Co mají v ledničce české celebrity a jak se stravují?

Co mají v ledničce české celebrity a jak se stravují?zobrazit fotogalerii

Lyžařská sezona je v plném nezadržitelném tempu. Čili i české celebrity vytáhly lyže a snowboardy a vyrazily na svahy hor.

Herečka Ivana Jirešová,  Česká Miss 2011 Jitka Nováčková a finalistka České Miss Andrea Kabická si vyjely do lyžařského střediska Nassfeld, který leží na slunečné straně Alp na hranicích Rakouska a Itálie, kde si společně užily parádní sjezdovky, zábavu a relaxační aktivity. Toto místo si nevybraly náhodou, pravidelně se tu setkává spousta známých osobností, které v horském středisku oslavují  lyžařskou sezónu.

Potkaly se zde také s Markétou Hrubešovou, Mahulenou  Bočanovou, Martinem Dejdarem nebo Antonínem Panenkou. Místní sjezdovky si děvčata vybírala podle toho, kam právě svítilo sluníčko.

Dopoledne většinou vítězilo Rakousko a v odpoledních hodinách Itálie. Kdo měl zájem, mohl si na každou sjezdovku půjčit lyže a jet tak jakýkoliv úsek na jiných.

Ivana Jirešová tak učinila a dokonce si pak jedny z lyží koupila, ovšem bez hůlek. „Vím, že to není moc běžné jezdit bez nich, ale mně vždycky hrozně překážely, takhle bez nich se cítím svobodně. Přizpůsobila jsem to sama sobě a aspoň mne to nebrzdí,“ odkryla herečka svůj netradiční způsob sjíždění hor.

To Andrea Kabická jezdila s hůlkami a úplně mistrovsky: „Já jezdím už od čtyř let, naučil mne to otec, který je výborným lyžařem. Hory miluju, s tátou spolu někam vyrážíme často.

Lyžování mě ale většinou dost unaví, chodím si pak ráda na chvíli lehnout a následně jdu do sauny nebo bazénu. Myslím, že takový relax k tomuto prostředí neodmyslitelně patří.

Jsem ráda, že tady v Nassfeldu takové služby hotel poskytuje.“

Na dojezdu všech lanovek, kterých je v Nassfeldu opravdu požehnaně, celkově pojmou přibližně osmdesát kilometrů půdy, jsou moderní restaurace, kde se pije hlavně prosecco nebo hruškovice. Holky se dobře bavily, popíjely a slunily se na lehátku.

„Akorát mě mrzí, že náš pobyt trval jenom dva dny. Objevila jsem tady skvělé sauny, fitness a hlavně venkovní vířivky, které mne dostaly.

V hotelu byla taková rodinná atmosféra, že jsem se cítila jako doma.

Navíc tady je všechno fakt kousek, vyjdete před hotel a jste na sjezdovce, což je další velké plus,“ prozradila modelka Jitka Nováčková a dodala, že dokonce s kamarádkami stihla zajít na zumbu.

Ivana Jirešová také kombinovala relax se sportem, po ježdění využila saunu a venkovní vířivku s výhledem na Alpy. „Je skvělé, že tady nikde nejsou žádné fronty, tlačenice.

Všechno je tak kousek, že jsem si mohla během odpoledne odskočit do bazénu, vířivky a pak se pomalu vrátit na svah a nikde jsem nemusela čekat. Zároveň musím ocenit i stravu, kterou jsem v hotelu dostala.

Jsem vegetariánka, takže mnohdy mám s výběrem problém, ale tady jsem nevěděla pomalu, co dobrého ochutnat dřív,“ pochvalovala si Ivana servis v hotelu.

Večer krásky vzbudily dojem, když na noční akci dorazily nalíčené, hezky oblečené a usměvavé. Kolem jejich stolu se to okamžitě začalo hemžit mužským osazenstvem, dokonce i ženatí hosté se točili kolem místa, kde se dívky usadily.

Sex ve městě bude mít pokračování!

Marešova přítelkyně nahá na Instagramu!

Dalších 12 fotografií

Dospělý flirt Karlovy Vary Česko

Doprava: vlastní. Letiště: -. Odjezd: NaN. Strava: Polopenze.

  1. Proč jezdit s námi.
  2. V moderních autobusech.
  3. kniha hledám štíhlou ženu Jeseník Česko!
  4. Sladké sny?
  5. máš důvěrnou známost Přerov Česko!
  6. flirt s ženami Jirkov Česko;

Účastníci: NaN. Číslo termínu: Informace O nás Kontakt. Automatické nabídky Rychlá poptávka Partneři Užitečné odkazy. Odpovědi na dotazy Kurzovní lístek Počasí Doba letu. Manta Travel.

Wellness Energy 1 x uvítací přípitek 6 x polopenze dietní a vegetariánská strava možná léčení: vstupní lékařská prohlídka, doporučené lázeňské procedury: analýza složení těla pomocí přístroje Inbody , 1× klasická masáž částečná, 1 x wellness masáž dle přání klienta, 1 x hydropunkturní masáž, 2 x perličková koupel, 1 x floating—Mrtvé moře, 1× solná jeskyně, 5×1 hodina bazénu s protiproudem, chrličem a masážní lavicí, saunový koutek — finská, parní sauna, infrasauna, ledová kabina pohotovostní služba zdrav.

Nabídky v ubytování Apartment Maky (Apartmán), Karlovy Vary (Česko) Informace a cena apartmánu Vybavení Podmínky ubytování Hodnocení od hostů (40)! Litujeme, ale toto ubytování na naší stránce momentálně nepřijímá rezervace. Klikněte sem a zobrazí se Vám mnoho dalších možností. Apartmán Apartment Maky Letištní transfer.

Letištní transfer je k dispozici – na službu se však mohou vztahovat /10(40). Sebeobranný systém Pro Defence je určen pro každého bez rozdílu věku, pohlaví či fyzické zdatnost. Pro Defence ctí etický kodex IAODG a šíří myšlenku IAODG.

„Je nutné žít v přítomnosti, dělat co člověka baví, být kreativní a hlavně se chytit proudu a získat přiležitost k učení a zdokonalení svých hodnot. IAODG je srdce, které říká dnes a ted’.“-Stan Gazdik.

Údaje o cestujících Kopírovat údaje z objednavatele do 1. Souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem zpracování mé poptávky. Rád za ty góly zaplatím, říká autor prvního hattricku v životě 3.

Finsko nenašlo protihru a Češi se v neděli poperou o výhru na Karjale 4. Češi v přímém souboji o prvenství na Karjale podlehli Rusku Češi v přímém souboji o prvenství na Karjale podlehli Rusku 4.

Finsko nenašlo protihru a Češi se v neděli poperou o výhru na Karjale. Sparta Praha. Kometa Brno.

Karlovy Vary.

Mladá Boleslav. Aktivovat Premium za 1 Kč. Prodloužit Premium za 1 Kč. Aktivovat Premium.

Nemáte předplatné. Opatření, které zapadlo: Do obchodů a provozoven maximálně ve dvou. Vláda omezila vstup do obchodů a do provozoven na skupiny maximálně po dvou osobách. Nařízení platí ode dneška.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula ve čtvrtek představoval nová opatření, které vláda zavedla kvůli zhoršující se situaci kvůli koronaviru. Toto opatření však nezmínili. Roman Prymula profesorPrymula.

České celebrity

Víte, co mají české celebrity v lednici?

Na známé osobnosti a celebrity, které jsou veřejnosti stále na očích, je vyvíjen společenský tlak udržet si pěknou postavu. Zároveň musejí být ale i v psychické pohodě a zdravé, aby dostály všem závazkům, což je někdy těžké skloubit. Zeptali jsme se několika známých celebrit, jak se jim to daří.

Zpěvačka Michaela Nosková může o zdravé výživě mluvit z pozice profesionála O zdravé výživě může Míša Nosková hovořit téměř profesionálně. Sama o ní napsala knížku po svém účinkování v soutěži Česko hledá SuperStar. Kdysi měla 90 kilogramů, poté 35 kg zhubla, ale poznala pak i anorexii. „Svůj jídelníček bych teď nazvala jako zběsilý.

Nedodržuji ani jednu z těch věcí, o kterých jsem psala. Protože denně zkoušíme v divadle a nedá se dodržovat zdravý jídelníček, ani zásady pět jídel denně a nejde to. Ráno si udělám míchaná vajíčka, někdy jogurt s ovocem, to jsou dvě varianty mé snídaně. Na oběd skočím rychle někam do centra, snažím se vybírat zdravější věci. Mám ráda těstoviny a italskou kuchyni.

Nicméně jsem dnes měla svíčkovou s dvěma knedlíky a byla moc dobrá. K večeři si většinou dávám zeleninové saláty nebo něco lehkého, nejraději grilovanou zeleninu,“ přiznává Michaela Nosková, která se chystá na 6. listopadu na premiéru muzikálu Švejka v divadle Hybernia.

Ještě předtím má premiérově koncert v Liberci a v únoru ji čeká role v Drákulovi, který se opět vrací, stejně jako Producenti a Čardášová princezna, kde také vystupuje.

Zpěvačka Pavlína Ďuriačová si kvůli svému hlasu nemůže dovolit experimentovat s váhou Finalistka X Faktoru Pavlína Ďuriačová by ráda zhubla, ale kvůli svému hlasu má „zákaz radikálního hubnutí“, přesto se snaží jíst zdravě, kromě toho si pomáhá i tím, že chodí na masáže a různé zábaly.

Už během soutěže X Faktor se jí dařilo viditelně zhubnout. „Chtěla bych dostat do Vánoc pár kilo dolů. Snažíme se doma jíst zdravě celá rodina. Spíš jíme rýži a těstoviny než vepřo-knedlo-zelo, po čemž se asi nejvíc stýská našemu taťkovi.

Doma jíme zdravě, ale horší to je, když jsem ve škole nebo na nějaké akci zpívám, to nijak nejde, moc zdravých věcí k dostání při takzvaném rychlém stravování není, to člověk pak sáhne po čemkoli. Nejsem teda na sladké, už odmala to nemusím, radši si dám šunku nebo něco slaného,“ říká Pavlína, která oslavila 20. září dvacetiny.

V v současné době pracuje na svém prvním CD a příští rok by měla účinkovat také v jedné z hlavních rolí v muzikálu Svatý Václav.

Dívčí idol, hvězda X faktoru David Gránský, si s jídelníčkem starost zatím dělat nemusí Zpěvák David Gránský, finalista X faktoru, říka: „Doktorka z pořadu Jste, to co jíte by ze mě radost neměla, protože se stravuji v rychlém občerstvení.“ „Ale občas si dám nějakou zeleninu, nedávno jsem měl salát,“ směje se David Gránský, který v šestnácti letech může jíst cokoli. Jak dodává, nepřibírá po ničem, ale protože si připadá hubený, chce začít chodit do posilovny, ale pořád prý nemá čas.

Zpěvačka Sandra Bell miluje McDonald Mladičká, štíhlá zpěvačka Sandra Bell se ráda stravuje podobně jako David Gránský a ostatní z jejich generace ve fastfoodech. „Jím všechno, nejsem vybíravá, nejradši mám ráda saláty a ryby, trošku se teď vyhýbám masu, protože mě moc neláká.

Na prvním místě je pro mě ale rozhodně McDonald. Je to nezdravá strava, ale se zpěvem dělám zároveň tanec a tancuju s tanečníky, chodím běhat, takže doufám, že se to na mě neprojeví.

Možná budu muset jednou víc cvičit a běhat, ale žádné diety určitě nebudu muset držet,“ nebojí se budoucnosti Sandra Bell.

Modelka Lilian Sarah Fischerová, česká vicemiss 2007, se dietami netrápí „Sladké mám ráda, dorty i čokoládu. Nemusím moc dodržovat diety, žiji aktivní život, hodně tancuji a mám pohyb, takže se nemusím moc hlídat.

Jinak mám ráda indickou kuchyni, ta mi moc chutná a také klasickou českou, knedlo- zelo-vepřo, to velice miluju“, říká Lilian Sarah Fischerová, která se ráda účastní charitativních akcí, a to nejen svého občanského sdružení Slunce dětem, pro něž v září nafotila kalendář. Výtěžek půjde na metabolickou jednotku v Praze, k níž bude i koncert a veřejná sbírka.

Nedávno se společně s modelkou Dominikou Mesárošovou zúčastnila charitativní akce o rekord v počtu snědených ašantů za dvě minuty a zápis do České knihy rekordů.

A jedno tajemství modelky Dominiky Mesárošové na závěr Modelka Dominika Mesárošová nám prozradila i svůj fígl na udržení štíhlé postav, jíst co nejčastěji v menších porcích a cvičit. Nic nového, ale asi to funguje! Nejraději má sama kuřecí maso, upravené přírodně se zeleninou.

Zdroj fotografií: Irena Voříšková

Skladování potravin v chladu

Článek byl zveřejněn před více než 1 rokem,a proto může obsahovat již neaktuální informace.

Potraviny při svém skladování vyžadují různé podmínky, především odlišnou teplotu. Na mnoha potravinách je uváděno, že se musí skladovat v chladu, co to ale vlastně znamená? Rozhovor na téma skladování potravin, který vychází z dotazů čtenářů portálu Jídelny.cz, poskytla Ing. Lucie Janotová, PhD., konzultantka v oblasti hygieny potravinářských provozů a auditorka systémů HACCP.

Budete mít zájem:  Jak nepřibrat na dovolené? máme pro vás top rady

Pojednává legislativa vysloveně o skladování v chladu?

Legislativa, která by řešila samostatné skladování v chladu, pro stravovací provozy není. Důležité je sledovat pokyny výrobců u jednotlivých produktů, za jakých podmínek se mají potraviny skladovat.

Existují nějaká obecná pravidla, co mezi sebou slučitelné je, a co není?

Obecná pravidla jsou, třeba syrová vejce a syrové maso lze dát do jednoho chladícího zařízení. Vychází se z toho, že vepřové maso, hovězí maso a vejce mají obdobné teplotní podmínky skladování v chladu a také, že jsou to živočišné produkty určené k tepelnému opracování.

Lze spolu skladovat ovoce, zeleninu a mléčné výrobky?

Skladovat společně ovoce, zeleninu a mléčné výrobky už je rizikovější. Záleží na tom, jakým způsobem se tyto potraviny do lednice nebo chladicího boxu poskládají. A také na tom, zda ovoce a zelenina už jsou nějak opracovány.

Neočištěné ovoce a zelenina jsou špinavé, takže může dojít ke kontaminaci, přenesení nějaké nečistoty na mléčné výrobky.

V případě společného skladování neočištěné zeleniny s jinými produkty bych určitě zeleninu umístila dospodu a další produkty nad ní.

Jakou roli při skladování v ledničkách hraje cirkulace vzduchu?

Cirkulace vzduchu je hodně důležitá. Každé zařízení, box nebo lednička jsou jiné a proudění vzduchu v nich také.

Důležité je, aby stravovací provoz věděl, jak jejich chladící zařízení funguje, měl by si zjistit, jak se teploty v různých částech chladicího zařízení pohybují.

Například uprostřed může teploměr ukazovat teplotu kolem 0 °C, ale ve spodní části se teplota pohybuje kolem 4 nebo 5 °C.

Takže když na termostatu nastavím 4 °C, neznamená to, že jsou 4 °C v celé ledničce? A to se týká obecně všech lednic i těch moderních nebo jen těch starších?

Ověřila bych si to určitě u všech lednic. I když výrobce bude tvrdit, že u jeho produktu nic takového nehrozí a teplotní rozmezí jsou všude stejná. Ověřila bych si to, protože teplota je i u moderních lednic v různých místech jiná.

Co vůně nebo zápach potravin? Jak se k tomu postavit? Jak skladovat potraviny, které mají nějaký specifický pach?

Řešením je použít nějakou uzavíratelnou nádobu, třeba plastovou, omyvatelnou nebo gastronádobu a do ní potravinu zavřít.

Jak skladovat otevřené výrobky, které nespotřebuji, například rajčatový protlak?

Za prvé je vždycky důležité zamyslet se nad tím, v jakém obalu surovina je. Jestliže je to plechovka, jako třeba ananas v plechovce nebo i rajčatový protlak, je vhodné potravinu z plechu vyndat a přemístit do vhodné uzavíratelné nádoby. Může to být plastová nádoba vhodná pro styk s potravinami nebo třeba gastronádoba.

Pokud nějakou potravinu otevřu, nespotřebuji a potřebuji ji dál uchovávat, musím ji samozřejmě zase uzavřít. Když je to tedy potravina ve sklenici, která má víko, pořádně ji opět zašroubuji.

A za jakých podmínek mohu tyto otevřené výrobky skladovat?

Vždy je důležité se podívat na obal suroviny, jestli tam náhodou nejsou uvedeny nějaké speciální podmínky ve smyslu „Po otevření, skladujte při teplotě …“, „Spotřebujte do … dnů po otevření“.

Existuje totiž mnoho potravin, které se neotevřené mohou normálně skladovat při teplotě suchého skladu a na obalu mají napsáno „Po otevření uchovejte při teplotě od 6 do 8 °C“. Jestliže takovou potravinu otevřu, potom ji už nemůžu vrátit do suchého skladu, ale musím ji dát do chladnice nebo do chladicího boxu.

Pokud surovina nebo potravina má na obalu napsáno např. „Po otevření spotřebujte do 24 hodin nebo x dnů“, tak se tyto podmínky musí splnit. K tomu je nutné znát datum otevření, které se zpravidla v provozech píše na obal.

Co česneková pasta? Jak ji po otevření skladovat, a to i z hlediska zápachu, aby nenačichly ostatní potraviny?

Jestli na obalu není omezena doba skladování po otevření od výrobce, lze ji prakticky používat, dokud ji nespotřebuji nebo dokud nejeví známky kažení. Aby nenačichly ostatní potraviny, je vhodné ji dát do nějaké uzavíratelné nádoby.

Ve spoustě technologických postupů se používají zvlášť žloutky a zvlášť bílky, jak skladovat bílky, které budou potřeba až za nějakou dobu?

Po té co se vytlučou vejce a rozdělí se na žloutky a bílky, tak ta část, která nebude potřebná hned, se musí bezprostředně dát do chladnice, samozřejmě ve vhodné nádobě. Např. do příruční chladnice na kuchyni, která ale není určená na hotové produkty, nebo do příruční lednice k masu nebo polotovarům.

  • Takže už ne do ledničky, kde se skladují vejce ve skořápce?
  • Tam bych vytlučená vejce nedávala, existuje zde nebezpečí kontaminace salmonelou.
  • A v příruční chladnici nevadí, že se uvnitř po sobě rychle střídají různé potraviny nebo že se tam skladují současně dvě potraviny, které by spolu vlastně neměly být?

Potraviny se příručních lednicích skladují krátkodobě, zpravidla se jedná o potraviny určené na danou denní přípravu pokrmů nebo výdej. I při skladování v příručních lednicích je třeba dodržovat určitá pravidla, aby nedošlo ke kontaminaci produktů.

Platí stále, že maso by mělo být v chladícím zařízení spíše dole? Třeba v kombinaci s vejci?

Osobně bych v tomto případě vejce dala dolů a maso nahoru. Kdyby vejce byla umístěna nad masem, některé vejce se rozbilo nebo bylo křaplé a při příjmu to nebylo vidět, může se stát, že vaječná hmota na maso proteče.

Obvykle se uvádí opačný případ, že z masa, pokud je umístěno v lednici nahoře, může něco ukápnout a zkontaminovat potraviny pod ním.

To se samozřejmě může také stát. Zde bych asi vycházela z praxe. Některé stravovací provozy na vejce používají plastové boxy, do kterých vejce přeskládají z papírových proložek. Pokud vejce skladují tímto způsobem, pak už je umístění jedno.

Mluvíme o umístění potravin v ledničkách. Kam umístit ledničky?

Samozřejmě ideální je samostatný prostor nebo místnost. Často se stává, že se lednice umístí do suchého skladu, lednice ale i mrazáky se při své činnosti zahřívají a tím vlastně zvyšují teplotu v prostoru skladu. Důležité také je lednici nestavět úplně ke zdi, protože tím dochází k zahřívání motoru a chladící zařízení se může dříve porouchat.

Lze umístit všechny ledničky, ať již obsahují cokoliv, do jednoho prostoru? Mohou být ledničky například i ve skladu s bramborami a zeleninou?

Ano, teoreticky mohou. Bavíme se ale opět o tom, že lednice svou činností zvyšují teplotu okolního prostoru a ovoci a zelenině to asi příliš neprospěje z hlediska kvality. Musí zde také fungovat nějaký režim, aby nedošlo ke kontaminaci.

Pokud mám ve skladu neočištěnou zeleninu a ovoce, které budou vyskládané na podlážkách nebo v regálech a budu manipulovat se surovinou jinou, je nutné tyto činnosti časově oddělit.

Není možné současně do skladu navážet brambory a zároveň fasovat potraviny z chladnice.

Může být lednička s masem umístěna ve vytloukárně vajec? A může být v přípravně masa?

Lednička s masem ve vytloukárně vajec být může a je to běžná praxe, protože v řadě provozů vytloukárna vajec nebo prostor, kde se vytloukají vejce, zároveň slouží i na opracování syrového masa. A to je slučitelné. Stejně tak může být umístěna v přípravně masa.

Ing. Lucie Janotová , PhD.

Z jídelníčků celebrit: Jak se udržují ve formě?

Celebritám obvykle více než komukoli jinému záleží na tom, jak vypadají. Zejména mnohé slavné ženy si potrpí na dokonalou postavu, a tak tvrdě cvičí a hlídají si, co snědí. Pokud jste si dali předsevzetí zatočit s kily navíc, budiž vám jídelníček celebrit inspirací.

Ploché bříško většinou není zadarmo. Vyžaduje pravidelný pohyb a určité omezování v jídle. Ovšem platí, že každému tělu vyhovuje trošku jiná jídelní strategie a jiné potraviny. Jak se stravují slavné dámy, které se mohou pochlubit téměř dokonalými postavami?

Manželka prince Harryho (36) je vyznavačkou zdravého životního stylu. O inspiraci na zdravé pokrmy se dokonce kdysi dělila na vlastním blogu. Ten sice už nefunguje, ale i tak se obecně ví, jaké potraviny herečka upřednostňuje.

Den začíná šálkem teplé vody s citronovou šťávou. K snídani si dává například acai bowl nebo ovesnou kaši. K obědu volí například celozrnný toast s avokádem nebo quinoový salát se zeleninou, zcela se nevyhýbá ani masu. Na odpolední svačinu si dopřeje zeleninovou šťávu a k večeři zase salát, zeleninové tacos nebo sushi.

Nemá v lásce slovo dieta, a tak její životní styl charakterizuje slovo umírněnost. A místo dezertu si ráda vychutná sklenku červeného vína.

Meghan je krásně štíhlá. Není divu, většinu jídelníčku tvoří zdravé potraviny

Za poslední rok prošla herečka obrovskou proměnou. Baculaté tváře i velké bříško jsou minulostí. Známá komička totiž shodila už skoro třicet kilogramů. Za jejím úspěchem je nejen pravidelný sport, ale také radikální změna jídelníčku.

Dříve jedla hlavně sacharidy, zajídala stresy a smutek, a stejně měla pořád hlad. V rámci změny stravování jí třikrát denně a zaměřila se na konzumaci zdrojů bílkovin, což jsou u ní zejména kuřecí prsa a ryby. Naopak omezila zdroje sacharidů, hlavně lepek. Přílohy zcela nevyloučila, ale nejí je každý den. Pro lepší střeva pije po ránu teplou vodu s epsomskou solí.

V hubnutí ji pomohlo hlavně počítání kalorií, díky čemuž si mohla občas dopřát i kousek své oblíbené čokolády, jinak sladkosti rapidně omezila.

Herečka na sobě tvrdě pracuje a je snad v nejlepší formě za celý život

Slovenské zpěvačce už táhne na padesát, ale postavu má naprosto bezkonkurenční. Břišáky a štíhlé křivky ovšem nemá zadarmo. U ní jde o spoustu odříkání, zákazů a příkazů. Zpěvačka je na sebe velmi přísná, ale po letech tvrdého režimu už jí to nedělá problém.

Její jídelníček tvoří hlavně ovoce, zelenina v podobě salátů, polévky, ryby a vývary z hovězího masa vařené 10 až 12 hodin kvůli výživným látkám. Zcela vyloučila mouku, což znamená, že přílohy u ní nenajdete a rozhodně ji neuvidíte s talířem špaget. A když peče, tak zásadně jen z kokosové mouky. Z dezertů si občas dá maximálně hořkou čokoládu nebo trochu zmrzliny.

Pro Daru Rolins jsou štíhlé křivky a dobrá kondice velmi důležité. V tvrdém režimu je už řadu let, ale třeba bílým vínem nepohrdne

Česká herečka vypadá už několik let pořád stejně a částečně je to i díky tomu, že si hlídá, co jí a pravidelně sportuje. Jejími oblíbenými aktivitami jsou jóga a kruhový trénink. Dříve zařazovala do svého života půstové očisty, ale teď už má jídelníček natolik vyčištěný, že to ani nepotřebuje.

Jí ovoce, zeleninu, ořechy, sýry a luštěniny. Příliš nemusí maso. Moučníky pojímá zdravěji, takže se snaží vyhýbat mouce a peče odlehčené verze, v nichž používá červenou řepu nebo ananas.

Kromě stravy se Ivana Jirešová udržuje také pomocí pohybu

Hereččin jídelníček rozhodně nebyl vždy vyvážený. Při rozvodu s basketbalistou Tonym Parkerem (38) v roce 2011 byla tak ve stresu, že skoro nejedla a přežívala jen na kávě. V minulosti také vyzkoušela nejrůznější diety – stala se vegankou, zcela vyřadila cukr, zkoušela keto.

V poslední době to ale vypadá, že našla svoji zlatou střední cestu. Jídlo si dokáže užít, ale nepřehání to s ním. Snídá většinou vaječné bílky s fazolemi. K obědu si dá klidně těstoviny s omáčkou nebo třeba tacos, což je jedno z jejích nejoblíbenějších jídel. Během pandemie se herečka zdokonalovala ve vaření a žádná surovina pro ni nebyla zapovězená.

Budete mít zájem:  Bolest Kloubů U Psa Příznaky?

Herečka si ve stravování prošla ledasčím. Zajímavostí je, že se snaží posouvat čas oběda co nejdál, aby večer už nemusela tolik jíst

Na zdravém stravování si zakládá i další populární americká herečka. Svému tělu se snaží dávat to, co potřebuje pro správné fungování a dlouhé zdraví.

K snídani u ní vítězí teplá voda s citronem, proteinové smoothie, vejce či avokádo. K obědu si nejčastěji dá salát obohacený o nějakou bílkovinu, třeba v podobě masa. Její oblíbenou svačinkou je jablko s ořechový máslem nebo hrstí ořechů. Hereččina večeře je v podstatě obdobou obědu.

V lednici má také stále připravenou nakrájenou zeleninu a vařená vajíčka pro případ, že by ji přepadl hlad, nebo chuť. Když si chce někdy opravdu zahřešit, objedná si těstoviny, pasta je její velkou vášní.

Jennifer Aniston miluje těstoviny, ale dává si je jen občas

Co funguje na slavné aneb Které diety drží a jak se jim daří?

Celebrity to zvládly. 5 osvědčených tipů na hubnutí. Shoďte kila stejně snadno a rychle!

18. srpna 2015 15:00 – KOMERČNÍ ČLÁNEK

Užívejte si bez starostí letní radovánky plné slunce a oslňte svou novou sexy postavou nejen v plavkách u bazénu. Inspirujte se tipy českých celebrit a shoďte svá přebytečná kila rychle a snadno a především za pomoci přírody. Nastal čas být zase sebevědomá a sexy!

Nemusíte své tělo trápit drastickými dietami, aby šla kila dolů. OBEZIN® je revolučním hubnoucím výrobkem s klinicky ověřenou studií, který opravdu funguje. OBEZIN® usnadňuje hubnutí díky vysokému obsahu glukomannanu, který do své stravy zařazují i věhlasní fitness trenéři pro udržení své váhy.

Doplněk stravy OBEZIN® stačí zapít ráno, odpoledne a večer před jídlem a nebudete se přejídat. S OBEZINem® svá přebytečná kila spokojeně shodila i Míša Nosková. Získejte sebevědomí a krásnou postavu stejně jako ona. Hladovění není řešením! Nyní můžete koupit za skvělých 529 Kč, běžná cena 976 Kč.

Koupit

nyní na MJ-KrasaZdravi.cz za 529 Kč včetně DPH

Přestože máte více jak 45 let, nepropadejte beznaději. Od určitého věku hubnutí není jednoduché. Výrobek OBEZIN® 45+ odpovídá potřebám lidí starších 45 let. OBEZIN® 45+ vám za pomoci unikátního složení a obsahu glukomannanu umožní snadno shazovat přebytečná kila.

Potvrzeno výživovými poradci: „Už žádné hladové nájezdy na ledničku kvůli výkyvům glukózy ve vašem těle! Věřte, že s tímto produktem to dokážete, vždyť byl navržen přímo pro vás.“ Kyklop z Maxim Turbulenc dosáhl s OBEZINem®, 45+ neuvěřitelného úbytku.

Výrobky řady OBEZIN® se díky svým výrazným účinkům stanou zdravotním prostředkem. Hubnoucí kúra je v akci za úžasných 598 Kč, dříve za 980 Kč.

Koupit

nyní na MJ-KrasaZdravi.cz za 598 Kč včetně DPH

Produkt dotažený k dokonalosti dle přání zákazníků je OBEZIN® shake. Spoustě lidí nevyhovuje polykání tablet, a proto byl navržen tento revoluční výrobek. Vy můžete hubnout tím nejúčinnějším způsobem, navíc snadno a s chutí. Vyzkoušejte čtrnáctidenní kúru, nic jednoduššího už pro sebe nemůžete udělat.

Pijte OBEZIN® shake kvůli sobě, protože vy se chcete cítit skvěle a vypadat dobře, a OBEZIN® vám to umožní. Skvělou chuť čokolády nemá na úkor přidaného cukru. Hubněte s chutí a nejen vás, ale i nás budou těšit vaše výsledky, protože OBEZIN® shake je tu kvůli vám.

Běžná cena 599 Kč, nyní koupíte v akci za 399 Kč.

Koupit

nyní na MJ-KrasaZdravi.cz za 399 Kč včetně DPH

Jedinečný přípravek OBEZIN® after diet efektivně bojuje proti jojo efektu, který je velkým strašákem pro všechny, kteří bojují s nadbytečnými kily. Účinné látky rostlinného původu jsou známé svými účinky na podporu rychlejšího spalování tuků. Jde o malinový keton, extrakt ze zelené kávy a výtažek z rostliny Garcinia Cambogia.

Přídavek lněného semínka navíc garantuje dobře fungující trávení. Na podporu celkového efektu obsahuje OBEZIN® After diet ještě chrom, který reguluje hladinu krevního cukru. Díky tomu nehrozí návaly chutí a noční nájezdy na ledničku. Udržet si váhu s OBEZINem After diet není problém, dokážete to i vy.

Nyní jej můžete zakoupit za akční 339 Kč, běžná cena 490 Kč.

Koupit

nyní na MJ-KrasaZdravi.cz za 339 Kč včetně DPH

S přibývajícím věkem je úbytek váhy pomalejší a hubnutí náročnější. OBEZIN® 45+ shake byl vytvořen speciálně pro potřeby lidí nad 45 let, kteří mají problémy s polykáním pilulek.

Revoluční nápoj kombinuje stejné výhody jako klasický OBEZIN® s recepturou určenou pro pokročilý věk. OBEZIN® 45+ ve formě nápoje se rychleji vstřebává, podporuje pitný režim a skvěle chutná.

Je to produkt, o který jste si sami řekli! Můžete ho koupit za akčních 399 Kč, běžná cena 599 Kč.

Koupit

nyní na MJ-KrasaZdravi.cz za 399 Kč včetně DPH

Ženy by měly pít vodu jen ze skla, říká dietoložka anglických celebrit

Trpíte profesní deformací a díváte se lidem v restauracích do talíře?Je to takový zvyk už z doby, kdy jsem dělala modeling. Zajímá mě, co lidé jedí.

  • Gabriela Peacock (34), rodným jménem Báňová, vyrůstala v Pardubicích.
  • V patnácti se začala věnovat modelingu. Působila v Paříži, v Miláně, v Mnichově, od dvaceti žije v Londýně. Jako modelka fotila pro magazíny Elle, Cosmopolitan a další.
  • Vystudovala Westminsterskou univerzitu a pracuje jako nutriční specialistka a poradkyně v oblasti zdravého životního stylu v Londýně. Věnuje se také vývoji a výrobě doplňků stravy, které budou k dostání i v Česku – více zde.
  • Je vdaná, má tříletou dceru Maiu.

Dáváte někdy nevyžádané rady typu: „Tohle byste při vaší postavě neměl jíst“?Ne, ne, těm, co neznám, určitě ne, to by mi asi neprošlo.

Ale od té doby, co jsem obor začala studovat a dnes dietologii praktikuju, se mě známí často sami ptají. Vždycky se směju a říkám, že polovinu večírků trávím rozdáváním rad o jídle.

Lidi to zajímá, čím dál více z nás si uvědomuje, že jídlo člověka ovlivňuje zdravotně, psychicky i fyzicky.

Praktikuje zdravý životní styl i váš manžel?S manželem jsme spolu šest let a v době našeho seznámení jedl strašně. Když jsem u něj byla poprvé doma, měl v lednici šampaňské, majonézu a salám.

Dalo vám hodně práce změnit její obsah?Vlastně ne, on se přizpůsobil tak nějak přirozeně, protože ho to také začalo zajímat. Dnes hrozně rád podstupuje různé detoxikační kúry, občas mě dokonce nutí, abych mu předepsala nějakou dietu. Co jsme spolu, zhubnul. Má dole nějakých šest sedm kilo. Nikdy nebyl tlustý, ale vypadá lépe, je to taková moje chodící reklama.

Dopouštíte se občas dietních chyb?Určitě, a nijak se tím nestresuju. Nejde o to, abyste celoživotně žila naprosto perfektně, měla dokonalý jídelníček, podstatné je, že když uděláte něco špatně, měla byste si to uvědomit a něčím dobrým vyvážit, aby se z toho tělo rychle dostalo.

Čím jste naposledy hřešila?Třeba teď colou light, kterou tady v kavárně pijeme.

Co je na ní špatného?Obsahuje umělá sladidla, která jsou horší než cukr v klasické cole.

Já ji mám raději než tu sladkou.Já také, ale protože vím, že na sladidlech není nic dobrého, dávám si ji jednou za měsíc a vlastně se nic neděje. Ale když mi někdo řekne, že vypije denně dva litry coly, budu se snažit, aby ji omezil.

Lidé obecně pijí hrozně moc lehkých nápojů a myslí si, jak vyzráli na hubnutí. Nedávno jsem jela taxíkem a řidič měl v tom teple v plastové láhvi nějaké pití. Měla jsem chuť mu říct, jak si škodí.

Není dobré pít nic, co je v plastu v teple dvě tři hodiny nebo dokonce celý den, když už jste láhev jednou otevřeli.

Proč ne?Čím měkčí plast je, tím více chemikálií přechází do nápoje. Lidé si neuvědomují, že tohle třeba způsobuje hormonální nerovnováhu. Speciálně u žen. Ideální je pít vodu a ze skla, což samozřejmě nejde zajistit vždycky, ale měli bychom se o to snažit. Jsou to drobnosti, které když víte, můžete se jimi řídit, přitom vás nic nestojí.

Co vaše další hříchy z posledních dnů?Vypila jsem trochu víc vína, snědla čokoládu. Ale vážně se to nedá považovat za hřích, pokud pak žijete zdravě.

Opravdu nejde mít věčně dokonalý jídelníček, protože nemáte žádnou radost a život by byl hrozně nudný.

Proto já nikdy neříkám lidem, aby přestali jíst čokoládu, nedali si zmrzlinu, nedejbože přestali pít víno! Podstatné je, že když ho vypijete více, měla byste si druhý den stravu vyvážit tak, aby se z toho tělo rychle dostalo.

Čím vykompenzovat přemíru vína?Nejhorší, co můžete udělat, je dát si ráno tučná a špatně stravitelná jídla, jako jsou třeba smažená vajíčka se slaninou a s chlebem.

Nadbytečným tukem jenom zatěžujete tělo, které se co nejdříve potřebuje zbavit ethanolu z konzumace alkoholu, který tělu škodí. Těžce stravitelný je kvůli lepku i chléb.

Teoreticky byste měla sníst co nejlehčí potraviny, které pomáhají k detoxikaci jater, což je třeba losos s brokolicí, s kapustou.

Co je velké množství alkoholu?Dvě nebo tři skleničky vína jsou v normě, cokoliv navíc ženskému tělu škodí. Obecně sklenička dvě vůbec nejsou špatné, mnohem horší je, když lidé nepijí pět dní a o víkendu to s alkoholem přehánějí, což je typická anglická mentalita.

Je něco, co vůbec nejíte?Nemám moc ráda mléčné produkty, i u svých klientů se snažím omezit jejich konzumaci. Mléčné produkty, pokud nejsou bio, obsahují hormony. Ale zase nejdu cestou zákazu, nabídnu jim za to alternativu.

Když chtějí pít mléko a jíst jogurt, mohou mít mandlové nebo sójové. Stejné to je třeba s čokoládou. Mléčná se dá nahradit tmavou. Já jím teoreticky vše, ale věci, kterým nevěřím, že jsou pro tělo dobré, omezuju.

Ovšem kdybych byla striktní, nemohla bych jíst v restauracích.

Co jíte v Česku, když přijedete za rodiči?Doma mi vaří klasická česká jídla. Mám ráda bramborové placky s kefírem, které mi dělá babička. U druhé babičky si objednávám bramborovou polévku a jedna z mých nejoblíbenějších polévek je kyselo. Vůbec klasické české polévky mám ráda a dělám si je i v Londýně. Maminka mi tam kvůli tomu vozí kysané zelí.

Nezní to nijak nezdravě.Moje rodina jí zdravě, začala s tím, když jsem studovala, byli takovými mými pokusnými králíky. Když jsem potřebovala zjistit, co a jak funguje, testovala jsem to na nich a postupně přešli na zdravé stravování.

Těhotenské nabírání kil

Přibrala jste v těhotenství?Pětadvacet kilo!

Přestala jste se hlídat?Předtím, než jsem otěhotněla, jsem byla moc hubená a tělo se potřebovalo dostat na optimální váhu. Najednou jsem měla dvanáct kilo nahoře.

Budete mít zájem:  Rakovina Hlavy A Krku Priznaky?

Jedla jsem vlastně dobře, ale přeháněla jsem to s ovocem, které má v sobě moc cukru. Byla jsem schopná si po večeři dát dva i tři velké ovocné saláty, nalít si na ně tučný jogurt a sníst to u televize.

Můj lékař mi dával ve čtvrtém měsíci těhotenství přednášku o tom, co jíst, já přitom ten obor studovala. (smích)

Za jak dlouho jste nabraná kila shodila?Trvalo mi to docela dlouho. Mám v Anglii kamarádku, která všechno dělá o rok dříve. Vdala se o rok dříve, měla dítě o rok přede mnou a ta se vešla do původních džínů dva měsíce po porodu.

Mně to trvalo asi čtrnáct měsíců, a stejně jsem nebyla na původní váze. Kvůli komplikacím jsem rodila císařským řezem, nemohla jsem tři měsíce cvičit, hubnutí tedy bylo dlouhé, ale vlastně správné. Dělala jsem to, co dnes doporučuju klientům.

Říkám jim, že nemá smysl podstupovat drastické diety, protože pak se kila vrátí zpátky.

Co jí vaše tříletá dcera?Dávám jí všechno, ale v určitém měřítku. Dovolím jí zmrzlinu, palačinku, ale doma třeba nemáme klasický pšeničný chléb. Dbám na to, aby měla vyváženou stravu, přitom nejsem extremistka. Já jsem také vyrostla na bílých rohlících a žiju, jen když dnes vím, že to není zdravé, není důvod to jíst.

Držela jste v životě nějaké diety?Spousty! S modelingem jsem začínala velmi brzo, už jako dítě. V patnácti letech bylo frustrující poslouchat řeči o tom, že musíte zhubnout. Vždycky jsem byla hrozně hubená, ale kolem patnácti šestnácti jsem přibrala. Ne nějak extrémně, ale když jsem přijela do Paříže, řekli mi v modelingové agentuře, že musím několik kil shodit.

Jakým způsobem jste toho dosáhla?Bylo to v období hrozně rachitických modelek, hubly jsme tehdy všechny, ale neřekli nám, jak to udělat, aby to bylo aspoň trochu zdravé.

Bookerka, která se o mě v Paříži starala, mi například doporučila, že můžu jíst fazolky, jakékoliv množství, že po nich nepřiberu. Když jsem pak byla v Německu, kupovala jsem si mražené ryby, vařila je se zeleninou a na takové stravě jsem byla třeba měsíc v kuse.

Ještě teď, když si na to vzpomenu, je mi zle. Bylo to frustrující období, protože sama v tom věku nic nevíte, zároveň vám nikdo neporadí.

Co na to říkáte dnes pohledem vystudované dietoložky?Samozřejmě vím, že jsem dělala to nejhorší, co jsem mohla. Později jsem si začala kupovat knížky o nejrůznějších dietách a všechny jsem je zkoušela.

Podstoupila jsem třeba metodu dělené stravy, kdy nejíte bílkoviny a sacharidy dohromady. Dnes vím, že tahle dieta, stejně jako ta, která je založená na krevních skupinách, nemá žádný vědecký základ, že si vlastně škodíte.

Podstatné při hubnutí je udržovat hladinu krevního cukru ve stejné úrovni, což znamená jíst pětkrát denně menší porce.

Na dělené stravě je nejhorší to, že buď jíte jen sacharidy, což jsou vlastně jenom cukry, jeho hodnoty vám tedy vyskočí nahoru, anebo jenom bílkoviny, které dodávají energii tělu pomalu. Ideálně by přitom každé jídlo mělo obsahovat bílkoviny a sacharidy.

Zhubla jste tehdy?Ano, váha jde většině lidí dolů a všichni proto věří, že jsou podobné diety účinné. Ale je to tím, že jakmile na jakoukoliv dietu přistoupíte, začnete více hlídat, co a jaké množství jídla jíte. Člověk si v tu chvíli řekne: „Fajn, nemůžu steak s bramborem, dám si ho tedy se zeleninou.“ Za normálních okolností by přitom takový člověk snědl čtyři párky s chlebem.

V Anglii dnes patříte mezi přední nutriční specialistky a poradkyně v oblasti zdravého životního stylu.

Jak se dívka z Pardubic na takovou pozici vypracuje?Práce v modelingu byla skvělá, protože kdo může v patnácti jet do Paříže, mít všechno zaplacené a cestovat po celém světě? Ale když je vám pětadvacet, pohybujete se v oboru deset let, chcete i něco jiného. Já jsem chtěla začít studovat, chybělo mi používat mozek.

Proč jste si vybrala zrovna dietologii?Rozmýšlela jsem se mezi dietologií, která před deseti lety v Anglii nebyla známá, a mezi historií. Modeling má blízko ke stravování, vždycky se v něm tahle otázka řešila a mě to zajímalo, šla jsem tedy nakonec touto cestou. Čím více jsem se toho dozvídala, uvědomovala jsem si, jak strava ovlivňuje zdraví.

Když dobře jíte, nemusíte užívat tolik farmak. My Češi jich bereme zbytečně moc, lékaři předepisují léky jako prevenci proti vysokému cholesterolu, každý druhý člověk je na aspirinu, aby náhodou neměl infarkt nebo mrtvici, ale tomu by se ve většině případů dalo předejít vhodnou stravou, výživovými doplňky a pohybem.

Když změníte životní styl, z krevních testů naprosto jasně vidíte, že to funguje i bez léků.

Jakou jste kvůli dietologii vystudovala školu?Nejdříve jsem absolvovala kurz biologie a chemie, pak jsem nastoupila do školy, kde to bylo zpočátku fajn, ale pak zjišťujete, že děláte vlastně jen biochemii.

Já chtěla vědět, jak vlastně funguje celé tělo, nastoupila jsem proto na Westminsterskou univerzitu v Londýně. Myslela jsem si, že se tam díky předchozí škole budu tři roky smát, protože už všechno vím, ale bylo to to nejtěžší, co jsem kdy dělala.

Po pěti letech jsem vystudovala s titulem bakalář zdravotních věd.

Proč jste studovala tak dlouho?Mezitím se mi narodila dcera, ale hlavně to byl oproti předchozí škole skok do jiného světa.

Jakoukoliv informaci, kterou jsme chtěli použít, jsme museli mít potvrzenou, zjišťovat, jaké vědecké studie k ní existují, zda jsou kvalitní, starší deseti let se nesměly používat, když byly dělané na méně než tři sta lidech, tak také ne. Pro mě to bylo o to těžší kvůli angličtině.

Nikdy jsem se ji neučila ve škole, mluvím, ale neuměla jsem psát, hlavně ‚vědeckou‘ angličtinou, všechno mi trvalo mnohem déle než rodilému Angličanovi.

Byla škola užitečná pro praxi?Moc! Dala mi znalost vědy, kterou potřebujete, abyste byla respektovaná v oboru. Dala mi základy medicíny, biochemie, znalost farmacie, psychologie.

Já dnes kromě své praxe dělám i na klinice, kde pracuji s velmi úspěšnými lékaři, a nemohla bych tam být bez potřebného vzdělání z vědy.

V rámci klinických hodin ve škole jsme například přišli do kontaktu s lidmi z nižších společenských vrstev, kteří mají úplně jiný pohled na jídlo než moji současní klienti. Já se pohybuji mezi lidmi, kteří něco o potravinách vědí, oni netušili, co je pšenice a žito.

Zjistíte, že je spousta lidí, kteří vůbec nevědí, co by měli jíst. Pro moji další práci to bylo perfektní, ale zároveň frustrující, protože si myslíte, že lidé mají alespoň minimální znalosti a povědomí o jídle, přitom je to právě naopak.

Jedí Angličané opravdu tak strašně, jak říká třeba kuchař Jamie Oliver?Anglická populace všeobecně jí špatně. Týká se to dospělých, ale i dětí. Jedí klasická jídla, třeba fish and chips, žádnou zeleninu.

Ve školách sice mají na výběr mezi zdravým jídlem a nezdravým, ale raději sáhnou po smažené rybě místo salátu nebo si dají párky s bramborovou kaší.

Když mají doma hlad, namažou si bílý chléb s marmeládou, což je vlastně jen samý cukr.

Mlčení o královské rodině

Vašimi klientkami jsou například redaktorky londýnského magazínu Vogue nebo herečka Anna Friel známá ze snímku Čachtická paní.

Je mezi slavnými osobnostmi moderní říkat, že mají svoji výživovou specialistku?Ano, rádi mluví o tom, že ke mně chodí, ale samozřejmě nechtějí, abych to o nich říkala já sama.

S některými jsem domluvená, že je můžu citovat, ale jinak zachovávám stoprocentní mlčenlivost. Bez toho to nejde.

Musíte ji zachovávat i ve vztahu k princi Harrymu, v jehož společnosti jste letos na jaře byla spatřena na svatbě v Americe?Princ Harry a další členové královské rodiny jsou naši rodinní známí, ale to je všechno, co k tomu řeknu. Netajím se tím, že královskou rodinu s manželem známe, ale nechci využívat přátelství někoho slavného ke svému zviditelnění.

Doporučujete někdy svým klientkám, aby přibraly?Ano, mám jich poměrně hodně, které jsou až moc hubené, a vysvětluju jim, proč by některá jídla měly jíst. Je poměrně dost lidí, kteří jsou posedlí zdravou stravou a berou všechno moc vážně.

Odmítají třeba jíst normální potraviny, jí jen ty lehké bez tuku. Ale nasycené tuky k životu potřebujeme. A ženy obzvlášť. Když chtějí otěhotnět, chybí jim pak některé hormony, které se z nasycených tuků produkují.

Vždycky svým klientům říkám, že hlavní je vyváženost, všechno potřebujeme v určitém měřítku.

Je v dnešním světě showbyznysu pořád nezbytné být hubená, abyste se mohla stát slavnou?Štíhlá ano, ale ne hubená, nebo dokonce vychrtlá, jako tomu bylo dříve u modelek. To byl nezdravý extrém. Určitě je i dnes ideál krásy pořád takový, že vaše váha musí být nižší, než je zdravé, ale zlepšuje se to. Teď jsou ženské tvary docela žádané.

Proč je štíhlost pro showbyznys tak podstatná?Herečky mají tu nevýhodu, že kamera přidává, ale neřekla bych, že jsou extrémně hubené. Ony jsou totiž vesměs hodně malé, proto vypadají drobně. A trendy určují módní návrháři, kteří mají rádi hubené modelky, na kterých šaty lépe vypadají.

Změnil se svět modelingu za těch dvacet let, kdy jste v něm začínala?Dříve modelky dělaly různé reklamy, byly tvářemi firem a jejich výrobků, dnes tuhle práci dostávají slavné herečky a zpěvačky. Tím pádem je modeling méně placený. Dnes bych v něm nechtěla začínat Pokud nejste jako modelka na úplném vrcholu, je to těžké.

Kdo vás k modelingu přivedl?Maminka, už jako pětiletá jsem fotila katalog pro Magnet. Ve čtrnácti mě pak přihlásila do soutěže pařížské společnosti, která vyráběla šperky a tehdy hledala tvář pro nový parfém. Já vyhrála.

Pustili vás do ciziny bez obav?Měli o mě strach. Bylo po pádu komunismu, nikdo netušil, jak to v zahraničí a vůbec v modelingu chodí, zároveň se báli, abych nepromeškala svoji životní šanci. Každý den jsem s nimi telefonovala a hrozně je obdivuju, že mě dokázali pustit do světa. Dnes si sama jako matka dcery dovedu představit, jak těžké to pro ně muselo být.

Vzalo vám něco povolání modelky?Asi trochu dětství, ale neměnila bych. Jsem ráda, že jsem tu profesi dělala, protože vás to posílí, jste ambicióznější. Vždycky jsem byla spíš takové opečovávané mimino, což bylo dané tím, že jsem jedináček. Díky modelingu jsem se otrkala, brzo se stala samostatná, dravější a chtěla něco dokázat.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector