Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

Do Vánoc nám sice ještě nějaký ten čas zbývá, ale pokud nepatříte k těm, kteří by holdovali pečení, nebo jen zkrátka víte, že letos nebudete mít tolik času, tak nezoufejte. Ač obecně platí, že kupované cukroví nelze srovnávat s tím doma a s láskou napečeným, poradíme vám, kde si lze objednat linecké, rohlíčky, košíčky, nebo i trošku netradiční cukroví, kterým sice vybočíte z klasiky, ale rozhodně návštěvu o Vánocích nezklamete. A vězte, že právě teď je pro objednávky to nejlepší období…

KATRIN CAKE & COFFEE

Objednávky: v sekci vánoční cukroví na webu, nebo v provozovně

V cukrárně Katrin si i letos pro zákazníky připravili poměrně pestrou nabídku. A cukroví je poctivé, ručně a s láskou dělané.

Vybrat si můžete z jednoho kilogramu vánočního cukroví, které nabízí pestrou paletu cukrovinek jako linecké, marokánky, medovníkové i raffaello kuličky, sádláky, kokosky, pařížské rohlíčky, ořechové vanilkové rohlíčky, rumové košíčky a spoustu dalšího.

Kromě předem sestavené kolekce s výběrem toho nejlepšího z vánočního cukroví si v Katrin můžete objednat i samostatně linecké, vanilkové rohlíčky, čokoládové sádláky, raffaello kuličky i pařížské rohlíčky. V nabídce najdete také speciální vánoční cukroví bez cukru, které je vhodné pro diabetiky a objednat si můžete i domácí vaječný likér. 

Za celou kolekci obsahující kilogram cukroví zaplatíte 790 korun, u jednotlivých druhů cukroví se ceny pohybují od 198 do 400 korun. Půl kila dia cukroví vás pak vyjde na 390 korun.

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?
Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

Foto: Katrin cake & coffee

VYPEČENEJ CHOMOUT

Objednávky: ideálně emailem [email protected], nebo telefonicky 777 746 872

Lahodné vánoční cukroví slibuje také Vypečenej Chomout. Za kilovou krabičku cukroví zaplatíte 790 korun a bude obsahovat vanilkové rohlíčky, linecké, pracny, išelská kolečka, kokosové kuličky, Masarykovo cukroví, perníčky, minicookies…

(Složení krabičky se může mírně změnit dle momentální inspirace). Vypečenej Chomout připravuje veškeré sladké dobroty v pivovaru v Chomoutově a u některých dortů či minidezertů nechybí v základu těsta pivo či slad.

Pokud váháte s objednávkou, tak vypečené dobroty můžete ochutnat třeba v Jazz Fresh Café a uvidíte, že nákupem neprohloupíte. 😉

COFFEE LIBRARY

Objednávky: rezervace jsou možné na webu, rezervace krabičky je platná po úhradě zálohy 1 000 Kč na účet Coffee Library.

Poněkud netradiční vánoční cukroví mají nachystáno v Coffee Library.

Vzhledem k tomu, jakou si tato kavárna vybudovala pověst, je jasné, že jejich dárková krabička bude stát za to! Vánoční kazeta obsahuje 43 dezertů a těšit se můžete na panna cottu s malinovým přelivem, tartaletku se slaným karamelem, laskonku s mučenkou a mangem, tartaletku s nugátem a belgickou čokoládou, choux s malinovým gelem a malinovým krémem, makronku s lesními plody, makronku s exotickým ovocem, minitartaletku s lemon curd a vanilkovým krémem a mini čokoládový věneček s lyofilizovaným ovocem. Cena luxusní vánoční kazety je 1 790 korun.

Kromě samotné vánoční kazety můžete na webu vybírat i z tartaletkových mixů a dalších dezertů, v nabídce Coffee Library nebude chybět ani populární vaječný likér, slaný karamel, lemon curd, domácí granola, dárkové sáčky cukroví a různé další dobroty.

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?
Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?
Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?
Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

Foto: Coffee Library

SKLIZENO

Objednávky: můžete provádět do 4. prosince přes eshop nebo přímo v prodejně Sklizena na ul. 8. května či na Dolním náměstíVyzvednutí: na pobočce v termínu 18. až 21. 12. (den i pobočku si zvolíte tak, aby vám to co nejvíc vyhovovalo)

O něco zdravější vánoční cukroví nabízí i v letošním roce Sklizeno. Ve spolupráci se Zdravým stravováním tak opět vznikla kilová kolekce pro letošní rok, která je bez zbytečných cukrů, pouze z poctivých tuků a másla, z kvalitní čokolády nebo třeba z rýžové mouky či ovesných vloček.

V krabici s cukrovím najdete kešu kuličky s kokosem, špaldové linecké s citronem, čokoládové střapáče, ovocné kuličky s pistáciemi, kokosovou roládu, skořicové proužky, máslové sušenky s čokoládou, bílkové bochánky se sušeným ovocem, bezlepkové vanilkové rohlíčky, mrkvánky, ořechové pracny, Masarykovo cukroví, plněné košíčky s kešu, medové perníčky a „studentskou“ v čokoládě. Cena za kilogram zdravého cukroví je 749,90 Kč.

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?
Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

Foto: Sklizeno.cz

NUTREND WORLD

Objednávky: do 4. 12. na tel. čísle 583 842 503 nebo osobně od pondělí do pátku (od 11:00 do 15:00) ve výdejovém okénku restaurace.Vyzvednutí: výdej objednávek cukroví proběhne v pátek 11. a 18. prosince 2020.

Také Nutrend World si v letošním roce připravil pro zájemce nabídku cukrovinek. Vybírat můžete ze tří druhů v dárkovém balení. Jednotlivé balíčky se liší nejen svou velikostí, ale také obsahem.

 Balíček Maxi obsahuje deset druhů cukroví o celkové váze cca 2 kila, k cukroví budete mít přibalený i pečený čaj a za krabičku zaplatíte 1250 korun. Balíček Mini naopak obsahuje šest druhů cukroví o váze cca 0,5 kg a zaplatíte za něj 380 korun.

Na výběr máte ještě Balíček Deluxe, který kromě osmi druhů cukroví zahrnuje i 0,5 l domácího vaječného likéru. Za Balíček Deluxe zaplatíte 670 korun a na konkrétní cukroví, které se v balíčcích ukrývá, se podívejte tady →

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

Foto: Nutrend World

LOBSTER FAMILY RESTAURANT

Objednávky: cukroví bude v prodeji od 30. listopadu, ale rezervace můžete provádět už nyní na tel.: 730 892 286 nebo na mailu: [email protected] 

Poprvé se letos do přípravy vánočního cukroví pustili v Lobster Family restaurant. Co můžete očekávat? Jak je u Lobsteru zvykem – vše připravované výhradně z kvalitních a poctivých surovin. Cukrář vycházel ze svých ověřených a tradičních receptů, díky kterým je cukroví výborné, voňavé a rozplývající se na jazyku.

Vybrat si můžete ze dvou velikostí krabiček, které obsahují ořechové rohlíčky, kokosky, išelské dortíčky, pusinky, sádlovky, rozinkové kuličky, kokosové lanýže, linecké, linecké kakaové, vanilkové rohlíčky a ořechový stromeček. Menší variantu o váze 350 g koupíte za 349 korun, větší krabici o váze 750 g za 649 korun.

A pokud přeci jen chcete péct, ale ocenili byste trochu pomoci, mají v prodeji i těsto na různé druhy vánočního cukroví. Konkrétně sádlovky, vanilkové rohlíčky, linecké, linecké makové a linecké čokoládové.

Foto: Lobster Family restaurant

BISTRO HELEN

Objednávky: cukroví bude v prodeji od 30. listopadu, ale rezervace můžete provádět už nyní na tel.: 730 892 288 nebo na mailu: [email protected] nebo přes take-away systém na webu →

Na své první Vánoce se také v Helen rozhodli, na základě zájmu zákazníků, podělit o jejich vymazlené cukroví. To je napečeno podle rodinných receptů z dob, kdy se ještě suroviny v kuchařkách uváděly v dekagramech. 🙂 Důraz na poctivost a kvalitu surovin zůstala zachována, avšak mouka a bílý cukr byly nahrazeny.

Čím? Cukroví z Helen je slazené pouze březovým cukrem, medem, ovocem či panelou. Mouka je nahrazena kvalitními ořechy a mrazem sušeným ovocem, které odebírají výhradně od ověřeného dodavatele – ze Světa plodů. Otestováno na cukrářkách, mlsných jazýčcích kolegů z bistra a drahé paní majitelky. Část cukroví je low carb a vše samozřejmě bez lepku a bez cukru.

Při tvorbě a vymýšlení cukroví se jednoduše řídili heslem – „Záleží nám na tom, co mlsáte“.

V dárkové krabičce o váze 500 g na vás čeká ořechová kostka v čokoládě (low carb), mandlové košíčky s marmeládou (low carb), jablečná vánoční rolka (low carb), kokosové kuličky, mrkvové kostky s bílou čokoládou, sušené švestky a meruňky s ořechy v čokoládě, ořechovo-maková kostka (low carb), žloutkové rohlíčky s čokoládou (low carb). Za krabičku zaplatíte 598 korun.

Foto: Bistro Helen

SLADKÝ MÉĎA

Pokud jste si zvykli objednávat vánoční cukroví v dortovém studiu Sladký méďa, tak pro vás máme důležitou informaci. Podnik v letošním roce drobné vánoční cukroví péct nebude, přesto si zde můžete objednat vánoční dorty, rolády či makronky. Nabídku naleznete na webových stránkách.

Budete mít zájem:  Jak zhubnout zadek?

Ať už se rozhodnete péct vlastní cukroví, nebo se necháte inspirovat naším článkem a obrátíte se na profesionály, tak si hlavně o Vánocích cukroví vychutnejte společně s rodinou a přáteli. A nezapomeňte, že Vánoce jsou svátky klidu, takže žádný stres. 😉

Vánoční cukroví v nejlepší kvalitě – a hlavně, vynikající! Z cukrárny Lucius v Syrovicích!

Blíží se Vánoce a s nimi i celá řada tradic, radostí a zvyků, které k Vánocům neodmyslitelně patří.

Jedním z nich je rozhodně i tradiční české vánoční cukroví – troufám si tvrdit, že i ve světovém měřítku patří to české k nejlepším! Vánoční cukroví – to je opravdu spoustu druhů a co si budeme povídat, pečení a tvoření cukroví je rozhodně náročné.

Mnoho z nás některé druhy cukroví sice peče doma, ale poslední dobou stále více využíváme možnosti si cukroví objednat a nechat upéct. Je to ideální varianta, pokud na pečení nemáte tolik času, chcete si vychutnat více druhů cukroví – a hlavně, v té nejlepší možné kvalitě.

Pokud nad objednáním vánočního cukroví uvažujete – mám pro vás tip! Naprosto dokonalé cukroví, z poctivých surovin, vám upečou v cukrárně Lucius v Syrovicích, kousek od Brna! Víc v následujícím článku:

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

K českým Vánocům tradiční vánoční cukroví neodmyslitelně patří a upřímně, neznám asi nikoho, komu by během vánočního období cukroví doma chybělo.
České vánoční cukroví – to je opravdu mnoho druhů, jejichž recepty na přípravu sahají u nás již mnoho let do minulosti. Obvykle se jedná o rodinné recepty našich prababiček a babiček, které se dědí.

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

A co si budeme povídat, právě to klasické, tradiční cukroví, jaké pekly naše babičky – z opravdu poctivých surovin, másla, ořechů, kvalitní mouky…je chuťově opravdu dokonalé. Ovšem – také poměrně náročné na přípravu.

V dnešní hektické době má jen málokdo z nás čas na to, aby před Vánoci pekl tolik druhů cukroví, jak bylo zvykem v dobách našich babiček.
Jak je to i v mém případě a i u mých kamarádek – pečeme jen pár oblíbených druhů, perníčky, vanilkové rohlíčky, linecké… Na více obvykle opravdu není čas.

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

Samozřejmě, cukroví se dá dnes sehnat i v obyčejných supermarketech, ale kupovat ho tady rozhodně není dobrá volba. Cukroví nejen není chuťově dobré, ale hlavně, postrádá onu kvalitu, která se na chuti podepisuje. Máslo v tomto případě nahradí margarín, cukroví je často přibarvované, plné ingrediencí, které zde nemají co dělat.

Naprosto perfektní volbou – pokud chcete ochutnat kvalitní, tradiční české vánoční cukroví – je objednat si ho. A nejlépe od někud, kde víte, že kvalita je zaručená.

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

Proto vám chci dát tip – cukrárna Lucius v Syrovicích, která je pověstná špičkovou kvalitou všech svých dezertů, dortů, zákusků (a to jste mi potvrdili i vy, sledující na FB a IG), nabízí možnost objednání výběru vánočního cukroví, které zde pečou.

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

Veškeré vánoční cukroví pečou přímo v cukrárně Lucius v Syrovicích, a hlavně, z opravdu kvalitních surovin.

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

Cukrárna Lucius se zaměřuje na výrobu tradičních, klasických a oblíbených českých zákusků, dezertů, dortů a cukroví – vše připravují z prvotřídních ingrediencí. Používají zde kvalitní másla, živočišné šlehačky, vlašské ořechy, rum, 70% čokoládu… A to je na chuti zkrátka poznat.

Objednat si tu můžete kolekci obsahující výběr tradičního českého vánočního cukroví, tato kolekce obsahuje 90 kusů cukroví, váha je cca 1200 gramů.

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

V dárkově balené krabici vánoční cukroví najdete vanilkové rohlíčky, rumové rohlíčky, linecké s marmeládou, ořechové tyčinky, mocca oválek, čokojazýčky, čokotrubičky, medové trubičky, žabí huby s povidly, karamelové košíčky, laskonky, mandlové zvonečky, vosí úly, brambůrky, rafaelo, sněhové pusinky.

Také se vám sbíhají sliny, jen si ty názvy čtete? 🙂
A věřte, cukroví z cukrány Lucius je nejen chuťově dokonalé, ale hlavně, můžete si být jistí, že na přípravu použili jen ty nejlepší ingredience. A o to u vánočního cukroví jde přece na prvním místě.

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

POZOR – objednávky na vánoční cukroví už v cukrárně Lucius přijímají – objednat můžete na telefonu 602 449 459 nebo přímo v cukrárně Lucius v Syrovicích. Pouze do naplnění kapacity!

  • Více informací o objednávkách vánočního cukroví z Cukrárny Lucius ZDE.
  • Na víc fotek mrkněte také do fotogalerie. 😉
  • Cukrárnu Lucius najdete v Syrovicích u Brna, na adrese Syrovice 528.
  • ODKAZ: CUKRÁRNA LUCIUS / web

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

Vánoce, co se jídla týče, jsou spjaty s hojností, delikatesami a poctivými surovinami. Ořechové cukroví, máslové vánočky, štoly s pravou vanilkou a rozinkami provoní celý byt a dokreslí vánoční atmosféru, která nás pomalu začíná pohlcovat. Jak nesáhnout vedle, jak vybírat kvalitní suroviny pro dokonalé pečení?

Máslo

Základem většiny vánočních receptů a výborným nositelem chuti je kvalitní máslo. Nejinak je tomu i u cukroví nebo vánočky, kterým navíc dodává příjemnou vláčnost a jemnější chuť.

Jedním z nejzásadnějších ukazatelů kvality másla je podíl mléčného tuku, který by neměl být nižší než 82 %.

Oproti tomu voda musí být v másle zastoupena maximálně do 16 %, nejde ale o povinný údaj, a proto se na obalu většinou neuvádí.

  • Při výběru tedy sledujte název výrobku, takové Jihočeské AB, balené jako máslo, není máslo.
  • Sledujte datum spotřeby – prošlé může být žluklé.
  • Dodržujte podmínky skladování. Ideální je uchovávat máslo v chladničce, při teplotách okolo 8 °C. Nesmí ale být překročena hranice 15 °C.

Mouka

Jak zjistit, že jste si v obchodě zakoupili opravdu kvalitní mouku? Většina mouk se prodává v balení o hmotnosti jeden kilogram. Váha balení se může lišit o 0,5 %, což vzniká z důvodu odpařování přirozené vlhkosti z mouky. Ta by neměla překročit patnáct procent.

To znamená, že by jeho hmotnost měla být v rozmezí devět set padesát gramů až tisíc padesát gramů. Těsto bude nejlépe kynout z mouky, která má nižší typové číslo – je méně vymletá a obsahuje více lepku (typové číslo je např. T 400 nebo T 1800).

Navíc díky této mouce bude vaše vánočka lehčí a nadýchanější.

Jedním z dalších hlavních pravidel je to, že mouka nesmí být chemicky bělena. Na výrobu vánoček se používá pšeničná mouka hladká, nejlépe mouka typové číslo T 530, což je pekařská mouka hladká světlá speciál 00 Extra. I my jsme testovali váhu mouk, šidili nás výrobci? Má kilo mouky tisíc gramů? Podle výrobců ne.

Droždí

Bez droždí se při přípravě kynutého těsta na vánočku neobejdete. Jedná se o živé kvasinky, které s pomocí cukru dokáží vytvořit oxid uhličitý, díky němuž těsto krásně vyběhne. V obchodě si proto zkontrolujte neporušenost obalu.

Až doma droždí rozbalíte, mělo by mít krémovou barvu a mělo by se také snadno drolit. Nezapomeňte, že droždí si své vlastnosti uchová pouze tehdy, když ho budete skladovat v lednici do 8 °C.

Na kilogram mouky vám vystačí čtyřicet dva gramů čerstvého droždí nebo deset gramů sušeného.

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?

Vejce

Kvalitnější vejce se liší způsobem chovu slepic, hmotností vajec a výživovou hodnotou krmiva. Všechny tyto informace byste měli nalézt na obalu, zatímco přímo na skořápce, formou razítka, zjistíte identifikační číslo drůbežárny a kód země původu vajec.

Budete mít zájem:  Zdravotní Polštář Na Krční Páteř?

Pokud chcete kupovat jen česká vejce, rozhodně se nespoléhejte na obal vajec, ale vždy si původ vajec kontrolujte podle CZ kódu na vejcích. V České republice totiž existuje firma „Česká vejce“, která na trh ale klidně může dodávat vejce zahraniční, aniž by porušila jakýkoliv zákon.

Psali jsme o tom v článku Jak poznat česká a čerstvá vejce.

Vejce by se neměla umývat – narušilo by to jejich ochranný povlak a byla by tak náchylnější k absorpci mikroorganismů. I přesto by ale skořápka měla být čistá, bez zbytků vajec nebo peří. Teplota při skladování se pohybuje mezi pěti a osmnácti stupni. Velmi důležité je uchovávat je v nekolísavé teplotě.

  • První část = způsob chovu slepic (0 – bio vejce z ekologického zemědělství, 1 – vejce nosnic ve volném výběhu, 2 – vejce nosnic v halách (na podestýlce), 3 – vejce nosnic v klecovém chovu).
  • Druhá část = kód země původu vajec (ČR kód je CZ).
  • Třetí část = identifikační číslo chovatele (drůbežárny).

Rozinky

Někdo je miluje a jiný je z vánočky vybírá. Čemu ale věnovat pozornost v obchodě? Správné rozinky by neměly obsahovat přidaný cukr. Sušené ovoce by mělo být konzervováno pouze sušením, protože se po přidání cukru již jedná o ovoce kandované. Obavy si nemusíte dělat, pokud ve složení narazíte na olej. Ten totiž pouze napomáhá tomu, aby se rozinky neslepovaly.

V rozinkách je mimo jiných látek obsažený také inulin, který má příznivý vliv na střevní mikroflóru. Ta vytváří vhodné podmínky pro práci tlustého střeva a nepřímo tak bojuje proti jeho nádorovým onemocněním.

Ořechy

Ořechy jsou plné rostlinných olejů, především z řady nenasycených mastných kyselin, které jsou prospěšné pro náš organismus. Bohužel tyto oleje často bývají i příčinou kažení (žluknutí) ořechů.

Aby vám ořechy co nejdéle vydržely, uchovávejte je v suchu, v chladnějších teplotách a ideálně bez přístupu vzduchu.

Poradíme, jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné i jak uchovat zbylé vlašské ořechy.

Cukr

V obchodech se běžně prodává cukr krystal, krupice a moučka. Ty by měly být označeny skupinou, do které se řadí podle bělosti (např. cukr extra bílý, polobílý). Bílý cukr se získává rafinací.

Vyluhováním se čistí přírodní cukr, odstraňují se z něj minerály a další složky způsobující zabarvení cukru. V rámci této technologie se nepoužívají chemické látky. Většina cukru na trhu je produktem z cukrové řepy.

Při pečení vánočky je možné použít jak cukr bílý, tak i hnědý. Jaký je mezi nimi rozdíl? Bílý, nebo hnědý? Vyznejte se v cukru.

Smetana

Aby se smetana mohla nazývat smetanou, musí být vyrobena pouze z mléka s obsahem tuku vyšším než deset procent. Šlehačku lze ušlehat ze smetany, která obsahuje více než třicet procent tuku.

Smetana před prodejem prochází tepelným ošetřením, které má za úkol zničit nežádoucí mikroorganismy. To probíhá pomocí pasterace nebo metody UHT (ultra tepelným ošetřením). Při pasteraci byl výrobek zahříván minimálně na 71,7 °C po dobu patnácti sekund.

Při UHT se výrobek mžikově zahřeje na 135 °C. Pasterace je k výrobku šetrnější a přináší i lepší zachování chuti a výživových hodnot.

Pasterovaná smetana se zpravidla uchovává v teplotě od čtyř do osmi stupňů, zatímco trvanlivou smetanu ošetřenou metodou UHT je možné skladovat až do dvaceti čtyř stupňů.

Před šleháním je ovšem nutné trvanlivou smetanu předem vychladit, nejlépe při teplotě do osmi stupňů po dobu dvacet čtyři hodin.

Pojem „šlehačka“ opravdu není legislativně chráněný a bývá často nepostižitelně zneužíván výrobci imitací smetany.

Kakao

Kakao je označení pro prášek vyrobený ze semen kakaovníku. Kvalitní kakao má barvu v odstínech hnědé, výjimečně lehce červené. Typickou chutí kvalitního kakaa je hořká a mělo by výrazně vonět.

Slabé aroma a kyselá chuť může svědčit o nekvalitním produktu nebo dlouhodobém špatném skladování. Kakao by v balení mělo být sypké a bez hrudek – pokud se do krabičky dostane vlhkost, zhorší se chuť, vůně a rozpustnost kakaa.

Pokud si myslíte, že kakao je droga, nahraďte ho karobem.

Džem

Džem může být vyroben z jakéhokoliv druhu ovoce. Musí obsahovat jeho kousky a min. třicet pět gramů ze sto gramů produktu. Ty, které jsou označené slovem „výběrové“ nebo „extra“, musí mít na sto gramů alespoň čtyřicet pět gramů ovoce. Džemy obsahují cukr, který mj. slouží jako přírodní „konzervant“.

Protože bývají zavařené ve sklenicích, nebývají náročné na skladování. Přesto se doporučuje nechávat je na tmavých a chladnějších místech. Obal džemu nesmí být porušen, protože při kontaktu se vzduchem začíná proces oxidace a výrobek se kazí.

Více o výběru vhodných džemů a marmelád na promazávání cukroví se dozvíte už brzy na Vitalia.cz.

Zdroj: TZ Akademiekvality

1–3 kg vánočního cukroví: 8 druhů, poctivé suroviny

Je nám to líto, ale nabídka už vypršela. Její detail si můžete prohlédnout níže.

Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?1 / 8 Milujete vánoční cukroví, ale nejste zrovna mistr cukrář? Nebo vás zkrátka pečení nebaví? + 8 fotek + 8 fotek+ 8 fotek

Zobrazit původní nabídku

Varianty (3)

Platnost do 18. 12. 2020.

V ceně

  • 21× vanilkové rohlíčky (křehké těsto s mandlí, obalené ve vanilkovém a moučkovém cukru)
  • 12× banánky (strojkové těsto, dva kousky spojené marmeládou, konce máčené v čokoládě)
  • 15× pracny (tmavé těsto s badyánem, novým kořením, obalené v kakaovém cukru)
  • 12× včelí úly (piškotové těsto ve tvaru včelího úlu, plněné vaječným koňakem)
  • 20× citronová kolečka (citronové těsto, polité citronovou polevou)
  • 20× linecké cukroví (světlé vykrajované cukroví, obalené v moučkovém cukru)
  • 14× išelské karty (tmavé těsto, spojené ořechovou nádivkou a polité čokoládou)
  • 20× vínové cukroví (těsto s vínem v mnoha tvarech, obalené v moučkovém cukru) 

Jak uplatnit

  • Objednávku zašlete e‑mailem na [email protected] co nejdříve po zakoupení voucheru, nejpozději však do 7. 12. 2020. Případně volejte na tel. 722 304 177. 
    • V objednávce uveďte: celé jméno, tel. číslo, kód voucheru, datum vyzvednutí, případně adresu Zásilkovny, kam si přejete objednávku doručit.
  • Doručení po Praze je možné přes Zásilkovnu, nebo osobní vyzvednutí kterýkoliv den po předchozí dohodě.
  • Den před plánovaným vyzvednutím/doručením budete telefonicky kontaktováni pro ověření objednávky.
  • Všechny objednávky budou k vyzvednutí max. do 18. 12. 2020, stejně tak platí pro doručení přes Zásilkovnu. 

Příplatky

  • Krabice na cukroví: 30 Kč
  • Zaslání cukroví přes Zásilkovnu: 65 Kč

Storno podmínky

  • Voucher lze v rámci 14denní zákonné lhůty od zakoupení stornovat.
  • Při zrušení rezervace či změně v pracovní dny nejpozději 2 dní před domluveným termínem voucher zůstává v plné platnosti.
  • Při zrušení rezervace či změně v kratší lhůtě voucher propadá v plné výši, takový voucher nelze refundovat.
  • Změna je možná pouze jednou nebo po domluvě s poskytovatelem služby.

Benefity

Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:

Jak funguje převod benefitních bodů?

Platnost do 18. 12. 2020.

V ceně

  • 42× vanilkové rohlíčky (křehké těsto s mandlí, obalené ve vanilkovém a moučkovém cukru)
  • 24× banánky (strojkové těsto, dva kousky spojené marmeládou, konce máčené v čokoládě)
  • 30× pracny (tmavé těsto s badyánem, novým kořením, obalené v kakaovém cukru)
  • 24× včelí úly (piškotové těsto ve tvaru včelího úlu, plněné vaječným koňakem)
  • 40× citronová kolečka (citronové těsto, polité citronovou polevou)
  • 40× linecké cukroví (světlé vykrajované cukroví, obalené v moučkovém cukru)
  • 28× išelské karty (tmavé těsto, spojené ořechovou nádivkou a polité čokoládou)
  • 40× vínové cukroví (těsto s vínem v mnoha tvarech, obalené v moučkovém cukru) 
Budete mít zájem:  Špatně Od Žaludku Léčba?

Jak uplatnit

  • Objednávku zašlete e‑mailem na [email protected] co nejdříve po zakoupení voucheru, nejpozději však do 7. 12. 2020. Případně volejte na tel. 722 304 177. 
    • V objednávce uveďte: celé jméno, tel. číslo, kód voucheru, datum vyzvednutí, případně adresu Zásilkovny, kam si přejete objednávku doručit.
  • Doručení po Praze je možné přes Zásilkovnu, nebo osobní vyzvednutí kterýkoliv den po předchozí dohodě.
  • Den před plánovaným vyzvednutím/doručením budete telefonicky kontaktováni pro ověření objednávky.
  • Všechny objednávky budou k vyzvednutí max. do 18. 12. 2020, stejně tak platí pro doručení přes Zásilkovnu. 

Příplatky

  • Krabice na cukroví: 30 Kč
  • Zaslání cukroví přes Zásilkovnu: 65 Kč

Storno podmínky

  • Voucher lze v rámci 14denní zákonné lhůty od zakoupení stornovat.
  • Při zrušení rezervace či změně v pracovní dny nejpozději 2 dní před domluveným termínem voucher zůstává v plné platnosti.
  • Při zrušení rezervace či změně v kratší lhůtě voucher propadá v plné výši, takový voucher nelze refundovat.
  • Změna je možná pouze jednou nebo po domluvě s poskytovatelem služby.

Benefity

Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:

Jak funguje převod benefitních bodů?

Platnost do 18. 12. 2020.

V ceně

  • 63× vanilkové rohlíčky (křehké těsto s mandlí, obalené ve vanilkovém a moučkovém cukru)
  • 36× banánky (strojkové těsto, dva kousky spojené marmeládou, konce máčené v čokoládě)
  • 45× pracny (tmavé těsto s badyánem, novým kořením, obalené v kakaovém cukru)
  • 36× včelí úly (piškotové těsto ve tvaru včelího úlu, plněné vaječným koňakem)
  • 60× citronová kolečka (citronové těsto, polité citronovou polevou)
  • 60× linecké cukroví (světlé vykrajované cukroví, obalené v moučkovém cukru)
  • 42× išelské karty (tmavé těsto, spojené ořechovou nádivkou a polité čokoládou)
  • 60× vínové cukroví (těsto s vínem v mnoha tvarech, obalené v moučkovém cukru) 

Jak uplatnit

  • Objednávku zašlete e‑mailem na [email protected] co nejdříve po zakoupení voucheru, nejpozději však do 7. 12. 2020. Případně volejte na tel. 722 304 177. 
    • V objednávce uveďte: celé jméno, tel. číslo, kód voucheru, datum vyzvednutí, případně adresu Zásilkovny, kam si přejete objednávku doručit.
  • Doručení po Praze je možné přes Zásilkovnu, nebo osobní vyzvednutí kterýkoliv den po předchozí dohodě.
  • Den před plánovaným vyzvednutím/doručením budete telefonicky kontaktováni pro ověření objednávky.
  • Všechny objednávky budou k vyzvednutí max. do 18. 12. 2020, stejně tak platí pro doručení přes Zásilkovnu. 

Příplatky

  • Krabice na cukroví: 30 Kč
  • Zaslání cukroví přes Zásilkovnu: 65 Kč

Storno podmínky

  • Voucher lze v rámci 14denní zákonné lhůty od zakoupení stornovat.
  • Při zrušení rezervace či změně v pracovní dny nejpozději 2 dní před domluveným termínem voucher zůstává v plné platnosti.
  • Při zrušení rezervace či změně v kratší lhůtě voucher propadá v plné výši, takový voucher nelze refundovat.
  • Změna je možná pouze jednou nebo po domluvě s poskytovatelem služby.

Benefity

Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:

Jak funguje převod benefitních bodů?

Vánoce budou nejen šťastné a veselé, ale také sladké.

Milujete vánoční cukroví, ale nejste zrovna mistr cukrář? Nebo vás
zkrátka pečení nebaví? Koláčové dobroty, které pro vás
cukroví upečou, získaly řadu
ocenění, které jsou zárukou kvality jejich výrobků.

Těšit se můžete na klasiku jako jsou vanilkové rohlíčky,
pracny, včelí úly
či linecké, ochutnáte také banánky, išelské
karty s ořechovou nádivkou podle staročeského receptu nebo vínové
cukroví v mnoha tvarech. Zásobit se můžete 1, 2 nebo 3 sladkými
kily

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

Při pečení se bez másla a jiných tuků neobejdeme. Samotné pravé máslo dodává cukroví a krémům lahodnou a nenapodobitelnou chuť i vůni. Například při přípravě lineckého těsta dbáme na to, aby bylo vždy chlazené. Naopak jemná těsta a krémy vyžadují máslo měkké, proto ho necháváme před použitím povolit.

Máslové těsto s vůní pomeranče

Ve spoustě receptů nechybí voňavé koření

Badyán

Malé hvězdicovité plody stromu podobného magnolii. Semena mají podobné silice jako anýz. Tluče se celá hvězdice, ne jen semínka.

Hřebíček

Sušená poupátka květu hřebíčkovce se pro cukrářskou potřebu jemně melou, nebo tlučou na prášek. Přidávají se do perníkového koření, k tlapkám a k dochucení svařeného vína.

Kardamom

Drobná semínka s výraznou vůní po kafru. V malém množství se přidávají do perníkového těsta. V obchodech kardamom nejčastěji koupíme jemně mletý, celá semínka můžeme roztlouct v hmoždíři.

Skořice

Aromatická kůra skořicovníku se jemně mele. Už jen špetka mleté skořice je v těstě znát, ve větším množství bývá až štiplavá. Přidává se do perníkových a ořechových těst.

Vánoční skořicové rohlíčky 

Vanilka

Použiváme vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku. Její chuť harmonizuje s dalším kořením – hřebíčkem a zázvorem.

Ořechové rohlíčky s vůní vanilky

Sušené a kandované ovoce

Kandované ovoce

Kandované ovoce připravujeme zdlouhavým procesem postupného vaření a nakládání v cukrovém sirupu. Výsledkem je proslazené ovoce, které používáme zejména ke zdobení cukroví, ale také do některých těst.

Sušené ovoce

Sušené ovoce je nedílnou součástí vánoční pečení. Datle, fíky, švestky, meruňky, hrušky, rozinky a další druhy nelze v receptech ničím nahradit. Třeba rozinky mají v cukrářství široké uplatnění, jsou součástí mnoha těst, jejich chuť ještě vylepšíme, když je na pár hodín namočíme do rumu.

Pusinky z ovesných vloček a sušeného ovoce

Oranžát a citronát

V receptech na vánoční cukroví často zmiňovaná laskomina. Čerstvé ovoce se i s kůrou nakrájí a kanduje v cukrovém sirupu. Snažší je koupit si oranžát a citronát již hotový. Proslazené ovoce se přidává přímo do těsta na cukroví.

Cukroví s oříškovou chutí

K vánočnímu pečení ořechy patří. Nejčastěji používáme ořechy vlašské, lískové, mandle, ale také para ořechy, pistácie nebo kešu. Pro pečení je lepší ořechy zbavit slupek, to nám usnadní spaření vodou nebo krátké opražení na suché pánvi.

Oříškové těsto na rohlíčky 

Med, hnědý cukr a čokoláda při přípravě cukroví

Med

Jemný tekutý včelí med se běžně přidává do perníkového těsta. Můžeme jím ale téměř všude nahradit běžný bílý cukr. Ztuhlý med velmi pomalu rozpustíme ve vodní lázni, teplota by neměla přesáhnout 60 °C, při vyšší teplotě med ztrácí chuť i živiny.

Hnědý cukr

Hnědý nerafinovaný cukr má velmi příjemnou karamelovou příchuť. Sladíme jím perníkové těsto nebo krémy. Skvěle se hodí k přípravě nepečených druhů vánočního cukroví.

Čokoláda

Pro pečení a zdobení používáme nejčastěji čokoládu s průměrným obsahem cca 32 % kakaového másla. Chceme-li polevu lesklou, rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a dlouho ji třeme. Chladnout by měla při pokojové teplotě.

Zapomenout bychom neměli také na marcipán, kakaový prášek, kokosovou moučku, rum, kávu a další. To už záleží na konkrétním druhu.

  • Cukroví plné čokolády 
  • Foto: Pixabay.com

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector