Uvařte si vlastní pivo

  • Výdejové okénko / 774 570 365
  • Po – Pá 10:30 – 14:00 hod
  • **
  • Rozvoz / 20 Kč / 771 168 811
  • Po – Pá 11:00 – 13:00 hod
  • *****

Polední menu

Čtvrtek 25. 03. 2021

  1. Menu I / 135 Kč
  2. Tomatová s bazalkou a sýrem (7)
  3. Pečené kuřecí stehno,
  4. bramborová kaše (7)
  5. *
  6. Menu II / 145 Kč
  7. Tomatová s bazalkou a sýrem (7)
  8. Špenátový quiche – slaný koláč (1,3,7)
  9. *
  10. Menu III / 169 Kč
  11. Tomatová s bazalkou a sýrem (7)
  12. Hovězí roštěná na zeleném pepři, dušená rýže (1)
  13. **
  14. SPECIÁLNÍ TÝDENNÍ NABÍDKA
  15. Filírovaná kachní prsa na listech trhaných salátů, kešu ořechy, hroznové víno, medovo-hořčičný dressing, bagetka (1,3,7,8,10,12) / 149 Kč
  16. *
  17. Dezert / 45 Kč
  18. Přílohový čerstvý zeleninový salát / 39 Kč
  19. *****

Prodej piva

  • Radniční pivo s SEBOU / ROZVOZ
  • Sklo  0,75l
  • Kamenický Zabiják 18° – doppelbock 
  • Mango-piňa-coco Sour 10° – mango-kokos-ananas kyseláč
  • Pumpkin Ale 12° – dýňový speciál
  • Sacher 16° – čokoládovo meruňkový stout
  • Mad Cat Ležák 12° – světlý ležák
  • Prijor 11° – tmavý ležák
  • Sin Kitty 14° – rosé bier s ibiškem a vinným moštem
  • ***
  • Sklo  0,33l
  • Prijor 11°– tmavý ležák
  • MadCat ležák 12° – světlý ležák
  • Ich Bin Ein Berliner 10° – kyseláč
  • Pumpkin Ale 12° – dýňový speciál
  • ***
  • BERNARD FREE / BERNARD Švestka – nealko pivo 0,5l sklo
  • ***

Dárkové poukazy

  1.  * v hodnotě 500 Kč / 1000 Kč na nákup piva, vína, jídla, konzumaci
  2. * degustační menu
  3. * romantická večeře
  4. * pivovarská večeře

Uvařte si vlastní pivo

DNES NA ČEPU

Uvařte si vlastní pivo

Pro pravidelné zasílání týdenního menu, zde vyplňte svůj e-mail

Uvařte si vlastní pivo

otevírací doba

Restaurace

Pondělí – Čtvrtek 10,30 – 22,00 Pátek 10,30 – 23,00 Sobota 10,30 – 22,00 Neděle 11,00 – 16,00

Pivnice

Pondělí – Pátek 15,00 – 23,00 Sobota 16,00 – 23,00

Neděle ZAVŘENO

REZERVACE

Tel.: +420 774 570 365

Uvařte si vlastní pivo

Na Radniční můžete navštívit prodejnu FARMÁŘKA s nabídkou převážně lokálních potravin přímo od farmářů. Uvařte si vlastní pivo

Hledáte ubytování blízko Radniční? Máme pro Vás několik tipů. Uvařte si vlastní pivo Uvařte si vlastní pivo Uvařte si vlastní pivo

USPĚLI JSME:

Uvařte si vlastní pivo Uvařte si vlastní pivo

Uvařte si s námi domácí pivo (1. díl): Začínáme aneb Co budeme potřebovat

Napadlo vás někdy, že byste si mohli uvařit doma pivo? Pojďte to zkusit! Předem říkám, že to není úplně triviální, ale pokud se budete držet našeho seriálu, který vás vařením krok za krokem provede, určitě to dopadne výborně. A s velkou pravděpodobností vás váš prvotní úspěch natolik nadchne, že se svému novému koníčku budete dále věnovat a rozvíjet ho. Domácí vaření piva, tzv. homebrewing, je totiž skvělé hobby.

Uvařte si vlastní pivo

_

Za sebe musím říct, že už jsem strávil doslova stovky hodin studiem technologie pivovarnictví, pročítáním charakteristik různých pivních stylů, a částečně i snahou o pochopení chemické a mikrobiologické podstaty dějů, které při výrobě piva probíhají. Stále si však připadám na začátku.

A je mi jasné, že na to prozkoumat, poznat a pochopit všechno mi ani jeden život nestačí. Nelekejte se ale! Takovýto „geek“ přístup rozhodně není podmínkou – skvělá piva může vařit i domácí pivovarník, který zná jen nezbytné technologické základy, má dostatečnou úctu k řemeslu, cit a pečlivost.

Zkrátka v homebrewingu se může najít téměř každý. Stačí začít – a my právě začínáme!

Ambicí seriálu není sepsat učebnici a zmapovat celý obor domácího pivovarnictví – od výpočtu receptů, přes různé varianty technologických postupů, po specifika vaření rozličných pivních stylů (to vše najdete v knize Pivařka, která vyjde na jaře roku 2017).

Bude se spíše jednat o takový „quick win“ návod – a to jak si ze základních surovin (sladu, vody, chmele, kvasnic) doma uvařit svrchně kvašené pivo populárního stylu American Pale Ale (tzv. APA).

Budeme vycházet z konkrétního receptu cíleného na cca 20 l hotového piva a na něm názorně demonstrovat jednu z cest jak při vaření postupovat. Rozhodně přitom netvrdím, že to bude cesta jediná správná – postupů, jak dosáhnout zdařilého výsledku je celá řada.

Snahou seriálu není pokrýt oblast vaření piva z tzv. sladových výtažků nebo mladinových koncentrátů.

To jsou polotovary dotáhnuté výrobcem do určitého stadia výrobního procesu (stadium sladiny nebo až dokonce mladiny – pojmy si vysvětlíme v dalších dílech seriálu). My si spolu při vaření ze základních surovin projdeme výrobní proces celý.

Proto věřím, že v něm najde rady co nejširší spektrum čtenářů. Vařiči z polotovarů mohou (ale nemusí) první díly seriálu přeskočit a připojit se později.

Jaké tedy budeme potřebovat vybavení?

Je mi jasné, že málokterý začátečník, který se teprve chystá na svoji první várku piva, bude ochoten investovat ihned nemalé částky a kutilské úsilí do vybavení jakou jsou například elektrické míchadlo, lednice s externím termostatem pro řízené kvašení, ani si hned nebude pořizovat KEG sudy, protitlakou stáčečku a bombu s CO2.

Je však vybavení, bez kterého se neobejdete, anebo byste se sice možná teoreticky obešli, ale byli byste pak tím pověstným dřevorubec, který jde kácet strom pilníkem na nehty.

Asi se mu to nakonec podaří „upižlat“, ale bude při tom strašně nadávat a výsledek stejně nebude takový, jako kdyby použil, když už ne motorovou, tak alespoň klasickou pilu.

Některé z vybavení již určitě máte doma, jiné budete muset vyrobit nebo dokoupit – část např. v hobbymarketu, část ve specializovaných domovarnických obchodech či e-shopech.

Velký hrnec

Minimálně o 1/3 větší než zamýšlený objem finálního piva. Pro běžné domovarnické várky o objemu cca 20 l hotového piva nedoporučuji menší hrnec než 30 l. Hrnec by měl být pokud možno stejně vysoký jako široký, nebo vyšší. Pozinkovaný zavařovací hrnec není vhodnou volbou. Doporučuji alespoň smalt, ideálně nerez.

Dlouhá měchačka

Nebo dvě – jedna dřevěná na míchání horkého díla a druhá plastová (nebo nerezová – zkrátka desinfikovatelná) na míchání ve sterilní fázi procesu.

Budete mít zájem:  Alergie Na Permanentni Makeup?

Ohřev

Počítejte s potřebným výkonem minimálně 1 kW/10 l. Oblíbenou alternativou k vaření na sporáku jsou varné stolice na propan butan.

Uvařte si vlastní pivo

_

Pár dalších hrnců co doma najdete

O celkovém objemu cca 15 l. Poslouží k ohřevu tzv. vyslazovací vody. Samozřejmě si pro tento účel můžete hned pořídit další velký hrnec, případně vám jako „bojler“ skvěle poslouží elektrický zavařovací hrnec. Pro začátek si ale hravě vystačíte s tím, co doma máte. Při ohřevu si v případě nedostatku místa na plotně můžete na tomto místě pomoci třeba rychlovarnou konvicí.

Hadička

Z průhledného potravinářského plastu, nebo ještě lépe silikonová – ta bude inertní i při vyšších teplotách. Osvědčil se mi průměr 10/12 mm. Když si ji objednáte 2 m, určitě se vám neztratí.

Scezovačka

To je věc, kterou doma nemáte a věřte mi, že kuchyňským cedníkem ji nahradíte jen za cenu spousty nadávek, ztraceného času, ulepené kuchyně a možná i vad finálního piva. Zakoupitelným řešením je (profesionální) falešné dno/děrovaný plech.

Jeho technologickým ekvivalentem pak může být doma vyrobená tzv. dvoukýblová scezovačka. Považuji ji však za překonanou variantu. Lépe a radostněji se vám bude scezovat za pomoci tzv. manifoldu, který jednoznačně doporučuji.

Návody na výrobu těchto instrumentů najdete na internetu, případně se na mne bez ostychu obraťte, rád vás navedu.

Uvařte si vlastní pivo

_

Chladič a přípojné hadice na vodovodní řad

Uvařte si vlastní pivo

_

Dá se chladit ve vaně, nebo v zimních měsících ve sněhu, ale s chladičem vám to půjde rychleji (a jak se později dočtete rychlost zchlazení je pro kvalitu výsledného piva důležitá).

Já si svůj spirálový chladič jednoduše vyrobil z 10 m měkké měkké trubky o průměru 12 mm, kterou jsem namotal na odpadní trubku. Alternativou pro nekutily může být koupě nerezového šneku z pivního chlazení. Nerez je inertní, tedy pro potravinářské účely vhodnější.

Nicméně pokud se někde dočtete, že je měď pro vaření piva nevhodná, směle to ignorujte – povrchové oxidy se sice uvolňují do roztoku, ale vzniklé koncentrace jsou za obvyklých podmínek absolutně zdraví neškodné.

Pozor pouze na zelenou měděnku – ta se vám však na vašem náčiní, které používáte a které neleží dlouhou dobu ladem, nejspíše nikdy neobjeví.

Kvasná nádoba s víkem

Na tomto místě můžete použít nerezový hrnec s poklicí nebo třeba nádobu na barvy z hobbymarketu, která je z potravinářského plastu (hledejte symbol skleničky a vidličky).

Objem opět o 1/3 větší než objem finálního piva. Variantou kvasné nádoby je též carboy/demižon. Kvasnou nádobu si z vnějšku ocejchujte fixou ať máte přehled o objemu.

V případě hrnce si ocejchujte vařečku nebo nějakou (desinfikovatelnou) tyčku.

Kvasná zátka s těsněním

Uvařte si vlastní pivo

_

Obzvláště začátečníci by se dle mého názoru měli z anti-kontaminačních důvodů vyhnout tzv. otevřenému kvašení a kvasit v uzavřené nádobě. Pokud použijete hrnec s poklicí, tak kvasnou zátku samozřejmě nepotřebujete.

Pokud však použijete plastovou nádobu z hobbymarketu s hermeticky uzavíratelným víkem nebo demižon, tak je kvasná zátka nezbytností. Kvasná zátka uzavře prostor kvasné nádoby a zároveň dovolí oxidu uhličitému, který při kvašení vzniká, aby odcházel ven a v nádobě tak nevznikal přetlak.

Navíc budete mít skrze pozorování unikajících bublinek přehled o intenzitě kvašení.

Stáčecí/odkládací/pomocná nádoba s dolní výpustí

Uvařte si vlastní pivo

_

Opět nádoba na barvy z hobbymarketu, do jejíž spodní části přiděláte plastový vypouštěcí ventil (dostupný v domovarnických e-shopech). Pokud se navzdor mému doporučení rozhodnete, že půjdete cestou scezování dvoukýblovou scezovačkou, tak si tuto nádobu už do nákupního seznamu nedávejte – už ji tam totiž máte.

Stáčeč

Stáčecí sifon, který umožňuje pohodlné stáčení do lahví „odspodu“ a tím snižuje pěnivost piva při stáčení. K dostání je ve většině homebrew obchodů.

Teploměr

Ideálně s rozsahem 0-100 °C.

Cukroměr/hustoměr a odměrný válec

Na určení stupňovitosti. Rozsah volte v rozmezí 0-20° Plato, resp. 1000 -1080 kg/m3.

Lugolův roztok, případně iodisol

Seženete nebo si necháte namíchat v lékárně. Poslouží nám k tzv. jodové zkoušce zcukření.

Váha

Ať už digitální nebo třeba analogová poštovní váha na dopisy s přesností na gramy.

Kádinka, baňka nebo klidně jen sklenička

Uvařte si vlastní pivo

_

O objemu cca 3 dl na rehydrataci kvasnic a alobal na přikrytí.

Džbánek/odměrka

Z potravinářského plastu o objemu 1 nebo 2 l, případně klidně oba. Pořídíte za pár korun v každém větším supermarketu.

Skleněné pivní lahve s patentním uzávěrem nebo pivní PETky

Samozřejmě si ale můžete hned pořídit zátkovačku na korunkové uzávěry a používat klasické (pro jistotu raději tlustostěnné NRW) pivní lahve, případně sektové lahve. Pivo je háklivé na světlo. Transparentní, ale i zelené lahve propouští světlo v modré části spektra a vzniká tak skunková příchuť. Hnědá barva lahví poskytuje v tomto směru lepší ochranu a je proto nejvhodnější.

Sanitační prostředky

Z ekologického i ekonomického hlediska doporučuji perkarbonát sodný, případně též jeho „urychlovač“ TAED (pokud dopřejete sanitaci dostatečný čas a/nebo teplotu, tak to ale není nezbytné – já ho nepoužívám). Gumové rukavice se při práci s touto „chemií“ budou určitě hodit.

…a na závěr: Sešit a propiska

Abyste si mohli vést záznam o průběhu vaření, naměřených objemech a hodnotách stupňovitosti.

Možná se teď trochu smějete, ale doopravdy to považuji za velice důležité – zpětná analýza a s ní spojené poznání parametrů vlastní „varny“, vám pak mj.

pomůže dosahovat ve vašich dalších várkách plánované stupňovitosti piva, přizpůsobovat cizí recepty vašemu vybavení nebo vytvářet recepty vlastní.

Co vás v našem seriálu ještě čeká

V dalších částech seriálu vás už provedu samotným procesem vaření piva. Abych vás už teď trochu nalákal, uvedu, že cesta za vlastním pivem bude mít 7+1 kroků.

  • rmutování – nejprve musíme „vydolovat“ ze sladu cukry a přenést je do vodného roztoku
  • scezování spojené s vyslazováním  – následně oddělíme kapalnou fázi od pevných částí pocházejících ze sladu
  • chmelovar – povaříme ji s chmelem
  • chlazení a whirpool – vychladíme a odloučíme pevné části chmele a další nečistoty
  • spílání – přečerpáme do kvasné nádoby
  • zakvašení a hlavní kvašení – přidáme kvasinky, ty přemění cukry vzniklé při rmutování na alkohol, CO2 a další látky
  • lahvování a dokvašování – stočíme do lahví, dojde k nasycení CO2 a necháme uzrát
  • 7+1. pití – užijeme si ten skvělý pocit z našeho prvního vlastnoručně vyrobeného piva.
Budete mít zájem:  Silná Menstruace Přírodní Léčba?

Pro časovou představu ještě doplním, že prvních 5 bodů nám zabere cca 6-7 hodin práce a úklidu, kvašení a zrání pak potrvá zhruba další 1 měsíc.

Těšíte se? Já doufám, že ano – v dalším díle seriálu se budeme detailněji věnovat kroku č. 1 a 2, tj. rmutování,  scezování a vyslazování. Do té doby se budu těšit na vaše případné dotazy, poznámky či připomínky v komentářích pod článkem.

Abyste se v našem seriálu neztratili, tady je malý rozcestník:

Autor: Martin Urban – Pivovar 3NOHEJ JELEN, člen Cechu domácích pivovarníků

Na návštěvě u domácího sládka. Pojďte se naučit, jak si uvařit vlastní pivo

Pivo je další příklad toho, jak se necháváme ovlivnit reklamou. Dokážete si představit, že byste si vařili pivo doma sami? Určitě ne, a pokud někdo říká, že ano, tak by určitě nevěděl jak.

Pivo je artikl, který se prostě kupuje. Jenže ono to s tím pivem zase nebude až tak složité, vždyť už je na světě několik tisíc let, a když si ho zvládli uvařit i Keltové, proč bychom to nedokázali my.

Uvařte si vlastní pivo

Pivo vařené takřka na koleně

Při jednom výletu do okolí jsem narazil na zajímavého člověka, říkejme mu třeba pan Pivoňka. Tvrdil, že vaří pivo. Na první pohled bych o něm spíš řekl, že míchá žrádlo pro prase, ale on si trval na svém. Stál ve stodole, v ruce držel ohromnou vařečku a míchal něco nevábně vonícího v obrovském nerezovém hrnci na velkém plynovém hořáku.

Podle té vůně bych řekl, že se jedná o ječný šrot. Okolo sebe měl několik obyčejných kbelíků, na stole se válely nějaké sáčky a teploměr. Napoprvé jsem si asi ani nevšiml měděné trubky stočené do dlouhého hada, který byl na konci napojen na obyčejnou hadici.

Vyzbrojen školními znalostmi o vaření piva s dokonalým popisem technologie a po mnoha návštěvách a exkurzích v různých pivovarech jsem logicky usoudil, že si ze mě dělá pan Pivoňka legraci. Takhle se pivo opravdu nepřipravuje, v tom jsem měl naprosto jasno. Jenže jsem nemohl tušit, jak hluboce jsem se tenkrát mýlil.

Pivo se přesně takhle vařit doma dá, a je dokonce mnohem chutnější než piva kupovaná v obchodech a hospodách.

Jak se pan Pivoňka k vaření piva dostal

Dříve to bylo v rodinách jiné, tátové dávali dětem po zvláště mastném nedělním obědě ochutnat pivo. A to byl přesně ten moment, který si pan Pivoňka pamatuje jako chvíli, kdy mu chuť piva učarovala. Od té doby pivo miluje. Ne že by se z něho stal alkoholik, to rozhodně ne, jen miluje pivo.

Donedávna byl jen odevzdaný konzument, ale to se změnilo, když potkal kamaráda, který si vařil pivo svoje. Dohodli se a pan Pivoňka ho několikrát navštívil, aby postup výroby omrknul. Stačily mu čtyři návštěvy, aby věděl, jak bude sám vařit. Nakoupil si pivní nádobí a stal se z něho sládek. Dnes si vaří pivo pro svou vlastní potřebu.

Uvařte si vlastní pivoUvařte si vlastní pivoUvařte si vlastní pivo

[time-restrict on=“2019-09-07″]

Není pivo jako pivo, některé může být úplně mimo

K uvaření piva toho zase tolik nepotřebujete. Základem je kvalitní voda, která tvoří jeho největší část, a také slad. Slad je usušené naklíčené obilné zrno. Dále potřebujete chmel, ale pozor, nejde o ty šištičky, které jsme tenkrát jezdili sklízet.

Dnes se chmel prodává v prášku a nejčastěji se používá žatecký poloraný červeňák, tzv. ŽPČ. Poměr sladu a vody nám určuje sílu piva (určuje, jestli jde o desítku, jedenáctku či dvanáctku) a kvalita a množství použitého chmele nám určuje chuť piva.

Pivoňkovo pivo se dělá takzvaným spodním kvašením, kdy musí pivo několik týdnů ležet při určité teplotě a kvasit. Díky tomuto procesu se většině našich piv říká ležák, protože pivo se opravdu musí nechat uležet.

Uvařit si doma pivo není až tak složité, ale nesmíme zapomenout na skutečnost, že můžeme někde udělat technologickou chybu nebo mít staré suroviny a z lahodného moku, který na závěr vašeho snažení očekáváte, se stane páchnoucí břečka, kterou ani prase nevypije.

Vlastní pivo podle chuti

Pan Pivoňka se ke všem nezdarům staví statečně a již více než čtyři roky si pravidelně vaří pivo pro svou vlastní spotřebu, která jak sám tvrdí není malá, protože po celodenní práci ve výhni se pivo rozhodně hodí. Velkou výhodou domácí přípravy piva je to, že si můžete připravit nápoj přesně na míru vašim požadavkům a potřebám.

Můžete si uvařit pivo silnější s vyšším obsahem alkoholu, které se pije více v zimě, nebo pivo lehké, které se hodí do horkých letních dnů. Domácí pivovaření má ale také nevýhodu. Tou je právě fakt, že čerstvě uvařené pivo se nedá pít, musí do spilky, kde leží minimálně šest týdnů.

Dokážete si představit to neuvěřitelně dlouhé čekání na své první pivo? Pan Pivoňka je ale nesmírně svědomitý sládek, který nenechává nic náhodě. Pivo vaří přesně podle receptu a u každé várky si dokonce detailně popisuje její postup, to pro případ, že by se náhodou něco nepovedlo a on by si po šesti týdnech už jen těžce vzpomínal, jak to vlastně vařil.

Když jsem jej navštívil, hluboce jsem litoval, že jsem přijel autem, vzal mě totiž do svého pivního sklípku, kde by mě nechal ochutnat všechna jeho archivní piva. Nevím, jak bych to ale vysvětloval policii, protože některé kousky jsou i tzv. patnáctky nebo i silnější. Na závěr vám dám jednu radu, sice nevyžádanou, ale dobrou.

Budete mít zájem:  Jak na zdravé kosti?

Všímejte si při svých toulkách krajem podivných chlapíků, kteří stojí ve stodole na mlatě nebo jen v garáži a velkou vařečkou míchají něco podivného v nerezovém hrnci, kdo ví, právě jste mohli potkat takového pana Pivoňku. Návštěva u domácího sládka rozhodně stojí za to.

  • [/time-restrict]
  • Celý článek vyšel v Pravém domácím časopisu č. 2018/09
  • jako součást hlavního tématu čísla Pivo
  • Přečíst/koupit v digitální podobě
  • V papírové podobě k zakoupení u České pošty:

Tel: 800 300 302 nebo e-mail: [email protected]

Uvařte si vlastní pivo

Uvař si své vlastní pivo – Restaurace a pivovar U Medvídků

Restaurace a minipivovar U Medvídků Vám nabízí unikátní možnost uvařit si za asistence zkušeného sládka svoje vlastní pivo. Pro tento účel jsme postavili v historických prostorách pivovaru U Medvídků micro-pivovar,k terý umožňuje uvařit 50 l piva na 1 várku.

Pouze u nás máte možnost uvařit si svoje vlastní pivo, na rozdíl od ostatních pivovarů, které jen nabízejí možnost zúčastnit se vaření běžné várky piva.

Micro-pivovar používá technicky unikátní dvounádobovou spádovou varnu, historický měděný chladící štok s ruční pumpou a skleněné kvasné nádoby, které umožňují sledovat proces kvašení den po dni. Ležení probíhá v KEG sudu většinou po dobu 4 týdnů.

Pan Ladislav Veselý /sládek roku 2009/ je zárukou, že den strávený v pivovaru pro Vás bude nezapomenutelným zážitkem a uvařené pivo zdrojem pýchy a potěšení. Přijďte si vyzkoušet toto krásné řemeslo a staňte se součástí 500-leté tradice vaření piva U Medvídků.

Vaření piva trvá 9 hodin a zahrnuje celý proces od vystírání přes rmutování, zcezování až po chmelovar a následné chlazení mladiny a zakvašování.

Cena (včetně DPH):

  • 8.000,- Kč pro 1 osobu
  • 10.000,- Kč pro 2 osoby
  • 12.000,- Kč pro 3 osoby
  • 14.000,- Kč pro 4 osoby
  • 16.000,- Kč pro 5 osob

Cena zahrnuje:

  • asistenci a výuku sládka po celou dobu vaření
  • prohlídku Medvídkovského minipivovaru
  • pivovarskou svačinu – utopenec, tlačenka, škvarková pomazánka, pivní sýr
  • ochutnávku piv z minipivovaru – OLDGOTT, „1466“, XBEER-33
  • oběd – vepřová krkovice na tmavém pivu se šťouchanými brambory
  • kávu + pivní zmrzlinu
  • nealkoholické nápoje po celý den
  • pracovní upomínkové tričko
  • 50 l uvařeného piva včetně zapůjčení ruční pumpy s narážečem nebo bezplatný pronájem micro-pivovaru na 4 hodiny
  • certifikát o absolvování akce

Služby za příplatek:

  • možnost stáčení piva do lahví s patentním uzávěrem
  • výroba etiket
  • zajištění dopravy uvařeného piva včetně vyřízení celních náležitostí
  • zajištění programu v cizím jazyku (angličtina)
  • ubytování v hotelu U Medvídků

Uvařte si vlastní pivoUvařte si vlastní pivo

Vážení hosté ,

všechny termíny vaření piva pro rok 2019 jsou momentálně rezervovány, nicméně již přijímáme rezervace pro období od dubna 2020.

© Copyright – umedvidku.cz

Pivovárek Kousek

V našem litoměřickém minipivovaru můžete ochutnat z výběru prvotřídních nefiltrovaných a nepasterovaných piv, které jsou vařené s láskou z kvalitních přírodních surovin bez pomocné berličky chemických přípravků.

Kupujeme jen ty nejlepší slady a chmely z vyhlášené chmelařské oblasti Žatecka.

Výroba piv u nás končí v ideálním bodu a to před filtrací a pasterací, proto si pivo od nás zachovává svou chuť i vůni a udržuje si svou přirozenou trvanlivost díky kultuře pivovarských kvasnic.

Neztrácí tím také látky působící blahodárně na organismus a jeho imunitu.

Pivo pro vás vaříme v měděné varně přímo mezi Vámi v valašské kolibě v Hotelu Koliba. Používáme klasický dvourmutový postup. Kvašení mladiny probíhá v pivovarském sklepě v otevřených kvasných kádích a mladé pivo pak necháváme minimálně měsíc zrát v ležáckém sklepě, aby se jeho chuť zakulatila a vyrovnala a my jsme Vám mohli naservírovat prvotřídní Kousek.

Rádi bychom vám doporučili i návštěvu našich pivních lázní. 

Uvařte si vlastní pivo!

  • Připravili jsme pro Vás možnost si pod odborným dohledem sládka uvařit vlastní pivo, které si budete moci odvést k vlastní konzumaci při všedních i nevšedních příležitostech (svatby, oslavy narozenin, firemní párty, atd.)
  • A když už budete vařit pivo, můžete se u nás i ubytovat. 
  • Balíček se skládá z těchto služeb: 
  • výběr vlastního druhu piva z naší široké nabídky 
  • aktivní účast při výrobě piva (šrotování, rmutování, scezování, chmelovar, spílaní) 
  • po zakvašení stočení várky do sudů a zajištění ležení, odběr 50 piv (25 l) vlastního piv  v ceně (možnost dokoupení většího množství piva)
  • v průběhu kurzu je zajištěno občerstvení (oběd, večeře) a neomezená konzumace našich piv a nealkoholických nápojů
  1. Doba trvání: od 8:00 do cca 19:00 (pondělí – sobota)
  2. Počet účastníků: max 6 osob (po vzájemné domluvě je možnost i většího počtu účastníků)
  3. Možnost ubytování: po vzájemné domluvě lze zajistit ubytování přímo na místě v našem hotelu 
  4. Odběr vlastního piva: po 6 týdnech (KEG nebo 1 L PET lahve)
  5. Ubytování: účastníci kurzu mohou při ubytování využít snídani ZDARMA.
  6. Vlastní etikety: na přání Vám také vytvoříme etiketu s Vaším jménem či logem firmy apod.
počet osobcena kurzu
1 osoba 4000 Kč
2 osoby 6000 Kč
3 osoby 7000 Kč
4 osoby 8000 Kč
Každá další osoba 1000 Kč
Kurzy v AJ příplatek 1000 Kč / skupina
  • Obaly: 1 l PET lahev bez etikety 8 Kč 
  • 1 l PET lahev vlastní etiketa 20 Kč (min. 25 ks)
  • 30 l KEG (bajonet) záloha 1000 Kč

Nabízíme Vám možnost zakoupit dárkový poukaz s platností až 1 rok na Vámi vybraný balíček

Pro sběratele a pivní turisty

Pro sběratele nabízíme možnost zakoupit si v naší restauraci:

  • pivní tácky (10 Kč) 
  • etikety (30 Kč) 
  • a pivní sklo s logem (120 Kč) 

Vzorníky etiket

  • Vzorník etiket našich klasických piv pro sběratele (soubor PDF – 10MB) v rozlišení pro obrazovku.
  • Vzorník etiket speciálních piv pro sběratele (soubor PDF – 11MB) v rozlišení pro obrazovku

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector