7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně

Léto je tady a s ním i období oblíbených grilovaček, BBQ a všelijakých venkovních party. Proto jsem vám sepsala ty nejlepší tipy na grilování, které by měly právě tu vaši grilovačku povznést na úplně jiný level.

1. Správně naložené kvalitní maso je základ

Ať vás ani nenapadne v obchodě sáhnout po už předem naloženém masu. To je to nejjednodušší, co si doma můžete připravit. Jediným problémem je, že maso musíte nakoupit včas.

Nakládání je ideální nejlíp den předem, takže pokud už jste na cestě na grilovačku a jedete ještě rychle něco dokoupit, už toho moc naložit nestihnete.

V takovém případě ale preferuju grilovat čisté kvalitní maso a přidat k němu nějakou omáčku, než volit ty naložené kupované.

Základem je samozřejmě koupit kvalitní maso z ověřeného zdroje. Nejlépe přímo někde na farmě, nebo alespoň v nějaké vyšší kvalitě či BIO.

Nejjednodušší marináda, do které maso den předem nebo aspoň na několik hodin naložíte, je kombinace kvalitního olivového oleje, pepře, několika stroužků česneku a čerstvých bylinek. Nebojte se k masu přidat celé větvičky rozmarýnu, tymiánu nebo třeba medvědího česneku.

Sůl do masa přidávejte až po jeho tepelném opracování, jinak z něj už předem vytáhne šťávu a maso tak budete mít zbytečně suché. Ještě před grilováním marinádu z masa lehce otřete, aby nekapala do ohně nebo grilu.

Kuřecí maso je pak skvělé naložené v jogurtové marinádě. Díky jogurtu je úžasně křehké. Do takové marinády můžete klasicky přidat bylinky, stejně jako do té založené na bázi oleje. Skvělá je ale kombinace jogurtu a kari koření, která dá kuřecímu lehce pikantní nádech. Před vložením na gril i tuto marinádu otřete, aby nekapala do grilu.

Nakonec po grilování jakéhokoliv masa vcelku nezapomeňte, že si musí pár minut odpočinout. Sundejte ho z grilu nejlépe na dřevěný povrch a po pár minutách podávejte. Díky tomu se nestane, že vám při prvním zakrojení vyteče všechna šťáva.

7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně

2. Domácí bylinkové máslo

Domácí bylinkové máslo není vyloženě must have každé grilovačky, ale je to přidaná hodnota, která každého mile překvapí. Je jen na vás, jaký druh bylinek do másla použijete. Zvolit můžete bazalku, šalvěj, mátu, koriandr, tymián, rozmarýn nebo třeba medvědí česnek.

Jeho příprava je ale každopádně neskutečně jednoduchá. Máslo stačí nechat povolit, pak do něj lžičkou přimíchat nasekané bylinky a sůl a v lednici nechat opět ztuhnout do požadovaného tvaru. Hezkého válečku docílíte, když máslo zavážete do potravinové folie.

Já jsem naposledy zkoušela bylinkové máslo s medvědím česnekem a bylo vážně skvělé.

7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně

3. Grilovaná zelenina místo pečiva

Zkuste někdy vyměnit klasický rohlík nebo chleba a jako přílohu ke grilovanému masu si dejte lehce ogrilovanou zeleninu. Na gril se hodí skoro jakýkoliv druh. Od paprik, cuket, žampionů, mrkve, přes rajčata, cibuli, česnek, celer, až po klasické či sladké brambory.

Pokud použijete na jedno grilování více druhů zeleniny, pozor na to, že každý může potřebovat ke správném propečení jiný čas. Cuketa bude propečená dříve, než třeba paprika a ta bude zase hotová rychleji, než mrkev.

Nejdříve tedy na gril vložte tvrdší druhy zeleniny, které vyžadují delší čas v teple a poté postupně přidávejte ostatní měkčí druhy.

7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně

4. Domácí pečivo

Pokud už pečivo opravdu nemůžete vynechat, zkuste nejlépe zvolit nějaké domácí a úplně nejlíp jeho celozrnnou variantu. Tyhle burgerové bulky jsou relativně rychle hotové a můžete je tedy připravit přímo v den grilovačky.

Upéct si ale můžete také domácí bagely, italskou ciabattu, celozrnný chléb nebo, když budete opravdu hodně spěchat, tento irský sodový chléb, který máte se vším všudy hotový za hodinu.

Skvělá je ke grilovanému masu třeba česneková bageta. Ne aby vás napadlo kupovat v obchodě tu předchystanou. Doma ji máte hotovou za 5 minut. Nejlépe celozrnnou bagetu nakrojte zvrchu v několika řezech tak, aby šla potom jednoduše každému odtrhnout.

Do těchto řezů vtlačte směs povoleného másla, soli a nadrobno nasekaného česneku. Nebo pokud připravujete bylinkové máslo, tak použijte rovnou to.

Bagetu pak přidejte na gril na posledních 5 minut grilování masa a máte naprosto luxusní domácí česnekovou bagetu.

7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně

5. Saláty jako příloha

Úplně nejlepší příloha, jakou si můžete ke grilování dopřát, je salát z čerstvé domácí zeleniny.

Ať už klasický okurkový, nebo japonský okurkový křupavý, rajčatový nebo s avokádem nebo třeba klasický caprese, nikdy nesáhnete vedle.

A pokud se vám nechce dělat se žádným salátem, prostě vezměte jakoukoliv čerstvou zeleninu, nakrájejte ji na větší kusy a podávejte hostům takto s možností lehce si ji osolit a pokapat olivovým olejem nebo vinným octem.

7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně

6. Bylinkový dip nebo domácí BBQ omáčka

Zapomeňte na kupovanou tatarku, Tisíc ostrovů nebo třeba Francouzský dresing s lahvi. Pokud máte tyhle zázraky doma, tak se mrkněte na složení a snad vás přejde chuť. Většinu domácích omáček je potřeba sníst hezky za čerstva, protože moc dlouho nevydrží ani v lednici. Což mě vede k té myšlence, co vlastně ty kupované věci obsahují, že mají tak dlouhou trvanlivost…

A přitom udělat si domácí omáčku, dresing nebo dip je tak strašně jednoduché. Recept na luxusní BBQ omáčku od Jamieho jsme tady už měli. Ještě rychleji ale vyrobíte pomocí jakýchkoliv bylinek jednoduchý dip ze zakysané smetany.

Do skleničky vložte pár lžic zakysané smetany (přinejhorším může být i tučný řecký jogurt), čerstvé bylinky (třeba bazalku, koriandr, rozmarýn, medvědí česnek, mátu nebo jakékoliv jiné) nasekejte nadrobno, vše smíchejte a lehce osolte. A lehký, skvělý a čerstvý dip máte na světě.

Je výborný ke steakům, ke grilované zelenině a docela fajn se vyjímá i v burgeru.

Budete mít zájem:  Jsem v přechodu a mám deprese – co dělat?

7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně

7. Domácí limonáda

Cola, fanta, kofola, sprite? Je to to, co na letních oslavách a grilovačkách nejčastěji pijete? Zkuste to letos jinak. Domácí limonády nejsou plné cukru a různé chemie a jsou rozhodně daleko více osvěžující, než tyhle typické komerční limonády.

Kombinací čisté sody, čerstvého ovoce, máty, ledu a třeba nějakého domácího sirupu dosáhnete o mnoho atraktivnějšího pití, než když nalijete hnědou tekutinu do sklenice. A to nejen po vizuální stránce, ale hlavně po té chuťové a také zdravotní.

Zkuste třeba tuhle skvělou jahodovou domácí limošku s citronovým tymiánem.

7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně

Tyto tipy na grilování vám pomohou dosáhnout opravdu skvělé grilovačky, z čerstvých a zdravých ingrediencí a možná vás to dokonce bude stát méně. Nikdy není nad to připravit si jídlo sám a ze surovin, které dobře znáte.

Užijte si spoustu letních grilovaček a nebojte se stát se letošním grilmasterem ????

Grilování – 7 zdravých tipů proti karcinogenům

Grilované dobroty patří mezi největší kulinářské poklady. Nic nedokáže dodat masu, zelenině a dalším potravinám tak výjimečnou chuť a vůni jako příprava na grilu. Podle mnohých odborníků ale při ní mohou vznikat karcinogenní látky, které následně konzumujeme společně s jídlem.

I proto se stále častěji můžete setkat s názorem, že grilování je nezdravé. Naštěstí se můžete rizik úspěšně vyvarovat správným postupem a dodržováním několika zásad. Sepsali jsme je pro vás na následujících řádcích.

Proč je grilování nezdravé?

Ještě než se podíváme na to, jak grilovat zdravěji, vysvětlíme, co je při grilování problémem. Ten tkví v tuku. Když odkapává přímo na rozžhavené uhlíky, rozkládá se na chemické látkykarcinogenní sloučeniny, které mohou způsobit změny v DNA vedoucí ke vzniku rakovinového bujení.

Horkým vzduchem se pak dostanou zpátky na maso. Nežádoucím faktorem je také příliš vysoká teplota a žár, který některá místa na potravině spálí. A tyto přepečené části jsou taktéž pro organismus nebezpečné. Výsledkem může být karcinom v žaludku, střevech či játrech.

7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně

Pro něčí chuťové pohárky možná lahůdka, pro tělo každopádně jed

Osvědčené rady pro grilování, za které vám tělo poděkuje

1. Potraviny na grilování vybírejte pečlivě

Z výše uvedených informací vyplývá, že grilovat byste měli především libové maso, ryby, zeleninu či ovoce. Pokud se nedokážete vzdát tučného masa, prorostlé části před položením na gril odřezejte.

VIDEO: MÁTE CHUŤ NA KUŘÁTKO? Kuchař tomáš Dytrych vás naučí grilovat skvělé kuře v celku se salátkem. 

Na uzeniny, jako jsou špekáčky a párky, zapomeňte úplně. Při grilování uzeného masa se totiž karcinogenní látky tvoří mnohem snadněji, rychleji a ve větší míře. Samozřejmě by vše mělo být vždy striktně čerstvé.

2. Dejte si pozor na to, čím topíte

Pokud jako palivo používáte dřevo, nesmí být smolnaté či borovicové, takové vytváří mnohem více nezdravého kouře. Asi všichni známe dřevěné uhlí nebo brikety. Z tohoto srovnání lépe vychází uhlí, protože obsahují o něco méně popela.

Na trhu jsou však k dostání i alternativy v podobě kokosových briket, které neprodukují tolik kouře a navíc jsou i ekologické, protože jejich výroba nepředstavuje takovou zátěž pro životní prostředí.

7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně

Horké tlející brikety jsou vždy lepší, než přímý plamen

3. Pracujte správně s teplotou

Pamatujte na to, že každé maso vyžaduje jinou teplotu pro správnou přípravu. Základní přehled uvádíme dále i s návodem, jak teplotu odhadnout.

  • 105–120 °C (nízká teplota) – nepřímé grilování masa, ryb či zeleniny nebo ohřev už ugrilovaných pokrmů – nad rozžhaveným topeništěm udržíte ruku déle jak 10 sekund.
  • okolo 140 °C (nízká až střední teplota) – přímé grilování silnějších plátků masa či ryb vcelku nebo ohřev už ugrilovaných pokrmů – nad rozžhaveným topeništěm udržíte ruku 8–10 sekund.
  • 155–180 °C (střední teplota) – přímé grilování silnějších plátků či kusů masa, větších částí drůbeže nebo pro nepřímé grilování – nad rozžhaveným topeništěm udržíte ruku 6–7 sekund.
  • okolo 200 °C (střední až vysoká teplota) – přímé grilování slabých kusů masa, ryb a zeleniny nebo pro méně prudké grilování větších kousků masa nebo drůbeže vcelku – nad rozžhaveným topeništěm udržíte ruku 4–5 sekund.
  • 220–350 °C (vysoká teplota) – přímé grilování malých či slabých kusů masa, ryb či zeleniny nebo pro prudké grilování větších kusů masa – nad rozžhaveným topeništěm udržíte ruku maximálně 2 sekundy.

TIP GRILLMISTRA: Jak teplotu snižovat/zvyšovat? Jestliže potřebujete teplotu snížit, rozhrábněte rozžhavené uhlí či brikety po prostoru topeniště. A naopak pro zvýšení teploty je nahrňte k sobě, přičemž k okrajům přidejte pár nových nezapálených kousků.

4. Rozlišujte přímé a nepřímé grilování

Jedním ze základů správného grilování bez přepalování je i úprava přímou vs. nepřímou metodou. Co který typ znamená a na co se hodí?

  • Přímé grilování – potravinu umístíte přímo nad oheň, resp. žár – typicky je vhodné pro steaky, kuřecí prsa, filety z ryb, zeleninu či pečivo, protože využívá velmi vysoké teploty k rychlé přípravě za cca 20–30 minut.
  • Nepřímé grilování – potravinu umístíte tak, aby na ní z ohně nepůsobil přímý žár – typicky je vhodné pro velké či tuhé kusy, které potřebují čas, aby se celé propekly (při přímém grilování by se u nich spálil povrch), jde např. o žebírka, celé kusy drůbeže, případně zeleniny. Suroviny tedy vyžadují úpravu na grilu delší jak 30 minut. Nutno také podotknout, že nepřímý druh grilování probíhá pod zavřeným víkem.

5. Připravujte si domácí marinády

Nepoužívejte marinády z obchodů. Bývají přesolené, překořeněné a plné chemie. Lepší je udělat si vlastní, kterou můžete navíc vyladit přesně podle své chuti. Významným benefitem je navíc fakt, že marináda sníží tvorbu nebezpečných karcinogenních látek.

Budete mít zájem:  Zeleninový salát k obědu? Určitě ne

VIDEO: VÝBORNOU A JEDNODUCHOU marinádu na krkovici vás naučí šéfkuchař Radek Šubrt

Vždy také myslete na toto pravidlo: Kyselejší marináda chrání potravinu před kouřem, sladká karamelizuje a je náchylná k rychlému přepalování, proto jí maso otírejte až v závěru grilování. Samozřejmě byste měli zabránit tomu, aby marináda stékala na rozžhavené uhlíky. K tomuto účelu můžete využít grilovací misky.

VIDEO: CELOU LEKCI MARINOVÁNÍ vás naučí kluci z tímu Velkopopovického Kozla

TIP AUTORA: Naučte se také některé recepty podle mistra Pohlreicha přímo v archivu TV Prima

6. Nezapomeňte na přílohu

I když se uvedenými doporučeními budete řídit, důležitým aspektem zdravého grilování je i celková skladba podávaných jídel.

Specialisté na výživu připomínají, že složení by mělo být komplexní, tedy k masu (bílkovině) patří příloha (sacharidy), ideálně doplněná ještě o zeleninu, ve které se nachází vláknina a vitamíny. A které přílohy jsou z výživového hlediska žádoucí?

  • vařené brambory
  • celozrnné pečivo
  • kuskus
  • salát z čerstvé zeleniny

K MASÍČKU PATŘÍ DOBRÉ PIVÍČKO: Jde pití piva a hubnutí k sobě? 

7. Po grilování gril důkladně vyčistěte

Připáleniny, připečeniny a další zbytky, co zůstaly na grilu, to všechno musí z roštu a dalších částí pryč. Pokud je tam necháte, při dalším grilování se budou znovu pálit, budou produkovat zbytečný kouř a ještě se mohou usadit na nově opékané suroviny.

Vyzkoušejte skvělý recept!

Že „dietní“ nejde dohromady s „lahodný“? To je velký omyl. Důkazem je tento recept. Vyzkoušejte ho i vy při nejbližším grilování. Ocení ho nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše zdraví.

Pokud milujete grilování, teď už víte, že to jde i zdravě. Když se našimi tipy inspirujete, rozhodně bude příprava pokrmů na grilu mnohem příznivější pro váš organismus. A to za to rozhodně stojí. Máte nějaký oblíbený recept? Podělejte se o něj s ostatními čtenáři v komentářích pod článkem!

Zdravé grilování

Je zdravá a na grilu se připravuje bezkonkurenčně jednoduše. Oblíbená klasika jsou rajčata, papriky a cukety, ale tím zeleninové grilování zdaleka nekončí.

Zkuste si letos upéct třeba lilky, avokádo, plátky dýně, kukuřičný klas nebo dokonce salát – malé kompaktní hlávky salátu Little Gem jsou na to nejvhodnější.

Grilovaná zelenina je nejlepší jen tak samotná, ale využijete ji i do salátů, burgerů nebo na

přípravu dipů a pomazánek.

Je zdravá a na grilu se připravuje bezkonkurenčně jednoduše. Oblíbená klasika jsou rajčata, papriky a cukety, ale tím zeleninové grilování zdaleka nekončí.

Zkuste si letos upéct třeba lilky, avokádo, plátky dýně, kukuřičný klas nebo dokonce salát – malé kompaktní hlávky salátu Little Gem jsou na to nejvhodnější.

Grilovaná zelenina je nejlepší jen tak samotná, ale využijete ji i do salátů, burgerů nebo na

přípravu dipů a pomazánek.

Do zdravého jídelníčku uzeniny nepatří a na grilu se jim vyhýbejte také. Tuk, který se z nich vypéká a kape na rozžhavené uhlíky, totiž dělá největší neplechu. Raději dejte přednost kvalitnímu libovému masu jako je krůtí, kuřecí nebo rybí. Pokud sáhnete po vepřovém, lepší bude

tučnější části odkrojit. 

Do zdravého jídelníčku uzeniny nepatří a na grilu se jim vyhýbejte také. Tuk, který se z nich vypéká a kape na rozžhavené uhlíky, totiž dělá největší neplechu. Raději dejte přednost kvalitnímu libovému masu jako je krůtí, kuřecí nebo rybí. Pokud sáhnete po vepřovém, lepší bude

tučnější části odkrojit. 

Grilované ovoce je hit letošního léta, který stojí za to vyzkoušet. Tento dezert z grilu je za pár minut hotový. Ať už se rozhodnete opékat meruňky, broskve, třešně nebo dokonce plátky melounu, vždycky platí, že opečením ovoce zjemní a nádherně zesládne. Když vás po dobrém jídle bude honit mlsná, můžete si bez výčitek dopřát právě

tuto zdravou dobrotu.  

Grilované ovoce je hit letošního léta, který stojí za to vyzkoušet. Tento dezert z grilu je za pár minut hotový. Ať už se rozhodnete opékat meruňky, broskve, třešně nebo dokonce plátky melounu, vždycky platí, že opečením ovoce zjemní a nádherně zesládne. Když vás po dobrém jídle bude honit mlsná, můžete si bez výčitek dopřát právě

tuto zdravou dobrotu.  

Určitě se vyplatí maso naložit, protože dobrá marináda maso zkřehčí. Takové maso se potom rychleji propeče a výrazně se zkrátí doba, kterou si potřebuje poležet na roštu. Připravte si marinády s nízkým obsahem tuku a ty, které neobsahují med nebo cukr.

Ten setotiž moc rád připaluje až uhelnatí. Raději vyrobte marinádu z citrusů, vína, octu nebo ovoce. Pak stačí přidat už jen hrst bylinek a minimum oleje.

Pokud se nechcete vzdát oblíbené barbecue omáčkou, úplně stačí natřít ji na maso až pár minut před

dopečením. 

Určitě se vyplatí maso naložit, protože dobrá marináda maso zkřehčí. Takové maso se potom rychleji propeče a výrazně se zkrátí doba, kterou si potřebuje poležet na roštu. Připravte si marinády s nízkým obsahem tuku a ty, které neobsahují med nebo cukr.

Ten setotiž moc rád připaluje až uhelnatí. Raději vyrobte marinádu z citrusů, vína, octu nebo ovoce. Pak stačí přidat už jen hrst bylinek a minimum oleje.

Pokud se nechcete vzdát oblíbené barbecue omáčkou, úplně stačí natřít ji na maso až pár minut před

dopečením. 

Špízy jsou velmi variabilní, protože na ně můžete napíchnout doslova na co máte chuť. Zároveň to je také velmi zdravý způsob úpravy masa. Malé kousky se totiž rychleji propečou a tudíž stráví na ohni minimum času. A rovnou si opečete i

zeleninovou oblohu.  

Velmi šetrná je příprava také v alobalovém balíčku nebo papilotě, kdy se maso i se zeleninou zabalí do pečicího papíru. Použijte dvojitou vrstvu papíru a připravené balíčky položte na gril trochu stranou od velkého žáru. Je to ideální postup pro grilování ryb, které mají křehké maso a mohou se na roštu drobit. Po upečení opatrně rozbalujte, protože obsah

je velmi horký. 

Budete mít zájem:  Operace křečových žil řeší jen následek

Špízy jsou velmi variabilní, protože na ně můžete napíchnout doslova na co máte chuť. Zároveň to je také velmi zdravý způsob úpravy masa. Malé kousky se totiž rychleji propečou a tudíž stráví na ohni minimum času. A rovnou si opečete i

zeleninovou oblohu.  

Velmi šetrná je příprava také v alobalovém balíčku nebo papilotě, kdy se maso i se zeleninou zabalí do pečicího papíru. Použijte dvojitou vrstvu papíru a připravené balíčky položte na gril trochu stranou od velkého žáru. Je to ideální postup pro grilování ryb, které mají křehké maso a mohou se na roštu drobit. Po upečení opatrně rozbalujte, protože obsah

je velmi horký. 

Opravdu nejsou na krásu! Spálené kousky jsou jen k vzteku, nezdravé a nedobré. Když se kus masa na jedné straně vyvede trochu dočerna, ještě není nic ztraceno. Odkrojte spálený růžek a zbytek můžete sníst. Pokud ale černá převládá, bude rozumnější,

když to celé poputuje do koše.

Opravdu nejsou na krásu! Spálené kousky jsou jen k vzteku, nezdravé a nedobré. Když se kus masa na jedné straně vyvede trochu dočerna, ještě není nic ztraceno. Odkrojte spálený růžek a zbytek můžete sníst. Pokud ale černá převládá, bude rozumnější,

když to celé poputuje do koše.

Jak na šťavnaté maso z grilu?

Novinkou v sortimentu Fiskars pro rok 2021 je nová řada kuchyňských nožů Funct …

Hrnce a pávne Fiskars All Steel pure je nová volba velmi trvanlivého nádobí pro …

Sekera Norden přináší vysokou odolnost a současně i jedinečný zážitek z klasické …

Cílem společnosti Fiskars je zpříjemnit vám chvíle strávené v kuchyni, aby se va …

Nově nabízíme dárkové poukazy v hodnotách od 300 Kč do 10.000 Kč.

Převodové nůžky na plech Fiskars PowerGear™ jsou ideální pro stříhání různých od …

Lampičky vytvoříme ze skleniček a barevného papíru. Barevný papír upravíme pomoc …

Inspirace na vytvoření příáníčka nebo obrázku s motýly pomocí ozdobné děrovačky …

Co by to bylo za léto bez pořádné grilovačky s přáteli? Máme pro vás několik tip …

Teflon, hliník, ocel či keramika? Na trhu zakoupíte hned několik druhů kuch …

V květnu a červnu se okrasné zahrady rozzáří pestrou záplavou květů a barev. Kve …

Blíží se konec zimního spánku a je potřeba se připravit na novou sezónu. Každý s …

Pomocí nůžek a děrovaček proměňte karton od mléka, džusu nebo jiný obal na barev …

Vytvořte si jednoduchou velikonoční dekoraci z barevných čtvrtek a papírů, při k …

Aby stromy prospívaly, plodily a zdobily vám zahradu ještě nějakou chvíli, měli …

Vytvořte si ozdobené kroužky na ubrousky pomocí tvarových děrovaček Fiskars. Srd …

Ať už o své nářadí pečujete sebelépe, jednou to přijde – už nebude tak ostré jak …

Jaro je tady a s ním i spousta prací, které se týkají domu a nebo zahrady. Pokud …

Často a rádi se pohybujete v kuchyni? Pak si jistě uvědomujete, že i Vy k ruce d …

Chcete si připravit Vaše oblíbené jídlo snadno a rychle? Na našem e-shopu nabíz …

Čas pro úpravy Vaší zahrádky právě nastal a Vy se musíte postarat o její zazimov …

Podzimní práce na zahradě jsou spojeny především s úklidem spadaného listí ze st …

Značka Fiskars pro Vás má připravené i pomocníky do kuchyně! Prohlédněte si ukáz …

Přinášíme Vám ukázku sortimentu, který najdete v kategorii NÁŘADÍ FISKARS. Spous …

Představujeme Vám několik modelů z kolekce vysoce kvalitních seker Fiskars a dal …

Máte radost, když si vyrobíte sami nějakou dekoraci do Vaší domácnosti? Díky zák …

Hezké počasí přináší také spoustu práce na zahradě nebo kolem domu, chceme Vám v …

První sníh už udeřil a Vy se brzy budete taktéž potýkat s pracným úklidem? Máme …

Máte na zahradě plno práce a chtěli byste zapojit do díla i vaše děti? Není prob …

Pohybujete se v kuchyni denně? Pokud potřebujete nové kuchyňské nože, zaručujeme …

Podzim je tady a s ním i plno povinností, které zná zaručeně každý, kdo topí dře …

Milujete vaření nade vše? Rádi připravujete oblíbené pokrmy pro vaši rodinu či p …

Stále se přemlouváte k úklidu Vaší zahrady, než ji zakryje sníh? Zahradu je vždy …

Nemáte rádi nudu a věnujete se často ručním pracím? Pokud ano, zaručeně vás potě …

Požadujete široký sortiment nářadí a zároveň potřebujete ušetřit místo při jeho …

Konečně se nám začíná oteplovat, takže zahrádkářům nastane spousta povinností. P …

Jaro už je cítit naprosto všude, brzy se dočkáme! Láká vás to na zahrádky už nyn …

Každá domácnost by jistě měla být vybavena kvalitní sadou nožů. Fiskars, vám nab …

Rozhodli jste se, že v novém roce budete vše dělat mnohem lépe než v tom předc …

Díky používání vřetenové sekačky Fiskars místo rotační získáte zdravější a krásn …

Zima už nám odchází a nám nezbývá než se důkladně připravit na jarní úklid zahrá …

Jistě víte, že krásné počasí neznamená jen odpočinek a pohodu, ale že na Vás všu …

Škola je tady a s ní i spousta starostí pro rodiče i děti. Sháníte na poslední c …

Další

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *