V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost

Milujete zmrzlinu a taky vás štvou zmrzlináři, kteří vám sice prodají kopeček šmoulové za 15 korun, ale nezapomenou desetkrát otřít naběračku, aby na kopečku nebyl ani gram zmrzliny navíc? A pak ani zmrzlina není nic moc.

Naštěstí existuje v Praze hned několik míst, kde si sice lehce připlatíte, ale hned při prvním ochutnání vám dojde, že nemusíte litovat ani koruny.

Už jste ochutnali třeba makovou zmrzlinu? Dali jste si někdy zmrzlinový sandwich nebo jste podarovali dámu zmrzlinovou růží? Ne? No tak to je náš článek přímo pro vás.

Pojďte si ještě vychutnat chlazenou pochoutku, dokud nepřijdou dny, kdy budete mít chuť akorát tak na horký čaj.

Puro Gelato

  • Na Hrobci 410/1, 128 00, Praha 2 – Výtoň
  • Na Příkopě 859/22, 110 00 Nové Město
  • Rybalkova 182/29, 101 00 Praha 10-Vršovice

V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnostV Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnostV Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost

V Praze už otevřeli několik poboček a my se vůbec nedivíme. Jejich zmrzlina je totiž opravdu výborná. Vše je čerstvé bez chemie a výběr příchutí je obrovský. Ingredience jsou ručně míchané a na celý proces výroby se dohlíží od začátku až po předání hotového kornoutu. Na své si přijdou jak mlékomilové tak vegani, mají jak veliké množství smetanových zmrzlin tak ovocných variant bez mléka. V sortimentu mají jak kopečkovou zmrzlinu, tak různé nanuky, dezerty, mléčné koktejly a kávu. Jejich zmrzlinárny jsou navíc na krásných místech, a tak se s kornoutem chlazené pochoutky můžete projít třeba v Grébovce nebo po náplavce.

Crème de la Crème

  • Gelato café v Husova 12, Praha 1
  • Zmrzlinový salon na Národní 23, Praha 1

V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnostV Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnostV Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost

Místní mistr zmrzlinář Jan Hochsteiger se učil svému řemeslu v Mekce zmrzliny, v Itálii. Svoje zkušenosti si přivezl d Prahy a dnes jeho podnik mnozí titulují jako nejlepší zmrzlinárnu v Praze.

V Crème de la Crème neustále přibývají nové příchutě, už jste u nich mohli ochutnat třeba kopřivovou, perníkovou nebo levandulovou. Pro vegany samozřejmě mají i ovocné sorbety a k tomu i veganské smetanové zmrzliny. Kromě klasické zmrzlinárny už otevřeli i zmrzlinový salon a v něm si můžete dochutit ledovou pochoutku i neustále proudící horkou čokoládou z čokovodu.

Angelato

  • Rytířská 27, 110 00, Praha 1
  • Újezd 24, 118 00, Praha 1

V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnostV Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnostV Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost

Místo s údajně nejlepší jahodovou zmrzlinou v Praze najdete hned na dvou místech. V Rytířské ulici a na Újezdě. Zmrzlinárnu v Rytířské obvykle okupuje spoustu lidí, a tak doporučujeme zamířit na Újezd, pokud se chcete vyhnout dlouhé frontě.

Tuto velice oblíbenou pražskou zmrzlinárnu založil Makedonec Zlatko Kebakoski a slaví se svou sladkou pochoutkou obrovský úspěch. Klasické příchutě má Angelato zvládnuté na jedničku a nebojí se ani experimentů. Vyzkoušet můžete třeba příchuti jako jsou například rýžová, perníková, okurkové mojito, levandulová, maková, červená řepa, avokádo, dýně a spoustu dalších.

Parlor

  • Křižíkova 197/37, 180 00 Praha 8

V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost

V této karlínské zmrzlinové oáze lomeno kavárně nečekejte klasické kopečky v kornoutku. Zde se totiž servírují zmrzlinové sandwiche. Dalším lákadlem jsou také úžasné domácí cookies, smetanové zmrzky i ovocné sorbety a netradiční příchutě, jak se patří.

Rozhodně se vyplatí si najít si chvilku času a ve zmrzlinárně chvilku posedět. Je tu totiž velmi příjemná atmosféra v interiéru plném zelených květin.

Amorino

  • Malostranské náměstí 38/24, Malá Strana, 110 00, Praha
  • Centrum Chodov Roztylská 2321/19, Praha 4

A ještě jedna zajímavost na závěr.

Ve zmrzlinárně Amorino si sice trošku připlatíte, ale dostanete asi nejoriginálnější zmrzlinu v Praze ve tvaru růže a navrch ještě makronku. Za mě nejlepší květina, jakou může děvče na rande dostat.

A jak už je v takové kvalitní zmrzlinárně zvykem, mají spoustu veganských variant. Najít je můžete v Praze hned na dvou místech, a to na Chodově nebo na Malostranském náměstí.

A kam chodíte na zmrzlinu rádi vy? Určitě je v Praze spoustu míst, které se do našeho výběru nevešly. Neváhejte nám do komentářů vaše vlastní tipy.

A máte nějaké speciální přání, o čem bychom měli napsat příště? Určitě nám dejte vědět!
Jestli se vám článek líbil a třeba jste dostali chuť na zmrzlinu z nějakého zmíněného podniku, napište nám to do komentáře, budeme moc rádi )=:)

Toto je 8 míst v Praze a Brně, kde si vychutnáte tu nejlepší zmrzlinu a gelato

Léto nebo aspoň letní počasí už konečně přišlo i do Česka, a proto jsme se pro vás rozhodli vytvořit zmrzlinového průvodce po dvou největších českých městech. Ať už o víkendu vyrazíte obdivovat orloj nebo se odhodláte k výšlapu na Špilberk, víme, kde se po cestě osvěžit.

Budete mít zájem:  Jake Jsou Priznaky Covid U Deti?

PRAHA

Angelato

Andělská zmrzlina je už pražskou stálicí. Mimo pobočku, která se nachází mezi Václavským a Staroměstským náměstím, můžete navštívit během procházky i nové a větší Angelato pod Petřínem. Aktuálně nejpopulárnější příchutí je Coconut Ash, tedy popel z kokosu.

Černočerná zmrzlina, která vypadá jako uhlí vytažené z mrazáku, ale chutná jemně kokosově. Každý měsíc se v Angelatu objevuje nový druh zmrzliny – já se před nedávnem zamilovala do bílé čokolády s levandulí.

A pokud rádi ochutnáváte nové zmrzliny, nezapomeňte vyzkoušet rýžovou, parmezánovou, avokádovou, bezovou, chřestovou, cuketovou či kopřivovou. Nebojte, nespálíte si jazyk.

V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost

Rytířská 27, Praha 1Újezd 24, Praha 1. Po-Ne 11:00 – 22:00

Puro Gelato

Další pražská zmrzlinárna se dvěma pobočkami. Pardon, gelateria.

Motto tohoto podniku totiž zní: „Nejsme zmrzlina, jsme gelato!“ Jen pro upřesnění – gelato (italská zmrzlina) má na rozdíl od zmrzliny méně tuku, více mléka, méně smetany a intenzivnější chuť.

Díky nižšímu obsahu vzduchu je možné podávat gelato při vyšší teplotě než zmrzlinu, která by za stejných podmínek roztála mnohem dříve.

Výtoňské Puro je nutnou zastávkou při cestě na náplavku, lahodná zmrzlina vás povzbudí určitě více než pivo u Vltavy (ale nebráníme se ničemu, s radostí si dopřejte obojí). Všechny sorbety jsou tu přirozeně veganské a mají osvěžující chutě, především osvědčená okurková, rakytníková a zelený čaj. Ale je pravda, že jejich mrkvovou, makovou a angreštovou ještě musíme ochutnat.

V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost

Kaprova 11, Praha 1 – Po-So 9:00 – 21:00, Ne 10:00 – 20:00; Na Hrobci 1, Praha 2 – Po-Pá 8:30 – 20:30, So 8:30 – 21:00, Ne 9:00 – 20:00

Zmrzlinář

Zmrzlinář si jede klasiku. Šťavnatou jahodu, skvělou vanilku, všemi milovanou pistácii a pořádnou čokoládu.

Pokud vám pan doktor zakázal lepek či laktózu, ve Zmrzlináři si zcela jistě přijdete na své, místní sorbety jsou vhodné úplně pro všechny. Čas od času se v sortimentu objeví i nějaká ta alkoholová zmrzlina – doporučujeme obzvlášť v polední pauze.

Aperol, Campari nebo hruška a slivovice od Žufánka? Ano, tyhle zmrzliny stojí opravdu za to, ještě pokud je zapijete Proseccem.

V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost

Slezská 15, Praha 2. Po-Ne 12:00 – 20:00

Parlor

Už jste někdy ochutnali zmrzlinový sendvič? Vyberete si spodní sušenku, horní sušenku, zmrzlinu a případnou polevu a sypání. Jednou z jejich specialit je jahoda s thajskou bazalkou přelitá fíkovým balsamikem.

Mou oblíbenou je vanilková zmrzlina přelitá olivovým olejem na bezlepkové sušence z arašídového másla a zastřešená čokoládovou sušenkou. A posypat kokosem! Nebojte se experimentovat, překvapí vás, jak dobře se konopný olej hodí ke krémovým zmrzlinám – a takový domácí karamel je naprostou jistotou.

I vegani si tu přijdou na své – citron/máta, mango, passion fruit, borůvka a občas i veganská čokoláda či pistácie. Mmmmm!

V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost

Křižíkova 37, Praha 8. Po-Ne 11:00 – 22:00

Crème de la Crème

Banán v čokoládě, hořká čokoláda s chilli, slaný karamel a nepřekonatelný kokos. Tato řemeslná italská zmrzlina zaujme i zmrzlinové abstinenty, slibujeme. A mimo stálé nabídky 30 druhů má nyní Crème de la Crème nově i zdravé zmrzliny bez cukru, pouze s ovocem či stévií.

Historicky poprvé si tak s maximálně 1,5 % tuku můžete dát vskutku zdravou zmrzlinu – a to ve čtyřech variantách: pistácie, slaný arašíd, jahoda a mango. A navíc – v Praze není moc míst, kde byste si ještě v jedenáct večer mohli dát opravdu vynikající zmrzlinu, když vás chytne noční mlsná.

V červenci tu dokonce pořádají soutěž v množstevním pojídání zmrzliny na posezení. Troufnete si? 

V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost

Husova 12, Praha 1. Po-Ne 10:00 – 23:00

Cacao

Tato milá kavárna pár kroků od Náměstí Republiky se pyšní hned dvěma specialitami – zmrzlinou z lesních jahůdek a zmrzlinovým dortem.

Takový zmrzlinový dort s pistáciemi, malinami a pečeným korpusem, kterým je prokládaná smetanová zmrzlina, jinde v Praze nepotkáte.

Veganských a bezlepkových zmrzlin je tu také velké množství a největší peckou je sicilská zmrzlina Taormina vyrobená z mascarpone, pomerančů a pistácií.

  • V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost
  • V Celnici 4, Praha 1. Po-Čt: 8:30 – 22:30, Pá-Ne 9:30 – 23:00
  • Čtěte také: Kam na byznys snídani. Toto je deset vyhlášených podniků v Praze

BRNO

Praha v Brně

Dokonalost na špejli. Originální nanuky, kvůli kterým Pražáci jezdí do Brna.

Největšími hitovkami jsou žlutý meloun s koprem, ananas s koriandrem, grepový se španělským anýzovým likérem a taky krémový makový nanuk s bílou čokoládou a kandovanou pomerančovou kůrou.

Vždy využívají i sezonního ovoce, takže až si skočíte do Prahy v Brně v červnu, budou na vás čekat nanuky z jahod, třešní a dokonce i s domácím lipovým sirupem. 

Budete mít zájem:  Volně Prodejné Léky Na Bolest Zubů?

V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost

Husova 18a, Brno.Po-Pá 12:00 – 2:00, So-Ne 16:00 – 2:00

Božský kopeček

Sladké, pastelově růžové a pastelově modré vozíčky na Zelňáku a v Lužánkách s doslova božskými kopečky, které vás vtáhnou zpět do dětských let, provozuje brněnská cukrárna Tutti Frutti. A tam zmrzlinu opravdu umějí.

Mezi jejich klasiky patří mango, pražený kokos, borůvka s levandulí a jahoda s bazalkou, ale občas se ve vozíčku objeví i nějaká ta zajímavější příchuť – lišková, dýňová a dokonce i rajčatová Bloody Mary či ananasová Piña Colada.

Před prázdninami se božská pastelová flotila rozšíří o další rozkošná autíčka na Svoboďáku a Moraváku. Brno jede!

V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost

Zelný trh, Brno. Po-So 9:00 – 19:00. Park Lužánky, Brno. Po-Ne 9:00 – 19:00

Hygienici kontrolují zmrzliny i led. Dáváte si pozor, jakou jíte?

sobota, 29. srpna 2020, 12:10

Osvěžíte se rádi zmrzlinou? Pak byste měli dávat pozor, jakou si dáte. Potravinářská inspekce se vydala na kontrolu a zjišťovala, jak se to letos s ledovými pochoutkami má. A podle jejich výsledků nevyhovovala kvůli hygieně skoro třetina vzorků nebalených zmrzlin.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ještě zintenzivnila kontroly, protože sezóna prodeje podle nich vrcholí. Pátrali především v cukrárnách. S kontrolou má zkušenost i brněnská Cukrárna Větrník, která zmrzlinu nabízí už asi osm let.

„Testy u nás proběhly na jedničku,“ říká majitel Radim Řezáč a popisuje, jak kontrola vypadala. „Přijdou neohlášeně, hned jdou dovnitř, chtějí vidět provoz, a kde to vyrábíme,“ přibližuje.

Hygienici prošli celou výrobu a poté si namátkou vybrali z prodejní vitríny. V Cukrárně Větrník vytipovali pět příchutí a od každé chtěli pět kopečků. „Asi kvůli odchylkám testů,“ domnívá se Řezáč.

Se vzorky v chladicím boxu potom odjeli do laboratoře a za týden přišla zpráva a ještě telefonát, že je vše v pořádku.

Co to vlastně kontrolují?

Hlavním je dodržování bezpečnostních a jakostních parametrů. A to u kopečků zmrzliny, jejich točené alternativy i ledu, který putuje do chlazených nápojů. Nezapomínají zkontrolovat ani stroje, ve kterých se vše zmíněné připravuje.

Na kopečkovou zmrzlinu si ráda zajde i studentka Marie Zahrádková. Ze zmrzliny jí nikdy nevolno nebylo, o závadnost pochoutky se nebojí.

Složení zmrzliny jí nepřijde složité, aby v něm měl být problém s kvalitou, často podle jejích slov jde o prášek a vodu, mléko nebo smetanu. A přidává ještě další argument.

„Zmrzlina se prodává jen v létě a v dostatečné míře než aby jim to tam „měsíc“ leželo,“ vysvětluje, proč se možného zkažení neobává.

Jak to vypadá s výsledky zmrzlin?

Milovníky zmrzliny musíme zklamat, testované pochoutky si nevedou zas tak slavně. Inspektoři do konce července stihli prověřit 64 vzorků. Z toho 19 z nich nesplňovalo hygienické limity. To je okolo 30 %, což je o něco méně než loni. Předloni byl výsledek srovnatelný, opět okolo 30 % nevyhovujících vzorků.

Problémem bylo vysoké zastoupení bakterií z čeledi Enterobacteriaceae. Většinou tyto bakterie žijí ve střevech, velká část z nich není na obtíž. Některé však ano, z této skupiny bakterií pocházejí původci nemocí jako je salmonela, bacilární úplavice nebo bakterie e-coli, způsobující infekce provázené průjmy.

Je to s ledem lepší?

Kostky zmrzlé vody jsou na tom bohužel ještě hůře. Sítem hygienických požadavků neprošlo zhruba 43 %. V ledu hledali odborníci opět původce nepříjemných onemocnění e-coli, bakterie, způsobující průjmy nebo koliky nebo enterokoky, kteří mají na svědomí záněty močových cest nebo mozkových blan.

V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost

Jak je to vůbec možné?

Hlavní příčinou může podle SZPI být nedostatečné čištění strojů, ve kterých se zmrzlina vyrábí. Svou roli mohou hrát také už kontaminované suroviny, ze kterých se pochoutka poté připravuje. Provozovatelé podniků prý totiž suroviny kontrolují často jen pohledem.

„Jednou z charakteristických  příčin problému u točených zmrzlin je nežádoucí praxe, kdy provozovatelé zmrzlinu na konci dne nelikvidují, ale následující den ji vrací zpět do stroje, čímž může docházet k přenášení bakteriální kontaminace ze stroje na zmrzlinovou směs a zpět,“ vysvětluje mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. U ledu pak za hlavní příčinu jde označit podceněnou hygienu při přípravě i při desinfekci výrobníků.

Přerušení prodeje i pokuta

Tam, kde inspektoři našli problém SPZI zakročila. Na místě zakázali používání problematického zařízení, jako třeba zmrzlinového stroje. Provozovateli nařídili řádné vyčištění a následnou kontrolu mikrobiologickým rozborem od akreditované laboratoře. Až budou výsledky v pořádku, bude moci stroj zase zpátky do provozu.

Budete mít zájem:  Léky Na Ledviny Na Předpis?

Provozovatel na své pochybení ale doplatí a zaplatí. SPZI s nimi zahájí správní řízení o uložení sankce.

Jak začít s prodejem zmrzliny | Česká zmrzlina z Opočna

Připravili jsme pro Vás několik základních informací, které potřebujete znát, pokud chcete začít točit zmrzlinu.

Legislativní požadavky:

Na činnost provoz točené zmrzliny doporučujeme řemeslnou živnost v oboru pekař-cukrář. Lze využít i řemeslnou živnost obor hostinská činnost.

Podmínkou je vyučení v oboru, 6 let potvrzené praxe, nebo garant, který splňuje dříve uvedené podmínky. Více v Živnostenském zákonu, nebo je vhodné se informovat na příslušném Živnostenském úřadě.

Hygienické požadavky:

Ohledně hygieny máte povinnost oznamovací, pokud jde o nový provoz. Pokud už provoz existuje a začnete točit zmrzlinu, máte povinnost oznámit rozšíření provozu. Provozovatel za všech okolností, i pokud je řádně zaměstnán, musí vše oznámit i na odbor sociální a zdravotní péče, kde mu budou vyměřeny platby související s jeho podnikáním.

Vybudování stánku: 

  • tekoucí pitná voda – studená, teplá
  • elektřina – 230 V, 400 V (dle typu stroje)  
  • dřez
  • umyvadlo
  • pracovní plocha – není stanovena velikost, většinou stačí pracovní deska jako v menší kuchyňce
  • prostory omyvatelné vodou – nemusí být kachličky, ale stačí omyvatelná barva, tak aby splňovala požadavek na styk s potravinami
  • prostor pro skladování zboží – nemusí být velký, stačí oddělený, např. o velikosti 50 x 100 cm
  • další požadavky – dle vyjádření hygieny v daném místě – odbor Hygiena výživy
  • malá lednice
  • větrání (odvod teplého vzduchu)
  • stánek musí splňovat nařízení EP 852/2004 o hygieně potravin
  • provozovna musí mít zpracované HACCP, provozní a sanitační řád, revize elektro

Finanční rozpočet:

Finanční investice a její návratnost Vám pomůže spočítat kalkulačka, kterou naleznete na našich stránkách. Pro bližší informace nás kontaktujte na e-mailu [email protected] nebo telefonicky na čísle +420 494 678 235.

Výběr zmrzlinového stroje a dalšího vybavení:

S výběrem zmrzlinového stroje Vám rádi pomůžeme. Kontaktujte našeho specialistu – zmrzlinová pohotovost

PROPAGAČNÍ PŘEDMĚTY

  • Pro podporu Vašeho podnikání jsme pro Vás připravili následující propagační materiály, které jsou vázány na odběr zmrzlinových směsí od našich distributorů.
  • Příklad propagačního materiálu:
  • Česká zmrzlina z Opočna:– Nalepovací markýza- Vlajka Česká zmrzlina z Opočna- Nabídková cedule Česká zmrzlina z Opočna- Mincovník- Stojánky na kornouty- Reklamní kornout – postavení na zem- Reklamní kornout – připevnění na zeď- Zástěra
  • – Tričko apod.
  • Alpina ledová tříšť:– Nabídková cedule Alpina- Vlajka Alpina
  • – Samolepka
  • Reklamní předměty vydává distributor, poskytnutí reklamních předmětů není vymahatelné.

Propagace prodejních míst na míru – pro dlouhodobé zákazníky

  1. Reklamní podpora v místě prodeje  – realizace prodejních stánků v grafickém konceptu Česká zmrzlina z Opočna.
  2. Jsme připraveni s Vámi spolupracovat na změně grafiky vašeho prodejního stánku.
  3. Pokud budete mít zájem, spojte se s našimi distributory a my vám rádi pomůžeme.

Správný postup pro realizaci polepu stánku:

Podmínky dohody Bohemilk, a.s. s uživatelem polepu: minimální doba trvání 5 let, odběry výhradně od distributora Bohemilk, a.s., úhrada nákladů dle ročního odběru zmrzliny v minulém období, atp:

  • Do 500 kg – návrh-hradí Bohemilk, realizace – hradí uživatel.
  • 500-1000 kg – návrh-hradí Bohemilk, realizace – 20% nákladů hradí Bohemilk, 80%nákladů hradí uživatel.
  • 1000-2500 kg – návrh-hradí Bohemilk, realizace – 50% nákladů hradí Bohemilk, 50% nákladů hradí uživatel.
  • Nad 2500 kg – návrh-hradí Bohemilk, realizace – 80% nákladů hradí Bohemilk, 20%nákladů hradí uživatel.

(cena návrhu bývá standardně 3000-4000 Kč bez DPH. Nelze dělat svépomocí.)

Po odsouhlasení podmínek dohody probíhá proces následovně:

Zašlete kolmou fotografii plochy, kde má být umístěna reklama spolu s  Vaší představou. Bohemilk, a.s. zajistí vytvoření návrhu ze standardních grafických prvků, který Vám zašle.

(V případě potřeby doplnění něčeho jiného než standardních prvků spojených s Českou zmrzlinou z Opočna nebo Alpinou – ledovou tříští z Opočna je třeba dodat prvek v tiskové kvalitě.) Návrh projde Vaším připomínkováním a úpravou.

Po schválení návrhu je potřeba prostor zaměřit a poptat si realizaci. Se zaměřením může pomoc realizační firma nebo zmrzlinová pohotovost.

Po získání nabídek na realizaci proběhne schválení ceny společností Bohemilk, a.s. a podpis finální dohody. Poté proběhne předání tiskových dat pro realizaci reklamy dle schváleného návrhu realizační firmě, která reklamy nainstaluje. Poté je třeba projekt vyfotit a zaslat foto do Bohemilk, a.s.

Faktura za realizaci bude vystavena na uživatele a ten přefakturuje část nákladů dle dohody na Bohemilk, a.s.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector