Blushwood a zdraví – ovoce, které doslova zabíjí rakovinu

Příroda je skutečně mocná čarodějka a pravidelně nás o tom přesvědčuje. Dokáže zahnat mnohé nemoci, aniž bychom museli své tělo živit chemickými škodlivinami, na které jinak stojíme frontu v lékárnách s receptem v ruce. Co takhle si naordinovat raději bobulovité ovoce? Silné antioxidanty v něm obsažené prospívají srdci, cévám, mozkové činnosti a působí preventivně proti rakovině.

Podle výzkumů zabírají nejvíce bobule modrofialové a červené barvy, jako jsou například borůvky, brusinky, bezinky, maliny, černý rybíz, červené hroznové víno, atd. Ten pravý poklad z lékárničky samotné Matky přírody se ale ukrývá v plodech australského stromu Blushwood a v bobulích amazonské palmy Acai.

Blushwood a zdraví – ovoce, které doslova zabíjí rakovinu

Acai berries se sbírají v povodí řeky Amazonky a na první pohled vypadají jako naše borůvky.

Bobulemi proti nádorům

Tyto stromy rostou bohužel pouze v centru australského pralesa. Výzkumem protirakovinných účinků jejich plodů se zabývá doktor Glen Boyle z QIMR Berghofer Medical Research Institute.

Jeho tým vyvinul experimentální lék ze semen bobulí Blushwood s názvem EBC-46.

Svými pokusy prokázal, že po aplikaci léku přímo do postiženého místa, konkrétně kožního melanomu, mizí nádor do 48 hodin bez nutnosti chirurgického zákroku či chemoterapie, a to většinou pouze po jediné injekci.

Acai aktivuje imunitní systém těla, jenž poté nádor samo odstraní

Doktor Boyle popsal, že lék funguje tak, že „zabíjí rakovinné buňky tím, že zamezí přístupu krve do nádoru a aktivuje imunitní systém těla, jenž poté nádor sám odstraní.“ Upozornil ale, že tato léčba je vhodná pouze pro nádory přístupné lokální aplikaci léku. Neléčí metastáze. V současnosti pokračuje lékařský výzkum testy na dobrovolnících.

Acai Berries 

Tmavě fialové plody palmy Acai se sbírají v povodí Amazonky. Tyto bobule podobné borůvkám obsahují silné polyfenolické antokyany.

Mají mnohem vyšší ORAC skóre (Oxygen Radical Absorbance Capacity) než u jiných oficiálně testovaných forem ovoce.

Studie University of Florida z roku 2006 prokázala 86% úspěšnost při léčbě leukemie použitím extraktu z bobulí Acai, a to již v průběhu 24 hodin.

Antioxidanty snižují oxidační stres a zvyšují obranyschopnost proti mikroorganismům

Podle této studie mají antioxidanty v ovoci Acai velký vliv na snížení oxidačního stresu a pomáhají imunitnímu systému zvýšit obranyschopnost proti mikroorganismům. Polysacharid arabinogalaktan stimuluje aktivitu T-buněk a zlepšuje boj organismu proti infekcím.

Blushwood a zdraví – ovoce, které doslova zabíjí rakovinu

V modrofialovém a červeném bobulovitém ovoci je obsaženo nejvíce silných antioxidantů, antokyanu a lykopenu, které prospívají našemu organismu a zároveň zabraňují rychlému stárnutí.

Nasbírejte si vlastní lék

Australský lék nejspíš ještě nějakou dobu k dispozici nebude a ovoce tohoto zázračného stromu je pro nás nedostupné. Lepší je to s bobulemi Acai, které lze koupit ve formě extraktu nebo prášku.

Ale proč nevyužít bohatství dostupných červených či fialových bobulovitých plodů z našich zahrad a lesů, které jsou na tom co do obsahu antioxidantů a jiných antirakovinných látek téměř stejně dobře a jsou k dispozici v jakémkoliv množství? Krom toho je tmavé bobulovité ovoce i zásobárnou kyseliny ellagové, která podporuje tvorbu kolagenu a omlazuje tak pleť.

foto: Shutterstock, zdroj: Healthy and Natural World

Blushwood a zdraví – ovoce, které doslova zabíjí rakovinu

Praha 7 vyhlásila v květnu stav klimatické nouze , jak ji (a nejen ji, ale celou…

Blushwood a zdraví – ovoce, které doslova zabíjí rakovinu

Loni v létě zaplatil jeden britský turista na Sardinii pokutu 1 032 eur, když byl…

Pampeliška lékařská proti rakovině

Blushwood a zdraví – ovoce, které doslova zabíjí rakovinu 05. 04. 2016

Pampeliška lékařská jedna z nejsilnějších bylin na rakovinu. Říká se, že kořen pampelišky je silnější než chemoterapie! Přitom nám všem roste často přímo pod nosem.

Obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, jako je například vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík nebo kyselinu listovou.

V jedné misce s 55 gramy pampeliškových květů naleznete až 53% potřebné denní dávky vitamínu K a 112% vitamínu A.

Jde o jednu z nejrozšířenějších květin, která existuje. Roste doslova všude, jsou jí plné louky a trávníky na sídlištích, hlavně teď na jaře. Roste ale po celý rok, dokonce se nejednou dá nalézt i během zimy pokrytá sněhem.

Neexistuje snad dítě ani dospělý, který by ji neznal. Navzdory tomu o jejich nesmírně silných léčivých účincích ví jen málo kdo. Ano, píšeme o obyčejné pampelišce!

Kořen pampelišky

Blushwood a zdraví – ovoce, které doslova zabíjí rakovinu

Tato rostlina je i navzdory svému širokému medicínskému využití často zanedbávána. Tak například čaj z pampelišky působí na rakovinné buňky tak silně, že už po dvou dnech se začínají rozpadat. Zároveň nemá žádné škodlivé účinky na zdravé buňky.

Jediné, co pro její získání musíte udělat, je nasbírat ji na čistých místech, které neleží příliš blízko cesty.

Naše babičky dělaly z pampeliškových květů sirup, protože věděli, že má mnohé léčivé účinky. Co ale nevěděly, bylo, že pampeliškový kořen dokáže pomoci i pacientům s rakovinou. Kořen je silnější než chemoterapie!

Vědci zjistili, že kořen pampelišky je při ničení rakovinných buněk účinnější než chemoterapie. Dokáže totiž kompletně usmrtit rakovinné buňky bez toho, aby nějak poškodil ty zdravé.

Účinky pampelišky lékařské – kořen, květ

  • močopudné
  • snižuje krevní cholesterol
  • detoxikace jater
  • pomáhá při alergiích
  • vylučování žluče

Obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, jako je například vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík či kyselinu listovou. V jedné misce s 55 gramy pampeliškových květů naleznete až 53% potřebné denní dávky vitamínu K a 112% vitamínu A. To všechno jsou fakta známé o pampelišce už celé dva roky.

Výzkum uskutečněný na kanadské Universitě ve Winsdoru dal naději i onkologickým pacientům. Zjistil, že kořen pampelišky efektivně zabíjí rakovinné buňky a zároveň nemá žádné vedlejší účinky.

Zázračný pampeliškový čaj

Čaj z pampelišky lékařské má poměrně rychlý účinek. Už v průběhu 48 hodin po užití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk.

Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá kúra kořenem pampelišky umí odstranit většinu nádorů. Kvůli těmto neočekávaným výsledkům, byly vědeckému týmu přiděleny další prostředky na pokračování výzkumu.

John di Carlo, 72letý onkologický pacient, podstoupil intenzivní léčbu agresivní chemoterapií. Po jejím neúspěchu ho lékaři poslali domů umřít v okruhu svých nejbližších. Jako poslední možnost se rozhodl pro léčbu pomocí čaje z pampeliškového kořenu. Jen o 4 měsíce později byl tento muž v remisi (ústupu rakoviny).

Budete mít zájem:  Skrytá Alergie Na Lepek?

Jak připravit pampeliškový čaj?

Pampeliškový čaj se připravuje obyčejně ze sušeného řezaného nebo pomletého kořenu. Použít můžete i na jemno nakrájený čerstvý kořen.

Přibližně 1 až 2 čajové lžičky kořenu (podle chuti a závažnosti onemocnění) zalijte 2,5 dl vroucí vody a nechte vyluhovat přibližně 15 minut.

Čaj pijte 2 až 3 krát denně, nejlépe před jídlem. Užívá se několik měsíců.

Kde koupit kořen z pampelišky?

Nabídka řezaného kořene 100 g, můžeme nabídnout i větší balení na objednávku.

Další z možností jsou pampeliškové kapsle pampeliškové kapsle, které obsahují 100% Taraxacum officinale, 375 mg/tobolka, obal kapsle: HPMC (hypromelosa). Kapsle jsou rostlinného původu vhodné i pro vegetariány či vegany.

Doporučené dávkování: Dospělí 2 tobolky 3x denně, děti od tří let 1 tobolku 2x denně. Užíváme 20 min. před jídlem.

Ořechy a sušené ovoce, spotřeba a riziko rakoviny

Přednosti

Ořechy jsou bohaté na mastné kyseliny, různé vitamíny, vlákninu, antioxidanty, bílkoviny a další živiny.

Různé studie naznačují, že ořechy, jako jsou mandle, vlašské ořechy a arašídy, a sušené ovoce, jako jsou fíky, sušené švestky, datle a rozinky, mohou prospět při snižování rizika specifických typů rakoviny, jako je rakovina prsu, rakovina tlustého střeva a konečníku, adenokarcinom žaludku non cardia (typ rakoviny žaludku) a rakoviny plic. Odborníci na výživu také doporučují užívat ořechy, jako jsou mandle, jako součást keto diety / výživového plánu pro ty, kteří dodržují ketogenní životní styl ke snížení hmotnosti a zabránění obezitě, srdečním problémům a rakovině. Na základě bioaktivních složek přítomných v různých ořechech a sušeném ovoci a dalších faktorech, jako je náš životní styl, potravinové alergie, typ rakoviny a probíhající léky, bude možná nutné optimalizovat jejich výživový plán, aby získali maximální výhody a zůstali v bezpečí.

Existuje několik faktorů, které mohou přispět k riziku rakoviny.

Mezi nejčastější rizikové faktory patří genetické rizikové faktory, jako jsou určité mutace, věk, strava, faktory životního stylu, jako je alkohol, kouření, konzumace tabáku, obezita, nedostatek fyzické aktivity, rodinná anamnéza rakoviny a faktory prostředí, jako je expozice záření. rakoviny.

I když mnoho z nich není pod naší kontrolou, existuje mnoho, co můžeme udělat pro snížení rizika rakoviny. Přijetí zdravého životního stylu, vyvážená strava, pravidelné cvičení a udržení fyzické kondice jsou některé z věcí, které můžeme udělat, abychom se vyhnuli rakovině.

Naše strava může mít velký vliv na prevenci rakoviny. Podle Cancer Research UK by zdravější stravování mohlo zabránit zhruba 1 z 20 druhů rakoviny.

Plán zdravé výživy / výživy pro prevenci rakoviny navržený odborníky na výživu často zahrnuje různé druhy ovoce a zeleniny bohaté na antioxidanty, luštěniny / fazole, ořechy, jako jsou arašídy, mandle a vlašské ořechy, celozrnné výrobky a zdravé tuky.

Ořechy, jako jsou mandle, jsou velmi oblíbené v keto dietě nebo v ketogenním životním stylu, který je dnes zkoumán také ve výživě proti rakovině. V tomto blogu se budeme zabývat studiemi, které hodnotily, zda konzumace ořechů a sušeného ovoce prospívá ke snížení rizika rakoviny.

Různé druhy ořechů

Existují různé druhy jedlých ořechů, které jsou zdravé a výživné. Mezi nejběžnější jedlé ořechy patří mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, pistácie, piniové oříšky, kešu ořechy, pekanové ořechy, makadamie a para ořechy. 

Kaštany jsou také ořechy, ale na rozdíl od jiných jsou škrobovější. Kaštany mají vysoký obsah sacharidů ve srovnání s mandlemi a mnoha dalšími ořechy.

Arašídy, které se také nazývají podzemnice olejná, jsou také velmi oblíbené a spadají do kategorie jedlých ořechů. Arašídy jsou také vysoce výživné, jako jsou mandle, vlašské ořechy a jiné ořechy. 

Potraviny k jídlu po diagnostice rakoviny!

Žádné dva druhy rakoviny nejsou stejné. Jděte nad rámec běžných pokynů pro výživu pro všechny a s důvěrou přijímejte osobní rozhodnutí o potravinách a doplňcích.

Zdraví Výhody ořechů

Ořechy jsou bohaté na různé typy mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin, různé vitamíny, vlákninu, antioxidanty, bílkoviny a další makronutrienty a mikroživiny. Níže jsou uvedeny zdravotní výhody několika ořechů, které se běžně používají denně.

Mandle 

Výživa bohatá na mandle je velmi prospěšná, protože je nabitá bílkovinami a zdravými tuky a má nízký obsah sacharidů. Mandle obsažené jako součást výživy přispívají k významnému množství bílkovin, zdravých tuků, vlákniny, vitaminu E, hořčíku, vitamínů B, jako je folát (vitamin B9) a biotin (vitamin B7) a menší množství vápníku, železa a draslíku .

V dnešní době lidé často vyhledávají keto dietu a oslovují odborníky na výživu, aby jim pomohli naplánovat ketogenní životní styl s cílem zhubnout a udržovat se v kondici, aby v budoucnu předcházeli srdečním problémům a rakovině.

Ačkoli mandle mají vysoký obsah tuků, jsou to většinou mononenasycené tuky, které mohou pomoci při ochraně srdce udržováním hladin dobrého HDL cholesterolu ve srovnání se špatným LDL cholesterolem.

Mandle jsou jedním z oblíbených jídel odborníků na výživu, kteří vytvářejí plány výživy pro ty, kteří plánují zahájit ketogenní životní styl, protože mandle mají nízký obsah sacharidů, vysoký obsah dobrých tuků a bílkovin (ideální pro keto dietu) a pomáhají snižovat tělesnou hmotnost a obezita, čímž se snižuje pravděpodobnost srdečních problémů a rakoviny, jako je rakovina prsu. 

Kromě snížení hladu a podpory hubnutí pomáhají mandle také snižovat hladinu cukru v krvi, snižovat krevní tlak a snižovat hladinu cholesterolu. Není divu, proč jsou dietologové a odborníci na výživu proti rakovině blázni do mandlí – zdravé a výživné svačinky!

Vlašské ořechy 

Vlašské ořechy jsou bohatým zdrojem omega-3-mastných kyselin, antioxidantů, bílkovin, vlákniny, vitamínů včetně vitamínu E, vitaminu B6 a kyseliny listové a minerálů, jako je měď fosfor a mangan. 

Vlašské ořechy mohou pomoci při správě

  • Metabolický syndrom
  • Cukrovka
  • Zánět
  • Obezita a tělesná hmotnost

Vlašské ořechy podporují růst určitých bakterií, které jsou dobré pro naše střeva. Konzumace vlašských ořechů může také pomoci snížit riziko srdečních onemocnění a demence a také podpořit zdravé fungování mozku.

Vlašské ořechy jsou také keto přátelské a užívají si je jako uspokojivé občerstvení pro ty, kteří dodržují ketogenní životní styl a dietu, aby zhubli a drželi se dál od rakoviny.

Kvůli těmto výhodám považují odborníci na výživu proti rakovině také vlašské ořechy za zdravé jídlo.

Arašídy

Arašídy jsou bohatým zdrojem bílkovin, různých vitamínů a minerálů, vlákniny a zdravých tuků. Arašídy jsou považovány za látky s více bílkovinami než jiné ořechy.

Budete mít zájem:  Trestný Čin Ohrožení Zdraví?

Užívání arašídů může pomoci při podpoře zdraví srdce, udržování hladiny cukru v krvi a zdravé tělesné hmotnosti. 

Sušené ovoce

Sušené ovoce není nic jiného než surové ovoce, jehož obsah vody se odstraňuje přirozeně nebo jinými procesy, aby se zlepšila doba jeho trvanlivosti. Často používáme sušené ovoce, jako jsou sušené fíky, datle, rozinky, sultánky a švestky, jako součást naší moderní stravy kvůli jejich nutričním výhodám.

Sušené ovoce (např. Fíky) jsou bohaté na vlákninu, minerály a vitamíny a je známo, že mají antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Sušené ovoce, jako jsou rozinky a sušené fíky, mohou také těžit z kontroly hladiny cukru v krvi. Sušené ovoce je také užitečné v boji proti srdečním chorobám, obezitě a cukrovce.

Existuje však představa, že sušené ovoce může být méně zdravé než čerstvé ovoce, protože obsahuje více cukru a není jasné, zda příjem sušeného ovoce včetně sušených fíků a datlí má stejné nutriční výhody a ochranný účinek proti rakovině jako příjem čerstvého ovoce.

Sdružení konzumace ořechů a sušeného ovoce s rizikem rakoviny

Ořechy a sušené ovoce jsou součástí naší stravy po mnoho desetiletí, zejména středomořská strava.

Ořechy, jako jsou mandle a vlašské ořechy, se také staly oblíbeným výběrem potravin pro odborníky na výživu, protože jsou to klíčové složky keto diety nebo ketogenního životního stylu, které nahrazují chutnější jídla s vysokým obsahem sacharidů a jsou zkoumány v oblasti péče a prevence rakoviny.

Vzhledem k jejich vysoké nutriční hodnotě byly provedeny různé studie, které zkoumaly, zda nám konzumace ořechů a sušeného ovoce prospívá při snižování rizika různých druhů rakoviny. Níže jsou rozpracovány některé studie, které hodnotily souvislost konzumace ořechů a sušeného ovoce s rizikem rakoviny.

Souvislost mezi výživou bohatou na arašídy, vlašské ořechy nebo mandle a rizikem rakoviny prsu

Ve studii publikované v roce 2015 vědci hodnotili souvislost mezi konzumací stravy / výživy bohaté na ořechy, jako jsou arašídy, vlašské ořechy nebo mandle, a vývojem rakoviny prsu.

Studie zahrnovala údaje mezi lety 2012–2013 od 97 žen s rakovinou prsu přijatých z jednoho veřejného nemocničního centra, Instituto Estatal de Cancerología de Colima v Mexiku a 104 žen s normálními mamografy bez předchozí anamnézy rakoviny prsu.

Vědci hodnotili frekvenci konzumace ořechů účastníky studie. (Alejandro D. Soriano-Hernandez et al, Gynecol Obstet Invest., 2015) 

Analýza zjistila, že vysoký příjem ořechů včetně arašídů, vlašských ořechů nebo mandlí jako součást výživy / stravy významně snížil riziko rakoviny prsu dvakrát až třikrát. Užívání ořechů (mandlí, vlašských ořechů nebo arašídů) jako součásti každodenní stravy tedy může pomoci snížit riziko rakoviny prsu.

Souvislost mezi konzumací ořechů a rizikem rakoviny tlustého střeva a konečníku

V nedávné studii publikované v roce 2018 vědci z Koreje hodnotili souvislost mezi konzumací ořechů a rizikem kolorektálního karcinomu. Pro analýzu použili data z klinické studie (případová kontrola), která zahrnovala 923 pacientů s kolorektálním karcinomem z Korejského národního onkologického centra a 1846 kontrol.

Údaje o příjmu potravy byly shromážděny pomocí semikvantitativního dotazníku frekvence potravin, kde byly získány informace o spotřebě 106 druhů potravin. Spotřeba ořechů včetně arašídů, piniových ořechů a mandlí byla rozdělena do jedné klasifikace výživy. Pokud byla spotřeba ořechů nižší než 1 porce týdně, byla kategorizována jako nulová spotřeba.

Další kategorie byly 1–3 porce týdně a ≥ 3 porce týdně. (Jeeyoo Lee a kol., Nutr J., 2018)

Studie zjistila, že vysoká frekvence konzumace ořechů byla silně spojena se snížením rizika kolorektálního karcinomu u žen a mužů. Pozorování bylo konzistentní pro všechna dílčí místa tlustého střeva a konečníku u mužů i žen. V tomto pozorování však existovala výjimka pro proximální rakovinu tlustého střeva u žen.

Stručně řečeno, tato studie naznačuje, že vysoká konzumace výživy bohaté na ořechy, jako jsou mandle, arašídy a vlašské ořechy, může pomoci snížit riziko rakoviny tlustého střeva u žen a mužů.

Souvislost mezi konzumací ořechů a rizikem rakoviny plic

Ve studii publikované v roce 2017 vědci hodnotili souvislost mezi konzumací ořechů a rizikem rakoviny plic.

Pro analýzu použili údaje z 2,098 případů plic z klinické studie (kontrola případů) s názvem Environment and Genetics in Lung Cancer Etiology (EAGLE) a 18,533 XNUMX případů incidentů z prospektivní kohortní / populační studie s názvem National Institutes of Health (NIH) American Association of Retired Persons (AARP) Diet and Health Study. Informace o stravě byly získány pomocí dotazníku o frekvenci jídla pro obě studie. (Jennifer T Lee a kol., Cancer Epidemiol Biomarkers Prev., 2017)

Studie zjistila, že vysoká konzumace ořechů byla spojena se snížením výskytu rakoviny plic. Vědci také zjistili, že tato asociace byla nezávislá na stavu kouření cigaret a na dalších známých rizikových faktorech.

Souvislost mezi konzumací ořechů a arašídového másla a adenokarcinomu žaludku

Abychom vyzkoušeli účinek, který může mít konzumace ořechů a arašídového másla na konkrétní podtypy rakoviny, byla v roce 2017 provedena studie vědci z Národního onkologického institutu v USA.

Pro tuto studii vědci použili údaje z NIH-AARP (National Institute of Health – American Association of Retired Persons) stravovací a zdravotní studie, která se skládala z 566,407 50 lidí ve věku mezi 71 a 15.5 lety. K určení denní matice byly použity ověřené dotazníky o frekvenci jídla.

spotřeba a průměrná doba sledování u každého účastníka byla přibližně 2017 roku. (Hashemian M et al, Am J Clin Nutr., XNUMX)

Studie zjistila, že vysoká konzumace ořechů a arašídového másla byla spojena s nižším rizikem vzniku adenokarcinomu žaludku bez kardie ve srovnání s těmi, kteří nekonzumovali žádné ořechy.

Vědci však nenašli žádnou korelaci mezi zvýšenou spotřebou ořechů a adenokarcinomem jícnu, karcinomem spinocelulárních buněk jícnu a rakovinou žaludku, která se vyskytuje v první části, která je nejblíže jícnu známému jako adenokarcinom žaludku. 

Souhrnně tyto studie naznačují, že vysoký příjem výživy bohaté na ořechy, jako jsou mandle, vlašské ořechy a arašídy, může být prospěšný při snižování rizika různých typů rakoviny, včetně rakoviny prsu, rakoviny tlustého střeva a konečníku, adenokarcinomu žaludku non cardia a rakoviny plic.

Nabízíme individuální řešení výživy Vědecky správná výživa pro rakovinu

Souvislost mezi spotřebou sušeného ovoce a rizikem rakoviny

V nedávné studii publikované v roce 2019 vědci hodnotili souvislost mezi příjmem sušeného ovoce a rizikem různých typů rakoviny.

Budete mít zájem:  Návrh zákona schválen: Stát chce následky povinného očkování odškodňovat

Za tímto účelem provedli systematický přehled 16 observačních studií, které byly zveřejněny v letech 1985 až 2018, a hodnotily možnost jakéhokoli vztahu mezi konzumací tradičního sušeného ovoce a rizikem rakoviny u lidí.

Většina studií zahrnutých do analýzy byla provedena ve Spojených státech, Nizozemsku a Španělsku s celkem 12,732 437,298 případy od 2019 XNUMX účastníků. (Mossine VV et al, Adv Nutr.XNUMX)

Studie zdůraznila, že zvýšený příjem sušeného ovoce, jako jsou fíky, sušené švestky, rozinky atd., Nám může prospět snížením rizika rakoviny. Analýza zjistila, že příjem sušeného ovoce byl při snižování rizika rakoviny stejně účinný jako příjem čerstvého ovoce.

Studie také konkrétně zmínila, že zvýšení příjmu sušeného ovoce, jako jsou rozinky, fíky, sušené švestky (sušené švestky) a data na 3 a více dávek týdně, nám může prospět snížením rizika rakoviny, jako je pankreas, prostata, žaludek, rakoviny močového měchýře a tlustého střeva.

Na základě přezkoumaných studií však vědci nenašli žádný ochranný účinek sušeného ovoce na rizika rakoviny plic nebo rakoviny prsu.

závěr 

Americký institut pro výzkum rakoviny odhadl, že přibližně 47% případů kolorektálního karcinomu ve Spojených státech je možné zabránit, pokud budeme udržovat zdravou váhu a dodržovat návyky zdravého životního stylu.

Kvůli nutričním výhodám a potenciálu snižovat riziko smrtelných chorob, jako je rakovina, doporučují odborníci na výživu jako součást zdravé výživy ořechy, jako jsou mandle a sušené ovoce, včetně fíků.

Zejména mandle si získaly větší zájem dietetiků a odborníků na výživu, protože se také staly klíčovou součástí keto diety (nebo ketogenního životního stylu), která se dnes zkoumá, jak zhubnout a vyhýbat se obezitě, která může vést k rakovina a srdeční problémy.

Mějte však na paměti, že keto dieta s vysokým obsahem tuku a nízkým obsahem karbohydrátů nemusí být prospěšná pro rakovinu, jako je rakovina ledvin.

Všechny studie vypracované výše naznačují, že výživa bohatá na ořechy včetně mandlí, arašídů a vlašských ořechů a sušeného ovoce včetně fíků, švestek, datlí a rozinek nám může prospět snížením rizika konkrétních typů rakoviny, jako je rakovina prsu. Studie také ukazují, že užívání relativně menšího podílu sušeného ovoce ve srovnání s čerstvým ovocem může mít podobné výhody jako příjem čerstvého ovoce. K prokázání těchto zjištění je však zapotřebí rozsáhlejšího výzkumu.

Jaké jídlo jíte a jaké doplňky přijímáte, je vaše rozhodnutí. Vaše rozhodnutí by mělo zahrnovat zvážení mutací rakovinového genu, rakoviny, probíhající léčby a doplňků, alergií, informací o životním stylu, hmotnosti, výšky a návyků.

Výživové plánování rakoviny z addonu není založeno na internetovém vyhledávání. Automatizuje pro vás rozhodování na základě molekulární vědy implementované našimi vědci a softwarovými inženýry. Bez ohledu na to, zda vám záleží na porozumění základním biochemickým molekulárním drahám nebo ne – pro plánování výživy rakoviny je toto porozumění potřeba.

Začněte HNED s plánováním výživy zodpovězením otázek na název rakoviny, genetické mutace, probíhající léčbu a doplňky, jakékoli alergie, návyky, životní styl, věkovou skupinu a pohlaví.

Potraviny k jídlu po diagnostice rakoviny!

Žádné dva druhy rakoviny nejsou stejné. Jděte nad rámec běžných pokynů pro výživu pro všechny a s důvěrou přijímejte osobní rozhodnutí o potravinách a doplňcích.

Pacienti s rakovinou se často musí vypořádat s různými vedlejší účinky chemoterapie které ovlivňují jejich kvalitu života a hledají alternativní způsoby léčby rakoviny správná výživa a doplňky založené na vědeckých úvahách (vyhnout se dohadům a náhodnému výběru) je nejlepší přírodní lék na rakovinu a vedlejší účinky spojené s léčbou.

Výtažek z bodláku dokáže „vyhladovět“ rakovinu

Ten bodlák roste na kdejakém rumišti, ale už středověké kořenářky věděly, že ostropestřec mariánský pomáhá nemocným lidem. Nad léčivými vlastnostmi této rostliny nyní bádají čeští vědci. Ze semínek získávají substanci silybin, kterou pak přetvářejí do mimořádně nadějného léku na rakovinu.

Tento bodlákový výtažek nyní v laboratořích zdokonaluje tým profesora Vladimíra Křena z Mikrobiologického ústavu Akademie věd ve spolupráci s odborníky z olomoucké Univerzity Palackého.

Princip spočívá v tom, že silybin nádor doslova vyhladoví. Jinak řečeno: zabrání vývoji cév, které tumor vyživují. „Cévy zaniknou anebo se vůbec nevyvinou, takže nádor odumře,“ vysvětlil Vladimír Křen.

Rakovinný nádor už v raném stadiu vysílá do okolí „hladové“ stresové signály. Ty pak tělo donutí, aby k nádoru vystavěl vyživovací cévní cestu.

„Nádor si prostě na organismu vynutí, aby ho živil. A když tomu zamezíme, může tumor už v raném stadiu odumřít. Jinak po vzniku vyživovacího cévního řečiště začne rychle růst, a může dokonce do krevního oběhu pouštět své buňky. Nádor tak metastázuje,“ říká Křen.

Vědci dokončují testy svých bodlákových substancí na buňkách. A protože jsou mimořádně slibné, chtějí ještě letos přejít k ověřování léčivých účinků preparátu na myších zasažených rakovinou.

„Ke zkouškám na nemocných lidech a k hotovému léku bychom se mohli dopracovat, pokud půjde vše dobře, asi tak do deseti let. Je to ještě dlouhá, ale velmi nadějná cesta,“ upozorňuje Křen.

Již teď je však jasné, že jde o ryze českou, šetrnou metodu léčby pevných typů nádorů s minimálními či nulovými vedlejšími účinky. S jedinou výjimkou – silybin nezabírá na leukemii. A ještě v něčem je tato metoda výjimečná. Může doplňovat klasickou chemoterapii, která sice nádor zabíjí, ale oslabuje zároveň imunitu člověka. Silybin nádor oslabí a chemoterapie jej dorazí.

Roubování čaje na bodlákExperti z Mikrobiologického ústavu prověřují i další nadějné cesty, jak zvýšit účinnost protirakovinné substance z ostropestřce. Například zelený čaj obsahuje velmi podobné protirakovinné látky.

„Snažíme se molekuly zeleného čaje kombinovat s těmi bodlákovými. Pokud se tento štěp při roubování uchytí, může náš lék působit na rakovinu účinněji,“ vysvětluje šéf laboratoře.

Výzkum českých badatelů má v zahraničí natolik velký ohlas, že se koncem tohoto týdne v Praze bude konat mezinárodní konference o substancích, jejichž léčivé vlastnosti jsou podobné bodláku ostropestřci mariánskému.

Mnozí z pozvaných expertů spolupracují s Mikrobiologickým ústavem, jako například ti z Francie či Španělska. A Čechům se hlásí i další vědci, kteří chtějí jejich nové nadějné látky testovat.

Online prodej: Ostropestřecový olej

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector