Šťáva z granátového jablka a její účinky pro zdraví

Šťáva z granátového jablka a její účinky pro zdraví

Granátové jablko nám pomáhá v boji proti civilizačním chorobám. Některé studie poukazují na jeho pozitivní účinky při prevenci proti vysokému tlaku, hyperglykémii, při zánětům a v neposlední řadě také zlepšuje průchod krve v našich tepnách (díky tomu, že obsahuje hlavně vysoké procento antioxidantů, které nám pomáhají bojovat proti oxidaci buněk). Granátové jablko obsahuje dokonce více antioxidantů, než má zelený čaj nebo víno.

Granátové jablko patří mezi nejzdravější ovoce na naší zemi. Toto ovoce obsahuje vitamín A, vitamín C, vitamín E, zinek, železo, draslík, fosfor, a také vápník.

14 pozitivních účinků granátového jablka

Pozitivních účinků granátového jablka na naše zdraví je spousta. Mezi nejhlavnější patří zejména zlepšení průchodnosti krve a snížení zánětů v našem těle. Má pozitivní vliv v léčbě zánětů a artritidě. Dokáže také pomáhat při bolestech kloubů a při špatném trávení.  

1. Zdravé srdce

Granátové jablko obsahuje spoustu antioxidantů, které napomáhají při čištění našeho těla od cholesterolu a tím pádem udržuje naše srdce zdravé. Americké studie poukazují na to, že je granátové jablko dobrou prevencí proti chorobám srdce a dokonce může snižovat i cholesterol a zabraňovat tak oxidaci.

2. Krevní tlak

Pokud budeme pít nebo jíst granátové jablko, tak se nám může snížit krevní tlak. V České republice má velké procento lidí právě vysoký krevní tlak, u kterého vznikají srdeční problémy. Americká studie, poukazuje na to, že granátové jablko snižuje krevní tlak.

3. Antioxidant

Granátové jablko obsahuje velké množství antioxidantů. Mezi hlavní patří takzvané:

Punicid Acid a Punicalaginy, které jsou unikátní a jsou jako antioxidanty velice silné a účinné v boji s volnými radikály. Některé studiu poukazují na to, že má granátové jablko 3x více antioxidantů, než má zelený čaj.

Šťáva z granátového jablka a její účinky pro zdraví

4. Protizánětlivé účinky

Granátové jablko má díky vysokému obsahu antioxidantů také protizánětlivé účinky. Pokud trpíte na chronické záněty a chcete si zlepšit svůj zdravotní stav, tak určitě začněte jíst granátové jablko. Studie poukazují i na velmi pozitivní vliv v prevenci proti: nemoci srdce, cukrovce, obezity a Alzheimerově chorobě.

5. Artritida

Flavonoly v granátovém jablku můžu napomáhat v boji proti zánětům, osteoporóze a artritidě.

6. Ateroskleróza

V dnešní uspěchané a nezdravé době se naše tepny ucpávají špatným cholesterolem a tím se zmenšuje průchod krve. Granátové jablko a jeho antioxidační účinky našemu tělu pomáhá v boji proti oxidaci cholesterolu.

7. Prevence proti rakovině

Studie poukazují, že je džus z granátového jablka dobrý jako prevence v boji proti rakovině prostaty u mužů a rakovině prsu u žen. Studií je zatím velmi málo a tak je dobré pít džus z granátového jablka pouze preventivně. Nicméně se nemůže granátovému jablku upřít velké množství antioxidantů, které pomáhají v boji proti rakovině.

8. Zlepšuje výkon při cvičení

Granátové jablko obsahuje látky, které zlepšují výkon při cvičení. Při cvičení nám obsah z granátového jablka pomáhá v boji proti únavě a zlepšuje také průchod krve a tím pádem i lepší výkon. Díky vysokému obsahu sacharidů je granátové jablko vhodné také jako zdravá svačina před cvičením, jelikož nám dodá energii po dobu cvičení.

9. Bolest kloubů

Granátové jablko a jeho protizánětlivé účinky pozitivně působí také na naše klouby. Studie poukazují i na to, že extrakt z granátového blokuje enzymy, které ničí klouby u pacientů s osteoporózou (více o této studii v anglickém jazyce zde).

10. Chudokrevnost

Granátové jablko našemu tělu dodá také železo, které pomáhá proti chudokrevnosti.

11. Infekce a bakterie

Granátové jablko pomáhá v boji proti bakteriím a infekcím. Studie z USA  poukazuje také na pozitivní vliv při boji proti kvasinkám typu: Candida albicans.

12. Volné radikály

Granátové jablko má velký obsah antioxidantů a ty nám pomáhají ničit volné radikály, které způsobují stárnutí buněk. Volné radikály se vytvářejí při nezdravém životním stylu.

13. Porucha erekce

Džus z granátového jablka pomáhá cirkulovat krev a tím pádem zlepšuje erekci. Pokud máme špatný životný styl, tak se díky oxidaci zmenšuje průchod krve a zhoršuje erekce.

14. Dobré trávení

Vláknina obsažená v granátovém jablku pomáhá zdravému trávení a udržuje naše střeva v dobrém stavu. Pro nejlepší účinek je dobré sníst granátové jablko včetně bílého obalu kolem semínek.

Granátové jablko patří mezi nejlepší zdroje antioxidantů a vitamínů mezi ovocem. Tolik pozitivních účinků najednou nám nabízí velmi málo potravin. Pokud tedy trpíte vysokým tlakem, nebo máte potíže s prostatou, je pro vás granátové jablko to pravé.

Nutriční hodnoty granátového jablka:

Energetická hodnota 2275 g
Tuky 38,3 g
Nasycené mastné kyseliny 7,58 g
Sacharidy 11,6 g
Cukry 1,1 g
Sůl 0 g
Bílkoviny 18 g

Granátové jablko v kuchyni

Granátové jablko je plod granátovníku obecného, stromu původem z Persie. Uvnitř plodu, který skutečně trochu připomíná klasické jablko, najdeme několik stovek hranatých semen ve šťavnaté dužině.

Jeho úžasné složení můžeme přirovnat doslova k „elixíru mládí“.

Dnes se granátovník pěstuje téměř v celé oblasti Středomoří, v severní Indii a v západní a střední Asii. Jeho až 1,5 cm velká semena obklopuje červený šťavnatý osemeník.

Právě osemeník je nejcennější složkou toho netradičního ovoce. Manipulace s ním je o něco pracnější než oloupání pomeranče, avšak jeho skvělé složení za tu námahu stojí.

Čím vším nás granátové jablko obohatí?

  • Podporuje náš imunitní systém.
  • Díky svému obsahu nás chrání před degenerativními onemocněními.
  • Zlepšuje antioxidační ochranu těla a bojuje proti špatnému cholesterolu.
  • Snižuje riziko vzniku onemocnění srdce, vysokého krevního tlaku, demence a rakoviny.
  • Obsahuje vysoké množství: vitaminu C, vitaminy řady B, železa, zinku, polyfenolů, draslíku a vápníku.
  • Působí prý i jako afrodiziakum.
Budete mít zájem:  Jednoduchá tajemství, jak vařit a jíst zdravěji

Šťáva z granátového jablka a její účinky pro zdraví

Jak jíst granátové jablko?

Především si již v obchodě musíme vybrat nepoškozený plod bez prasklin, hezky lesklého, nesvraštělého povrchu. Barva se pohybuje mezi žlutou až temně červenou, ale v našich podmínkách se většinou setkáváme s těmi výrazněji červenými.

Příprava není žádná záhada:

  1. Granátové jablko rozřízneme horizontálně, podobně jako klasické jablko, a měla by se nám na kroji ukázat nepravidelná hvězdička.

  2. Pro snadnější vyndávání semínek nařízneme bílou slupku v oblasti prázdného políčka. Takto se postupně jablko rozdělává na dílky, ze kterých jsou semínka snáze dostupná.

  3. Semínka schovejte a využijte je třeba do ovocných i zeleninových salátů, na ozdobu dezertů, nebo zkrátka jen tak do pusy.

V jakých formách se s ním můžeme setkat?

Granátové jablko už dlouho není k sehnání jen a pouze ve formě syrového ovoce.

  • Nejčastěji se setkáme s granátovou šťávou, která detoxikuje a dodá energii a živiny.
  • Ze šťávy z granátového jablka se vyrábí např. granátový sirup, známý jako grenadina, který se přidává mimo jiné do různých drinků. Svou specifickou kyselo sladkou chutí jde opravdu o zajímavost, která umí s využitím malého množství oživit kdejaký letní salát.
  • Za studena se lisuje olej z granátového jablka, přesněji jeho semen. Díky obsahu konjugovaných mastných kyselin jde o jeden nejzdravějších olejů vůbec.
  • V neposlední řadě se na trhu objevují i mixy sušeného ovoce s granátovým jablkem.

Šťáva z granátového jablka a její účinky pro zdraví

Tipy na využití granátového jablka v kuchyni

Čerstvé ovoce: Můžeme jíst jen tak, přidat do ovocných i zeleninových salátů, ozdobit jím dezerty a poháry, výborný je k přípravě drůbeže a ryb, a to při pečení i na grilu.

Granátová šťáva: Výborně dochutí jakékoli nápoje, dezerty s želé nebo pudinky.

Olej z granátového jablka: Se díky jeho omlazujícím účinkům doporučuje jíst i jen tak – 1 čajová lžička ráno na lačno a večer před spaním. Jinak je ale perfektním pomocníkem do studené kuchyně – od salátů přes dresinky a zálivky až po marinády.

I když je granátové jablko výhodné i při hubnutí, opět zde platí pravidlo „všeho s mírou“! I tento životabudič je totiž poměrně sladkou pochoutkou.

Litr granátového džusu na posezení je stejně tak špatný nápad jako celá mléčná čokoláda. Když už šťáva, tak naředěná vodou, když už sirup, tak maximálně dvě lžíce na ochucení.

Granátové jablko

Šťáva z granátového jablka a její účinky pro zdraví

V současné době se můžeme setkat jak na pultech obchodů s mnoha druhy doposud pro nás neznámého, exotického ovoce. S výtažky z nich se často můžeme setkat v doplňcích stravy či v přírodní kosmetice. Jedním z nich je granátové jablko. Granátové jablko (latinsky Punica granatum, jiným názvem marhaník granátový) je aromatické ovoce s charakteristickou sladkokyselou chutí. Granátovníky jsou menší stromy rostoucí hlavně ve Středozemí.

Jeho velikost dosahuje až 12 cm v průměru. Jeho velký plod je zakulacený ve tvaru šestiúhelníku. Pod tlustou a tvrdou slupkou můžeme najít šest až dvanáct pouzder, v nichž se nachází semena.

Toto ovoce obsahuje až 77 % vody. Z minerálních prvků obsahuje vápník, fosfor, železo, hořčík, velké množství sodíku, draslíku. Rovněž obsahuje významné množství cukrů a organické kyseliny (hlavně kyselinu citrónovou).

Ze skupiny vitamínů obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2 a B3) a dále vitamín C, v menším množství vitamín A ve formě provitamínu (karotenoidů).

Důležité je také to, že obsahuje také 6 esenciálních a 9 neesenciálních aminokyselin, dále taniny, polyfenolické látky, třísloviny a flavonoidy.

Slupka granátového jablka a jeho vnitřní přepážky obsahují velké množství hořkých a trpkých (svíravých) látek, např. kyseliny taninové, které mají obstipační (zastavují průjem) účinek.

Jedlé části granátových jablek působí spíš naopak spíše projímavě. Látky obsažené v granátovém jablku dále pomáhají udržovat normální hladinu cholesterolu v krvi a přispívají tím k udržování zdravého srdce a cév.

Rovněž podporují imunitní systém.

Mají rovněž výrazné antioxidační účinky a tím ochraňují buňky před negativním působením kyslíkových radikálů a obecně příznivě působí na kvalitu a vzhled kůže a dále přispívají k běžnému trávení, celistvosti sliznic žaludku a tenkého střeva.

Granátové jablko bylo již v minulosti považováno za elixír věčného mládí, krásy a zdraví, je zaznamenáno, že jeho omlazující účinky znali již ve starém Egyptě.

Velmi důležité je využití granátového jablka v kosmetickém průmyslu, hlavně zrníčka (semínka plodu). Využívá se pro své antioxidační účinky – pomáhá zpevňovat suchou pokožku (hydratuje ji).

Extrakt ze semínek granátového jablka v přípravcích pomáhá zpomalovat proces stárnutí pokožky, vykazuje antioxidační aktivitu (chrání pokožku před volnými radikály) a tím ji chrání před projevy stárnutí, pokožku účinně hydratuje, vyživuje a zvyšuje její elasticitu, má silně adstringentní, tonizační a svíravé účinky, ale projevuje i silně antiseptické a protizánětlivé účinky, což se využívá i v péči o problematickou pokožku.

Granátové jablko: 12 stupňů k vašemu zdraví

Granátové jablko: 12 stupňů k vašemu zdraví.

Granátové jablko, latinsky Punica granatum, je keř plodící červené ovoce. Řadí se mezi bobule a měří asi 5-12 cm v průměru. Je červené, kulaté a vypadá jako červené jablko se stopkou ve tvaru květu. Jeho slupka je tenká a nejedlá, ale uvnitř jsou stovky jedlých semínek.

Semínka se jedí syrová nebo zpracovaná na džus. Granátová jablka mají působivý nutriční profil:

Jeden hrníček semínek (174 gramů) obsahuje:

  • 7 gramů vlákniny,
  • 3 gramy proteinů,
  • 30 % denní doporučené dávky vitaminu C,
  • 36 % denní doporučené dávky vitaminu K,
  • 16 % denní doporučené dávky folátů,
  • 12 % denní doporučené dávky draslíku.

Semínka jsou velmi sladká, jeden hrníček obsahuje 24 gramů cukru a 144 kalorií.

Granátová jablka však vynikají zejména díky obsahu účinných složek, z nichž některé mají silné účinky na zdraví.

Budete mít zájem:  Panikulitida – co je to – příznaky, příčiny a léčba

Shrnutí: Granátové jablko je ovoce obsahující stovky jedlých semínek. Ta jsou bohatá na vlákninu, vitamíny, minerály a bioaktivní rostlinné složky. Obsahují však také cukr.

2 rostlinné složky se silnými zdravotními účinky

  • Granátové jablko obsahuje dvě jedinečné rostlinné složky zodpovědné za většinu jeho zdravotního prospěchu.
  • Punikalaginy
  • Punikalaginy jsou extrémně silné antioxidanty, které se nacházejí ve šťávě a slupce granátového jablka.
  • Bylo zjištěno, že džus z granátových jablek má třikrát vyšší antioxidační aktivitu, než červené víno a zelený čaj.
  • Extrakt a prášek z granátových jablek se typicky vyrábí právě ze slupky pro její vysoký obsah antioxidantů a punikalaginu.
  • Kyselina puniková
  • Kyselina puniková známá také jako olej ze semen granátových jablek, je v semínkách převažující mastnou kyselinou.
  • Jedná se o druh konjugované linolové kyseliny se silnými biologickými účinky.
  • Shrnutí: Granátová jablka obsahují punikalatiny a kyselinu punikovou, jedinečné látky zodpovědné za většinu účinků granátových jablek na zdraví.

Granátová jablka mají působivý protizánětlivý účinek

  1. Chronický zánět patří mezi hlavní příčiny fatálních onemocnění.
  2. K těm patří srdeční choroby, rakovina, cukrovka typu 2, Alzheimerova choroba a dokonce i obezita.
  3. Granátové jablko má silné protizánětlivé vlastnosti, za něž z velké části vděčí antioxidačním účinkům punikalaginů.

  4. Laboratorní studie naznačily, že mohou snížit zánětlivou aktivitu zažívacího traktu, ale také buněk rakoviny prsu a střev.
  5. V jedné studii zaměřené na cukrovku bylo zjištěno, že 250 ml džusu z granátového jablka denně konzumovaného po 12 měsíců snížilo zánětlivé markery CRP a interleukin-6 o 32 % a 30 %.

  6. Shrnutí: Punikalaginy ve šťávě z granátových jablek zmírňují zánět, jednu z hlavních příčin smrtelných onemocnění.

Pomoc v boji proti rakovině prostaty

  • Rakovina prostaty je nejběžnějším typem rakoviny u mužů.
  • Laboratorní studie prokázaly, že extrakt z granátových jablek může zpomalit množení rakovinných buněk a dokonce u nich vyvolat apoptózu (buněčnou smrt).
  • PSA (prostatický specifický antigen) je krevní marker rakoviny prostaty.
  • Muži, jejichž úrovně PSA se v krátkém čase zdvojnásobí, mají zvýšené riziko úmrtí na rakovinu prostaty.
  • Studie na lidských subjektech překvapivě zjistila, že 237 ml džusu z granátového jablka denně prodloužilo dobu potřebnou ke zdvojnásobení hodnoty PSA z 15 na 54 měsíců, což je opravdu hodně.
  • Navazující studie zaznamenala podobné zlepšení při užívání jistého druhu extraktu z granátového jablka s názvem POMx.
  • Shrnutí: Existují předběžné důkazy o tom, že džus z granátových jablek může být užitečný pro muže s rakovinou prostaty tím, že potenciálně brzdí růst rakoviny a snižuje riziko úmrtí.

Účinek i proti rakovině prsu

Rakovina prsu je nejběžnějším typem rakoviny u žen.

Ukázalo se, že extrakt z granátového jablka zpomaluje množení buněk rakoviny prsu a některé z nich může dokonce zahubit.

Zatím jde však pouze o laboratorní studie. Bude zapotřebí dalšího výzkumu.

Shrnutí: Laboratorní studie prokázaly, že extrakt z granátových jablek může pomáhat v boji proti buňkám rakoviny prsu, avšak je potřeba to dokázat studiemi na lidech.

Granátové jablko může snížit krevní tlak

  1. Vysoký krevní tlak (hypertenze) je jednou z hlavních příčin srdečních příhod a infarktů.
  2. V jedné studii účastníkům po konzumaci 150 ml džusu z granátového jablka denně po dobu dvou týdnů významně klesl krevní tlak.

  3. Ostatní studie zaznamenaly podobné účinky, zvláště u systolického tlaku (vyšší číslo v zápisu krevního tlaku).

  4. Shrnutí: Ukázalo se, že pravidelný příjem džusu z granátového jablka snižuje úroveň krevního tlaku už po dvou týdnech.

Pomoc v boji s artritidou a s bolestí kloubů

  • Artritida je v západních zemích běžný problém.
  • Existuje mnoho různých druhů, ale většina z nich je doprovázena nějakým druhem zánětu kloubů.
  • Vzhledem k tomu, že rostlinné složky granátových jablek mají protizánětlivý účinek, dává smysl, že mohou pomáhat léčit artritidu.
  • Laboratorní studie prokázaly, že extrakt z granátových jablek může zablokovat enzymy, o nichž se ví, že poškozují klouby lidí s osteoartritidou.

Extrakt se ukázal jako velmi prospěšný při artritidě u myší. U lidí však zatím existuje jen velmi málo důkazů.

Shrnutí: Studie na zvířatech a izolovaných buňkách ukázaly, že extrakt z granátových jablek může být přínosný proti několika formám artritidy, ale je zapotřebí výzkumu na lidech.

Džus z granátových jablek může snížit riziko srdečních chorob

Srdeční choroby jsou v současnosti nejčastější příčinou předčasného úmrtí po celém světě. Jedná se o složitou nemoc, jejíž příčina tkví v mnoha různých faktorech.

Kyselina puniková, převažující mastná kyselina v granátových jablkách, může působit hned proti několika krokům v procesu vzniku srdeční choroby.

51 pacientů s vysokým cholesterolem a triglyceridy se účastnilo studie, kdy denně přijímali 800 mg oleje ze semen granátových jablek po dobu čtyř týdnů. Díky tomu jim výrazně klesly hodnoty triglyceridů a zlepšil se u nich poměr HDL.

Jiná studie se zaměřila na účinky džusu z granátových jablek na pacienty s cukrovkou typu 2 a vysokým cholesterolem. Byl u nich zaznamenán významný pokles LDL cholesterolu, ale také další zlepšení.

Ve studiích na lidech i na zvířatech se také ukázalo, že džus z granátových jablek ochraňuje částice LDL cholesterolu před oxidací, což je jeden z klíčových kroků na cestě k srdečnímu onemocnění.

Shrnutí: Několik studií na lidech prokázalo, že granátové jablko může být prospěšné při srdečním onemocnění. Zlepšují cholesterolový profil a chrání LDL cholesterol před oxidačním poškozením.

Džus z granátových jablek může pomáhat léčit erektilní dysfunkci

  1. Oxidační poškození může narušit proudění krve ve všech oblastech těla, včetně erektilních tkání.
  2. Ukázalo se, že džus z granátových jablek přispívá ke zvýšení průtoku krve a erektilní odezvě u králíků.

  3. Studie, jíž se účastnilo 53 mužů s erektilní dysfunkcí ukázala, že granátové jablko může mít určitý blahodárný vliv, ne však statisticky významný.

  4. Shrnutí: Džus z granátových jablek je spojován se zmírněním projevů erektilní dysfunkce, je však zapotřebí dalšího výzkumu.
Budete mít zájem:  Kámen labradorit a jeho účinky – jak pomůže vašemu zdraví a psychice?

Pomoc v boji s bakteriálními a plísňovými infekcemi

  • Rostlinné složky v granátových jablkách mohou pomáhat v boji proti škodlivým mikroorganismům.
  • Ukázalo se například, že jsou prospěšné proti některým druhům bakterií a kvasinkám Candida albicans.
  • Antibakteriální a protiplísňové účinky mohou také bránit infekcím a zánětům v dutině ústní.
  • Týká se to zánětu dásní, paradontózy a zánětu sliznice dutiny ústní.
  • Shrnutí: Granátové jablko má antibakteriální a antivirové vlastnosti, které mohou být užitečné při běžných onemocněních dásní.

Granátová jablka mohou pomoci zlepšit paměť

  1. Existují důkazy, že granátová jablka mohou zlepšovat paměť.
  2. V jedné studii na pacientech, kteří měli podstoupit operaci se ukázalo, že 2 gramy extraktu z granátových jablek předchází paměťovým výpadkům po operaci.

  3. V jiné studii dostávalo 28 pacientů v pokročilém věku, kteří si stěžovali na problémy s pamětí, 237 ml džusu z granátových jablek denně, což u nich vedlo k výraznému zlepšení markerů vyjadřovací a zrakové paměti.

  4. Existují také důkazy ze studií na myších o tom, že džus z granátových jablek může pomáhat v boji proti Alzheimerově chorobě.

  5. Shrnutí: Některé důkazy poukazují na to, že džus z granátových jablek může zlepšit paměť u starších lidí a pacientů po operaci a studie na myších naznačují, že může chránit proti Alzheimerově chorobě.

Pomocník pro zlepšení výkonu při cvičení

  • Granátová jablka jsou bohatá na nitráty, které prokazatelně zvyšují výkon při cvičení.
  • Ve studii s 19 atlety běhajícími na běžeckém páse měl jeden gram extraktu z granátových jablek 30 minut před cvičením za následek výrazné posílení krevního průtoku.
  • To vedlo k oddálení počátku únavy a zvýšení účinnosti cvičení.
  • Je zapotřebí více studií, ale zdá se, že džus z granátových jablek může prospívat fyzické výkonnosti, podobně jako džus z červené řepy.

Ještě něco?

  1. Pokud chcete těžit ze zdravotních výhod popsaných v článku, můžete semínka z granátových jablek jíst buď přímo, nebo můžete pít džus z granátových jablek.

  2. Konec konců – granátová jablka patří mezi nejzdravější druhy ovoce na planetě.
  3. Jsou prospěšná v mnoha ohledech a mohou pomoci snížit riziko všech druhů vážných nemocí.

zdroj: www.authoritynutrition.com

překlad: ScoreV

Granátové jablko 1000 ml

Čistá 100% šťáva z granátových jablek má řadu pozitivních vlastností, které působí blahodárně na lidský organismus. Šťáva je vyrobena bez vedlejších přísad, neobsahuje přidané… číst dále

Čistá 100% šťáva z granátových jablek má řadu pozitivních vlastností, které působí blahodárně na lidský organismus. Šťáva je vyrobena bez vedlejších přísad, neobsahuje přidané cukry, barviva ani konzervanty, proto je vhodná pro široké spektrum uživatelů.

Granátová jablka jsou plody ve tvaru jablka, které se pod slupkou skládají z malých bobulí plných výborné sladko-kyselé šťávy. Plody se sklízejí dokonale dozrálé až ve vzdáleném Ázerbájdžánu.

Zralost plodů je rozhodující pro maximální kvalitu šťávy, protože jen perfektně zralé plody zajistí, že šťáva bude obsahovat všechny potřebné vitaminy i živiny a navíc bude skvěle chutnat.

Šťáva z granátových jablíček je velmi osvěžující a chutná. Posiluje obranyschopnost a imunitní systém organismu. Je vhodná jako doplněk pestré stravy a nejvíce ho ocení těhotné ženy, vegani a vegetariáni, kteří mají zvýšenou potřebu příjmu vitaminů a minerálů.

Šťáva z plodů granátových jablek působí jako silný antioxidant, má vliv na kvalitu i vzhled pokožky, zpomaluje stárnutí buněk a tím předchází předčasnému stárnutí pokožky.

Podporuje činnost nervové soustavy a při pravidelném užívání rychle zaznamenáte, jak se do vašeho organismu vlévá energie a radost ze života. Přípravek podporuje sexuální potenci mužů i žen, což podporuje pocit štěstí, lehkosti a spokojenosti.

Šťavnatá jablíčka také udržují optimální hladinu cholesterolu v krvi a osvědčila se i jako prevence proti rakovině.

Jedinečné vlastnosti 100% šťávy z granátových jablek rychle a spolehlivě pomohou vašemu organismu k regeneraci a celkovému osvěžení, pocitu uvolnění a dokonalé psychické pohody.

Účinky: Šťáva z granátových jablek obsahuje řadu vitaminů (A, B1, B2, B3, B9, C, E), aminokyseliny a další účinné látky, které jsou pro lidský organismus velmi důležité. Mimo jiné obsahuje šťáva fosfor, železo a vápník, tyto látky dodávají organismu potřebnou energii a vitalitu.

Minerály a stopové prvky jako jsou mangan, měď, křemík, zinek a magnézium se podílejí na výstavbě tělesných tkání, podporují krevní oběh, regulují, aktivují a kontrolují metabolické pochody a jsou důležité i pro duševní pohodu.

Minerální látky hrají také velmi důležitou úlohu v prevenci civilizačních onemocnění.

Jedinečný elixír mládí obsahuje vlákninu, která má pozitivní vliv na funkci střev, podporuje zažívání, usnadňuje vyprazdňování a napomáhá k redukci hmotnosti. Granátové jablko neutralizuje škodlivé efekty volných radikálů, zabraňuje oxidaci, čistí krev a spolehlivě brání tvorbě cévních usazenin. Zmírňuje kyselost žaludku, reguluje krevní tlak a přispívá k celkovému posílení organismu.

JAK PŮSOBÍ NA VLASY?

Obsahuje fosfor, železo, vápník, mangan, měď, křemík, zinek, magnézium, vitamíny skupiny A, B1, B2, B3, B9, C, E, aminokyseliny a celou řadu dalších látek, díky kterým budou vlasy pevné, pružné, lesklé a zářící zdravím.

Dávkování: Užívejte 30 – 100 ml 3x denně na lačno nebo 30 minut před jídlem. Lze užít samotné, smíchané s vodou nebo ovocnou šťávou. Před použitím protřepat.

Upozornění: Přípravek je registrovaný jako doplněk stravy a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování a ukládejte mimo dosah dětí. Není určeno pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy.

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *