Granátové jablko jako superpotravina

2

Granátové jablko už istý čas patrí do kategórie superpotravín.

Pravda.sk 16.03.2018 17:00 Granátové jablko jako superpotravina Foto: Radovan Potočár Granátové jablká stoja za ochutnanie.

Jeho pravidelnou konzumáciou predchádzame kardiovaskulárnym ochoreniam a zároveň dokáže uľaviť od prejavou menopauzy. U mužov dokáže pôsobiť preventívne pri ochoreniach prostaty.

Granátové jablko je zvlášť bohaté na vitamíny skupiny B, železo a draslík. Ak vám toto ovocie nechutí samé, môžete si ho pripraviť vo forme ovocného šalátu s pomarančami. Tu je recpt:

Potrebujeme:

  • 3 pomaranče
  • 20 g cukru
  • 1/2 granátového jablka
  • 1/4 ČL mletej škorice
  • 1 palička sušenej škorice
  • 5 g pistácií

Ako na to?

  • Odšťavte 1 pomaranč, šťavu zmiešajte so škoricou a cukrom. Zahrejte v hrnci a 5 minút povarte. Potom nechajte vychladnúť.
  • Z granátového jablka vyberte jadierka. Zvyšné 2 pomaranče ošúpte a pokrájajte na menšie kúsky. Zmiešajte s jadierkami granárového jablka a zalejte uvareným sirupom. Posypte olúpanými pistáciami a ozdobte paličkou škorice. Podávajte.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Viac na túto tému: #granátové jablko #šalát #superpotravina Súvisiace články

  • Wellness recept: Šošovicové placky s hubovo-zeleninovou plnkou

+ Nájdete záľubu v bylinkách, ktoré si začnete sušiť na chladné časy.
€ Podnikanie prináša isté riziká, ale dokážete…

+ Zmeňte niečo na svojich stravovacích návykoch, momentálne je to potrebné.
€ Neinvestujte svoje peniaze v herni,…

Granátové jablko jako superpotravina Granátové jablko jako superpotravina Granátové jablko jako superpotravina

Štáva z granátového jablka

Od nepaměti, šťáva z granátového jablka ( latinsky:malum granatum, rusky: granatus ) byl považována za „krále vitamínů“. Šťáva z granátového jablka se získává z granátových červených zrníček, které jsou pod slupkou. Štáva je zaslouženě považována za superpotravinu , adaptogen, elixír mládí a zdraví.

Domovem granátového jablka je Azerbajdžán ( národní symbol ), kde granátové jablko patří na stůl v podobě šťávy i jako dochucovadla v teplé i studené kuchyni. Granátovník je menší strom, který má plod ( granátové jabko ) o velikosti 10-14cm. Již v Babylonu byl nápoj z tohoto subtropického ovoce používá k léčebným účelům.

Ve III tisíciletí před naším letopočtem ji „Předek medicíny“ Hippokrates podával při onemocnění trávicího traktu, Granátové jablko jako superpotravinaporuch nervového systému a horečkách. Později Avicenna doporučoval užívat šťávu z granátového jablka pro léčbu krčních chorob a úplavice.

  • Článek: 8 tipů, jak prospívá granátové jablko

Tento nápoj je populární po celém světě. Čerstvá šťáva se připravuje jednoduchým způsobem doma, a to i bez použití odšťavňovače. Odřízněte část kůry a vymačkejte šťávu. Granátová jablka se pěstují na Kavkaze, Střední Asii, ale i na Krymu a subtropických oblastech na pobřeží Černého moře.

Z granátového jablka se dělá šťáva a sirup Grenadina, který se používá ve studené kuchyni do salátu a nebo v teplé kuchyni na ryby, kořeněné a grilované maso, které se stává jemnějším a chutnějším. Granátové jablko se pro svoje omlazující, antioxidační a stimulační účinky hojně používáno v kosmetickém průmyslu.

Američtí vědci zkoumali různé přírodní šťávy a zařadili šťávu z granátového jablka na třetí místo za šťávu z borůvek a brusinek.

Kdy můžete pít šťávu z Granátového jablka – účinky na zdraví

  • vhodné jako součást stravě těhotné ženy, protože má příznivý vliv na vývoj plodu
  • chudokrevnost
  • normalizuje krevní a žaludeční šťávy
  • čistí cévy
  • posiluje celkovou imunitu
  • prevence nádorů prsu a prostaty
  • neutralizuje volné radikály – antioxidant , v koncentraci antioxidantů překonává i červené víno
  • zvyšuje hladinu hemoglobinu v krvi
  • při léčbě vysokého krevního tlaku ( hypertenze )
  • dobré diuretikum
  • při bolestech v krku a zánětu dásní ( kloktat teplou šťávu )
  • pomáhá bojovat u mužů proti impotenci
  • anémie ( chudokrevnost )
  • stimuluje žaludek a podporuje chuť k jídlu
  • zvyšuje práh odolnosti, posiluje a omlazuje tělo
  • snižuje cholesterol
  • odstraňuje toxické látky z těla
  • vědecky prokázán pozitivní účinek proti stresu ( hlavně u managerů )
  • podporuje regeneraci buněk
  • v zimním období pomáhá kompenzovat nedostatek minerálů, vitamínů a antioxidantů
  • vnější aplikace na popáleniny a rány
  • podporuje srdeční sval
  • zdroj vitaminu B12
  • vyšší obsah vlákniny cca 30%
  • zabraňuje tvorbě zubního plaku
  • snižuje riziko mrtvice a infarktu
  • působí jako prevence proti rakovině
  • afrodiziakum
  • Dávkování:  60-120ml deGranátové jablko jako superpotravinanně cca 30-60 min před snídaní, doporučujeme ředit vodou nebo šťávou z červené řepy a nebo mrkve.
  • Barva nápoje:  je různá  (v závislosti na ovoci) od fialové až po tmavě červenou barvu. 
  • Chut šťávy z granátového jablka: mírně kyselá, ale příjemná a osvěžující.
  • Kontraindikace: překyselení žaludku, zácpa, hemeroidy, pokud šťáva není zředěna může poškodit zubní sklovinu ( může se chránit před jídlem zvýkejte tvrdý sýr ), nízký krevní tlak
  • Granátové jablko obsahuje cca 77 % vody, vápník, fosfor, železo, hořčík, velké množství sodíku, draslíku, cukru, organické kyseliny (zejména kyselinu citrónovou), u vitamínů je významně zastoupen vitamin B (B1, B2, B3, B6 a B12 ) , C, K a vitamin A ve formě provitamínu (karotenoidů); obsahují také 15 aminokyselin.
  • Kontraindikace: léky na ředění krve
  • Největším producentem šťávy z Granátového jablka je Azerbajdžán

Šťáva z granátového jablka?

  • awashop, osobní odběr Brno a Praha

Blahodárné účinky granátového jablka

21.10.2016 22:08

Jaké potraviny konzumovat pro lepší stav tlustého střeva a na podporu prevence proti rakovině? Zdraví tlustého střeva není tak atraktivní jako například podpora iminitního systému, dlouhověkost, péče o pleť, detoxikace atd…Ale je to velmi podceňovaná oblast těla. Podle Amerického institutu je…

Budete mít zájem:  Zánět Spojivek Domácí Léčba?

Jak vyloupat granátové jablko, aniž byste poté museli malovat

Granátové jablko jako superpotravina

Ovoce má rád snad každý. A snad každý by chtěl vyzkoušet úplně všechny druhy ovoce, které se na světě nacházejí. Mezi jedno tropické ovoce patří granátové jablko, které je velice chutné, ale vcelku těžké na přípravu.

Pokud jste se někdy cítili ve stresu při loupání granátového jablka, tak je pro vás tento článek jako stvořený. Prozradíme vám snadný způsob, jak vyjmout semena granátového jablka, aniž byste poté museli malovat.

Sladké a šťavnaté

Granátové jablko se používá ve slaných i sladkých receptech. Velké množství lidí zřejmě zná původní metodu přípravy, kdy se jablko rozkrojilo a ponořilo do misky naplněné vodou. Ve vodě se pak doporučovalo vyloupat semena, nechat je sednout na dno misky, zbavit se kůry, a nakonec vše přecedit.

Tento způsob se však zdá trochu složitější. Proto se většina lidí rozhodne koupit již vyloupané granátové jablko v pytlíku, aby se nemuseli zbytečně trápit. Malé balení těchto „drahokamů“ je však přehnaně drahé, proto je lepší naučit se jednoduchý trik.

Nadšená kuchařka totiž objevila jednoduchý způsob bez použití vody. A jablko se jí podařilo vyloupat za méně než minutu. Granátová jablka jsou známá jako superpotravina se spoustou skvělých zdravotních výhod. Mohou vám pomoci v boji s rakovinou, mohou také snížit krevní tlak a cholesterol.

Rychle a snadno díky jednoduchému triku

Před přípravou granátové jablko dobře umyjte. Kdykoli krájíte ovoce nebo zeleninu s kůrou, máte velkou šanci vnést bakterie z vnějšího povrchu do jedlé části. Po umytí nakrájejte granátové jablko vodorovně na polovinu.

Vložte granátové jablko otevřenou stranou dolů do své nedominantní ruky. Hned poté umístěte menší misku pod vaši ruku, ve které jablko držíte. Popadněte dřevěnou lžíci nebo vařečku a začněte do jablka bouchat, co jen to jde.

Granátové jablko jako superpotravina

Většina lidí se v tento moment diví, že se nic neděje. Většinou je to však proto, že na jablko pouze jemně „ťukají“. Ničeho se nebojte a do granátového jablka pořádně udeřte, aby se uvolnil veškerý obsah.

V silném poklepávání pokračujte, dokud nevypadnou všechna semínka. To stejné opakujte s druhou polovinou.

Svůj výtvor můžete skladovat v chladničce ve vzduchotěsné nádobě po dobu pěti dnů. Nebojte se ani zamrazení. V létě si pak můžete semínky ozdobit váš oblíbený koktejl nebo dezert.

Zdroj: The Café Sucre Farine
Autor: Štěpán Pacík

Superpotravina – granátové jablko

Co dělá superpotraviny tak výjimečnými a nadřazenými nad ostatními? A jsou opravdu tak super, jak se říká? Usmyslela jsem si, že každé pondělí vám představím jednu superpotravinu. Takže pokud máte přání nějaké konkrétní, hurá s ní do komentářů 😉

Granátové jablko získává čím dál větší popularitu. A to hlavně ze strany odborníků a vědců. Z toho důvodu se můžete z pestré škály zdrojů dozvědět, že četné výzkumy, jež byly realizovány, potvrdily pradávnou domněnku, a to že toto ovoce je nejen chutné, ale také zdravé.

Velice zajímavé zjištění přineslo testování univerzity ve městě Edinburgh. Zde 60 dobrovolníků ve věku 20 až 65 let denně popíjelo sklenku džusu z granátového jablka. Přitom se jim měřil krevní tlak a hladina testosteronu.

Už po pár dnech byly zaznamenány překvapivé výsledky, zatímco krevní tlak klesal, hladina hormonu stoupala. Co to znamená? Že granátové jablko může podněcovat touhy a libido.

Tím však výčet tajemství plodů, které byly pojmenovány na základě podobnosti s tříštivou výbušninou, nekončí.

I když je granátové jablko z téměř 80 % tvořeno vodou, najdeme ve zbylých 20 % o to zajímavější látky, především pak sodík, draslík a vitamin B1, B2 a B3. Dále obsahuje: vitamin A, měď, vitamin B9, železo, vitamin C, draslík, vitamin E, vlákninu, fosfor, kyselinu citronovou, chlór, kyselinu jablečnou, mangan, flavonoidy, křemík, taniny, zinek, vápník, magnézium a aminokyseliny.

Mix všech těchto látek dokazuje, jakou superpotravinou granátové jablko je. A co taková superpotravina dokáže s naším tělem a zdravím?

Granátové jablko jako superpotravina

  • zbaví tělo škodlivin
  • působí jako prevence kardiovaskulárních nemocí
  • zpomaluje proces stárnutí buněk
  • upravuje zažívání a trávení
  • zlepšuje a stimuluje krevní oběh
  • podporuje správnou funkci ledvin
  • urychluje léčbu zánětů a pomáhá jim předcházet
  • snižuje hladinu nežádoucího cholesterolu
  • brání kornatění tepen
  • podporuje činnost nervové soustavy
  • snižuje riziko vzniku rakoviny

Extra tip: jezte i semínka uvnitř bobulek, byť to může být lehce nepohodlné při konzumaci, dopřejete tak svému tělu značné množství prospěšné vlákniny.

Když se k vám granátové jablko dostane buď v podobě plodu, nebo nějakého koncentrovaného nápoje s jeho šťávou, vězte, že nejen samotná jablka jsou z granátovníku využívána. Například z takových listů se připravuje čaj, ze slupky či kůry se pak získává přírodní barvivo a vůbec dřevo stromku je natolik kvalitní, že ho s oblibou zpracovávají umělečtí řezbáři.

Můžete si udělat džus nebo ochucenou vodu do EQUA lahve a dodržovat pitný režim stylově. A pokud nevíte, jakým způsobem připravit jablko ke konzumaci, našla jsem vám video, kde se podívejte, jak na něj. 

Budete mít zájem:  Do Kolika Let Je Dětský Lékař?

A pokud nemáte na granátové jablko zrovna chuť, můžete si jeho účinky dopřát i v kosmetice, samozřejmě díky svým jedinečným schopnostem hydratovat, tonizovat a vyživovat pokožku, je považováno za elixír mládí, protože zpomaluje proces stárnutí buněk. Také zvyšuje elasticitu pleti a je schopné bránit vzniku nejrůznějších kožních obtíží. Výtažky z granátového jablka proto můžete najít v olejích, krémech a přípravcích do koupele.

Vitaminy, kosmetika, všechno je super, ale blíží se svátky, a přestože je tohle blog o zdravém životním stylu, kdo z nás občas nezhřeší. A co taková margarita s granátovým jablkem?

Na dvě porce budete potřebovat 2 šálky džusu z granátových jablek (k naplnění jednoho zásobníku na led), 1/2 šálku citrónové šťávy (nebo limetkového džusu), 2 polévkové lžíce pomerančového likéru a 1/2 šálku tequily.

Příprava: Nalejte džus z granátových jablek do zásobníku na led. Nechte zmrznout, dokud úplně neztvrdne (přibližně 2 hodiny). Poté do mixéru nalejte citrónovou šťávu, likér a tequilu. Zapněte na maximální výkon a postupně naházejte ledové kostky (z granátového džusu), dvě poslední kostky si ponech. Mixujte, dokud se led nerozmixuje to jemného sněhu.

Nyní už jen navlhčete horní okraj sklenice a vložte jej do soli. Položte zbylé kostky ledu na dno každé sklenice. Přelejte led margaritou a vychutnej si originální chuť.

Za lepší já!

Hanoju Šťáva z granátových jablek 1 l

Otevřeno:  ks
Otevřeno:  ks Hlídat dostupnost
Otevřeno: Na této prodejně produkt nevedeme. Objednejte si jej přes e-shop a zde vyzvedněte.
Otevřeno:
Na této prodejně produkt nevedeme. Objednejte si jej přes e-shop a zde vyzvedněte.

Hanoju Šťáva z granátových jablek je zcela zaslouženě označována jako superpotravina a elixír zdraví. Představuje skvělý zdroj minerálů, vitaminů C, E, K a kyseliny listové, a to především v zimním období.

Má nezanedbatelné antioxidační účinky, působí pozitivně na imunitní systém, užívá se při problémech s kardiovaskulárním systémem a uvádí se, že pomáhá předcházet vzniku rakoviny.

Granátové jablko obsahuje více antioxidantů než zelený čaj, což z něj dělá výborný prostředek pro ochranu buněk před předčasným stárnutím.

Látky obsažené v granátových jablkách jsou také vhodným prostředkem pro posílení obranyschopnosti organismu a působí pozitivně na psychiku, kterou chrání před stresem.

 Šťáva poslouží i jako účinné kloktadlo při bolestech v krku či zánětu dásní.

Granátové jablko dále přispívá ke zvýšení tvorby hemoglobinu v krvi, a je tak vhodné při chudokrevnosti.

Užívá se při léčbě zvýšeného krevního tlaku, napomáhá snižovat hladinu škodlivého cholesterolu a podporovat správnou činnost srdečního svalu.

Granátové jablko také přispívá k čistění krve, působí jako diuretikum, a pomáhá tak vyplavovat toxické látky z těla.

Skladování: Po otevření uchovávejte v lednici a spotřebujte do 4 týdnů.

Dávkování: Užívejte pravidelně 2x denně 30 ml šťávy, ideálně 30 minut před jídlem. Děti od 3 let věku mohou užívat 15-20 ml šťávy 2krát denně.

Upozornění: Jedná se o doplněk stravy. Není náhradou pestré, vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není určeno dětem do 3 let věku.

Firma Hanoju vznikla v roce 2003 v Německu a zabývá se výhradně výživovými doplňky. Je jednou z prvních společností, které nabízejí výrobky v certifikované bio kvalitě.

V současné době působí v několika zemích EU.

Doplňky stravy Hanoju nadchnou všechny zastánce zdravého životního stylu i sportovce a představují skvělý způsob, jak pročistit svůj organismus a nastartovat imunitní systém. 

Výrobce: HANOJU Deutschland GMBH, Zum Rennplatz 6 , 49401, Damme, Německo

Granátové jablko jako superpotravina Máme před sebou nejeden velký oříšek, a to buď co dát mužům, nebo veganům. Ti dokáží být někdy pěkní výmyslové. Nic moc nejí, v kosmetice se také přeh… Máme před sebou nejeden velký oříšek, a to buď co dát mužům, nebo veganům. Ti dokáží být někdy pěkní výmyslové. Nic moc nejí, v kosmetice se také přehrabují a ani s oblečením se jim mnohdy nezavděčíte. Tak co jim na Vánoce pořídit, abyste udělali radost? Vegani nejí živočišné produkty. Kromě masa te…

Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se

S Pět věcí, co se stanou s tělem, když sníte granátové jablko

23. 06. 2021 | Doba čtení 4 minuty

Granátové jablko je ovoce spojované s láskou a zdravím. Toto, pro nás, stále exotické ovoce, je opravdu nabité antioxidanty a dalšími látkami, které pomáhají při prevenci proti různým chorobám.

Zdroje: www.zdravizone.cz, www.healthline.com, pubmed.ncbi, neuropatolog Susan Y. Bookheimer 

Granátová jablka patří mezi nejzdravější ovoce na Zemi. Konzumují se semena a jejich červený, šťavnatý a sladký obal, známý jako aril. Můžete je jíst syrové nebo si z nich připravit šťávu. Granátové jablko má působivý nutriční profil.

Obsahuje 7 g vlákniny, 3 g bílkovin, 30 % z doporučené denní dávky (DDD) vitamínu C, 36 % DDD vitaminu K, 16 % DDD kyseliny listové a 12 % DDD draslíku. Je však také velmi sladké. Jeden šálek zrníček s obalem má 24 g cukru a 144 kalorií.

Granátové jablko a zdraví

Granátové jablko obsahuje dvě rostlinné sloučeniny, díky kterým se řadí mezi superpotraviny. Punicalaginy jsou extrémně silné antioxidanty, které se nacházejí ve šťávě a slupce z granátového jablka.

Jsou tak silné, že šťáva má trojnásobnou antioxidační aktivitu než červené víno a zelený čaj. Druhou látkou je kyselina punicová, která se nachází v oleji ze semen granátového jablka. Je hlavní mastnou kyselinou v arilech.

Ta je zodpovědná za účinnou redukci tuku.

Šťáva má trojnásobnou antioxidační aktivitu než červené víno a zelený čaj. Zdroj: Shutterstock.com / GoncharukMaks

1. Granátové jablko, protizánětlivé účinky a rakovina

Studie ve zkumavkách ukázaly, že látky obsažené v granátovém jablku mohou snížit zánětlivou aktivitu v zažívacím traktu, stejně jako v buňkách rakoviny prsu a rakoviny tlustého střeva.

Studie na lidech zjistila, že pití 237 ml šťávy z granátového jablka denně zpomalilo růst rakovinných buněk prostaty. Pomáhají také při prevenci srdečních chorob, cukrovky 2.

typu, Alzheimerovy choroby, a dokonce i obezity.

2. Pomáhá v boji proti artritidě a bolesti kloubů

Artritida je v západních zemích již běžným problémem. Látky obsažené v granátovém jablku, které mají protizánětlivé účinky, dokážou blokovat enzymy, o nichž je známo, že poškozují klouby u lidí s osteoartrózou. Navíc, extrakt zmírnil artritidu u myší.

3. Šťáva snižuje riziko srdečních onemocnění

Hlavní mastná kyselina v granátovém jablku – kyselina punicová, dokáže snížit hladinu triglyceridů a zlepšit tak jejich poměr v porovnání s HDL. Šťáva dokáže snížit hladiny „špatného“ LDL cholesterolu. Také redukuje krevní tlak, který je hlavním rizikovým faktorem pro srdeční choroby.

4. Bakterie a viry nemají šanci

Granátové jablko má antibakteriální a antivirové vlastnosti, které mohou být užitečné proti běžným onemocněním dásní a kvasinkovým infekcím. Ukázalo se totiž, že látky v něm obsažené, účinně bojují proti některým druhům bakterií i kvasinek Candida albicans.

Granátová jablka patří mezi nejzdravější ovoce na Zemi. Zdroj: VanoVasaio/Shutterstock.com

5. Zlepšuje paměť

Existují určité důkazy, že granátové jablko může zlepšit paměť. „Studie u 28 starších dospělých se stížnostmi na paměť zjistila, že pití 237 ml šťávy z granátového jablka denně po dobu 4 týdnů, významně zlepšilo markery verbální a vizuální paměti,“ píše Susan Y. Bookheimer ve své publikaci.

Bonus

Dle nejnovějších výzkumů, pravidelné pití šťávy podporuje erekci a lze ji tedy označit, jako přírodní Viagru.

Granátové jablko má široké využití a pomáhá snížit riziko různých závažných chorob, včetně onemocnění srdce, rakoviny, artritidy a dalších zánětlivých stavů. Využijte jeho potenciál naplno a dejte si 3 dcl šťávy nebo jeho semena s červeným obalem denně.

Tescoma magazín 03 / 2018

Granátové SUPERPOTRAVINA

jablko Tak jako český granát vyniká mezi šperky, i granátové jablko představuje klenot mezi potravinami. Typický pro něj je šestiúhelníkový tvar a tvrdá slupka, pod kterou se skrývají stovky báječných sladkokyselých „kuliček“.

P odle všeho bylo jablkem poznání, jímž svedla Eva Adama v ráji, právě granátové jablíčko. Píše se o něm v řeckých bájích a představuje sym- bol plodnosti, úrodnosti, hojnosti, věrnosti a také krásy .

V křesťanství zastupuje vzkří- šení Krista, granátovník pak čistotu Panny Marie.

A co je na něm úplně nejzajímavější? Je to opravdová vitaminová bomba! Zdraví v každé kuličce Semínka v něm obsažená jsou bohatým zdrojem sodíku, draslíku, vitaminu B1, B2 a B3, železa a dalších zdraví prospěšných

a celé jablko by mělo mít červenou barvu. Jedině tak si na kuličkách uvnitř pochutnáte. Doma pak jablko skladujte v chladničce , nejlépe v uzavřené misce na ovoce.

Pokud jej necháte v teple, ztratí šťavnatost a dříve podlehne hnilobným procesům. víte, že… Počet semínek obsažených v každém plodu je od- jakživa předmětem mnoha legend.

Například Židé jsou přesvědčeni, že jich je přesně 613, tedy tolik, kolik Bůh dal dle Tóry přikázání Izraeli.

látek. Prevence rakoviny, silný antioxidant či regulátor krevního tlaku – granátové jablko působí na lidský organismus blahodárně v mnoha ohledech.

Mimo jiné podporuje i správnou funkci ledvin, pomáhá při léčbě zánětů, brání kornatění tepen či upravuje trá- vení. Rozhodně by tak nemělo chybět v našem jídelníčku, ať už si budeme pochutnávat na semínkách nebo džusu.

Vybírejte dobře Při nákupu granátového jablka v obchodě dbejte na to, aby nebylo otlačené nebo seschlé. Slupka by měla být tvrdá, lesklá a hladká

  • Salát s mozzarellou, grapefruitem a granátovým jablkem
  • • 300 g mozzarelly • 1 červený grapefruit (klínky) • 1 granátové jablko • čerstvá bazalka • sůl a pepř
  • Dresink • 100 ml šťávy z granátového jablka • 100 ml šťávy z červeného grapefruitu
  • • 30 ml olivového oleje • 1 lžíce tmavého cukru • citrónová šťáva dle chuti • semínka z granátového jablka

Granátovou a grapefruitovou šťávu s cukrem svařte do konzistence sirupu a nechte vychladnout. Mozzarellu nakrájejte na stejné plátky a položte na talíř, přidejte klínky grapefruitu. Smíchejte sirup a semínka z granátového jablka s olivovým olejem a citrónovou šťávou. Mozzarellu dochuťte solí, pepřem a pokapejte dresinkem. Před servírováním posypte lístky bazalky.

14

www.tescoma.com/video/420643

tescoma magazín podzim/zima 2018

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector