Alergie Na Mlecny Cukr?

Alergie na mléko patří mezi nejčastější potravinové alergie. Jedná se o nepřiměřenou imunologickou reakci (hypersenzitivitu) na bílkovinu kravského mléka. Intolerance laktózy je reakce metabolická, v těle totiž chybí enzym s názvem laktáza, který je zodpovědný za štěpení mléčného cukru (laktózy) uvnitř střev.

Co je mléčný cukr laktóza?

Laktóza, známější jako mléčný cukr, je mezi cukry řazen do disacharidů. Název získala díky svému obsahu v mléce, kde může tvořit až 8 % pevných látek. Můžeme ji najít i v mateřském mléku savců. Takže kromě lidského i kravského mléka se také vyskytuje v kozím či ovčím mléce.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector