Třešně Vliv Na Zdraví?

Třešně působí jako antioxidanty, které vykazují blahodárné účinky na lidské tělo, tiší bolest. Chrání cévy a srdce před poškozením, ale také buňky lidského těla před rakovinným bujením, mohou pomoci léčit cukrovku a snižovat také cholesterol.

Na co jsou zdravé třešně?

Třešně obsahují vápník, železo, jód i draslík. Dalšími výživovými benefity je přítomnost cenné rozpustné i nerozpustné vlákniny a jedinečných přírodních barviv (tzv. antokyany) s unikátními účinky na lidský organismus. Tato barviva považují odborníci za látky s obrovským léčebným potenciálem.

Proč jíst třešně?

Ve významné míře obsahují vitamíny A, betakaroten, vitamín P, vitamín C, vitamín E a vitamín B. Mají také blahodárný vliv na lidský organismus, protože pomáhají čistit krev a ledviny. Protože obsahují velké množství vody, jejich konzumace podporuje vyměšování trávících šťáv a moči.

Co obsahuji třešně?

Z minerálů třešně obsahují hlavně draslík, hořčík, vápník, zinek, železo a křemík. Z vitamínů tady hraje důležitou roli vitamín C, B a E. Za jejich zbarvení může antokyan, který se společně s vitamínem C podílí na tom, aby naše tkáně byly pružné a pevné. Třešně jsou také skvělým antioxidantem.

Co jsou třešně?

Třešně se dříve považovaly za druhořadé ovoce, které není, kromě sladkých plodů, nijak extra zdravé. V Evropě se pěstovaly už od doby Římanů, višně pak přišly z Asie a Arménie. Na území Česka je jejich pěstování prvně doloženo ve 12. století.

Jak konzumovat třešně?

Třešně jsou dobré, ale taky velmi zdravé ovoce, a tak si je v sezoně můžeme s klidným svědomím dopřát, co hrdlo ráčí. A když je nesníme hned, můžeme z nich udělat třeba sladký sirup na domácí limonádu.

Co Nejist na třešně?

Od malička slýcháme: „Jestli budeš jíst třešně, tak na ně hlavně nepij, nebo tě bude hrozně bolet břicho. “ Pravda je taková, že nejen třešně, ale i ostatní ovoce s peckami je velmi náchylné na rychlé kvašení při styku s vodou. Proto je nutné na to myslet.

Budete mít zájem:  Rýžový sirup – náhrada za bílý cukr?

Proč jíst?

Pravidelná strava nejen, že zrychlí bazální metabolismus a nastartuje správné spalování energie, kromě toho se stane i účinným pomocníkem v procesu trávení.

Co obsahuje višně?

Plody obsahují třísloviny, kyselinu citronovou a jablečnou, draslík, vitamin C, jód, beta karoten, železo, hořčík, vápník, fosfor nebo zinek. Konzumace plodů višně je tedy vhodná jako doplněk při osteoporóze nebo některých nemocech štítné žlázy.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector