Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit

Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit

Czechcrunch.cz | 08. 01. 2021 | Technologie

Podnikatelská dvojice Martin Kulich a Radek Hron zakládala nástroj, který by firmám ulehčil plánování směn zaměstnanců, už před pěti lety. Sami totiž …

Zdroj: Czechcrunch.cz

Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit

Vitalia.cz | 29. 01. 2021 | Životní styl

[3 minuty čtení] Každá vakcína může vyvolat nežádoucí reakci. Nejčastější známé nežádoucí účinky očkování proti COVID-19 není třeba hlásit, někdy se a …

Zdroj: Vitalia.cz

Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit

Vitalia.cz | 29. 01. 2021 | Životní styl

[1 minuta čtení] Inspekce důrazně varuje před nebezpečným doplňkem stravy s mimořádně vysokým obsahem amygdalinu. Tato látka v těle metabolizuje na ky …

Zdroj: Vitalia.cz

Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit

Vitalia.cz | 29. 01. 2021 | Životní styl

[4 minuty čtení] KOMENTÁŘ – Pokud si chcete v současné době koupit v maloobchodních sítích nějaké ovoce tuzemského původu, máte v zásadě na výběr pouz …

Zdroj: Vitalia.cz

Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit

Vitalia.cz | 29. 01. 2021 | Životní styl

[3 minuty čtení] Nedávný prezident USA býval označován i za císaře narcistů. Pouhý titul prezidenta by byl v této vybrané společnosti málo. Základní p …

Zdroj: Vitalia.cz

Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit

Vitalia.cz | 28. 01. 2021 | Životní styl

[4 minuty čtení] Otužování je fenomén letošní zimy. Pomáhá imunitě, zbavuje stresu a přináší dobrou náladu. Kdo ho chce ale zkusit, nemusí a ani by ne …

Zdroj: Vitalia.cz

Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit

Vitalia.cz | 28. 01. 2021 | Životní styl

[3 minuty čtení] Podle marketingových tvrzení zřejmě není účinnějšího přírodního prostředku. Někteří lidé jsou přesvědčeni, že echinacea funguje, a sa …

Zdroj: Vitalia.cz

Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit

Vitalia.cz | 28. 01. 2021 | Životní styl

[6 minut čtení] Mezi olivovými oleji máme několik zajímavých nováčků. Řepkovo-olivový si nalijete do salátu i do pánve na smažení, ty další dva naserv …

Zdroj: Vitalia.cz

Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit

Vitalia.cz | 27. 01. 2021 | Životní styl

[1 minuta čtení] Potravinářská inspekce varuje spotřebitele před nebezpečným toastovým chlebem. Našla v něm ostré kovové střepiny. Jedná se o výrobek …

Zdroj: Vitalia.cz

Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit

Vitalia.cz | 27. 01. 2021 | Životní styl

[4 minuty čtení] Internetové poradny plastických chirurgů oslovují stále častěji téměř děti. Nejvíce je zajímá operace nosu, prsou a také intimních ob …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 27. 01. 2021 | Životní styl

[5 minut čtení] Čerstvá zelenina a ovoce jsou samozřejmě jednička, jak v chuti, tak pokud jde o nutriční hodnoty. Nicméně mrazené produkty mohou být p …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 27. 01. 2021 | Životní styl

[5 minut čtení] Že máme především přes zimu nízký příjem vitamínu D, je u většiny populace jisté. Že je „déčko“ prevencí před těžším průběhem COVID-19 …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 26. 01. 2021 | Životní styl

[4 minuty čtení] Pevné hýžďové svaly jsou známkou zdraví. Podílejí na vzpřímeném postoji, správném držení pánve a zajišťují ovládání kyčelního kloubu. …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 26. 01. 2021 | Životní styl

[5 minut čtení] Snažíte se v novém roce hubnout? Vrhli jste se na běh na běžkách? Či jste začali cvičit doma podle různých videí? Netrpělivě vyhlížíte …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 26. 01. 2021 | Životní styl

[4 minuty čtení] Diskutovaná a kritizovaná novela zákona o potravinách řeší také problematiku dvojí kvality potravin. Tedy zjednodušeně řečeno odlišné …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 25. 01. 2021 | Životní styl

[4 minuty čtení] Pro mnohé páry je dítě splněním mnohdy několik let trvajícího snu. Často je třeba jít štěstí naproti a začít pracovat sám na sobě. Ať …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 25. 01. 2021 | Životní styl

[3 minuty čtení] Ucpaný nos, tlak v dutinách, únava, bolest hlavy a hustý hlen, který se drží vzadu v nose a stéká do krku. Přes veškerou snahu není m …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 25. 01. 2021 | Životní styl

[3 minuty čtení] Kysané zelí se vyrábí za pomoci mléčného kvašení, které mu dodá typickou chuť a plno zdravých látek. Receptů a možných přísad je celá …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 24. 01. 2021 | Životní styl

[3 minuty čtení] Aktuální složité období, které trvá již řadu měsíců, mění naše každodenní zvyky, automatické chování a hlavně jistoty. Co pro nás tyt …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 23. 01. 2021 | Životní styl

[2 minuty čtení] Mléko či mléčné výrobky, které nepocházejí od krávy? Produkty z kvasinek vypadají a chutnají jako ty z vašeho supermarketu, říkají au …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 22. 01. 2021 | Životní styl

[3 minuty čtení] Vařte doma jako šéf! Tentokrát spíše pečte doma jako šéf… V online pořadu šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pekl kváskový chleba s autorem o …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 22. 01. 2021 | Životní styl

[4 minuty čtení] Vlastní hlavu charakterizoval coby protržený koš s nepřehlednými zbytky informací klient psychologa. Stěžoval si mimo jiné i na potíž …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 22. 01. 2021 | Životní styl

[5 minut čtení] Poslanci 20. ledna schválili novelu zákona o potravinách, která by do velkých obchodů měla přinést více českých produktů. Jenže Česká …

Budete mít zájem:  Chia olej – až po okraj plný zdravých omega-3 mastných kyselin

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 21. 01. 2021 | Životní styl

[3 minuty čtení] Lidské oko nikdy nespí. Oči se nepřestávají pohybovat ani během spánku, odpočinek ale potřebují. Oční lékař Pavel Stodůlka vysvětluje …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 21. 01. 2021 | Životní styl

[3 minuty čtení] Dostatek bílkovin a pohyb jsou důležité pro zachování svalstva a prevenci nemocí. Skutečně systémovou ochranou i pro nejvíce koronavi …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 21. 01. 2021 | Životní styl

[4 minuty čtení] Známý výrobce kečupů dodává nyní do obchodů nové produkty se značkou bio. Ke kečupu v bio kvalitě přidal majonézu, hořčici a dresink. …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 20. 01. 2021 | Životní styl

[3 minuty čtení] Zhubnout rychle a nemít přitom hlad – tyhle dvě věci dělají z ketodiety oblíbený způsob snižování hmotnosti. Které nejčastější otázky …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 20. 01. 2021 | Životní styl

[1 minuta čtení] SOUTĚŽ – Bolavé klouby, vazy a šlachy. Bolesti, které se objevují i při běžném pohybu, umí znepříjemnit každodenní život. A trápí lid …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 20. 01. 2021 | Životní styl

[5 minut čtení] Mám dost protilátek? Jsem teď před nemocí způsobenou koronavirem chráněný? Už se nemusím bát, když jsem nemoc prodělal? Hrozí mi další …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 20. 01. 2021 | Životní styl

[5 minut čtení] Mám protilátky na COVID-19? To zajímá čím dál více lidí – ti, kdo nemoc prodělali, se chtějí ujistit. A ti, kdo tuší, že ji měli, tyto …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 19. 01. 2021 | Životní styl

[2 minuty čtení] Pěstitelé a sběratelé jedlého býlí už mohou vyrazit do terénu na sběr česneku viničného. Pučí dokonce už v prosinci. Kde hledat a jak …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 19. 01. 2021 | Životní styl

[4 minuty čtení] Vnitřní hodiny v těle řídí víc než jenom spánek. Tyto cykly, označované často jako cirkadiánní rytmy, určují také to, jak funguje imu …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 19. 01. 2021 | Životní styl

[11 minut čtení] Cvičení by mělo být na předpis místo léků. Ať už máte či nemáte v novém roce jakákoliv předsevzetí – platí, že pro podporu zdraví a l …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 18. 01. 2021 | Životní styl

[2 minuty čtení] Národní sportovní agentura si nechala udělat průzkum atraktivity více než stovky sportů a zjistila, že lidé více než fotbalu fandí mo …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 18. 01. 2021 | Životní styl

[8 minut čtení] V minulosti se u nás vyskytovala spousta všestranně nadaných osobností, které měly silné sociální cítění a chtěly nezištně pomáhat dru …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 18. 01. 2021 | Životní styl

[5 minut čtení] Zaplatit špagety s parmezánem a dostat je s levným sýrem, to naštve. Objednat si smetanovou svíčkovou a nemít v ní ani lžíci smetany, …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 17. 01. 2021 | Životní styl

[6 minut čtení] Aktuálně jsou v České republice schváleny dvě vakcíny proti onemocnění COVID-19. Jde o vakcínu Comirnaty od firem Pfizer a BioNTech a …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 16. 01. 2021 | Životní styl

[3 minuty čtení] Ať filé, či filety, mělo by jít zejména o čisté rybí maso. Výrobky se ale liší, jak v chuti, tak v množství hlavní suroviny a zejména …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 15. 01. 2021 | Životní styl

[3 minuty čtení] Pravidelný pohyb je trvalkou novoročních cílů hned vedle hubnutí. Míst, kde se dá cvičit, je kvůli koronavirovým opatřením méně než k …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 15. 01. 2021 | Životní styl

[3 minuty čtení] KOMENTÁŘ – Restaurace mají, a dlouho ještě budou mít, svých starostí víc než dost. To samozřejmě neznamená, že bychom u nich měli rez …

Zdroj: Vitalia.cz

Vitalia.cz | 15. 01. 2021 | Životní styl

[5 minut čtení] „Snižují imunitu, zastavují růst dětí, způsobují deprese…“ Kortikosteroidy jsou sice velmi účinné léky, ale kvůli různým mýtům o nežád …

Zdroj: Vitalia.cz

Předchozí články Další články

4 zajímavé informace, které jste nevěděli o šlehačce

Vznik šlehačky není přesně datován, ale vzhledem k jednoduchosti přípravy lze předpokládat, že vznikla náhodně. Staré pověsti mají v tomto ohledu jasno.

O zrod šlehačky se podle nich zasloužil běžící kůň, který vezl nádobu z poloviny naplněnou smetanou. Rychlý běh, skoky a otřesy způsobily, že se smetana během jízdy vyšlehala. První písemné zmínky o šlehačce pocházejí ze 17.

století, kdy francouzský kuchař Francois Vatel připravil na počest krále Ludvíka XIV. dezert zdobený právě šlehačkou.

2. Co se děje při šlehání

Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit

Smetana ke šlehání (běžně pojmenovaná jako šlehačka) se získává sbíráním nebo odstřeďováním mléka, jedná se o nejtučnější část mléka. Je lehce stravitelná a má vysokou energetickou hodnotou. Její nejdůležitější vlastností je schopnost vytvářet pevnou a objemnou pěnu. Krouživým pohybem metly je do smetany vháněn vzduch, tím se vytváří soustava drobných vzduchových bublinek, které jsou zachyceny do sítě kapiček tuku, a tak vzniká pěna. Ovšem při delším šlehání se kapičky tuku spojují dohromady a vytvoří máslo. Zbývající kapalina je podmáslí. Přestože šlehačka představuje kalorickou bombu, je zdrojem kvalitních bílkovin, vápníku, vitamínu B, zinku a fosforu. Dělá dobře nemocným s vředovou chorobou.

Budete mít zájem:  Diagnostika chorob z tváře – co se dá poznat z obličeje?

3. Jak je to s teplotou a obsahem tuku

Za smetanu ke šlehání lze označit pouze takový výrobek, který obsahuje nejméně 30 % tuku. Platí však pravidlo, čím tučnější, tím lepší, např.

značka Meggle vyrábí smetanu s obsahem tuku 35 % a lze ji tak označit za smetanu vysokotučnou. Na trhu lze ale také seznat šlehačku s obsahem tuku 40 % značky Kunín. A k přípravě některých dezertů se používá tzv.

double cream, což je vlastně smetana s obsahem tuku 48 % a více (u nás seženete např. v Marks & Spencer).

Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahraditVydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit

Ke šlehání vždy používejte vychlazenou smetanu. To samé platí o nástrojích – miska i metličky by měly být také studené. Pro jistotu můžete dát metly i misku na pár minut před šleháním do mrazáku.

Pokud se chystáte šlehat čerstvou smetanu, nezapomeňte, že se musí nechat minimálně 12 hodin uzrát při teplotě 3–8 °C.

Nejprve šlehejte přibližně minutu na nízké otáčky, poté otáčky zvyšte a vyšlehejte smetanu do husté pěny.

Přidáním pár kapek citronové šťávy docílíte tužší konzistence. Pokud máte rádi sladkou šlehačku, cukr přidejte až ke konci šlehání a pro lepší zapracování cukru zvolte moučkový, ten má lepší rozpustitelnost než krystal. Nechce-li šlehačka ztuhnout, přisypte do ní za stálého míchání ztužovač. Pokud ani to nezabere, pak bude problém v zachycených zbytcích mastnoty na nádobí.

4. Není jen k jídlu

Smetanu lze využít i jako ingredienci v kosmetické péči. Na hustotu a lesk vlasů pomůže šlehačkový vlasový zábal. Hmotu, kterou získáte smícháním čerstvého vejce a neslazené šlehačky, vmasírujte do pokožky hlavy, rozetřete po celé délce vlasů a nechte působit přibližně dvacet minut.

Pro větší účinnost můžete vlasy zabalit do potravinové fólie či do ručníku. Zábalem dodáte vlasům proteiny potřebné pro jejich pevnost a sílu. Ideální frekvence zábalu je jednou týdně. Další možností, jak smetanu využít, je tradiční čínská květinová koupel.

Do lázně přidejte šálek tučné smetany, několik lžic medu a hladinu pokryjte čerstvými květy či okvětními lístky.

Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit – Vitalia.cz

Do nákupního vozíku ho vhazujeme zejména proto, že chceme mít jistotu, že nám šlehačka nespadne, že ji skutečně vyšleháme a vydrží minimálně do servírování.

Ztužovač šlehačky ale není nutnost, bez které se neobejdeme; dlužno však dodat, že někdy bez něj ani nemá cenu začít šlehat. Kdy konkrétně? To nám vysvětlí trojice cukrářů Mirka Van Gils Slavíková a Josef Maršálek, porotci televizní soutěže Peče celá země, a Jaroslava Michalcová, majitelka cukrárny Dortletka.

Ztužovač šlehačky – jeho složení brání vzniku hrudek

Co vlastně takový sáček se ztužovačem obsahuje? Obvykle jde o směs škrobu a cukru nebo glukózy, mnohdy jsou ale přítomné i fosforečnany draselné.

Jde o látky, které v celé řadě potravin fungují jako regulátor kyselosti, emulgátor nebo stabilizátor. Ve ztužovači do šlehačky zabraňují hrudkovatění.

Kdy to jde bez ztužovače

Vánoční cukroví či dort, zákusky, slavnostní cupcaky, pařížský dort nebo nadýchané náplně pro dobroty k okamžité spotřebě; tam všude využijeme smetanu ke šlehání.

Vhodné jsou ty smetany, které obsahují třicet a více procent tuku, což je vždy vyznačeno na obalu.

„Pokud chceme smetanu použít například jako náplň do dortu, je třeba šlehat vysokoprocentní smetanu, 33% a více,“ radí Josef Maršálek.

I Jaroslava Michalcová doporučuje sáhnout po dražší, ale jistější variantě: „Kupte si tučnější smetanu na šlehání – minimálně 35% – a opravdu dobře, i když opatrně, ji vyšlehejte. V chladu vám na dortu vydrží až do druhého dne a svoji stabilitu neztratí.“ Podrobněji se smetanám ke šlehání včetně rostlinných variant věnujeme v samostatném článku.

Méně tučná šlehačka potřebuje pomoci

K čemu tedy ztužovač, když to lze zvládnout bez něj? „S kvalitní smetanou ke šlehání není většinou vůbec potřeba. Použití ztužovače v prášku do smetany ke šlehání je ale žádoucí, máme-li nižší obsah tuku ve smetaně,“ vysvětluje Mirka Van Gils Slavíková.

Ztužovač tedy využijete hlavně tehdy, když si koupíte smetanu s obsahem tuku 30 nebo 31 %.

Galerie: Smetany ke šlehání – jakou vybrat, aby byla tuhá?

Jak nahradit ztužovač šlehačky

Pokud vám jistá „pachuť“ ztužovače vadí, nebo se mu jen chcete vyhnout, ale souběžně chcete mít jistotu pevné šlehačky, nahraďte ho. Elegantně a snadno. Možností je více.

Želatina

„Místo různých ztužovačů, které většinou bývají na bázi modifikovaný škrobů a také různých výtažků z mořských řas, lze velmi jednoduše použít obyčejnou želatinu,“ radí Josef Maršálek.

Budete mít zájem:  Rekonstrukce předního zkříženého vazu kolene a rehabilitace

Želatinu v granulích nebo v plátcích necháte nabobtnat (některé druhy není třeba pro rozpuštění zahřívat). Až se želatina rozpustí, vmíchejte ji do smetany a začněte pomalu šlehat. Některé profesionální ztužovače pro cukráře jsou postavené právě na želatině, takže jejich užití není žádnou novinkou, ale osvědčeným tipem.

Čokoláda

Možná už jste někdy připravovali domácí pařížskou šlehačku, kdy se ve smetaně ke šlehání svaří čokoláda nebo kakao, nechá se do druhého v lednici a následně se vyšlehá. A možná jste se i tehdy báli, že šlehačku neušleháte.

Pokud postupujte přesně podle návodu a máte vysokotučnou smetanu, bude výsledná šlehačka tuhá, jak se patří.

„V některých případech se dá šlehačková náplň ztužit také pomocí bílé čokolády, která nám naplň zároveň osladí,“ doporučuje Josef Maršálek variantu, kdy chceme šlehačce zachovat bílou barvu.

Skvělý je francouzský ganache, lehounký jemný krém, který vznikne zahřátím šlehačky, do které vložíme čokoládu (v případě krému použijte jeden díl čokolády na dva díly smetany, na polevu stačí 1:1). Po rozpuštění ji necháme krátce vychladnout a začneme šlehat. Čokoláda šlehačku krásně podrží.

Želírovací cukr

Pokud vám zbyl z podzimního zavařování želírovací cukr, klidně ho využijte ke ztužení šlehačky. Obsahuje pektiny, které smetanu zpevní podobně jako želatina. Na čtvrt litru smetany stačí použít dvě lžíce želírovacího cukru. V tomto případě už šlehačku neslaďte.

Vaječný bílek

Pokud vám nevadí užití syrového vejce, zkuste jeho ušlehaný bílek vmíchat do již vyšlehané smetany. Šlehačka by měla ztuhnout a držet tvar.

Diskuze Ztužovač do šlehačky

Velikost písma:

Paoloska píše:
Teď mě napadlo, párkrát jsem použila 40%, ta byla fakt hodně pevná i bez
ztužovače.

presne pokud je kvalitni smetana,tak neni zadny ztuzovac potreba

Dobre rano,
holky, prosim, jak dlouho vydrzi slehacka na dortu pekna? Bud se ztuzvacem nebo
bez? Chci ozdobit dort, ale nevim, jak rychle se sni, tak aby tam potom nebylo
jen „neco bileho“.

@kar-maa na dort dávám
jedině ztužovač

@Eveelin a jak dlouho ta
slehacka vydrzi pekna?

@kar-maa píše:
@Eveelin a jak dlouho ta
slehacka vydrzi pekna?

neomezene, spis okora a rozpraska na povrchu, ale nikdy nespadne.

@Pudloslava a za jak
dlouho okora a rozpraska?
Ne ze bych mela v planu ten dort nejak dlouho skladovat, ale nevim za jak
dlouho se sni. Krome te slehacky je to trvanlivy dort, tak kdyz ji udelam dnes,
vydrzi treba do nedele? Samozrejme v lednici?

@kar-maa A co udělat
základ a šlehačku nanést, až bude servírovat? Je to chvilka to
ušlehat.
Já osobně bych takový dort nechala 2, max. 3 dny. Ale kdyby jsi měla
nějaký dekl a mohla to zavřít, tak zase trošku prodloužíš životnost.

Děláváme pařížák a ten se dá 3.den ještě krásně jíst a je bez
ztužovače.

Já se chystám si koupit něco takovýho http://www.superdiskont.cz/…9605-c-1089/.
Mám už jakoby na buchtu (tvar plechu) a je to super věc. Kupovala jsem to
v KIKU, tak sleduju, kdy tam zahlídnu tu dortovou.

@Aries6 tu uzaviratelnou
nadobu na dort mam.
Ta slehacka je prave soucast zdobeni dortu. Po okrajich dortu budou kopecky
slehacky a uprostred budou visne potrene zelatinou, proto nemuzu se slehackou
pockat az na podavani. Jinak je samozrejme cerstve uslehana slehacka
nejlepsi.

@kar-maa píše:
@Pudloslava a za jak
dlouho okora a rozpraska?
Ne ze bych mela v planu ten dort nejak dlouho skladovat, ale nevim za jak
dlouho se sni. Krome te slehacky je to trvanlivy dort, tak kdyz ji udelam dnes,
vydrzi treba do nedele? Samozrejme v lednici?

Podle popisu to moc trvanlivý dort nebude. Šlehačka, ovoce i želatina
pouštějí časem vodu. Tyto dorty by se měly konzumovat co nejdřív. Do
neděle bych v klidu nechala potahovaný dort, ale ne ovocno-šlehačkový.
Jedlé to asi bude, ale zdaleka už to nebude ono. Ztratí to konzistenci.

@Len-til-kah no ja
ho neplanuju nechavat do nedele. Udelala jsem ho schvalne nizky jako kolac, aby
se snedl co nejdriv. Ptala jsem se, jen v jakem stavu bude slehacka. Je to RAW
dort, ale trosku jsem ho poupravila…

@kar-maa píše:
@Pudloslava a za jak
dlouho okora a rozpraska?
Ne ze bych mela v planu ten dort nejak dlouho skladovat, ale nevim za jak
dlouho se sni. Krome te slehacky je to trvanlivy dort, tak kdyz ji udelam dnes,
vydrzi treba do nedele? Samozrejme v lednici?

ja myslim, ze jo – chova se to proste jako normalni mastnej
dortovej krem.

Ahojky, holky prosím Vás.. už jsem si vyšlehala Pařížskou šlehačku,
ale nedrží mi Můžu i do vyšlehané šlehačky přidat
ztužovač?? Máte zkušenost? BOjím se, že to bude dělat neplechu 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector