Letní raw jídla, která zvládne každý

Naše dvě tištěné kuchařky a celá videokuchařka vznikly v naší „obyčejné“ kuchyni na pražském sídlišti, kde žijeme hezkou řádku let. Letos bychom vás opět rádi pozvali do naší menší útulné kuchyně na další praktické půldenní kurzy.

 V malé skupince, 3–4 účastníci, (bez dětí vzhledem k prostoru) se naučíte, jak si snadno a někdy i velmi rychle můžete doma připravit výborná raw jídla, po kterých se budete cítit dobře, bude vás těšit je jíst a nebudete po nich tloustnout 🙂 Kurz vede Rádha, hlavní šéfkuchař Vařit či nevařit? a autorka dvou úspěšných kuchařek Vařit či nevařit? a Zdravé cukroví.

30. 11. * Raw slaná jídla aneb lahodné slanosti

 1. 12. * Raw dorty, štrůdly a marmeládové placky

 7. 12. * Jak na raw cukroví

 8. 12. * Jak na raw cukroví

Raw slaná jídla aneb lahodné slanosti – 30. 11

Společně si vyrobíme a ochutnáme a také si něco odnesete ve své krabičce domů:

  • teplý karbenátek či pikantní kuličky
  • „bramborový“ salát, bez brambor
  • výbornou kešunézu, slunečniconézu a kečup
  • tortilly a pohankové placky
  • několik rychlých pomazánek (mrkvová, celerovka,  mandlová rozhuda)
  • polévky koprawku i svíčkovou a jednu velerychlovku (aneb dobrota za 1 minutu)
  • malé pizzy s velkou zeleninovou oblohou
  • a další dobroty

Letní raw jídla, která zvládne každý

  • bez cukru a lepku
  • bez živočišných produktů
  • z dostupných surovin
  • chuťově rozmanité, ale nic složitého

S sebou si odnesete

  • krabičku dobrot s sebou domů
  • tištěnou kuchařku Zdravé cukroví nebo Vařit či nevařit? dle vaší volby, ve kterých najdete všechny recepty, které budeme dělat a spoustu další inspirace na zdravá, živá slaná a sladká jídla
  • ochutnávkový balíček oříšků od Svět Plodů
  • ale hlavně, budete vědět, jak jednoduše na to a strávíte hezký čas v podobně naladěné společnosti

Letní raw jídla, která zvládne každý Přijďte se inspirovat a zjistit, že raw strava není žádná složitá věda, náročná ani na čas ani na suroviny

Kde: V naší kuchyni, Šiškova 9, Praha 8, nedaleko metra Kobylisy/Ládví, o víkendu parkování zdarma

Kdy: sobota 30. 11. od 11.00 do 15.00 hodin Pro skupinky lze dohodnout i jiný termín a čas

Cena: 1850 Kč zahrnuje kurzovné, suroviny, tištěnou knihu Zdravé cukroví nebo Vařit či nevařit? dle vaší volby, krabičku dobrých slaností s sebou a ochutnávkový balíček oříšků od Svět Plodů. Počet účastníků 3 až 4.

Přihlášky emailem na [email protected] nebo telefonicky na 776 009 071. Místo vám rezervujeme po zaplacení zálohy 1000 Kč na účet: 670100-2208628058/6210.

Letní raw jídla, která zvládne každý

Informace o storno podmínkách najdete zde

Raw dorty, štrůdly a marmeládové placky – 1. 12

Společně si vyrobíme a u dobrého kořeněného čaje ochutnáme:

  • ořechový dort se švestkovým krémem
  • jahodový a malinový dortík
  • jablkové a rybízové marmeládové placky
  • makový, mandlový a jablečný štrůdl
  • raw „Sachr“
  • čokoládový dort s křupavou polevou
  • a další voňavé a zdravé dobroty

Letní raw jídla, která zvládne každý

  • bez cukru a lepku
  • bez živočišných produktů
  • jednoduchá příprava z dostupných surovin
  • voňavé a zdravé mlsání

S sebou si odnesete

  • krabičku dobrot s sebou
  • tištěnou kuchařku Zdravé cukroví nebo Vařit či nevařit? dle vaší volby s recepty, které budeme dělat a spoustu inspirace na další živá sladká i slaná jídla
  • ochutnávkový balíček oříšků od Svět Plodů
  • ale hlavně, budete vědět, jak jednoduše na to a strávíte hezký čas v podobně naladěné společnosti

Letní raw jídla, která zvládne každý Všechny tyto sladkosti a jejich chutě nejlépe vyniknout pokud je jíte jako samostatný chod. Dají se v pohodě uchovávat krátkodoběji v lednici nebo dlouhodoběji v mrazáku.

Kde: V naší kuchyni, Šiškova 9, Praha 8, nedaleko metra Kobylisy/Ládví, o víkendu parkování zdarma

Kdy: sobota 1. 12. od 11.00 do 15.00 hodin. Pro skupinky lze dohodnout i jiný termín a čas.

Cena: 1850 Kč zahrnuje kurzovné, suroviny, tištěnou knihu Zdravé cukroví nebo Vařit či nevařit? dle vaší volby, krabičku dobrot s sebou a ochutnávkový balíček oříšků od Svět Plodů. Počet účastníků 3 až 4.

Přihlášky emailem na [email protected] nebo telefonicky na 776 009 071. Místo vám rezervujeme po zaplacení zálohy 1000 Kč na účet: 670100-2208628058/6210

Letní raw jídla, která zvládne každý

Informace o storno podmínkách najdete zde

Jak na raw cukroví * 7. a 8. 12. – dva termíny

Naučíte se, jak udělat vlastní zdravé cukroví, po kterém se budete cítit dobře, bude vás těšit ho jíst a nebudete po něm tloustnout 🙂 Společně si vyrobíme a u dobrého kořeněného čaje ochutnáme:

  • perníčky a zázvorky
  • vosí hnízda, plněné ořechy a dortíčky s pekanem
  • linecká srdíčka a vanilkové rohlíčky
  • báječné kokosky
  • kořeněné pracny
  • ořechové kuličky s indonéskou vanilkou
  • skořenky s pravou cejlonskou skořicí
  • a další voňavé a zdravé dobroty

Letní raw jídla, která zvládne každý

  • bez cukru a lepku
  • bez živočišných produktů
  • jednoduchá příprava z dostupných surovin
  • tvarově, chuťově a barevně rozmanité cukroví

S sebou si odnesete

  • více než čtvrt kila vlastnoručně vyrobeného cukroví
  • tištěnou kuchařku Zdravé cukroví, ve které najdete všechny recepty, které budeme dělat a spoustu další inspirace na živá sladká i slaná jídla
  • ochutnávkový balíček oříšků od Svět Plodů, od kterého nakupujeme výborné raw mandle a kešu
  • ale hlavně, budete vědět, jak jednoduše na to a strávíte hezký čas v podobně naladěné společnosti

Letní raw jídla, která zvládne každý Proč by mely být Vánoce plné výčitek, že se přejíte nezdravým cukrovím? Cukroví se dá udělat bez cukru a lepku tak, že opravdu chutná a nezatěžuje organismus. Naopak naše cukroví není jen mls, ale můžete se jím i dobře nasnídat nebo navečeřet 🙂

Budete mít zájem:  Mudr. Eduard Renner - Oční Lékař Litoměřice?

Kde: V naší kuchyni, Šiškova 9, Praha 8, nedaleko metra Kobylisy/Ládví, o víkendu parkování zdarma

Kdy: sobota 7. 12. od 11.00 do 15.00 hodin anebo

Kdy: neděle 8. 12. od 11.00 do 15.00 hodin. Pro skupinky lze dohodnout i jiný termín a čas.

Cena: 1850 Kč zahrnuje kurzovné, suroviny, tištěnou knihu Zdravé cukroví, více než čtvrt kila cukroví, které si vyrobíte a odnesete domů a ochutnávkový balíček oříšků od Svět Plodů. Počet účastníků 3 až 4.

Přihlášky emailem na [email protected] nebo telefonicky na 776 009 071. Místo vám rezervujeme po zaplacení zálohy 1000 Kč na účet: 670100-2208628058/6210

Letní raw jídla, která zvládne každý Informace o storno podmínkách najdete zde.

Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda – syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd… Nevaříme ho, nepečeme ani nesmažíme. Maximálně ho můžeme sušit v sušičce, na Slunci či topení do max. teploty 42 stupňů.

Tím si zachová všechny vitamíny, minerály a enzymy. Navíc je krásně barevné, voňavé, nezatěžuje organismus a netloustne se po něm.

Je prostě živé a po takovém jídle zůstanete živí i vy! Na všech našich seminářích platí: Co si připravíme to si i vypijeme a sníme 🙂

Výběr z již proběhlých kurzů živé stravy…

RAW: Živá strava ze zahrady, zdravé jídlo bez vaření

Proč bychom měli jíst syrovou stravu? Protože je to dnes módní, nebo protože se naši praprapředkové takto živili? To napodobování našich předků má něco do sebe. Všichni živočichové, tedy i člověk, se vždy živili tím, co jim příroda nabízela (bez vaření), a tak se formovala i naše genetika. A právě to je pro nás směrodatné a rozhodující, ne nějaká stravovací móda.

Například enzymy jsou biologické katalyzátory, tedy určití „dělníci“, kteří v našem těle realizují převážnou většinu látkově přeměnných dějů od dýchání přes trávení, pohyb, detoxikaci, obranu organismu až po myšlení, cítění i milování. V žádném živém organismu neexistuje děj, jehož by se přímo či nepřímo nezúčastňovaly.

Bez zveličování lze říci, že enzymy jsou jakási základní podstata života, život sám.

Kamenem úrazu u enzymů však je, že nesnášejí teplotu vyšší než 50 °C. Jsou to vlastně bílkoviny s aktivačním „přílepkem“, tzv.

 koenzymem, bez něhož nefungují, a toto oživující spojení právě teplo roztrhne a „pokazí“ bílkovinovou část, denaturuje ji a je konec života přírodní potraviny. Pokud nemáme dostatek enzymů, potom rychle stárneme, jsme nemocní.

Uvedenými aktivačními koenzymy jsou vitamíny, stopové prvky, ale i další ve stravě přítomné a na teplo citlivé látky.

Letní raw jídla, která zvládne každý

Paradoxem výživových doporučení je to, abychom většinu stravy tepelně upravovali. Ne však kvůli dezinfikování, ale spíše proto, aby byla lépe stravitelná. A právě toto je kamenem úrazu, tedy příčinou většiny těžkých onemocnění.

Lehčí stravitelnost, tedy rychlejší rozklad stravy v těle na jednodušší složky, totiž znamená i jejich rychlejší vstřebávání, například i jednoduchých cukrů, což přetěžuje glukózovo-inzulinový systém, nebezpečně zvyšuje hladinu krevní glukózy, ale i krevního inzulinu, což pořádně rozhodí jemnou regulaci našeho tělesného metabolismu i obranyschopnost těla.

Výsledkem je obezita, záněty, autoimunitní onemocnění, diabetes, rakovina… Nezrychlujme tedy zbytečně a rizikově naše trávení tepelnou úpravou takového jídla, které můžeme jíst syrové.

Opravu zdravá

Živá přírodní strava se skládá z kompletních přírodních celků jednotlivých potravin tak, jak je nabízí příroda, tedy všechny její konzumovatelné části se využívají pro zdraví člověka, a tedy vzniká zde minimum odpadu (jedí se i natě, např. z mrkve, listy z kedlubnu, brokolice či květáku…). Živé přírodní potraviny se jen očistí, nakrájejí či nastrouhají a aranžují na talíři. To vyžaduje jen málo času a energie na jejich přípravu.

Pokud živá strava bude pravidelně na našem talíři, tak nás nejen obdaří zdravím a dlouhověkostí, ale i dlouhým mládím, vitalitou, krásou i štěstím.

Léto nám nabízí širokou paletu čerstvých zelenin, zeleného koření, ovoce a k dispozici máme i zásoby ořechů, luštěnin, zrní a samozřejmě i mléčných výrobků a vajec.

Rozumně můžeme využít i dostatek mladého masa z drobných zvířat, drůbeže a hlavně ryby, u nichž stačí jen krátkodobá tepelná úprava na rozdíl od úpravy masa velkých zvířat.

Letní raw jídla, která zvládne každý

Co sníst živé a co raději uvařit

Přírodních potravin, které bychom měli před konzumací uvařit, není mnoho. Zdravý člověk může sníst prakticky všechny, dokonce i syrové brambory, i když je pravda, že vařené či pečené jsou zdravější, a hlavně stravitelnější. Určitý problém je s luštěninami, výjimkou je mladý hrášek.

Ostatní, hlavně dozrálé a suché luštěniny, obsahují více obranných látek proti možným predátorům, kterými jsme v tomto případě i my, takže po namočení je potřebné je uvařit, aby se v nich přítomné (pro luštěniny ochranné) lektiny rozložily.

Tyto rostlinné ochranné látky se nacházejí hlavně v semenech, neboť ta jsou pro rostliny z hlediska zachování rodu nejdůležitější.

Z ostatní zeleniny obvykle nejíme například syrový lilek, dýni či cuketu, z ovoce kdouli, z přírodních plodů hlavně bez černý a jeřabinu.

Obilniny a zrniny obvykle také vaříme nebo jejich výživovou hodnotu i stravitelnost zvýšíme naklíčením, při němž se jejich obranné látky zcela nebo z velké části rozloží.

Budete mít zájem:  Luxace Pately U Psa Příznaky?

Houbami také zvyšujeme výživnou i ochrannou hodnotu jídel, raději je však do živého jídla přidáváme až po jejich důkladném udušení.

Letní raw jídla, která zvládne každý

Člověk nefunguje na přepínače

Větší nebo převážné množství syrové a vláknité stravy však vyžaduje i jiné složení bakteriální posádky střeva, tedy těch trávicích „dělníků“, kteří stravu zpracovávají. A tato změna si žádá určité přechodné období.

Pro běžného člověka proto není zcela vhodné přejít z večera do rána z pouze vařené a smažené (mrtvé) stravy najednou na čistě syrovou. To by mohlo vyvolat trávicí komplikace.

Na přechod na zdravější, syrové, živé stravování je potřebné vymezit si určité adaptační období, během něhož postupně ubíráme z množství tepelně upravených jídel a namísto nich přidáváme jídla ze živých potravin bez tepelné úpravy.

V tomto pokračujeme až do poměru („živé“ versus „mrtvé“ stravování), který nám nejlépe vyhovuje a který jsme schopni dlouhodobě a bez stresu zvládnout. V žádném případě to nesmí být násilí, které na sobě pácháme s vidinou rychlého zhubnutí. Je potřebné si uvědomit, že prioritou tohoto přechodu na zdravější stravování je opravdu naše zdraví.

Letní raw jídla, která zvládne každý

Složení zdravého letního jídla

  • Naše jídla by měla být hlavně čerstvá, syrová; část mohou tvořit i tepelně upravená jídla oživená dobrou dávkou syrové zeleniny.
  • Alespoň 40 % by měla tvořit listová zelenina obsahující chlorofyl.
  • Zeleninový salátový základ můžeme ochutit dresinkem nebo ho doplníme bílkovinovou nebo sacharidovou potravinou, přičemž poměr zeleniny a doplňku je vhodný asi 5 : 1.
  • Rostlinné bílkovinové nebo sacharidové sytící doplňky mohou být naklíčené (luštěniny, semena, zrniny) nebo uvařené.
  • Výbornými sytícími doplňky salátového základu jsou tvarohy, sýry, brynza a vajíčka.
  • Salátový základ je nejlepší mastit čerstvě rozemletými olejnatými semeny nebo ořechy, za studena lisovanými oleji s malým obsahem omega 6 mastných kyselin či avokádem, ale občas i plnotučnou smetanou, plnotučným jogurtem či acidofilním mlékem.
  • Kdo má problémy nebo nechce mléčné výrobky, může je nahradit sójovými nebo jinými luštěninovými výrobky, případně mléky z olejnatých či ořechových semen.
  • Na dobré vstřebání vitamínů rozpustných v tuku je potřebné, aby v salátovém základu byl vždy přítomný i tuk. Na ochranu vitamínu C před rychlou oxidací, ale i kvůli chuti, by měl být salát i okyselený.

Text: Ing. Jaroslav Pížl
Foto: isifa/Shutterstock

5 tipů na lehké a zdravé dezerty a recepty k tomu – prodetox.cz

Léto je spojené s lehkostí. Lehká strava nám umožňuje cítit se lehce a s lehkostí prožívat letní dny. Avšak ani v létě nás neopouštějí chutě na něco dobrého. I v letním jídelníčku mají dezerty své místo, zvláště ty lehké dezerty. Nemusíte se přitom potit u trouby nebo složitě připravovat tuky nabité pochoutky, které vám však ve finále spíše přitíží.

Dezertům se nutně nemusíte vyhýbat ani při hubnutí nebo detoxikaci. Stačí si vybrat z těch lehkých dezertů, které jsou plné osvěžující chuti a často i letního ovoce, bohatého na cenné vitamíny a minerály. Nezřídka v letních dezertech najdete i jogurt, který díky probiotických kulturám příznivě ovlivňuje střevní mikroflóru, a tím i imunitu.

Přinášíme typy na lehké dezerty s jednou velkou výhodou – jejich příprava je jednoduchá. Většinou nezabere víc než čtvrt hodinky. Proč byste si v létě nemohli dopřát nějaký zdravý dezert?

Tip č. 1 – Jogurtový trifle probarvený ovocem

Jogurt, k tomu letní ovoce a piškoty.

Tyto tři ingredience se snadno stanou základem osvěžujícího jogurtového dezertu, který nejenže skvěle chutná, ale vrstvený v průhledných skleničkách také skvěle vypadá.

Klidně si svůj jogurtový trifle trošku oslaďte, máte přece chuť na něco sladkého, ne? Nezapomeňte přitom na to, že sladkostí oplývá i letní ovoce, které se k přípravě letních dezertů přímo nabízí.

Variací je nespočet, záleží na vašich chutích a také na tom, co vám roste na zahradě. Jako inspiraci jsme připravili recept s jahodami a borůvkami, obdobně se však uplatní třeba i rybíz, angrešt, maliny nebo hroznové víno. A na dozdobení můžete sáhnout po voňavé meduňce.

Lehký letní dezert s ovocem – vypadá lákavě, že?

Recept: Jogurtový pohár s jahodami a borůvkami

Ingredience (pro 2 osoby)

  • 250 ml bílého smetanového jogurtu (nejlépe řeckého)
  • 200 g jahod
  • 200 g borůvek
  • lžíce medu
  • lžíce třtinového cukru
  • sáček vanilkového cukru
  • hrst dětských piškotů
  • čerstvá meduňka

Příprava receptu

  • Nejprve asi polovinu ovoce rozmačkejte s cukrem, jogurt prošlehejte s medem a piškoty rozdrťte.
  • Připravte si dvě skleničky a do každé ve vrstvách naneste celé a pomačkané ovoce, jogurt a piškoty.
  • Předposlední vrstvu by měl tvořit jogurt, který ještě dozdobte ovocnou vrstvou, kousky čerstvých jahod, borůvkami a zelenými lístky meduňky.

Tip č. 2 – Hedvábný koktejl s vůní léta

Ještě stále zůstaneme u řeckého jogurtu, který má výhodnou hedvábnou konzistenci. Tato konzistence se uplatní i v podobě jogurtového koktejlu, kterému klidně můžete říkat smoothie.

Ani tentokrát se při přípravě dezertu nezapotíme, veškerou práci za vás udělá mixér. Stačí jogurt smíchat s ovocem, naředit případně trochou mléka a provonět kapkou citrusové šťávy. I tentokrát můžete sáhnout po ovoci, které vám je milé.

Budete mít zájem:  Rakovina Slinných Žláz Příznaky?

Koktejl bude chutnat po létu, pokud zvolíte některé z exotického ovoce jako je kiwi, mango, ananas, pomeranč, grep či banán. Inspirujte se naším receptem, kdy jsme pro koktejl využili kiwi a limetku, příjemně povzbuzující zelené barvy.

Kiwi koktejl – zdravý dezert osvěží vaše léto

Recept: Zelený koktejl z kiwi provoněný kokosem a limetkou

Ingredience

  • 100 g bílého smetanového jogurtu
  • 250 ml kokosového mléka
  • 2 kiwi
  • limetka
  • lžíce třtinového cukru

Příprava receptu

  • Oloupané, na větší kostky nakrájené kiwi rozmixujeme s kokosovým mlékem. Přidáme jogurt, cukr a cca lžíci limetkové šťávy a ještě krátce promícháme.
  • Koktejl chutná nejlépe vychlazený. Dozdobit ho můžeme kolečky kiwi a limetky.

Tip. č. 3 – Rychlá marmeláda s oříšky a ovesnými vločkami

Stále je tu letní ovoce, ze kterého se snadno dají vyčarovat nejrůznější dobroty. Tentokrát z ovoce připravíme marmeládu, lahodné pyré. A doplníme ho nasekanými oříšky, mandlemi a ovesnými vločkami. Ještě tak zvýšíme dávku vlákniny, která je obsažena v ovoci a je mj. nezbytná pro správnou činnost zažívacího systému.

Marmeláda může být i rychlá!

Recept: Rychlá meruňková marmeláda zasypaná mandlemi

Ingredience

  • 100 g tvarohu
  • 5 meruněk
  • hrst sekaných mandlí
  • hrst ovesných vloček
  • lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce třtinového cukru

Příprava receptu

  • Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou a na mírném plameni je povaříme. Dosladíme je třtinovým cukrem a dochutíme citronovou šťávou.
  • Meruňkové pyré necháme zchladnout a do hladka je rozmixujeme.
  • Mezitím na pánvi krátce opražíme sekané mandle.
  • Meruňkové pyré podáváme na vrstvě tvarohu, zasypané ovesnými vločkami a opraženými mandlovými lupínky.

Tip. č. 4 – Chia pudink

Chia semínka, aztécký poklad, patří v poslední době i u nás k oblíbeným zdrojům cenných živin a energie. Pocházejí ze Střední Ameriky, jde o semínka šalvěje hispánské z čeledi hluchavkovitých.

Nacházejí využití ve sportovní výživě, doporučují se při hubnutí. To však neznamená, že by se z nich nedal připravit báječný letní dezert. Může jít třeba o oblíbený chia puding, v lákavé variantě s kokosem a pomerančem.

TIP: Díky chia semínkům můžete i zhubnout. Doporučujeme dietní koktejly s chia semínky Chia Shake. Klikněte na obrázek a čtěte o účincích. 

Recept: Chia pudink s kokosem a pomerančem

Ingredience

  • 4 lžičky chia semínek
  • 2 červené pomeranče
  • lžička medu
  • 100 ml kokosového mléka
  • strouhaný kokos na dozdobení

Příprava receptu

  • Nejdříve oloupejte pomeranče, snažte se je oloupat i od bílé slupky tak, abyste získali jen čistou pomerančovou dužinu. Tu potom rozmixujte s medem a kokosovým mlékem.
  • Pomerančové pyré smíchejte s chia semínky v misce nebo sklenici a nechte pár hodin ležet. Semínka mezitím nabobtnají a dají pudinku tu pravou konzistenci.
  • Před podáváním pudink zasypte strouhaným kokosem a dozdobte kousky pomeranče.

Tip č. 5 – Raw čokoládový řez

V našem výčtu zdravých dezertů samozřejmě nesmíme zapomenout na čokoládu. Ať chceme nebo ne, čokoláda mezi všemi těmi pochoutkami, sladkosti a lákadly vede. Pokud si čokoládu dopřejete ve své ryzí podobě, vůbec není takovým dietním prohřeškem, jak by se mohlo zdát. Naopak, funguje jako antioxidant a zaručeně zlepší náladu.

Raw strava je hitem posledních let. Je to živá strava, plná cenných bioaktivních látek, které se neničí tepelnou úpravou. Ani na raw dezert tedy nebudete potřebovat troubu, zato využijete mixér a mrazák. Přinášíme recept na jednoduchý raw čokoládový řez, který se dá konzumovat vytažený přímo z mrazáku. Je to letní pochoutka, jak má být – chladivá, lahodná a jemná.

Lehký dezert a čokoláda, i to jde dohromady.

Recept: Raw čokoládový krémový řez

Ingredience

  • 150 g slunečnicových semínek
  • 150 g kešu oříšků
  • 2 lžíce sušeného raw kakaa
  • 150 g javorového sirupu
  • 20 g kakaového másla
  • lžička mleté vanilky
  • špetka mořské soli
  • strouhaný kokos na dozdobení

Příprava receptu

  • Všechny ingredience důkladně mixujeme, dokud nezískáme hedvábně vláčný krém.
  • Připravíme si menší dortovou formu, plech nebo krabičku. Formu vyložíme pečícím papírem a vlijeme do ní krém, abychom ho pečlivě uhladili. Místo pečícího papíru můžeme formu vymazat kakaovým máslem a vysypat oříšky.
  • Horní plochu krému dozdobíme nasekanými oříšky, slunečnicovými semínky a strouhaným kokosem.
  • Pak krém necháme uležet v mrazáku, nejlépe přes noc. Díky kakaovému máslu bude krém tuhý i při pokojové teplotě. Bude však chutnat i vytažený přímo z mrazáku. Stačí jen chvíli počkat, aby se dal krájet.

Dobrou chuť

Ani v případě, že chcete zhubnout nebo se pustit do některé formy detoxikace, se nemusíte zbytečně omezovat. Stačí si vybírat kvalitní potraviny a takové pochoutky, které nezatíží váš organismus a nezhatí vaše hubnoucí snahy. Dezerty výše jsou jen malou inspirací. Zdravá strava vůbec nemusí být jednotvárná, fádní a bez chuti!

Lehký dezert. Dobrou chuť!

8 NEJOBLÍBENĚJŠÍCH DETOXIKAČNÍCH RECEPTŮ A JÍDELNÍČKŮ

Po samostatných detoxikačních surovinách a potravinách se podíváme na ty nejsilnější detoxikační recepty a doporučené jídelníčky. Těchto 8 zaujalo čtenáře nejvíce, takže se určitě inspirujte a podpořte přirozenou detoxikaci.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector