Zelenina přináší do výživy člověka některé důležité vitaminy, především vitamin C a provitamin A – β-karoten – zelenina a ovoce jsou jejich nejbohatším zdrojem, zejména špenát, karotka, rajče, paprika.
Která zelenina má nejvíce vitamínů?
Odpověď na otázku: Která zelenina má nejvíc vitamínů? zní jednoduše, i když ji zejména děti neuslyší rády: Favoritkou je brokolice, která obsahuje vitamíny A, B, C a navíc draslík, vápník, fosfor, kyselinu listovou a další.
V jakém ovoci je nejvíce vitamínů?
Jahody
V jakém ovoci je vitamin C?
Lepší než citróny jsou papája a kiwi
Ve výčtu potravin bohatých na vitamín C bychom neměli opominout ani exotické ovoce, konkrétně kiwi a papáju. 100 gramů kiwi vám poskytne 90 miligramů vitamínu C, přičemž nejbohatší na céčko je medové neboli zlaté kiwi. Papája obsahuje „pouze“ 60 miligramu céčka ve 100 gramech.
Ve kterém ovoci a zelenině je nejvíce vitamínů C?
Červená paprika
A nejlepší jsou ty červené, obsahují totiž až 190 mg vitamínu C ve 100 gramech své hmotnosti, což je vlastně více než dvojnásobek doporučené denní dávky.
Co obsahuje nejvíce vitamínů k?
Vitamín K v potravinách
Nejbohatším zdrojem vitamínu K je zelená a listová zelenina (avokádo, brokolice, růžičková kapusta, zelí, řepkový olej, pažitka, koriandr).
Kde je nejvíce vitamínů?
10 výjimečných: zelenina a ovoce, které předčí pomeranč!
V jaké potravině je nejvíce vitamínů C?
Budete překvapeni. Někdy saháme po zázračných cizokrajných plodech a přitom máme ve své blízkosti obrovskou zásobárnu vitamínů. Skvělým zdrojem vitamínu C jsou šípky. Ale najdeme jej i v mnoha dalších druzích ovoce a zeleniny.
Jaké je nejzdravější ovoce na světě?
Američtí odborníci na výživu sestavili žebříček nejzdravějšího ovoce na světě. Žebříčku vévodí exotické bobule acai, jablka a čím dál tím oblíbenější avokádo.
Co je nejzdravější ovoce?
Nejzdravější druhy ovoce
Které ovoce obsahuje Nejvíce vitamínů C?
Které české ovoce má nejvíc vitamínu C?
V jakých potravinách je vitamín C?
20 potravin s nejvyšším obsahem vitamínu C
Která zelenina má Nejvíce vitamínů C?
Papriky (až 190 mg vitamínu C ve 100 g)
Nejvíc vitamínu C mají červené papriky, následují žluté a chilli a nejméně ho je v zelených (ty ho obsahují kolem 100 mg na 100 g plodu). Chilli papričky asi ve velkém množství jíst nedokážete, ale u nás jinak papriky nechybí v žádném letním a časně podzimním salátu.