Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl

admin Nezařazené 1.11.20161.11.2016

Dávkování

Preventivní dávkování u dospělých:

  • u Mladého ječmene 2 x 1 lžička denně
  • u řasy Chlorelly 3 x 3 – 4 tablety denně.

Jestliže chcete pomocí zelených potravin léčit nějakou chorobu, doporučím Vám vhodné dávkování.

Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůlZelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl

admin Ječmen 19.10.20161.11.2016

Zelený (mladý) ječmen Green Ways

Balení: 220g kvalitní sušené šťávy, (1 lžička = 1g), vystačí na 3 měsíce.

Jedná se o osvěžující nápoj připravený z šetrně sušené šťávy mladých rostlin ječmene. Nápoj připravený z tohoto konentrátu je plný antioxidantů a enzymů – můžeme o něm mluvit jako o „živém nápoji“. Zelený ječmen je plný vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a aminokyselin.

Mladý ječmen pomáhá lidskému tělu, aby se léčilo samo. Jeho působení je komplexní, podporuje přirozené léčebné procesy u těchto nemocí:

artritida, astma, kožní problémy, obezita, chudokrevnost, zácpa, impotence, oběhové potíže, cukrovka, srdeční choroby, rakovina, vysoká hladina cholesterolu, ledvinové problémy.

Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl
Obr. 1: Mladý ječmen Obr. 2: Prášek z čerstvé šťávy Obr. 3: Připravený nápoj

Složení zeleného ječmene:

Mladý ječmen obsahuje mnoho draslíku, vápníku, hořčíku,  železa, manganu a zinku. Obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů. Mladý ječmen má vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu, příbuzného vitamínu B.

Obsahuje celé spektrum živých enzymů. Enzymatická aktivita byla změřena u 20 známých enzymů, jako např. superoxid dismutáza, kataláza, cytochrom oxidáza a dalších.

Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl

Unikátní látky:

Mladý ječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa, ale o polovinu méně fosforu – prvku, který přebývá ve většině poživatin.
Obsahuje také významné množství manganu a zinku. Mladý ječmen obnovuje acido-alkalickou rovnováhu.

Je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava. Mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů.

Mladý ječmen má vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu, příbuzného vitamínu B.

Nedostatkem vitamínů trpíme z důvodu převahy zpracovaných potravin a skutečnosti, že některé naše potraviny ztratí živiny dříve, než se dostanou na stůl.

Obsah vitamínu C v čerstvě nastrouhané ředkvičce klesne na vzduchu o polovinu již za pět minut. Množství vitamínů B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne při vaření.

Avšak vitamíny a ostatní živiny v Mladém ječmeni zůstávají téměř nedotčené.

Bez enzymů dojde k narušení všech životních funkcí – trávení, dýchání, pohybu atd. Vědci identifikovali v lidském těle přes 3 000 enzymů. V roce 1979 zaznělo na Generálním zasedání japonských farmaceutických společností, že extrakt zeleného ječmene obsahuje více než 20 enzymů a studie odhalují další. 45 % hmotnosti Mladého ječmene tvoří bílkoviny (u bílé mouky je to pouze 10 %). Ty mají nízkou molekulovou hmotnost a lidské tělo je snadno využívá. Mladý ječmen podporuje zdravý růst. „Zelené“ bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice. Rostlinná míza je bohatá na přírodní zázrak – chlorofyl. Ten se v léčitelství používá na „osvěžení krve“ a v lékařství je kromě protizánětlivých a desinfekčních účinků ceněn pro deodorační vlastnosti. Používá se k osvěžení dechu a ke kloktání.
V zeleném extraktu jsou i superoxid dismutáza (SOD), likvidátor volných radikálů; cytochrom oxidáza, enzym urychlující oxidaci a redukci, peroxidáza rozkládající peroxid vodíku na kyslík a vodu pro snadné vyloučení z těla, oxidáza nutná ke zpracování mastných kyselin, transhydrogenáza důležitá pro srdeční tkáň atd. Mladý ječmen se vyznačuje silnou antioxidační aktivitou. Většina komerčně dostupných enzymatických přípravků (i těch na systémovou enzymoterapii) se získává z krve, orgánů a tkání živočichů. Mnozí odborníci tyto zdroje zpochybňují a doporučují ryze „rostlinnou enzymoterapii“.

V Mladém ječmeni byl objeven účinný antioxidant 2″-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidační aktivita proti oxidačnímu poškození lipidů pokožky způsobenému UV zářením je přibližně pět setkrát vyšší než aktivita vitamínu E. GIV také podpořil vysokou tlumící aktivitu aterosklerózy naměřenou v krevní plasmě. Jeho aktivita několikanásobně převýšila vitamín C.

Cesta Ječmene a cesta Chlorelly

Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl

 Cesta mladého Ječmene

Japonský lékař, farmaceut a odborník na zelenou výživu dr. Yoshihide Hagiwara je v oboru zelených potravin světově uznávanou autoritou. Příběh zelené šťávy ze zeleného ječmene je příběhem jeho života. Narodil se v roce 1925 a prožil mládí v radioaktivitou zamořené Hirošimě.

V roce 1945 absolvoval Námořní akademii, roce 1949 obhájil diplom ve farmakologii a v roce 1960 získal titul doktora. Po univerzitě vyvinul populární produkty, které jsou dosud na trhu. Stal se majitelem farmaceutické společnosti Yamashiro ltd., jednoho z největších výrobců léků v Japonsku.

Tato společnost s více než 700 zaměstnanci vyráběla přes 200 druhů produktů pro péči o zraví. Pro množství práce však zanedbával vlastní životosprávu.

O tomto období říká: „Jako majitel největší farmaceutické společnosti v Japonsku jsem pracoval dlouhé hodiny a spal 4 až 5 hodin denně. Jedl jsem hamburgery, kari rýži. Prováděl jsem experimenty s použitím organické rtuti.

Nevěděl jsem o její toxicitě, dokud v roce 1963 nebyl vydán zákaz jejího používání. To už se projevily následky. Má tělesná a duševní síla upadla, vypadaly mi zuby, zešedivěly vlasy a ve 38 letech jsem nebyl schopen dohlížet na fungování společností.

Do tohoto stavu mě přivedlo vědomé ignorování principů výživy a otrava rtutí.“

Nemoc se však stala zlomovým bodem jeho života. Při hledání léku na svoje zdravotní potíže se začal intenzivně zabývat tradičními přírodními léčebnými zdroji: čínskými bylinami a racionální výživou. Prozkoumal a otestoval přes 200 zelených (chlorofyl obsahujících) rostlin. Rostliny lisoval a pracoval s jejich šťávami.

Testy jej jednoznačně zavedly k obilovinám, z nichž nejoptimálnější svou komplexností, vyváženým obsahem výživných látek i přijatelnou chutí byly listy mladého ječmene.

Výsledkem jeho mnohaletého úsilí nalézt perfektní potravinu s léčebnými účinky byl extrakt zeleného ječmene v prášku, který nazval zelený ječmen. Chuťově připomíná zelený čaj, čerstvý hrášek nebo špenát.

Navíc se pro svou snadnou přípravu hodí do naší uspěchané doby, protože jeho rozmíchání ve vodě trvá jen několik vteřin, a prášek, je-li správně skladován, má dlouhou trvanlivost.

Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl

Přínos dr. Hagiwary nebyl jen v objevení kladných komplexních účinků mladého ječmene na lidské zdraví, ale také ve vyvinutí šetrné technologie zpracování a unikátní receptury, umožňující jeho komerční využití a zpřístupnění široké veřejnosti. Za svou práci byl během života několikrát oceněn prestižními cenami japonské a brazilské vlády.

V projevu na konferenci pořádané 1. listopadu 1981 v New Yorku Mezinárodní nadací pro preventivní medicínu připomněl dr.Hagiwara svým posluchačům, že lidé, zvířata a rostliny potřebují pro přežití vodu, vzduch, slunce a stravu. Tyto čtyři zdroje udržují život na planetě již milióny let. Avšak budoucnost, jak uvedl dr. Hagiwara, je poměrně neradostná.

„Je nesmírná škoda,“ dodal, „že lidé ve své nekonečné moudrosti ohrožují veškerý život na Zemi produkty, které vyvinuli prostřednictvím takzvaného pokroku a vynálezů. Například voda je znečištěna umělými hnojivy; vzduch smogem obsahujícím vedlejší produkty spalování ropy; potraviny obsahují řadu škodlivých chemických složek; zpracované potraviny často ztrácejí vitamíny a nezbytné enzymy.

Za těchto okolností mám obavy, že za nějakou dobu se lidstvo nebude moci množit a vzkvétat. V rozvinutých zemích,“dodal,“ se příliš klade důraz na velkovýrobu a vynikající chuť jídla. Proto se hojně užívá konzervačních látek, chemikálií a antibiotik. A ve velkovýrobě rafinovaných potravin je nezbytné používat barviva a jiné přísady, aby se prodloužila životnost produktů na pultech obchodů.

“ Nemohu se ubránit srovnání příběhu vlastního zdraví a života nás všech v moderním světě. Hledáme dnes zdraví ve všem, od syntetických léčiv po léky naplněné rtutí. Taková praxe nás vede k záhubě.“

Dr. Hagiwara připomněl výrok Hippokrata, otce lékařství, který řekl:“ Nemoc je třeba vyléčit přirozenou cestou, vlastní silou člověka. Lékaři tomu pouze napomáhají.“

Dalším vzorem mu byl Shin-huang-ti, vynikající čínský bylinář a léčitel, který prohlásil: „Nejlepším lékem k udržení skutečného zdraví je strava.“

Dr. Hagiwara trvá na tom, že tato svědectví nemíní jako obžalobu výdobytků lékařské vědy, protože lidé musí být vděční za objevy, které nám umožňují žít déle a pociťovat úlevu od onemocnění, která již neohrožují život. Dr.

Hagiwara však věří, že tyto lékařské „nástroje“ křiví náš postoj ke zdraví. Důsledkem je naivita, se kterou přednostně vkládáme důvěru v medicínskou technologii, namísto převzetí osobní zodpovědnosti za zdraví a duševní pohodu.

„V mém vlastním případě,“tvrdí dr. Hagiwara, „jsem se z nemocí zotavovat nezačal, dokud jsem se s přesvědčením neobrátil k slovům Hippokrata a Shin-huang-tia. Kromě této změny postoje vděčím za svůj současný stav užívání čínských bylin a změně jídelníčku, ke které jsem v zoufalství přistoupil.

Budete mít zájem:  Alergie Na Bodnutí Sršněm?

Když jsem viděl úspěch, jaký tyto změny přinesly, zasvětil jsem dalších 10 let života hledání zdraví v čínských přírodních produktech Země, jak ji stvořil Bůh.

Mé úsilí se zaměřilo na šťávy zelených listů rostlin a nakonec mě přivedlo k objevu epochální, zdraví podporující stravy vyextrahované z listů mladého ječmene, známé pod názvem ZELENÝ JEČMEN.

Mladý ječmen je zpracován natolik šetrně, že obsahuje celé spektrum živých enzymů. Enzymatická aktivita byla změřena u 20 známých enzymů, jako např. superoxid dismutáza, kataláza, cytochrom oxidáza a dalších. Obsahuje další tisíce enzymatických komplexů.

Mladý ječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa, ale o polovinu méně fosforu – prvku, který přebývá ve většině poživatin.

Má 4x více vápníku než mléko

a nejpodstatnější fakt pro lidi trpící osteoporozou, řídnutím kostí, je to, že pravidelná konzumace šťávy z Ječmene vytváří zásadité prostředí v organismu, takže nedochází k nadměrnému vyplavování vápníku z kostí.

Je vynikající pro ostoporotiky i pro hojení zlomenin i jakýchkoli zranění, rovněž na pooperační hojení ran – vnějškově i vnitřně. Vynikajících výsledků je dosahováno při kombinovaném vnitřním a vnějším užití při léčbě bércových vředů. Ječmen obsahuje flavonoidy, které zpevňují cévní stěnu.

Obsahuje také významné množství manganu a zinku. Mladý ječmen obnovuje acidobazickou rovnováhu –  rovnováhu kyselin a zásad v těle. Je v tomto ohledu  2x účinnější než špenát, je nejucelenější zásadotvornou potravinou.

Mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů. Mladý ječmen má vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu, příbuzného vitamínu B.

Nedostatkem vitamínů trpíme z důvodu převahy zpracovaných potravin a skutečnosti, že některé naše potraviny ztratí živiny dříve, než se dostanou na stůl. Obsah vitamínu C v čerstvě nastrouhané ředkvičce klesne na vzduchu o polovinu již za pět minut.

Množství vitamínů B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne při vaření. Avšak vitamíny a ostatní živiny v Mladý ječmeni zůstávají téměř nedotčené.

Bez enzymů dojde k narušení všech životních funkcí – trávení, dýchání, pohybu atd. Vědci identifikovali v lidském těle přes 3 000 enzymů.

V roce 1979 zaznělo na Generálním zasedání japonských farmaceutických společností, že extrakt zeleného ječmene obsahuje více než 20 enzymů a tisíce nepojmenovaných enzymatických komplexů přímo využitelných pro člověka.

45 % hmotnosti Mladého ječmene tvoří bílkoviny (u bílé mouky je to pouze 10 %). Ty mají nízkou molekulovou hmotnost, jsou u ječmene vysoce stravitelné a lidské tělo je snadno využívá. Mladý ječmen podporuje zdravý růst. „Zelené“ bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice.

Rostlinná míza je bohatá na přírodní zázrak – chlorofyl. Ten se v léčitelství používá na „osvěžení krve“ a v lékařství je kromě protizánětlivých a desinfekčních účinků ceněn pro deodorační vlastnosti. Používá se k osvěžení dechu a ke kloktání.

V zeleném extraktu jsou i superoxid dismutáza (SOD), likvidátor volných radikálů; cytochrom oxidáza, enzym urychlující oxidaci a redukci, peroxidáza rozkládající peroxid vodíku na kyslík a vodu pro snadné vyloučení z těla, oxidáza nutná ke zpracování mastných kyselin, transhydrogenáza důležitá pro srdeční tkáň atd. Mladý ječmen se vyznačuje silnou antioxidační aktivitou. Většina komerčně dostupných enzymatických přípravků (i těch na systémovou enzymoterapii) se získává z krve, orgánů a tkání živočichů. Mnozí odborníci naproti tomu doporučují ryze „rostlinnou enzymoterapii“ – například šťávu z mladého Ječmene.

V Mladém ječmeni byl objeven účinný antioxidant 2″-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidační aktivita proti oxidačnímu poškození lipidů pokožky způsobenému UV zářením je přibližně 500x vyšší než aktivita vitamínu E. GIV také působí proti kornatění cév – ateroskleróze. Jeho aktivita několikanásobně převýšila vitamín C.

Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl

Cesta Chlorelly

Sporopollein Tato látka je obsažena ve střední části buněčné stěny Chlorelly pyrenoidosy. Chlorellová vláknina působí díky sporopolleinu zcela výjimečně.

Buněčné stěny na sebe nevratně váží toxické látky, které potom z organizmu odcházejí přirozenou cestou (stolicí). Dr. Liebke se věnoval výzkumu očistných schopností chlorelly u lidí trpících otravou zubními (amalgámovými) výplněmi. Konstatoval pozitivní výsledky.

Sporopollein je unikátní látka činící z chlorelly ojedinělý detoxikační prostředek vhodný pro moderního člověka.

Chlorofyl V roce 1940 psal chirurgický časopis „Journal of Surgery“ o 1200 nemocných, kterým chlorofyl urychlil hojení ran. Je pozoruhodné, že hemoglobin, naše krevní barvivo, má (kromě ústředního prvku) stejnou strukturu jako chlorofyl.

Rostliny díky chlorofylu žijí a dýchají, lidem zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran a brání zánětům. Také zlepšuje okysličení organismu, čímž brání vzniku infekčního prostředí.

Léčitelé tvrdí, že zelené barvivo uchovává sluneční energii, která nám předává moudrost a lásku. Věda to podporuje. Chlorella obsahuje aminokyselinu tryptofan, ze které se tvoří serotonin, hormon radosti a štěstí. S poklesem hodnoty serotoninu přijde deprese a únava.

Večer tělo přeměňuje serotonin na melatonin a my lépe usínáme. Je to pozoruhodná shoda vědy a intuice.

Chlorella pyrenoidosa je nejbohatším zdrojem chlorofylu na naší planetě.

Chlorellin Chlorella nepracuje pouze jako probiotikum, ale působí i antibakteriálně, antivirově a antimykoticky. Obsahuje látku nazvanou chlorellin, která je přírodním antibiotikem. Podobně antibioticky působí v česneku látky allicin a ajoen.

Na rozdíl od chemických antibiotik působí chlorellin pouze proti patogenním organismům bez poškození trávicí mikroflory. Proto je možné velkými dávkami Chlorelly pyrenoidosy docílit u infekčních onemocnění i antibiotického a antivirového efektu. Dr. Liebke v případě infekcí doporučuje „šokovou terapii“. Tj.

3x denně až 50 tablet (a pokračovat několik dní). Často se podaří infekci zcela zastavit, nebo alespoň urychlit léčbu.

CGF Dr. Fujimaki z Japonska izoloval z chlorelly regenerační růstový faktor pojmenovaný CGF. Je to komplex přírodních látek, nejsilnější složka chlorelly. Největší koncentraci CGF má druh Chlorella pyrenoidosa. CGF má výrazný omlazující a posilující efekt. Působí silně „probioticky“, tzn.

zvyšuje rychlost růstu i kvalitu života mikroflóry v zažívacím a urogenitálním traktu. Málokdo ví, že 90% našich buněk v těle tvoří symbiotické – spolupracující a spolužijící mikroorganismy. Vypadá to, že máme více nájemníků než vlastních buněk. CGF až 4x urychluje růst např. acidofilních kultur.

Také prebiotika jsou důležitá, neboť vytvářejí prostředí, ve kterém mikroflóra žije, jsou substrátem, živnou půdou, na nichž naše „hodné“ bakterie žijí – a mezi prebiotika patří také vysoce hodnotná vlákninová membrány Chlorelly pyrenoidosy. Užíváním chlorelly vytváříme podmínky pro růst prospěšných bakteriálních kultur, jež nás chrání před civilizačními nemocemi, např.

také před plísněmi, které preferují kyselé prostředí. A nemylme se, že plísně nemáme. Polovina naší populace má projevenu nějakou formu mykozy – plísňové infekce, od plísní mezi prsty až po chronické vaginální záněty.

Základem pro  růst plísní je kyselé prostředí, které vytváříme převažujícím způsobem života – vysokou mentální aktivitou, stressem, rychlým životem bez odpočinku – Chlorella i Ječmen jsou zásadotvorné, napomáhají tedy vytvoření prostředí omezujícího růst plísní. CGF urychluje regeneraci našich tělních buněk a zvyšuje adaptabilitu na stress.

Standard kvality „Přinášíme to nejlepší ze světa zelených potravin.”

Proč Chlorella pyrenoidosa? V roce 1974 byly japonské úřady nuceny zavést standard kvality pro dovážené chlorellové produkty. Ty byly výrazně rozdílné v kvalitě zpracování i kvalitě biomasy. Již v roce 1995 byl v Japonsku výrobce nejkvalitnější Chlorelly, která je dovážena do Čech licencován k dovozu a prodeji svých produktů v kategorii „léčivých potravin“. Větší záruka kvality neexistuje.

Kvalita Kvalitu i cenu chlorelly ovlivňuje mnoho faktorů. Většina výrobců používá průběžnou sklizeň, která je ekonomická pro výrobce, ale nejistá ve kvalitě výstupu pro zákazníka.

Výrobci nejkvalitnějších druhů jasně oddělují jednotlivé cykly výroby. Chuťové i výživové a pročišťující vlastnosti chlorelly na evropském trhu jsou rovněž nevyrovnané.

Některé v minulosti obsahovaly jako znečištěninu sinice, je třeba si kvalitu vybrat, tak jako ve všem v tomto přeplněném světě.

Chlorella nejkvalitnějších výrobců je pěstována v pásmu s vyrovnaným slunečním jasem, má velmi vysoký obsah chlorofylu. Sluneční spektrum je stále nejhodnotnějším zdrojem světla.  V jiných zeměpisných šířkách a v nevyrovnaném klimatu je chlorella vystavena kolísavým podmínkám, čímž klesá její užitná hodnota.

Chlorelly, které jsou přisvětlovány umělým světlem ve skleněných trubicích například v našem podnebném pásmu, mají nižší obsahy chlorofylu než druhy osvícené přirozeným světlem. Japonské úřady dohlíží, aby prodávaná biomasa obsahovala pouze deklarovaný druh řasy.

Nejlepší výrobci používají nejlepší separační (oddělovací) metody a v jejich nádržích rostou pouze nejkvalitnější kmeny pyrenoidosy. K nejvyšší kvalitě předurčuje pyrenoidosu výběr předcházející samotnému pěstování. V laboratořích se sleduje zdraví a síla chlorellových buněk. Do venkovních nádrží se přenesou pouze nejvitálnější vzorky, kde se množí osm dní do dne sklizně.

Nádrže se pročistí a opět „osadí“ novou, geneticky nejzdravější kulturou. Existují různé metody k oddělení buněk od kultivačních nečistot. Nejčastější metody používají k proplachování chemikálie, které se těžko odbourávají. Nejlepší výrobci používají komplex mikroskopických filtrů a odstředivek, které buňky chlorelly oddělí a pročistí bez použití chemikálií.

Tyto filtry a celý proces zpracování je tím dražší, čím je čistota výsledné biomasy vyšší. Od roku 2005 jíme tuto nejkvalitnější Chlorellu s celou rodinou – a díky objemu dovozu je její poměr cena – výkon vynikající.

Stravitelnost Chlorelly a nezávislé testování:

Dr. L. Lewis (Duke University) analyzoval předložené, jemu neznámé vzorky. Z předložených vzorků byla účinně narušena pouze buněčná stěna Chlorelly, zpracované metodou STEAM.

Patentovaná dezintegrační metoda výrobce (systém STEAM) je výjimečná schopností buněčnou stěnu perforovat a zároveň uchovat hodnotu buněčného jádra.

Chlorella pyrenoidosa v této kvalitě má minimálně 76% a vyšší stravitelnost.

Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl

  • Obě potraviny, Ječmen i Chlorella, působí synergicky, mohou a mají se jíst dohromady, doplňují se v působení JIN JANG.
  • Je lépe jíst 2 gramy Ječmene a 2 gramy Chlorelly než 6 gramů samotné Chlorelly nebo samotného Ječmene.
  • Je ale lépe jíst jakoukoli samotnou zelenou potravinu než žádnou.
  • Zelené potraviny nás mohou čistit a pozitivně ladit naše zdraví jen pokud je pravidelně jíme v dostatečných dávkách
  • – a ty jsou pro každého individuální. Chlorellu i Ječmen mohou jíst prakticky všechny věkové kategorie,

jedná se o tzv. superpotraviny – potraviny nejvyšší kategorie. Obílí a sladkovodní řasa. Vybírejte si ale kvalitu.

Detoxikace podkladu buněk, kterou ZP startují a provádějí, je pomalá, trvá měsíce, i roky,

v závislosti na zanešení organismu. A může být rychlejší.

Lidé – jezme. A buďme schopni se proměnit.

Pro bližší informace a zkušenosti volejte 728216735 – mgr. Martin Ronge – zodpovím dotazy

Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl

Vytisknout

Mladý ječmen a Chlorella pyrenoidosa se pěstuje na různých místech na světě a dováží je řada firem z nichž bohužel někteří (i v ČR) neposkytují kvalitně zpracované i skladované potraviny

Proč jsem si pro své vlastní zdraví a pro zdraví svých nejbližších vybral zelené potraviny, zelený ječmen a chlorellu pyroidenosu?

Oblíbil jsem si zelené potraviny z USA z důvodu jejich kvality. Jde o skvělé produkty dostupné i v ČR.

Žijeme  v době Internetu a tak o kvalitách zelených potravin, které ovlivňují naše zdraví nesrovnatelně pozitivněji než nekonečné řady chemických léků a nekvalitní stravy je informace žádoucí.

 Jaké jsou zelené potraviny na trhu v ČR zjistíte v našem srovnání zelených potravin ZDE.

Prohlédněte si naše stránky nejen o zelených potravinách, kde je řada zajímavých článků o vlivu stravy na naše zdraví a zeptejte se na vliv a účinky zelených potravin na Vaše zdraví.  Začněte právě nyní, nečekejte, že zdraví Vám předepíše Váš lékař…

Pokud pokud nás oslovíte, zašleme Vám nezávazně řadu informací o mladém ječmeni i chlorele pyrenoidoze.

Zelené potraviny jsou přirozené a komplexní, sytí, čistí, regenerují, harmonizují živý organismus a pozitivně ovlivňují životní styl. Udržují zdraví zdravých a v nemocném těle vytváří podmínky k tomu, aby vůbec mohla být klasická léčba účinná a tak pomáhají k navrácení zdraví.

 Jejich užívání je velmi jednoduché, stačí dvakrát denně na lačno vypít šálek nápoje ze sušené šťávy zeleného ječmene a několik tablet chlorelly. Z tohoto zvyku si člověk snadno vytvoří dobré návyky a pozitivně dokáže tak po malých krůčcích změnit svůj životní styl. Žít zdravěji a to je cílem.

V neposlední řadě při srovnání zelených potravin s používáním jiných druhů stravy a třeba i s konzumací zelených šťáv je jejich velikou výhodou nesrovnatelně vynikající uživatelsky jednoduché používání.

Během několika minut, spíše vteřin se nápoj šťávy zeleného ječmene velmi snadno připraví, což se velice hodí nejen při cestování, sportu, i kdekoliv mimo domov.

Potřebné množství lze mít kdykoliv u sebe a tak snadno jej připravit zamícháním lžičky (jedné nebo dvou) do šálku vody a pak jen vypít!

Zelené potraviny harmonizují funkci metabolického systému těla, zbavují chutí na kávu a sladkosti. Díky tomu lze zhubnout pár přebytečných kilogramů. Také  se zeleným nápojem přestane enormní chuť na maso.Používání zelených potravin umožňuje lépe se přizpůsobit  a nalézt přednosti syrové a vegetariánské stravy.

 Ze zkušeností konzumentů, které trápí dlouhodobé zažívací potíže a trpí ranními nevolnostmi velmi brzkým ránním vstáváním… a znáte to, po ránu spěcháme téměř všichni bez rozdílu. Přitom nápoj zeleného ječmene lze pít denně místo snídaně. Ranní nevolnosti téměř okamžitě vymizí a rozhodně se zlepší celkový zdravotní stav.

Častá unava, se rovněž změní a brzy se uživatelé cítí lépe.

„Ač nejde o léky, přesto léčí.“ řekl dr. Hagiwara, majitel velké farmaceutické firmy v Japonsku, který se zasloužil o prozkoumání více, než dvou stovek zelených plodin. Také jemu pomohl zelený ječmen navrátit zdraví.

Zdraví je základem života pečujme tedy o něj s láskou. Začněte hned teď.                            

Chlorella pyrenoidosa

je jednobuněčná sladkovodní zelená řasa a zároveň plnohodnotná potravina vhodná k dlouhodobému užívání. Je bohatá především na chlorofyl a růstový faktor CGF, dále pak na vitaminy, minerály, aminokyseliny a nukleové kyseliny.

 Užívání chlorely stimuluje imunitní systém, pomáhá regenerovat tkáně, celkově zbavuje tělo toxických látek, napomáhá hojení a celkovému ozdravení organismu. Chlorella pomáhá při léčbě i prevenci rakoviny, účinně čistí střeva, uplatňuje se při léčbě alergie, kožních, srdečních, revmatických a zažívacích potíží a působí proti virovým infekcím.

Je vhodným doplňkem stravy nejen pro vegetariány, ale pro všechny, kteří se chtějí zbavit špatných stravovacích návyků.

Mladý ječmen

je čistě přírodní surovina pěstovaná a zpracovávaná podle zásad ekologického zemědělství. Obsahuje všechny pro tělo potřebné vitaminy, minerály, aminokyseliny a cenné enzymy v takové formě, která je v organismu snadno využitelná.

Listy mladého ječmene jsou bohaté na betakaroten, vitamin C, E a především na všechny vitaminy řady B. Díky působení enzymů má mladý ječmen schopnost detoxikovat tělo, zpomalovat proces stárnutí a chránit tělo před nežádoucími vlivy životního prostředí.

Je vhodný při léčbě kožních onemocnění, pomáhá v boji s nadváhou a zácpou, potlačuje růst rakovinných buněk a je mimořádně vhodný při rekonvalescenci.

Co Mladý ječmen a Chlorella přináší:

Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl                  Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl 

Čistí tělo od jedovatých látek, těžkých kovů, nežádoucích usazenin ve střevech, chemikálií – Doplňují: vitaminy, stopové prvky, minerály, antioxydanty, energii – Obsahují enzymy, chlorofyl, aminokyseliny, nukleové kyseliny, vlákninu.

Mladý ječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa, ale o polovinu méně fosforu – prvku, který přebývá ve většině poživatin. Obsahuje také významné množství manganu a zinku. Mladý ječmen obnovuje acido-alkalickou rovnováhu.

Je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava. Mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů.

Mladý ječmen má vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu, příbuzného vitamínu B.

Nedostatkem vitamínů trpíme z důvodu převahy zpracovaných potravin a skutečnosti, že některé naše potraviny ztratí živiny dříve, než se dostanou na stůl.

Obsah vitamínu C v čerstvě nastrouhané ředkvičce klesne na vzduchu o polovinu již za pět minut. Množství vitamínů B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne při vaření.

Avšak vitamíny a ostatní živiny v Mladém ječmeni zůstávají téměř nedotčené.

Bez enzymů dojde k narušení všech životních funkcí – trávení, dýchání, pohybu atd. Vědci identifikovali v lidském těle přes 3 000 enzymů.

V roce 1979 zaznělo na Generálním zasedání japonských farmaceutických společností, že extrakt zeleného ječmene obsahuje více než 20 enzymů a studie odhalují další. 45 % hmotnosti Mladého ječmene tvoří bílkoviny (u bílé mouky je to pouze 10 %).

Ty mají nízkou molekulovou hmotnost a lidské tělo je snadno využívá. Mladý ječmen podporuje zdravý růst. „Zelené“ bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice. Rostlinná míza je bohatá na přírodní zázrak – chlorofyl.

Ten se v léčitelství používá na „osvěžení krve“ a v lékařství je kromě protizánětlivých a desinfekčních účinků ceněn pro deodorační vlastnosti. Používá se k osvěžení dechu a ke kloktání.

V zeleném extraktu jsou i superoxid dismutáza (SOD), likvidátor volných radikálů; cytochrom oxidáza, enzym urychlující oxidaci a redukci, peroxidáza rozkládající peroxid vodíku na kyslík a vodu pro snadné vyloučení z těla, oxidáza nutná ke zpracování mastných kyselin, transhydrogenáza důležitá pro srdeční tkáň atd. Mladý ječmen se vyznačuje silnou antioxidační aktivitou. Většina komerčně dostupných enzymatických přípravků (i těch na systémovou enzymoterapii) se získává z krve, orgánů a tkání živočichů. Mnozí odborníci tyto zdroje zpochybňují a doporučují ryze „rostlinnou enzymoterapii“.

V Mladém ječmeni byl objeven účinný antioxidant 2″-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidační aktivita proti oxidačnímu poškození lipidů pokožky způsobenému UV zářením je přibližně pět setkrát vyšší než aktivita vitamínu E. GIV také podpořil vysokou tlumící aktivitu aterosklerózy naměřenou v krevní plasmě. Jeho aktivita několikanásobně převýšila vitamín C.

Návod k použití a doporučená denní spotřeba ječmene a chlorelly:

Dvakrát denně čajová lžička Ječmene. Zelené potraviny se užívají ideálně nalačno, tedy 30 minut před jídlem nebo 2 hodiny po jídle, vždy však s nejméně hodinovým odstupem od klasických léků.

Zelené potraviny můžeme vnímat jako „koncentrovanou“ zeleninu, proto obecně platí, že dávkování závisí na životním stylu uživatele.

Předávkování nápojem z ječmene (podobně jako předávkování zeleninou) nehrozí a poddávkování je zbytečné. 

Standardní denní množství chlorelly pro dospělého zdravého člověka je cca 5 g (20 tablet). Zelené potraviny můžeme vnímat jako „koncentrovanou“ zeleninu, proto obecně platí, že dávkování závisí na životním stylu uživatele.

Předávkování chlorellou (podobně jako předávkování zeleninou) nehrozí a poddávkování je zbytečné. Je třeba dbát na dostatečný přísun tekutin (čistá voda), aby mohl probíhat detoxikační proces.

Zelené potraviny se užívají ideálně nalačno, tedy 30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle, vždy však s nejméně hodinovým odstupem od klasických léků.

 Složení ječmene Výrobce Organic By Nature USA od kterého odebírá i fy Green Ways a další dovozci v ČR  

Nutriční analýza ve 100 g
Bílkoviny 28.4 g
Sacharidy 41.1 g
Tuky 4.1 g
Vláknina 5.9 g
Vlhkost 5.6 %
Popel 14.9 g
Cholesterol 7 mg
Chlorofyl 300 mg
Vitamíny a minerály ve 100 g
Vitamín A 1.34 mg
Vitamín B1 0.43 mg
Vitamín B2 2.41 mg
Vitamín B3, Niacín 3.63 mg
Vitamín B5 5.1 mg
Vitamín B6 17.8 mg
Vitamín C 457 mg
Vitamín E, alfa-tokoferol 7.38 mg
Vitamín K 0.776 mg
Betakaroten 1.32 mg
Bór 2.62 mg
Draslík 6830 mg
Fosfor 394 mg
Hořčík 396 mg
Chrom 0.109 mg
Křemík 4 mg
Mangan 14 mg
Měď 1.5 mg
Sodík 474 mg
Stříbro 0.05 mg
Vápník 548 mg
Zinek 3 mg
Železo 13 mg
Aminokyseliny v 100 g
Alanin 1.69 g
Arginin 1.34 g
Fenylalanin 1.3 g
Glycin 1.24 g
Histidin 0.522 g
Isoleucin 1.08 g
Kyselina aspartamová 1.97 g
Kyselina glutamová 2.61 g
Leucin 1.82 g
Lysin 1.46 g
Methionin 0.36 g
Prolin 1.48 g
Serin 1.14 g
Threonin 1.15 g
Tyrosin 0.829 g
Valin 1.3 g

Ječmen obsahuje celé spektrum živých enzymů (zatím jich bylo objeveno 20).

Pěstování Ječmene

Ječmen se sklízí při výšce 20 až 25 centimetrů (než vznikne první kolínko na stéblu). Pokud dosáhne výška 40 cm množství důležitých látek významně klesá. Ječmen se pěstuje na více než 1100 hektarech půdy bývalého sladkovodního jezera v Utahu.

Výrobní proces Ječmene a testy kvality Listy se sklidí, omyjí, vylisují a následně suší cca 2 minuty při 31°C. Od sklizně po finální zpracování neupynou více jak 2 hodiny. Prášek skladujte v suchu a temnu.

Růstový faktor významně podporuje obnovu přirozené střevní mikroflóry. Důležité je nezapomenout i na látky s přirozeným antibiotickým účinkem a na interferon.

  • jsou komplexním zdrojem vitamínů, minerálů, stopových prvků, aminokyselin, antioxidantů a enzymů – odpadají „hrsti“ potravinových doplňků
  • sytí a zároveň čistí a harmonizují organismus
  • jsou zásadotvorné – v kyselém prostředí vznikají záněty, daří se virům a nežádoucím bakteriím
  • mají vysoký obsah chlorofylu – působí protizánětlivě

Proč jsou zelené potraviny lepší?

  • Zelené potraviny nejsou potravinové doplňky  jsou racionálními a celostními  potravinami.
  • Mladý ječmen a sladkovodní řasa Chlorella Pyrenoidosa vyčnívají nad všemi ostatními potravinovými doplňky a vlastně i nad potravinami samotnými díky svým vlastnostem.
  • Zelené potraviny jsou „zdravotním fast foodem“ – protipólem rychlých „prázdných kalorií“.

ZELENÉ POTRAVINY JSOU HARMONIZÁTORY LIDSKÉHO TĚLA

  • Zelené potraviny nejsou klasické léky
  • Zelené potraviny proti ničemu nebojují
  • Mladý ječmen a sladkovodní řasa Chlorella Pyrenoidosa jsou zelenými potravinami, které působí jako velmi silné harmonizátory tělesných procesů
  • Vyplatí se vždy tam, kde je potřeba zlepšit kvalitu buněk kdekoliv v lidském těle 

Nejčastější dotazy k zeleným potravinám zdeAudio pořad Českého rozhlasu „Zdravíčko“ Rozhovor s Mudr. Lacinou… Co jsou zelené potraviny  ZDE 

Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl

Zelený ječmen a jeho výroba – cesta zeleného ječmene na váš stůl

Jak se vyrábí zelený ječmen?

Pokud se rozhodnete užívat zelený ječmen, vypadá to vlastně velmi jednoduše. Zajdete do specializované prodejny nebo provedete objednávku po internetu a za chvíli si již můžete doma v klidu namíchat první zelený koktejl. Než se však zelený ječmen dostane do obchodu a poté k vám, urazí dlouhou cestu, která může v mnohém ovlivnit jeho přínos pro vaše zdraví.

Blahodárné účinky ječmene byly známy již před mnoha lety v Číně či Japonsku. Indiáni ho také používali při řešení zdravotních obtíží. Babyloňané jej pokládali za tak důležitý, že jej stanovili za své platidlo.

Původ zeleného ječmene – odkud pochází?

Zelený ječmen ve formě prášku, který dnes můžete zakoupit pro své použití, pochází z mladého (tedy nedozrálého) ječmene. Obvykle se využívá ječmen pěstovaný v Austrálii, na Novém Zélandu či v USA. Rostlina se svými výhonky se sklízí ve vzrůstu 15 – 25 cm, kdy je zde obsaženo maximum účinných látek.

Náš tip: zkuste tyto zelené potraviny

Ideální je, pokud je ječmen vypěstován bez použití herbicidů a pesticidů. S produktem by mělo být nakládáno nanejvýš opatrně. Hlídá se zde možné vystavení nevhodné teplotě, vlhku i světlu. Jsou zabezpečeny důkladné přepravní a skladovací podmínky.

Proces výroby zeleného ječmene

Ne všichni výrobci prášku ze zeleného ječmene mají shodné procesy, jak je s rostlinou nakládáno. Proto než se rozhodnete pro zakoupení konkrétního produktu, prostudujte si o něm dostupné informace, případně se zeptejte na vše, co vás napadne. Není nejvhodnější cestou vybírat produkt jen podle jeho příjemně nízké ceny.

Mnohdy je uváděno, že na trhu jsou k dostání dva druhy nápojů ze zeleného ječmene:

  • První vzniká vylisováním travin, odstraněním vlákniny a rychlým vysušením. Sušení této vylisované šťávy je velmi rychlé, dojde k extrakci vody a výsledkem je výživný ječmenný prášek, v němž jsou zachovány vitamíny a další enzymy. Velkou výhodou nápoje z vylisovaných travin je maximální využitelnost a stravitelnost nápoje.
  • Druhý nápoj vzniká nadrcením usušených travin. Zde je hlavní odlišností vysoký obsah vlákniny. Tato vláknina, i když nadrcená na velmi malé částečky, může někomu při trávení dělat potíže a nemusí být využita. Právě z důvodu možné nestravitelnosti je tento druh nápojů leckdy odsuzován.

Oba tyto nápoje obsahují stejné zdraví prospěšné látky. Rozdíl je však v jejich koncentraci, kdy první z těchto druhů je koncentrovanější oproti rozemleté rostlině. Ta je běžně k sehnání na trhu levněji. Někdy můžete zakoupit též ječmen obohacený o další přírodní látky.

Přínos pro naše zdraví

Prášek se po smíchání s vodou mění na zelenou tekutinu. Zprvu vám může připadat velmi nevábný její vzhled, vůně i chuť. Po čase si však zvyknete a možná se na její konzumaci budete i těšit.

Pokud chcete chuť trochu vylepšit, je možné prášek nejprve rozmíchat v trošce vody, poté dolít ovocným džusem či zeleninovou šťávou.

Pro co nejdůkladnější rozmíchání je vhodné použití šejkru.

Obsahuje mnoho aminokyselin

Je to nápoj obsahující mnoho látek prospěšných našemu tělu. Z celkem 20 aminokyselin, které v sobě ukrývá, je 8 pro nás esenciálních a musíme je tedy přijímat v adekvátním množství v potravě. Podporují proces hojení ran, tvorbu nových buněk a posilují celkovou obranyschopnost organismu.

Obsahuje mnoho enzymů

Příjem zeleného ječmene nám dodá též enzymy, které v těle fungují jako katalyzátory konkrétních chemických reakcí. Dle typu enzymu pak podpoří v organismu správné trávení, detoxikaci či mají silné antioxidační vlastnosti.

Obsahuje vitamíny

Z vitamínů nám zelený ječmen dodá např. vitamín A, B1, B2, B6. B12, C, E a K. V těle tak pomocí nich dochází k podpoře zraku, metabolismu cukrů, posílení srdečně – cévního systému, adekvátní srážlivosti krve či fungují ke snížení rizika vzniku mnoha závažných chorob.

Minerály a stopové prvky v zeleném ječmenu

Zelený ječmen obsahuje též důležité minerály a stopové prvky. Z nich je vhodné zmínit hořčík, vápník, draslík, jód, zinek či železo. Jeho prostřednictvím dodáme tělu též chlorofyl, rostlinné barvivo, které v těle zvyšuje hladinu hemoglobinu, má výrazné protizánětlivé účinky a také zabraňuje předčasnému stárnutí buněk.

Co si o mladém ječmenu ještě určitě přečíst?

VIDEO: Zelené potraviny – test kvality (živosti) mladého ječmene

Autorem článku je naše redakce

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector