Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho

Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho

  • Množství: dle velikosti fermentační nádoby
  • Čas přípravy: do 2 min.
  • Čas vaření: fermentace 24 h, 00 min.

Tisk

By Radek 22.2.2015

Když jogurt, tak jedině správně podle SCD, doma připravený 🙂

A hlavně se správným jogurtovačem… Podívejte se na test SCD jogurtovače Luvele ZDE.

Jogurt je jedno z nejstarších lidských jídel vůbec. Kdekoli na světě lidé chovali domácí zvířata kvůli mléku, vyráběli a konzumovali také nějakou formu jogurtu.

Kefír, kumys, fermentované acidofilní mléko a bulharské mléko jsou velmi podobné produkty, lišící se pouze použitými mikroorganismy. I v pasterizovaném mléce se po určitém čase začnou množit kultury živící se mléčným cukrem – laktózou. Výsledkem je zkyslé mléko nevalné nahořklé chuti.

Aby byla chuť mnohem lepší, delikátnější, začali lidé pro tento proces používat pouze určité druhy bakterií.
V našich končinách nejznámější a nejoblíbenější se staly bakterie s názvem Lactobacillus Bulgaricus, Lactobacillus Acidophilus a S. thermophilus.

Nepoužívejte nikdy jako startér bifiidus. Není též nutné kupovat sušené jogurtové kultury, protože kupovaný jogurt obsahuje dostatek bakterií na spuštění procesu fermentace.

  • Chcete-li však mít jistotu, nebo nedaří-li se vám koupit jogurt obsahující pouze bakterie a mléko, můžete startovací bakterie koupit třeba zde: Bulharská jogurtová kultura
  • Čas fermentace – minimálně 24 hodin
  • KLIKNĚTE ZDE: Troška teorie nikdy neškodí 🙂

Ingredience

  • kvalitní mléko
  • kvalitní bílý jogurt nebo raději jogurtové kultury

Postup

1. Jogurt připravujte vždy z pasterizovaného mléka, nebo mléko nejdříve převařte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Plnotučné mléko dodává nejlepší výsledek, ale je možné použít i odtučněné, dávejte ale pozor při převařování, protože rychleji dosahuje varu.

2. Přidejte do mléka (o objemu O, 75 l) 150 g bílého jogurtu, nebo startovací bakterie a dobře promíchejte.

3. Nalijte směs do jogurtovače, nebo patřičné nádoby a nechte fermentovat po dobu minimálně 24 hodin při teplotě 38 – 43°C.
Pokud čas přetáhneme, je to jedině dobře, protože budeme mít jistotu, že je všechna laktóza přeměněna.

Zajištění správné teploty je pro dokonalou fermentaci kritické, proto doporučujeme pořídit si jednoduchý jogurtovač jako je na obrázku. Má obsah 1.2 litru, nemá časovač, který by omezil dobu fermentace a udržuje konstantní teplotu.

Cena se pohybuje okolo 400,- Kč.

4. Po ukončení fermentace nechte jogurt zchladit v lednici na 10°C
a můžete ho začít konzumovat. Sladíme medem, jak jinak a přidat můžeme vaše oblíbené ovoce.

Takto vyrobený jogurt obsahuje okolo 700 miliard živých a připravených bakterií, což těžko trumfne jakýkoli preparát, který navíc obsahuje bakterie spící a ještě často cukry, jako svačinu na cestu, kterou ovšem nepohrdnou ani bakterie nepřátelské.

Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro kohoJogurt můžete uvádět do svého jídelníčku ve druhé, třetí fázi, případně na začátku 3. měsíce na SCD. Začínejte pomalu, jen po několika lžičkách a postupně přidávejte. Osídlení střev novými bakteriemi má velmi pozitivní vliv na naše zdraví. Při vyšší intoleranci kravského mléka můžete vyzkoušet 24h jogurt z mléka kozího, které obsahuje jiný typ kaseinu a je všeobecně lépe snášeno.
Pokud i v tomto případě bude jogurt dělat potíže, vynechte ho na další měsíc nebo dva, až budete dále ve svém uzdravování. Mnoho lidí je přesvědčeno, že nemohou jogurt jíst vůbec, ale po určité době s SCD a po zaznamenání pokroků v uzdravování zjišťují, že SCD 24h jogurt jim nedělá problémy a naopak prospívá.

Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty

Diskuse

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.Děkujeme za pochopení.

Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho No spočtěte si kolik je v republice automatů a vynásobte 150x minimálně tolik litrů denně se prodá. Jestli mělo 7 lidí problémy,tak to je o mnoho míň než kolik lidí se denně pos–e z prošlých potravinze supermarketů. A když vám takové mléko doma zkysne, tak máte pořád chutné kyselé mléko a ne ten shnilý hnus co vznikne když se zkazí mléko UHT. Jenže maminky se savem a maminky s nákupním košíkem vůbec, nosípeníze velkým společnostem, takže se přece vyplatí je v tom trochupodpořit strašením typu „jen desinfikované je skutečně čisté“ FUJ !!!
Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho … na Slovensku měli onehdá epidemii klíšťové encefaltidy …… asi 600 případů z jedné mlékárny, kde vypadla pasterizační linka a soudruzi plnili plán …
Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Když jde mléko do pasterizační linky, nemusí splňovat tak přísné podmínky jako když jde do automatu. Takže když pak vypadne úprava se kterou se počítalo, máme průs-r na světě a to v tomto případě doslova.
Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho … jak se ty přísné podmínky vyrovnají s tou encefalitidou?
Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Hygienik varoval před konzumací nezpracovaného mléka, protože tam reálně nějaké riziko existuje a pár lidí z toho už i mělo potíže – to je snad jeho práce ne? Nebo má v zájmu předotovaných zemědělců tyto informace zamlčovat?Zjevně si to všichni zákazníci neuvědomili, proto ten pokles prodeje.
Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Varuje jen na jednu stranu. Ale zapomíná upozornit na potíže, které už pár lidí mělo z chemikálií obsažených v mléce z krabice.Jinak, pokud se náš kocour dostane ke skutečnému mléku, mohl by se za ním utlouct. To krabicové jen očuchá a nechá být. To je snad dostatečné znamení, že tu cosi nesedí. Naši předkové pili mléko přímo z kýble, hned po nadojení a neotrávili se. Byli zdraví jako buci. Dnes jsou hospodyňky, které obden obchází domácnost se savem a jejich děti jsou prakticky permanentně nemocné se zažívacími problémy, lezou na ně alergie na kde co, 3x za zimu jsou na antibiotikách…Tak si to přeberte.
Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Jen tak mimochodem – mléko je pro kočky velice nevhodná strava protože ji nedokáží strávit.  A za druhé, je fakt, že po mléku z automatu mělo dost lidí střevní potíže. Možná je to tím, že to mléko nepřevařili.
Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Jestlipak to také nemůže být tím, že už jsme tomu pravému mléku odvykli, protože roky pijeme jen obarvenou vodu…
Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho
V ostravě už máme automatů osm automatů. Olé.
Vím jak chutná čerstvě nadojené, ještě teplé mléko a jak se po ponechání v keramickém krajáči chová (chutná skoro jako smetana a nahoře se vytvoří TLUSTÁ vrstva máselného tuku). To co se nabízí v mlékomatu je jistě lepší než, jak hodně z vás píše, UHT mléko v krabici, ale bohužel vlastnosti mléka z mlékomatu nejsou nikde specifikované (ohánět se tady nutričními hodnotami, tzv. „vyšším“ množstvím tuku, vitamíny atd. jsou jen spekulativní argumenty těch, co nikdy pravé mléko od krávy neochutnali a nechávají se nést jen vlnami módních trendů), 100% to není mléko nadojené a bez úprav do mlékomatu dovezené a já svoje penízky chci dát jen za definovanou kvalitu nebo i nekvalitu, ale deklarovanou.Jinak tzv. netrvanlivé mléko, které se obvykle prodává v lahvích nebo sáčcích se až tak zásadně od mlékomatového neliší (a to mě utvrzuje v tom, že se s námi spotřebiteli nehraje až tak křišťálově čistá hra). Nevím proč bych měl kupovat dražší mléko nejasné kvality a složení a ještě se – pokračování
zabývat nějakými domácími úpravami, které vždy změní chuť a ne že ne, abych náhodou nechytl nějakou nákazu. Zajímavé, že doma čerstvě nadojené mléko jsem léta pil bez obav, krávy byly také kontrolované a nikdo nikoho nějakými následky nestrašil.
Koupit mléko na farmě, které je nepasterované je věcí prodávajícího a kupujícího a není na tento prodej nutné vymýšlet omezení. Mléčné automaty ve městech jsou ale něco jiného. Tam totiž si konzument  může také koupit mléko nepasterované a postarat se sám o pasterizaci. Značně nešetrnou, degradující co se dá. Výhoda takové koupě je fuč. To si zákazník snadno a jistě uvědomí na základě vlastní zkušenosti. Příště takový polotovar nekoupí. Má s ním práci, a je dražší. Pokud tedy má dostávat hotový produkt k přímé spotřebě, nespokojí se s nepasterizovaným mlékem. To je skutečnost ověřená i u nás již v popřevratových letech. Takže objevujeme ameriku. Spotřebitel ale rozhoduje. A rozhodl, prodeje polotovaru klesají. Zkušenosti zde byly, jen se nikdo po nich nepídil. Vrátit se k distribuci a ke  konzumu nepasterovaného mléka je návratem do první poloviny minulého století. Co konzument riskuje je známo.  Metoda pokus omyl. Past. mléko chutové vlastnosti neztrácí. Jejich nositelem je totiž tuk.
Pro potom trvanlive UHT mleko mleko chutna jinak nez obyc netrvanlive v lahvi(klasicky pasterovane)? tuku tam je stejne ne? (neberte to jako nejaky utok, je me ot zajima)
Mléko, které se běžně koupí jako pasterované má zpravidla tučnost upravenou na 3,5 %.  Ve srovnání s mlékem z farmy, je to tedy zpravidla méně. Mléko z farmy může mít podle toho, jak je homogenizované nebo nehomogenizované v chladicím tanku i více  než 5  %. To je zdroj chutového rozdílu mezi konzumním mlékem a tzv.selským mlékem. S UHT je to podobné jen technologie pasterování je jiná.  Zpravidla krátkodobé zahřátí na vyšší teplotu, oproti šetrné pasteraci s delší dobou pasterace při cca 70 stupních. ( Nabízí se tady srovnání s tzv převařením mléka koupeného z automatu doma, tvorba škraloupu, možnost připálení, pokud není svařováno ve vodní lázni atd.), Tady bych mluvil i o chutových rozdílech při stejné hodnotě tuku. I tak ale myslím, že běžný spotřebitel rozdíl nezaznamená. Způsob pasterace je daný požadovanou trvanlivostí (to mj. vyjadřuje zkratka UHT). Pokud si tedy chcete užiít dobrého selského mléka, najděte si farmu, s hygienou chovu, veter. dohledem, a  seriozním chovatelem.
NO me naprosto vyhovuje pasterovane mleko v pet lahvi, ktere je ale chutove na mile vzdalene UHT krabicaku, ktery zrovna moc nemusim…..takove olma bio idealne splnuje moje pozadavky na mleko – super chut a zaroven je dostatecne „psychologicky“ oddelene od te kravy, cerstve nadojene mleko bych asi nepozrel 😀
A ještě průběh „tiskovky“ (lobbingu) Tetra packu:http://www.zscr.cz/aktuality/misto-zdravi-likvidace-konkurence-a1530630
http://www.ceskepotraviny.info/mlekomaty/mapa
Jako dite jsem chodil do kravina za mamkou a ta mi nadojila cerstve mleko do hrnicku a jsem tady a nikdy jsem zadne zdrav.problemy nemel,tady vidim problem ten,ze velka firma si muze zaplatit jakoukoliv reklamu,POZITIVNI i NEGATIVNI a timto konci. 
Budete mít zájem:  Stále nemáte jasno o pH pokožky? Uděláme vám v tom jasno
 No fuj! To je nechutné! Blééé!
Raw food !!!F*ck processed food.
A viděl jste někdy, jak se třeba zachází s rohlíky? Než se vám dostanou do pytlíku tak se třeba 3x vyválejí po zemi, protože když se rozsype přepravka, tak se to nevyhazuje a tak je to skoro se všemi potravinami.
   Litr mléka za 15,- a více Kč?  To si ho skutečně rád odpustím, zvláště když musím toto mléko ještě upravovat, abych ho mohl s rodinou bez obav konzumovat! Že jsou nižší náklady? Pro koho? Právě proto by mělo být levnější než krabicové a pak by soudruzi zemědělci neměli problémy s odbytem! A pokud ještě sníží své nesmyslné náklady při jeho výrobě, nebudou se muset ani trochu rozčilovat a vynucovat si dotace
No pokud si půllitr čerstvého mléka naředíte 1:1 s vodou, tak Vás litr vyjde na 15 korun a to je jako krabicové ne? A jako krabicové pak to naředěné bude chutnat. To víte, kvalita něco stojí a obarvená voda může být levnější, než poctivé mléko.
jenze v Praze je jedinej automat na druhym konci mesta nez bydlim a jeste je to silene predrazeny, tak zustanu u krabic, kdyz o me jako o spotrebitele zemedelci nemaji zajem.
Tak zkus flaškový nebo sáčkový. Já to teda nepiju, ale někteří lidi říkali, že je lepší.
V Praze jsou 4 mlékomaty. Viz :http://www.ceskepotraviny.info/mlekomaty/mapa
neni to na cca 1 milion obyvatel az mnoho?
Není, ale mobily začínaly taky pomalu 🙂
No v Praze je to těžký, ten 4.bude až od 1.5. a snad bude jinej než co zatím prodávají ty 3 z Jesenice, to se nedá srovnat s tím co si koupím třeba v Hradci je to jiná chuť atd a jednou mi to  do 2.dne to pěkně zhořklo, nemluvě o ceně 20 kč . I když kvalita se za poslední 2 týdny trochu zlepšila. Taky nevím proč to cpou do obchoďáků tam se přeci chodí nakupovat co nejlevněji a nikoli nějakou Qualitu pokud se toto mléko dá  tak nazvat.
Tajemník Zemědělského svazu ČR Ing. Martin Pýcha se jako jediný zástupce zemědělců zúčastnil tiskové konference společnosti Tetra Pack (výrobce obalů), která zbytečně straší lidi možnými následky konzumace mléka z mléčných automatů.Jeho zprávu z této konference si můžete přečíst zde: http://www.zscr.cz/aktuality/misto-zdravi-likvidace-konkurence-a1530630 Později totiž nebyli žádní další zástupci zemědělců v čele s prezidentem Agrární komory ČR Ing. Janem Velebou na konferenci vpuštěni, naopak byli dosti nevybíravým způsobem vytlačeni mimo prostor konání konference. Organizátoři na ně dokonce zavolali Policii ČR, tak moc se báli, aby se uvedené konference zemědělci nezúčastnili.
v karcinogenních krabicích nemá s mlékem nic společného. Aby dospělý člověk mohl konzumovat mléko určené pro kojence, musí si tělo postupem času vytvořit v zažívacím traktu enzymy, které mléko zpracovávají. Proto má dospělý člověk po požití mléka průjmy. U někoho déle, u někoho méně, jak si tělo poradí. Ať je to mléko od krávy, nebo kozy, či ovce, pokud se jedná o přírodní produkt, platí to všude stejně. Jednodušší je trávení zakysaných produktů – jogurtů, či podmáslí atp. V každém případě jsou však mlékárny, na rozdíl od krav, největším odběratelem titanové běloby. Ostatně karcinomy z umělých hmot jsou také prokázané.
Vzít v Lídlu balík „bílé vody“ je přece jenom pohodlnější.
Jestliž se prodá 368mil litrů mléka v krabici a 10mil mléka v automatu, tak to není 0.36% ale 2.7%. Chybí mi u toho článku poznámka – Komerřní článek. A jen tak mimochodem. čerstvé mléko nejen z automatu pijeme již pár let, a nikdo z toho nikdo nenměl žádné zdravotní potíže. Možnáí poprvé, to se jeden strašně pos.al 🙂
  • Mléko dodávané přímo do automatů není velkou konkurencí ani pro
  • mlékárny. Ročně se ho u nás může prodat jen zhruba 10 milionů litrů,
  • tedy 0,36 procenta celkové produkce.
  • asi to pocital z nejake cifry mleka prodaneho ne v Terta paku.
Převařovat? Proc? Nidky jsem čerstvé mléko nepřevařoval ať jsem ho bral přímo od živého výrobce nebo stočené v automatě. To asi musí přěvařovat jen někteří lidé co jsou zvyklí na chemii místo přírody.
Zřejmě si pil mléko od jedné krávy. Tohle je ale namíchaný, třeba od 100 krav a třeba borelioza nebo encefalitida od klíštěte se tam můž projevit od třeba jedné krávy. Je lepší to zahřát na 90°C a pak než vznikne škraloup to prudce zchladit. Chťově to bude skoro stejné a máš jistotu.
A jak to rychle zchladit, když už venku není zima?
Rychle to s celou rodinou pofoukat!
Bože ty to vidíš… abyste se nepokakali, potom se můžeme divit, jak jde imunita do háje….. pijeme už dlouhá léta nepřevařované mléko od různých krav, celé rodiny a nidky nikomu nic nebylo…  všecka děcka odolná, bez alergií a podobných howadin…….. tuhle civilizaci jednou sterilnost zabije :(((
smyslem článku je ukázat na zemědělce že jsou to šmejdi co prodávají možná závadné mléko. Kupuju s mlíko jedině z automatu na tu bílou vodu z krabice bych už nešáhl.
tohoto mleka z automatu !!! chci mit cerstbvi mleko bez jakychkoliv uprav. cele nasi rodine velice chutna, kazdy tyden spotrebujeme 3l – 4l tohoto mleka, nic neprevarujeme a stale zijeme a nemame absolutne zadne problemy. ba naopak – organismu toto mleko prospiva nebot obsahuje vitaminy a mikroorganismy (ne jak ta bila voda v krabicich)navic co nevipijeme, tak za chvili mame z toho tvaroh, kisku ci jogurt a sirovatku….takze mili zemedelci, hlavne to mleko neupravujte !!
Přesně, jak začnou paster(iz)ovat, tak je to pro mě stejný jak bílá Monsanto břečka
Článek je snad nějakým piár článkem zájmové skupiny přátel mléčné vody v tetra obalech,
Tohle si zaplatil primo TetraFuck.
Osobne som si minule kupil mlieko z automatu v Ostrave, tesil som sa nan, ako si pochutnam konecne na poriadnom mlieku a nie na nejakej bielej vode, zial, zhoda nahod chcela, ze som nebol doma, ale v praci a tak preslo par dni, kedy uz nebolo cerstve, samozrejme som ho nevyhodil, ale nechal vykysnut, konecne ten pravy kefir, ktory som uz davno nemal, ono mlieko z obchodu nevykysne, ale zosmrdne..Priznam sa ale, ze ked som videl na automate napisane, ze mlieko treba tepelne upravit, trosku ma to odradzalo, mam rad mlieko jedine studene, takze by som rozhodne privital, keby mlieko z mliecneho automatu uz bolo pasterizovane…
tak si ho ohřej a strč vychladit do lednice

Diskuse

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.Děkujeme za pochopení.

Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho mlíko dobrý,ostatnímu jsem na chuť nepřišla..zmrzlina je hnusná…
Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Ano jejich bučící dodávky mě vytáčejí k šílenství. Něco tak dukátového mohl vymyslet jedině megadukát…
Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho ty si zralej na psychiatra když tě nějaká dodávka dožene k šílenství
Má smysl kupovat mléko z farmy? Jak pro koho Jo,není nic lepšího, než po celým dnu duševní práce jít 10 minut domů a celou cestu poslouchat „bůůůůůůůůů, čééééééskéééé mléééééééékooooooo bůůůůůůůůůůů“ a slyšet to ještě doma Tak nevím, kdo ja tady na psychiatra…
naše firma má obrat poloviční a je ve ztrátě… zajímavé, že…
obrat neznamená zisk/ztrátu
Roční obrat?! No, mě by ale zajímal zisk a i to, zda a kolik dostávají na dotacích…a hledat se mi to nechce…U agromagnátů / koncernů platí, že zisk se rovná přijatým dotacím, až mě překvapuje, že to takhle – je s malou odchylkou v řádu procent – sedí…Úplně se začátku se výrobky zavážely do jednotlivých krámků – ZE začátku
Až zmizí všechny billboardy z Prahy začnu brojit proti tlampačům.Mléko z Farmy mne obtěžuje jednou týdně, billboardy pořád.
co by on si něco najde
Když slyším to jejich auto, tak se mi otevírá kudla v kapse.
Já jsem za ty škarohlídy, kteří nadávají a raději chodí do Tesca velmi rád. Aspoň nám tu kvalitu nevyžerou. Spíš si fajnově pokecají u chemolékaře.
To jako každý, komu vadí randál venku, automaticky nakupuje v Tescu? Jak jste na to přišel? Velmi by mne zajímal Váš myšlenkový pochod, vážně…
Asi to bude dobre mleko, ale kdyz jsem ochutnal, tak jsme si pripadal jako by to bylo mleko smichany s nejakym olejem. No, zrejme jsem uz pravemu mleku odvykl a jsem zvykly na krabicak Asi bych nemenil.
Kdyby mě měl každej podnikatel, při prodeji svého zboží otravovat bučením, anebo chrochtáním, tak je to spíše cena Buxerant roku
kdyby dali do sortimentu 0,5l toho selského mléka, uvítal bych. Mléko piji příležitostně na chuť a 1 litr selského mléko pro jednoho je tak dobré na posr.
Jelikož jste reagoval i na mě: To není ani tak o české malosti a maloměšťáctví, jako o více senzitivních lidech, jejichž mozek na podněty reaguje silněji. Vy zřejmě v této souvislosti „máte štěstí“ a patříte k méně senzitivním lidem. Každý jsme holt nějaký. Základem by ale mělo být snažit se být ohleduplný, zvlášť když, jak jsem napsal níže, lze dosáhnout cíle i jinak a ne o moc složitěji.
To je pro pana Pavla Matase.
Česká malost a maloměšťáctví se v diskuzi projevuje v celé své šířce
Prudit lidi hlasitou reklamou je totiz velkomestacke
Jediná firma, kterou znám, která je tak arogantní, že se vám pravidelně vnutí do bytu a je problém se toho zbavit. Je paradoxní, že reklama v televizi má regulovanou hlasitost, ale pak přijede tohle a otravuje okolí několika km2. Asi rok jsem jim několikrát psal, než to konečně řádně ztlumili pro všechny přijíždějící vozy/všichni řidiči. Přitom dnes není problém lidi, kteří o to mají zájem, velmi levně a snadno informovat o příjezdu pomocí SMS. Jinak ovšem podobné firmy, které ale nemají potřebu pravidelné agresivní nevyžádané reklamy, vítám a přeji jim úspěch.
jo jo, hlasitost TV reklam je regulovana …. ale porad smerem nahoru 🙂
Tak pokuty už se za to rozdávají. Nevím, jestli už je to vyřešeno, ale byl problém v tom, že televize hlasitost upravovaly podle úplně nejhlasitější pasáže filmu a podle toho pak hlásaly, že nařízení splňují a reklama není hlasitější než film.
Budete mít zájem:  Nefarmakologická Léčba Bolesti U Dětí?
Zdravím, k nám jezdí pravidelně ve stejnou dobu. Lidé si stěžovali na hlasitý tlampač. Požádali o ztlumení a není problém. Jinak na jejich webových stránkách si může každý zájemce najít kdy a kde se pohybuje nejbližší vůz a může si i nechat zasílat sms o tom, že vůz přijede za půl hodiny na dané stanoviště. Produkty mají dobré a i když nenakupuji u nich každý týden, jsem ráda za tu možnost koupit si dobré produkty.
Komu to vadí, může si nechat zasílat SMS, aby věděl, kdy si má dát špunty do uší.
bučení v pátek v 18h mi nevadí, ale chtít za litr mlíka 30 korun mi vadí, navíc mi vadí i ta příšerná harmoniková flaška, která je tím pádem jen na jedno použití (nedá se pořádně vymýt)když se zadaří, seženu litr plnotučnýho v normální pet lahvi za dvacku, polotučný běžně za 15 káčé
Co děláte s petkami, že vám stojí za to je vymývat místo odnést do popelnice na plasty? Ta petka je harmoniková právě pro to, aby šla dobře zmáčknout a vyhodit.
nech ho, je to nějakej sociál, chudák ten prodavač co se s ním potká, ten si musí vyslechout jakej je zloděj
bla bla bla bla…

  • bučící auto jsem navštívil všehovšudy 2x, jednou jsem zkusil to předražený mlíko, podruhý velkej jogurt (taky předraženej)
  • podle mýho názoru by nemuseli bejt tak drahý, kdyby těma dodávkama nejezdili do měst 100 km od místa výroby (jestli mají u nás nějaký překladiště z kamionu, to nevím)
  • ale taky se dá tu v regionu koupit přímo na statku čerstvě nadojený (jen schlazený) mlíko za 10 Kč/L, jen jaksi už nemám čím si pro něj dojet
takže si to shrňme, sbíráš petky, kvalitní jogurt a mléko je pro tebe předražený, nemáš auto a chtěl by jsi čerstvý mléko za 10 Kč/ litr hned u dveří. Prostě jsi sociál
no ta rozvozová firma by mohla mít nějaký kolující flašky…

  1. tak třeba v Liberci je automat na nepasterovaný mlíko, k tomu prodávají láhve za 10 Kč (trochu vyšší než petka z Olmy), ty lahve se dají opakovaně naplnit tak 5x, když člověk nemá nic na důkladný vymytí (když jsem měl do LBC pracovní cestu, tak jsem si tam natočil, teď už se tam asi nedostanu a u nás mlíkomat není)
  2. jinak u mě mají mlíkoflašky ještě využití na udělání litru čaje nebo šťávy do vody z kohoutku nebo z sifonflašky (tý skleněný opletený na malý bombičky), takže je pak vyhazuju až po několika použitích
  3. a krom toho, do žlutýho kontejneru se mají flašky a kelímky vyhazovat aspoň vypláchnutý
Tak ono stačí,když do flasky,i té harmonikove,kapnete jar, natocite trochu vody,zavřete a protrepete. Chce to jen použít mozek a ruce.:-)
to právě nefungovalo… asi by se k tomu musel přisypat nějakej písek, ale širokodaleko kde nic tu nic
No, mléko za 28Kč/l si asi nechám ujít. Nepotřebuju někomu sponzorovat drahé pronájmy prázdných prodejen na prestižních adresách v Praze. Ceny některých produktů jsou fakt padlé na hlavu. Co mě ale velice mile potěšilo je spolupráce s hovězí farmou, takže po předchozí objednávce lze koupit vyzrálé hovězí za rozumnou cenu.
Já jim fandím, výrobky jsou určitě mnohem lepší než v obchodě. I když např. máslo mají asi dvakrát dražší než v běžném obchodě, což je dost. U nás ten tlampač nemají moc nahlas, nechápu tady ty zapšklence, co jim vadí jednou týdně deset minut „vezeme vám mléko z farmy“.
Ze ho u vas nemaji moc nahlas neznamena, ze to jinde neobtezuje. Kdyby kazdy obchodnik inzeroval pomoci tlampacu, tak bysme se z toho za chvili zblaznili.
Podobných 100 podnikatelů bude mít podobný nápad, a jsem zvědavý, jak se vám to bude líbit. „Vezeme vám něco od někoho“…
Milí redaktoři, roční obrat 100 tisíc nic neříká o jejich zisku. Můžou mít obrat i miliardu a být ve ztrátě….ale líbí se mi, že je to výrobně zemědělský podnik, tak držím palce. Doufám, že jedou bez dotací
Vyrobne zemedelsky podnik? Podle clanku k zemedelstvi ani necuchnou.
Pokud tohle čteš, Němče: Doufám, že ty neskutečně hlasitý tlampače způsobí všem tvým zaměstnancům ztrátu sluchu, aby nemohli dál řídit dodávky a otravovat veřejný prostorBuč si u sebe v obýváku
Uvítal bych je ještě hlasitější, asi 2x se mi stalo, že jsem promeškal.
Když jsem ještě bydlel na sídlišti, kam tihle otrapové pravidělně dojížději, doháněli mě svou neskutečně otravnou reklamou k šílenství. Kolikrát jsem měl sto chutí jim ty tlampače z dodávky urvat. Celé odpoledne poslouchat neskutečně nahlas „Můůůůů, mléko z farmy“ a pořád, pořád, pořád dokola, z toho by jednomu hráblo. Ať mají výrobky sebekvalitnější, nebudu podporovat byznys někoho, kdo mě 2x týdně na*írá. I kdybych měl umřít hlady, nic od nich nekoupím.
Nám staví přímo před barákem a jsem za to moc rád. Mléko i sýry mají skvělé, rád u nich nakupuji. Diskusním škarohlídům nezávidím jejich smutný život…
Tak když vám nevadí dementní bučení pod oknem…
To se ta firma nestydi, ze musi lidi obtezovat debilnim bucenim a reklamou? Tohle mi prijde o dost horsi nez emailovy spam.Jinak matne si vzpominam, ze je vyhlasky zakazano montovat na vozidlo zarizeni, ktere zvysuje hluk?
to se ale netýká tlampačů
Zemědělec, který si nestěžuje na praktiky řetězců – taky to jde bez nich, jen to umět.
Od nas uz nastesti lidi ty dodavky s tlampacema delajicima kraval a obtezujici tak cele okoli vykazali.

Chat: Veronika Pourová — Sama doma — Česká televize

DAYD: „Co Ayran, co si myslíte o tomto produktu?“

Veronika Pourová: „Dobrý den, Ayran je mléčý výrobek se zbytečně vysokým obsahem soli, doporučuji kupovat nesolené mléčné výrobky. S pozdravem Veronika Pourová“

DAYD: „Jaké je v současnosti polské mléko? Ptám se proto, že v minulosti bylo zamořeno bakteriemi a říkalo se, že je polské mléko bakteriologická bomba!“

Veronika Pourová: „Dobrý den, probíhají důkladné mikrobiologické kontroly, takže se nemusíte bát, že by mléko bylo kontaminované. V kysaných mléčných výrobcích pak najdete pozitivní probiotické bakterie, které působí příznivě na naše trávení. S pozdravem Veronika Pourová“

  • SK: „Jak kvalitní jsou mléčné výrobky v současnosti na českém trhu?“
  • Veronika Pourová: „Dobrý den, na českém trhu lze koupit velice kvalitní mléčné výrobky. S pozdravem Veronika Pourová“
  • SK: „Chybí podle Vás nějaké mléčné výrobky v současnosti na českém mléčném trhu?“
  • Veronika Pourová: „Dobrý den, český trh považuji za pestrý a lze na něm zakoupit celé spektrum mléčných výrobků, proto nemyslím, že by u nás něco zásadně chybělo. S pozdravem Veronika Pourová“

Miriam: „Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, jaký je rozdíl mezi kefirem a acidofilnim mlékem, popř. který z těchto nápojů byste více doporučila na zdravé stravování a na redukci váhy? Kolik denně/ týdně vypít? Děkuji moc.“

Veronika Pourová: „Dobrý den, rozdíl je v použité mlékárenské kultuře (druh mikroorganismů použitých pro kysání), kefír obsahuje kromě bakterií mléčného kvašení i kvasinky, které mohou za jeho jemně štiplavou chuť. Vhodné je oba nápoje střídat, při redukci hmotnosti kupovat neslazené výrobky s obsahem tuku cca do 3 %. S pozdravem Veronika Pourová“

Hana: „Paní Veroniko, Je mléčný jogurt skyr opravdu zdravější než běžné jogurty? Děkuji, [email protected]

Veronika Pourová: „Dobrý den, nelze jednoznačně říci, který výrobek je zdravější.

Skyr obsahuje zhruba třikrát více bílkovin než jogurt, takže je vhodný pro jedince, kteří mají v jídelníčku nedostatek bílkovin nebo při snaze o nabrání svalové hmoty.

Ale i klasický jogurt je zdrojem bílkovin a pro většinu populace v rámci pestré stravy bohatě postačí. Oba dva výrobky jsou zdrojem zdravých probiotických bakterií. S pozdravem Veronika Pourová“

Lucie: „Hezký den, chtěla bych se zeptat na sýry. Vždy mám pocit, že čím více tučnější sýr např.45% je kvalitnější než eidam 20% . Je to pravda? Dá mi takový sýr více kvalitních živin, než sýr odtucneny, méně tučný atd ?“

Veronika Pourová: „Dobrý den, to není tak úplně pravda, naopak při sedavém zaměstnání a nedostatku pohybu je vhodné zařadit spíše méně tučné sýry. Pokud pracujete manuálně nebo máte aktivní životní styl, můžete si dovolit i tučný sýr. Rozdíl je samozřejmě v chuti tučného i light sýru, to však nesouvisí s jejich kvalitou. S pozdravem Veronika Pourová“

An: „Dobrý den. Jaké nejlépe kupovat mléko ? Tučné, polotučné nebo odtučněné? Není to ,, zdravý tuk“ ? Tak proč bychom měli pít odtučněné ? Myslím si to správně?“

Veronika Pourová: „Dobrý den, záleží na obsahu tuku v celém jídelníčku.

Pokud preferujete méně tučné maso, nepřidáváte do jídla nadměrné množství tuku a nekonzumujete příliš sladkostí či smažených potravin, nevidím problém v konzumaci plnotučného mléka.

Pro jedince, kteří mají tuku v jídelníčku příliš, je pak vhodnějš polotučné nebo odtučněné mléko. Osobně většinou doporučuju polotučné, které je jakýmsi kompromisem v obsahu tuku a chuti. S pozdravem Veronika Pourová“

Jana P.: „Dobrý den, je vhodnější dávat malým dětem (3 a 5let) méně tučné jogurty nebo jsou pro ně lepší jogurty tučnější s obsahem tuku kolem 10% ? Přeji hezky den, Jana P.“

Veronika Pourová: „Dobrý den, záleží na jejich fyzické aktivitě, ale obecně je vhodnější dětem dávat smetanové jogurty. S pozdravem Veronika Pourová“

Veronika Budínová: „Dobrý den, mohla bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi čerstvým a trvanlivým mlékem a jestli je problém pokud pijeme to trvanlivé? Také by mě zajímalo, jestli je vhodné čerstvé mléko z farmy, které dováží po Praze?Děkuji“

Veronika Pourová: „Dobrý den, rozdíl je v teplotě použité při ošetření mléka. Nejšetrnější je ošetření u čerstvého mléka (pasterizace). Trvanlivé mléko je ošetřeno metodou UHT, tedy vysokou teplotou na velmi krátkou dobu, což je technologie o něco méně šetrná.

Budete mít zájem:  Leky Na Kasel Pro Děti?

Nejméně šetrným ošetřením je však domácí převařování mléka, protože probíhá dlouhou dobu a dochází k největším ztrátám některých vitaminů, z toho důvodu nedoporučuji nákup mléka v tzv. mlékomatech. Toto mléko totiž není mikrobiologicky bezpečné a je potřeba ho doma tepelně ošetřit.

Čerstvé mléko je vhodnou volbou. S pozdravem Veronika Pourová“

Zuzka: „Ahoj Verčo, jak prosím zjistím, jestli v daném mléčném výrobku je přidaný cukr. Díky ;)“

Veronika Pourová: „Dobrý den, přidaný cukr je uvedený ve složení výrobku. Pokud jde o „bílý jogurt“, „tvaroh“ či „mléko“, je jistota, že tam přidaný cukr není. Pozor na „sladký bílý jogurt“, „ochucený kefír“, „mléčný nápoj“ apod. S pozdravem Veronika Pourová“

Pavlína D.: „Dobrý den paní inženýrko, jaký máte prosím názor na podávání mléčných výrobků kojencům? Na podàvání bezlaktozových výrobků? Děkuji za odpověď“

Veronika Pourová: „Dobrý den, pro kojence jsou od určitého věku vhodné např. smetanové jogurty, nedávejte dětem odtučněné výrobky nebo tvaroh, který je zdrojem vysojého množství bílkovin.

Podávání bezlaktózových výrobků má smysl při laktózové intoleranci, jinak je úplně zbytečné.

U bezlaktózových výrobků je laktóza pouze naštěpena na základní cukry, tedy glukózu a galaktózu, což u zdravých jedinců zvládne enzym laktáza přítomná v trávícím traktu. S pozdravem Veronika Pourová“

Jája: „Dobrý den, mohu se zeptat na jogur řeckého typu (konkrétně na typ, který má 0% tuku). Obsahuje vysoké množství sacharidů a má vysoké množství bílkovin? A je zdravý? Děkuji Jája“

Veronika Pourová: „Dobrý den, pokud je jogurt nízkotučný, přirozeně je oproti plnotučné variantě vyšší obsah sacharidů i bílkovin, a to prostě proto, že tyto složky procentuálně doplní odstraněný tuk. Pokud takový výrobek neobsahuej přidaný cukr, není třeba se mu vyhýbat. 0% řecký jogurt považuji za vhodnou volbu. S pozdravem Veronika Pourová“

Lída: „Dobrý den, mohla bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi řeckým jogurtem a skyrem?“

Veronika Pourová: „Dobrý den, rozdíl je v použité bakteriální kultuře, nejlepší je proto tyto výrobky střídat, aby člověk pokryl celé spektrum probiotických bakterií. S pozdravem Veronika Pourová“

JaNa: „Děkuji Vám za zajímavé informace. Jak je to prosím s vazbou tuky/vstřebatelnost vápníku a jiných prospěšných látek. Kolik tuku by měl ml. výrobek minimálně/maximálně obsahovat, aby tuk neškodil, a přitom prospěšné látky tělo přijalo? Mějte se hezky.“

Veronika Pourová: „Dobrý den, vápník je vstřebatelný i z nízkotučných výrobků, takže není třeba se bát, že byste z jejich konzumace nic neměla. Pro dospělého člověka jsou vhodné klasické jogurty kolem 3,5 % tuku i nízkotučné varianty. Pokud nejste výrazně fyzicky aktivní, smetanové jogurty nejsou vhodnou volnou. S pozdravem Veronika Pourová“

Pavel: „Pokud držím proteinovou dietu, kdy je denní doporučená dávka cukru max. 50g na den, které, hodnoty na výrobku se mám držet? Sacharidy celkově, nebo jak se píše z toho obsahuje cukry? Děkuji za odpověď.“

Veronika Pourová: „Dobrý den, záleží, jakého doporučení se držíte, zda je omezení na přidaný cukr nebo na celkové sacharidy. Ač je vhodné přidaný cukr co nejvíce omezit, nejsem však zastáncem takových diet. S pozdravem Veronika Pourová“

Martina Harwotová: „Dobry den. Chtela bych se zeptat na mlecne vyrobky v dobe kojeni. Mam trosku problem s neochucenymi vyrobky, ale jak jste rekla v poradu, je tam mnoho cukru. Co byste mi prosim doporucila? Dekuji, Martina“

Veronika Pourová: „Dobrý den, doporučuji si do jogurtu nakrájet ovoce, přidat holandské kakao nebo můžete vyzkoušet čekankový sirup, který je výjimkou mezi sirupy a obsahuje pouze 13 % cukru, což je při přidání lžičky sirupu do výrobku zanedbatelné. S pozdravem Veronika Pourová“

Zuzana Sobotkova: „Dobry den, mam dvouletou holcicku a doted jsem ji kupovala vetsinou bile jogurty a obcas dochutila piskoty nebo ovocem. Chtela bych se zeptat jestli jsou tyto bile jogurty (kupuji ty klasicke s cca 3.5% tuku) pro deti dostacujici a prip. jake smetanove nebo jine jogurty jsou pro deti dobre. Prijde mi ze ty smetanove jsou jen o cukrech… Dekuji za odpoved,Z. Sobotkova“

Veronika Pourová: „Dobrý den, i smetanový jogurt se dá koupit bílý, například ten, který jsem v pořadu ukazovala. Doporučuji ochucovat spíše ovocem než piškoty. S pozdravem Veronika Pourová“

Rebecca: „Dobrý den, chtěla bys se zeptat, zda je lepší polotučné nebo plnotučné mléko“

Veronika Pourová: „Dobrý den, záleží jak pro koho a v jakém množství ho konzumujete. Obecně spíš doporučuji polotučné mléko. S pozdravem Veronika Pourová“

Jiří: „Dobrý den. Jaký je rozdíl mezi kefírem jako takovým a kefírovym mlékem, které je běžné dostupné v obchodní síti. Mám na mysli zejména obsah kefírové houby. Dá se pak klasický kefír popř. kefírová houba sehnat? Děkuji.“

Veronika Pourová: „Dobrý den, klasický kefír se dá sehnat, kefírové mléko obsahuje pozměněné množství mléčných kultur. Kefírové houby lze pořídit ve specializovaných obchodech. S pozdravem Veronika Pourová“

Soňa Menšíková: „Dobrý den, ráda bych se zeptala k tématu intolerance laktózy, výrobek na obalu nese nápis bez laktózy (free from lactose) a pak je v popisu napsáno:“Obsah laktózy nižší než 0,1″… Tak to potom není bez laktózy!!!. Nově mám zjištěnu intoleranci, tak scháním informace. Děkuji“

Veronika Pourová: „Dobrý den, dle vyhlášky: (1) Pro účely této vyhlášky se rozumějí a) potravinami s nízkým obsahem laktózy potraviny obsahující nejvýše 1 g laktózy ve 100 g nebo 100 ml potraviny ve stavu určeném ke spotřebě, b) potravinami bezlaktózovými potraviny obsahující nejvýše 10 mg laktózy ve 100 g nebo 100 ml potraviny ve stavu určeném ke spotřebě.

Každopádně laktózová intolerance má mnoho forem a ne vždy je tak závažná, že by člověk musel vyřadit veškeré mléčné výrobky. Někdo dokonce toleruje i kefíry, protože v nich mléčné kultury spotřebují většinu laktózy a naštěpí ji na základní složky. Vyzkoušejte proto, co budete tolerovat a po čem se již dostaví trávící potíže. Pokud se neobjeví, nemusíte se bát, že by Vám výrobek jinak škodil.

S pozdravem Veronika Pourová“

Zuzana: „Dobrý den, při redukování váhy je tedy vhodnější jíst jogurty/ tvarohy či kefíry odtučněné? a mohla by jste mi prosím objasnit rozdíl mezi kefírem, podmáslím a acidofilním mlékem? děkuji a přeji krasný den, Zuzana“

Veronika Pourová: „Dobrý den, záleží na celkovém obsahu tuku v jídelníčku, ne vždy je potřeba tuk v mléčnýc výrobcích úplně omezovat, určitě vak nezařazujte smetanové výrobky. Rozdíl je v použité kultuře, nejlepší je výrobky střídat. S pozdravem Veronika Pourová“

Anna: „Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kalorie u jogurtů. Když má jogurt hodně kalorií, přibírá se?“

Veronika Pourová: „Dobrý den, přibírá se, pokud celkový kalorický příjem překročí kalorický výdej, takže nelze říct, že se přibírá po jedné konkrétní potravině. Smetanové jogurty s vysokou kalorickou hodnotou však samozřejmě k vysokému energetickému příjmu přispívají. S pozdravem Veronika Pourová“

Michaela: „Dobry den,jak je to s priznivymi latkami do organismu.Pit kefir, acidofilni mleko nebo podmasli?Jedna se mi o strevni mikrofloru a hubnuti.Dekuji za odpoved“

Veronika Pourová: „Dobrý den, všechno jsou to fermentované výrobky s příznivým účinkem na střevní mikrofloru. Nejlepší je je střídat. Hubnutí pak souvisí s tím, zda je ve výrobcích přidaný cukr, zda jsou odtučněné nebo polotučné a samozřejmě i se zbytkem jídelníčku. S pozdravem Veronika Pourová“

Martina: „Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, kdy je dobré začít s bílým jogurtem a jakým. Doma mám 7 měsíční dítko. A zda mám koukat na tuky kolem 3,5% tuku.Děkuji“

Veronika Pourová: „Dobrý den, jogurty zařazujte mezi 9.-12. měsícem, a to klasické s 3,5 % tuku nebo i smetanové. S pozdravem Veronika Pourová“

Kája: „Dobrý den, mohu se zeptat, jaký je rozdíl mezi kefírovým a obyčejným (polotučným) mlékem?“

Veronika Pourová: „Dobrý den, kefírové mléko je fermentované a obsahuje zdraví prospěšnou probiotickou kulturu, proto je vhodnější než klasické mléko. S pozdravem Veronika Pourová“

Eva: „Dobrý den, je pravda, že je glukozo-fruktozovy sirup nevhodným sladidlem? A z jakého důvodu prosím? Přijde mi, že jej obsahuje snad každý druhý jogurt. Předem děkuji za odpověď. Mějte příjemný zbytek dne, Eva“

Veronika Pourová: „Dobrý den, jde o klasický zdroj cukru, takže je stejně nevhodný jako klasický cukr. Pokud se mu chcete vyhnout, vybírejte neochucené výrobky. S pozdravem Veronika Pourová“

Milena: „Pekne odpoledne,obsahuje tvaroh mlecne bakterie?A jake?Protoze vim,ze jsou ruzne typy.Dekuji a mejte se pekne“

Veronika Pourová: „Dobrý den, tvaroh lze vyrobit jak srážením kyselinou nebo přidáním mikroorganismů. Většina dostupných druhů tvarohu se však vyrábí bez použití mléčných bakterií, což zjistíte ze složení výrobku, kde by byly použité kultury uvedené. S pozdravem Veronika Pourová“

Dusan: „Dobrý den, chci se zeptat ktery jogurt i třeba značku jogurtu byste poradila konzumovat v dietě když chci třeba zhubnout, na snídani,nebo během dne, i třeba nějaký recept s jogurtem, děkuji..“

Veronika Pourová: „Dobrý den, značku vybírejte podle chuti a jogurt se hodí jako součást snídaně (např. s ovesnými vločkami a kusem ovoce) nebo i na odpolední svačinu, buď samotný, s kusem ovoce nebo s bylinkami jako dip třeba ke knackebrotům. Vybírejte jogurty cca do 3,5-4 % tuku, mohou být i nízkotučné. S pozdravem Veronika Pourová“

Ludmila: „Hezke odpoledne.Mam pro Vas dotaz ,zdali je na ceskem trhu „idealni mlecny vyrobek“,ktery ma vhodny pomer bilkovin,sacharidu,tuku.Je mi 58let.A Mohla by jste i uvest nazev.Je pro me problematicke vybrat a cist slozeni.Dekuji“

Veronika Pourová: „Dobrý den, nákupem „bílého jogurtu“ nic nezkazíte. S pozdravem Veronika Pourová“

Jana: „Dobrý den, je vhodný pro rok a půl staré dítě pribiňáček? Podle ortopedů nemá jeho konzumace pro tělo významnější přínos. Nebo je vhodnější tvaroh s ovocnou kapsičkou? Děkuji.“

Veronika Pourová: „Dobrý den, pribiňáček je zbytečným zdrojem cukru, který neni ani pro děti vhodný, raději dejte dítěti klasický nebo smetanový jogurt s čerstvým ovocem. Konzumace pribiňáčků určitě není v ničem lepší než konzumace neochucených mléčných výrobků, naopak. S pozdravem Veronika Pourová“

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector