Jak Může Složení Stravy Ovlivnit Zdraví Člověka?

Jednoduché rozdíly při volbě potravin nám mohou dodat vhodnou směs aktivních živin potřebných k udržení dobrého zdravotního stavu. Naopak nedostatečný přísun vitamínů a minerálů, popřípadě špatný a nevyvážený poměr sacharidů, tuků a bílkovin může nepříznivě ovlivnit naše zdraví a vést k obezitě.

Jaká je správná strava pro dospělého člověka?

Rozlišuje se strava smíšená, vegetariánská, syrová, makrobiotická, kyselinotvorná a zásadotvorná. je pro člověka přirozená a odpovídá jeho fyziologickým potřebám. Správně vyvážená strava musí mít správný poměr základních organických živin. U dospělého člověka má být celková energetická potřeba krytá asi z 15 % bílkovinami, 30 % tuky a 55 % glycidy.

Jak zvolit správnou přípravu stravy?

Správná příprava stravy– zvolit šetrnou předběžnou i tepelnou úpravu potravin podle druhu. Správné časové rozložení jídla– 3 až 5 denních jídel. U nás je zvykem konzumovat snídani, oběd, večeři, které se doplňují přesnídávkou a svačinou. Prostředí, kde je jídlo konzumováno – způsob servisu, kulturnost prostředí, vzhled pokrmu.

Jaké jsou základní živiny stravy?

Složení stravy – má obsahovat denně správné množství základních živin, vitamínů a minerálních látek. Pokrmy je vhodné kombinovat tak, aby v nich byly zastoupeny všechny základní skupiny potravin.

Jaká je správná strava pro dospělého člověka?

Rozlišuje se strava smíšená, vegetariánská, syrová, makrobiotická, kyselinotvorná a zásadotvorná. je pro člověka přirozená a odpovídá jeho fyziologickým potřebám. Správně vyvážená strava musí mít správný poměr základních organických živin. U dospělého člověka má být celková energetická potřeba krytá asi z 15 % bílkovinami, 30 % tuky a 55 % glycidy.

Jak zvolit správnou přípravu stravy?

Správná příprava stravy– zvolit šetrnou předběžnou i tepelnou úpravu potravin podle druhu. Správné časové rozložení jídla– 3 až 5 denních jídel. U nás je zvykem konzumovat snídani, oběd, večeři, které se doplňují přesnídávkou a svačinou. Prostředí, kde je jídlo konzumováno – způsob servisu, kulturnost prostředí, vzhled pokrmu.

Budete mít zájem:  Prvni Priznaky Rakoviny Krku?

Jaké jsou základní živiny stravy?

Složení stravy – má obsahovat denně správné množství základních živin, vitamínů a minerálních látek. Pokrmy je vhodné kombinovat tak, aby v nich byly zastoupeny všechny základní skupiny potravin.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector