Top 5 receptů na zdravé cukroví

Existuje něco jako fitness linecké cukroví? Samozřejmě!

Linecké ze špaldové mouky a další zdravé recepty vás nenechají na pochybách!

Inspirujte se našimi recepty na zdravé linecké cukroví!

Linecké ze žitné mouky

I přesto, že použijete jinou mouku, můžete s tímto receptem vytvořit cukroví jako od babičky!

Co budete na linecké cukroví potřebovat?

  • 200 g žitné mouky
  • 50 g třtinového cukru
  • 100 g rostlinného tuku
  • 1 žloutek
  • kůra z poloviny citronu
  • džem podle chuti na slepení

Jak cukroví ze žitné mouky připravit?

  1. Cukr, rostlinný tuk nebo máslo a kůru z citronu důkladně utřete.
  2. Přidejte mouku a vypracujte hladké těsto.
  3. Odleželé těsto rozválejte a vykrajujte z něj libovolné tvary.
  4. Linecké cukroví pečte na 180 °C přibližně 10 minut.
  5. Vychladlé cukroví slepujte džemem. Pro obměnu můžete zkusit například citronový.

TOP 5 receptů na zdravé cukrovízdroj: piccolafesta.com

Špaldové linecké cukroví

Cukroví se špaldovou moukou si hned oblíbíte. Proč? No protože jej připravíte stejně snadno, jako to klasické!

Co budete na linecké cukroví potřebovat?

  • 400 g špaldové mouky
  • 200 g změklého másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 žloutky
  • půl lžičky skořice
  • marmeláda na slepení

Jak špaldové cukroví připravíte?

  1. Smícháme sypké suroviny, poté dodáme zbytek.
  2. Vypracujeme hladkou hmotu, kterou pak necháme odpočinout – čím déle, tím lépe, třeba i do druhého dne.
  3. Z těsta vyválíme plát a vykrojíme oblíbené tvary.

  4. Pokládáme na pečicím papírem vyložený plech pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C asi 10 minut, vytahujeme ve chvíli, kdy cukroví začíná zlátnout.
  5. Počkáme až vychladne a poté spojíme vybranou marmeládou.

TOP 5 receptů na zdravé cukrovízdroj: piesandtacos.com

Linecké cukroví z ovesných vloček

Ovesné vločky se nehodí pouze na snídaňovou kaši. I během vánočního období by se měly dostat ke slovu, jestliže nechcete zahodit své celoroční úsilí o pěknou postavu.

Co budete na linecké cukroví potřebovat?

  • 125 g ovesných vloček
  • 100 g pšeničné celozrnné mouky
  • 85 g rostlinného tuku
  • 85 g třtinového cukru
  • voda podle potřeby

Jak cukroví z ovesných vloček připravíte?

  1. Ovesné vločky umelte v mixéru na mouku a smíchejte ji s moukou celozrnnou. Přidejte změklý rostlinný tuk.
  2. V rendlíku přiveďte k varu trochu vody s třtinovým cukrem a svařte.
  3. Vzniklý rozvar nalijte k mouce s tukem.
  4. Těsto důkladně zpracujte. Bude docela řídké, proto jej dejte do lednice ztuhnout.

  5. Ztuhlé těsto vyválejte, na pomoučení použijte celozrnnou mouku.
  6. Z lineckého těsta můžete vykrajovat klasické tvary, ale použít můžete i netypická vykrajovátka.
  7. Pečte v předehřáté troubě 170 °C přibližně 7 minut.

TOP 5 receptů na zdravé cukrovízdroj: janessweets.blogspot.com

Linecké cukroví z pohankové mouky

Další variantou, kterou můžete vyzkoušet, je zdravé linecké cukroví s pohankovou moukou. Chcete si vyzkoušet, jak takové pohankové linecké chutná? Pojďte to zkusit!

Co budete na linecké cukroví potřebovat?

  • 200 g pohankové mouky
  • 150 g pšeničné celozrnné mouky
  • 250 g másla
  • 110 g třtinového cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  • strouhaná kůra z jednoho citronu
  • domácí marmeláda podle chuti na spojení

Jak cukroví s pohankovou moukou připravíte?

  1. Pomocí tyčového mixéru rozmixujte třtinový cukr na jemný prášek.
  2. Máslo utřete se žloutky a třtinovým i vanilkovým cukrem. Přidejte citronovou kůru a mouku.
  3. Vypracujte hladké těsto a zabalte jej do potravinářské fólie. Těsto nechejte odležet v lednici do druhého dne.

  4. Těsto vyválejte za použití potravinářské fólie, aby nebylo nutné používat další mouku k pomoučení.
  5. K vykrajování můžete použít klasická vykrajovátka, ale stejně tak speciální formu.
  6. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 150 °C dorůžova.

  7. Celozrnné linecké cukroví ještě více vynikne v kombinaci s netradiční šípkovou marmeládou.

TOP 5 receptů na zdravé cukrovízdroj: piesandtacos.com

Dia linecké cukroví

Lahodnou chuť lineckého cukroví si mohou vychutnat také diabetici!

Co budete na linecké cukroví pro diabetiky potřebovat?

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g změklého másla
  • 100 g umělého sladidla vhodného na pečení, pokud požíváte sladidlo v tabletách, tak použijte 6 – 8 tablet
  • 2 žloutky
  • citronová kůra
  • dia marmeláda

Jak linecké připravíte?

  1. I zde je postup stejný, jako u kterékoli jiného lineckého.
  2. U umělého sladidla se řídíme dle vlastních zkušeností, pokud se nám zda hodně sladké, tak použijeme spíše menší množství. Pokud používáme tablety, rozpustíme je nejdříve s trochou vody.
  3. Smícháme všechny suroviny a vypracujeme hladkou hmotu.
  4. Necháme v chladu odležet.

  5. Poté těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme oblíbené tvary.
  6. Na plech s pečicím papírem pokládáme linecké cukroví.
  7. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C asi 10 minut, vytahujeme ve chvíli, kdy nám začíná růžovět.
  8. Po vychladnutí spojujeme cukroví marmeládou vhodnou pro diabetiky.

TOP 5 receptů na zdravé cukrovízdroj: itsrainingflour.com

Bezlepkové linecké cukroví

Cukrovím bez lepku potěšíte každého celiaka!

Co budete na linecké bezlepkové cukroví potřebovat?

  • Můžeme využít kterýkoli z výše uvedených receptů, důležitým faktorem zde je hlavně výběr mouky.
  • Pracujeme s hladkou bezlepkovou moukou a použijeme ji v takovém poměru, v jakém je uvedeno ve vybraném receptu.
  • Můžeme si také zvolit, zda budeme chtít udělat zdravější variantu s třtinovým cukrem, nebo si chceme raději vyzkoušet klasiku s cukrem moučkovým.

Jak linecké cukroví bez lepku připravíte?

Jakmile si zvolíte poměr ingrediencí z některého receptu, řiďte se i předepsaným postupem. Bezlepková mouka si nevyžaduje zvláštní péči.

Budete mít zájem:  Masáž prostaty – jaké má účinky na zdraví a proč se vlastně dělá? jak ji dělat?

TOP 5 receptů na zdravé cukrovízdroj: cookingclassy.com

Linecké těsto na cukroví netradičně a nápaditě

Chcete-li své linecké ozvláštnit, před pečením jej potřete bílkem a posypete například mletými vlašskými ořechy.

Aby však bylo linecké cukroví opravdu zdravé, používejte výhradně domácí marmelády, o jejichž složení máte dokonalý přehled. Jen si představte kombinaci netradičního celozrnného cukroví s citrusovou marmeládou apod.

Pokud jste milovník lineckého, určitě také vyzkoušejte netradiční, ale skvělé plněné linecké košíčky. S vhodným krémem je to opravdová lahoda.

Jak dopadly vaše první pokusy o zdravé cukroví? Pochlubte se nám v komentářích.

Zdravé Vánoční cukroví-recepty

11 oblíbených receptů na zdravé, vánoční, fitness cukroví.

Vyzkoušej TOP oblíbené vánoční recepty, které moje ženy zbožňují. Recepty na cukrovíčko jsou jednoduché a rychlé :-).

Budu moc ráda, když budeš moje recepty na zdravé cukroví sdílet, protože si pak budou moci pochutnat i ostatní. No a zdravé inspirace není nikdy dost

???? Dnes rozdávám ukázku mé fitness KAŇKO-VZDORNÉ kuchařky zcela ZDARMA! Ukázku si zdarma vyzvedni ZDE >

První zdravý recept na fitness Vánoční cukroví:

1. Medovo – dýňové perníčky na Vánoce

Budeš potřebovat:

vánoční cukroví recepty

  • 150 g vařené dýně
  • 100 g medu
  • 1 vejce
  • 100 g másla
  • 120 g fruktózy
  • 400 g špaldové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • perníkové koření
  • citronová šťáva 1 čajová lžička
  • tuzemský rum 🙂

1) Vařenou dýni osuš a rozmačkej na pyré. Přidej vejce, medík, fruktózu a míchej v hladkou hmotu. Přidej špaldovou mouku smíchanou s jedlou sodou a perníkovým kořením. Změklé máslo zapracuj do perníkového těsta. Pokud se bude lepit, přidej mouku. Lepivost těsta záleží na konzistenci medu.

2) Těsto nech uležet do druhého dne na chladném místě. Vyválej plát těsta na tloušťku asi 0,5 mm a vykrajuj tvary dle libosti :-). Peč zhruba 12 min na 170 stupňů, nebo dokud perníčky nebudou na povrchu zlaté.

3) Hotové perníčky potírej polevou smíchanou z 20 g fruktózy, 2 lžic tuzemského rumu a citrónové šťávy. Přeji dobrou chuť, Danča 🙂

2. Celozrnné vanilkové rohlíčky:

Na vanilkové rohlíčky si sežeň:

Zdravé vanilkové rohlíčky

  • 160 g celozrnné špaldové mouky, přesáté
  • 160 g hladké mouky, přesáté
  • 100 g jemného třtinového cukru nebo agávového sirupu (můžeš zkusit i med)
  • 100 g jemně mletých vlašských ořechů
  • na špičku nože mleté vanilky
  • 200 g másla
  • citronová šťáva dle potřeby
  • moučkový a vanilkový cukr na obalení

Jdeme se pustit do zdravých rohlíčku:

1) Z obou druhů mouky, cukru, ořechů, vanilky a vychlazeného másla rychle vypracuj těsto. Postupně do něj přilévej citronovou šťávu (můžeš ji naředit vodou) tak, aby vzniklo spíše řidší těsto – celozrnná mouka do sebe totiž část tekutiny nasákne.

2) Hotové těsto zabal do fólie a dej přes noc odležet. Poté z něj vyválej rohlíčky a peč dozlatova cca 8 minut při 180 stupních. Po mírném vychladnutí obaluj rohlíčky ve vanilkovém cukru 🙂 A další zdravé Vánoční cukroví máš hotové.

3. Pracny ze špaldové mouky:

Na zdravé pracny si prosím sežeň:

Vánoční pracny ze špaldové mouky

  • 200 g špaldové mouky jemně mleté
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g másla
  • 120 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 20 g kakaa
  • 7 hřebíčků (rozdrtíme v hmoždíři)
  • 1/2 lžičky skořice

Vrhneme se na zdravé vánoční pracny:

1) Ze všech ingrediencí vytvoř těsto, které pořádně na válu zpracuj. Těsto ulož alespoň na 2 hodiny odpočinout do lednice. Samozřejmě je nejlepší nechat ho tam přes noc.

2) Z těsta odděluj kousky, které napěchuj do připravených formiček. Pro snadnější vyklopení můžeš formičky vymazat a kousky těsta ještě před plněním obalit trochou mouky. To určitě udělej, jinak těsto z formiček nevydoluješ 🙂

3) Pracny peč v předehřáté troubě na 170 C asi 12-15 minut. Po upečení pracny vyklop z formiček a skladuj jej na chladném místě.

5 chyb při ???????????? cvičení, které ŽENY ???? neustále OPAKUJÍ… Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >

4. Zdravé kokosové kostky – zdravé fitness vánoční cukroví:

Z uvedených množství vytvoříš 12 vánočních kostek. Kokosový olej je lepší nerozpouštět, ale pouze ho nechat při pokojové teplotě. Vše se mixuje mixérem společně, aby se kokos s tukem a medem pěkně propojil a šlo ze směsi tvarovat kostky. Po zatuhnutí v mrazáku už pěkně drží tvar.

Na kokosové kostky potřebuješ:

Kokosové kostky

  • 90 g strouhaného kokosu
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • mandle
  • 80 g čokolády

Jdeme vykouzlit vánoční kokosové kostky:

1) Do mísy vložíš strouhaný kokos, kokosový olej, med, vanilkový extrakt a sůl. Vše umixuj mixérem, aby ti vznikla hladká smě. Směs vytvaruj, přenes na pečící papír a vlož na půl hoďky zatvrdnout do mrazáku.

2) V kastrůlku si rozpust čokoládu, ve které pak kostky obalíš. Jako ozdůbku můžeš použít půlku mandle. Přeji dobrou chuť, Danča 🙂

5. Zdravé Vánoční KRTINCE:

Na vánoční krtince budeš potřebovat:

Vánoční krtince

  • 50 g másla
  • 130 g ovesných vloček
  • 100 g medu
  • 50 g strouhaného kokosu
  • lžíce smetany
  • 50 g čokoládové polevy
Budete mít zájem:  Příznaky dehydratace – pijete během léta dostatečně? toto jsou signály, že tomu tak není

A šup na vánoční krtince:

1) Máslo na pánvi rozpusť a opraž na něm vločky. Smíchej s kokosem, medem a smetanou. Směs vlož do lednice odležet.

2) Ze směsi uplácej malé kopečky, přeskládej je na máslem vymazaný plech a nech asi hodinu zaschnout. Špičky kopečků namoč do rozpuštěné čokolády a ponech ztuhnout.

Rada:

Vršky krtinců můžeš ozdobit třeba nasekanými oříšky nebo sušenými brusinkami.

6. Makovo-sezamové kuličky:

Na vánoční kuličky potřebuješ:

Vánoční kuličky

  • 100 g máku
  • 100 g sezamu
  • 3-4 lžíce agávového sirupu
  • A jdeme se vánočně koulet 🙂
  • Všechny ingredience rozmixuj najemno a rukama vytvoř kuličky.
  • Pokud nemáš výkonný robot, je lepší mák předem namlít v klasickém mlýnku na mák a použít tahini (to je již hotová sezamová pasta).
  • Rada: Kuličky můžeš ještě obalit v kokosovém cukru. Chutná to a vypadá božsky 🙂

7. Vánoční karobové cukroví:

Na karobové cukroví se sežeň:

Zdravé vánoční karobové cukroví

  • 250 g hladce mleté žitné mouky
  • 1 a 1/2 velké lžíce karobu
  • 100 g medu
  • 25 g másla
  • 1 celé vejce
  • 1/2 prášku do pečiva (ideálně bio)

Pojď, jdeme na to!

1) Máslo s medem vlož do menšího hrnce a nech rozpustit – zahřej k bodu varu, odstav a ponech vychladit.

2) Mouku smíchej s karobem, práškem do pečiva a vejcem. Přidej med s máslem a vymíchej těsto – nejdříve vařečkou, potom rukama. Těsto ponech hodinu odpočinout v chladnu.

3) Na vále si těsto vyválej na plát (zhruba 3-4 mm tlustý) a vykrajuj tebou oblíbené tvary. Pokládej na plech s pečícím papírem a peč v předem vyhřáté troubě na 170 °C – bude stačit zhruba 10 – 15 minut.

Rada: můžeš jíst cukroví samotné nebo slepit domácí marmeládou 🙂

8. Zdravé Zázvorové sušenky:

Na vánoční zázvorky potřebuješ:

Vánoční zázvorové sušenky

  • 60 g másla
  • 3-4 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 125 g pohankové mouky
  • 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátu

A šup na to 🙂

1) V kastrůlku rozpusť máslo, přidej med nebo sirup, nech vše rozpustit a dobře promíchej. Směs sundej z plotny a nech vychladnout.

2) Do mísy prosej mouku, přimíchej zázvor a prášek do pečiva. Směs promíchej, přidej vychladlé máslo s javorovým sirupem a vypracuj v hladké těsto.

3) Vyválej kuličky ve velikosti ořechu a naskládej je na plech vyložený pečícím papírem. Válečkem nebo dlaní kuličky lehce zplošti.

4) Plech vlož do předehřáté trouby na 180 °C a peč asi 15 minut. Hotové zázvorky ponech vychladnout a skladuj v chladu a suchu.

9. Zdravá vánoční linecká kolečka:

Na vánoční linecká kolečka potřebuješ:

Zdravá linecká kolečka

  • 150 g celozrnné pšeničné mouky
  • 100 g hladké sójové mouky
  • 100 g sezamového oleje (může být i jiný)
  • 60 g sirupu agáve
  • citrónová kůra
  • voda (několik lžiček)
  1. Už cítím vánoční atmosféru 🙂
  2. 1) Všechny suroviny smíchej v těsto a uhnětené vlož na půl hodiny uležet do ledničky.
  3. Pro získání správné konzistence vlož těsto do mikroténového sáčku.

2) Po 30min vyndej těsto z lednice, vyválej na 5mm tlustý plát a vykrajuj tvary dle libosti. Vlož na suchý plech a peč na 160°C. Přeji dobrou chuť a krásné Vánoce, Danča :-).

Nejlepší kokosky

10. Nejlepší vánoční kokosky:

Chceš mít vánoční kokosky super povedené?

Tak to musíš dodržet základní pravidla!

Jak stará vajíčka použít? Jak ošetřit nádobí? Kolik cukru použít? Na kolik stupňů sníh zahřát? Toto vše je velmi důležité!

Recept na nejlepší vánoční kokosky čti zde.

Vánoční zdravá štola

11. Vánoční tvarohová štola – zdravá forma cukroví:

Vyzkoušej tradiční vánoční recept.

Vánoční štola je druh moučníku (cukroví), který v sobě ukrývá moc dobré překvapení.

Mrkni na zdravou vánoční štolu z tvarohu.

Mrkni na další top vánoční recepty na fitness cukroví:

Zažij také fitness proměnu ZDE >

Vánoční cukroví zdravě: 12 nejlepších fitness receptů – SvětFitness.cz

Každý z nás miluje cukroví. Co si ale udělat zdravější fitness variantu? Dnes vám tedy přinášíme 12 skvělých receptů na vánoční fitness cukroví, kterým doma rozhodně nezklamete.

1. Protein mocha cookies

Ingredience

Jak postupovat

V misce si smícháme jemné ovesné vločky s kokosem, kořením, semínky a proteinovým práškem. Jako poslední pak přidáme nasekanou čokoládu a sypkou směs promícháme. Následně opatrně vmícháváme vlažnou vodu, aby se vytvořilo lepivé tuhé těsto.

Troubu si předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem. Polévkovou lžící pak tvoříme středně velké medailonky. Sušenky pečeme 15 minut dozlatova a necháme mírně vychladnout.

Na 1 sušenku z 9 připadá: 119 kcal, 11g sacharidů, 5g tuků a 7g bílkovin.

2. Vánoční proteinové rohlíčky

Ingredience

Jak postupovat

Troubu si předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem. Všechny suroviny společně promícháme tak, aby nám vzniklo tuhé a nelepivé těsto. Z těsta následně tvarujeme rohlíčky, které pokládáme na pečící papír.

Pečeme zhruba 15 minut. Ihned po upečení, ještě dokud jsou rohlíčky teplé, jej obalujeme v proteinovém prášku a pokládáme zpět na plech. Rohlíčky skladujeme v uzavřené nádobě, nejlépe v chladné místnosti.

Budete mít zájem:  Kyselina stearová a její účinky na zdraví a krásu

Na 1 rohlíček připadá: 109 kcal, 7g tuků, 6g sacharidů a 5g bílkovin.

3. Vánoční proteinella

Ingredience

Jak postupovat

Rozehřátou čokoládu smícháme s olejem. Následně přimícháme arašídové máslo a protein. Podle potřeby doléváme mléko.

Na uvedené množství připadá: 1023 kcal, 68g tuků, 58g sacharidů a 43g bílkovin.

 4. Proteinové koule

Ingredience

Jak postupovat

Datle rozmixujeme dohladka a promícháme se zbytkem ingrediencí. Vznikne nám lepivá směs, ze které tvoříme kuličky. Připravené kuličky následně namáčíme v rozehřáté hořké čokoládě a obalujeme v kokosu. Hotové protein balls dáme ztuhnout na chvíli do lednice a můžeme podávat. 

Na 1 kuličku připadá: 47 kcal, 1g tuku, 7g sacharidů, 3g bílkovin.

5. Arašídové čokopiškoty

Ingredience

Jak postupovat

Jako první si předehřejme troubu na 180°C. Následně si zvlášť smícháme sypké a mokré ingredienci a poté obě misky spojíme a důkladně promícháme. Těsto lijeme do muffinových formiček, které pečeme v troubě 15 minut.

Mezitím si na mírném plameni rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým olejem.

Hotové formičky vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Poté na každý základ naneseme lžíci marmelády a zalijeme lžící rozehřáté čokolády. Navrch můžeme dozdobit strouhaným kokosem. Formičky dáme na 20 minut do mrazáku a můžeme podávat!

Na 1 košíček připadá: 80 kcal, 5g tuků, 9g sacharidů, 5g bílkovin.

6. Chai cookies

Ingredience

Jak postupovat

Všechny suroviny dáme do misky a rukama propracujeme v pevné nelepivé těsto. Mělo by držet pohromadě a nedrolit se. Z těsta formujeme malé kuličky, které pokládáme na plech s pečícím papírem.

Kuličky pečeme na 180°C a 15 min. Během pečení se samy splácnou do tvaru sušenek. Hned po upečení je obalíme v moučkovém cukru.

Na 1 sušenku připadá: 108 kcal, 9g tuků, 14g sacharidů a 5g bílkovin.

7. Linecké fitness cukroví

Ingredience

Jak postupovat

V míse si dohromady smícháme obě mouky, máslo a olej. Přidáme citrónovou kůru, med, olej a trochu vody. Celé těsto důkladně promícháme a necháme odpočinout 2 hodiny v ledničce. Následně si připravíme pomoučněný vál, ve kterém těsto vyválíme a z těsta vykrajujeme libovolné tvary.

Pečeme v předehřáté troubě na 190°C 10 minut. Po upečení kolečka k sobě lepíme džemem a obalujeme v moučkovém cukru.

Na 1 kousek připadá: 90 kcal, 3g tuků, 20g sacharidů a 4g bílkovin.

8. Čokoládové proteinové košíčky s pekanovými ořechy

Ingredience

Jak postupovat

Čokoládu si nalámeme na kusy a necháme ji nad vodní parou rozehřát. Do každé silikonové formičky přidáme jednu lžíci rozehřáté čokolády a dáme ztuhnout do mrazáku na zhruba 15 minut.

Mezitím si připravíme náplň. V misce smícháme vanilkový protein, vanilkovou esenci a arašídové máslo. Podle potřeby přilíváme mléko tak, aby nám vznikla hladká, krémová, lehce hustá konzistence.

Po chvíli košíčky vyndáme z mrazáku a na čokoládu vrstvíme lžíci proteinové náplně. Na ni přidáme lžíci libovolného džemu a přelijeme zbytkem rozehřáté čokolády. Dozdobit můžeme pekanovými ořechy a strouhaným kokosem.

Na 1 košíček připadá: 179 kcal, 10g tuků, 6g bílkovin a 15g sacharidů.

9. Fitness vaječňák

Ingredience

Jak postupovat

Uvaříme si pudink podle návodu, do kterého následně vmícháme protein a přilijeme rum. V druhé misce si vyšleháme žloutky s vanilkovým cukrem a obě směsi spolu důkladně promícháme. Nemícháme zcela do zhoustnutí, aby nám pudink nezhoustl, ale konzistence zůstala tekutá.

Na 1 skleničku připadá: 188 kcal, 7g tuků, 16g sacharidů a 16g bílkovin.

10. Proteinové cupcakes

Ingredience

Ingredience na krém

  • 100g ricotty
  • 100g měkkého tvarohu
  • 10g vanilkového proteinu
  • sladidlo  

Jak postupovat

Všechno důkladně promícháme a těstem plníme košíčky. Pečeme na 180°C zhruba 20 minut a mezitím si připravíme krém. Po upečení cupcakes zdobíme krémem, necháme chvíli vychladnout.

Na 1 košíček připadá: 75 kcal, 13g sacharidů, 5g tuků a 7g bílkovin.

11. Kokosová roláda

Ingredience na těsto

  • 80g rýžové mouky
  • 2 vejce
  • kakao
  • 20g strouhaného kokosu

Ingredience na náplň

  • 250g tvarohu
  • 20g strouhaného kokosu
  • 20g proteinu

Jak postupovat

Připravíme si základní těsto smícháním všech potřených surovin a jako poslední vmícháme do tuha vyšlehané bílky pro nadýchané těsto. Připravené těsto rozprostřeme na pečící papír a dáme na 15 minut do trouby.

Mezitím si smícháme tvarohovou náplň. Vychladlé těsto pak tvarohem omažeme, roládu srolujeme a dáme do lednice vychladit a zatuhnout. Nakonec posypeme kokosem.

Na 1/6 celé rolády připadá: 170 kcal, 11g bílkovin, 17g sacharidů a 7g tuků 

12. Raw datlové kuličky

Ingredience

Jak postupovat

Datle si den dopředu necháme namočit ve studené vodě. Druhý den je rozmixujeme spolu s arašídovým máslem a kakaem, případně sladidlem a medem.

Ruce si navlhčíme vodou, aby se nám těsto tolik nelepilo, a tvoříme kuličky, které následně obalujeme v kokosu. Kuličky necháme přes noc ztuhnout v lednici a můžeme podávat. 

Na 15 kuliček připadá: 795 kcal, 21g bílkovin, 65g sacharidů a 50g tuků.

A to by od nás bylo pro dnes všechno. Máte i vy tipy na fitness cukroví? Dejte nám vědět dole v komentářích.

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *