Vitamíny Obsažené V Zelenině?

Zelenina přináší do výživy člověka některé důležité vitaminy, především vitamin C a provitamin A – β-karoten – zelenina a ovoce jsou jejich nejbohatším zdrojem, zejména špenát, karotka, rajče, paprika.

Která zelenina má nejvíce vitamínů?

Odpověď na otázku: Která zelenina má nejvíc vitamínů? zní jednoduše, i když ji zejména děti neuslyší rády: Favoritkou je brokolice, která obsahuje vitamíny A, B, C a navíc draslík, vápník, fosfor, kyselinu listovou a další.

V jakém ovoci je nejvíce vitamínů?

Jahody

  • Jahody.
  • 180 kJ/100g. Obsahují vitaminy C, A, B, E. Dále v nich je draslík, zinek, hořčík a další. Jablko.
  • 260 kJ/100g. Obsahuje hlavně vitamin C a pektin. Hroznové víno.
  • 290 kJ/100g. Obsahuje vitamin C a draslík. Meruňky.
  • 240 kJ/100g. Je bohatý na vitaminy A, B, C. Ostružiny.
  • V jakém ovoci je vitamin C?

    Lepší než citróny jsou papája a kiwi

    Ve výčtu potravin bohatých na vitamín C bychom neměli opominout ani exotické ovoce, konkrétně kiwi a papáju. 100 gramů kiwi vám poskytne 90 miligramů vitamínu C, přičemž nejbohatší na céčko je medové neboli zlaté kiwi. Papája obsahuje „pouze“ 60 miligramu céčka ve 100 gramech.

    Ve kterém ovoci a zelenině je nejvíce vitamínů C?

    Červená paprika

    A nejlepší jsou ty červené, obsahují totiž až 190 mg vitamínu C ve 100 gramech své hmotnosti, což je vlastně více než dvojnásobek doporučené denní dávky.

    Co obsahuje nejvíce vitamínů k?

    Vitamín K v potravinách

    Nejbohatším zdrojem vitamínu K je zelená a listová zelenina (avokádo, brokolice, růžičková kapusta, zelí, řepkový olej, pažitka, koriandr).

    Kde je nejvíce vitamínů?

    10 výjimečných: zelenina a ovoce, které předčí pomeranč!

  • Chilli papričky. Jeden středně velký pomeranč obsahuje zhruba 60 mg vitamínu C.
  • Červená paprika. Červená paprika je ještě silnější jak chilli papričky.
  • Zelená paprika.
  • Brokolice.
  • Papája.
  • Jahody.
  • Růžičková kapusta.
  • Ananas.
  • Budete mít zájem:  Zablokovaná Hrudní Páteř Diskuse?

    V jaké potravině je nejvíce vitamínů C?

    Budete překvapeni. Někdy saháme po zázračných cizokrajných plodech a přitom máme ve své blízkosti obrovskou zásobárnu vitamínů. Skvělým zdrojem vitamínu C jsou šípky. Ale najdeme jej i v mnoha dalších druzích ovoce a zeleniny.

    Jaké je nejzdravější ovoce na světě?

    Američtí odborníci na výživu sestavili žebříček nejzdravějšího ovoce na světě. Žebříčku vévodí exotické bobule acai, jablka a čím dál tím oblíbenější avokádo.

    Co je nejzdravější ovoce?

    Nejzdravější druhy ovoce

  • Jahody. Jahody obsahují velké množství vody a vitamíny A, B, C, a E.
  • Meruňky. Jsou taktéž vhodné pro dietu a obsahují vitamíny A, B a C.
  • Hroznové víno.
  • Jablka.
  • Ostružiny.
  • Brusinky.
  • Brokolice.
  • Špenát.
  • Které ovoce obsahuje Nejvíce vitamínů C?

    Které české ovoce má nejvíc vitamínu C?

  • Rybíz černý: 1100–3000 mg (v mg/kilogram jedlého podílu)
  • Jahody: 400–700 mg (v mg/kilogram jedlého podílu)
  • Rybíz červený: 200–500 mg (v mg/kilogram jedlého podílu.
  • Angrešt: 330–480 mg (v mg/kilogram jedlého podílu)
  • Višně a třešně: 60–300 mg (v mg/kilogram jedlého podílu)
  • V jakých potravinách je vitamín C?

    20 potravin s nejvyšším obsahem vitamínu C

  • Černý rybíz – 203 mg (338 % RHP)
  • Červený pepř – 190 mg (317 % RHP)
  • Kiwi – 164 mg (273 % RHP)
  • Kvajáva – 126 mg (209 % RHP)
  • Zelený pepř – 120 mg (200 % RHP)
  • Pomeranč – 98 mg (163 % RHP)
  • Jahody – 89 mg (149 % RHP)
  • Papája – 87 mg (149 % RHP)
  • Která zelenina má Nejvíce vitamínů C?

    Papriky (až 190 mg vitamínu C ve 100 g)

    Nejvíc vitamínu C mají červené papriky, následují žluté a chilli a nejméně ho je v zelených (ty ho obsahují kolem 100 mg na 100 g plodu). Chilli papričky asi ve velkém množství jíst nedokážete, ale u nás jinak papriky nechybí v žádném letním a časně podzimním salátu.

    Diskuze

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Adblock
    detector