Test kvality zeleného ječmene

Blog

Zobrazit všechny články

  1. Úvod
  2. Nové velké srovnání mladých ječmenů na trhu

Nové velké srovnání mladých ječmenů na trhu

24.5.2014

V tabulce v přiloženém souboru si můžete sami srovnat některé mladé ječmeny, které se objevují na trhu. Žádný z uvedených výrobků nijak neupřednostňuje.

  • Aktualizovali jsme ceny a složení.
  • Test kvality zeleného ječmene
  • Test kvality zeleného ječmene
  • VELKÉ SROVNÁNÍ JEČMENŮ
  • Ve srovnání jsou:
  • Ječmen Fresh (1) – od 3.2.2018 se Ječmen Fresh pod novou značkou Ječmen Aktif – srovnání bude aktualizováno
  • Ječmen Green Trend (2)
  • Mladý ječmen AllGreen (3)
  • Mladý ječmen Synergy Pharm (4)
  • Zelený jačmeň Benevit – Zelený život (5)
  • Mladý Ječmen Puntura Premium (6)
  • Barley green (7)
  • Mladý ječmen BIO (8)
  • Ječmen Lifefood (9)
  • Barley juice (10)
  • Kingray zelený ječmen (11)
  • Barley Energy (12)
  • Mladý ječmen Kiwik Ostrov zdraví (13)
  • New Zealand Barley Grass Green Origins (14)
  • Mladý ječmen BIO Bretbach (15)
  • Barley Grass Morlife (16)
  • Mladý ječmen 100% bio Natur Green (17)
  • Bio Mladý ječmen Mikula Wolfberry Allnature (18)
  • Mladý ječmen BIO – Nástroje zdraví (19)
  • Mladý ječmen Plus – Nástroje zdraví (20)
  • Barley Juice mladý ječmen BIO PROVITA (21)
  • Mladík Ječmen – Dejsibacha (22)
  • Mladý Ječmen Remedicum (23)
  • Mladý Ječmen zdravý den (24)
  • Bioaktivní ječmen RAW Sunwarrior (25)
  • Barley grass powder (26)
  • Mladý ječmen Salvia Paradise (27)
  • Mladý ječmen Iswari (28)
  • Bio zelený ječmen Goldim (29)
  • Bio detox Ječmen (30)
  • Mladý Ječmen Funguj.cz (31)
  • Mladý Ječmen Medicol (32)
  • Ječmen Bio Raab Vitalfood (33)
  • Vibrant Health Mladý ječmen BIO (34)
  • Bionature Mladý ječmen (35)
  • Bionature Mladý ječmen (36)
  • Mladý ječmen Young barley Green life (37)

Zpracování ječmene a použité termíny:Vyšťavená šťáva – Vznikne vylisováním lístků ječmene a následným kontrolovaným odpařením vody.Drcená tráva – Vznikne sušením ječmene a jeho následným nadrcením/namletím.

Chcete vědět jaký je rozdíl mezi vyšťavenou šťávou a drcenou trávou, tak si přečtěte článek – To jste asi nevěděli, že i tohle umí nápoj z mladého ječmene?

Srovnat si také můžete Test kvality zeleného ječmene a Test kvality zeleného ječmenena trhu.

Zelený ječmen – Vitalcentrum.cz

S mletou trávou máme špatné zkušenosti, má negativní vliv na trávení, protože obsahuje dráždivou vlákninu. Mnoho firem ji ale prodává – jedná se o nejlevnější ječmen na trhu a proto zákazníci často naletí na „dobrou cenu“.

Mnoho firem na obalu nespecifikuje, že se jedná o těžko stravitelnou ječmenná trávu – pouze např. napíší 100 % mladý ječmen – bez bližsího uvedení zda se jedná o šťávu, nebo mletou trávu.

Pokud hledáte ten nejlevnější ječmen a nezáleží vám příliš na kvalitě, můžeme vám jej také objednat, ale běžně jej díky nevhodné kvalitě nemáme na skladě.

Sušená šťáva – vhodný pro bezlepkovou dietu

Naopak výborným produktem je sušená šťáva – je nabitá enzymy, dobře vstřebatelná a nedráždí trávení. Výtěžnost je samozřejmě nižší – protože z původní produkt výše musíte odšťavnit a šetrně usušit (do 42 °C, aby nebyly porušeny enzymy, v tomto ječmeni objeveno 21 enzymů).

Díky nízké výtěžnosti je samozřejmě cena vyšší – ale vzhledem k vstřebatelnosti a kvalitě je výhodnější koupí sušená šťáva (u mleté trávy si kupujete převážně objemnou stolici plnou travní vlákniny). Dávkování – 1 – 3 čajové lžičky denně, 1 čajovou lžiču s 250 ml vody protřepat v šejkru.

Ideální je pít mladý ječmen 20 min před jídlem (není nutností).

Před- naklíčený ječmen – není vhodný pro bezlepkovou dietu

Zásadním rozdílem mezi klasickým ječmenem, popřípadě mladým zeleným ječmenem a před-naklíčeným organickým ječmenem je obsah bioaktivních enzymů. Před-naklíčený organický ječmen obsahuje tzv.

aktivní jádro, které je těsně před okamžikem vytvoření lístků.

Právě v této fázi obsahuje ječmen přes 1000 bioaktivních enzymů! Dávkování: 1-3 čajové lžičky denně s jídlem nebo můžete prášek smíchat se šťávou, ovocným nebo zeleninovým koktejlem nebo nasypat na cereálie.

Mezi ty nejdůležitější patří:

  • Super Oxid Dismutáza (SOD)
  • Alpha-amyláza
  • Invertáza
  • Limitdextrináza
  • Pullanáza
  • Celluláza
  • B-glukanáza
  • Phenoáza
  • Fosfatáza
  • Peptidáza
  • Endorproteináza
  • Proteináza
  • Fosfodiesteráza

Zelený ječmen výborně účinkuje na celkové dodání energie do organismu. Přirozeně obsahuje 21 enzymů, tímpádem výborně pomáhá na jakékoliv onemocnění spojené se záněty a nedostkem látek, což je velká většina civilizačních chorob.  Tělo díky enzymům dokáže zabudovat do svých buněk potřebné vitamíny, minerály a ostatní životně důležité látky.

Velký počet enzymů

V lékaři často doporučují jako enzymoterapii Wobenzym, který ale obsahuje jen 9 druhů enzymů.

Zelený ječmen obsahuje 21 druhů enzymů, jeho enzymoterapie je podle našich zkušeností mnohem účinnější, mnoho zdravotních pracovníků ale nezná tento účinek zeleného ječmene.

Proto aby byly enzymy účinné je právě důležitá výroba ječmene, osobně znám několik značek, které uvádějí na ječmeni informace o obsahu enzymů, ale přitom používají způsob výroby, který enzymy ničí.

Test kvality zeleného ječmeneZelený ječmen a problémy s klouby

Bolesti a záněty kloubů jsou dnes velice častým onemocněním. Ječmen na ně dle našich zkušeností účinkuje díky svému silnému enzymo-terapeutickému účinku a také dodáním mikronutrientů a antioxidantů

Zelený ječmen na záněty

Záněty obecně ječmen řeší, obecně zelené potraviny i ve stravě snižují zánět v těle (v krevních testech CRP)

Sport

Zelený ječmen i chlorella jsou výborné pro sportovce. Zvyšují výkony a zlepšují regeneraci po sportu. 

Zkušenosti výživovové poradkyně Mgr. Pavly Široké, autorky webu

Test kvality zeleného ječmene

Dávkování zeleného ječmene

Test kvality zeleného ječmene

Poradna k objednávce

Pokud budete chtít poradit s tím, jeslti je pro vás vhodná chlorella nebo ječmen (či oboje), nebo poradit s kvalitou, či s dávkováním na určitou diagnozu, napište to prosím do vaší objednávky a my se s vámi spojíme. 

Zkušenosti našich zákazníků

Jana B., Křižanov, chronická únava, úzkost: Dobrý den Pavlo, chtěla bych si od Vás objednat Zelený ječmen a chlorellu.

První balíček těchto produktů jsem si objednala před 2 měsíci, jsem na max dávce a jsem moc spokojená. Ještě to není s ekzémem úplně v pořádku, ale je to daleko lepší.

Ječmen již mám dopitý a chlorellu dobírám, potřebovala bych nové zelenáče. Děkuji moc, s pozdravem Jana B.

Jak vybrat zelený ječmen aneb Na co si dát pozor, když hledá

Test kvality zeleného ječmene

1. Místo pěstování

Zásadní vliv na kvalitu zeleného ječmene má místo jeho původu. Mladý ječmen vyžaduje skutečně dobrou půdu pro pěstování, čisté ovzduší a dostatek slunečního svitu.

K nejlepším lokalitám proto patří americký Utah, kde se nacházejí bývalá sladkovodní jezera vytvářející perfektní podmínky pro pěstování.

Dobrý mladý ječmen se pěstuje také na Novém Zélandu či v Austrálii.

2. Způsob zpracování

Aby byli výrobci a distributoři schopni zachovat v mladém ječmeni co nejvíce vitamínů, minerálů či aktivních enzymů, musejí jej nejen sklízet v době, kdy dosahuje výšky maximálně 20–25 cm, ale také zpracovávat (sušit) při maximální teplotě 31 °C. Pokud výrobce avizuje něco jiného, dejte si pozor. Počet tělu prospěšných látek v zeleném ječmenu bude pravděpodobně nižší, než by býval mohl být. A to je přeci škoda, nemyslíte?

3. Informace o obsahu účinných látek

Hledáte informace o obsahu účinných látek a ne a ne je najít? Pokud prodejce na krabičkách zelených potravin či v příbalových letácích neuvádí téměř nic o obsahu účinných látek, zbystřete. Může to znamenat dvojí. Buď výrobek příliš velké množství kvalitních látek neobsahuje, nebo výrobce nedbá na jeho kontrolu a testování, a vlastně sám netuší, co je jeho obsahem.

Budete mít zájem:  Lupénka A Její Léčba?

4. Certifikace a dodržování standardů kvality

Stejně jako jiné celostní potraviny, také zelený ječmen musí splnit podmínky kladené státem. Obsah kadmia, olova, rtuti i jiných látek proto nesmí překročit předem stanovenou hranici. Čím nižší tato hranice navíc je, tím lépe pro jeho konzumenty.

Například každá dodávka zeleného ječmene Green Ways prochází bezpečnostním auditem, senzorickou analýzou, nutričním rozborem a doplňkovým rozborem mikronutrientů. Přesně tudíž víme, jaké látky a v jakém množství ječmen obsahuje.

Co se týče certifikace, je Ječmen Green Ways držitelem ISO 9001:2015 a rovněž HACCP (Hazard Analysis and Cricical Control Points). Druhý zmíněný certifikát analyzuje, monitoruje a stanoví kontrolní kritické body při výrobě a zpracování potravin a předchází tak jakémukoliv jejich ohrožení.

5. Cena

Kvalita stojí peníze, a tak pokud výrobek, o který máte zájem, vyniká především nízkou cenou, opět je na místě pátrat po dalších informacích.

Kvalitní zelený ječmen se obvykle pěstuje v pečlivě vybraných, čistých lokalitách v zahraničí (viz bod 1) a do Evropy se dováží. Kromě toho se suší za pomoci pokročilé technologie.

Každá várka se také testuje, aby bylo ihned jasné, jaké množství látek obsahuje. To vše se odráží v ceně.

Green Ways-chlorella, ječmen

Chlorella obsahuje širokou škálu biologicky aktivních látek. Je například jedním z nejbohatších zdrojů chlorofylu, jemuž vděčíme za život na této planetě. Abychom chlorellu co nejvíce zpřístupnili našemu trávicímu traktu, používáme metodu sprejového sušení STEAM.

Ta zaručuje ideální poměr dvou kvalit: vysoké vstřebatelnosti nutričních látek (minimálně 80 %) a minimálního poškození buněčného obsahu.

Na chlorelle a dalších fotosyntetizujících organismech závisejí vyšší formy života. Řasy jsou proto základem celého vyššího potravního i životního řetězce.

Chlorella je jednobuněčná, pro život dokonale vybavená sladkovodní řasa, jež patří mezi nejjednodušší, ale nejdynamičtější formy života.

Tablety Chlorelly Green Ways lze přirovnat k zeleninovým konzervám nejvyšší kvality. Jde o vitální a neuvěřitelně rychle se dělící rostlinné buňky, které tělu dodají vitamíny, minerály, aminokyseliny či antioxidanty. Díky tomu jsou dokonalou nutriční základnou pro uspěchané a unavené lidstvo.

BLIŽŠÍ INFORMACE O ZELENÝCH POTRAVINÁCH, I MOŽNOST ZAKOUPENÍ – po osobní konzultaci (viz kontakty).

Zelené potraviny – JEČMEN

Test kvality zeleného ječmene

Ječmen Green Ways je enzymatický elixír plný života. Představte si mladou rostlinku ječmenné trávy, jak klíčí, proráží tvrdou krustu zeminy a roste vzhůru ke slunci.

Tento cílevědomý, mladistvý organismus je sklízen v období svého rozpuku. Je zpracován v okamžiku, kdy nasál nesmírné množství živin a energie ze země, vody, vzduchu a slunce.

Tyto základní elementy se přirozeně přetváří na komplexnější látky, jež poté využívá vyšší potravní řetězec, a tudíž i my.

Hans Günter Berner v knize Hladovění nad plným hrncem popisuje situaci, v níž člověk, který dosyta jí, umírá na nutriční podvýživu, protože se sytí „hladovými“ plodinami vzešlými z vyčerpané půdy.

Jak vidíte, přebytek nekvalitní stravy nepřináší našemu tělu užitek, ale škodu. Proto u zelených potravin Green Ways dbáme dvou zásad.

Pro pěstování vybíráme nutričně bohaté lokality a pro zpracování produktu šetrné technologie, které zajišťují zachování všech živin.

BLIŽŠÍ INFORMACE O ZELENÝCH POTRAVINÁCH, I MOŽNOST ZAKOUPENÍ – po osobní konzultaci (viz kontakty).

Jaký je účinek zelených potravin na organismus?

Jejich složení a účinek na lidský organismus je komplexní. Neobsahují žádné „prázdné“ kalorie, jedovaté látky, barviva, stabilizátory, plnidla, pojidla či jiné nežádoucí nebo nevhodné balasty.

Svým složením jsou nejblíže přirozené racionální stravě. Samy jsou totiž přirozenou a racionální stravou.

  • Díky svému složení mají na organismus a jeho funkce vysoce pozitivní vliv.
  • Organismus zbavují toxických látek, nežádoucích balastů a usazenin.
  • Doplňují do organismu základní stavební kameny pro správnou funkci jednotlivých orgánů, metabolismu a imunitního systému (vitaminy, minerály, stopové prvky, antioxidanty, aminokyseliny, nukleové kyseliny, nenasycené mastné kyseliny, enzymy, chlorofyl a několik zcela unikátních látek).
  • Podporují přímo (přes lehce zásadité pH – 7,5) i nepřímo (zvyšováním přirozené obranyschopnosti) hojení veškerých zánětů v organismu.
  • Působí probioticky.
  • Pro své komplexní složení a komplexní účinky na organismus jsou nadřazeny potravním doplňkům.
  • Působí jako adaptogeny, tedy mají schopnost zvýšenou funkci orgánů a systémů zklidnit a naopak jejich sníženou činnost povzbudit.

Výrazně zpomalují buněčné stárnutí. Zjištěno měřením hodnoty elektronegativity buněčných jader.

  1. Dodávají jak fyzickou, tak i psychickou sílu a vytrvalost, protože mají vysokou bioenergetickou hodnotu.
  2. Nijak zásadně neovlivňují klasické léky, jejich účinek ani nezvyšují, ani nesnižují.
  3. Jejich účinek na organismus je komplexní. To znamená, že jej čistí, hojí jeho záněty, podporují obnovu normální střevní mikroflóry, doplňují do něj veškeré důležité látky (vitaminy, minerály, všechny esenciální aminokyseliny, stopové prvky, antioxidanty a další) a zvyšují jeho přirozenou obranyschopnost

Na co všechno lze zelené potraviny použít?

  • k prevenci a podpůrné léčbě zánětů a infekčních onemocnění
  • k prevenci a podpůrné léčbě metabolických poruch
  • k prevenci a podpůrné léčbě onkologických stavů
  • k prevenci a podpůrné léčbě kardiovaskulárních onemocnění
  • k prevenci a podpůrné léčbě onemocnění dýchacích cest
  • k prevenci a podpůrné léčbě poruch trávicího systému
  • k prevenci a podpůrné léčbě onemocnění ledvin a močové soustavy
  • k prevenci a podpůrné léčbě kožních onemocnění
  • k prevenci a podpůrné léčbě neurologických onemocnění
  • k prevenci a podpůrné léčbě onemocnění pohybového systému
  • k prevenci a podpůrné léčbě poruch žláz s vnitřní sekrecí
  • k prevenci a podpůrné léčbě onemocnění lymfatického systému
  • k prevenci a podpůrné léčbě gynekologických onemocnění
  • k prevenci a podpůrné léčbě chorob prostaty a m. pohlavních orgánů
  • k prevenci a podpůrné léčbě některých duševních poruch
  • k prevenci a léčbě zubního kazu, nemocí dásní a parodontózy
  • k prevenci a léčbě alergií a autoimunitních onemocnění
  • k prevenci a podpůrné léčbě i toho, co zde není uvedeno
  • ke zvýšení celkové psychické i fyzické odolnosti a výkonnosti
  • k urychlení regenerace po operacích a úrazech
  • k odstranění překyselení organismu
  • k šetrné denní očistě těla
  • k doplnění chybějících důležitých látek
  • k pochopení skutečnosti, že nejlepší lékař je naše vlastní tělo, a pokud ho správně podpoříme, dokáže zázraky

Již dvě desetiletí se věnujeme kvalitě zelených potravin, dvě dekády zvyšujeme standardy kvality GW. Pro potvrzení našeho postoje ke kvalitě níže uvádíme stručný výčet certifikací od akreditovaných a nezávislých autorit, které jsme získali a na nichž nadále pracujeme.

Norma ISO 9001

Organizace, která vlastní certifikaci ISO 9001:2016, musí v souladu s jejími požadavky vytvářet, dokumentovat, uplatňovat a udržovat systém managementu jakosti a neustále zlepšovat jeho efektivnost.

Také musí identifikovat, jaké procesy je třeba následovat pro dosažení a udržení kvality svého produktu, a ty aplikovat v celé organizaci.

Norma zavedla do praxe řízení jakosti některé nové přístupy, jako například zapojení všech pracovníků do snahy dosáhnout co nejvyšší kvality výrobku, dokumentování rozhodujících provozních činností, identifikaci klíčových procesů, striktní monitorování a měření procesů a výrobků nebo vyhodnocení zjištěných údajů.

Certifikovaný systém HACCP

HACCP je certifikovaný systém mapující kritické body ve výrobě, přípravě a skladování, přepravě a uvádění pokrmů do oběhu.

Tento systém hledá a popisuje, v jakých bodech přípravy produktu existuje největší riziko porušení zdravotní nezávadnosti pokrmů, jak provádět jejich kontrolu a vede o nich evidenci. Mezi zajímavosti patří fakt, že tento systém byl původně vyvinut v 60. letech 20.

Budete mít zájem:  Biologická Léčba Revmatismu Zkušenosti?

století v NASA ve spolupráci s výzkumnými laboratořemi armády USA. Již tehdy bylo hlavním posláním stanovit kontrolní mechanismy výroby a distribuce potravin, v tomto případě pro předcházení alimentárních potíží astronautů.

Certifikát o zdravotní bezpečnosti Státního zdravotního ústavu

Tento certifikát vydává Státní zdravotní ústav, který svou působností spadá pod Ministerstvo zdravotnictví ČR. Dokládá, že naše produkty jsou zdravotně nezávadné a dodržují všechny legislativní standardy České republiky, potažmo Evropské unie. Certifikát je vydáván vždy na konkrétní období dané zákonem.

Aktuálně jsme získali certifikaci s platností do roku 2022. Následně budeme opětovně procházet certifikačním procesem, který zahrnuje detailní laboratorní analýzu.

Protože nám však na kvalitě zelených potravin Green Ways záleží, podrobujeme všechny výrobní šarže důkladným rozborům, nehledě pouze na požadavky dané legislativou.

Atesty obalových materiálů

Důležitou součástí našich produktů jsou také obaly, které je uchovávají a chrání.

I ty musí splňovat stanovené normy dané nejen zákony České republiky a Evropské unie, ale také našimi vlastními požadavky na vysokou kvalitu.

Soulad našich obalových materiálů s legislativou hodnotí nezávislá certifikační autorita, konkrétně Institut pro testování a certifikaci, a.s. ve Zlíně.

Zelené potraviny: dvě odborné studie z roku 2018

Období intenzivního tréninku bývá u mnoha lidí spojené se zhoršením imunity. Řada vědeckých studií a experimentů ukazuje, že sportovci (často vytrvalostní atleti), kteří se věnují namáhavému a dlouhodobému tréninku, častěji trpí na výskyt infekcí v horních cestách dýchacích.

Předpokládá se, že jejich vyšší náchylnost k těmto onemocněním (takzvaná imunodeprese) souvisí právě s přílišným a delší čas trvajícím zatížením organismu, které tvrdý trénink obnáší.

Jakýkoli přírodní prostředek, jenž dokáže zvýšit odolnost samotné imunity při sportovní zátěži, je tedy velmi žádaný.

Jedním z nutričních doplňků s prokázaným vlivem na imunitní systém je právě jednobuněčná řasa Chlorella pyrenoidosa.

Její pozitivní přínos pro imunitu sportovců ukázala už například studie s názvem Užívání chlorelly zmírňuje sníženou sekreci SlgA ve slinách účastníků sportovního soustředění Kendó (Otsuki, Shimizu, Iemitsu, Kono), kterou najdete přeloženou ve Sborníku odborných studií Green Ways. Kromě ní se na vliv chlorelly na imunitní systém sportovců během zvýšené zátěže zaměřila také studie, za jejíž realizací stojí Corinna Chidley a Glen Davidson, dvojice vědců z Fakulty tělovýchovy a sportu univerzity v britském Kentu.

Badatelé dle principů experimentální studie rozdělili 26 účastníků do dvou skupin.

Na počátku experimentu oběma skupinám odebrali vzorky slin pro stanovení množství takzvaného imunoglobulinu A (lgA; v tomto případě přesněji jeho sekreční formy – slgA).

Imunoglobulin A neutralizuje antigeny na povrhu sliznic a spolupodílí se na obranném mechanismu sliznic. Potýká-li se tělo s jeho nedostatkem, je náchylnější právě k onemocnění horních cest dýchacích.

Následující čtyři týdny dostávala experimentální skupina 6 g chlorelly denně. Kontrolní skupina pokračovala bez přidání jednobuněčné řasy do jídelníčku. V průběhu 4.

týdne experimentu proběhl dvoudenní intenzivní intervalový trénink, a to včetně fyzického testu VO2MAX, který je považován za jeden z nejobjektivnějších ukazatelů kondice. Po tréninku byl znovu odebrán vzorek slin.

Další dva týdny pokračovala experimentální skupina s konzumací chlorelly, než došlo k závěrečnému měření.

Podle výsledků konečného testování chlorella zvyšovala u experimentální skupiny vylučování sekretu slgA v klidových fázích před tréninkem a po něm.

Výsledky tudíž naznačily, že Chlorella pyrenoidosa může být pro sportovce prospěšná právě v době před i po intenzivním tréninku a může potenciálně snižovat náchylnost k onemocněním horních cest dýchacích, které přicházejí společně s oslabením organismu po tréninku. U kontrolní skupiny naopak ke zvýšené sekreci ochranných sIgA nedošlo.

2) Preventivní a terapeutická role funkčních složek ječmene u chronických nemocí

Mladý ječmen je jednou z nejlepších funkčních potravin, která nejen vyživuje lidské tělo, ale zároveň ho zbavuje toxinů.

Ječmen je bohatý na kyselinu gama-aminomáselnou (GABA), flavonoidy (například saponarin nebo lutonarin), superoxid dismutázu (SOD), ale i draslík, vápník, chlorofyl, dietární vlákninu, polyfenoly a samozřejmě celou řadu vitamínů (A, B1, C či E).

Ječmenná tráva díky tomu podporuje spánek, má antidiabetické účinky, reguluje krevní tlak a rovněž má antidepresivní, detoxikační i protizánětlivé účinky. A to zdaleka není vše.

I proto byl zelený ječmen skupinou čínských vědců z nejrůznějších národních univerzit vyhodnocen jako potravina, která může hrát zásadní preventivní a terapeutickou roli také pří léčbě chronických onemocnění. Díky funkčním látkám, jež obsahuje, může konkrétně pomoci při následujících obtížích:

Poruchy spánku

Jak již bylo řečeno, sušená šťáva z listů mladého ječmene obsahuje vysoké množství GABA (až několikanásobně více než jiné potraviny, v tomto konkrétním případě rýže), vápníku, kalcia a tryptofanu, které podporují zdravý spánek.

Negativní projevy diabetu

Mladý ječmen je schopen zachytit volné radikály kyslíku, snižuje hladinu cholesterolu a hladinu krevního cukru. Například saponarin v něm obsažený se podílí na stabilizaci hladiny glukózy v krvi po jídle.

Zvýšený krevní tlak

Vzhledem k podobnosti porfyrinových jader chlorofylu a hemoglobinu má chlorofyl významný terapeutický účinek při nedostatku hemoglobinu. Vliv na regulaci (přesněji snížení) krevního tlaku má i zmíněný saponarin. Kromě toho ječmen napomáhá průtoku krve.

Snížená odolnost imunitního systému

Extrakt z listů mladého ječmene má takzvané imunomodulační účinky, tudíž pozitivně ovlivňuje funkci imunitního systému a zvyšuje aktivitu jeho složek.

Poruchy funkce jater

Mladý ječmen chrání játra před zánětlivými reakcemi vyvolanými například alkoholem. Nedostatek výše jmenovaného enzymu SOD (superoxid dismutázy, přesněji CuZn-SOD) navíc může způsobit až rozvoj rakoviny jater.

Deprese

Deprese není jen jedním z nejrozšířenějších psychických onemocnění na světě, ale rovněž bývá spojována s rizikem vzniku rakoviny, demence, obezity či diabetu. Už dřívější studie prokázaly silnou korelaci (prozatím ne kauzalitu) mezi sníženým množstvím kyseliny gama-aminomáselné a výskytem deprese.

Kromě uvedených příkladů podle dané studie napomáhá konzumace zeleného ječmene též při léčbě nádorových onemocnění, léčbě zánětlivých onemocnění, při modulaci metabolismu tuků, při prevenci kardiovaskulárních chorob, onemocnění srdce či zmírnění atopické dermatitidy.

Také dodává tělu antioxidanty, vitamíny, minerály či enzymy. Ječmen tak aspiruje na post vůbec nejlepší funkční potravy a buněčné výživy na světě.

Zdroj:

https://www.gw-int.net/produkty/

Zelenáči – chlorella a zelený mladý ječmen

Velký význam má sledování kvality u chlorelly pyrenodoisy, jednobuněčné sladkovodní řasy. Dokáže z těla vyvázat těžké kovy a další chemické látky díky vláknině.

Chlorella v našem těle funguje velmi jednoduše, obsahuje kvalitní živiny, jako jsou například rostlinné bílkoviny, chlorofyl, celou řadu vitamínů řady B a v neposlední řadě také například vlákninu. Právě díky vláknině dokáže velmi šetrně čistit naše střeva a působit jako prebiotikum.

Je jako starostlivá maminka, která v našem těle pečlivě uklízí a zajišťuje, aby naše střeva a tutíž i naše imunita byla v dobré kondici.

Záleží na prostředí, kde zelená rostlina žije

Aby nám v těle dobře sloužila, je důležité, aby se pěstovala ve velmi čisté pravidelně kontrolované vodě. Pokud tomu tak není, navazuje na sebe škodlivé látky obsažené ve vodě, ve které roste. Když takto nekvalitní chlorellu jíme, rozhodně nepracuje tak, jak by měla nebo mohla. Užitek, který očekáváme, pak nepřichází.

Budete mít zájem:  Ostružiny Vliv Na Zdraví?

Je proto nezbytně nutné chlorellu pravidelně kontrolovat. Výrobce by měl kontrolovat každou dávku, kterou uvádí do oběhu. Pokud chcete opravdu kvalitní produkt, měli byste znát svého dodavatele a ten by měl mít k dispozici volně nebo na vyžádání testy právě na těžké kovy případně další látky jako jsou herbicidy, pesticidy, mikrobiologické rozbory apod.

Vysvětluje Mirka Slámová.

Kvalitní výrobky nepotřebují pojiva a barviva

Ty se k ní někdy při zpracování přidávají. Pokud se chlorella vyrábí správných způsobem, je ji možné slisovat do tablet bez použití plniv nebo barviv. Při výrobě se totiž pouze poruší její buněčná stěna a živiny uložené v chlorelle zůstanou uvnitř.

Zároveň jsou ale pro nás pro lidi využitelné. Čistá chlorella má smaragdově zelenou barvu a její chuť může lehce připomínat oříšky. Její sytě zelená barva je způsobená velkým množstvím chlorofylu, který má hojivé a protizánětlivé účinky.

Chlorellu s pojivy poznáte tak, že bude mít jen lehce zelenou nebo dokonce šedou barvu.

Mladý zelený ječmen – tráva plná chlorofylu

Nápoje z travin byly pro svůj obsah živin využívány už ve starém Řecku ale také například v Americe na začátku dvacátého století. Dokud je ale nenahradily synteticky vyráběné vitamíny. Nevýhodou travin pro nás vždy bylo to, že jsme se jako celek nedokázali v našem zažívacím traktu zpracovat. Travní vláknina je příliš ostrá a pro nás, lidi, nestravitelná.

  • Chlorofyl působí silně protizánětlivě, okysličuje organismus a podporuje krvetvorbu. Produkt, který se k vám dostává, by měl být co možná nejčerstvější.

Abychom mohli traviny využít i pro sebe, muselo dojít k jejich úpravě a to tak, že se ječmen poseká, když doroste cca do 20 centimetrů, odšťavní a při nízkých teplotách do 40 stupňů celsia usuší. Díky tomu si zachová obsah pro nás důležitých živin a zároveň odpadá problém s nestravitelnou travní vlákninou. Je opravdu důležité hledat pouze travní nápoje bez vlákniny.

Navíc dnes má celá řada lidí problémy se záněty ve střevech, stále roste počet lidí s Crohnovou chorobou nebo dráždivým tračníkem a tam by vláknina mohla způsobovat potíže. Varuje poradkyně Mirka Slámová.

Kvalitní nápoj z travin je přirozeně bez lepku

Zelené osení, ze kterého se travní doplňky vyrábí, totiž lepek neobsahuje, ten se v rostlině objeví až ve chvíli, kdy se utvoří klas a kolínko.

Pokud si ale chceme být jisti, je potřeba znát i proces pěstování ječmene, je totiž důležité hlídat plevele, které spolu s ječmenem rostou. Ty mohou růst rychleji a dozrát dříve než ječmen.

Doplňky pak mohou lepek obsahovat. Váš dodavatel by vám měl být schopen tyto věci vysvětlit. 

Správné zacházení odstraňuje přidané látky – stabilizátory a pojiva

Není nutné do kvalitních produktů přidávat stabilizátory a pojiva. Pokud se dodrží správný postup výroby, jsou produkty bez přidaných látek při správném zacházení s nimi velmi stabilní. Správné zacházení znamená nevystavovat ječmen slunečnímu záření a vysokým teplotám.

Cena a kvalita produktů

Navíc nápoje bez vlákniny jsou pro nás zajímavé i z pohledu ceny.

Produkty, které opravdu obsahují jen sušenou šťávu, jsou dražší, ale naše tělo je opravdu 100% využije, tudíž pak v přepočtu na to, co tyto nápoje v našem těle umí, je cena ve srovnání s nápoji s vlákninou mnohem nižší.

Obvykle nám totiž také stačí menší množství produktu. Nápoje bez vlákniny a stabilizátorů se dají pak užívat dlouhodobě, protože nehrozí možné poškození střeva travní vlákninou. Při dlouhodobém užívání také mají největší efekt.

Při výrobě a zpracování zelených potravin velmi záleží na každém kroku, aby se k zákazníkovi dostal opravdu kvalitní produkt. Jedině tak totiž z něj můžeme mít užitek. Toto by ostatně mělo platit i u ostatních potravin, aby jídlo mohlo plnit svoji primární funkci a být pro nás zdrojem kvalitních živin, které nás udrží v dobré zdravotní i psychické kondici.

Diskuze Mladý ječmen – který?

Velikost písma:

Já mám Green ways a pohoda, jen nemám srovnání s jinými značkami.
Známá mi doporučila green ways s tím, že je to sušená šťáva a že je
nejlepší, tak jsem ji poslechla Prý jsou dva druhy, sušená šťáva, což
prý snese snad každý, a sušená rostlina, to prý u někoho občas
způsobí problémy.
Jinak že bych se po půl roce s ječmenem cítila výrazně jinak říct
nemůžu Byl mi doporučen jako prevence
těhotenské cukrovky, kterou jsem v prvním těhotenství měla, tak to
zkouším.

GW, vše ostatní na co jsem narazila je jen rozemletá tráva.

Mně by zajímalo, zda máte srovnání s práškem a s tabletami?

Jedině GW a pokud jinou značku, tak si sakra vybrat a nebrat ten, který je
připraven ze sušených lístků ječmene a nikoliv se šťávy z lístků
(někde na netu je srovnávací tabulka a mají tam tento parametr).

Jednou jsem
málem naletěla paní v bylinkářství, když mi tvrdila, že ječmen od
virde je sušená šťáva, naštěstí mi dala ochutnat a já po prvním loku
věděla, že si ten obal ani nepřečetla, protože to tam je přímo napsané,
že je to vyrobeno ze sušených lístků.

Právě ten z těch sušených
lístků je takový zakalený, není tak krásně zelený a má takovou divnou
pachuť, měla jsem možnost ochutnat dva druhy ze sušených lístků a oba dva
mi připomínaly smectu. Takže jsme s mužem dospěli k závěru, že GW je
nejlepší.

Vsem moc dekuji. Uz jsem si objednala ten od GW. A jeste bych se zeptala,
jestli jste pri uzivani nektera zhubla?

Holky mám dotaz piju caro místo kafe to je vlastně také forma ječmene
mladého a někde jsem četla že je ječmen proti depresi nebo že napomáhá
proti depresi…myslite že je to i ten nápoj caro samozrejme na to
nespolýhám ale napadlo mě že pravidelným pitím by to také mělo
fungovat…??CO myslíte???

@Anonymní píše:
Holky mám dotaz piju caro místo kafe to je vlastně také forma ječmene
mladého a někde jsem četla že je ječmen proti depresi nebo že napomáhá
proti depresi…myslite že je to i ten nápoj caro samozrejme na to
nespolýhám ale napadlo mě že pravidelným pitím by to také mělo
fungovat…??CO myslíte???

mysláím, že určitě ne.

Taky si myslím že to fungovat nebude

Nezkoumala jsem zdravotní účinky cara, ale caro je pražené, mladý
ječmen je šetrně sušený, takže vlastně živý, to bude ten zásadní
rozdíl.

Čau holky, taky už skoro dva roky doma jíme jenom ječmen a chlorellu od
GW, je to nejvyšší kvalita co může být, drcené seno které vydávají za
štávu akorát dráždí stěny žaludku a střev tak je drhne jak jemný
prášek na nádobí a chorellu mají 100% čistou, takže nehodlám baštit
šmejdy na kterých ostatní vydělávají,

Ječmen jedině v prášku, je to sušená štáva, plná enzymů atd.
takže po rozmýchání s vodou je z toho zase štáva jak ji vylisovaly

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector