Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

nejen nedělní menu | ReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace

ReceptyOnLine / Jídla / Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit / nejen nedělní menu

Podkategorie: maso, s masem, uzeninou 384, sladké pokrmy 6, ostatní 27 Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Filety tresky obalené v mouce smíchané s červenou paprikou, opečené na oleji, servírované s vařenými brambory hustě posypanými medvědím česnekem.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Opečené plátky bílé ryby podávané s opečenými bramborami krátce podušenými s cherry rajčátky, chorizem a dalšími ingrediencemi.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Opečené vepřové kotlety servírované s vychlazeným bramborovým salátem ochuceným cibulí, salátovou okurkou, vinným octem a ředkvičkami.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Jednoduchý recept na v troubě upečená křidélka spolu s cibulí, zalitá černým pivem, servírovaná spolu s čerstvým pečivem a vychlazeným pivem. Recept ze seriálu Ohnivé kuře vysílaného na TV Prima.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

V plátcích cukety obalený a pak grilovaný ovčí sýr servírovaný s rajčatovou omáčkou a McCain Golden Wedges Crinkle.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Usmažené palačinky naplněné krémovým ragú.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Usmažené palačinky plněné podušenou směsí z masa, paprik, zelených fazolek a bylinek.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Slané palačinky s nasekanou petrželkou plněné restovanými kuřecími prsy, čerstvým kozím sýrem a rukolou.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Zprudka opečená panenka, dopečená v troubě spolu s bramborami, česnekem a cibulkou.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Zajímavá varianta opečeného pangasia servírovaného s rozšťouchanými brambory pokladenými podušenou zeleninou.

Křehké králičí ragú v jemné meruňkové omáčce servírované s těstovinami.

Barevné masité papriky naplněné směsí z mletého masa a dalších ingrediencích, obložené cibulí a další zeleninou, dochucené protlakem, kořením a bylinkami, podlité upečené v troubě, servírované se špagetami.

V trojobalu ochuceným sýrem usmažené plátky telecí kýty, servírované s bramborovou kaší.

Každý z nás má potřebu konzumovat maso úplně jinak. Jestliže patříte mezi lidi, kteří si pochutnají i na bezmasých pokrmech, nebo jste přímo vegetariáni, budete mít z tohoto receptu opravdu radost.

Už napohled hraje jídlo lákavými svěžími barvami a úplně vybízí k ochutnání. Je totiž plný pečené dýně, sladkých brambor, mrkve, semínek, bylinek a také topinamburů, které možná znáte pod názvem „židovské brambory“.

Jedná se de facto o druh slunečnice, jejíž hlíza je jedlá, a to jsou právě topinambury. Nechte si chutnat!

Pečená kachna potřená medem a zázvorem, servírovaná s vařenými bramborovými šiškami obalenými v osmažené strouhance.

Spodní krůtí stehna obalená plátky slaniny, pečená spolu s brambory a větvičkami cherry rajčátek.

Upečené filety z tresky, pokladené máslem, servírované spolu s vařenou čočkou smíchanou s orestovanou, pak chvíli podušenou zeleninovou směsí.

Váleček panenky obložený brambory a hříbky, pekáček vložený do trouby pod gril, vše upečené doměkka a dozlatova, maso potřeme omáčkou Hoisin, brambory okořeněné, vše přelité bílým vínem.

Kuře pečené doměkka, servírované s polentovou kaší nakrájenou na hranolky, které se ještě opečou na oleji dokřupava.

Chřestová sezóna se pomalu rozjíždí, proto jsme tuto zeleninu zařadili do jednoho z receptů. Nejenže je vyhledávanou pochoutku gurmánů, ale také obsahuje mnoho důležitých látek pro náš organismus. Můžeme zmínit třeba betakaroten, který podporuje náš zrak, pokožku a také celkově naši imunitu, protože působí jako antioxidant.

Neodolatelná klasika je kombinace chřestu s holandskou omáčkou. Zkoušeli jste ji někdy připravit? Může to být trochu alchymie, aby vám z ní nevznikla míchaná vajíčka, ale pokud máte dobrý postup, skvělý výsledek je zaručen. Přidejte ještě pečené kuřecí stehno a máte rázem vydatný a zároveň dobře stravitelný oběd nebo večeři.

Topinambury

Topinambury (jeruzalémské artyčoky) jsou podzemní hlízy zvláštního druhu slunečnice. Když je uvaříte, jejich chuť je skutečně trochu blízká slunečnicovým semínkům. Na pohled jsou dost ošklivé a v naší kuchyni vzácné. Jsou ale dostupné i v zimě, takže fungují jako zpestření k další zelenině.

Po uvaření chutnají nasládle. Obsahují nestravitelný polysacharid inulin, se kterým si umí poradit bohužel jen naše mikroflóra. Z toho pak pramení i limity v použití – ve větším objemu topinambury nadýmají.

V jídlech ale topinambury přidávají příjemně nasládlou chuť a mírně kouřovou vůni. Při dlouhé tepelné úpravě se navíc dá jejich stravitelnost a chuť ještě o fous vylepšit.

Nákup a skladování

Sezóna topinamburů u nás začíná na podzim. Dají se ale sklízet i v průběhu zimy a na skladování nejsou moc náročné. Při nákupu vybírejte očima – topinambury by neměly být potlučené ani vyschlé.

Topinambury mají buď pěknou červenou nebo světle hnědou slupku (chuťově se ale neliší). Po nákupu vydrží v lednici v přihrádce na zeleninu až 14 dní.

Příprava

Slupka topinamburů je hodně tenká a bez problémů stravitelná, takže ji nemusíte loupat. Pokud jsou topinambury pěkné, bude úplně stačit, když je pořádně vydrhnete kartáčkem.

Pokud chcete použít topinambury na pyré, je potřeba je oloupat. Dávejte ale pozor, oloupané a nakrájené topinambury na vzduchu po čase zhnědnou. Hnědnutí se dá zmírnit ponořením do vody s trochou citrónové šťávy. Hnědnutí se také zastaví uvařením.

Topinambury jsou jedlé i za syrova. Mají zvláštní křupavou texturu, která trochu připomíná asijské vodní kaštany.

Grilované topinambury

Chcete si topinambury oblíbit na první dobrou? Vyzkoušejte prudké grilování na plotně, při kterém se podobají bramborám pečeným na ohni. Takhle je podávají v kodaňské restauraci Relae s oříškovým máslem a pyré z citrónové kůry.

Čisté topinambury dejte na rozpálený gril nebo na plotnu. Slupka postupně zčerná, topinambury ale asi po 10 až 15 minutách krásně změknou. Píchněte do nich nožem nebo vidličkou, poznáte to snadno. Voní strašně dobře a chutnají ještě lépe. Na ochucení stačí jen trocha soli.

Podobný efekt bez spálené slupky docílíte tak, že si topinambury vcelku předvaříte a pak jen krátce na grilu opečete.

Topinamburové pyré

Pyré z topinamburů je hotové raz dva. Topinambury můžete uvařit nebo upéct se slupkou, pak je rozšťouchat a nastavit s nimi bramborovou kaši. To je nejjednodušší způsob, jak je při vaření zapojit.

Na jemné pyré topinambury oloupejte, uvařte doměkka (ve vodě, ve vývaru, v mléce) a rozmixujte. Nic jiného v tom není. Vždy se ale snažte o kombinaci s další zeleninou.

Pečené topinambury

Topinambury při pečení v troubě a opékání na pánvi pěkně karamelizují a jejich chuť se tím zvýrazní a působí víc sladce. Můžete je péct ve slupce i po oloupání při teplotách okolo 200 °C.

Topinambury se ale dají péct i při vyšší teplotě okolo 230 °C, kdy dostanete podobný výsledek jako při prudkém grilování.

Sladké topinambury

Dají se nějak rozložit nestravitelné polysacharidy v topinamburech? Dají, trvá to ale hodně dlouho. Přesněji je potřeba držet topinambury při teplotě okolo 93 °C po dobu alespoň 8 až 10 hodin.

Můžete je buď pomalu péct nebo vařit ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Sous vide metoda je o něco lepší. Topinambury po dlouhé tepelné úpravě zesládnou, změknou a naberou intenzivní karamelovou barvu. Pokud chcete topinambury použít jako surovinu pro odvážné dezerty, tak je tohle nejlepší cesta!

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Králík Braillon

Kdysi dávno ???? se u nás doma objevila malá kuchařka pohlednicového typu s francouzskými domácími recepty od paní Vlasty Lavalové, která ve své krátké předmluvě (tu jsem si přečetla až teď) píše, že se po válce vdala do Gaskoňska a začala se seznamovat s francouzskou kuchyní.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Moje mamka je výborná kuchařka a nikdy se nebála zkoušet nové věci a tenkrát tu opravdu nebylo snadné přijít k nějaké inspiraci. Tato kuchařka do naší rodiny “zapadla” a pár receptů jsme si doma oblíbili, 2 se staly stálou součástí našeho jídelníčku.

Jedním je vynikající savojská mrkvovo – bramborová polévka, kterou tu určitě taky někdy představím a druhým jídlem je právě králík v hořčici, pečený na bílém víně – králík Braillon.

Recept jsem si proti původnímu jen mírně upravila, přidala jsem k ingrediencím tymián a anglickou slaninu (už tedy nebude jen francouzský ???? a taky jsem upravila teplotu a dobu pečení. Příprava je na to, jak luxusní lahůdka to bude, velmi snadný.

  •  králíka – naporcujte si jej, protože se porce budou předem opékat, je to praktičtější a lépe se jednotlivé kusy osmahnou
  •  Dijonskou hořčici
  •  sůl, pepř, tymián
  •  100 g anglické slaniny na plátky a ty nakrájejte na kousky
  •  250 – 300 ml suchého bílého vína
  •  200 ml šlehačky

Troubu rozehřejte na 150 °C.

Budete mít zájem:  Zánět Svalových Úponů Léčba?

Naporcovaného králíka osolte, opepřete a potřete hořčicí.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Jednotlivé porce v pekáči (nejlépe těžkém litinovém) nebo na pánvi postupně opečte na rostlinném oleji dozlatova.  Pak ve výpeku osmahněte slaninu.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Bude to už dole připečené, jak bylo maso obalené v hořčici, ale nebojte se, dejte oheň tak, abyste si výpek nespálili do černa. Až ho zalijete vínem a budete péct v troubě, udělá vám chuť i barvu omáčky.

K opečené slanině dejte zpět do pekáče maso a zalijte vínem, posypte asi lžičkou sušeného tymiánu, přiklopte poklicí a dejte do trouby. Pečte 2 hodiny. Maso bude zezlátlé i pod poklicí.

Můžete pak ještě nechat 15 minut při 180 °C, ale opatrně, záleží na tom, kolik máte omáčky, aby se vám všechna neodpařila a taky se králičí maso rádo vysouší.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Jednotlivé porce vyndejte z pekáče a omáčku dejte vařit. V kelímku šlehačky rozmíchejte 2 ČL hladké mouky, přidejte k omáčce a míchejte. Provařte asi 5 – 10 minut na středním plameni. Dochuťte, pokud je třeba.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Dejte zpět prohřát maso a můžete podávat. U nás se jí s bramborovou kaší, doma jsme dělávali brambory, ale mohou být i těstoviny. Ani s rýží by jídlo nebylo špatné, sice ne po francouzsku, ale dneska už se to tak přísně nemusí :-).

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Králík Braillon was last modified: 17 června, 2016 by Zdena

Čím lze nahradit obyčejné brambory? – Príma receptář.cz

Ať už chcete zhubnout, nebo prostě jen chcete vyzkoušet nové chutě, můžete nahradit obyčejné brambory jinými alternativami. Může vás až překvapit, jak si je zamilujete a třeba dokonce ve vaší kuchyni zaujmou stále místo.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

fialové batáty

Topinambury – ideální zelenina pro diabetiky

Tato alternativa má skoro stejné složení, jako klasické brambory. Najdete v nich tedy bílkoviny, železo, křemík, jedno procento tuku, 16% inzulínu a draslík. Místo velkého obsahu škrobu, v topinambuře najdete právě inzulín a právě díky tomu představují ideální variantu zeleniny pro diabetiky.

Velmi dobře chutnají i syrové, proto je můžete velmi často najít v salátech, kde se vyskytují nakrájené na jemné plátky. Samozřejmě se také využívají jako klasická příloha, mohou se opéct v troubě a také z nich můžeme udělat náhražku klasické bramborové polévky.

Pokud se pustíte do jejich vaření, nezapomeňte do vody přidat také kapku citronové šťávy, nebo trochu octa. Díky tomu hlízy nezmodrají a zůstanou přirozeně bílé. Pokud jste zvyklí na klasické brambory, jistě dobře víte, že než se uvaří, chvíli to trvá. U topinamburu je tomu ale jinak.

Hlízy jsou velmi měkké, a proto se vaří jen velmi krátkou dobu.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Velmi známé batáty

Batáty se v posledních letech těší velké oblibě a rozhodně se není čemu divit. Na první pohled vás může rychle od jejich koupě odradit cena, která je na rozdíl od klasických brambor poměrně vysoká. Ale i přesto batáty rozhodně stojí za vyzkoušení.

Naleznete v nich například až osmkrát více vápníku a také více betakarotenu než je tomu u klasických brambor. Obecně mají batáty tedy mnohem více vitamínů a také méně kalorií, než mají brambory. Jsou tedy ideální přílohou v případě, že se pokoušíte zhubnout.

Batáty můžete také znát pod názvem sladké brambory a velmi často také bývají považovány za nejzdravější zeleninu světa. Pokud v obchodě vyberete pěkné kousky, nemusíte je ani loupat. Tak budou nejlépe chutnat pečené v troubě s trochou soli a bylinek. Z batátů se dá také připravit vynikající kaše.

Tu připravíte tak, že celé batáty upečete a pomocí lžičky z nich pak vydlabete dužinu, kterou následně ochutíte.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Místo brambor můžete použít i celer

Další varianta pro ty, kteří bojují se svou váhou. Může se vám to zdát jako hloupý vtip, ale ne, místo brambor můžete opravdu v některých případech použít celer. Tato zelenina je doslova nabytá velkým množstvím vitamínů a to se teď na podzim opravdu hodí.

Jak ale celer může nahradit klasické brambory? Pokud milujete klasické bramborové hranolky, můžete vyzkoušet upéct domácí celerové hranolky. Na to budete potřebovat jen celer, olej a koření.

Začneme tím, že celer nakrájíme na stejně velké hranolky a na 2 minuty ho ponoříme do horké vody. Poté ho osušíme a promícháme se všemi ingrediencemi. Dáme je na plech, který vyložíme pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C po dobu 25 minut.

Z celeru můžete také připravit například i celerové pyré, které může skvěle nahradit klasickou bramborovou kaši.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

I kedlubna může nahradit brambory

Kedlubnu jistě znáte všichni.

  Rádi ji přikusujeme jen tak, skvěle chutná i v salátech, ale víte také to, že se dá použít i v teplé kuchyni a že dokonce může nahradit i klasické brambory? Pokud vás zajímá jak, tak si z kedlubny připravte výtečný a zdravý kedlubňák. Jde o klasický bramborák, ve kterém jednoduše nahradíte brambory kedlubnou. Kedlubna je zdrojem velkého množství vitamínů, tak proč si o ně klasický bramborák neobohatit.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Polevka z topinambur recept

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

recept internet

Tématické fráze: topinabury recepty topinabury topinambury-recepty topinanbur topinanbury topinabura topinanbury recepty polevka z topinanbur topinambury-recept na vaření recepty z topinabur topinanbura polévka z tapinambur jak se vaří topinambury recept na topinabury topinanbur recepty topinambur-r

Podobné recepty jako Krémová polévka z topinamburů

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

recept internet

Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme na kolečka nakrájený pórek a rozetřený česnek. Přidáme kaši z topinamburů, vývar, mléko pomerančovou šťávu a asi 1/2 l tekutiny, ve které jsme tapinambury vařili. Přivedeme do varu a ještě 3 minutky povaříme. Poté polévku rozmixujeme. Přendáme do hrnce a

Podobné recepty jako Polévka z tapinamburů

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

recept internet

Způsob přípravy. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na směsi másla o oleje. Poté přidáme očištěné, oloupané, na kostičky nakrájené topinambury.

Podobné recepty jako Topinamburová polévka

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

recept internet

Podobné recepty jako Rychlý salát z topinamburem. Čočkový salát. Těstovinový salát se zeleninou a dresinkem. Okurkový salát s krabími tyčinkami. Salát s kuřecím masem. Caprese salát. Balkánská salátová zálivka. Nové články a rozhovory. Datle aneb mlsejte zdravě a bez výčitek. Semínka – proč je zdrav

Podobné recepty jako Rychlý salát z topinamburem

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

recept internet

Věra Kroupová | 18. 12. 2010 23:10. Jsem ráda,že jsem zde našla tento recept,neboť jsem dostala od syna Radka sadbu topinambur,protože ví,že jsem diabetik a chce abych si z nich vařila,děkuji paní Jitce,že poradila,co s hlízami.

Podobné recepty jako Krémová polévka z topinambur

recept internet

Recept na jednoduchou úpravu topinambur – podzemních hlízy, kterým se také říká židovské brambory. Vareni.cz – recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Vařené topinambury

recept internet

Zeleninový salát se syrovými topinambury. Vyzkoušejte recept na přípravu výborného salátu z méně známe zeleniny. Vareni.cz – recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Michalčin salát z topinambur

recept internet

😛 Milá Pavlo,přece do octové VODY! Dáš vodu a trochu ji okyselíš octem.Nech tam brambory tak půl hoďky,pak octovou vodu slej,brambory propláchni a zalej obyč.vodou se solí. Topinambur je svou přirozenou chutí nasládlý, tak asi proto ta octová voda. Taky to zkusím. Jsou moc zdravé.

Podobné recepty jako Vařené topinambury

recept internet

g topinambur 250 g cherry rajčátka 1 stroužek česnek … syrové,v salátě nebo je přidávám do chutney.Topinambury se nemají loupat,ale pouze omývat kartáčkem.Jinak z tohoto receptu vážně nelze zjistit co s topinambury??? Irena | 9. 3. 2012 17:38. Nechápu, proč byl smazán můj věcný dotaz a proto se pt

Podobné recepty jako Omeleta s topinambury

recept internet

Vyzkoušejte recept na pikantní chuťovku z topinamburu se sýrem a kari kořením. Placičky výborně chutnají s nejrůznějšími dipy a čerstvou zeleninou. Vareni.cz – recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Pikantní kari placičky z topinamburu

recept internet

Postup přípravy. Hlízy topinamburů uvaříme ve vodě podobně, jako brambory. Ještě horké topinambury oloupeme a prolisujeme. Přidáme máslo, prolisovaný česnek, bílý jogurt, šťávu z citronu, sůl a nakonec do kaše z topinamburů přimícháme ještě hrst nasekané petrželky nebo koriandru.

Podobné recepty jako Arabská kaše z topinamburů

recept internet

Plátky topinambur obalíme v hladké mouce, protáhneme rozšlehaným vejcem a obalíme ve strouhance. Obalené plátky topinambur usmažíme z obou stran v rozpáleném oleji. Smažené topinambury podáváme s bramborovou kaší.

Podobné recepty jako Smažené topinambury

Budete mít zájem:  Příznaky Chřipky A Nachlazení?

recept internet

Do nastrouhaných topinambur vmícháme trochu vody s octem. Ze zakysané smetany, soli a prolisovaného česneku připravíme hustou zálivku, kterou zředíme trochou vody. Topinambury promícháme s nasekanými vlašskými ořechy, zalijeme zálivkou a promícháme. Salát z topinambur s ořechy podáváme jako hlavní c

Podobné recepty jako Salát z topinambur s ořechy

recept internet

Na trošce oleje si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, ke které pak přidáme krátce osmažit i na plátky pokrájený řapíkatý celer. Do hrnce přisypeme

Podobné recepty jako Krémová polévka z červené řepy

recept internet

Pokrmy Z mléka / sýra Oběd Večeře Smažen í Rychlovka Slovník pojmů. Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Olomoucké tvarůžky (syrečky) Poličan Strouhanka Vejce. Podělte se s přáteli o recept Mohlo by vám zachutnat. Vepřové maso na kmínu a pivu. Drůbeží játra mojí mámy. Krémová polévka z

Podobné recepty jako Pikantní smažené tvarůžky

recept internet

Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastrouhanou nebo na kostky nakrájenou dýni Hokkaido. Chvíli

Podobné recepty jako Krémová polévka z dýně hokkaido

Tyhle placičky z topinambur jsou moc dobré. Podáváme je jako chuťovku, ale i přílohu ke zvěřinovému guláši. Gramáž všech ingrediencí je orientační, nevážím, dělám od oka. Vareni.cz – recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Smažené topinamburáky

recept internet

Z citronů a mandarinek vymačkáme šťávu, kterou přepasírujeme přes plátno nebo cedník, abychom šťávu zbavili dužiny a peciček, které unikly při mačkání. Vlejeme do hrnce, přidáme 1 dcl vody a zahřejeme – nevaříme. Přisypeme cukr, malou lžičku kyseliny citronové a za stálého míchání necháme cukr rozpu

Podobné recepty jako Citronový sirup

recept internet

Gracia | 16. 12. 2018 13:03. Za mě bohužel nic moc je pravda že ořechy šli bezvadně vyklápět z formy ale to je možná tím že mám silikonovou jinak mi vyšly poměrně tvrdé a to jsem dělala těsto přesně podle receptu naopak krému mi zbylo strašně velké množství .

Podobné recepty jako Plněné ořechy II.

recept internet

Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutíme solí a pepřem. Uvedeme do varu a vhodíme jednu bramboru nakrájenou na malé kostičky a trochu pórku z jemnější bílé části. Po uvaření přidáme trochu smetany.

Podobné recepty jako Krémová pórková polévka

recept internet

Lenko, zadajte si to do googlu, kliknete na obrazky a budete to hned vedet:-) Jsou to hlizy podobne brambor, jsou nasladle a obsahuji hodne prospesne latky. Tento salat ze syrovich topinambur vrele doporucuji!

Podobné recepty jako Salát z topinambur

recept internet

Jahodový pohár s topinambury zasytí, osvěží, výborně a sladce chutná, a to samozřejmě bez cukru. Vareni.cz – recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Jahodový pohár s topinambury

recept internet

Salát z velmi prospěšných topinamburů. Vareni.cz – recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Míchaný topinamburový salát

Máslo rozpusťte v hrnci a orestujte na něm nadrobno nakrájený celer, mrkev a cibuli. Překryjte zeleninu pokličkou z pečícího papíru a restujte na velmi mírném ohni 10 minut.

Podobné recepty jako Kaštanová polévka

recept internet

Dáme vařit litr vody, přidáme brambory a pórek, povaříme, posolíme. Vyndáme kusy pórku, zbytek rozmixujeme, zaprášíme sójovým sušeným mlékem a strouhaným kokosem (polévka se zjemní) a popepříme.

Podobné recepty jako Pórková lehká polévka

recept internet

Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme pokrájený řapíkatý celer a pokrájenou mrkev a ještě krátce smažíme za občasného

Podobné recepty jako Krémová polévka z řapíkatého celeru

recept internet

Krémová polévka z topinambur. Americký koláč . Tvarohový dort s banány „Párkrole“ – párkové kremrole. Jahodová roláda II. – rychle a chutně. Broskvovo-meruňková marmeláda. Doporučujeme. 20 minut. Houbové aglio olio. 15 minut. Francouzský toast ze zbylé vánočky… 60 minut. Vánoční kmen bez lepku. 20 m

Podobné recepty jako Gyros

recept internet

Změklé máslo, tvaroh a pivní sýr vložíme do mixéru, zalijeme pivem a rozmixujeme. Připravenou pomazánku mažeme na kostičky tmavého chleba a podáváme

Podobné recepty jako Krkonošská tvarohová pomazánka

recept internet

Polévku jsem uvařila s malou obměnou. Připravila jsem si nejprve vývar z kuřecího masa (stačí skelety). Maso vyjmout a než kostry obereme necháme povařit ve vývaru mraženou zeleninu pod svíčkouvou. Pak na másle osmažit cibulku, přidat hladkou mouku a orestovat do zlatova. Rozředit mlékem, vlít do vý

Podobné recepty jako Krémová slepičí polévka

Z bílků ušleháme tuhý sníh a dáme stranou. Do žloutků přidáme cukr a ušleháme do pěny. Pak dovnitř zašleháme olej a mouku a opatrně vmícháme sníh z… více o Báječný piškotový dort

Podobné recepty jako Novéy

Fit recepty od Freshbedýnek: Topinamburové pyré

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů 2 fotografie

Ano, inspirace v kuchyni je možná nekonečná, ale říkejte to někomu, kdo musí za plotnou stát každý den. Nebojte se, stačí jen málo a znovu budete za gastro mága. Stačí jen nahradit klasickou bramborovou kaši za topinamburové pyré. 

Dnes vám exklusivně přinášíme jednoduché a přitom chuťově naprosto báječné využití topinambur.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů
Na přípravu této přílohy budete potřebovat:

  • topinamburymáslo (cca 60g/ 250g topinambur)smetanu ke šlehánísnítku tymiánu
  • citron

Postup:

Topinambury pořádně vydrbejte, pokud uznáte za vhodné – také oloupejte. Nakrájejte je na menší kusy a v osolené vodě s máslem a snítkou tymiánu uvařte doměkka. Slijte, ale vzniklý nálev si odložte (zbytek ochucené vody můžete použít pro přípravu různých polévek).

 Přiveďte k varu smetanu a ihned odstavte z ohně. Začněte mixovat topinambury a postupně ji přilévejte, případně i vodu, ve které se topinambury vařily, až dosáhnete požadované konzistence. Dochuťte citronovou šťávou a solí. Pro extra jemnou strukturu ještě můžete propasírovat a znovu přidat máslo.

Tipy: Topinamburové pyré se výborně hodí k jemným rybám, chuť můžete podtrhnout například pečeným česnekem anebo redukcí z červeného vína.My jsme si ke kaši připravili mořského vlka, jednoduchý salátek z rukoly a rajčat a pečený česnek.

foto: Shutterstock, zdroj: freshbedynky.cz

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Tajná spiknutí okolo celebrit nejsou až tak nová. To první se objevilo na sklonku…

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Vesmír se rozpíná a zároveň zrychluje. O tom mezi vědci panuje v zásadě shoda….

RECEPT: Pečené kuře, nádivka a bramborová kaše

Nevíte, jakou dobrotou překvapit rodinu na Velikonoce? Máme pro vás jednoduchý recept, pro pohoštění vašich blízkých a pohlazení jejich chuťových pohárků. Vyzkoušejte náš snadný recept na Pečené jarní kuře s nádivkou z čerstvých bylinek a smetanovou bramborovou kaší. 

# kuře # 2 porce # brambory # pečení

PEČENÉ KUŘE S NÁDIVKOU

    • 2x mini kuřátko
    • 2 starší housky nebo rohlíky
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • Máslo
    • 2 vajíčka – bílky a žloutky zvlášť
    • 50 g šunky
    • Posekané mandle
    • Hladkolistá petržel
    • Rozmarýn
    • Sůl
    • Pepř

1) Nejprve se pustíme do přípravy nádivky. Housku nakrájíme na drobné kostičky, opečeme na troše másla dozlatova a zalijeme smetanou. Přidáme nadrobno nakrájenou petržel, šunku, mandle a žloutky a směs promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme do směsi a patrně promícháme. Osolíme, opepříme.

2) Kuře omyjeme a osušíme. Prsty opatrně uvolníme kůži na prsou a vložíme pod ní plátek másla a nádivku. Zbytek nádivky vložíme dovnitř kuřátek.

3) Kuře ze všech stran důkladně osolíme a trochu opepříme a vložíme do pekáčku s kouskem másla a rozmarýnu.

4) Dáme péct na přibližně 75 minut do předehřáté trouby na 180 °C. V průběhu pečení můžeme kuře podlévat vypečenou šťávou.

POZOR: Rozhodující v chuti je kvalita a původ kuřátka.

Doporučujeme, dejte si práci a sežeňte si kuřátko z BIO chovu či od souseda, o kterém víte, že chová své slepičky s láskou. Nebo pokud si troufáte, tak můžete zkusit začít s chovem vlastních šťastných slepiček –  zde najdete motivaci, proč začít, není to tak těžké, jak si myslíte.

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

    • 3 střední brambory
    • 100 ml mléka

Postup

1) Brambory omyjeme, pokrájíme a dáme vařit na cca 20 minut do osolené vody.

2) Po uvaření brambory slijeme, zalijeme mlékem o pokojové teplotě a rozmícháme.

Budete mít zájem:  Otevření Třetího Oka Příznaky?

3) Na závěr přidáme přepuštěné máslo a promícháme.

Náš výsledek … ????

Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů Vyzkoušejte „bramborovou kaši“ z topinamburů

Ať naše recepty provoní váš slavnostní stůl a Velikonoce jsou plné pohody a spokojenosti.

  • Krásné Velikonoce přeje Šťastná rodina ze statku!
  • Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu,

Strana 2 z 5 –

Ptáčci prostě k české kuchyni patří a my ho tedy nemohli vynechat! Je to jídlo, co ve mě vyvolává vzpomínku na babičku: byla to jedna z mála věcí, …

Biryani je pokrm, který v Indii seženete uplně všude. Kvalita je všude různá, a to i doba přípravy. Oproti běžným indickým jídlům je spíše delší, trvá až …

Letošní podzim je u nás ve znamení květáku. Jako malá jsem ho nesnášela a teď bych se ho mohla užrat. Nejradši ho mám asi syrovej. Ale tenhle …

Myšlenka za tímhle receptem byla jednoduchá: udělat podzimní recept ze zvěřiny, který je moderní a zvládne ho i nekuchař. Guláše už bylo dost! I když u nás jsou …

Dýňovka k podzimu prostě patří, co si budem! Osvědčená klasika je ta s chilli a kokosovým mlékem, my jsme si ale tentokrát vybrali koriandrový olej, …

Komu se nelení, tomu se jelení! Čekala jsem celej tejden, abych mohla použít tenhle super chytrý slogan. A teď je to venku, nemáte zač! Haha. …

Řepa je nový avokádo! Haha. No, tak nic. V září všude vládne dýňovka, které se u nás taky dočkáte, ale řekli jsme si, že by …

Tentokrát jsme se vrhli na divokou kachnu, kterou jsme dostali od Windsorů a byla opravdu exkluzivní. Seženete ji třeba na Rohlíku, tak ji určitě vyzkoušejte, …

Pamatujete si ještě ten řepný salát ze školní jídelny? Tímhle receptem jsme se s tím traumatem vyrovnali. V Honzově provedení je neuvěřitelně chutná a během …

Zvěřinová série s OFYRem pokračuje, tentokrát jsme se vrhli na marinovanou srnčí kýtu od našich oblíbenců z Windsor Wild. Tu mají rovnou naloženou, takže se …

Gazpacho mám hlavně v létě moc rád. Tenhle způsob přípravy jsem se naučil v restauraci Gordona Ramsayho. Je trošinku náročnější než většina receptů, co koluje …

Tohle je taková chalupářská inspirace na grilování. Co jsem si tak všimla, spousta lidí většinou griluje jenom maso a k tomu možná nějakou zeleninu, příloha …

Zavináč nesmí v žádný správný hospodě chybět, na tom se snad shodneme. Neznám ale moc lidí, co by si je připravovali doma, teda snad kromě …

Tohle je přesně takové to jídlo, co si uvaříte v létě na chalupě na dvoukoláku. Stačí pozvat pár kamarádů, zajít na houby, otevřít si pivo, …

Co si budeme povídat, kachna je základ český kuchyně. Jak to ale udělat, aby nebyla vysušená? Odpověď je jednoduchá: konfitovat. Tedy péct v sádle. Není …

Venku už začíná být pořádný teplíčko, tak jsme si řekli, že se podělíme o pár lehčích receptů na saláty, které by vás v tomhle počasí …

Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. My ji ale jíme celkem často, protože máme super zdroj, a to …

Příběh tohoto receptu byl trochu složitější. Museli jsme ho fotit dvakrát, protože první pokus proběhl v pivním opojení po návratu z hospody a světe div …

Indie, den pátý ???????? Dneska jsme vstali v relativně plné síle a vypravili se z Jaipuru do Puškaru. Po cestě jsem si ale vyžádala ještě zastávku …

Tohle je vyloženě jarní recept ze všech věcí, co máme rádi: králík, houby, jarní zelenina. Miluju vývary všeobecně a baví mě různý textury jednotlivých soust. …

Holandská je jednou ze základních omáček a přestože pro mnohé je to strašák, není zas tak složitá na přípravu. Stačí na začátku dobře vyšlehat vejce …

Když jsem zjistila, že se do téhle omáčky dává lák z okurek a nakonec i samotný okurky (a to ohřátý), říkala jsem si, že takovou …

Co vy a křen, máte ho rádi? Do české kuchyně prostě patří, tak jsme si řekli, že zkusíme udělat křenkové video. Jeho zrod nebyl úplně …

Tohle je naprosto skvělá úprava téměř jakékoli čerstvé ryby. Jedná se o rozložený ceviche, čili typické jídlo latinské Ameriky. Ryba se nakrájí na menší kousky …

Jaro je tady! Tak jsme si řekli, že vám postupně začneme servírovat trošku odlehčenější recepty. Jako přílohu ke kuřeti jsme zvolili naše oblíbené pyré z …

Řekli jste si o ní, tak je tady! Zvolili jsme verzi bez mouky a s bramborem, ale samozřejmě si k tomu můžete dát i knedlík. …

Tenhle recept je popravdě spíš improvizace, ale když jsem v tržnici viděl nádherné velké kapusty, nemohl jsem odolat a musel je koupit. Tchán dovezl ze …

Indie, den čtvrtý ???????? Krize ze dne třetího přetrvala v podobě Honzovy neustávající nevolnosti a ráno jsme museli k indickýmu doktorovi. Dostal tam prášky zabalený do …

Indie, den třetí ???????? Na lyžáku nám říkali, že třetí den je krizový a dneska se mi to teda asi poprvé v životě potvrdilo ???? Začalo to …

Indie, den první ???????? Zdravíme vás z Dillí! A ani nevíme, kde začít. No, tak asi na začátku. Cesta byla docela pekelná, protože jsme v Amsterdamu …

Tenhle recept z čokolády Valhrona Strawberry Inspiration může sloužit jako valentýnská předloha pro restaurace. Jak už název napovídá, tahle čokoláda je inspirace, není to klasicky …

Loni jsme se rozhodli nezanedbat ani Valentýna a poprosili jsme Ondru, aby udělal nějaký hezký dezert k nám na blog. Dopadlo to nakonec až letos …

Chtěli jsme udělat nějaký fajn recept na zimu, ale od klasických omáček jsme si tentokrát dali pauzu. Tahle náplň do krůtí rolády je prostě skvělá …

Když jsme přemýšleli, jaké další recepty bychom pro vás chtěli natočit, guláš nás napadl jako první. Původně jsme ho teda chtěli zveřejnit ještě před koncem …

Tenhle recept je vlastně inspirovaný mrkvovým koláčem, ale dýně mrkev perfektně nahradí. Patří mému kolegovi a kamarádovi Heřmymu, který bydlí u nás v baráku v …

Kapr na vánoční stůl patří, ale ne každý ho má rád. My ho obvykle připravujeme jako kapří hranolky, ale říkali jsme si, že by bylo …

Letos jsme si řekli, že vás o Vánocích nebudeme zanedbávat a došlo nám, že jsme vlastně v sérii polévkových receptů zapomněli na tu rybí! Ta …

Halušky prostě miluju! Dělám je bez vajec a mám pocit, že tak lépe vynikne samotná chuť brambor.  Samozřejmě nesmí chybět slanina a brynza. Tak s …

Stalo se nemožné, poprvé od existence našeho blogu jsem vařila já a ne Honza! U nás doma sice občas vařím, ale na veřejnost s tím …

Losos Label Rouge je kvůli divokému proudění vody, ve které vyrůstá, neustále nucen plavat sem a tam. Díky tomu nemá moc tuku a jeho maso …

Co k tomu dodat. Svíčková je prostě v české kuchyni číslo jedna! Tentokrát nám video trvalo trošku déle než normálně, protože jsme přizvali našeho kamaráda …

Tohle jehněčí je novinka ze Slovenska, naprosta úžasné, mladé a parádní. Dostal jsem ho od společnosti Windsor, která se u nás zabývá především zvěřinou (tu …

Tenhle je recept je bez vajec, protože je nemůžu, ale vy si do něj jedno klidně přidejte. Ocet můžete případně nahradit citrónovou šťávou. Poměr mouky …

Kuře na paprice, to je taková klasika, která obvykle nikoho neohromí. Asi nejvíc mi vždycky vadilo, že je kůže měkká až rozplizlá, což se mi …

Zapečené těstoviny, to je věc, které já osobně nejsem schopná odolat. A obzvlášť, když obsahují 4 druhy sýru: tahle královská verze je inspirovaná receptem Anthonyho …

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector