Kyselé Okurky A Zdraví?

Nakládané okurky jsou bohaté na vlákninu, přispívají k revitalizaci trávicího traktu a předchází zdravotním potížím spojeným se špatným trávením. Mimo to podporují rychlejší hubnutí. Jakákoliv nakládaná zelenina (či zeleninová směs) včetně okurek je výborným zdrojem pro alkalizaci těla.

Proč jíst kyselé okurky?

Podporují hubnutí

Okurky mají nízkou energetickou hodnotu, protože obsahují 96 % vody. Jsou bohaté i na minerální látky, zejména draslík, hořčík, fluor, zinek a selen, z vitamínů pak A, skupiny B, samozřejmě C a také F, jenž zvyšuje přímé spalování tuku, a tak podporuje hubnutí.

Kolik vazi kyselá okurka?

Hodnoty uvedené v tabulce jsou pro 100 g potraviny. Nakládané okurky mají nízkou energetickou hodnotu, protože obsahují 96% vody.

okurky nakládané

Energetická hodnota 14 kcal
Bílkoviny 0,64 g Sacharidy 3 g
Tuky 0,1 g Vláknina g

Kolik kcal má kyselá okurka?

okurka kyselá

Energetická hodnota 30 kcal
Bílkoviny 0,4 g Sacharidy 6 g
Tuky 0,1 g Vláknina 1 g

Jak využít nakládané okurky?

Kdo by nemiloval nakládané okurky. Jsou tak křupavé a díky své lahodné chuti se hodí jak do salátů, tak do sendvičů nebo jen jako rychlá dobrota, když náš přepadne mlsná. Jakmile je sníme, zůstane nám ve sklenici koprový nálev, který většina z nás ihned vylije do odpadu a sklenici zrecykluje/vyhodí.

Kdy jíst sterilované okurky?

Okurky propícháme, naskládáme do sklenice (čtyřlitrové), proložíme koprem a zalijeme horkým nálevem s kořením. Za 24 hodin můžeme rychlokvašky jíst.

Kolik gramů má okurka?

Většinou se jejich délka pohybuje kolem 25 cm při průměrné váze 400 g, výjimkou ale není délka 45 cm a váha kolem 1,5 kg. Některé druhy, například Miniokurky, velmi oblíbené např. v Německu nebo ve Francii, ale dosahují délky maximálně 15 cm a průměrné váhy pouze okolo 150 g.

Budete mít zájem:  Kapsaicin: poklad ukrytý v pálivých paprikách

Jak se nakládají okurky?

Postup: Do každé zavařovací sklenice vložíme spolu s okurkami 5 kuliček černého pepře, 3 kuličky nového koření, bobkový list, hořčičné semínko, kopr a cibuli a mrkev nakrájené na kolečka. Naplněné sklenice zalijeme povařeným lákem. Nesterilujeme, sklenice pouze pevně uzavřeme a necháme odležet v chladnějším prostoru.

Jak zpracovat velke okurky?

Nakrouhané a osolené okurky necháme ležet 6 hodin, pak slijeme šťávu a zalijeme okurky vychladlým svařeným octem a solí (750 ml vody 250 ml octa 20 g soli, 50 g cukru). Někdy se přidával do okurek křen, jindy drcený bílý pepř či kuličky jalovce. Uchovaný v chladu vydržel okurkový salát i několik měsíců.

Jak zpracovat okurky nakládačky?

Operte okurky a oloupejte cibuli, vše nakrájejte na kostičky, posolte a nechte alespoň hodinu odležet. Do hrnce nalijte vodu a ocet, přidejte koření, sůl a cukr. Svařte nálev. Okurky s cibulí naplňte do sklenic, zalijte ještě horkým nálevem a sterilujte 15 minut na 85 stupňů.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector