Mořský fytoplankton a zdraví – toto je možná potravina budoucnosti

Mořský fytoplankton a zdraví – toto je možná potravina budoucnosti

  • Mořský fytoplankton a zdraví – toto je možná potravina budoucnosti
  • Mořský fytoplankton a zdraví – toto je možná potravina budoucnosti

Oceánský fytoplankton od Sunfoodu – 100ml

Oceánský fytoplankton superpotravina a budoucnoust lidské výživy !
Mořský fytoplankton a zdraví – toto je možná potravina budoucnosti

• Obsahuje 185 ještě nikdy dříve identifikovaných nutričních molekul• Mj. zdrojem ultimátní formy koloidního hořčíku (70mg v 1 jediném ml fytoplanktonu)

• Proud energie skrz naskrz celým tělem již v minutách po užití

ÚČINNOST A SCHVÁLENÁ ZDRAVOTNÍ TVRZENÍ DLE PLATNÝCH NAŘÍZENÍ EU

• Hořčík přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání• Hořčík přispívá k elektrolytické rovnováze• Hořčík přispívá k normálnímu energetickému metabolismu• Hořčík přispívá k normální činnosti nervové soustavy• Hořčík přispívá k normální činnosti svalů• Hořčík přispívá k normální syntéze bílkovin• Hořčík přispívá k normální psychické činnosti• Hořčík přispívá k udržení normálního stavu kostí• Hořčík přispívá k udržení normálního stavu zubů• Hořčík se podílí na procesu dělení buněk
Mořský fytoplankton a zdraví – toto je možná potravina budoucnosti Mořský fytoplankton a zdraví – toto je možná potravina budoucnosti Jednobuněčné organismy, známé jako mořský fytoplanktón, patří mezi různé druhy mořských rostlin, které jsou zodpovědné za přibližně 80% dodávek kyslíku na Zemi. Kromě této životně důležité složky života na Zemi poskytuje mořský fytoplanktón také množství aminokyselin, mastných kyselin, antioxidantů a hojnost mikroživin pro lidské zdraví.
Díky svému složení je mořský fytoplankton schopen neuvěřitelně snadno pronikat do buněčných membrán. Tato vlastnost umožňuje fytoplanktonu dodávat koncentrované nutriční přínosy přímo do lidských buněk, než aby byly zadržovány v zažívacím traktu nebo rozloženy játry.
Mitochondrie hrají klíčovou roli v tom, jak je mořský fytoplankton schopen zabránit poškození volnými radikály v těle. Mitochondrie přeměňuje jídlo na adenosintrifosfát (ATP), který pohání buňky, které zase pohání orgány, které zase pohání tělo jako celek. Pokud ATP nelze produkovat kvůli mitochondriální dysfunkci, výsledné nahromadění toxinů vede k významně snížené absorpci živin. To je podobné tomu, co se stane, když je elektrický obvod blokován a tok energie je narušen.
Protože ATP je produkován mitochondriemi, vznikají také vedlejší odpadní produkty. Tyto odpadní produkty jsou známé jako volné radikály. Volné radikály jsou vysoce nabité molekuly postrádající párový elektron, což vytváří velkou pravděpodobnost, že se budou vázat na jiné atomy nebo molekuly, což zase vede k procesu nazývanému oxidační stres. 
Nárůst volných radikálů bez zmírnění může vést k vážnému mitochondriálnímu narušení, což vyžaduje, aby pracovali tvrději než obvykle. Jak volné radikály stále rostou, toxiny se hromadí, dokud není buňka poškozena nebo zničena. Poskytováním neobvykle vysoké koncentrace živin a antioxidantů přímo do buněk má mořský fytoplankton přínos, který zmírňuje reakci oxidačního stresu a udržuje vysokou produkci ATP, aby mohly buňky udržovat integritu.
Schopnost mořského fytoplanktonu snadno proniknout buněčnou membránou z něj činí vynikající volbu pro rychlé a efektivní čištění extracelulární matrice. Tato akce má zjm. efekt pro játra.
Obsahuje Super-oxide dismutázu – mocný antioxidační enzym přirozeně se vyskytující v lidském těle.
 Mořský fytoplankton a zdraví – toto je možná potravina budoucnosti Zdá se, že elektrolyty a mikroživiny v mořském fytoplanktonu jsou šité na míru pro podporu optimálního buněčného metabolismu. Je zajímavé, že složení lidské plazmy je velmi podobné složení mořské vody. V takovém případě má velký smysl obohatit vlastní stravu tak, aby zahrnovala i mikroživiny, elektrolyty a jedinečné fytoproteiny, které poskytuje život rostlin oceánu.
Mořský fytoplanktón udržuje prakticky celý život oceánů miliardy let. Jeho jedinečné, život udržující živiny zahrnují hojnost stopových prvků, minerálů, vitamínů, aminokyselin, chlorofylu a esenciálních mastných kyselin. Mnoho odborníků ho považuje za nejvýživnější stravu na Zemi, což z něj činí „otce všech superpotravin“.
Podle Dr. Hugo Rodiera (Integrative Health Center v Sandy, Utah) obsahuje jen velmi málo potravin všechny látky potřebné pro optimální fungování. „Problém je v tom, že potřebujeme VŠECHNY najednou, aby věci fungovaly.“ Jedním z těchto vzácných produktů, který obsahuje téměř vše, co tělo potřebuje je fytoplankton. Obsahuje všech devět aminokyselin, které tělo nemůže vyrobit. Existují také esenciální mastné kyseliny (Omega 3 a Omega 6). V fytoplanktonu jsou přítomny vitaminy A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D a hlavní a stopové minerály “.
Nejdelší žijící zvířata a ryby na světě pravidelně konzumují mořský fytoplanktón. Patří sem řada druhů velryb, z nichž všechny mají velkou sílu a vitalitu do 80 až 150letého života. Ve skutečnosti největší živá ryba známá vědě, žralok velrybí, jí zj. fytoplankton pravidelně a žije více než 150 let. Je také sexuálně aktivní až do dne, kdy zemře. Oceánský Fytoplankton můžeme názvat „mateřským mlékem Země“ – živí 99% života v Oceánu a poskytuje cca 70-92%(variace zdrojů se v tomto neshoduje) všeho kyslíku, co dýcháme. Na základě řetězce se Sluncem podporuje a vyživuje všechen život na planetě.

Obsahuje každou molekulu výživy, kterou je možné najít ve všech ostatních rostlinných zdrojích na planetě. Fytoplankton tělu poskytuje de facto jen v „malých kapkách“ však velice širokospektrální množství BIO a plno-absorbovatelných vzácných živin. 


Doporučené dávkování: 15 kapek denně smícháme s vodou. Obsah lahvičky vydrží na 30 dávek, což znamená 350 mg fytoplanktonu denně. Pochází z čistého mořského fytoplanktonu, který je extrémně bohatý na všechny mikroživiny a chlorofyl. Obsahuje více než 90 druhů iontů a stopových prvků. Jeho výroba je velmi šetrná – přírodní odpařování vody na slunci a větru, kterým se odstraní 93 % sodíku. Díky této přírodní výrobě lze výrobek skladovat jen při pokojové teplotě.
Oceánský fytoplangton obsahuje následující (obsah převzat v ENG. ze zdrojů a analýz výrobce): 

Alanine, Arachidic Acid, Arachidonic Acid, Arginine,Aspartic Acid, Astaxanthin, Betacarotene, Bioflavinoids, Biotin, Boron, Calcium, Capric Acid, Chlorophyll, Chromium, Cobalt, Copper, Cysteine, DHA, Eicosadienoic Acid, Eicosapentaenoic Acid, Eicosatrienoic Acid, Eicosenoic Acid, Folate, GLA, Germanium, Glutamic Acid, Glutamine, Glycine, Glycogen, Heptadecanoic Acid, Histidine, Iodine, Iron, Isoleucine, Lauric Acid, Leucine, Lignoceric Acid, Linoleic Acid, Linolelaidic Acid, Linolenic Acid, Lysine, Magnesium, Manganese, Methionine, Methylcobalamin, Molybdenum, Myristic Acid, Myristoleic Acid, Niacin (Vitamin B3), Nonadecanoic Acid, Nucleic Acid, Oleic Acid, Palmitic Acid, Pantothenic Acid, Pentadecanoic Acid, Phenylalanine, Phosphorous, Potassium, Proline, Riboflavin, S.O.D., Serine, Silicon, Sodium, Theanine, Thiamine, Threonine, Tridecanoic Acid, Tyrosine, Valine, Vanadium, Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin C, Vitamin E, Zinc

Přípravek je dodáván ve 100 ml skleněné lahvi s kapátkem.
10,5 g mořského fytoplanktonu (Nannochloropsis Gaditana), obsahuje až 7x více fytoplanktonu než běžné výrobky.
Jedná se o doplněk stravy z čistého mořského fytoplanktonu. Jako roztok obsahuje široké spektrum bioaktivních látek, iontů, minerálů, stopových prvků a také vysokou koncentraci chlorofylu. Vyrábí se šetrně s využitím přírodního odpařování vody na slunci a větru. Díky této přirozené výrobě lze produkt skladovat jen při pokojové teplotě.
Složení: Směs mořského fytoplanktonu v přečištěném koncentrovaném roztoku makro a mikroelementů.1 dávka obsahuje 700mg minerálního koncentrátu oceánské vody, 270mg Nannochloropsis Gaditana Algae, 30mg Tetraselmis Phytoplankton(celistvý), 70mg hořčíku (18,5% DDD)

Země původu: USA

Výrobce: SunfoodDoplněk stravy. Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte na chladném, temném a suchém místě. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není náhradou pestré stravy.

Rádi bychom Vám popsali účinnost tohoto přípravku, aby jste se mohli lépe orientovat. Bohužel nemůžeme: NAŘÍZENI KOMISE (EU) č1924/2006 a č. 432/102 nám nedovoluje uvádět léčivé účinky většiny běžně používaných přírodních látek.Nařízení č.

1924/2006 zřizuje seznam schválených zdravotních tvrzení při označování potravin. Je povoleno použít pouze zdravotní tvrzení posouzená Evropským poradním orgánem (EFSA), který hodnotil vliv potravin a živin na naše zdraví.

Většina látek, používaných po staletí v lidové medicíně, získala v tomto hodnoceni negativní stanovisko.

V důsledku toho není možné, až na výjimky vydané v nařízení č. 432/2012, uvádět u doplňků stravy, tedy látek přírodního původu, jakákoliv tvrzení poukazující na to, že přípravek může mít vliv na zdravotní stav.

Superpotravina budoucnosti: mořský fytoplankton

Mořský fytoplankton a zdraví – toto je možná potravina budoucnosti

Mořský fytoplankton, oku neviditelný ale životně nezbytný jednobuněčný mikroorganizmus, byl na Zemi již před miliardami let. Mořský fytoplankton produkuje 90% kyslíku v atmosféře a je zodpovědný za vznik života na Zemi! Je obdivuhodné, že nám dnes pomáhá tento život zachovávat. Je to oblíbená superpotravina microalgae (mikroskopické řasy).

Jaký je tedy rozdíl mezi touto mořskou a ostatními sladkovodními řasami? Chlorella, spirulina a modro-zelené řasy všechny obsahují jiný koktejl výživných látek. Mořský fytoplankton je všechny kombinuje a ještě mnohem více. Jen se zamyslete, největší savci na světě – velryby se živí právě touto mikrořasou. Pokud je někde hodně fytoplanktonu, je to známka čisté vody.

Budete mít zájem:  Proč ztrácíme rituály a svátky

Fytoplantkton je komplexní zdroj živin. Dá se říct, že jsou doplňky stravy v klasickém medicínském pojetí (tabletky) pasé. Na jeden neduh zabírá jedna nebo několik konkrétních doplňků. Například, když potřebujete zvýšit imunitu, berete vitamín C. Ovšem to řeší pouze jeden problém.

A co ten zbytek? Představte si tu hromadu, kdyby člověk chtěl doplnit vše, co mu ke zdravému tělu chybí. Není divu, že vládne silný trend ve zdravé výživě a superpotravinách. Mořský fytoplankton obsahuje všechny pro život, růst a zdraví důležité živiny.

Vyjmenovat je zde všechny, by bylo velmi vyčerpávající. Proto se zmíním jen o některých:

  • Obsahuje silné živiny působící proti rakovině;
  • látky, které pomáhají v prevenci srdečních problémů
  • živiny důležité pro správnou funkci mozku a specifické minerály, které pomáhají regulovat tělesnou váhu.
  • Obsahuje více než 100: kartenoidů, minerálů, vitamínů, esenciálních masných kyselin, aminokyseliny a další živiny.
  • Je bohatý na mořské minerály a všechny stopové prvky, které mohou zabránit různým zdravotním problémům:
  • selen, který nás chrání před rakovinovými nádory
  • zinek urychluje regeneraci tkání
  • hořčík je prevence proti srdečným onemocněním
  • stroncium se stará o pevnost naších kostí

chróm reguluje hladiny inzulinu a drží za uzdu chuť na sladké…

  • Dále obsahuje více než stovky fytonutrientů, které synergickým působením chrání tělní tkáně, detoxikují krev, vyplavují toxiny, zlepšují okysličování a cirkulaci, zabraňují rozdělování abnormálních buněk(tedy rakovině).

Mořský fytoplankton léčí a brání před:

  • revmatická artritida
  • diabetes 2. typu
  • auto-imunní onemocnění jako je lupenka
  • ekzémy a kožní problémy
  • rakovina prostaty, prsu a jiné rakoviny
  • onemocnění srdce a arterosklerózu
  • demenci a Alzheimrova choroba
  • Prakinson a jiné nervově svalové choroby
  • onemocnění jater a žloutenku
  • deprese, náladovost a poruchy v chování
  • oční problémy
  • neplodnost a reprodukční problémy
  • infekce a nachlazení
  • astma a dýchací potíže
  • ledvinové a žlučníkové problémy
  • osteoporóza
  • kloubní a chronické bolesti

Oceánský fytoplankton – tajemství pevného zdraví a dlouhověkosti?

Mořský fytoplankton a zdraví – toto je možná potravina budoucnosti

NASA jej označila za nejdůležitější rostlinu na světě. Podle vědců je budoucností přírodní medicíny. Oceánský fytoplankton je vynikajícím zdrojem všech stopových minerálů, které lidské tělo potřebuje a kterých má většina z nás chronický nedostatek. Podívejte se s námi, co je to oceánský fytoplankton a jak geniálně může zlepšit vaše zdraví.

Jedná se o jednobuněčný organismus mikrořas, který je bohatý na stopové minerály, chlorofyl, esenciální aminokyseliny, DHA, EPA, karotenoidy, antioxidanty, nukleové kyseliny a potřebné vitamíny. Jak název napovídá, pochází původně z oceánu, kde je zodpovědný za vytváření více než 90 procent zásob kyslíku na Zemi. NASA dokonce označila mořský fytoplankton za nejdůležitější rostlinu na světě. Poskytuje téměř veškerý kyslík na zemi a slouží jako důležitá potrava pro mořské živočichy (a lidi!). Tvoří asi 25 procent veškeré vegetace planety, ale je jedinečný v tom, jak rychle se dokáže sám reprodukovat, což z něj činí vysoce udržitelný zdroj potravy. Nejčistší formy se pěstují spíše ve specializovaných laboratořích než v oceánu, protože to vědcům umožňuje maximalizovat hladinu silných fytochemikálií a zabránit kontaminaci těžkými kovy.

Oceánský fytoplankton má stejný okysličující a detoxikační účinek na tělo jako na oceán. Přítomnost stovek synergických prvků ve fytoplanktonu vedlo vědce a výzkumníky k tomu, že ho nazývají budoucností přírodní medicíny s kombinovanou silou dalších superpotravin, jako je spirulina, chlorella, astaxanthin a jiných.

Laboratorní testování odhalilo v mořském fytoplanktonu stovky nutričních látek, včetně všech známých nutričních molekul a desítek dalších, které nebyly identifikovány ani studovány až do jeho objevení. Toto jedinečné složení a skutečnost, že molekuly fytoplanktonu jsou pětkrát menší než červené krvinky, mu umožňuje jedinečným způsobem pronikat do buněk a vyživovat je. Jednobuněčné fytoplanktony při svém zpracování nezávisí na trávicím systému nebo játrech, což z nich dělá extrémně biologicky dostupný zdroj živin na buněčné úrovni. Vědci identifikovali látku nalezenou v živých tvorech, která, jak se zdá, přímo souvisí s délkou života. Myši mají velmi nízkou hladinu této sloučeniny, zatímco želvy Galapaga mají jedny z nejvyšších úrovní (a mohou běžně žít více než 150 let)., Tato látka je antioxidační enzym zvaný superoxiddismutáza (SOD). SOD se obvykle vytváří interně, a ačkoliv ho mají všichni lidé, úrovně se mohou značně lišit a vědci spekulují, že to může být součástí záhady, proč někteří lidé (a kultury lidí) žijí déle než ostatní.

SOD je důležitý pro ochranu buněk a pomáhá řídit schopnost buňky odstraňovat toxiny.

Ti, kteří mají vysoké hladiny SOD, mají zvýšenou schopnost odstraňovat toxiny a opravovat buňky, což je možná důvod, proč souvisí s dlouhověkostí.

Deaktivuje volný radikál zvaný superoxid procesem zvaným dismutace, a mění volný radikál na peroxid vodíku, který se rozpadá na neškodný kyslík a vodu.

Říká se, že je 3 500 krát účinnější než vitamin C, a je tak důležitý pro zdraví, že jeho produkce začíná v děloze, než se dítě vůbec narodí. Už roky je známo, že volné radikály mohou přispívat k nemocem a vést k předčasnému úmrtí, a antioxidanty jako SOD mohou tento proces zpomalit.

Stopové minerály jsou oblíbeným doplňkem v kruzích přirozeného zdraví, protože odhadem více než 80 procent z nás má nedostatek určitých životně důležitých stopových minerálů. Ačkoli existují specifické doplňky stopových minerálů, mořský fytoplankton je vynikajícím zdrojem všech stopových minerálů, které tělo potřebuje v co nejvíce biologicky dostupné formě. Játra jsou hlavním orgánem pro detoxikaci v těle a jsou nezbytná pro vstřebávání živin. Jak stárneme nebo se setkáváme se zdravotními problémy, může se snížit schopnost jater provádět tyto funkce, což ztěžuje vstřebávání životně důležitých živin. Fytoplankton může být absorbován na buněčné úrovni, takže se tělo nemusí při zpracování spoléhat na trávicí systém nebo játra. To nejen pomáhá tělu získávat potřebné živiny, když je narušena funkce jater, ale může také pomoci obnovit zdraví jater. Konzumace vysoce kvalitního fytoplanktonu nabudí tělo, které vytváří a regeneruje zdravé buňky. Snad jednou z nejdůležitějších výhod mořského fytoplanktonu je jeho jedinečná schopnost posilovat buněčné membrány a vyvolávat regeneraci buněk. Proto lékaři, kteří používali fytoplankton u svých pacientů, zaznamenali u pacientů s chronickým onemocněním během několika dní drastická zlepšení. Vysvětlení může spočívat v jedinečné schopnosti fytoplanktonu rychle se množit a podporovat regeneraci buněk v těle. Mnoho z nás má oslabené buněčné stěny z různých důvodů. Jedním z nich může být nebezpečí zpracovaných a žluklých rostlinných olejů. Pokud jsou tyto tuky vše, co konzumujeme, a vše, co má tělo k dispozici, musí je použít k vybudování nových tkání a buněčných stěn. Existují výzkumy, které říkají, že pokud jsou tyto umělé tuky zabudovány do buněk, existuje větší šance na jejich mutaci a další problémy. Ale existuje ještě bezprostřednější problém. Zdravá buňka by měla mít dobrý počet extra elektronů, což koreluje s množstvím kyslíku, které buňky mají k dispozici. Čím více elektronů a kyslíku buňky mají, tím jsou zdravější a mají vyšší regenerační schopnost. Když jsou buněčné stěny vytvořeny z umělých tuků, protože to je vše, co tělo má k dispozici, nemohou se držet těchto extra elektronů a jejich zdraví je ohroženo.

Oceánský fytoplankton pomáhá zlepšit buněčné zdraví dvěma způsoby:

– Poskytnutím nezbytných elektronů buňkám pro zvýšení kyslíku a schopnost regenerace – Poskytnutím esenciálních aminokyselin a mastných kyselin, které tělo potřebuje k vytvoření zdravých buněčných stěn, aby se mohly správně regenerovat Od doby početí lidské tělo neustále prochází procesem methylace. Tento methylační proces je životně důležitý metabolický proces, který se v těle děje miliardakrát za sekundu. Stručně řečeno, methylace nastává, když jedna molekula předá methylovou skupinu jiné molekule. Tento proces je nezbytný pro asimilaci různých živin (jako je folát, B12 a další) v těle. Je snadné pochopit, proč by poškozená methylace mohla mít negativní vliv na tělo, čímž mnozí z nás trpí, aniž by o tom věděli. Na praktické úrovni methylace pomáhá opravit DNA, odstranit toxiny z těla a snížit záněty. De-methylace je na druhé straně spojena s buněčným rozpadem, množením rakoviny a buněčnými mutacemi. Díky přítomnosti všech nezbytných vitamínů, minerálů a aminokyselin podporuje mořský fytoplankton přirozený proces methylace v těle a napomáhá správnému dělení a růstu buněk. To také pomáhá vysvětlit, proč může rychle pomoci s chronickým onemocněním a prodloužit délku života. Studie na univerzitě v Utahu zjistila, že ti, kteří pravidelně užívali mořský fytoplankton, měli vyšší hladinu CD3, indikátoru imunitních buněk odpovědných za boj proti virům a bakteriím. Účastníci, kteří užívali fytoplankton, také zaznamenali vyšší skóre v testech duševního zdraví. Ne všechny fytoplanktony jsou stvořeny stejně. Některé formy fytoplanktonu mohou být kontaminovány, zředěny nebo neaktivní. Je důležité najít fytoplankton obsahující kmen mořského fytoplanktonu Nannochloropsis Gaditana ze seriózního zdroje, který byl geneticky vybrán jako nejkvalitnější. V ideálním případě by tento fytoplankton měl obsahovat také kmen „Gala“, pojmenovaný podle želvy Galapagos, protože tento kmen je nejvyšší v superoxiddismutáze (ve vztahu k dlouhověkosti). Jedinečná schopnost fytoplanktonu rychle se množit umožňuje vědcům vytvořit extrémně kvalitní kmen. Proces je komplikovaný a nákladný, ale základní myšlenka je tato… Pokud byste měli ekologickou, geneticky nemodifikovanou zahradu nejvyšších kmenů každého ovoce a zeleniny a každý rok jste byli schopni najmout vědce, aby otestovali a identifikovali semena, která produkují nejlepší plodiny z vašich plodin, takže by pouze tato semena byla vysazena další rok, mohli byste svoji zahradu neustále rok od roku vylepšovat. Za pár desetiletí byste měli úžasnou úrodu organických rostlin bez GMO, které byly optimalizovány pro nejlepší velikost, chuť, obsah živiny a odolnost. S fytoplanktonem trvá „období růstu“ pouze 24 hodin, protože se tak rychle množí. Takže vědci mohou rychle optimalizovat nejlepší kmeny fytoplanktonu, díky čemuž jsou kvalitní značky tisíckrát účinnější. Fytoplankton by měl být pěstován v nekontaminovaném prostředí. Bohužel je dnes oceánská voda často kontaminována těžkými kovy, chemickými látkami z plastických hmot a dalšími nečistotami. Fytoplankton nejvyšší kvality lze pěstovat ve foto-bioreaktoru, který vytváří optimální podmínky pro jeho množení v nádržích s kontrolovanou kvalitou, a to pouze s použitím čisté mořské vody, CO2 a slunečního světla se specifickými kmeny požadovaného fytoplanktonu. Autor: Ian, wellnessmama

Budete mít zájem:  Nejlepší mlékárenský výrobek roku 2021 je…

Oceánský fytoplankton je označován za nejdůležitější rostlinu na světě i budoucnost přírodní medicíny. Mořský fytoplankton má geniální účinky na lidský organismus.Zdravá výživa

Fytoplankton

Fytoplankton je nejstarší a nejjednodušší společenstvo mikroorganismů (miniaturní zelené organizmy: řasy, sinice, skrytěnky, prvoky, rozsivky a zlativky atd.), které vznikly před 3 miliardami rok (daly vzniknout všemu živému).

Fytoplankton provádí fotosyntézu (z CO2 v atmosféře a organických látek vytváří cukry a kyslík), většinou není schopen vlastního pohybu a je unášen oceány, má velkou diverzitu, která se v závislosti na roční době mění.

Fytoplankton je součástí potravinového řetězce v moři a působí proti globálnímu oteplování (pokud je oteplování způsobeno růstem CO2 a dalšími faktory), má schopnost adaptace na vnější prostředí.

Fytoplankton zbarvuje vodu do zelena a pokrývá až 20 % oceánů. Plankton, který nikdo nespotřeboval klesá na dno oceánu. Plankton se podílí na koloběhu života (uhlíku) na zemi. 

Mezinárodní měnový fond (MMF) představil jedno z možných řešení klimatické krize. 

  • Velryby jsou daleko efektivnějšími organismy pro odbourávání uhlíku než například stromy. Vysazování stromů je v poslední době doporučovanou cestou k eliminaci CO2
  • Velryby podporují růst fytoplanktonu, který pohlcuje až 40 procent veškerého uhlíku vyprodukovaného na Zemi. Zvýšení produkce fytoplanktonu o 1 % pak ve schopnosti uložit uhlík znamená ekvivalent cca dvou miliard dospělých stromů (4 amazonské deštné pralesy).
  • Fytoplankton produkuje nejméně 50 % veškerého kyslíku do naší atmosféry, zachytí asi 37 miliard tun CO 2 
  • Pokud by se populace velryb (v roce 2019 to bylo cca 1,3 milionu) vrátila na hodnoty před jejich masivním odlovem (zejména v 18. a 19. století) na 4 až 5 milionů, zvýší se tím výrazně množství fytoplanktonu. Objem CO2 odbouraného těmito organismy by dosáhl 1,7 miliardy tun. 
  • fytoplankton je pro biologii oceánů a klima tak zásadní, jakákoli změna jejich produktivity by mohla mít významný vliv na biologickou rozmanitost, rybolov a zásobování lidskou potravou a tempo globálního oteplování. 
  • Mnoho modelů chemie a biologie oceánů předpovídá, že jak se povrch oceánu zahřívá v reakci na zvyšující se atmosférické skleníkové plyny, produktivita fytoplanktonu klesá. Proto se očekává, že produktivita klesne díky zahřívání povrchové vody, vodní sloupec se stále více stratifikuje, dochází k menšímu vertikální míchání a recyklování živiny mezi hlubokými vodami a povrchem. 
  • arktický fytoplankton může růst při extrémně nízké úrovni osvětlení i pod ledem (zimní růst může podporovat také heterotrofie) pravděpodobně kvůli fotosyntéze při extrémně nízkých úrovních světla. Nápadné maximum letní biomasy bylo v tomto smyslu spíše vyvrcholením dlouhého období růstu zimního fytoplanktonu, než jedinečnou událostí. Čistá míra specifické akumulace fytoplanktonu r ve skutečnosti dosáhla vrcholu v dubnu a květnu, kdy byla koncentrace ledu 100% a nevykazovala žádné známky ústupu po dobu dalších 2 měsíců 

Fytoplankton: https://earthobservatory.nasa.gov/features/Phytoplankton

Význam fytoplanktonu: https://earthobservatory.nasa.gov/features/Phytoplankton/page2.php

Uhlíkový cyklus: https://earthobservatory.nasa.gov/features/CarbonCycle

Globální mapy: https://earthobservatory.nasa.gov/global-maps

Dlouhodobé změny fotoplanktonu: https://earthobservatory.nasa.gov/features/Phytoplankton/page5.php

zóna soumraku (šedá zóna, mezopelagic), leží 650 až 3 300 stop (200 metrů až 1 000 metrů) pod hladinou oceánu, kde není žádné světlo ani žádné světlo. Tato ztlumená oblast je domovem pro širokou škálu druhů, včetně zooplanktonu.

 Některé druhy zooplanktonu – které, v závislosti na druhu, mohou být mikroskopické jako fytoplankton nebo dostatečně velké, aby je bylo možné vidět pouhým okem – žijí v této zóně soumraku, ale stoupají na povrch, aby se živily fytoplanktonem.

  • Podle tvrzení tito tvorové hromadně migrují na povrch a při východu se vracejí do soumraku. Takže organický uhlík, který fytoplankton přijímá, je potom „přenesen“ do většího zooplanktonu, který je pak často konzumován většími zvířaty 
  • Noční, masivní migrace zvířat z šedé zóny do povrchových vod za účelem nalezení potravy pomáhá v cyklování uhlíku hlubinami oceánu dolů a dokonce i do mořského dna, kde může zůstat neomezeně časově oddělen.  
  • Část organického uhlíku, který putuje z fytoplanktonu do zooplanktonu k větším zvířatům, opět vstoupí do atmosféry prostřednictvím dýchání – zooplankton, stejně jako všechna zvířata, vydechují oxid uhličitý – až tato zvířata zemřou a rozloží se. Ale část tohoto organického uhlíku pocházejícího z výkalů nebo rozložených těl klesá do soumraku
  • masivní migrace malých tvorů se děje po celém světě a pomáhá odstranit obrovské množství uhlíku z atmosféry – to je schopnosti oceánu sekvestrovat uhlík, pokud by tento proces nefungoval znamenalo by to zvýšení teploty o cca 6°C  a hladina oxidu uhličitého v atmosféře by mohla být až o třetinu vyšší než v současnosti
  • Šedá zóna je pravděpodobně místem, kde tráví život více ryb, než ve zbytku oceánu, většina ryb nikdy neskončí na talířích lidí kvůli jejich malé velikosti a podivnému vzhledu a současně poskytují potravu pro větší „ekonomicky důležité ryby“, jako je tuňák a mečoun, a hlavní predátory, včetně žraloků, velryb ,tučňáků a mořských ptáků 
  • „regulační“ služba realizovaná šedou zónou, snižuje budoucí škody očekávané v důsledku měnícího se klimatu, v odhadované hodnotě 300 až 900 miliard dolarů ročně, 
Budete mít zájem:  Paní No Silicone: Narodila jsem se nahá

Odhaduje se, že v zóně soumraku 2 až 6 miliard metrických tun uhlíku je každoročně. Ve srovnání s tím největší dešťový prales na světě nasává ročně jen asi 544 milionů metrických tun uhlíku – pět procent ročních 10 miliard metrických tun emisí uhlíku na světě, podle vědců z oceánografického ústavu Woods Hole (WHOI)

https://www.space.com/40855-changing-earth-revealed-past-two-decades.html

https://www.space.com/amp/41483-phytoplankton-nasa-twilight-zone-ocean-video.html

Report reveals ‘unseen’ human benefits from ocean twilight zone

Fytoplankton jsou mikroskopické organismy, které sídlí v blízkosti oceánského povrchu, kde absorbují sluneční svit.

Fytoplankton, převážně jednobuněčný tvor, hraje v zemském klimatu podpůrnou roli tím, že oxidem uhličitým z fotosyntézy vypouští oxid uhličitý.

Ale zatímco vědci chápou, jak tato stvoření zachycují uhlík, nevědí, kde uhlík nakonec skončí (a jak dlouho tam zůstane), když se fytoplankton sníst zvířaty, jako je zooplankton nebo zemře. 

https://www.space.com/26888-sea-plankton-space-station-russian-claim.html

Kosmonauti na oběžnou základnu údajně objevili stopová množství mořského planktonu a dalších mikroskopických organismů žijících na vnější straně stanice, vystavených vakuu vesmíru. 

Pulsování chlorofylu (fytoplanktonu) a vegetace:  7:25  https://www.youtube.com/watch?v=MVt0bm_bsWo

26.9.2020 Vědci dlouho předpokládali, že fotosyntetické řasy zůstávají v zimě z velké části v klidu, blokované před světlem hustým mořským ledem a sněhem. Nový výzkum tento předpoklad zpochybňuje, ale zjištění, že fytoplankton pod ledem v zálivu začíná růst už v únoru, kdy slunce sotva vyletí nad horizont Arktidy.

Jarní květy jsou vyvrcholením prodlouženého období růstu, které začíná v zimě, nikoli jedinečným výbuchem aktivity, jak se předpokládalo. Arktický fytoplankton využívá pro svůj růst každého malého fotonu.

Jak měsíce postupovaly a slunce stoupalo výše, růst řas zrychlil a dosáhl svého nejvyššího tempa růstu pro tento rok v dubnu a květnu, a to navzdory tomu, že mikroorganismy jsou stále pokryty ledem. 

  • arktický fytoplankton může růst při extrémně nízké úrovni osvětlení i pod ledem (zimní růst může podporovat také heterotrofie) pravděpodobně kvůli fotosyntéze při extrémně nízkých úrovních světla. Nápadné maximum letní biomasy bylo v tomto smyslu spíše vyvrcholením dlouhého období růstu zimního fytoplanktonu, než jedinečnou událostí. Čistá míra specifické akumulace fytoplanktonu r ve skutečnosti dosáhla vrcholu v dubnu a květnu, kdy byla koncentrace ledu 100% a nevykazovala žádné známky ústupu po dobu dalších 2 měsíců 

https://www.sciencenews.org/article/algae-light-phytoplankton-grow-dark-arctic-winter-ice?

https://advances.sciencemag.org/content/6/39/eabc2678

více o souvislostech v knize: Cesta v desetiletí metamorfózy z pohledu laika

více o souvislostech v knize: Zamyšlení a cesta z pohledu vědce a laika

Při pohledu na informace zahrnující globální oteplování může mnoho lidí považovat data za zavádějící nebo nepřesná. Internet je prostředkem pro sdílení nesprávných informací, včetně globálního oteplování. Toto odhalení může způsobit, že lidé zcela ignorují informace, které jsou přesné a pravdivé.

Množství tepla, které Země zachycuje, se od roku 2005 zhruba zdvojnásobilo. To podle nového výzkumu NASA a Národního úřadu pro oceány a atmosféru přispívá k rychlejšímu oteplování oceánů, vzduchu a pevniny.

Evropská unie doufá, že do roku 2030 bude na evropských silnicích jezdit 30 milionů elektrických aut. Během svého života mohou být elektrická auta uhlíkově neutrální, co se však stane s těmito vozy, a zvláště s jejich bateriemi, až jejich životnost skončí? „Za 10 až 15 let, kdy velký počet autobaterií bude na konci svého životnosti, proto…

O šíření koronaviru aerosolem i vhodných ochranných prostředcích pojednává dokument, který z německého originálu přeložili čeští odborníci. Podle vědců je přenos SARS-CoV-2 aerosolem jedním z nejdůležitějších způsobů šíření viru. Přehledový text má přispět k lepšímu povědomí o roli aerosolu, uvedli zástupci VUT v Brně.

Jsme v planetární nouzi.“ Lidské činnosti destabilizují naše podnebí a potravinové systémy a ničí přírodní ekosystémy, na kterých jsme závislí, rychleji, než se dokážou sami doplnit.

COVID-19 změnil globální rizikovou oblast. Rizika byla stanovena podle priority, objevila se nová rizika a byla zesílena další. Světové ekonomické fórum (WEF) vydalo 16. vydání zprávy o globálním riziku z roku 2021.

Pandemie COVID-19 prokázala, že žádná instituce ani jednotlivec sám nedokáže řešit ekonomické, environmentální, sociální a technologické výzvy našeho složitého, vzájemně závislého světa. Pandemie urychlila systémové změny, které byly patrné před jejím vznikem. Chybné linie, které se objevily v roce 2020, se nyní jeví jako kritická křižovatka v roce…

USA se otřásá ve svých základech, co vše se díky událostem nejenom ze 6. ledna 2021 změnilo a změní? Začal hon na prezidenta? Vypustil ze džin z lahve a spustí se dominový efekt? Jde tento proces přibrzdit, zastavit nebo zvrátit? Jde o důsledky kroků, které realizoval Trump ve svém prezidentském mandátu, nebo to má ještě hlubší kořeny? Sklízí Trump…

Jak se objevují případy koronavirů ve Spojených státech a na celém světě, vědci objevují náznaky, že imunita u těch, kteří měli COVID-19, může trvat nejméně šest měsíců, ne-li déle.

Podle všeho nás všechny čeká náročný podzim a zima a ještě teď je čas co nejvíce posílit naši imunitu, kterou čeká těžká zkouška. Šípky, tenhle zázrak zvyšuje imunitu a pomáhá chránit před viry i covidem. Máme ho na dosah ruky. A zadarmo říká Jan Tuna.

Nadcházející volby v USA (3.11.2020) by mohly vést k dvojité pandemii a ani vědci zatím nevědí, jak jejich setkání skončí. V říjnu by na severní polokouli mělo nastat období chřipky a zdravotníci vyzývají lidi, aby se připravili na to nejhorší. Ve ve Spojených státech každoročně chřipka zabije 12 000 až 61 000 lidí a cca je hospitalizovala 140…

Před odpovědí je důležité si položit otázku: víme v jaké části vývojovém cyklu civilizace se nacházíme? (stav světové ekonomiky lze přirovnat k lepení děr starého chladiče). Koloběh, který probíhá v přírodě i v ekonomice můžeme demonstrovat na životním cyklu stromů (zrození ze semene, růst, plody, zánik a rozklad, který vytváří prostředí pro…

Podle nizozemských vědců z Maastrichtu je dobré v době koronakrize v „normálním množství“ jíst například špenát, zelená zelenina, sýry, vejce, borůvky, japonské natto (fermentovaná sója) či brokolici., které jsou zdrojem vitamínu K (K1, K2 – menachinon, K3), protože pomáhá při nákaze koronavirem.

Evropské a světové banky vysílají signál snižováním úroků a dalších stimulů: utrácejte peníze jsou levné, nemá smysl spořit a v některých zemích mají úspory i záporný úrok.

Spotřebitelé však zatím dělají pravý opak, protože v období současné nejistoty a společenských změn zvyšují svoje úspory a omezují nákup spotřebního zboží (výdaje).

Tento…

Obchodní válka (nyní probíhá hybridní válka, ale i technologická, měnová, špionážní, dezinformační, ideologická, geopolitická, surovinová, civilizační atd.) mezi USA a Čínou se transformovala do další fáze jménem STUDENÁ VÁLKA 2.0, nebo je to počátek procesu směřující k 3. světové válce? Je to jen vážná hrozba před volbami v USA? Nebo se vyostřuje …

Vizionáři, akademici a komentátoři již přemýšlejí (navrhují a modelují různé scénáře budoucího vývoje) nad tím, co udělají dopady pandemie koronaviru následně, až jednou utichne, se společností a ekonomikou. Svět po pandemii se přesouvá do digitálního prostředí, důsledkem bude ztráty svobod, větší koncentrace majetku a moci, budeme závislí na…

Koronavir (17.3.2020): Zánětům plic souvisejícím s nemocí COVID-19 může podle Státního zdravotního ústavu (SZÚ) pomoci předcházet rybí tuk a vitamin D. Navýšení jejich hladiny v těle může trvat šest týdnů až šest měsíců, uvedl na webu profesor Jiří Ruprich z Centra zdraví, výživy a potravin SZÚ. Zhruba 80 % nakažených novým typem koronaviru na…

LIDÉ ZMĚNY PARADIGMATU: Čeští i zahraniční myslitelé, vědci, lékaři, filantropové, ředitelé, průvodci a další zajímaví hosté společně sdílejí své zkušenosti a naslouchají si.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector