Vitamíny Rozpustné Ve Vodě Tabulka?

Vitaminy rozpustné ve vodě

  • Vitamin B1 – thiamin. 1.1 Zdroj. 1.2 Deficit.
  • Vitamin B2 – riboflavin. 2.1 Zdroj.
  • Vitamin B3 – niacin. 3.1 Zdroj.
  • Vitamin B5 – kyselina pantothenová 4.1 Zdroj.
  • Vitamin B6 – pyridoxin. 5.1 Zdroj.
  • Vitamin B7 – biotin. 6.1 Zdroj.
  • Vitamin B9 – kyselina listová 7.1 Zdroj.
  • Souhrnné video.
  • Jaké jsou vitamíny rozpustné v tucích?

    Vitamíny rozpustné v tucích Vitamín DDD Zdroj Funkce Hypervitaminóza Vitamín A 0,8 mg mléčný tuk, vaječný žloutek, játra, maso nezbytný pro tvorbu barviv na sítnici, p apatie, nevolnost a zvracení, suchá kůže Vitamín D 5 µg rybí tuk, kvasnice, vejce, mléko, vlastn metabolismus (vstřebávání) Ca a P v těle hromadění vápníku v krvi, nechutenství, E (tokoferol) 12 mg rostlinné oleje, živočišné tuky, obilné antioxidant, zamezuje hromadění škodlivý zhoršení vstřebávání vápníku K (antihemorrhagický) 75 µg listová zelenina, kvasnice, tvořen v ten důležitý pro srážení krve, mineralizaci

    Jak se vitaminy rozdělují?

    Podle svých chemicko-fyzikálních vlastností se vitaminy rozdělují do dvou skupin, na rozpustné v tucích (lipofilní) a rozpustné ve vodě (hydrofilní). Mezi hydrofilní vitaminy řadíme vitamin C a skupinu vitaminů skupiny B (vitamin B1, B2, B6, B12, niacin, kyselina pantothenová, kyselina listová a biotin).

    Co jsou vitamíny?

    Vitamíny (také vitaminy) jsou nízkomolekulární látky nezbytné pro život. V lidském organismu mají vitamíny funkci katalyzátorů biochemických reakcí. Podílejí se na metabolismu bílkovin, tuků a cukrů.

    Jaký je vliv vaření na vitamíny?

    Vliv vaření na vitamíny Vitamín Rozpustné ve vodě Stabilní ve vzduchu Stabilní na světle Stabilní při vyšší teplotě Vitamín A ne částečně částečně relativně stabilní Vitamín C velmi nestabilní ano ne ne Vitamín D ne ne ne ne Vitamín E ne ano ano ne 9 more rows

    Diskuze

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Adblock
    detector