opět i muž by měl zpozornět, pokud jeho nádobíčko začne neobvykle zapáchat, jinak, než na co je zvyklý. I v tomto případě může být na vině infekce nebo zánět. Pokud mluvíme o zánětu předkožky a žaludu, jedná se o balanitidu.

Proto rozhodně nepřirozený pach svého přirození nepřecházejte a navštivte buď svého praktického lékaře nebo urologa. Pouze ten může určit, v čem je problém a jak jej co nejefektivněji vyléčit.

Jak se zbavit zápachu penisu nebo pochvy?

Trápí vás silný zápach linoucí se z vašeho rozkroku? Je vaše přirozené aroma příliš silné a dělá vám vrásky na čele?

Se svým problémem se nám svěřila i slečna Iveta:

„Jsem zoufalá, nikdy jsem neměla přítele déle než pár týdnů. Příšerně mi totiž zapáchá vagina. Ten děsivý smrad připomíná rybinu, což jsem už z úst mužů slyšela několikrát.

Páchneš jako asijský rybí trh navečer“ nebo „Dělala sis to uzenou makrelou?“ nadávají mi muži.

Jsem přitom docela pěkná dívka, ale každého nápadníka odradí závan z mé pochvy. Myji se přitom dvakrát denně, takže hygienu nezanedbávám. Poraďte, už nechci být „platýz“, „štika“ ani „kapří šupina.“”

V takovém případě není na vině ani nemoc, ani nedostatečná hygiena. Zkrátka je váš přirozený odér příliš silný. Pokud vám to skutečně dělá ze života peklo, můžete vyzkoušet pár triků, jak se silného a nepříjemného zápachu ve svých intimních partiích zbavit:

  • změňte stravu a jezte více citrusových plodů, pánové zase ananas nebo vanilku,
  • dodržujte pravidla správné hygieny, ale na druhou stranu to s ní příliš nepřehánějte,
  • omývejte se pouze speciálním intimním gelem, který šetrně omyje vaše intimní partie,
  • během orálního sexu používejte ochucené lubrikační gely, které částečně vaše přirozené aroma přebijí,
  • před sexem se okoupejte,
  • během sexu používejte kondom, a to ještě lépe třeba s nějakou vůní, která opět vaši vůni trochu přebije,
  • dámy mohou vyzkoušet také voňavé „intimky”, které dodají jejímu klínu příjemnou vůni,
  • nenoste příliš těsné a upnuté spodní prádlo, které zvyšuje teplotu vašeho přirození, ve které se daří právě kvasinkám,
  • noste pouze bavlněné spodní prádlo.

Zápach z pohlaví kontrolujte a zvažte náhlé změny

Člověk by měl své tělo sledovat tak nějak s rozumem, ani ne moc, ale zase ani ne příliš málo. Každý by tak měl vědět, jak jeho přirození voní, jakou má běžnou barvu, případně tvar.

Jen tak můžete poznat, zda je vše v pořádku a kdy už je třeba navštívit lékaře. Zároveň nezapomeňte na dostatečnou ale zároveň přiměřenou hygienu. Rozhodně není rozumné používat pro intimní hygienu obyčejné mýdlo, které svým složením výrazně narušuje přirozenou mikroflóru intimních partií.

A nakonec – se svou vůní se zkrátka smiřte. Každý tam dole nějak voní. Jen vy se můžete přijmout takoví, jací jste. A pokud svému partnerovi úplně nevoníte, pak to ještě není konec světa. Stačí zkusit některou z výše uvedených rad.

Články o pohlavních nemocech a intimních problémech

Medvědí česnek pročistí celé tělo | Časopis Vital

Medvědí česnek patří k prvním jarním zeleninám, které po zimě pročistí celé tělo. Medvědi za ním putují i sto kilometrů. Medvědí česnek měli rádi i staří Slované, jak dokazují archeologické průzkumy. Dnes zažívá v našich zahradách a kuchyních svou renesanci. Je výborným kořením i účinnou léčivkou.

Obsahuje silice, vitamíny, minerální látky, aminokyseliny allicin a aliin, látky snižující hladinu cukru v krvi, značné množství jódu a další sloučeniny důležité pro organizmus. Allicin má pozitivní antibakteriální účinek na žaludeční mikroflóru. Flavonoidy působí antibakteriálně a antivirově, snižují srážlivost krve.

Pomáhají předcházet kardiovaskulárním a srdečním chorobám a chrání tělo před rakovinou. Česnek dále obsahuje fruktózu, bílkoviny a chlorofyl. Je velmi bohatý na vitamín C; 100g česneku medvědího obsahuje 150 mg vitaminu C, což je trojnásobek doporučené denní dávky  vitaminu C pro člověka.

V minulosti se šťáva z česneku používala na dezinfekci v domácnostech a šťáva z listů  jako domácí hmyzí repelent.

Mattioli píše: Allium Ursinum jest česnek medvědí s kvítky bílými hvězdnatými a bílým obdloužným kořenem. Takový rád roste v zemi hlínovité a klovaté i v lesích sám od sebe, a když jej dobytek na pastvě jí, mléko po něm tak smrdí, že ho ne každý užívati může. Ale na místech písečných ne rád trvá, byť se tam i zasadil.

Budete mít zájem:  Všechno Nejlepší K Narozeninám Hodně Štěstí Zdraví?

Uplatnění v  léčitelství

Medvědí česnek je oproti kuchyňskému česneku jemnější a jeho léčivé účinky jsou výraznější. Dezinfikuje trávicí trakt, ozdravuje střevní flóru, léčí infekční průjmy, rozšiřuje cévy, snižuje krevní tlak, povzbuzuje činnost srdečního svalu.

Pomáhá při bolestech břicha, nadýmání a při plicních a průduškových zánětech. Snižuje cholesterol a působí žlučopudně. Může však podráždit žlučník, je-li používán ve velkém množství. Napomáhá při zklidnění zánětlivého onemocnění slinivky. Je vynikající při čištění ledvin a močového měchýře. Zlepšuje krevní obraz.

Známé jsou jeho baktericidní účinky proti plísním a mykóze. Ničí parazity a bakterie ve střevech. Jeho účinnost se zvyšuje, podáváme-li ho v  teplém mléce. Úspěšně ničí zlatého stafylokoka. Má protinikotinové účinky a je vhodný jako preventivní prostředek u náruživých kuřáků. Utišuje revmatické bolesti..

K léčení je nejvhodnější tinktura, rostlina se používá čerstvá, sušením ztrácí účinnost.

Tinktura
Nadrobno nakrájenými listy nebo cibulkami medvědího česneku naplníme láhev volně až po hrdlo. Zalijeme 38-40% režnou nebo jinou domácí kořalkou a postavíme na 14 dní na slunko,  nebo na teplé místo. Užíváme denně 10 až 15 kapek do vody. Kapky výborně podporují paměť, zabraňují zvápenatění cév (arterioskleróze) a zbavují mnoha jiných těžkostí.

Víno
Plnou hrst najemno nakrájených listů krátce povaříme v cca ¼ l bílého vína, osladíme podle chuti medem nebo sirupem a obden z něj po doušcích popíjíme..

Česnekové kapky
Nakrájené listy dáme do sklenice s širším hrdlem a zalijeme po okraj vodkou nebo jiným čistým alkoholem pokud možno nearomatickým. Uskladníme v místnosti kolem 20 °C, denně protřepeme, a po 2 týdnech přecedíme přes filtr. Užíváme 10 kapek denně na vyrovnání chybějících  vitamínů na jaře, na snížení vysokého krevního tlaku, na pročištění žaludku a střev.

Když česnek smrdí a vy s ním

Uplatnění v kuchyni

Salát z medvědího česneku
Mladé listy česneku nakrájíme najemno a přidáme nastrouhaný tvrdý sýr. Pokapeme citrónem, olivovým olejem,  osolíme, opepříme a vše promícháme.

Jarní očistný salát
Smícháme několik pokrájených listů česneku medvědího, několik lístků smetanky lékařské, salát hlávkový, ředkvičky, pórek, řeřichu a jedno rajské jablíčko. Přidáme mořskou sůl, šťávu z citrónu a tři lžíce olivového oleje. Konzumujeme jako přílohu k masu nebo s celozrnným pečivem.

Salát  jinak
Čínské zelí, česnek a balkánský sýr  nakrájíme nadrobno, opepříme a přidáme pár kapek oleje.

Omáčka z medvědího česneku
Nakrájíme na kolečka asi 10 dkg  česneku, který orestujeme na másle. Opepříme, osolíme, přidáme mletý muškátový oříšek, zalijeme 1 dcl bílého vína a povaříme. Nakonec přidáme 2 lžíce smetany ke šlehání.

Kuře na medvědím česneku
Česnek nakrájíme na jemné plátky, část prolisujeme, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej (přibližně 6 lžiček česneku a oleje) a promícháme. Kuřecí nebo stehenní řízky naložíme do marinády nejméně na tři hodiny. Na pánvi rozpálíme olej a řízky z obou stran opečeme. Příloha: brambory.

Uplatnění v kosmetice

Používá se k  omlazující  kůře  a na léčení kožních chronických onemocnění v podobě tinktury. Zlepší se látková výměna a organismus se vyčistí od přebytečných tuků.

Miláčku, promiň, nic nebude, smrdíš!

Asi to znáte. Noční hodiny, pomalu se blížící čas spánku a nás ještě honí mlsná. Něco bychom si daly. Na stole leží sušenky, brambůrky, nebo také chlebíčky či narychlo udělané jednohubky. Přítele Olgy honí mlsná každý večer. Ovšem čím svoje chutě zahání, to je opravdu na pováženou.

Asi to znáte. Noční hodiny, pomalu se blížící čas spánku a nás ještě honí mlsná. Něco bychom si daly. Na stole leží sušenky, brambůrky, nebo také chlebíčky či narychlo udělané jednohubky. Přítele Olgy honí mlsná každý večer. Ovšem čím svoje chutě zahání, to je opravdu na pováženou.

Přítel sedmadvacetileté Olgy, Honza, se může chlubit tím, že je málokdy nemocný. Je mu něco málo přes třicet a u doktora byl naposled snad v dětství. Neskolí ho žádná rýmička ani chřipka.

Důvod? Kromě toho, že se otužuje a sportuje, tak se také cpe v hojném množství česnekem a cibulí. A to v kterékoliv denní i noční hodině.

Jeho rodiče pěstují česnek a cibuli snad už od nepaměti a krom toho, že jezdí na trhy, tak i svého syna s přítelkyní a jejich dvouletou dcerkou vydatně zásobují.

„Není nad pravý, český, doma vypěstovaný česnek, Olinko,“ slýchává Olga od své potenciální tchyně.Ano, je ráda za tento všelék. V obchodě je drahý, ne vždy kvalitní, a cibule je v domácnosti také potřeba. Obojí při vaření používá, ovšem na Honzu nemá. Ten si cibuli i česnek nandá i jen tak na chleba se sádlem a konzumuje ho doslova po kilech.

Což o to, když si dá tuto zdravou pochoutku během dne, ještě to jde, jenže on se láduje česnekem a cibulí i na noc, před spaním, a asi není potřeba vysvětlovat, jaký odér se pak jejich ložnicí táhne, neboť jak známo, zejména česnek trávíme všemi póry našeho těla.

„Honzo, prosím, nemohl by sis aspoň před spaním ten česnek odpustit?“ „Ale vždyť si vyčistím zuby,“ namítne Honza.„To nestačí.“Honza se pak chce samozřejmě přivinout, jsou oba mladí, sex by u nich měl fungovat normálně, ale nefunguje.

Nikdo se nemůže Olze divit, že s tímto smraďochem to prostě nejde.

Už tolikrát mu říkala, že až přestane na noc konzumovat česnek a cibuli, pak se zase všechno vrátí do starých kolejí, ale to je jako když hodí hrách na stěnu.

Pár dní, tedy spíš večerů to Honza vydržel, pak ale měli výročí seznámení, a protože mají doma malou holčičku, nikam nešli, a že si udělají hezký večer doma.Honza se nabídl, že udělá chlebíčky.

Udělal, ale dal na ně tak silnou česnekovou pomazánku, že se to nedalo jíst.

A bylo po romantickém večeru… a bylo po náladě i po sexu.

Je možné, že rodiče, pěstitelé česneku a cibule, vypěstovali u Honzy závislost, tak jako ji má třeba někdo na čokoládě.Rozhodně by se měl Honza nad sebou zamyslet. Olga je mladá žena a dobrovolném v celibátu či sexuálních hrátkách se smraďochem žít nebude.

Budete mít zájem:  Krční Páteř Bolest Ruky?

Buď si najde milence, anebo ještě by mohla zkusit schovat česnek a cibuli do míst, kde je Honza nenajde. Co říkáte. 🙂

Přečtěte si také:

Zápach z úst po česneku. Jak se ho rychle zbavit?

Kartáček vám s česnekovým aromatem pomůže, ale jen na chvíli

Nečekaně máte mít pracovní schůzku nebo rande, jenže vy jste si právě dopřáli pořádnou nálož česneku? Jak se rychle výrazného aromatu v ústech zbavit? Pátrali jsme!

Pikantní oběd či večeře má své kouzlo, tedy do té doby, než zjistíte, že za hodinu máte mluvit se šéfem či se líbat se svou novou láskou. Jak se zbavit česnekového zápachu v ústech, abyste kvůli tomu nebyli „vyřazeni“ z kola ven? Máme pro vás pár triků, které vás od faux pas mohou zachránit! Zde jsou:

„V první řadě je potřeba si uvědomit, že zápach z úst po konzumaci česneku vychází z trávicího traktu, a tudíž všemožné bonbony či žvýkačky řeší problém jen krátkodobě,“ říká MUDr.

Jan Stuchlík ze stejnojmenné dentální kliniky a pokračuje, že spíše zápach na nejvýše 15 minut překryjí, nikoli eliminují.

Každopádně podle něj není nic ztraceno, když proti aromatu vytáhnete zubní kartáček, výraznou pastu a extra osvěžující ústní vodu.

Je potřeba zkrátka počítat s tím, že po snědení česneku váš dech bude ještě další dvě hodiny cítit. V trávicím traktu se jídlo tuto dobu zpracovává… A pamatujte, že nejde jen o dech: látky obsažené v česneku se z těla dostávají i plícemi a kůží.

Pokud jste snědli větší množství (2 stroužky a více), můžete vnímat, že se i více potíte. Odstraníte-li však jádro stroužku česneku, je intenzita charakteristické vůně česneku zmírněna. „Na druhé straně má vynikající antimikrobiální účinky,“ tvrdí MUDr.

Jan Hlusička.

Vykrojíte-li jadérko uvnitř stroužku, intenzita zápachu se sníží

Podle oficiálních testů je syrový česnek vysoce antibiotická potravina, mnozí její účinky srovnávají s penicilinem či tetracyklinem! Přitom neničí zažívací flóru ve střevech jako klasická antibiotika.

Výrazně posiluje vaši imunitu.

„Proto patří mezi skvělou potravinu právě pro podzim a zimu, kdy tělo zahřívá, likviduje viry a bakterie, zlepšuje obranyschopnost těla,“ doplňuje kouč na životní styl Václav Krejčík.

„Pokud máte pocit, že váš dech je stále česnekový, nejspíš musíte přejít na některou z babských rad,“ doporučuje Lucie Hronková z Dental office H33. Které to jsou? Odbornice vyjmenovává:

  • Zkuste pomalu rozkousat kávové zrnko
  • Žvýkat můžete i lístky máty peprné
  • Snězte pár kostiček čokolády
  • Místo žvýkačky si do úst dejte petrželovou nať
  • Zkusit lze i pár lžiček bílého jogurtu

Ať zkusíte z výše uvedeného cokoli, sáhněte těsně před schůzkou ještě znovu po kartáčku, ústní vodě, peprmintové žvýkačce a deodorantu s parfémem…

A jaký máte recept, který funguje? Dejte nám i všem ostatním vědět!

Diskuze Smrad v bytě z česneku

Jak se jej mám zbavit? Stačí, když česnek použiji pod maso a smrdí to
tu hrozně asi 2 dny. Přitom vyvětrám, ale pořád se to tu drží. Je proti
tomu něco, co to potlačí nebo pohltí? Voňky do zásuvek taky
nepomáhají.

Velikost písma:

Česnek přece nesmrdí Česnek voní

@Misuldy píše:
Česnek přece nesmrdí Česnek voní
??? kdyby mi voněl, tak nezakládám tuto diskusi
@amanda1979
píše: ??? kdyby mi voněl, tak nezakládám tuto diskusi

Tak to je jen jedna rada : Nevař z něho  

  • Přehlušit jiným smradem třeba partnerovo ponožky 
  • Né mě se tohle opravdu nestává co nějaká vůně do zásuvky,
    zkoušela jsi?
  • ehm teď jsem si všimla že jsi tam ty voňavky psala tak to netuším-jaký používáš česnek že
    je tam silný?

Jsi si jistá, že je to fakt z česneku, který použiješ na vaření? My
kdysi mívali kancl ve staré budově a tam to občas smrdělo po česneku
kvůli zaneseným odpadním trubkám.
Taky používám česnek, vlastní výpestek, žádná čína, ale že by mi to
tu smrdělo den po použití, tak to fakt ne a to mám nos přecitlivělý. To,
co popisuješ mi přijde divné  

Nekolikadenni zapach asi nebude z cesneku pri vareni To budou spis odpady

Česnek používám takový, jaký je právě v obchodě. Problém je, že
máme otevřenou kuchyň a ten smrad se drží hlavně v předsíni a nejde
vyvětrat. Napadlo mě, že na cigaretový smrad kdysi někdo radil dát mokrou
hadru do pokoje a ta to prý natáhla, tak jsem přemýšlela, jestli něco
není i na ten česnek. Je to takový ten zápach z vaření, kde převažuje
česnek.
Každopádně vyčistím odpady.

Ahoj, když dovaříš, tak nenechávej zbytky jídla někde v kuchyni na
stole, ale okamžitě vynes ven z bytu nebo vrzni v uzavřené dóze do
ledničky. Pak otevři všechna okna a dveře (i vchodové) a udělej tak na
5 minut řádný průvan. Dělám to tak téměř po každém větším
vaření a nikdy jsem neměla se smradem z vaření problém…

@kokomo píše:
Ahoj, když dovaříš, tak nenechávej zbytky jídla někde v kuchyni na
stole, ale okamžitě vynes ven z bytu nebo vrzni v uzavřené dóze do
ledničky. Pak otevři všechna okna a dveře (i vchodové) a udělej tak na
5 minut řádný průvan. Dělám to tak téměř po každém větším
vaření a nikdy jsem neměla se smradem z vaření problém…

Já větrám hodně, ale je pravda, že mě nenapadlo otevřít i dveře od
bytu, tak ten průvan bude vlastně i přes tu předsíň, odkud ten smrad pak
nejde dostat. Děkuji, vyzkouším 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector